brak logo

Opek

Warszawa

Opinie o Opek

byly pracownik OPEK_LOMIANKI 2013-08-24 04:44:20
no to tak: firma ta to jeden [usunięte przez moderatora]. jesli ktos wczesniej pracowal za biurkiem i przyjdzie do Opka na fizycznego to moze doznac szoku.
Pracownik sortera ma 8zl netto /h. Wozkowy 9zl/h.
Sam jezdzilem pare miesiecy ale tylko czekalem aby znalezc nowa robote i jak najszybciej stamtad zwiac. Pierwsze wrazenie nie jest najlepsze: gigantyczna hala, non stop chodzi halasujacy sorter, ludzie tylko sie mijaja co chwile jak mrowki w mrowisku.
Praca zaczyna sie od 17 od rozladunku kurierow oraz rozwozenia palet po rampach. o 21 jest polgodzinna przerwa podczas ktorej wjezdza firma cateringowa z zupa dla pracownikow. Potem zaczynaja sie rozladunki i zaladunki TIRow. I tak mniej wiecej do godziny 2 w nocy w okresie wiosenno-letnim. W okresie jesienno-zimowym jest duzo wiecej roboty (ostry [usunięte przez moderatora]) i zaladunki koncza sie 3-4 nawet. Po skonczonych zaladunkach zaczyna sie 'rozwozenie Warszawy' po rampach, to zazwycaj zajmuje ok godziny. Zatem pracujesz 10h za 9 zl masz dniowki 9 dych czyli niewiele. w miesiac uzbiera ci sie te 200-220h i moze jak dostaniesz laskawie premie od brygadzisty to ponad dwojke wyciagniesz.
Praca w zime nie nalezy do najprzyjemniejszych, na hali panuje mroz, rampy sa wiecznie pootwierane, nawierzchnia momentalnie robi sie sliska i mokra tak ze nie da sie normalnie jezdzic.naczepy samochodow zarabane sniegiem i lodem tez nie ulatwiaja roboty. Betki sie slizgaja a samochody musza wyjezdzac o czasie. Trzeba byc cieplo ubranym conajmniej jakby sie na syberie jechalo. Pizgawica czasem jest nie do zniesienia slowem MASAKRA.ta zupa troche ratuje tylek oraz zeton na herbate z automatu (w wysokosci 48zl na miesiac do wykorzystania).

