brak logo

TRW

Czechowice-Dziedzice

Opinie o TRW

Artur Ragan 2015-12-30 11:18:05 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry - a czym konkretnie zawiniły Panie pracujące w Work Express? Proszę o informację na adres rzecznikpracownika workexpress.pl. Wyjaśnię to i odpiszę.
Pozdrawiam
Józef 2016-01-02 11:57:54
Co dzieje się w TRW w Bielsku-Białej? Często widzę pod zakładem albo jak jadą do zakładu karetki pogotowia.
Paweł 2016-01-04 16:52:32
Pokuś nie wiem czy sobie poradzisz jako inżynier w TRW Bielsko-Biała. Co innego wymagał profesor na studiach, a co innego będzie wymagał pracodawca w firmie.
Józef 2016-01-05 23:06:11
Hyt w TRW w Bielsku-Białej ludzie są zmuszani do pracy od poniedziałku do niedzieli, więc z przepracowania, przemęczenia mdleją w pracy.
Takitam 2016-01-06 07:00:14
@Józef najpierw pytasz co się dzieje w Trw bo karetki jeżdżą, a teraz już wiesz że ludzie słabną z przepracowania? Mnie jakoś nikt nie zmusza do pracy w sobotę lub niedziele chyba że chcę sobie dorobić. Jak czytam niektóre negatywy to śmiać mi się chce pracuje tam już jakiś czas i jest spoko wiadomo swoje trzeba zrobić
abc 2016-01-06 10:29:03
Witam

odpisuję tutaj gdyż z przyczyn oczywistych chce zachować anonimowość, niekompetencja Pań dotyczy oddziału Bielsko-Biała - mimo kilkukrotnego kontaktu mailowego nie otrzymałam żadnej odpowiedzi na moje pytanie, co jestem jeszcze w stanie zrozumieć dlatego kontaktowałam się telefonicznie, również zostałam zbyta. Dwukrotnie odwiedziłam pośrednictwo osobiście, też zostałam potraktowana jak zło konieczne ( dodam, że Panie nie kojarzyły mnie z wcześniejszego kontaktu telefonicznego czy mailowego więc mogę myśleć,że traktują tak każdego ). Na koniec dostałam informację, że pracy nie ma i będzie być może za miesiąc a tego samego dnia pojawiło się ogłoszenie w sieci i gdy w końcu udało się dostać na rozmowę miałam otrzymać tel. z informacją o 2.etapie już w firmie, oczywiście nikt nie zadzwonił, a na moja ingerencję telefoniczną dostałam odp. "że koleżanka musiała zapomnieć zadzwonić" --> w mojej ocenie pośrednictwo jest dla pracowników a nie odwrotnie, w związku z czym wymaga się choć minimum szacunku dla potencjalnego pracownika oraz dla czasu,który poświęca biorąc udział w rekrutacji. Śmiesznym jest takie niepoważne traktowanie ludzi no i niestety nie jestem w tym odosobniona, być może moja opinia wywoła reakcję innych osób, które również maja podobne zdanie.
Józef 2016-01-06 12:53:06
Takitam to długo tam nie popracujesz w TRW Bielsko-Biała. Umowa Ci się kiedy kończy?
1
Takitam 2016-01-06 23:38:55
@Józef no tu Cię rozczaruje bo pracuje nie rok i nie dwa a umowe mam już na stałe czyli na czas nieokreślony. Więc wiem co pisze i wiem że praca w Trw to nie kara tylko wystarczy chcieć a nadal siedź w domu i rozczulaj się nad sobą.
