brak logo

TRW

Czechowice-Dziedzice

Opinie o TRW

nigdywiecej 2017-02-14 23:56
nie polecam nikomu pracy w tym zakładzie. brak jakiegokolwiek poszanowania pracownika, a wypłata? naprawdę śmieszne pieniądze, więcej się zarabia siedząc na l4 i lepiej na tym wychodzisz bo nie męczysz się psychicznie. często zatrudniają ludzi, którzy nigdy nie mieli do czynienia z pracą na produkcji i potrzebują czasu, by się wdrożyć i dostosować, a oczekują od nich cudów i lider straszy, że jak się nie wyrobisz nie będzie premii, po prostu kpina. obowiązkowe soboty, a za to rotacja w tygodniu to doskonały przykład na to, że mają ludzi i ich życie prywatne, rodziny kompletnie gdzieś, a na szkoleniach pieprzą jakieś farmazony o zrozumieniu i że dobro pracownika jest najważniejsze. robią ludziom dobre pranie mózgu od samego początku, a później jest tylko gorzej. cieszę się, że przygoda z tym zakładem jest dla mnie skończonym rozdziałem
8
Co Was to! 2017-02-15 14:11
Inżynierzy w TRW mijają się z wiedzą techniczną, jest zatrudnionych wiele kobiet, które nie potrafią odróżnić promienia otworu od jego pozycji, a co dopiero zarządzać procesami i dostawcami. Piszę o tych dwóch działach firmy, bo tam w szczególności pojawia się ten problem notorycznie.
Project managerowie cisną z kolejnymi uruchomieniami, a rąk do pracy brakuje, zarówno inżynierów jak i pracowników fizycznych. Nikt nikogo nie szanuje, na codzień jest wiele wzajemnych hejtów.
Pozdrawiam szanowną firmę, w której udało zacząć mi się karierę, ale i szybko skończyć i przejść do normalnej firmy, która procesy ma równie trudne a wyroby równie odpowiedzialne a ludzie są normalni i potrafią wykorzystać wiedzę.
7
trwoffice 2017-02-18 23:17
Inżynier a programista to zupełnie inna praca i pieniądze, ale do tego trzeba przejść całą rekrutacje i naprawdę być dobrym. stawki od 4-5 tyś w góre
Gosc 2017-02-19 12:36
A na produkcje 120 zł-smiech na sali.
3
Beduin2 2017-02-24 15:06
To kpina,taka podwyżka nie powstrzyma fali zwolnień z tego zakładu
9
Pracownik EPS 2017-03-16 15:55
Mialem isc na silownie ale trafilem na Eola w Trw :D
21
Gosc 2017-03-26 20:08
Praca trw-ostateczna ostatecznosc,he.
1
Iwona 2017-03-31 09:46
Pracujesz w TRW? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w firmie. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?
Pracownik 13 miesiąc 2017-04-04 14:17
będąc szczery, wydaje mi się że niema tak, źle ponieważ w innych firmach nie każdy mogł liczyć na podwyżki, osobiście pracowałem na obróbce w Bielsku-Białej,(oczywiście ktoś może zarzucić że to nie to samo co montaż ale każdy na szkoleniu wstępnym pisał test który go odpowiednio przydzielił), teraz jestem pracownikiem biurowym ponieważ napisałem prośbe o przeniesienie i po rekrutacji mnie przyjeli, więc zachęcam bardzo serdecznie każdą osobę nie zadowoloną z swojego obecnego stanowiska do zweryfikowania swoich umiejętności oraz wiedzy w kadrach.
Robol 2017-04-14 00:03
Dzisiejsze spotkanie bylo bardzo pouczające,zwlaszcza dla liderow traktujących ludzi na swoich liniach jak niewolnikow,mam nadzieje ze pan Szymon wezmie sie za nich i ludzie poczują się docenieni i będą pracowac z godnoscią
5
Iwona 2017-05-19 13:29
@Robol Czego dotyczyło spotkanie, o którym piszesz? Czy w firmie mają zmiany korzystne dla pracowników?