Tyle o samej robocie teraz czas kilka slow o pracownikach. Szefem wozkowych jest [usunięte przez moderatora]. Ja z nim problemow nie mialem , raczej dla mnie byl w porzadku. Jednak przez kilka miesiecy ktore tam przerobilem to zwolnil cala mase ludzi. I za wieksze przewinienia i za mniejsze, czasem bez powodu. Np raz zwolnil chlopaka wozkowego poniewaz ten przewrocil jakas palete. Potem przyznal jednak ze zrobil to zeby zrobic miejsce dla Ukrainca. Przyszedl ten Ukrainiec pojezdzil 2 tygodnie, skonczyla mu sie wiza i wrocil do siebie. I tyle popracowal. [usunięte przez moderatora] jest wymagajacy i chyba dobry jako kierownik.
Jednak troche leci w kulki z pracownikami. ilez mozna pracowac na umowe zlecenie? pol roku? rok? dwa? niektorzy tak wlasnie robia. bez umowy o prace za psie pieniadze , wykrecajac jakies kosmiczne rekordy czasu pracy (rekordzisci po 350h maja na miesiac). Co jakis czas sa wspominki o nowych umowach juz z FedExem ze wozkowi beda mieli 2300 na reke i 8godzinny sytem pracy. ostatnio taka rozmowa byla w kwietniu i wtedy kierownik [usunięte przez moderatora] oglosil ze umowy beda od czerwca. Przyszedl czerwiec, potem lipiec, obecnie mamy koniec sierpnia i z tego co wiem to nadal cisza w temacie. I oczywiscie nikt z pracownikow sie tym nie zainteresuje.[usunięte przez moderatora] sie ciesza ze maja robote. Dojezdzaja z tego Plonska calymi przeludnionymi busami po 15 osob (placac za te przyjemnosc po kilkanascie zlotych dziennie) byle tylko moc robic w tym [usunięte przez moderatora].
Widocznie tak im jest dobrze, jak dla mnie to moga do konca zycia tam tyrac za grosze , bez umowy, bez zadnego socjalu, bez niczego.
Wrocmy do socjalu: warunki jakie panuja sa skandaliczne, brudne, smierdzace, kible. Stolowka rodem z PRLu (chociaz wtedy byly bardziej urokliwe z pewnoscia), wszedzie syf ,brud, kamery na kazdym kroku, nie ma nawet przyzwoitych warunkow zeby zjesc jakas szame przyniesiona z domu (bo zarcie przy sorterze albo na paletach przy rampach nie jest chyba szczytem luksusu). O mikrofalowce nawet nie wspomne, zbedny luksus. w Zime na hali sa moze ze 2 stopnie i nawet sobie obiadu nie podgrzejesz. Mikrofala to wiadomo olbrzymi koszt - pewnie i ze 400 zlotych potrafi kosztowac a na to przeciez firma nie moze sobie pozwolic. Co jest wiec w zamian? automat z herbata, kawa, czekolada, rogalikami albo zupka chinska. Postawisz butelke z napojem gdzies ,godzina i napoj prawie zamarzniety na lod. chyba mozna sobie wyobrazic jak wyglada jazda widlakiem w takich warunkach przez 10 i wiecej godzin. rak i nog to sie nie czuje po prostu tak sa skostniale. a ze zima w Polsce bywa dluga w tamtym roku od grudnia do kwietnia lezal snieg to praca w Opku na magazynie to jakas farsa. nikomu nie zycze. W zime jeszcze jest duzo wiecej roboty, wiadomo szkola startuje we wrzesniu, firmy staja na nogi i duzo wiecej wysylaja, do tego dochodza swieta. czasami z roboty wychodzilo sie i o 7 rano. wiadomo jak czlowiek wyglada po takim maratonie od 17 do 7. jak wyrzyganyz zycia trup.pare godzin snu i znowu, powtorka z rozrywki. jedyny plus to wolne weekendy. ale co ci po weekendzie jak konczysz robote nad ranem w sobote. za wiele nie skorzystasz, i tak w kolko.

Brygadzisci. t
1
byly pracownik Lomianki 2013-08-24 04:47:24
cd

wiekszosc jest w porzadku, niektorzy to tepe buce (pozdrawiam kolege o ksywce takiej jak pewien kwasny owoc rosnacy w naszym kraju) ktorzy nadaja sie tylko do tej roboty i pewnie tu zdechna. Przepierdzielaja sie o byle glupote (np ze przystaniesz na chwile i rozmawiasz z koelga kiedy nie ma akurat zadnych rozladunkow). to juz jest dobry powod do [usunięte przez moderatora] i straszenia utrata pracy albo co gorsza wyslaniem na tzw luzy (czyli targanie reczne gabarytowych ciezkich paczek ktore nie przejda przez sorter i ktore trzeba pod rampy pozwawozic). Ale jak stoi jego kumpel jeden z drugim z trzecim to podejdzie zapala fajke, pogadaja i wtedy mu nie przeszkadza. tylko do nowych sie czepiaja albo do tych co im nie wlaza do tylka i maja na nich wyrabane. a tak to kontakt z brygadzistami ogranicza sie do polecen jedz na te i na te rampe, rozladuj,zaladuj, przynies, zawiez itp .


troche sie rozpisalem ale wnioski jakie ja wyciagnalem z tej przygody z firma Opek sa nastepujace:

-jak nie masz chwilowo pracy i chcesz troche zarobic, mozesz tam isc. byle nie za dlugo bo sie zasiedzisz i skonczysz jak niektorzy ze stazem 5,6,8 czy 10 (!!!) lat w tej [usunięte przez moderatora] firmie ktora ma cie za smiecia i dla ktorej nic nie znaczysz. Wyleciec mozesz w kazdej chwili z dnia na dzien, z godziny na godzine, nic cie nie chroni.

-w okresie zimowym nie polecem pod zadnym pozorem, chyba ze ktos lubi marznac po kilkanascie godzin dziennie. katastrofalne warunki pracy (moze nie na miejscu porownanie ale tylko w sowieckich obozach pracy mieli gorzej)

-[usunięte przez moderatora] (brak umow, marny socjal, marna kasa za prace po 200+ h miesiecznie.

