brak logo

TRW

Czechowice-Dziedzice

Opinie o TRW

bbb 2016-05-18 09:48
dokładnie potwierdzam co jest napisane w tym poscie ja dzis ide na rozmowe tylko dlatego ze zostalam polecona przez innego pracownika!
Kik 2016-05-24 22:38
Pracowałem tam i zrobiłem najlepsza rzecz ze się z tamtad zwolnilem. Ludzie ogarnijcie się ! Pracujecie jak woly,poniewieraja wami ludzie którzy ledwo szkołę podstawową skończyli i dostajecie pensję gorszą niż ludzie trzeciego świata. Dzięki mojej decyzji zyskalem święty spokój i zdrowie .
7
Aras 2016-06-24 12:46
No fajnie w Cz dz macie , szmaciarze i wogóle pozdrawiam , Aras z Prodrexu, bawcie sie dobrze i srajcie po katach dla Paszka cwela lesera. Ukraina jak widać taka sama jak liderzy. hahah
3
Pawcio 2016-06-30 10:52
Byłem magazynierem w trw przez work express moja 1 wypłata to 1584,05... Nie została mi przedłużona umowa przez pana Sławomira W. Za L4. Szkolenia przed przyjęciem sie to pranie ludziom mózgu... Mówią ze nie chcą miec zaszarganej opini dbają o wygląd pracownika ( odzież i obuwie) karaja i wyciągają konsekwencje za homofobie a nie dbają o ludzi, zarobki i na dodatek kierownik magazynu obraza ludzi nazywając mnie cwaniakiem za to ze zapytałem sie go jak sie czuje i jakie jest to uczucie pozbawiając człowieka chleba... Dyrektor produkcji obraził byłego lidera i pracownika bo bawił sie młotkiem a jaka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wsadziła tam łapę i zapierdolil jej w paznokieć przez co jej odszedł. Przyznał bym sie do cwaniactwa tylko wtedy gdybym przyszedł tam zrobic porządek z pistoletem... Fakt iż ludzie sami sobie dźwigają normy ale to nie jest powód by tych biednych ludzi obrażać! Nikt ani kierownik a tymbardziej dyrektor produkcji nie ma prawa obrażać pracownika! Panie dyrektorze produkcji i Panie kierowniku magazynu... Mam nadzieje ze Pan Bóg na was spojrzy sprawiedliwie tak samo jak i na ljudaszy którzy sie uśmiechając podają rękę a za plecami wbijają nóż w plecy i rozliczy was z tego. Hitler tez myślał ze bedzie rządził wieki i po jakimś czasie sie zdziwił tak samo i wy będziecie grali i śpiewali na zębach jak przyjdzie czas na was.... Warto stanąć rano przed lustrem i spojrzeć w nie czy aby na pewno mam czyste sumienie wobec siebie i ludzi... W takiej korporacji jak to trw 4 powinna byc na wypłacie z przodu i to grubo napisana za ta charówę jak wół. Gdy odwiedziłem pana kierownika na koniec to było tego więcej ale dużo pisania i ramka mała :) najgorszemu wrogowi nie polecił bym tam pracy. Niech pracują tam ludzie adekwatni do polityki jak ze taniej tego zakładu....
12
Pawcio 2016-06-30 11:17
Jak maja ludzie sie odzywać jak sa zastraszani? umowa o prace na miesiąc czasu to stabilne zatrudnienie? To jest zwykły teatrzyk! Ze odchodzi z tego syfu i nic nie mowi? Brak odpowiedzi to juz jest samo w sobie ze cos juz jest nie tak!!!!! Ostatni raz powiem jeżeli jestes krawaciarzem z trw to czytaj uważnie! Wy nabrali byście szacunku i kultury do pracownika jak by chociaż jeden przyszedł z pistoletem i kazał wam siorbiąc genitalia przy wszystkich pracownikach! Jesteście tak rozwydrzeni i rozpuszczeni ze pozwalacie sobie na zbyt wiele! Nasi przodkowie w grobach sie przewracają jak widza ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak sie poczułeś urażony to do prokuratury tylko najpierw odwiedź nad białka 1a czy B nie płace darmozjada z drogówki mandatów i juz w szczególności krawaciarza i zwykłym darmozjada złodzieja którzy wysysają człowieka i jego godność do cna!
2
Pawcio 2016-06-30 11:24
Tak na dowidzenia to każdy kto wiarze przyszłość z tym zakładem niech smaruje kukiel bo bedzie sie działo... Bedzie sie działo jeszcze więcej jak na tych daremnych per****nych telebimach.... Będziecie mieli telebimy ze będziecie tynk zjadali z ścian trw bo nie bedzie na chleb a tynku ma byc chyba do końca roku coraz więcej bo maja remontować budynek albo biura bo jest syf :) powodzenia w scieżce życia albo sie sprzeciwicie odezwijcie i zrobicie jazdę albo nic sie nie zmieni i jeden do drugiego bedzie mówił żeby wyłączył myślenie to se powylanczajcie siema :)
Pawcio 2016-06-30 11:33
Jeśli jestes tym w tych długich włosach to brakuje im ciebie bo nazar nie wyrabiał a dla ciebie szacun gdyby było więcej takich ludzi jak ty to robiło by sie wyśmienicie i mozna by było jeszcze posiedzieć w robocie i pogadać ale w tym zakładzie nie bedzie juz lepiej...
Lolek125 2016-07-09 14:28
Ile płacą na początek bez sobót i niedziel i z np sobotami ?
Chulihan z Prosperplastu 2016-08-22 20:10
Witam , chcialbym sie wbic do Czechowic TRW na magazyniera , wózkowego . Jakie zarobki na tym stanowisku moze ktos powiedziec slyszalem ze 2 600 prawda to? . słyszałem tez o kasie na świeta i wczasy pod gruszą. Prosze o noirmalna i rzetelna odpowiedz.
Sram na trw 2016-09-06 15:24
Hehehe 2600 bedziesz miał jak se te 2600 podzielisz na pół a wczasy nie pod grusza tylko Z grucha w kiblu trw :D co do magazynu darmowa sauna i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak meserszmit :)
3
Gosc 2016-09-16 00:39
Wszystkie weekendy!
Były pracownik 2016-10-14 23:10
TRW czyli Terror Rygor Wyzysk. Nie polecam!
2
Były pracownik 2016-10-14 23:10
TRW czyli Terror Rygor Wyzysk. Nie polecam!
kamyk 2016-10-15 09:46
o terminowość się @oamak nie martw lepiej zapytać jakie są tutaj jakieś bonusy dodatkowe?
lolo 2016-10-27 08:39
Nie unoś się tak bo wiem gdzie pracujesz i jak wyglądasz.Jakim jesteś bossem to widać, włazisz na jakieś fora i się udzielasz, winny się tylko tłumaczy, albo jesteś twardy i bierzesz to na klatę choć wiesz że sumienie masz czyste, albo jesteś baba której się wydaje że ma władzę.
trw?? hahaha 2016-10-27 10:54
Co Ty za glupoty gadasz?? jakie 3000 netto? pracowalem tam 4 lata. moze dostaniesz jak zrobisz 4 soboty i 3 niedz.. czyli praktycznie caly msc w pracy
Beduin 2016-10-28 08:23
Kiedys praca w trw w czechowicach wygladala zupelnie inaczej wiem bo troche tam juz pracuje stawialo sie na jakosc a nie ilosc ale ludzie szczegolnie liderzy wiadomo premie itp. tez sie do tego przyczynili teraz robi sie sztuki na czas ktorych ciagle jest za malo trwa wyscig ktora zmiana najlepsza a wszystko za te same marne pieniadze bo 2tysiace na reke po 5latach pracy to chyba nie duzo ludzie ciagle sie zwalniaja a na ich miejsce teraz przychodza ukraincy gotowi robic po 12godzin wyzysk i jeszcze raz wyzysk nie polecam nikomu.
2
Beduin2 2016-10-29 23:27
Szanowna Góro,obudź się bo za chwilę to Wy ze stołków pójdziecie zapiepszać na linię,bo ludzie mają dość tego wyzysku,podwyżki może?
2
Kuba 2016-11-07 14:24
A jak to wygląda z godzinami pracy u programistów i inżynierów - są nadgodziny, jest jakaś elastyczność? Ludzie narzekają tutaj na pracę w weekendy, mam nadzieję że to jednak dotyczy tylko pracowników warsztatowych... (podobnie jak krzyki o niskich zarobkach)
Gosc 2016-11-11 16:02
No godzinę pracujesz,resztę siedzisz na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pasuje?
3
Koks 2016-11-21 17:51
Jajogłowych pedzi to nie dotyczy....zresztą wy nawet leżąc nie dalibyście rady.
2
niestety trw 2016-11-24 00:28
jak dla mnie syf się robi coraz gorszy a jestem tu od 3 lat i poważnie zastanawiam się nad zmianą pracy, zmuszają do weekendów (tzn lider 10 razy w ciągu 8h potrafi zapytać dlaczego nie przyjdziesz w sobotę, ja odp że nie dam rady bo to 3 z rzędu sobota i chyba mam prawo do spędzenia weekendu z rodziną, to ten straszy że dostaniemy od kierownika po 2 rotacje albo NAKAZ PRACY!!!!) uciekać trzeba z tego zakładu!! zarobek śmieszny bo bez weekendu nie mam 2 tys po 3 latach pracy a 1800zł co jest nie proporcjonalne do tego co wymagają! maszyny się psują a winą obarczają operatorów!
4
Nicki 2016-11-24 12:09
Zgadzam sie z tobą zastraszanie ludzi zmuszanie do pracy nawet jak sie juz było 3 soboty z rzędu ja dostałem 3 rotacje tylko dlatego ze byłem jeden jedyny raz w tym roku na l4.Taka informacja dla Zarzadzajacych tam na górze opamietajcie sie w końcu i zacznijcie godziwie płacić bo sami bedziecie robić a ludzie ciagle sie zwalniją...Tajką polityka daleko nie zajdziecie
1
Misiek 2016-11-24 18:00
Witam.mam pytanie- na czym polega rozliczanie sie z odziezy roboczej jakie koszty? Z gory dzięki
Stary Pracownik 2016-12-02 21:20
Witam Chciałem wyrazić swoją Opinie na temat pracy w TRW.Pracuje już w tej firmie 10 lat zarobki ledwo ponad 2 tysiace złotych bez Nadgodzin.Kiedyś było inaczej pracownika sie szanowało nie było nacisku psychicznego nie robiło sie tyle sztuk co teraz a wszystko za tą samą kase Zastraszanie ludzi zmuszanie ludzi do pracy w soboty pod grożba Karnych rotacji tzn jesli nie chodisz w weekendy to potem dostaniesz za kare 3 a nawet 4 w miesiacu.Wszyscy tylko mowia o Europejskich standardach Szkoda że nikt nie Pomyśli o Europejskich zarobkach.Ludzie Ciagle sie zwalniaja Za chwile nie bedzie miał kto robić.Juz jest problem z ustawieniem lini.Na szczescie nasza Dyrekcja sie zabezpieczyła i zatrudnia Ukraińców.Wy tam na górze obudzcie sie Bo już za jakiś czas sami Pójdziecie pracowac na lini bo nie bedzie nikogo róbcie tak dalej upier...Ludzi na każdym kroku wpisujcie Darmowe rotacyjne soboty to zostaniecie sami.i nadal dawajcie podwyżki 45 zł brutto raz na rok.Praca jest pracą Wiadomo że trzeba swoje zrobić Ale zacznijcie w końcu doceniac ludzi szanowac ich i płacić Adekwatnie do wykonywanych obowiazków.To jak traktuje sie pracowników na produkcji jest niczym innym tylko mobingiem.Zabieranie premii zmuszanie do weekendów,Na koniec powiem ze mój czas w tej Firmie dobiega juz Końca i ostatnie lata to sa zmarnowane.Juz niedługo opuszczam Ten zakład pełen zła i rygoru.Ludzie nie polecam wam tam pracy i jeśli możecie znajdzie cos innego Bo bedziecie pomaiatani na każdym kroku.
11
N 2016-12-09 20:47
Zacznijcie pisać to do PIP a nie na forum
1
Gosc 2016-12-09 23:52
PIP chłopie to oni mają w kieszeni
2
masakra 2016-12-27 00:33
oni wolą zapłacić karę PIPowi niż mierzyć siły na zamiary, np wiedzą, że dana linia często się psuje i nie da rady zrobić np 15 000 sztuk w ciągu tygodnia, wiec wola żeby ludzie rypali soboty i niedziele byleby po trupach plan skończyć(a i tak często plan tygodniowy nie jest skończony mimo weekendu w pracy a mechanicy nie mają kiedy naprawić do porządku maszyn bo jak?? w końcu idą nie raz 7 dni w tygodniu 24h więc jak linia idzie to nie ma jak naprawić, tym bardziej że u nas mechanikom też mierzy się czas w jak szybkim tempie usuwają awarie no to logiczne że naprawią maszynę doraźnie....proste?).... ale po co zmniejszyć plany jak można ludźmi orać?? jeszcze teraz wyszło że ludzie nie będą już tak szybko z agencji pod TRW przechodzić bo lepiej zatrudnić więcej Ukrainy, fajnie nie??a oni organizują jakieś zebrania pt. dlaczego pracownicy nie są zadowoleni z pracy... rany...tak trudno się domyślić??
8
Gosc 2017-01-01 18:49
No oni dobrze wiedzą o co bieguli ale udają ze nie wiedzą,wiadomo że ludzie mają dosyć tego traktowania tej jawnej niesprawiedliwości komu dać podwyżkę a kogo po prostu olac,mysla ze Ukraińcy będą zapiepszac wiecznie za grosze a odpowiedzialności nie ponoszą za błedy,bo ja nie panimaju i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tu jest za duża banda i klika
4
Ika 2017-01-11 09:36
Co za bzdury kosmiczne! Soboty są narzucone z góry,z reguły dwie w miesiącu i to nie jest praca za dodatkowe pieniądze tyllo za dzień wolny do wybrania w tygodniu.
Ika 2017-01-11 09:36
Co za bzdury kosmiczne! Soboty są narzucone z góry,z reguły dwie w miesiącu i to nie jest praca za dodatkowe pieniądze tyllo za dzień wolny do wybrania w tygodniu.
1
Turbo 2017-01-11 14:21
Ktoś wie czy jeździ bus pracowniczy do trw bb z Żywca ??
3
Gosc 2017-02-07 23:57
Ukraina welkome to,a dla polakow podwyzek niet,dramat k...a
3
Fred 2017-02-10 10:17
Praca na produkcji nie jest ciezka na poczatku bylem zadowolony tzn pierwszy rok, kasa slaba wiele zakladow oferuje lepsza. Lipa jest taka ze nawet po 18 miesiacach nie jest pewne czy Cie TRW przejmie a nawet jak przejmie to zarobki sie nieznacznie roznia. Minus slaba kasa I praca w soboty za wolny dzien ww tyg. Plusy zaklad czysty, wykonywane czynnosci nie trudne ale monotonne.
1
LA 2017-02-10 12:39
Nie jezdzi I to jest chore bo duzo ludzi pracuje z okolic Zywca...
Zawiedziona 2017-02-13 07:59
Nie wiem gdzie tyle dostaniesz . W grudniu były zwolnienia a teraz jest jeszcze gorzej wpieprzyli rotacja po 2 po 3 więc lepiej się wychodzi będąc na l4 niż jebiac cały miesiąc . Zrobił się jeden wielki kolchoz sami Ukraińcy którzy lepiej wychodzą na wypłacie niż polscy ludzie się zwalniają bo nie chcą robić za frajer zwykli pracownicy są nieszanowani. Dużo muszą wam płacić za takie pochlebne opinię. Bzdura goni bzdura nikomu nie poleciłabym tej roboty!!!!!
1
Niezadowolona 2017-02-13 08:02
Już Ci tłumaczę jak jest jeżeli masz obowiązkowa sobotę to normalna dniowke masz Platona a w tyg dzień wolny za który nic nie masz czyli dzień za dzień. Na plus dla nich bo nie muszą ci nadgodziny wyplacac a ty i tak jebiesz im soboty
Porazka 2017-02-13 08:06
Nie polecam tego zakładu zapierdol za grosze Ukraina która nie ma rotacji i zarabia lepiej od nas są masowe zwolnienia wpieprzyli po 2,3 rotacja soboty jebiesz za darmo pracownicy nie są szanowani jeden wielki kolchoz nikomu nie poleciła bym tej roboty. Teraz to Ukraina tam rządzi !!!!
1
Gosc 2017-02-13 17:35
Potwierdzam a trochę latek tu robię,Ukraińcy do najlepszej roboty A my jebiemy za nich tą najgorszą,nasze władze mają Polaków w D,a uwielbiają Ukraińców bo robią po 12 G,w jakim kraju my k...A żyjemy????
1
nigdywiecej 2017-02-14 23:56
nie polecam nikomu pracy w tym zakładzie. brak jakiegokolwiek poszanowania pracownika, a wypłata? naprawdę śmieszne pieniądze, więcej się zarabia siedząc na l4 i lepiej na tym wychodzisz bo nie męczysz się psychicznie. często zatrudniają ludzi, którzy nigdy nie mieli do czynienia z pracą na produkcji i potrzebują czasu, by się wdrożyć i dostosować, a oczekują od nich cudów i lider straszy, że jak się nie wyrobisz nie będzie premii, po prostu kpina. obowiązkowe soboty, a za to rotacja w tygodniu to doskonały przykład na to, że mają ludzi i ich życie prywatne, rodziny kompletnie gdzieś, a na szkoleniach pieprzą jakieś farmazony o zrozumieniu i że dobro pracownika jest najważniejsze. robią ludziom dobre pranie mózgu od samego początku, a później jest tylko gorzej. cieszę się, że przygoda z tym zakładem jest dla mnie skończonym rozdziałem
2
Co Was to! 2017-02-15 14:11
Inżynierzy w TRW mijają się z wiedzą techniczną, jest zatrudnionych wiele kobiet, które nie potrafią odróżnić promienia otworu od jego pozycji, a co dopiero zarządzać procesami i dostawcami. Piszę o tych dwóch działach firmy, bo tam w szczególności pojawia się ten problem notorycznie.
Project managerowie cisną z kolejnymi uruchomieniami, a rąk do pracy brakuje, zarówno inżynierów jak i pracowników fizycznych. Nikt nikogo nie szanuje, na codzień jest wiele wzajemnych hejtów.
Pozdrawiam szanowną firmę, w której udało zacząć mi się karierę, ale i szybko skończyć i przejść do normalnej firmy, która procesy ma równie trudne a wyroby równie odpowiedzialne a ludzie są normalni i potrafią wykorzystać wiedzę.
3
trwoffice 2017-02-18 23:17
Inżynier a programista to zupełnie inna praca i pieniądze, ale do tego trzeba przejść całą rekrutacje i naprawdę być dobrym. stawki od 4-5 tyś w góre
Gosc 2017-02-19 12:36
A na produkcje 120 zł-smiech na sali.
3
Beduin2 2017-02-24 15:06
To kpina,taka podwyżka nie powstrzyma fali zwolnień z tego zakładu
6
Pracownik EPS 2017-03-16 15:55
Mialem isc na silownie ale trafilem na Eola w Trw :D
5
Gosc 2017-03-26 20:08
Praca trw-ostateczna ostatecznosc,he.
Iwona 2017-03-31 09:46
Pracujesz w TRW? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w firmie. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?
Pracownik 13 miesiąc 2017-04-04 14:17
będąc szczery, wydaje mi się że niema tak, źle ponieważ w innych firmach nie każdy mogł liczyć na podwyżki, osobiście pracowałem na obróbce w Bielsku-Białej,(oczywiście ktoś może zarzucić że to nie to samo co montaż ale każdy na szkoleniu wstępnym pisał test który go odpowiednio przydzielił), teraz jestem pracownikiem biurowym ponieważ napisałem prośbe o przeniesienie i po rekrutacji mnie przyjeli, więc zachęcam bardzo serdecznie każdą osobę nie zadowoloną z swojego obecnego stanowiska do zweryfikowania swoich umiejętności oraz wiedzy w kadrach.
Robol 2017-04-04 18:11
Co ty piepszysz?myslisz ze kazdy z fizycznych pracownikow ma szanse na awans w biurze?nie znasz realiow produkcji to sie nie wypowiadaj,poza tym mowisz o podwyzce?120zl to smiech,a pracownicy produkcji musza zarobic ns wszystkich w zakładzie
2
Robol 2017-04-14 00:03
Dzisiejsze spotkanie bylo bardzo pouczające,zwlaszcza dla liderow traktujących ludzi na swoich liniach jak niewolnikow,mam nadzieje ze pan Szymon wezmie sie za nich i ludzie poczują się docenieni i będą pracowac z godnoscią
3
Zostaw swoją opinię o TRW - Czechowice-Dziedzice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRW