brak logo

Wanel

Poznań

Opinie o Wanel

anonim 2009-05-02 20:18:50
Ludzie tylko nie tam do pracy i nie z tymi ludzmi co ich nazywają prezesami obiecują złote góry stuczne uśmiechy a nie płacą a potem kopa i za brame
anonim 2009-05-12 14:15:28
Może ktoś pracował w tej firmie jako handlowiec lub doradca klienta? Wiem, że poszukują tam do pracy!!
anonim 2009-05-12 16:09:58
witam, czy ktos z was pracowal w tej firmie jako przedstawiciel?? (prelegent) ?? bo chcialam sie wlasnie przyjac na to wlasnie stanowisko - powiedzcie jaki zarobki mniej wiecej i czy warto? ;/ pozdrawiam.
anonim 2009-05-14 11:21:23
ja rowniez dostalem oferte pracy jako telemarketer,pani milym glosem zaprosila mnie na rozmowe,i pytanie,czy jest sens wogole tam jechac?? poprosze o opinie
A 2009-07-17 22:58:31
JA tam pracowałam...
Przemas 2009-08-09 13:24:25
Tez tam pracowałem nie polecam- wszyscy knują szefostwo bi sie rozmawiac - generalnie sam zrezygnowalem.
Skwara 2009-08-15 12:32:29
Witam serdecznie.
Moja zonka własie zakonczyła tam prace na stanowisku telemarketerki.Przepracowała 3 tygodnie lipca od godziny 8 do 16 lub od 12 do 20 oraz soboty od 8 do 13.
No i wielkie rozczarowanie .Nadszedł ten oczekiwany dzien wypłaty ..........363 zł.
Umowa opiewa na kwote 1200 zł brutto .pensja naliczona od 500 zł brutto.jawny przekręt !!!!!!
Prokop 2009-08-23 18:16:53
generalnie lepiej tam nie wchodzic -do dzisiaj wisza mi kase i ciagle cos sciemniaja , ze to nie moga wyplacic bo nie maja wszystkich dokumentow, a to ze czekaja na odpowiedz z dzialu finansowego - jakiego (usunięte przez administratora) dzilu wszystko jest tam na miejscu - nie polecam same lachudry
tomi 2009-08-28 12:46:44
moim zdaniem fajna firma jak ktoś naprawdę chce to może zarobić. A frustratów jest wszędzie pelno, nie ma co na nich zwracac uwagi
nowa 2010-08-09 22:16:50
tomi chyba na łeb upadłeś, poczytaj forum i zobacz ile osób szykuje sie na zbiorowy pozew do sądy. A może Ty jesteś od (usunięte przez administratora).....
nowa 2010-08-09 22:25:24
mają jeszcze nazywane szumnie studio urody Body Relax w złotnikach na rynku i tam też wszystkich w konia robią. Nigdy nie idziecie tam do pracy nigdy ale to nigdy. wiem ze jak jest dobra firma to nikowu nie chce się pisać pochwał ale tam jest masakra!!!!! kto mnie nie posłucha ten na własnej skórze sie przekona a potem potwierdzi moja wypowiedz. poczytajcie inne opinie i fora. pozdro
tomi 2010-09-28 10:55:07
jednak miałaś rację co do (usunięte przez administratora)....!!!! masakra!!!!! też bede sie szykował do Sądu z nimi. gdzieś czytałem o zbiorowym pozwie. Proszę o kontakt
wspólnik 2010-09-28 11:04:31
Nasze prezesestwo zasrane ma jeszcze pod tym adresem firmę Verboni więc to jest to samo co wanel
handlowiec 2010-10-07 09:36:33
Pracowałem w firmie Wanel od wiosny do połowy lata 2001 roku. Głównie nad morzem w tzw. delegacji. Czas tam spędzony zaowocował wieloma kontaktami w ośrodkach wczasowych, wieloma umowami, które już potem miała realizować firma. Może ktoś wierzyć, lub nie...!!! Gdyby szefostwo naprawdę wtedy było zainteresowane prawidłowym wizerunkiem firmy a co się z tym wiąże i dbałością o swoich pracowników, to kto wie? Pewnego popołudnia przybył z Poznania "manager", odebrał samochód służbowy, resztę nie przesłanych umów, jak i plan pokazów do końca sezonu letniego, po czym w arogancki sposób dał do zrozumienia, że taka jest decyzja właścicieli. Nie będę się rozpisywał, bo i szkoda tu miejsca. Jednak niesmak został. . Kopie umów mam do dziś, a pieniędzy za swą pracę już nigdy nie odzyskałem Minęło wiele czasu, Tylko z ciekawośći zajrzałem na stronę tej firmy, czy jeszcze jest jakiś po niej ślad... i proszę. Z tego, co wyczytałem z komentarzy... nic się nie zmieniło. A to świadczy tylko i wyłącznie o tym, że nadal w naszym kraju rynek wbrem wszelkim opiniom jest chłonny, a ludzie nie mniej zdesperowani, niż prawie 10 lat temu. Mimo wszystko, tamten czas w Wanelu uważam jako doświadczenie, a nie porażkę. A te kilka zdań być może pozwoli kolejnym desperatom na zastanowienie się, czy warto z Wanelem, czy też nie.... !!!
wspólnik 2010-10-19 14:58:47
zobaczcie sami, nawet 10 lat temu juz oszukiwali !!! ktoś pisał wcześniej, że wysyła przedsądowy pozew do zapłaty. Chciałbym wiedzieć jaką dostał odp?
wspólnik 2010-10-19 15:04:18
ps. handlowiec - jesli masz jeszcze jakieś dokumenty i dowody na to , że Ci ,również nie zapłacili to odezwij się jeszcze umówimy się mam dobrego prawnika i razem coś wywalczymy. pozdrawiam
mika 2010-10-24 14:55:14
a mnie obrobili do skóry ale byłam naiwna
xxxx 2010-10-26 23:07:08
Też pracowałam i nawet dosc długo, bo ok. 4 lat. Potwierdzam wcześniejsze opinie, choć z sentymentem wspominam niektórych ludzi...
wspólnik 2010-11-26 13:56:37
mika ktoś pisał o zbiorowym pozwie do Sądu - odezwij się na forum razem coś wywalczymy.
wspólnik 2010-11-26 14:22:33
mika odezwij się na forum, jeżeli zostałaś również oszukana a skontaktuje sie z Tobą. pozdrawiam
ciemno 2011-04-11 12:16:48
pracowalam w tej firmie jakies dwa miesiace
szczerze to praca nie dla mnie
zwlaszcza ze zapraszalam na pokaz poscieli a tego ze to pokaz poscieli mowic nie moglam
ale praca jakos bardzo ciezka nie byla marudzic nie warto
ludzie mili chociaz pamietam ludzi ktorzy tyrali ostro bo kazdy grosz sie liczyl i wychodzili naprawde z niezla sumka
ale swiatek piatek w pracy i jedne z lepszych wynikow
ale to troche chore dzwonic ciagle do tych samych klientow bo baza ta sama a jak to bylo w Warszawie co tydzien kilka pokazow w tym samym hotelu:)
pracowalam jakos w 2008r i poznalam mile osoby
nasluchalam sie opinii o kaji i sadze ze w prownaniu z tym wanel mozna poleca oczywiscie nie wiem jak to wyglada teraz
Zreszta nie oszukujmy sie to firma sprzedajaca posciele wiec oni te posciele chca sprzedac a jak maja zachecac do spotkan inaczej jak przez tel no na dodatek konkurencja i slaby popyt. Tak wyglada telemarketing i decydujac sie na taka prace trzeba brac to pod uwage
(pamietam hardcor z kolczykami wysylali w zaproszeniach kolczyki tzn jeden kolczyk w kopercie info ze kolczyk ma byc w kopercie a koperta bez kolczyka i jak klient ma miec zaufanie do takiej firmy-jedna babka myslala ze to listonosz kradnie kolczyki:D)
Sandra 2012-02-07 08:54:34
(usunięte przez administratora) :) (usunięte przez administratora) :) Dorośnijcie. Z takim podejściem możecie pracować w piaskownicy - "hurtowe lepienie babek". Chociaż pewnie i tam będziecie ściemniać i mataczyć.
A ja nie polecam WAS żadnemu pracodawcy. Nawet własnym imieniem boicie się podpisać, a proces to pewnie Wam mogą wytoczyć za kradzieże.
Taktak 2012-06-22 13:58:19
Też mnie oszukano...nie otrzymałam od nich pieniędzy...a upłynęło już przeszło dwa lata,więc nie pisz kobieto takich bredni,że komuś pracować się nie chciało!!!!!
Pozdrawiacz 2012-09-06 15:33:44
Po pierwsze-totalne zaskoczenie,że w 2012 roku ktos jeszcze wspomina WANEL\\\'a...Czy ta firma jeszcze istnieje? chyba nie, prawda?Po drugie-ciekawe czy ktoś wogóle przeczyta ten post, jesli TAK-odpisz, proszę.Nie ma co dyskutowac o dniu dzisiejszym,ale ostatnio przeglądałem swoje prywatne zdjęcia z czasów kiedy w Wanelu pracowałem i...wzruszenie...Może na tym polega moje szczęście,że pracowałem tam w DOBRYCH czasach Wanela (a takie przecież BYŁY!!!). Dzięki pracy (pracy, bo wcale nie trzeba było wtedy kraśc, oszukiwac czy się nahapac)wybudowałem dom,stabilnie i bogato sobie pożyłem.Niestety koniunktura, stan rynku w Polsce i, niestety, durne decyzje Państwa Prezes - załatwiły i Wanel\\\'a.Zamiast zając się ratowaniem firmy zajęto się szpiegowaniem, niemądrą inwigilacją, oskarżeniami skierowanymi nie tam gdzie trzeba.Brak dbania o najlepszych pracowników, traktowanie ich (tych najlepszych) na równi ze wszystkimi, brak systemu uczciwego nagradzania tych najlepszych, lojalnych, chcących pracowac - spowodował, że ONI po prostu z Wanel\\\'a odeszli...Została wazelina albo ewidentni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Jak w KAŻDEJ takiej firmie. A sama praca? Świetna!!! Piszę całkiem serio! Wyjazdy w Polskę na koszt firmy. Zwiedzanie, podróżowanie, codziennie w innym mieście, noclegi w nie najgorszych hotelach,samochód do dyspozycji,towarzystwo,fajny handel-bardzo, ale to bardzo dobrze się te czasy wspomina.Dziś Warszawa jutro Ciechanów pojutrze Bydgoszcz...coś świetnego.Ryczałt na nocleg był duży - zostawało na nie najgorsze jedzenie, piwko itp.Okazuje sie, że kilku pracowników tego nie doceniło i...tracili WSZYSCY.Błąd szefów - nie do naprawienia.Padły jakieś Welmaxy,Remesy,Lamy Gold czy Kaje.Padł i Wanel, ale praca tam BYŁA SWIETNA! Była...to se ne wrati.
channel 2015-01-14 16:48:26
spotkałem się z opinią mojej koleżanki która mówiła , że praca w Wanel polega na telefonicznym kontakcie z klientem trzeba zaprosić ludzi na pokaz firmy tylko jak to zrobić dzwoniąc np. miasto Warszawa 9 razy w miesiącu. Warunki finansowe są tragiczne jednym słowem ile wydzwonisz tyle zarobisz licząc jedna osoba razy 0,80gr
zarobki 2015-03-23 03:15:45
Dla mnie ajwazniejsze w pracy sa zarobki bo przeciez poto sie pracuje, dla pieniedzy. moze powiecie mi cos na temat tych zarobków własnie? mysle ze to nie tylko mnie zainteresuje. wanel to firma od pościeli wiec nie wiem jakich sięwzarobków mogę spodziewać. prosze o informacje mam nadziee ze mi pomozecie .
pracownik 2016-01-21 22:19:17
Mnie Wanelek i panstwo prezes chcieli wydymac,ale okazalem sie cwanszy od nich,i to co mi zalegali wzielem sobie sam. Osobami ktore mile wspominam z tej popapranej firmy to byla Gosia od domowek i Slawek od logistyki a reszta to buraki
channel 2016-05-20 23:14:28
jakie zmiany ? ja szczerze mówiać nic o tym jeszcze nie słyszałem. Dajcie znać coś więcej na ten temat
Zostaw swoją opinię o Wanel - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wanel