-w kilku firmach juz pracowalem i Opek to zdecydowanie najgorsza. wszedzie jakies normalne relacje miedzyludzkie a tutaj kibel. jeden na drugiego patrzy wilkiem. oczywiscie jest tez duzo pozytywnych , fajnych ludzi z ktorymi mozna pogadac i sie posmiac ale ogolnie klimat tam nie jest jakis przesadnie sympatyczny. mozna sie przyzwyczaic, mozna olac wszystko i po prostu robic swoje, mozna sciemniac, mozna sie nie przykladac skoro oni ci marnie placa to ty swoja robote tez odwalisz niczym panszczyzne. ale chyba nie o to chodzi.

- zaskakujace jest to ze w Opku praktycznie nie ma warszawiakow. same mordy z Plonska, Raciaza i tamtych rewirow.ewentualnie cos blizej w stylu Nowy Dwor. a tak to z okolic nikogo albo prawie nikogo. Wnioski nasuwaja sie same, Warszawiacy przyzwyczajeni do jakiegos standardu pracy po prostu nie chca tu robic. Jak przyjda, spotkaja sie z zastana rzeczywistoscia, porobia dzien lub dwa i odchodza. Pracuja tam generalnie ludzie ktorzy tam specjalnie musza dojezdzac dzien w dzien po 50-70 km co samo w sobie jest zaskakujace. Az tak zle jest w Polsce ze ludzie lapia sie takiej gownianej pracy i jeszcze ciesza sie ze ja maja? wychodza z domow o 15 zeby w Lomiankach byc na 17 i potem znowu powrot do chaty.... tragedia jakas. gdzie tu czas dla siebie, zycie towarzyskie, jakies zajecia... nie ma! tylko robota i robota.

GENERALNIE NIE POLECAM i ODRADZAM.

Ale wiadomo jaka jest sytuacja na rynku, czasem trzeba zacisnac zeby i pracowac w takich molochach zeby zaplacic te rachunki i miec co do gara wlozyc. na dluzsza mete to nic rozwijajacego, raczej strata czasu dla ludzi ambitnych. dla tlumokow jedyna opcja w okolicy.

ocena ogolna Opka: mierny (i tak za wysoko)



Pozdrawiam
byly wozkowy obecnie zadowolony ze swojej pracy (i zarobkow)
k4 2013-08-28 19:54:47
hej. do kurierów. dostaliscie i przeczytaliscie umowy z fedex? podpisujecie wyrok?
staly1 2013-08-28 20:51:29
strasznie zagmatwana jak to umowa.Nic innego z niej nie wynika .Warszawka dalej robi co chce i przyznaje sobie premie.Okres wypowiedzenia 3 miesiące a gdzie zasada wzajemności.Mysle że trzeba zrobić ksero i pokazać to prawnikowi i może znajdzie się chętny żeby narobić smrodu w prasie może wtedy coś drgnie w tej firmie.Jak amerykańce przeczytają coś w gazetach to może to ruszy.
2013-08-28 21:12:37
Ciekawa sprawa.Po wpisaniu nr KRS wyskakuje ze pod tym nr jest firma Opek nie Fedex
staly1 2013-08-29 21:16:01
Anonim daj naluz na kilometr jedzie że jesteś z omawianej firmy bo w super obiektywizm nie wierze.Jezeli uwazasz ze kurier tylko kręci kierownicą to jesteś [usunięte przez moderatora] który dostaje premie dobrze wykonany plan miesięczny:)Pozdrawiam
zdegustowany 2013-09-15 14:03:47
tą firmą już dawno powinna zająć się inspekcja pracy i właściwe służby sanitarne. Ludzie latami pracują na zlecenie, choć wykonują pracę w stałych godzinach, stałym miejscu i wykonują te same czynności, a więc są to typowe elementy umowy o pracę. Ale wiadomo - umowy zlecenia pozwalają uniknąć kosztów związanych z umowami o pracę, urlopów, zwolnień lekarskich, nie mówiąc już o przestrzeganiu zasad b.h.p.

Bardzo nieładnie zachowuje się ta firma wobec ciężko pracujących ludzi.
Nowy 2013-11-15 10:44:50
dawno mnie tu nie było Ale widzę ze nic się nie zmieniło Opek pod szyldem fedexu czyli jedna wielka porażka umowy brak kasa licha he (usunięte przez administratora)
STARY 2013-11-28 14:41:38
Kochana firmo Fedex jeśli nic nie zrobicie to niebawem opinia o was będzie taka sama jak o OPEK.Piszę w tym momencie o sortowni.To tak samo jak z Polską ustrój się zmienił ale władza ta sama i nic się nie zmieniło ludzie gorzej są traktowani jak ten sorter.Dopóty dopóki kierownictwo się nie zmieni będzie tam jak było czyli jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Teraz ganiają ludzi jak zwierzęta pewnie chodzi o jakies premie roczne,wydajność,itp.Także firmo FEDEX jesli zależy wam na dobrej Marce o was samych zadbajcie o ludzi bo tym czasem to NIEWOLNICY waszego wewnętrznego systemu.A podobno fedex dba o ludzi.Wywalcie kierownictwo i zatrudnijcie swoich ludzi inaczej pójdziecie w slady OPKA. (usunięte przez administratora)
tymczasowy 2013-12-05 15:40:58
pan Andrzej G jeszcze się stara ale ten drugi ????? ma swoich ludzi których docenia.Ta jedna osoba robi zament czyli (usunięte przez administratora).Już szukają kto tak pisze i pewnie znajdą ale nie licze na karierę w tej firmie nie ma najmniejszego sensu się starac.
1
nick 2013-12-17 17:55:37
prawda, ten drugi robi zament.
xxx 2013-12-18 14:04:42
A ja mam inne zdanie , dla mnie ten drugi jest OK. A zament robicie Wy pisząc bzdury na forum !
św. Mikołaj 2013-12-23 21:29:21
Nie pisz o sobie bo to nieładne, robisz zament i już, bez ciebie by nam się lepiej pracowało, a ty wprowadzasz tylko nieptszebne zamieszanie, juźż taki był z brodo co robil tesz zamieszanie.
xxxx 2014-02-05 12:49:36
no i mamy nowego kierownika oddziału ktory wyleciał z hukiem wylecial z DPD za jakas afere.teraz chce zwolnic wszystkich przewoznikow i wstawic SWOJA EKIPE PRZEWOZNIKOW Z BYLEJ FIRMY(usunięte przez administratora)
1
xxx 2014-02-09 17:50:05
na nic zda się usuwanie postów. Prawdy nie da się ukryć
XXX 2014-02-12 13:14:45
usuwaja posty na potege boja sie prawdy albo tego ze ktos z zarzadu sie dowie o tym prywatnym folwarku.napisalem prawde i odrazu usuneli.a ciekawe czy wiedza ze nowy pan kierownik oddzialu musial na biegu mature robic ekstermistycznie????a czy wiedza ze pan kierownik oddzialu szykuje miejsce dla swojego kumpla ktory tez wylecial z bylej firmy i jest nz chorobowym???brawo kierowniku!!!nie dlugo bedziesz wozil sam przesylki za ta jalmuzne!!!coraz wiecej ludzi chce zlozyc wypowiedzenie....
eee 2014-02-12 13:23:41
zajebiste stawki za doreczenie 3.5zl.
80 adresow dziennie
praca od 5.30 do czesto po godz 20.00
odbiory z firm paczek za o.50 groszy za list (kilka paczek na jednym liscie!!!)
system kar i obciazen!!!suma takich kar moze wynosic nawet i 50 TYS zl od wszystkich kurierow!!! TAK SIE ROBI KASE W KURIERCE!!!!
A JAK SIE NIE PODOBA TO SA NASTEPNI-to uslyszysz jak juz bedziez u progu BANKRUCTWA!!!!
ZYCZE POWODZENIA W OPEK FEDEX!!!
CHCESZ BYC BANKRUTEM TO ZAPRASZAMY NA MIŁA ROZMOWE>>>ŁADNIE CIE WKRECIMY W TO G...-TO JEST TA SLYNNA LINNIA FEDEX
4 MIEJSCE POD WZGLEDEM ZADOWOLENIA NA SWIECIE!!!!!
1
jk 2014-02-13 12:21:51
no i wypowiedzenie umowy-3 miesiace.
to jest GWOZDZ do trumny!!!
(usunięte przez administratora)
ok 2014-02-19 16:21:45
o co chodzi z tym nowym kierownikiem oddziału ?, wyleciał z DPD a do nas go przyjęli?, na jakiej podstawie?, to nie sprawdzali skąd się pojawił? nie rozumiem. Po drugie jak zacznie cwaniakować to go i stąd wywalą, już jeden taki był.
szejś 2014-02-20 12:34:45
NIE POLECAM. Temperatura w hali magazynu w Sadowej taka, jak na zewnątrz: latem leje się z ciebie, w zimę dzwonisz zębami. (usunięte przez administratora)
szejś 2014-02-21 09:57:32
OPEK (obecnie FedEX – magazyn centralny) – ewentualnym chętnym na zatrudnienie – SZCZERZE ODRADZAM. Temperatura w hali magazynu w Sadowej taka, jak na zewnątrz: latem leje się z ciebie, w zimę dzwonisz zębami. Sorter: który miał być taki nowoczesny jak go chwalą na YouTube, a psuje się co chwila i jego pracę trzeba wykonywać ręcznie. Przy każdej zrzutce powinien być człowiek, a tutaj jedna osoba odbiera paczki z 2, 3 zrzutek. Luzy: brygadzista G. z przypadku chyba – nie potrafi zareagować w momencie największego natężenia pracy, oddaje ludzi do pomocy na rampach i przy rozładunku TIRów, do dźwigania luzów zostaje tylko garstka, która od 24 do 2 musi wykonać pracę kilkunastu osób. Wózkowi: powinni mieć płacone od szybkości na liczniku i rozwalonych paczek, a nie na godzinę. Wejdzie taki na „betkę” albo na „widlaka” i na nic nie patrzy, przypadki rozjechania komuś stopy to rzecz normalna – rozjechany koleś pokuśtyka do domu, ale na drugi dzień już jest w firmie. Kierownik magazynu (usunięte przez administratora) przechadza się po hali z rękami w kieszeniach i wypatruje ludzi, którzy się obijają, ale co się dziwić za 9 PLN. Dziwne, że wywala tylko Polaków, a na ich miejsce zatrudniana jest coraz większa grupa jego ukraińskich kolegów – polecam poszukać nawet tutaj innych opinii, gdzie często pojawia się motyw mobbingu i różnych szemranych układów. Brygadziści: bez pojęcia o logistyce – czasem robotę można by było zrobić szybciej i sprawniej, gdyby nie ich decyzje. Ludzie: tu nie pogadasz z nikim, raz że nie ma czasu, dwa że cię zaraz sypną życzliwi, albo podpatrzy brygadzista. Zresztą patrząc na „inteligentne” twarze „kolegów” można odnieść wrażenie, że oprócz opowieści o flaszce, albo o robocie w opeku to nie będziesz miał wspólnego tematu. Pracowitych ludzi się zwalnia pod byle pretekstem – np. oskarżenie o fałszowanie kart z godzinami pracy – a obiboków się trzyma, w efekcie nowy przychodzi pracować „za kogoś”. BHP – to chyba temat nieznany w tej firmie – nowi pracownicy nie mają nawet podstawowych szkoleń, nie pojawił się nikt, kto by chociaż pokazał ludziom, którędy uciekać w razie pożaru. W ubikacjach brud jak w PKP – stoisz po kostki w jakiejś mazi ze szczyn, papieru toaletowego i niedopałków. Ciuchów roboczych dopóki nie kupisz sobie sam to nie dostaniesz – z łaski rzucą ci rękawiczki, które i tak zniszczysz tego samego dnia – dźwigając opony, felgi, karnisze, worki ze śrubami, elementy karoserii i silników… Ludzie naprawdę dziwne rzeczy kurierami wożą… Nie polecam, trzymać się z daleka od tej firmy i od firm pośredniczących w rekrutacji (np. 4Q, Progress…)
xxx 2014-02-23 16:04:52
a na dodatek pan od BHP chyba z innej planety!!!popietrowane palety ciezary do dzwigania itp.
3
zzz 2014-02-23 16:11:22
pan kierwnik wyleciał z dpd za jakies niejasne tematy.tak twierdza ludzie z jego byłej firmy.a jak sie tu dostałto nie wiadomo.moze nie było chetnego do tego dziadostwa!!!chciał wziasc wszystkich na HUKI ale mu nie wyszlo.nie ma chetnych kurierow do tego syfu.pewnie zarzad nic nie wie o jego cwaniakowaniu i musial przychamowac troche.brak podwyzek stawek!wrecz odwrotnie!ciagle szukaja komu jeszcze cos uciac.a dla firm PODWYZKI.do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z ta wladza w tej firmie.nie dlugo coraz wiecej ludzi zacznie odchodzic>>>>
sfa 2014-03-05 14:36:03
coraz lepiej we firmie!!!nie ma komu juz jezdzic na niektorych rejonach...
ludzie składaja wypowiedzenia!!!nikt nie chce TYRAC po 16 godzin i nic z tego nie miec!szkoda gadac.tyle pracy i jeszcze trzeba dolozyc do interesu!firmom robia podwyzki a kurierom obcinaja stawki!!!BRAWO FEDEX!!!ABY TAK DALEJ....
p1975s 2014-03-20 18:23:21
Wszyscy narzekaja,ale dalej jezdza.
1
yeti 2014-03-23 15:19:25
Mało tego, wszyscy narzekają a i tak wracają.
eee 2014-04-03 18:23:50
srednia wieku kuriera podniosla sie do wieku 50lat!!! bez obrazy dla starszych wiekiem>>>ale tojest znak ze mlodzi nie chca tyrac w tym syfexie po 16godzin a ci panowie to desperaci ktorzy nie dlugo odejda bo to jest praca nieraz ponad siły...
polityka firmy nadal sie nie zmienia!!!Stwozyla sie nowa klika-pan kierownik oddzialu.pan kierownik operacyjny i pan kierownik od floty samochodowej...SCIEMIAJA LUDZIOM NA MAKSA I PRAWDOPODOBNIE NIE INFORMUJA DYREKCJI I ZARZADU O TYM BALAGANIE CO SIE DZIEJE W ODDZIALE WAW.ROTACJA NA MAKSA
FIRMY NIE LUBIA CIAGLYCH ZMIAN KURIEROW.FEDEX PRACUJE NA SWOJA OPINNIE JAK OPEK.DZIADOSTWO...
u;ih 2014-04-03 18:31:48
narzekaja i jezdza bo zostali wkreceni w leasingi i kredyty samochodowe po przez piekne opowiesci panow kierownikow o tym jak wystawia fakture 8-9tys netto na busa!!!tylko panowie nie powiedzieli jakim nakladem pracy trzeba wyrobic ta kase!!!rozwozkA 3.5 ZA LIST I nadania 0.50 groszy!!!!ktos wczeniej napisal o stawkach...jak rozwieziesz z 80-90listow dziennie i przywieziesz calego busa towaru to moze sie uda.jak wystawisz 8-9tys przez 3 miesiace to i tak ci poobcinaja tak ze 6tys max wyrobisz.a ludzie musza tyrac do konca splaty leasingow lub kredytow bo musieli zainwestowac 10-20procen na poczatek i szkoda stracic.panowie kierownicy na tym korzystaja majac niewolnikow!!!!
3
marian 2014-05-03 19:39:58
masakra mało płacą i gonią ludzi do roboty jak bydło bo brygadziści i kierownicy mają premię jak tiry wyjadą wcześniej a taki zwykły pracownik nie może wyrobić 8 podstawowych godzin rzenada
marian 2014-05-03 19:47:29
DOBRZE POWIEDZIANE
wrrrrrrr 2014-05-04 18:48:35
Wszystko jest dobre ale do czasu, jak tak będą gonić to sami będą ( usunięte przez administratora ) bo wszyscy odejdziemy z pracy.
gjhdy 2014-05-19 16:13:31
to co sie dzieje w tej firmie to jest jedna wielka porazka!!!!!kto tym zarzadza!!!!sami nie kompetetni ludxie z lapanki z roznych firm kurierskich.raczej wyrzuceni za to ze sobie nie radza ha swoim stsnowisku.jedyne co potrafia to tylkonstraszyc karami pienieznymi.to jest mobbing.opek jaki byl to byl ale byl tam pozadek.teraz to jeden wielki BAJZEL......LUDZIE! JAK NAJDALEJ OD TEGO DZIADOSTWA!!!@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
pepe 2014-06-10 17:13:45
Nie pracuję już w Opku ładnych parę lat, ale widzę, że nic się nie zmieniło. Brak szacunku dla człowieka, wielogodzinna harówa za parę groszy.
Chłopaki, uszy do góry, na tej firmie świat się nie kończy.
Skydancer 2014-06-16 17:51:14
...a chciałem aplikować na kierownika, hmm...zrezygnuję :) znam swą wartość oraz wartość innych..w moim przekonaniu o ludzi należy dbać, motywować, szkolić i uczyć (tędy kroczy sukces), nie zaś karać i grozić by pracowali wydajniej..pozdrawiam i dziękuję za wszelkie informacje MM
gswe 2014-06-18 21:51:14
po co aplikowac do firmy ktora bedzie nie dlugo wozila tylko gabaryty i inne wynalazki....zwane dalej smieciami...do tego nie trzeba wyksztalconej kadry menadzerskiej!!!DPD nie dlugo wygarnie ze sredexu reszte dobrych firm!!!zostana same smieci!!!panie Skydancer poszukaj innej firmy (normalnej)...ta nie dlugo padnie bo nikt nid bedzie tyral po 3 godziny rano przy sortowaniu tego dziadostwa!!!mowimy o kurierach-przewoznikach.gdzie tu zasady bhp????je....bac to dziadostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
UAfoushef 2014-07-01 19:50:15
kolejna atrakcja w zajebistej firmie!!!!po caly dniu wypoczynku musisz sam okleic swoje przesylki....trzeba poczekac w kolejce na wydrukowanie etykiet u czlowieka ktory chyba pierwszy raz widzi komputer,a potem oklejac swoje przesylki!!!A STAWKI W DOL.ludzie zaczynaja odchodzic z tego DZIADOSTWA!!!!to jest fedex!!!to jest jakis twor zarzadzany przez ludzi ktorzy maja za zadanie WYCISNAC Z PRZEWOZNIKA KURIERA JAK NAJ WIECEJ A POTEM DOJECHAC JESZCZE KARAMI A POTEM POZBYC SIE!!!!JEB....AC TA FIRME!!!!NIE DLIGO ZOSTANA SAME GABARYTY I PANOWIE dyrektorzy.....
UAfoushef 2014-07-01 19:51:48
kolejna atrakcja w zajebistej firmie!!!!po caly dniu wypoczynku musisz sam okleic swoje przesylki....trzeba poczekac w kolejce na wydrukowanie etykiet u czlowieka ktory chyba pierwszy raz widzi komputer,a potem oklejac swoje przesylki!!!A STAWKI W DOL.ludzie zaczynaja odchodzic z tego DZIADOSTWA!!!!to jest fedex!!!to jest jakis twor zarzadzany przez ludzi ktorzy maja za zadanie WYCISNAC Z PRZEWOZNIKA KURIERA JAK NAJ WIECEJ A POTEM DOJECHAC JESZCZE KARAMI A POTEM POZBYC SIE!!!!JEB....AC TA FIRME!!!!NIE DLIGO ZOSTANA SAME GABARYTY I PANOWIE dyrektorzy.....
kara 2014-07-02 21:34:34
A może mi ktoś napisać jak wygląda praca w biurze?
lbl 2014-08-27 12:58:26
jeżeli wykonuje się tylko swoje obowiązki jest jako tako. Gorzej jeżeli trafisz na geniusza, który stwierdzi,że jedna osoba zrobi kasę, ZPD i statusy. Na koniec trzeba jeszcze posprzątać i koniecznie umyć WC z którego korzystają wszyscy , czyli: kurierzy, magazynierzy i biuro. Na szkolenia stanowiskowe nie ma co liczyć. Motto kier, z Lublina to SAMOSZKOLENIE- cokolwiek to znaczy
1
ucho 2014-09-23 10:26:40
Nie wierzcie w te wszystkie bzdury, ta firma jest naprawdę ok !!!!!!!!!!. A te wszystkie brednie są wyssane z brudnych od dłubania w nosie z nic nie robienia palców.
boom 2014-10-02 14:35:10
Palce brudne od zasyfionych paczek,Taki tam porządek magazyn ma, ci co bronią to albo dawne służby policja wojsko do emeryturki dorabiają q pracownika za niewolnika mają praca od 5:30 do 19:00 za marne 2300zl złodziejstwo wyzysk. I wspaniała grupa dowodzenia koordynatorzy zamiast z kurierem współpracować to jeszcze nękają telefonami i obciążeniami i świetny system skanowania przesylek skanujesz paczkę na kuriera aa potem się okazuje ze jej system nie widzi i oskarżenia o kradzież,
1
magazyn 2014-10-04 15:38:45
a w Łodzi na magazynie syf i kierownik oddziału ,który boi się operacyjnego ,który tylko dobrze umie bluzgać ale ma na niego pewnie haka
1
gosciu 2014-10-15 22:21:57
Co Ty pleciesz człowieku.Ja przepracowałem na magazynie ponad 5 lat i to nie jak w umowie 8 godzin tylko minimum 9-10 oczywiscie bez nadgodzin.I co ????
Oni potrafią tylko pięknie mówić, a rzeczywistość jest całkiem inna.
Teraz jestem na bezrobociu od 3 miesięcy.Skończyła mi się umowa i p dyrektor wcisnął na moje miejsce swojego człowieka, bo oni nie patrzą na dobro firmy. Ma być tak jak sobie wymyślą w swych tępych główkach,
CZŁOWIEK SIĘ NIE LICZY.
gosciu 2014-11-01 21:30:54
Pracy nigdy nie olewałem i powiem nieskromnie że postawiłem ten magazyn na nogi bo za czasów Opka to była masakra.Dlatego też mam cholerny żal do firmy że postępuje z ludźmi jak ze śmieciami. Po moim odejściu była rekrutacja, ale p dyrektor osobiście wybierał a nie jak powinno być kierownik oddziału.
To mówi samo za siebie,tym bardziej że człowiek który został zatrudniony na moje miejsce potwierdził to. Jeśli mogę Ci coś poradzić to....NIE PCHAJ SIĘ W TO BAGNO DOPÓKI RZĄDZĄ TAM LUDZIE Z DAWNEGO OPKA.
GOSCIU 2014-12-02 10:49:21
Daj sobie spokój z tą żałosną firmą przynajmniej dopóki rządzą tam dawni
włodarze Opka.Mówię tu o regionie południe i zachód,chyba że masz znajomości
u dyrektora tego regionu to powinno być OK. A co do atmosfery to z tego co
wiem dzieje się coraz gorzej. Człowiek człowiekowi wilkiem, dyrekcja jest bardzo sprawna w zastraszaniu ludzi.
o a to ja 2015-01-04 01:41:48
Ogólnie dramat i żenada. Nie polecam, siedzisz za marne 8 zł do ręki bez możliwości nadgodzin czy czegokolwiek, żadnych perspektyw, rozwoju o socjalu nie wspominając. Biuro ma wszystko gdzieś, siedzą wypachnione w szpilach i miniówach nawet palcem nie kiwną, a magazynier siedzi w tym syfie nawet nie ma się gdzie umyć. Trafiłem na tak niekompetentnego kierownika magazynu, że głowa mała. Zamiast uczyć magazynierów to magazynierzy uczyli jego. Tak jak pisali wcześniej liczy się, żeby tir wyjechał o czasie i kasa a człowiek szczególnie magazynier to u nich najmniejszy problem. Nie zdziwiłbym się jeżeli Fedex upadnie w pewnym momencie. Ogólnie cała infrastruktura to kiepski dowcip, pole manewrowe do załadunków czy sprzęt. Nie polecam nawet największym desperatom.
lemon 2015-01-10 20:16:18
Pewnie piszesz o oddziale w Legnicy. Miałem wątpliwą przyjemność pracować tam
dwa miesiące i w pełni potwierdzam Twoje zdanie.
kandydat 2015-01-19 19:00:10
A jak się pracuje w sprzedaży, bo nie wiem czy składać ofertę ? Jak atmosfera i pieniądze ?
2
ona 2015-02-14 22:03:10
Ciagle slysze o wolny h etetach na biurze w Lublinie,czy warto skladac aplikacje.?
Wre 2016-04-10 13:22:57
Nie ma bo opek już nie istnieje. Hehehe
Zostaw swoją opinię o Opek - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Opek