brak logo

"Probit"

Wrocław

Opinie o "Probit"

były pracownik 2009-09-30 13:23:29
Atmosfera pracy w samej firmie miła pod warunkiem ze się nie ma własnego zdania. Oszczędzanie na wszystkim, szefostwo hm... bez komentarza. Ogólna ocena, omijać dużżyyym łuuukkiemm!!
1
lobolo 2012-04-01 17:28:17
Potwierdzam wasze słowa!! Ta firma to jakaś tragedia!! Słabe zarobki, słaba atmosfera, ogólnie szkoda gadać!
1
wrocławianinUE 2012-04-17 16:39:31
a jak wyglada kwestia zarobków? mam tam miec rozmowe kwalifikacyjna i warto isc?
1
Bingo 2012-04-18 08:37:05
Potwierdzam Twoją opinie, ale dla mnie to zaleta takiego pracodawcy, Probit ma jasno określone obowiązki i oczekiwania wobec pracowników. To miejsce dla ambitnych i pracowitych ludzi, którzy dążą do sukcesu i samorealizacji. Dla słabeuszy i leserów nie ma miejsca. To firma, która daje szanse rozwoju-polecam.
NaTropieNieudałot 2012-04-18 13:39:16
Sprawdzanie i kontroling na bieżąco to mobing?? Bez jaj. Mamusi się poskarż. Może nie nawykłeś do dyscypliny w pracy. Ile tam pracowałeś? Dwa tygodnie? Nie wyszedłeś poza szkolenie? To ty niezły jesteś pracuś, z potencjałem. Jakie miałeś efekty? Zarobiłeś dla firmy choćby złotówkę? Pewnie byłeś wyłącznie kosztem. Załóż sobie firmę, to unikniesz sprawdzania i "kontrolingu".
niepolecam 2012-04-18 13:46:43
wrocławianinUE - 2012-04-17 16:39:31

a jak wyglada kwestia zarobków? mam tam miec rozmowe kwalifikacyjna i warto isc?
Nie warto isc, bo tam nie mozna sie opierdzielac, tylko stale kontroluja, czy sie pracuje. No i czepiaja sie, jak sie nie ma zadnych efektow. Placa pensje na czas, ale nie chca dawac premii, jak sie czlowiek spokojnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w pracy. Jakas nienormalna firma.
Kwiatki Bratki i Stokrotki 2012-04-19 09:17:51
Praca wymarzona, kierownictwo na poziomie. Pracuję w tej firmie od jakieś czasu i wszystko jest na Tak. Młody zespół, jasno sprecyzowane wymagania i możliwość kreatywnego działania.
asia 2012-05-16 09:59:37
Kupiłam ten program i okropnie żałuję. Obsługa posprzedażowa (za którą zapłaciłam bardzo dużo pieniędzy) jest beznadziejna.. w sumie żadna. Konsultanci-tzw. wdrożeniowcy nie znają do końca modułów, nie odpowiadają na maile ani telefony, wszytsko bardzo długo trwa. W konsekwencji księguję na dwa programy a w probicie idzie mi okropnie.
tonic 2012-05-26 10:58:02
Również chciałbym polecić pracę w firmie Probit. Uważam, że prędzej czy później każdemu w jego "karierze" przyda się takie doświadczenie. Dzięki niemu dostrzeże więcej plusów w swojej poprzedniej i przyszłej pracy.
2
Anonim 2012-07-16 13:26:41
Tak sobie czytam opinie i również chcę coś dodać. Firma stawia na samodzielność, dlatego osoba zatrudniona na stanowisku handlowca zajmuje się również telemarketingiem. Czy to źle to już kwestia indywidualna. Według mnie lepsze to niż zostanie ekspertem do obsługi ksera w jakiejś korporacji, gdzie specjalizacja jest bardzo wąska. Dzięki takiej wszechstronności można się na pewno dużo więcej nauczyć. Może ktoś napisać jakie są zarobki w DH?
koko 2012-08-08 19:04:44
Jest podstawa, która rośnie wraz z okresem zatrudnienia + prowizje. Jeśli ktoś się na prawdę postara to można fajnie zarobić. Ja miałem umowę o pracę. Zwrot za paliwo + delegacje. Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś nie było żadnych dodatków pozapłacowych. Jest komputer oraz telefon. Pracowałem tam i swojego czasu nie doceniałem tej pracy, ale z perspektywy czasu widzę, że była to całkiem fajna sprawa, dająca możliwość przyzwoicie zarobić.
Anonymous 2012-08-10 09:27:45
Praca jak praca,zależy od działu i stanowiska. Są zadania, które bezwględnie trzeba wykonywać i takie, które nie mają nic wspólnego z racjonalnym funkcjonowaniem. Jak by nie postrzegać firmy to trzeba się zgodzić z jednym przedmówców, że współpraca ze wspomnianym wcześniej \"assistance director\" nie może się udać. Ta osoba potrafi zniszczyć w każdym zapał do pracy i naprawdę dobre chęci. Można to pewnie określić na wiele sposobów, ale mi nasuwa się tylko jedno określenie - zarządzanie pełne złośliwości, zawiści i kompleksów. Na szczęście nie wszyscy tam są tak paskudni i można trafić do działu, gdzie da się pracować z przyjemnością.
Pączek 2012-08-22 16:18:27
Łatwo jest anonimowo mijać się z prawdą i obrażać inne osoby.
Może zacznijmy od siebie i zastanów się dlaczego firma Ci podziękowała.
W końcu z jakiegoś powodu Anonymous nie sprawdziłeś się na tym stanowisku. Spójrz prawdzie w oczy i zrób ra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nek sumienia.
Aha, Twój kubek i szklanka czekają w firmie do odbioru :)
Ludek 2012-08-22 16:24:42
Z opinii poprzedników raczej wnioskuję, że tym z którymi firma Probit nie przedłużyła umowy, zamiast szukać przyczyny w sobie winią za zaistniałą sytuację kierownictwo.
Trochę więcej obiektywizmu.
sprawiedliwy 2012-08-23 09:30:40
Pracowałam przez jakiś czas z tym niby groźnym assistance director i jest zupełnie inaczej. Jest wymagający wobec innych, ale również wobec siebie. Nie widzę w tym nic złego, bo to poważna firma, gdzie wymaga się konkretnych wyników i dojrzałej postawy. Jest ok. Ciekawe czy czyta to forum, bo dziwię się, że jeszcze nie założył sprawy z powództwa cywilnego. A może właśnie podsunęłam mu świetny pomysł. W internecie można znaleźć każdego, zwłaszcza jak ma się nakaz i administratora strony.
Wojtek 2012-08-24 15:53:39
Sorki Kasia ale tooo nie ja jestem \\\"Anonymous\\\" wiec proszę Cię nie kieruj oskarżeń w moją stronę. Mam wyłożone na to co było. Dzięki tej pracy nauczyłem sie jak podejść klientów by przynajmniej część wiadomości została udzielona.
To ze nie udało mi sie nic sprzedać może byc moja wina, bo nie jestem doświadczonym handlowcem ale wina może leżeć także w tym ze przez okres 3 miesięcy obdzwoniłem cała bazę praktycznie 3 razy. Gdy tylko zaczynałem rozmowę słyszałem odpowiedź \\\"ale przecież ostatnio pan do mnie dzwonił\\\" lub \\\"jak pan sądzi co mogło sie u mnie zmienić w przeciągu miesiąca\\\". Ale myślę że trzeba sie zastanowić dlaczego jest taka duża rotacja handlowców. Miałem sie nie wypowiadać na temat firmy ale obecna sytuacja zmusiła mnie do tego. Ale to nie zmienia faktu że zgadzam sie z przedmówcą którym niby byłem. A co kupka i szklanki to oczywiście sie po nie zgłoszę:)
obiektywna 2012-10-09 22:52:19
Jeśli chodzi o Probit to jest to praca bardzo dobra dla osoby bez doświadczenia zawdowoego. Większość czasu spędza się na telemarktingu i czasami jest kilka spotkań w miesiącu z klientami. Na duże zarobki nie ma co liczyć i nie odbiegają znacząco od najniższej krajowej - premia może się pojawić z 3 razy w roku i nie przekracza kilkuset złotych(choć nieraz zdarzają się \\\\\\\\\\\\\\\"złote strzały\\\\\\\\\\\\\\\"). Z drugiej stony praca nie wymaga aż tak dużego zaangażowania i pracownik ma trochę czsu dla siebie. Trzeba się również liczyć czasami z jazdą autobusami, tramwajami lub chodzić pieszo ponieważ szefowa jest osobą tak oszczędną, że nawet zwraca uwagę, w którym sklepie kupiłeś np. kawę - najlepiej wejść w porónywarkę cen i sprawdzić gdzie jest najtaniej(liczy się każdy grosz więc uważaj:)).Czasami jest łaskawa i jeżeli jest dobra sprzedaż to można sobie pozwolić na rozpuszczalną.

Ogólnie jeżeli masz doświadczenie i nie zależy Ci na zarobkach to warto zdobyć cennę doświadczenie w innym przypadku nie polecam.
3
Obiektywna osoba 2 2012-11-06 10:09:55
Śmieszna ta opinia. Wszystko zależy od tego ile się sprzeda. Jak ktoś dostaje 3 razy w roku premię kilkaset złotych to nie dziwota, że wiesza koty na firmie. Co do drugiej części to legenda głosi, że ktoś zna nieoszczędnego właściciela firmy.
1
osoba3 2012-11-27 17:28:33
Opinia powyżej również jest śmieszna. W tej firmie nie ma szans na jakikolwiek rozwój, czy wysokie zarobki.
mmm 2014-02-13 23:09:10
Jestem zainteresowany współpracą z osoba znającą funkcjonalności modułów kadr i płac w Probicie. Chodzi głównie o dostosowanie programu do własnych potrzeb. Zainteresowanych prosze o kontakt na (usunięte przez administratora)
sajan 2014-04-15 19:12:07
firma Probit nadal się rozwija także może w najbliższym czasie rzeczywiście będą kogoś potrzebowali nowego
jack 2014-05-08 21:39:45
@sajan, a Ty pracujesz w Probit, możesz napisac, kiedy orientacyjnie przyjeli jakiegoś nowego i do jakich działów będa potrzebować?
aaf 2014-05-20 18:37:47
I co z tym probitem? faktycznie sie rozwija? prosze o odp. bo w najblizszym czasie bylbym zainteresowany :)
Anonim 2014-07-10 17:46:55
Firma idealna dla studentów i wolontariuszy - doświadczenie się przyda, a zarobki na przeżycie.
3
magdalena 2014-08-18 08:26:04
napisze o programie, nie o pracy w firmie
odradzam wszystkim zakup oprogramowania, kupujesz produkt reklamowany i wciskany przez handlowca że jest dopasowany, gotowy, a wersja standardowa jest ta sama dla biznesu, jednostek budżetowych i wspólnot mieszkaniowych,czyli wszystko i nic, za każde dostosowanie programu trzeba płacic duże pieniądze w ramach wdrożenia, konsultanci rzeczywiście nie odbierają telefonów, nie do końca orientują się w specyfice merytorycznej płac lub księgowości, koszmar,
4
bbb 2014-08-28 14:55:54
Marta, piszesz o uważnym czytaniu umów - sprawdź dokładnie tą ofertę pracy w Sosnowcu. Elastyczne godziny pracy i 4-5 h dziennie to telemarketer a nie handlowiec - o jakich dojazdach do klienta ty piszesz?
zainteresowany 2014-10-01 00:19:13
Zastanawiam się teraz czy składać CV na tego konsultanta/wdrożeniowca ... czytając jak były przełożony odnosi się nie profesjonalnie do byłego pracownika - mam teraz zagwozdkę ... no i ten samochód mile widziany (jakby nie było leasingu) - co ja teraz z tym kubkiem mam zrobić ... wiadomo, że nie wszyscy są tacy ... możecie napisać, o jakim pułapie zarobków mówimy (konsultant/wdrożeniowiec ... z ambicjami na programistę) i czy faktycznie z tym rozwojem jest super i profesjonalnie ... z ludźmi to można zawsze sobie jakoś poradzić ... prośba o jakieś konkretne info... dzięki
A 2014-10-28 15:04:44
A gdzie są plany do wyrobienia? Jeżeli tak jest tzn. że są źle ustalane. Plan ma motywować a nie, żebyś go zrealizował w połowie roku a potem siedział na fejsie.
Komor 2015-01-31 17:27:57
Komóka dla każdego to by byłą dopiero rpaca idealna ale wracajac do senda - jestem dopiero studentem co prawda już na ostatnim roku, ae chciałbym się dowiedzieć czy takie osoby tutaj są mile widziane czy lepiej będize jak poszukam sobie inne miejsca - wiecie MCD czeka pewnie na kazdego studenta ale teog bym chcial uniknac
Ja 2015-02-10 09:48:01
Wal śmiało, firma nie gryzie
Ja 2015-02-11 11:47:54
Takie osoby jak Ty są bardzo mile widziane ;-)
Dona 2015-03-14 09:55:58
kiedyś to był w miarę ok pracodawca, teraz wyzyskują pracowników, płacą śmieszne pieniądze
były pracownik 2015-03-20 23:12:00
Nie polecam. Oczekują bóg wie czego płacą marnie. Były tam takie panie kierowniczki i pewnie wciąż są mocno niestabilne. Inwigilacja zero obiektywizmu i lepiej żeby ktoś nie był lepszy... Sukcesem nie jest się tam dostać. Sukcesem jest pracować GDZIE INDZIEJ i oczywiście nie stracić wiary we własną osobę podczas pracy w PROBICIE. Mogę coś o tym powiedzieć. Osoby tam zatrudnione - polecam spróbować gdzie indziej i wasze życie stanie się lepsze. PS. Telefon komórkowy to żaden przywilej.
1
tez 2015-03-20 23:51:57
Były pracownik- Z tymi kierowniczkami chodziło pewnie o assistance director. Wszyscy wiedzą jak jest.
1
probit 2015-03-30 11:29:07
Nie polecam. Rodzinna atmosfera to jedna wielka bujda. Głównie kierownika director omijać z daleka.
3
automoto 2015-04-01 11:59:32
Pracownikom podwyżek nie dają, ale dyrektor otrzymał wypasiony, duży samochodzik. Hipokryzja.
2
Chwilówka 2015-04-17 11:40:00
Byłem w handlowym przez chwilę i szybko zrezygnowałem. Mam porównanie z inną, informatyczną firmą. W probicie nie ma przyszłości i rozwoju. Wykonuje się nudne, monotonne rozmowy, nikt nie jest zainteresowany systemem. Jedyny plus, że możesz zniknąć na "obiadek" i nikt tego w firmie nie zauważy. Jest total luz, pan kierownik handlowego nad tym nie panuje, bo w sumie sam też znika :)
1
JW 2015-04-20 12:20:16
Przychylam się do wcześniejszej opinii. Ta firma to zawodowo strata czasu i energii. Już sama lokalizacja siedziby pokazuje, że firma w siebie nie inwestuje. Odradzam.
2
do kaja 2015-04-23 13:18:14
Max. 2 800 brutto, umowa na okres próbny. Jak się nie sprzeda przez 3 m-ce i nie pokryje swoich kosztów to rozwiązują umowę. Wsparcia i przeszkolenia praktycznie u nich nie ma, ich system słabo się sprzedaje. Zaliczają padaczkę.
2
Do Piotr 2015-08-19 17:28:23
No to chyba nie jest problem, żeby sobie policzyć netto mając brutto. Elastyczne godziny pracy to masz na telemarketera i tam nie ma takiego wynagrodzenia. Handlowiec nie ma elastycznych godzin pracy, więc jak widzisz łączenie drugiej pracy?
1
Asia 2015-11-13 17:33:27
Pracowałam jako telemarketerka - super praca dla studenta :) Elastyczne godziny pracy - przychodzisz kiedy chcesz i na ile chcesz, nikt Cie nie zmusza żebyś został dłużej, wynagrodzenie ZAWSZE na czas no i czasami zdarza się premia za umówioną prezentację :) Ogólnie praca bardzo fajna, wesoły zespół, nie ma presji ani inwigilacji, można się tam swobodnie czuć. Polecam i pozdrawiam! :)
1
An 2015-11-26 12:22:55
Młode osoby, elastyczne godziny, studenci, wesoła atmosfera.. spadłam z krzesła ;-) Zastanówmy się po co się pisze takie rzeczy. Polecam jeszcze dopisać: możliwość zdobycia cennego doświadczenia, uścisk ręki prezesa, dostęp do nowoczesnych technologii i praca pełna wyzwań :-)
3
Marta 2016-09-07 22:47:18
Ciągle kogoś szukają. Można obejrzeć historię ofert co 3-4 miesiące dają ogłoszenie minimum od 2 lat. Pracowałam i nie polecam. Rodzinna atmosfera polega na donoszeniu jedni na drugich począwszy od K.D. do prezesa. Program się nie sprzedaje konkurencja na rynku wielka. Zaczynasz pracę na martwych duszach z których już K.D. wybrała klientów rokujących.
2
Kasia 2016-10-06 12:10:01
Nie polecam. Płacą marnie. Wzajemne donoszenie mile widziane. Osoby mocno niestabilne. Inwigilacja zero obiektywizmu. Sukcesem nie jest się tam dostać. Mogę coś o tym powiedzieć na wejściu dyrektor zaznaczył by donosić co robi z resztą co druga osoba.
1
Kamil 2016-10-06 14:45:05
"Nie lękajcie się"
2
Zostaw swoją opinię o "Probit" - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Probit"