Stary 2017-05-21 13:56
Witam ja pracowałem na zakładzie prawie 3 lata. Atmosfera w pracy jest ogólnie nie najgorsza wszystko zależy od linii na jaką się trafi i wszystko zależy od ludzi z którymi przyjdzie Ci pracować. Ja ogólnie pod tym względem nie mogłem narzekać :). Co do zarobków i samej pracy to tak monotonia, biegaczka, walka o wynik xd dużo pracowników z Ukrainy. Praca nie za te pieniądze, nie szanuje się pracowników przez to jest ciągła rotacja na zakładzie. Zarobki śmieszne bez żadnej soboty około 1800 zł. Podwyżki jak dla murzynow po 50 zł brutto. Weekendy raz płatne raz z dniem wolnym, żebyś czasami za dużo nie zarobił i najlepiej mało mówił. Także generalnie nie polecam zakładu. Jeżeli jesteś mądrzejszy masz trochę ambicji to się tam nie pchaj bo bd cie chcieli na maxa wyorac a i tak bd nie doceniony.
4
Robol 2017-05-21 23:17
Dotyczyło coraz gorszej sytuacji jaka tu panuje jesli juz pytasz,nie ma korzystnych zmian dla pracownikow,wprost przeciwnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ktore robi sie coraz wieksze,ale wciaga tylko fizycznych
1
Gosc 2017-05-26 00:19
Ten zakład idzie na dno,choc mało kto o tym wie
2
oko demona 2017-06-05 08:01
Jesli lubisz jesc czesciej niz 3 razy w tygodniu to sobie daruj trw. Ok 1600 przy czym tyrasz w soboty bo sa rotacje. No.. i traktuja cie jak smiecia.
1
Robol 2017-06-06 11:03
Myslałem ze cos do nich dotrze,ze moze chociaz troche zaczną szanowac ludzi ,nie dawac rotacji ,jakies podwyzki,ale NIE NIE,nie mozna złamać tej chamskiej tradycji TRW,gdzie robol musi byc pod butem pana,tak ze zegnam sie bez żalu
3
Andrzej Z Piastowskiej 2017-06-07 22:59
8 godzin na produkcji byłem i już mi się znudziło nawet mi nie dali porobić hahaha dziękuję do widzenia
1
gtx3 2017-06-22 22:00
Zakład pracy masakryczny czy robisz soboty czy nie, na wypłacie masz zawsze tyle samo, lekko ponad 2 tysie haha magia trw. Dają ludziom rotacje w soboty,a potem parę urlopów na żądanie się posypie i są w czarnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] D. Robisz tam parę lat, możesz robić wszędzie, wszystko umiesz zrobić, a zarobisz tyle samo co nowo przyjęty. Kto jest chociaż trochę ambitny, szybko zakończy prace w trw. Jak chcesz być takim murzynem złapanym w siatkę to trw jest dla Ciebie :D
2
Iwona 2017-06-23 14:52
@gtx3 rozumiem, że opisujesz to jak wygląda praca na produkcji w trw. Wspominasz o pracy w soboty. Jak często zdarza się praca w weekend? Piszesz "robisz tam parę lat, możesz robić wszędzie". Czy w takim razie jest to dobre miejsce na zdobycie kwalifikacji i nauczenie się nowych umiejętności?
Robol 2017-06-23 15:21
Widze ze czegos nie rozumiesz lub udajesz ze tak jest,to ja ci odpowiem.Moj staz w tym kombinacie to 7lat i owszem jest to dobre miejsce na zdobycie umiejetnosci bo wymagania mają tu bardzo duze nieadekwatne niestety do otrzymywanych wynagrodzen ,po trw przyjma do innej pracy z pocalowaniem reki.Dyrekcja tego zakładu ma ludzi na produkcji w d...e co potwierdzilo wczorajsze spotkanie,a chca przywrucic dobre imie zakładu:),robiac ludzi w konia ze cos chca zmienic na lepsze a nadal brną w tym samym kierunku byle sie nachapac,ten zaklad wyniszcza ludzi .
7
Zapier....... Fraj..... 2017-06-27 19:38
Moja opinia na temat TRW:
1.Ludzie pracują w tym zakładzie po 12 dni z rzędu lub nawet więcej , co jest niezgodne z prawem pracy .
2.Ludzie tam są okłamywani na każdym kroku min. dodatki w sobotę i niedziele , które są obiecywane nie są później wypłacane .
3.Wątpie żeby nagle zwiększyli wypłatę osobom pracującym w tym zakładzie kilka lat , chyba że zmniejszą zarobki ludziom dopiero nowo przybyłym . A jak już wiemy i tak pensja , którą otrzymujemy na początek w tym zakładzie jest po prostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> 4.Niektórzy ludzie tam się zachowują tak jakby mnie chcieli zabić już samym wzrokiem . Tak jakby mieli napisane na czole "Nie podchodź bo zabiję"
5.Czasami ludzie muszą czyścić maszyny przez parę godzin , bo jakaś linia stoi i nie ma dla nich roboty . Co jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zajęciem
6.Ludzie są wysyłani do zakładu w bielsku ,w którym pracują przez kilka godzin nie mając żadnej przerwy , bo trzeba nadgonić normę . Wszyscy wiemy jak wygląda organizacja na zakładzie w Bielsku .
7.Nie poleciłbym temu zakładu nikomu , nawet najgorszemu wrogowi .


6
Iwona 2017-06-29 11:22
Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam, że komentarze nie mogą naruszać zasad regulaminu. Przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią.
1
Piter 2017-07-13 16:28
Pracuję w tym zakładzie 4miesiące i zauważyłem jedną najważniejszą rzecz która decyduje o tym że ludzie zwalniają się z trw.Złe traktowanie pracowników przez liderów,jestem w szoku że kierownictwo pozwala na to.Traktują ludzi jak swoich niewolników bez szacunku.Proponuję aby dyrektor zorganizował specjalne szkolenia dla nich,aby nauczyć jak zachowywać sie na poziomie.
10
Gosc 2017-07-14 20:09
Dokladnie tak jest,liderzy odnosza sie do pracownikow jak do swoich parobkow,kierownicy uwielbiają donosicieli,jak tu ludzie maja sie szanowac się pytam???,pozniej obraza ze ktos cos napisal bez szacunku!!!,to nie w trw zf
6
Były pracownik ZF TRW 2017-07-21 23:08
Witam .Chciałbym się wypowiedzieć o tym co się dzieje na tym zakładzie , bo to przechodzi ludzkie pojęcie . Inżynierzy w tej firmie przechodzą sami siebie , banda idiotów która nic nie robi , i czeka tylko żeby im cash wpłynął na konto . Urlop w tej firmie , jest zabierany z dnia na dzień , żeby cię tylko udupić , i żebyś nie miał dnia wolnego , bo oni tak chcą , a jak oni tak chcą to tak musi być . Nie patrzą na to że pracujesz po kilkanaście dni z rzędu , i nie masz nawet czasu posiedzieć sobie z rodziną w domu . Ich to wali . Kierownicy zmiany , A , B chyba mają nie po kolei w głowach , traktują ludzi co najmniej jak robaki , które trzeba udupić , obchodzi ich tylko to żeby to oni mieli dobrze , i żeby cash im wpływał na konto , nie patrzą na samopoczucie ludzi na produkcji , nie chcą żeby ludziom , było lepiej , tylko jeszcze im bardziej utrudniają życie . W ogłoszeniu jest napisane praca przy nowoczesnych maszynach , ja się pytam gdzie są te maszyny , bo jakoś na zakładzie ich nie widziałem . Co chwilę organizują jakieś zebrania kółka różańcowego i jakieś sraudyty , jakby myśleli , że kogoś to interesuje ;) . Robią to tylko , żeby utrzymać niby prestiż tego zakładu . Albo posprzątaj maszyny , bo będzie kontrola , jakby na zakładzie nie było zatrudnionej firmy sprzątającej , która może się tym zająć . Ja nie zatrudniałem się na stanowisko sprzątaczki , tylko na stanowisko operatora maszyn . Pierwszy raz takie coś widziałem w życiu , na żadnym z zakładów na którym pracowałem , nie było tak że pracownik musiał , przez 8 godzin sprzątać jedną maszynę . Zakład zatrudnia deb... na stanowiskach liderów . Z niektórymi , jak rozmawiałem , to myślałem , że mówią w jakimś nowym nieodkrytym języku . Ludzie po nieskończonej szkole średniej na stanowiskach liderów , dobre pomarańczowe :) . Ich ankiety , też są niczego sobie , czy podoba ci się na zakładzie . Nie nie podoba , i dopóki będą mieć taką organizacje tego zakładu nikomu nie będzie się podobać . Ludzie pracujący dla tych nieludzi ogarnijcie się i zobaczcie dla kogo pracujecie . Pozdrawiam .
12
Niki 2017-07-22 08:43
Benefit to np; Przepracowana niedziela do z dniem do wybrania. Jeszcze coś?!.
3
Gosc 2017-07-26 23:20
Kazdy wie ze to babiarz
6
km 2017-07-28 16:04
Ile na start jako Technik Testów i Walidacji?
km 2017-08-07 19:16
"koks" prymitywie, a w twoim tępym lepie nie ma na tyle wizji, aby domyślić się, że właśnie to pytanie ma na celu sprawdzić czy warto tam iść? Czy to kryterium jest dla mnie odpowiednie i czy CHCE ZMARNOWAC SWOJ CENNY CZAS?!?! No cóż buraku "nawet nie będę się na ciebie zbędnie produkował". Tacy jak ty opróżniają mi śmietniki pod domem wiec smacznego :)
Gosc 2017-08-08 07:00
Na start to dostaniesz ale w ryja????
1
Piękna Nieznajoma 2017-08-09 22:28
Byłem tam kiedyś Liderem i ja nie polecam tego SYFU. To wszystko gra ustawiana pod kilka osób co li [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikom . Ja nie lizałem i nie bede sie przed kimś płaszczył. Wymogi duże zarobki małe.... hahaha nawet chłopcy z Ukrainy ztamtąd uciekaja.PATOLOGIA !
4
Robol 2017-08-11 23:18
To kim tam teraz jestes? Pracujesz tam jeszcze?
Iwona 2017-08-12 13:25
@Piękna Nieznajoma a zostałeś liderem w drodze awansu, czy brałeś udział w bezpośredniej rekrutacji na to stanowisko? To dość odpowiedzialna praca, więc obowiązki mogą bywać stresujące. Pytanie - jak dokładniej wyglądały warunki zatrudnienia? Dla każdego pracownika dane stawki mogą oznaczać coś innego.
Robol 2017-08-13 18:31
Co ty bredzisz?co mają do tego warunki zatrudnienia,liczy się to co dzieje się na liniach,a stawka jest stawką albo satysfakcjonująca albo nie
2
Robol 2017-08-13 18:50
Co ty bredzisz?co mają do tego warunki zatrudnienia,liczy się to co dzieje się na liniach,a stawka jest stawką albo satysfakcjonująca albo nie
1
Iwona 2017-08-22 10:47
@Robol, odniosę się do tego jeszcze raz, dla każdego pracownika "satysfakcjonująca", może oznaczać coś innego. Dla Ciebie taka nie jest, ale dla kogoś innego będzie. Warto podawać tutaj konkret, czyli w tym wypadku widełki wynagrodzenia. Wtedy każdy będzie mógł się do tego odnieść i sam wyrobić sobie zdanie.
Robol 2017-08-23 16:18
Ciekawa teoria
Gosc 2017-08-25 15:00
Nie wciskaj kitu,bo i tak nikt takich głupot nie kupi
1
Gosc 2017-08-26 15:38
Satysfakcjonujaca?dla kogos innego bez ambicji owszem,masz chyba ukraincow na mysli
1
Gosc 2017-08-26 21:57
Dokładnie robic dla takich poganiaczy to masakra jak np.Przemuś ze zmiany A,kawal nieroba i tyle
3
Iwona 2017-08-30 11:38
@Gosc, nie nazwałabym tego kitem ale zwykłą prośbą o podane widełek wynagrodzenia. W ten sposób podajesz fakty, a nie swoją subiektywną ocenę TRW. Chodzi o to, że każdy ma własne zdanie i może je sobie wyrobić tylko czytając konkretne dane.
Gosc 2017-09-01 13:53
Ok,fakt taki-stawka 2700 zł za ponad 5 lat pracy to chyba nie ma szału?? Co??
Iwona 2017-09-06 15:36
@Gosc to zależy tak ja napisałam od wielu czynników, np. tego jaki jest poziom życia w miejscowości, w której dany pracownik mieszka. Porównując takie zarobki do życia w większym mieście, a do egzystencji w mniejszej miejscowości, czy wsi - to różnica jest ogromna. Ale bardzo dziękuje za konkret, każdy ustosunkuje się do tego we własny sposób.
pytanie 2017-09-18 21:40
Rozumiem że te opinie dotyczą zakładu w Czechowicach ,czy o tą fabryke w Bielsku też. Bo jak rozumiem jest to ta sama firma, tak?
Iwona 2017-09-21 15:47
Akurat to jest wątek firmy TRW w Czechowicach @pytanie i opinie tutaj zamieszczane powinny odnosić się do tej lokalizacji. Oczywiście firma posiada ich więcej ale docelowo, użytkownicy piszą tutaj o tej jednej konkretnej placówce.
osa 2017-09-30 23:03
Porażka. Najgorszy zakład z najgorszych. Na porządku dziennym jest poniżanie pracowników, zastraszanie przez liderów. Jedynie lizusy i donosiciele mają sie dobrze (nawet podkładajac świnie wspolpracownikom i zgrywajac w ten sposób bohaterow). Kazdy kto sie odezwie dostaje grozbe nagany, po czym wylatuje (z zakładu badz linii). Nie liczą sie kompetencje pracownika i jego stosunek do pracy, a tylko układy towarzyskie. Liderzy nieroby czuja sie bezkarnie. Dzieje sie to za przyzwoleniem kierownikow. Zostały tam już same niedobitki... Kto to wytrzyma na dłuzszą mete? Wieczne upokarzanie, nieludzkie normy i gówniane pieniadze. Ostatni gasi światło!!!
5
Robol 2017-10-01 20:27
Ano tak jest syfffff
3
Gosc 2017-10-01 20:39
Powiem tak-dzieję się tak za przyzwoleniem najważniejszych tak ze nic się nie zmieni,nie ma co się łudzić,jedyny sposób wypowiedzenie i adijos,roboty jest od groma
3
Gość 2017-10-09 00:35
No to super ja po 4 latach jako operator mam około 1900 do 2 tys na rękę także zależy od tego ile podwyżek miałeś chyba że chodzi Ci o kwotę brutto to się zgodzę że 2700 i tak szukam pracy na jedną zmianę bo to masakra żeby w Kaufland zarabiali więcej i przynajmniej mają grafik a tutaj w piątek dowiaduje się że mam przyjść w sobotę do pracy! Co z tego że miałam rotacje w poprzednią sobotę jak każdy lider jak jego linia pracuje to zbiera ludzi ze swojej ekipy bo jak nie to możesz mieć 2 rotacje w przyszłym miesiącu albo rozmowę z kierownikiem a logiczne że za tą kasę mało kto chce się zapisać ja np dla świętego spokoju pilnuje żeby nie mieć najmniej nadgodzin bo taka osoba jest nie mile widziana a nie z chęci zarobienia bo ja nie widzę różnicy czy chodzę czy nie w soboty to wypłata wygląda podobnie z resztą i tak wolę spędzać czas z rodziną niż tam być
2
michal221 2017-10-12 21:14
jakie macie opinie o pracy w dziale pasów bezpieczeństwa (Częstochowa)?
Mam mieć spotkanie rekrutacyjne na stanowisko na konstruktora CAD, jakieś pomysły na to co może mnie czekać na rozmowie kwalifikacyjnej?
Zostaw swoją opinię o TRW - Czechowice-Dziedzice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRW