logo Szkoła Języka Angielskiego

Szkoła Języka Angielskiego "Speak up"

Warszawa

Opinie o Szkoła Języka Angielskiego "Speak up"

milkman 2016-06-03 08:59
Zaczałem naukę u nich w zeszłym roku, jak na razie mi sę podoba. Grupy sa małe, samemu się wybiera goziny zajęc tak zeby nam pasowały, można laczyć kurs normalny tez z kursem online, też intensywność kursy mozna sobie wybrac jak nas czas nagli przed jakimś wyjazdem itp. Sporo fajnych osób spotkałem na kursie moim kółku tematycznym , chodze do biznseowego, fajnie że tez taka opcja jest.
przemo 2016-06-04 10:24
Wszystko ok, tylko kiedyś ktoś do mnie zadzwonił i chwilę z nim rozmawiałem, a teraz nęka mnie numer( usunięte przez administratora )Głuchy telefon, tylko potrafi dzwonić o ósmej rano w sobotę , wieczorami. Choćby taki marketing przekreśla tę szkołę u mnie raz na zawsze.
markiza 2016-06-06 09:50
Chodzę od paru miesięcy, jestem bardzo zaskocozna na plus, grupki są małe, takie w sam raz zeby się uczyć, grafik ustalam jak mi pasuje godzinowo, teraz w wakacje mam w planach trochę przyśrubować naukę bo bdę miała więcej czasu, fajnie że są kluby zainteresować i sporo zajęć innych niz typowa nauka w szkole :)
kenobii 2016-06-07 10:13
chodziłem tam chwile temu i potwierdzam ze ci co mają problem to po prostu debile którzy nie przeczytali umowy, albo nie słuchali dobrze konsultanta bo często słyszałem ich rozmowy przez te cienkie ścianki i jakoś nie słyszałem żeby naciągali albo ukrywali jakieś rzeczy o kredycie czy coś
Mała 2016-06-07 12:37
Oczywiscie, ze to umowa na kredyt, ktroa po prostu możesz rozwiązać z miesiecznym okresem wypowiedzenia. Obudziłas sie za pozno to płać i placz dziecko.
zadowolony 2016-06-09 16:01
tak to jest że regulaminow nie zawsze chce sie czytac, a potem jest placz i biadolenie, bo cos każą placic hahaha ja tam zawszeczytam zanim cos podpisze i tu tez sprawdzilem i wiedzialem na c sie pisze :P uczylem sie glownie w domu, bo mam prace, gdzie duzo jezdze po polsce i skonczylem jeden poziom, latwo nie bylo, bo najtrudniej sie zmotywowac, jak masz sie sam uczyc, ale jak juz wpadlem w rytm to szybko poszlo i bylo ok/
londa 2016-06-13 09:15
Szkoła niezla, jestem dopeiro na poczatku kursu ale mysle ze bede zadowolona, bo widac ze nauczyciele sie przykładają, zajecia sa prowadzone ciekawie, sporo sie dzieje tez poza zajeciami bo jest opcja kól zainsteresowan, wieczory filmowe.
Adrian K 2016-06-14 10:07
Uczęszczam do szkoły Speak Up. Najbardziej podoba mi się to, że są elastyczne godziny nauki. Pracuję na trzy zmiany i w każdym tygodniu inaczej, więc bez problemu szkoła pozwala dostosować się do ich godzin pracy. Uczy mnie kilku lektorów i nie przeszkadza mi to, każdy z nich jest profesjonalistą.
nie uczeń 2016-06-15 09:38
nie chodziłem nigdy do tej szkoly i własnie szukam o niej opinii bo jest koło mojej nowej pracy.
Naprawde wiekszość negatywnych opinii pisana jest przez idiotów, sorry ale jak "mily blondyn" informował i rozłozeniu cen za poziom to jasne jest za cena za pierwszy miesiąc nauki nie jest 200 zł a 600 zł. A ze płacimy do banku po 200 zł to co innego.
Szkoda ze nie ma możliwości zapłacenia całosci gotówką z jakimś rabatem.
Chodziłem do innej szkoły gdzie można wykupić nawet 1 miesiąc nauki, ale najbardziej opłacalne jest 12 miesięcy, zawsze można było zrobić cesje na kogoś innego.
Moje pytania
Można zrobić cesje w Speak up ?
Dlaczego nie ma standardowej oferty cenowej ?
2
kt 2016-06-21 14:15
rozważam zapisanie do tej szkoły ze względu, że jest blisko mnie i że są ruchome zajęcia - elastyczny grafik - co mi bardzo potrzebne.
Z tego powodu mam pytanie czy mogę zapisać się i zapłacić na początku calą kwotę i wtedy nie będę mieć żadnych problemów z kredytem czy z czymkolwiek z płatnościami???? i nie będę miała jakichś dodatkowym opłat na koniec?
dorri 2016-06-23 11:30
od roku juz do nich chodzę, jest całkiem nieźle, zajęc dużo i jest w czym wybierac tez w dodatkowych, sporo fajnych osób poznalałam na kursi ew tym mojego chłopaka, w tym roku wylatujemy do stanów do pracy wakacyjnej, wczesniej bym się na to nie odważyła bo angielski mój nie był za bardzo porywający
aga25 2016-06-24 10:50
Do której szkoły chodzisz?
Em 2016-06-27 16:03
Na pewno nie, mozesz byc spokojna :) Skoro zaplacisz za caly kurs to za co mialabys placic dodatkowo? Z reszta, na prawde wystarczy dokładnie przeczytać umowę i wszystko będzie jasne :) Potem tylko trochę chęci do nauki i wszystko bedzie ok, na pewno nie bedziesz narzekac na speak up. Ja tam się swietnie nauczylam mówic, w ogole wyzbyłam sie bariery zeby rozmawiac z osobami, ktore są nativami w tym języku. To było dużą przeszkodą dla mnie bo uwielbiam podrozowac, co roku planuje z moim mezem jakies wyjazdy, nigdy do hotelu bo lubimy bardziej ekstremalne doznania, wiec wypada znac jezyk i umiec sie dogadac z ludzmi, nie tylko zapytac o droge :)) a jak musialam zapytac to gula w gardle i nic, mąż musiał mówić, a ja sobie zawsze oczywiście obiecywalam, ze w nastepnej podrozy juz ja bede wszystko załatwiac.
tomek11 2016-07-04 12:07
chodzę od października do nich jak na razie nie mam żadnych zastrzeżen, wszystko jasno zapisane w umowie, kurs nie jest drogi, mi się udąło załapać na promocję, chociaż chodze od niedawna widzę spory postep w swoim angielskim, a zaczynałem od preintermediate, jest dużo zajęć gdzie trzeba mówić a to był mój największy problem, też są różne kluby tematyczne i tam można poznać bardziej specjalistyczne słownictwo z danej dziedziny
milfn 2016-07-14 12:13
zaczałem nauke niedawno ale teraz nie trzeba juz podpisywać umowy kredytowej, mozna od razu gotówką zapłacić, kurs mi wyszeł bardzo tanio, bo wykupiłem kilka poziomów, jak na razie jest ok udalo mi sie ustalić wygodne godziny dla mnie zajęć, w wakacje robiębardziej intensywny kurs bo mam więcej czasu, podobn mi sie ze można do klubu zainteresować się zaisać i jest ich sporo
raatys 2016-07-19 21:38
Chodzę od ponad roku, widzę spory progres w moim angielskim, zawsze chciałam dobrze umieć ten język, na tyle dobrze żeby czytać książki w oryginale, na razie zaczęłam od angielsko języcznych blogów, ostatnio nawet zaskoczyłam domowników świetnym ciastem które wyszperałam na angielskim blogu, wszystko zrozumiałam bez pomocy translatora i wyszło pysznie :)
drenzo 2016-07-21 12:29
Więćej sie nauczyłem przez semestr u nich niż przez te kilkanaście lat w szkole. Podoba mi się, że kładą nacisk na mówienie, bo u mnie byłz z tym problem, niby znałem słownictwo ale blokowąło mnie przed mówieniem, na zajęciach nie ma jednka innej opcji niż mówić :D podoba mi się tez idea activity clubs, sam chodzę do podróżniczego.
1
boenka 2016-07-21 13:34
kolezanka mnie namówła na kurs w tej szkole, bo ciągle jej narzekałam ze chciałabym wyjechac gdzies za granice do pracy studenckiej ale bałam se panicznie ze nie bde sobie potrafiła poradzi,ć, razem sie zapisałyśmy na kurs i jednoczesnie do agencji organizującej wyjazdy do stanów, już nie było odwrotu wiec trzeba było się przyłożyć do nauki i w środku czerwca tego roku wujechałyśmy do pracy, vizę i wszelkie formalności przeszyśmy bez problemu, nawet pan z którym rozmawiałam przy okazji wizy był zaskoczony moim językiem, a to dla mnie duży komplement
1
miki 2016-07-22 20:26
szkoła uczy naprawdę solidnie, jest duzy pakiet dodatkowych zajęc więc jak ktoś chce w którym czasie podnieśc swój poziom jezyka to ma sporo takich mozliwości, mi własnie zależało na szybkiej nauce i kurs dopasowałam do siebie, zajęcia miałam wtedy kiedy mi najbardziej pasowało.
agaaaaaaaaa 2016-07-22 22:33
a od kiedy do otrzymania wizy potrzebna jest znajomość języka ? ile zapłaciłaś za wizę ?
Maja 2016-07-26 11:11
nie potrzeba ale fajnie, ze dziewczyna przed wyjazdem mysli o tym, zeby sie podszkolic w jezyku bo bedzie jej tam latwiej przetrwac :) ja jestem takiego samego zdania, chociaz postanowilam wziac sie za nauke angielskiego troche z innego powodu - dostalam prace w miedzynarodowej firmie i tam ode mnie wymagali plynnego angielskiego a ja sie moglam pochwalić conajwyzej B2. Zapisalam sie na kurs do Speak Up i skupiłam się tam głównie na zajęciach biznesowych, na prawde bardzo dużo się tam nauczyłam, i to słówek i zwrotów których używam teraz w codziennej pracy. Nadal chodze na kurs, teraz oprócz tych bussiness classes polubiłam też bardzo zajęcia z zsynonimami, są bardzo ciekawe. :)
michasslka 2016-07-26 11:47
aaaa- jak kilka lat temu za studenckich czasów starałam się o wizę na wyjazd studencki to musiałam odbyć rozmowę z konsulem, która była po angielsku, wiem że jeśli ktoś bardzo słabo znał język mógł tej turystycznej nie dostać wcale. A wracają do szkoły, podoba mi się to ze jest elastyczny grafik zajęć, jak mi coś nie pasuję odrabiam w innym terminie, nic nie przepada. Spoko są też zajęci amultumedialne.a
leonidas 2016-07-26 20:56
razem z kumplem sie niedawno zapisalismy na kurs, bylismy na darmowych warsztatach i stwierdzilismy ze bez dobrego anglika to ciezko bedzie znalexc wymarzoną pracę i wyrwać się z PL no chyba ze na zmywak, nauka idzie całiem nieźle, mam plany zrobic jeszcze w tym roku certyfikat jezykowy i pod tym katem sie w speak up przygotowuję.
1
nick 2016-07-28 15:16
sporo moich znajomych skończyło kurs w tej szkole więc wiedziałem że czegos mnie tam naucza, chociaż nigdy jakoś z angieelskiego dobry nie byłem teraz wiem, że t onie tylko moje lenistwo ale też kiepski poziom polskich szkół, tutaj jest multum zajęć, nie sposób się nudzić, spoko opcja zajęć multimedialnych i kluby zainteresowań
Kandydatka 2016-08-16 15:23
Hej,
widzę, że szukają handlowców.
Czy ktoś może mi powiedzieć jak kształtuje się tak naprawdę zarobek?
Podobno premia i podstawa ale ciężko stwierdzić jaka ta premia bywa.
Za minimalną krajową nie uciągnę!
pelsko 2016-08-28 14:57
nie wiem jak było kiedys, bo chodze na kurs od semestru, mi sie spodobało, grupy nie są duze, i to mnie przekonało mocno do kursu bo nie lubie sie uczyć jak jest dużo ludzi, zrezta raczej ze mnie typ samotnika, te 5 osób jestem w stanie przeżyć. W niewielkiem grupie uczy se całkiem fajnie.
Była uczennica 2016-08-29 11:37
Gdzie chodzisz na zajęcia? ja chodziłam w Warszawie i grupy były zawsze na maxa . Może już ze względu na niski poziom nauki nie mają osób i dlatego grupy są mniejsze ?
2
orsto 2016-09-05 22:13
mi się podoba w tej szkole ze naprawdę pochodzą indywidualnie do kazdego, zajęcia w kazdej chwili można odwołać i odrobić w innym czasie, jak sie rogzglądałam za jakąs szkoła która by robła kurs pozlwający na pogodzenie z praca i studiami to mimo wielu obietnic wiekszość szkół i tak miała jakieś sztywne ramy zajęć, tutaj zajęcia robię wtedy kiedy mi rzeczywiście pasuje i też mogę wybrac czy wolę się skupić na gramatyce cy na konwersacjah
1
Santino 2016-09-09 16:57
Ja chodzilem do Speak up szykując się do matury rozszerzonej. Bardzo się przydało, no i faktycznie wygodnie można wszystko sobie indywidualnie dopasować. Grupy są małe, a prowadzący bardzo mili i kompetentni, więc jest super atmosfera do nauki nawet do stresującego egzaminu
robofrantoja 2016-09-16 13:12
A korzystasz z jakichś dodatkowych zajęć? qmpel mówił, że mozna uczyć się angielskiego na kręglach lub w kawiarni, podobno wychodzi się z nauczycielem do kregielni i gra gadając tylko po angielsku. możesz to potwierdzić?
2
robofrantoja 2016-09-16 13:17
A korzystasz z jakichś dodatkowych zajęć? qmpel mówił, że mozna uczyć się angielskiego na kręglach lub w kawiarni, podobno wychodzi się z nauczycielem do kregielni i gra gadając tylko po angielsku. możesz to potwierdzić?
robofrantoja 2016-09-16 13:31
A korzystasz z jakichś dodatkowych zajęć? qmpel mówił, że mozna uczyć się angielskiego na kręglach lub w kawiarni, podobno wychodzi się z nauczycielem do kregielni i gra gadając tylko po angielsku. możesz to potwierdzić?
Lamusy 2016-09-22 14:35
Nikogo nie interesuje ile się nauczyliście i czy fajna jest ta szkoła. To jest forum o pracodawcy i dla ewentualnych pracowników. Ludzie, którzy tu zaglądają chcą wiedzieć ile mogą zarobić, jaki jest pracodawca, na co uważać itp. A nie czytać 5 stron na temat waszej edukacji.
była uczennica 2016-09-26 20:31
proszę Cię, przecież te wpisy o nauce umieszcza sama szkoła . . . .
1
doris 2016-10-14 14:39
wysłałam na kurs corkę, wszystko mam pod kontrolą bo na bieząco mogę patrzyć czy młoda robi postępy, dla mnie to duzy plus, kiedyś chodizła na korepetycje, kasę płaciłam a w końcu nic się nie nauczyła, ale oczywiscie korepetytorka nic nie powiediała że kiepsko idzie bo przecież miała zarobek, córce kurs się podoba, chodzą osoby w jej wieku i z tego co wem to nauczyciele są fajni i z podejściem
rooney 2016-10-19 15:05
na to wygląda, że pozytywne opinie są pisane przez szkołę. więcej niż jeden poziom robią jedynie ludzie opłacani przez pracodawcę. wyższe poziomy bez native speakerów to kompletne nieporozumienie. generalnie odradzam ciesząc się, że nie dałem się namówić na więcej niż jeden kurs. masakra.
5
Mirabella 2016-11-22 22:01
Na kurs zapisali mnie starzy bo miałam problem z zaliczeniem angielskiego. Nigdy nie lubiłem się uczyć języka bo zajęcia były tak nudno prowadzone - masakra. Ale tam polubiłam business-job interview club i tak się zaczeło. Są tam świetnie prowadzone zajęcia oparte na rozmowach o ciekawych tematach no i fajni ludzie, przy okazji poznałam kilka świetnych osób z którymi do tej pory utrzymujemy kontakt:-)
roel 2016-12-07 22:40
moja przygoda ze speak up dopiero sie zaczęla, przemówiły do mnie fajne zrabaty dla studentów, ale też możliwość elastycznego grafiku, bo oprócz studiów mam też pracę i nie chcialem zeby coś z powodu kursu ucierpiało, zajęcia robię online bo ta forma mi pasuje, do szkoły wpadam na zajęcia klubu podróżniczego i kinowego
Gość ;) 2016-12-14 13:33
KLAKIER
jogodo 2016-12-15 23:04
jestem już drugi rok na kursie, trochę z racji chorobowych mi się to wszystko rozciągneło w czasie ale na szczęście wszystko się dało poprzesuwać, więc na tym nie straciłem, starałem sie w miare na bieżąco odrabiać zajęcia online, więć tak cąłkiem nie wypadłem z rytmu, szkoda mi było tylko klubów tematycznych bo na nie często chodizłem, ale teraz już do zdrowia wracam i znów mogę pełną parą działać
kilsona 2016-12-19 23:49
zauważyłam że większość negatywnych opinii jest od osób które nie przeczytały umowy i mają pretensje że ponoszą konsekwencje zerwania umowy, ja umowę czytałam nie mam zastrzezeń, kurs jest prowadzony fajnie, ciekawie tak ze chce się chodzić, choć ja z racji pracy i studiów często robię zajęcia przez neta
golarr 2017-01-03 13:41
córka miała bardzo duże tyły z angielskiego, trochę to wina naszego zaniedbania, bo niestety w pracy urwanie głowy a młoda trochę odpuściła, ale w tym roku szkolnym solidnie się za to wzięliśmy, chodzi do speak up od września, idzie jej nieźle, w szkole też zbiera dużo lepsze oceny, matura tuż tuż i szkoda by było zawalić z języka, a na kusie monitorujemy jak jej idzie i jest ok
anita 2017-01-21 13:24
trafiłam na kurs za namową koleżanki ze studiów, angielski jaki nam robili na uczelni to była jakaś porażka a ze chciałyśmy pojechać na wymianę studencką to trzeba było jakoś na własną rękę się poduczyć, jako studentki dostałyśmy sporą nizkę i zaczęłyśmy chodzić, naczytałam się różnych opinii ale na szczeście nic z tego się nie pokryło, nie ma problemu z odwoływaniem czy przenoszeniem zajęc, nic nie przepada i jak na razi eprzez te parę miesięcy wszystko idzie zgodnie z planem
gorkoso 2017-01-25 21:38
trafiłam na kurs za namową koleżanki ze studiów, angielski jaki nam robili na uczelni to była jakaś porażka a ze chciałyśmy pojechać na wymianę studencką to trzeba było jakoś na własną rękę się poduczyć, jako studentki dostałyśmy sporą nizkę i zaczęłyśmy chodzić, naczytałam się różnych opinii ale na szczeście nic z tego się nie pokryło, nie ma problemu z odwoływaniem czy przenoszeniem zajęc, nic nie przepada i jak na razi eprzez te parę miesięcy wszystko idzie zgodnie z planem
STUDENTKA SPEAK UP 2017-01-27 20:34
Właśnie wróciłam z zajęć z konwersacji ze szkoły Speak up na al. Solidarności, niestety to jak zostałam potraktowana na tych zajęciach zmusiło mnie do wydania opinii o tej szkole. Te zajęcia tylko z nazwy przypominały konwersację a mianowicie - prowadząca zajęcia była zainteresowana tylko jednym uczniem płci przeciwnej, z którym prowadziła konwersację na tematy osobiste swojego i jego życia, nie poruszając zagadnień z tematu zajęć.Potraktowała mnie jak powietrze, gdy się odezwałam była oburzona. Nie wspominając o maślanych oczach do tego pana.
Jestem w stanie wszystko zrozumieć ale brak profesjonalizmu w tym przypadku jest porażający. Tym bardziej jak płacisz za KONWERSACJĘ W JĘZYKU ANGIELSKIM.
1
STUDENTKA SPEAK UP 2017-01-27 20:37
Właśnie wróciłam z zajęć z konwersacji ze szkoły Speak up na al. Solidarności, niestety to jak zostałam potraktowana na tych zajęciach zmusiło mnie do wydania opinii o tej szkole. Te zajęcia tylko z nazwy przypominały konwersację a mianowicie - prowadząca zajęcia była zainteresowana tylko jednym uczniem płci przeciwnej, z którym prowadziła konwersację na tematy osobiste swojego i jego życia, nie poruszając zagadnień z tematu zajęć.Potraktowała mnie jak powietrze, gdy się odezwałam była oburzona. Nie wspominając o maślanych oczach do tego pana.
Jestem w stanie wszystko zrozumieć ale brak profesjonalizmu w tym przypadku jest porażający. Tym bardziej jak płacisz za KONWERSACJĘ W JĘZYKU ANGIELSKIM.
1
Zainteresowany 2017-02-07 15:44
Napiszę mi ktoś jak to w tym momencie wygląda z odstąpieniem od umowy? Chciałbym zacząć kurs w Speak up ale ta roczna umowa... nie wiem, dokładnie co będę robił np w wakacje. Miesięczne wypowiedzenie i co, dalej muszę płacić do końca umowy?
była uczennica . 2017-02-08 08:30
nie musisz,po wielu walkach coś tam Ci oddadzą, ale większa część kwoty i tak płacisz na początku. Jak chcesz wypowiedzieć umowę to okazuje się ,że mimo ,że np 20 % zajęć masz za sobą to płacisz za nie 50% kwoty. I tam płaci się za rozpoczęty poziom (cały) mimo ,że było się np na 2-óch zajęciach. Nie polecam szkoły. To naciągacze z niskim poziomem nauczania.
osko 2017-02-08 13:27
mają bardzo dobre warunki nauczania, przedluzyłam tam kurs na drugi rok i dostałam duza znizke dla studentów, na uczelni nie mogłam wyjsć poza 3, a teraz mam na semestr 4,5, na koniec liczę na 5 :)
taco 2017-02-18 10:42
naczytalam się różnych opinii ale nie doszukałam się tam żadnych info nt samych zajęć, umowę dokładnie przeczytalam przed podpisaniem, chodżę parę miesięcy do nich i jest fajnie, widzę u siebie duży postęp, moja koleżanka zaczęła sie spotykać z chłopakiem z Anglii i na nim ćwiczę mj angielski, z tego co mi mówi to jet całkiem nieźle, lepszy angielski to też dla mnie większa szansa na awans w pracy
Zostaw swoją opinię o Szkoła Języka Angielskiego "Speak up" - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szkoła Języka Angielskiego "Speak up"