Pracownik 2016-01-07 21:37:29
Podzielam opinię dot. Pań pracujących w Work Express oddział Bielsko-Biała.Miałem z nimi doczynienia i mało tego,że są niekompetentne to najgorsze ze są poprostu wstrętne.Nie wiadomo jak zadać pytanie bo zwłaszcza ruda Pani robi się aż czerwona ze musi odpowiedzieć na pytanie.A od czego one tam są?Kto je zatrudnił na takie stanowiska??Chciałbym zaznaczyć,że traktują ludzi jak gorszych od siebie a niejednokrotnie na produkcję trafiają ludzie,którzy mieli swoje firmy lecz coś im nie poszło.Która z tych Pań poprowadzilaby własną firmę?Pewnie każda skoro czują się ponad wszystkich.Zart oczywiscie.Może Pan rzecznik cos z nimi zrobi bo jeśli nie to będę mocno apelował do wszystkich którzy mają z nimi doczynienia i których źle potraktowaly..a byłem świadkiem takiego zdarzenia..
Pracownik 2016-01-08 15:55:11
Tak Romku nie powiedziałem, ze tak jest na innych działach.Zaznaczyłem ze chodzi mi o oddział Bielsko-B.I nie odgrywam się za to jak mnie potraktowały tylko na własne oczy widziałem jak potraktowały innych.Z całym szacunkiem dla pozostałych kobiet..ale te to jakieś wredne babska,które chyba dostały się tam po znajomości bo napewno nie potrafią swojej pracy wykonywać kompetentnie i nie potrafią rozmawiać z ludźmi.Powiedziałem co miałem do powiedzenia.A ruda Pani niech sobie da na wstrzymanie bo kiedyś ktoś nie wytrzyma i nie skuli uszu dlatego ze mu zależy na pracy tylko się odplaci.Pozdrawiam zakompleksione Panie z Work Express i na przyszłość radzę bardziej po ludzku traktować ludzi,którzy do Was przychodzą.
BB 2016-01-08 17:45:15
karetkami nie ma się co przejmować to nie z przepracowania tylko z własnej głupoty, wiem po sobie:/ albo nie myślą co robią...może pracuję w miarę krótko do kolegi, ale nikt nikogo nie zmusza. Masz 40h tydzień pracy, a jak chcesz istnieje możliwość przyjścia w sobotę i w niedzielę na dodatkowo płatne godziny gdzie wypłata wtedy wynosi 3000 netto. Ludzie jakby mieli pracować 4 godziny dziennie też by narzekali, jak komuś się robić nie chce to jego problem...
1
FF 2016-01-13 20:30:34
Nie po to prywatyzowane były polskie przedsiębiorstwa aby pracownicy fizyczni i umysłowi (inżynierowie) mieli dobrze w firmach.
Sławek 2016-01-15 11:23:11
W TRW Bielsko-Biała robota jest na chwilę przez agencje pracy tymczasowej, a później do pola.

Co ja powiem dziecią jak do gara nie będzie co wrzucić, bo robota na chwilę?
info 2016-01-21 15:36:20
jedno i drugie;) ponoc duzo osob odeszlo w grudniu ale od nowego roku planowane sa nowe uruchomienia, 8,27 na reke plus 190 brutto premia uznaniowa, 100 brutto frekwencyjna i 90 brutto pranie, wiadomo - dodatek nocny , za sobote 100 a niedziele 150 % pod warunkiem,ze nie sa rotacyjne - 2 soboty obowiazkowe do odpracowania za dzien wolny w tygodiu
Bańka 2016-01-22 08:39:17
@klinton praca i zarobki w TRW przypomnają czasy z lektury Stefana Żeromskiego "Ludzie bezdomni".

W TRW zarobki wykluczają ludzi.
1
Leon 2016-01-22 08:45:31
@info jaki to ma sens, że przyjdę w sobotę a w tygodniu mam jeden dzień wolny np. wtorek?

Czy może jest tak, że przychodzę obowiązkowo dwie soboty w miesiącu a mam jeden dzień w tygodniu i w miesiącu wolny do wybrania?
ciekawy 2016-01-22 14:57:24
jaki dzial polecicie w trw Bielsko? a jaki nie?? cos ktos??
Zawiedziony 2016-01-25 14:20:11
W TRW za 8 zł netto na godzinę nie utrzymam rodziny.
mark 2016-01-26 17:21:54
trw przyjmują tylko do zakładu w Bielsku czy też w czechowicach praca tylko na montażach czy na obróbkę też potrzebują
byly pracownik 2016-02-01 12:23:08
nie polecam, choc wiem, ze wiele zalezy od tego na jaka linie i zmiane sie trafi - no i najwazniejsze - na jakiego lidera. Ja mialam pecha, zwolnilam sie.Praca sama w sobie raczej ciezka i meczaca, w mojej ocenie nieadekwatna do wynagrodzenia. Natomiast na pewno jesli ktos chce cos zmienic warto sprobowac bo moze akurat dobrze traficie. Przyjecia sa caly czas, rotacja niestety nie bierze sie bez przyczyny. pozdrawiam
2
Produkcja 2016-02-25 17:08:13
Witam . Zastanawiam się nad pracą w TRW . Ktos moze jasno i przejrzyscie napisac ile się zarabia na początek , czy jest możliwość pracy w godzinach nadliczbowych i jak to wygląda z weekendami ? Interesują mnie wolne niedziele , a z tego co wyczytalem nie zawsze tak to wyglada ;) Z góry dziękuję .
byly pracownik 2016-02-27 20:08:45
Na poczatek 1900 brutto +290 premi jak nie chorujesz, co do niedziel nie sa obowiazkowe ale
delikatnie beda nalegac abys przyszedl bo inaczej szybko zakonczysz wspolprace z TRW.
3
Kamo 2016-03-06 14:21:47
Policz sobie dobrze. Jak jest miesiąc z dwudziestoma dniami roboczymi i przerobisz cały z nadgodzinami to jakimś cudem może 3000 netto zarobisz. W innych nie masz szans. Chyba że doliczasz sobie koszt herbaty. Ale takich bez ambicji jak ty jest tam pełno i cieszysz z takiej roboty bo idiotą jesteś
1
TRW CZ-dz 2016-03-24 07:52:30
Co do bielska to nie mam zdania ale w czechowicach, aż tak "ciężko" nie ma. Praca dla kobiet jest lekka, dla mężczyzn nie jest jakość fest uciążliwa. pracuje prawie 2 lata i nikt nie narzekał, że go coś boli albo, że ma za ciężko. Rotacja pracowników w CZ-dz wynika z tego, że ludzie myślą, że dostaną pieniądze za free i jak zostają wdrożeni w produkcję po 2 tygodniach szkolenia mają wielkie oczy, że muszą 8h pracować samodzielnie na stanowisku. Jedni się nienadają do takie pracy gdyż nie posiadają zdolności manualnych a inni porzucają pracę bez jakiegokolwiek odzewu
rycerz 2016-05-03 13:02:33
A ja bym wrucil na bielsko do trw ci co tak pisza zapraszam do chaczinsona na wapiennice to wtedy by zobaczyli co to jest ciezka praca

bbb 2016-05-18 09:48:02
dokładnie potwierdzam co jest napisane w tym poscie ja dzis ide na rozmowe tylko dlatego ze zostalam polecona przez innego pracownika!
Kik 2016-05-24 22:38:58
Pracowałem tam i zrobiłem najlepsza rzecz ze się z tamtad zwolnilem. Ludzie ogarnijcie się ! Pracujecie jak woly,poniewieraja wami ludzie którzy ledwo szkołę podstawową skończyli i dostajecie pensję gorszą niż ludzie trzeciego świata. Dzięki mojej decyzji zyskalem święty spokój i zdrowie .
5
Aras 2016-06-24 12:46:12
No fajnie w Cz dz macie , szmaciarze i wogóle pozdrawiam , Aras z Prodrexu, bawcie sie dobrze i srajcie po katach dla Paszka cwela lesera. Ukraina jak widać taka sama jak liderzy. hahah
3
Pawcio 2016-06-30 10:52:04
Byłem magazynierem w trw przez work express moja 1 wypłata to 1584,05... Nie została mi przedłużona umowa przez pana Sławomira W. Za L4. Szkolenia przed przyjęciem sie to pranie ludziom mózgu... Mówią ze nie chcą miec zaszarganej opini dbają o wygląd pracownika ( odzież i obuwie) karaja i wyciągają konsekwencje za homofobie a nie dbają o ludzi, zarobki i na dodatek kierownik magazynu obraza ludzi nazywając mnie cwaniakiem za to ze zapytałem sie go jak sie czuje i jakie jest to uczucie pozbawiając człowieka chleba... Dyrektor produkcji obraził byłego lidera i pracownika bo bawił sie młotkiem a jaka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wsadziła tam łapę i zapierdolil jej w paznokieć przez co jej odszedł. Przyznał bym sie do cwaniactwa tylko wtedy gdybym przyszedł tam zrobic porządek z pistoletem... Fakt iż ludzie sami sobie dźwigają normy ale to nie jest powód by tych biednych ludzi obrażać! Nikt ani kierownik a tymbardziej dyrektor produkcji nie ma prawa obrażać pracownika! Panie dyrektorze produkcji i Panie kierowniku magazynu... Mam nadzieje ze Pan Bóg na was spojrzy sprawiedliwie tak samo jak i na ljudaszy którzy sie uśmiechając podają rękę a za plecami wbijają nóż w plecy i rozliczy was z tego. Hitler tez myślał ze bedzie rządził wieki i po jakimś czasie sie zdziwił tak samo i wy będziecie grali i śpiewali na zębach jak przyjdzie czas na was.... Warto stanąć rano przed lustrem i spojrzeć w nie czy aby na pewno mam czyste sumienie wobec siebie i ludzi... W takiej korporacji jak to trw 4 powinna byc na wypłacie z przodu i to grubo napisana za ta charówę jak wół. Gdy odwiedziłem pana kierownika na koniec to było tego więcej ale dużo pisania i ramka mała :) najgorszemu wrogowi nie polecił bym tam pracy. Niech pracują tam ludzie adekwatni do polityki jak ze taniej tego zakładu....
7
Pawcio 2016-06-30 11:17:10
Jak maja ludzie sie odzywać jak sa zastraszani? umowa o prace na miesiąc czasu to stabilne zatrudnienie? To jest zwykły teatrzyk! Ze odchodzi z tego syfu i nic nie mowi? Brak odpowiedzi to juz jest samo w sobie ze cos juz jest nie tak!!!!! Ostatni raz powiem jeżeli jestes krawaciarzem z trw to czytaj uważnie! Wy nabrali byście szacunku i kultury do pracownika jak by chociaż jeden przyszedł z pistoletem i kazał wam siorbiąc genitalia przy wszystkich pracownikach! Jesteście tak rozwydrzeni i rozpuszczeni ze pozwalacie sobie na zbyt wiele! Nasi przodkowie w grobach sie przewracają jak widza ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak sie poczułeś urażony to do prokuratury tylko najpierw odwiedź nad białka 1a czy B nie płace darmozjada z drogówki mandatów i juz w szczególności krawaciarza i zwykłym darmozjada złodzieja którzy wysysają człowieka i jego godność do cna!
2
Pawcio 2016-06-30 11:24:47
Tak na dowidzenia to każdy kto wiarze przyszłość z tym zakładem niech smaruje kukiel bo bedzie sie działo... Bedzie sie działo jeszcze więcej jak na tych daremnych per****nych telebimach.... Będziecie mieli telebimy ze będziecie tynk zjadali z ścian trw bo nie bedzie na chleb a tynku ma byc chyba do końca roku coraz więcej bo maja remontować budynek albo biura bo jest syf :) powodzenia w scieżce życia albo sie sprzeciwicie odezwijcie i zrobicie jazdę albo nic sie nie zmieni i jeden do drugiego bedzie mówił żeby wyłączył myślenie to se powylanczajcie siema :)
Pawcio 2016-06-30 11:33:20
Jeśli jestes tym w tych długich włosach to brakuje im ciebie bo nazar nie wyrabiał a dla ciebie szacun gdyby było więcej takich ludzi jak ty to robiło by sie wyśmienicie i mozna by było jeszcze posiedzieć w robocie i pogadać ale w tym zakładzie nie bedzie juz lepiej...
Lolek125 2016-07-09 14:28:52
Ile płacą na początek bez sobót i niedziel i z np sobotami ?
Chulihan z Prosperplastu 2016-08-22 20:10:21
Witam , chcialbym sie wbic do Czechowic TRW na magazyniera , wózkowego . Jakie zarobki na tym stanowisku moze ktos powiedziec slyszalem ze 2 600 prawda to? . słyszałem tez o kasie na świeta i wczasy pod gruszą. Prosze o noirmalna i rzetelna odpowiedz.
Sram na trw 2016-09-06 15:24:27
Hehehe 2600 bedziesz miał jak se te 2600 podzielisz na pół a wczasy nie pod grusza tylko Z grucha w kiblu trw :D co do magazynu darmowa sauna i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak meserszmit :)
2
Gosc 2016-09-16 00:39:24
Wszystkie weekendy!
Były pracownik 2016-10-14 23:10:16
TRW czyli Terror Rygor Wyzysk. Nie polecam!
2
Były pracownik 2016-10-14 23:10:42
TRW czyli Terror Rygor Wyzysk. Nie polecam!
kamyk 2016-10-15 09:46:51
o terminowość się @oamak nie martw lepiej zapytać jakie są tutaj jakieś bonusy dodatkowe?
lolo 2016-10-27 08:39:40
Nie unoś się tak bo wiem gdzie pracujesz i jak wyglądasz.Jakim jesteś bossem to widać, włazisz na jakieś fora i się udzielasz, winny się tylko tłumaczy, albo jesteś twardy i bierzesz to na klatę choć wiesz że sumienie masz czyste, albo jesteś baba której się wydaje że ma władzę.
trw?? hahaha 2016-10-27 10:54:00
Co Ty za glupoty gadasz?? jakie 3000 netto? pracowalem tam 4 lata. moze dostaniesz jak zrobisz 4 soboty i 3 niedz.. czyli praktycznie caly msc w pracy
Beduin 2016-10-28 08:23:20
Kiedys praca w trw w czechowicach wygladala zupelnie inaczej wiem bo troche tam juz pracuje stawialo sie na jakosc a nie ilosc ale ludzie szczegolnie liderzy wiadomo premie itp. tez sie do tego przyczynili teraz robi sie sztuki na czas ktorych ciagle jest za malo trwa wyscig ktora zmiana najlepsza a wszystko za te same marne pieniadze bo 2tysiace na reke po 5latach pracy to chyba nie duzo ludzie ciagle sie zwalniaja a na ich miejsce teraz przychodza ukraincy gotowi robic po 12godzin wyzysk i jeszcze raz wyzysk nie polecam nikomu.
1
Beduin2 2016-10-29 23:27:09
Szanowna Góro,obudź się bo za chwilę to Wy ze stołków pójdziecie zapiepszać na linię,bo ludzie mają dość tego wyzysku,podwyżki może?
Kuba 2016-11-07 14:24:47
A jak to wygląda z godzinami pracy u programistów i inżynierów - są nadgodziny, jest jakaś elastyczność? Ludzie narzekają tutaj na pracę w weekendy, mam nadzieję że to jednak dotyczy tylko pracowników warsztatowych... (podobnie jak krzyki o niskich zarobkach)
Gosc 2016-11-11 16:02:40
No godzinę pracujesz,resztę siedzisz na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pasuje?
1
Koks 2016-11-21 17:51:42
Jajogłowych pedzi to nie dotyczy....zresztą wy nawet leżąc nie dalibyście rady.
1
niestety trw 2016-11-24 00:28:35
jak dla mnie syf się robi coraz gorszy a jestem tu od 3 lat i poważnie zastanawiam się nad zmianą pracy, zmuszają do weekendów (tzn lider 10 razy w ciągu 8h potrafi zapytać dlaczego nie przyjdziesz w sobotę, ja odp że nie dam rady bo to 3 z rzędu sobota i chyba mam prawo do spędzenia weekendu z rodziną, to ten straszy że dostaniemy od kierownika po 2 rotacje albo NAKAZ PRACY!!!!) uciekać trzeba z tego zakładu!! zarobek śmieszny bo bez weekendu nie mam 2 tys po 3 latach pracy a 1800zł co jest nie proporcjonalne do tego co wymagają! maszyny się psują a winą obarczają operatorów!
2
Nicki 2016-11-24 12:09:38
Zgadzam sie z tobą zastraszanie ludzi zmuszanie do pracy nawet jak sie juz było 3 soboty z rzędu ja dostałem 3 rotacje tylko dlatego ze byłem jeden jedyny raz w tym roku na l4.Taka informacja dla Zarzadzajacych tam na górze opamietajcie sie w końcu i zacznijcie godziwie płacić bo sami bedziecie robić a ludzie ciagle sie zwalniją...Tajką polityka daleko nie zajdziecie
Misiek 2016-11-24 18:00:40
Witam.mam pytanie- na czym polega rozliczanie sie z odziezy roboczej jakie koszty? Z gory dzięki
Stary Pracownik 2016-12-02 21:20:49
Witam Chciałem wyrazić swoją Opinie na temat pracy w TRW.Pracuje już w tej firmie 10 lat zarobki ledwo ponad 2 tysiace złotych bez Nadgodzin.Kiedyś było inaczej pracownika sie szanowało nie było nacisku psychicznego nie robiło sie tyle sztuk co teraz a wszystko za tą samą kase Zastraszanie ludzi zmuszanie ludzi do pracy w soboty pod grożba Karnych rotacji tzn jesli nie chodisz w weekendy to potem dostaniesz za kare 3 a nawet 4 w miesiacu.Wszyscy tylko mowia o Europejskich standardach Szkoda że nikt nie Pomyśli o Europejskich zarobkach.Ludzie Ciagle sie zwalniaja Za chwile nie bedzie miał kto robić.Juz jest problem z ustawieniem lini.Na szczescie nasza Dyrekcja sie zabezpieczyła i zatrudnia Ukraińców.Wy tam na górze obudzcie sie Bo już za jakiś czas sami Pójdziecie pracowac na lini bo nie bedzie nikogo róbcie tak dalej upier...Ludzi na każdym kroku wpisujcie Darmowe rotacyjne soboty to zostaniecie sami.i nadal dawajcie podwyżki 45 zł brutto raz na rok.Praca jest pracą Wiadomo że trzeba swoje zrobić Ale zacznijcie w końcu doceniac ludzi szanowac ich i płacić Adekwatnie do wykonywanych obowiazków.To jak traktuje sie pracowników na produkcji jest niczym innym tylko mobingiem.Zabieranie premii zmuszanie do weekendów,Na koniec powiem ze mój czas w tej Firmie dobiega juz Końca i ostatnie lata to sa zmarnowane.Juz niedługo opuszczam Ten zakład pełen zła i rygoru.Ludzie nie polecam wam tam pracy i jeśli możecie znajdzie cos innego Bo bedziecie pomaiatani na każdym kroku.
Zostaw swoją opinię o TRW - Czechowice-Dziedzice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRW