Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Piekarnia ''Mazowiecka

zdjecie uzytkownika
- 2013-09-25 22:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W biurze mowili, ze mamy codziennie przyjezdzac i podpisywać liste!
zdjecie uzytkownika
poszkodowany - 2013-09-25 23:54:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
- 2013-09-25 22:10:16

Jak ktoś chce może obejrzeć sobie " interwencje " na Polsacie w internecie.
wrzuci ktoś link bo nie mogę znaleźć
zdjecie uzytkownika
klara - 2013-09-26 07:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Pracowników PM
- po 1 mozecie sami zglosic na policje i do prokuratury wniosek o sciganie wlasciciela na podstawie
Kodeks Karny
Art.218. §1. Kto, wykonując czynności w sprawach z zakresu prawa pracy i ubezpieczeń społecznych, złośliwie lub uporczywie narusza prawa pracownika wynikające ze stosunku pracy lub ubezpieczenia społecznego,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§2. Osoba określona w § 1a, odmawiająca ponownego przyjęcia do pracy, o której przywróceniu orzekł właściwy organ,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§3. Osoba określona w § 1a, która będąc zobowiązana orzeczeniem sądu do wypłaty wynagrodzenia za pracę lub innego świadczenia ze stosunku pracy, obowiązku tego nie wykonuje,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.
- po 2 warto tez pamietac i skorzystac z
Pracodawca ponieść może także odpowiedzialność za wykroczenie z art. 282 kodeksu pracy, który stanowi


§1. Kto, wbrew obowiązkowi:

nie wypłaca w ustalonym terminie wynagrodzenia za prace lub innego świadczenia przysługującego pracownikowi albo uprawnionemu do tego świadczenia członkowi rodziny pracownika, wysokość tego wynagrodzenia lub świadczenia bezpodstawnie obniża albo dokonuje bezpodstawnych potrąceń,
nie udziela przysługującego pracownikowi urlopu wypoczynkowego lub bezpodstawnie obniża wymiar tego urlopu,
nie wydaje pracownikowi świadectwa pracy,

podlega karze grzywny od 1 000 zł do 30 000 zł.

- po 3 rozumiem, ze juz byla tv a nawet dwie i sprawa jest teoretycznie naglosniona ale....... powinniscie w dalszym ciagu ja naglasniac tzn np wywiesic ogromny baner widoczny z daleka z napisem "zadamy wyplaty pensji " lub jeszcze lepiej "150 osob zada swoich pensji"
- po 4 natychmiast wniesc / grupowo / sprawe do sadu dotyczaca niewyplaconych wynagrodzen aby znalezc sie jak najszybciej na liscie wierzycieli aby Wasz komornik rowniez sciagnal dla Was naleznosci
- po 5 pamietajcie ze naleznosci splywaja na zajete konta wiec pieniadze sa ale bez wyroku niestety nikt Wam ich nie przekaze
- po 6 raz jeszcze - naglasniajcie, nie dopuszczajcie aby sprawa przycichla
trzymam kciuki i pozdrawiam .
zdjecie uzytkownika
ikar - 2013-09-26 10:10:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz inny pomysł niż baner? Firma leży na uboczu i nikt go nie przeczyta? Czy mogą to być np. sklepy firmowe?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-26 12:55:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wogule jest tam w piekarni? Czy zamknieta na cztery spusty?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-26 13:05:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W biurze powinien ktos być. Dzwoń aby sie upewnić.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-26 13:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na jaki numer mam dzwonić/?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-26 13:34:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nikt nieodbiera telefonu w biurze
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-26 13:56:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No interwencja, dobra opcja link to interwencja.polsat.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Archiwum,5794/News,6271/index.html#1324919 coś już zdziałał ten Polsat? Mazowiecka się podniesie?
zdjecie uzytkownika
m.n. - 2013-09-27 21:20:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Przesłałem link do tvn 24
Reportaż o piekarni
zdjecie uzytkownika
************** - 2013-09-27 21:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z Chłodnej wywozili dziś maszyny. Pewnie komornik zajął. Wszędzie pusto nie ma nikogo.
zdjecie uzytkownika
m.n. - 2013-09-27 21:50:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poszkodowany - 2013-09-25 23:54:08

- 2013-09-25 22:10:16

Jak ktoś chce może obejrzeć sobie " interwencje " na Polsacie w internecie.
wrzuci ktoś link bo nie mogę znaleźć
Udało się obejrzeć na Polsacie ?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-27 21:55:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem że jest ktoś kto chce to przejąć ... ale ile w tym prawdy ...
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-27 22:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koledzy i koleżanki z Mazowieckiej!jak już ktoś wie co robimy dalej to czekam na kontakt.endriu.63@wp.pl
zdjecie uzytkownika
m.n. - 2013-09-27 23:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
- 2013-09-27 22:15:39

Koledzy i koleżanki z Mazowieckiej!jak już ktoś wie co robimy dalej to czekam na kontakt.endriu.63@wp.pl
Kolego, jaki kontakt ?
zdjecie uzytkownika
ubocik - 2013-09-28 05:47:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wpiszcie w google : piekarnia zbankrutowała - to pojawią się wszystkie programy i tematy poświęcone mazowieckiej.
zdjecie uzytkownika
ubocik - 2013-09-28 05:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WAŻNE ! - poczytajcie dokładnie zwłaszcza komentarze do wszystkich artykułów, ponieważ poszukują w niektórych z nich - pracowników z mazowieckiej tzn, piekarzy, kierowców, cukierników - powodzenia .
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-28 13:53:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
komu okrrs wypowiedzenia konczy sie 12.10 i jedzie na Borsicza po swiadectwo
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-28 14:59:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba link do tvn'u to tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/warszawska-piekarnia-zbankrutowala-z-dnia-na-dzien-ludzie-zostali-na-lodzie,357631.html masakra! To żadna piekarnia nie próbuje wykupić mazowieckiej? Ani przejąć pracowników?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2013-09-28 15:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
ikar - 2013-09-28 15:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
świadectwa pracy nie otrzymasz, po upływie okresu wypowiedzenia musisz założyć sprawę w sądzie o swiadectwo pracy i oddzielnie o wynagrodzenie. Piekarnię zapewne nikt nie odkupi i nie przejmie bo zapewne wszystko zajmą komornicy
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-28 17:10:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Świadectwa pracy mogliby wystawić państwo B. ale trzeba ich jakoś "przekonać". firma pani B. jest nadal w KRSie więc teoretycznie tez istnieje, ktoś wie gdzie oni mieszkają? Bo nie ma z nimi kontaktu. A nie ma nikogo poza nimi, kto moze chociaż formalności z pracownikami rozwiązać...nie mówię już o finansach..., bo tego to nie ogarną... Ale mogliby chociaz pomóc z dokumentami... :/
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-28 17:49:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
- 2013-09-28 17:10:08

Świadectwa pracy mogliby wystawić państwo B. ale trzeba ich jakoś "przekonać". firma pani B. jest nadal w KRSie więc teoretycznie tez istnieje, ktoś wie gdzie oni mieszkają? Bo nie ma z nimi kontaktu. A nie ma nikogo poza nimi, kto moze chociaż formalności z pracownikami rozwiązać...nie mówię już o finansach..., bo tego to nie ogarną... Ale mogliby chociaz pomóc z dokumentami... :/
pewnie ze panstwo B........powinni nam pomoc z dokumentami udowodnili by wtedy ze nie mieli nic z tym.wspolnego i nie chcieli nas skrzywdzic.Panstwo B..........pomyslcie nad tym
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-28 18:02:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ul.Wilanowska 20 Piaseczno . Niewiem czy to pomoze?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2013-09-28 18:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-28 18:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma p.B.......... nie ma nic wspolnego z p.m.wiec swiadectwa mogliby nam wystawic jako pelnomocnicy p.Jaroslawa Z
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-28 21:04:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgodze się z tym że oni powinni pracownikom ułatwić odejście z p.m i grało by to ma ich korzyść a nie chować głowy w piasek.A z jazda do nich do domu to ostrożnie bo to jest nachodzenie .Pani D.....do każdego ma tel i jakby chciala współpracy to nawiązałaby kontakt.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piekarnia ''Mazowiecka

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Piekarnia ''Mazowiecka?
Zadaj pytanie
alert