Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Piekarnia ''Mazowiecka

zdjecie uzytkownika
- 2013-09-24 21:47:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No masakra jakas, nie ma szans, że ktoś wykupi długi Mazowieckiej, czy jeszcze jakos sie da uratować ta piekarnię?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-24 21:53:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiadomo o kim o baranach dobrze wiedzieli co sie szykuje tylko udawali głupich greków a teraz płacza nad rozlanym mlekiem dobrze im tak za krzywde wyrzadzana nam......
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-24 22:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co teraz do sádu musimy isc,bo inaczej nie dostaniemy kasy.Tylko pewnie pan [usunięte przez moderatora] juz wyemigrowal za granice i nie bedzie jak odzyskac kasy
:(
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-24 22:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaką znowu krzywde wyrządziła Wam ta piekarnia? Teraz aby nie bardziej jestescie pokrzywdzeni? Nie było żadnych plotek, że zmieni się własciciel Mazowieckiej?
zdjecie uzytkownika
****** - 2013-09-25 07:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no prosze firma zbankrutowała
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-25 11:12:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No szkoda ich, mieli dobre wypieki, szkoda tez pracowników, ale konkurencji dużo to może znajdą drugiego pracodawcę z doświadczeniem. Jakby cos się działo teraz, typu jednak by nie wystawili maszyn na licytację, tylko jakoś wskrzesili piekarnię to dajcie znać, może po zmianie kierownika będzie lepiej. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-09-25 13:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie płacił na czas walił w [usunięte przez moderatora] ogólnie miała wszytko w poważaniu ważne żeby kasa na pokerka była i na zapchanie noska i na sam koniec załatwił wszystkich bez mydła bo od 24,07,2013 firma z dnia nadzień się zamknęła i 180 osób zostało bez pracy i płacy. Jak ktoś spotka właściciela w las vegas to niech go ciepło pozdrowi od pracowników...
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-25 13:27:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy pracownicy !!!powinniśmy sie skrzyknąć i założyć sprawe w sądzie o odszkodowanie za takie traktowanie nas.To dzięki nam zyli sobie tak dobrze,do dzięki naszej krwawicy stać ich było na samochody itp....a nawet nie stac ich było stanąc przed nami i powiedziec PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
kasiorek - 2013-09-25 15:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy ktorzy pracowali w pm moga złozyc pozwy do sadu pracy po 10 listopada o swiadectwo pracy,wypłaty i odprawy zgłaszajcie sie do panstwowej inspekcji pracy pomoga napisac pozwy zus płacony ale składki na ofe pewnie nie trzeba sprawdzac w swoich funduszach
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-25 15:26:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pensje za poprzedni miesiąc Wam wypłacono? Nie mówiło się w ogóle wcześniej, że cos złego się dzieje i zamkną mazowiecką?
zdjecie uzytkownika
pliszka - 2013-09-25 16:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie ze starszy pan [usunięte przez moderatora] nie widzi co sie stalo z dorobkiem jego zycia ktory oddal synom . najpierw [usunięte przez moderatora] zaszalal przewalil wszystko ,zostawil zone marnotrawna z interesem , ktora tylko patrzec jak tez zamknie piekarnie bo ludzie ja zniszcza sprawami w sadzie pracy . No i teraz [usunięte przez moderatora] zaszalal porazka miec podane na tacy i nie chciec tego uszanowac PORAZKA
zdjecie uzytkownika
Oszukana - 2013-09-25 18:28:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś jedzie podpisać jutro liste obecności???
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-25 20:28:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ZUS przekazuje składki do OFE. Pracodawca nie wie do jakich ofe należą jego pracownicy.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-25 22:10:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ktoś chce może obejrzeć sobie " interwencje " na Polsacie w internecie.
zdjecie uzytkownika
m.n. - 2013-09-25 22:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oszukana - 2013-09-25 18:28:52

Czy ktoś jedzie podpisać jutro liste obecności???
Nie ma takiej potrzeby podpisywania listy obecności bo jesteśmy na wypowiedzeniu.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-25 22:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W biurze mowili, ze mamy codziennie przyjezdzac i podpisywać liste!
zdjecie uzytkownika
poszkodowany - 2013-09-25 23:54:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
- 2013-09-25 22:10:16

Jak ktoś chce może obejrzeć sobie " interwencje " na Polsacie w internecie.
wrzuci ktoś link bo nie mogę znaleźć
zdjecie uzytkownika
klara - 2013-09-26 07:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Pracowników PM
- po 1 mozecie sami zglosic na policje i do prokuratury wniosek o sciganie wlasciciela na podstawie
Kodeks Karny
Art.218. §1. Kto, wykonując czynności w sprawach z zakresu prawa pracy i ubezpieczeń społecznych, złośliwie lub uporczywie narusza prawa pracownika wynikające ze stosunku pracy lub ubezpieczenia społecznego,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§2. Osoba określona w § 1a, odmawiająca ponownego przyjęcia do pracy, o której przywróceniu orzekł właściwy organ,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§3. Osoba określona w § 1a, która będąc zobowiązana orzeczeniem sądu do wypłaty wynagrodzenia za pracę lub innego świadczenia ze stosunku pracy, obowiązku tego nie wykonuje,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.
- po 2 warto tez pamietac i skorzystac z
Pracodawca ponieść może także odpowiedzialność za wykroczenie z art. 282 kodeksu pracy, który stanowi


§1. Kto, wbrew obowiązkowi:

nie wypłaca w ustalonym terminie wynagrodzenia za prace lub innego świadczenia przysługującego pracownikowi albo uprawnionemu do tego świadczenia członkowi rodziny pracownika, wysokość tego wynagrodzenia lub świadczenia bezpodstawnie obniża albo dokonuje bezpodstawnych potrąceń,
nie udziela przysługującego pracownikowi urlopu wypoczynkowego lub bezpodstawnie obniża wymiar tego urlopu,
nie wydaje pracownikowi świadectwa pracy,

podlega karze grzywny od 1 000 zł do 30 000 zł.

- po 3 rozumiem, ze juz byla tv a nawet dwie i sprawa jest teoretycznie naglosniona ale....... powinniscie w dalszym ciagu ja naglasniac tzn np wywiesic ogromny baner widoczny z daleka z napisem "zadamy wyplaty pensji " lub jeszcze lepiej "150 osob zada swoich pensji"
- po 4 natychmiast wniesc / grupowo / sprawe do sadu dotyczaca niewyplaconych wynagrodzen aby znalezc sie jak najszybciej na liscie wierzycieli aby Wasz komornik rowniez sciagnal dla Was naleznosci
- po 5 pamietajcie ze naleznosci splywaja na zajete konta wiec pieniadze sa ale bez wyroku niestety nikt Wam ich nie przekaze
- po 6 raz jeszcze - naglasniajcie, nie dopuszczajcie aby sprawa przycichla
trzymam kciuki i pozdrawiam .
zdjecie uzytkownika
ikar - 2013-09-26 10:10:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz inny pomysł niż baner? Firma leży na uboczu i nikt go nie przeczyta? Czy mogą to być np. sklepy firmowe?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-26 12:55:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wogule jest tam w piekarni? Czy zamknieta na cztery spusty?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-26 13:05:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W biurze powinien ktos być. Dzwoń aby sie upewnić.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-26 13:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na jaki numer mam dzwonić/?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-26 13:34:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nikt nieodbiera telefonu w biurze
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-26 13:56:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No interwencja, dobra opcja link to interwencja.polsat.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Archiwum,5794/News,6271/index.html#1324919 coś już zdziałał ten Polsat? Mazowiecka się podniesie?
zdjecie uzytkownika
m.n. - 2013-09-27 21:20:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Przesłałem link do tvn 24
Reportaż o piekarni
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piekarnia ''Mazowiecka
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Piekarnia ''Mazowiecka?
Zadaj pytanie
x