brak logo

Społem

Warszawa

Opinie o Społem

obserwator 2014-07-08 17:21:45
przykre to co piszą niektóre osoby, ale nie wypada tak ordynarnie szkalować firmy, w której się pracuje. Teraz jest "wolność" jeśli nie odpowiadają warunki pracy i płacy to można odejść i znaleść inną pracę, a wówczas porównać gdzie było lepiej, a nawet krytykować jeśli pracodawca na to pozwoli, a najczęściej kończy się to art. 52 , "bo takie mamy czasy...."
2
Liliana 2014-07-14 00:41:42
Liliana...a kto o takiej reszcie zapomina ? hmm?
(Pati)
Liliana 2014-07-14 00:48:30
To prawda :)
Zainteresowana 2014-07-18 16:55:49
W urzędzie pracy jest ogłoszenie że SPOŁEM Warszawska Spółdzielnia Spożywców Praga Południe szuka sprzedawców. Praca na ul. Rydygiera 8 oferują 2000 zł brutto. Proszę o rzetelne opinie ???
monia 2014-07-25 17:58:51
nie bardzo rozumie dlaczego ktoś straszy paragrafami za wpisy chyba po to jest to forum aby ludzie pisali prawdę jaka by nie była.
1
monia 2014-07-25 17:58:51
nie bardzo rozumie dlaczego ktoś straszy paragrafami za wpisy chyba po to jest to forum aby ludzie pisali prawdę jaka by nie była.
żal 2014-08-04 17:09:50
odnosząc się do wypowiedzi pani marty to skoro pani mama mówiy że ludzie życia nie znają to skoro pani mama życie zna to niech udzieli rady jak przeżyć za 1250zł które zarabia się w społem,a naprawdę podziwiam ludzi którzy tam pracują,są to ludzie wartościowi pracowici naprawdę jest dużo pracy w innych firmach w których wasz ktoś doceni i nie bójcie się wieku,a w społem niech zostaną same panie kierowniczki które tylko pracowników straszą kadrami jak się upomnjecie o odbiór wolnych dni.
były pracownik 2014-08-25 19:58:09
Kary a nie wiem jak jest w innych spolem. Ale tu ci szczerze odradzam pracę. Co tu sie wyprawia na nie których sklepach to zalicza sie jedynie do złożenia skargi w Państwowej Inspekcji Pracy.
Kowalska 2014-08-25 20:09:18
Nie polecam. Policz sobie ile ci wyjdzie netto czyli na rękę.
były pracownik 2014-08-28 00:56:01
Prosze powiedziec na którym sklepie zdarzyła sie sytuacja. Bedzie mi to bardzo pomocne. Chce zgłosić to do inspekcji pracy. Będę wdzięczny za rzetelna odpowiedź. Z góry dziękuję
pracownica 2014-08-28 20:11:50
Jak można takie rzeczy opowiadać na forum ,a niemieć odwagi powiedzieć to w oczy . Znam Tą panią i mam zupełnie odmienne zdanie .Jest bardzo dobrym kierownikiem tyle że wymagającym , co niektórym nie pasuje.Bo ich motto to robić , ale się nie narobić . Ato nie te czasy że można olewać pracę
klient 2014-08-28 22:25:31
dzis robiłam zakupy w uniwersamie i dowiedziałam sie ze pani kierownik nie myje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a to czuc
kowalska 2014-08-29 06:41:08
Co innego być wymagającym a co innego ludzi sponiewierac!!!
1
obserwator 2014-08-29 06:49:09
Moze powinnien tym się zajac pan Prezes. Niech przejrzy na oczy i zobaczy co dzieje się w jego zakładzie pracy. I niech zacznie to już robić bo w końcu wszyscy zaczną sie zwalniać. Zostaną tylko panie biuralistki.
1
zuzanna 2014-08-31 20:39:15
odp na były pracownik z 28.08.2014 r.
Opisałam sytuację jaka miała miejsce w uniwersanie grochów! proszę
1
była pracowniczka 2014-09-07 20:14:10
popieram pana - Bardzo ważne!!!! - Byłam także pracownikiem sklepu w uniersamie grochów w sklepie nr 1 ale na szczęści praca ta została juz nie miłym wspomnieniem!! mimo że praca ta to już przeszłość to do dnia dzisiejszego zxostawiła niemiłe skutki, jestem osobą znerwicowaną !!
To prawda że kierownicza czuje się królową a sklep był jej prywatnym folwarkiem. Czepia sie zawsze i o wszystko przy tym nie szczędząc krzyków i obelg. Zawsze wszystko wie najlepiej - niestety niejednokrotnie nie mając racji. Większośc personelu by z nią już dawno nie pracowało ale zostają ze względu na większe zarobki w stosunku do sklepów mniejszych. Pani Kierownik nie będzie Pani kierowniczką na wieki -( usunięte przez administratora )
1
byłapracowniczka 2014-09-09 07:21:07
moze za singla nie jest ważne kiedy dostanie urlop, jednak gdy w gre wchodzi rodzina lub np wcześniejsza rezerwacja zagranicnza to jest bardzoo istotne !
urplo możesz miesz rozpisny w iloći 3 tygodni w kwotniu bądź lutym to jak ty dziewczyno chcesz jechać w miesiące wakayjne? wtedy pozostaje ci tylko praca !! I nie ma tłumaczenia że ty masz rezerwacje w innym terminie. MUSISZ isc na urlop w terminie WYBRANYM przez Kirowniczkę!!!
anonim 2014-09-09 18:38:00
Zgadzam się z toba w zupełności. nie liczy się rodzina nie liczy się twój zasluzony odpoczynek. liczy się tylko( usunięte przez administratora ) ale zawsze tak było i będzie jeśli nikt nic z tym nie zrobi.
1
BYŁY PRACOWNIK 2014-09-10 12:10:07
KOMPLETNA BZDURA .JAK SIĘ ROZPISUJECIE TO PISZCIE PRAWDĘ ,BO TO O REKLAMACJACH I KONTAKTÓW Z KLIENTAMI TO KŁAMSTWO
Anonim75 2014-09-16 13:06:20
Nie krępuje się przed przedstawicielami? To mało powiedziane! Raz powiedziała do dostawcy "A idź pan do (usunięte przez administratora)", tylko dlatego, że miał inne zdanie niż ona.
1
klient 2014-09-18 12:16:57
nowy sklep na kajki nowe regały i wystrój może to i ładne ale cały urok ginie jak się słyszy jak pracownice obgadują się na sklepie jak jedna pani która pracuje tam latami cały czas kabluje na koleżanki i robi zamieszanie,tak tak pani J......do pani to kierujemy wstyd ile pani ludziom narobiła krzywdy tym podpieprzanjem swoich koleżanek.
mąż 2014-09-30 11:27:41
1.
Ludzie to całe forum to pic na wodę.Robiłem już kiedyś kilka wpisów pokazujących zachowanie pracowników kadry kierowniczej i zaraz zostawało usunięte,żeby Pani Prezes tego nie przeczytała. Ludzie pracujący w biurze
doskonale wiedzą o chamskich zachowaniach niektórych kierowniczek o braku
personelu w sklepach o kazaniu pracowania w wolne dni bez dodatkowych wynagrodzeń. Ich bierność jest celowa. Tam jest jeszcze umysłowa komuna.
Myślą,że jak problemu się nie podejmie to go nie ma.Tą firmą naprawdę powinna zająć się P.I.P. Jedyna nadzieja jest w byłych pracownikach by oni
nagłaśniali sytuacje, których byli światkami, a nawet złożenia pozwu zbiorowego o mobbing, ale wcześniej zbierajcie wszystkie przejawy chamstwa i
wyzyskiwania jako dowody by później móc je ewentualnie ujawnić. Jako,że wpis
ten jak poprzednie będzie usunięty będę stawiał na początku kolejne cyferki byście mogli zobaczyć jak działa cenzura w komunie, pozdrawiam.
2
klient 2014-10-10 10:14:05
Byłem w środę 08-10-14 po godz.11 w sklepie na Miodowej i stałem w kolejce do kasy. Kasjerka po przyjęciu należności od klienta za zakupiony towar wyrzuciła do kosza paragon bo klient go nie chciał wziąć ( sam też zazwyczaj nie biorę na kilka rzeczy ).
KIEROWNICZKA (chyba) zobaczyła, że kasjerka nie zostawiła kasy i nie goniła klienta żeby koniecznie mu wcisnąć paragon i zaczęła ją wyzywać od głąbów i złodziei wydzierając się na cały sklep nie zważając na klientów w sklepie. Jako klienci zmuszeni byliśmy wysłuchiwać tych obelg, a jakby jakiś klient nie wiedział od czego to chamstwo się zaczęło to po usłyszeniu takich
słów mógł by pomyśleć , że to tyczy się też jego. Przyglądaliśmy się z politowaniem bo takiej furiatki to się już na szczęście często nie spotyka. Widać, że ta kobieta nie ma żadnych hamulców, a sklep i ludzi traktuje jako swoją własność. Jeśli tak się zachowuje na sklepie to strach pomyśleć co się dzieje na zapleczu. Na takie poniżanie człowieka to trzeba wzywać policję.
Jeśli tak jest w tym sklepie to współczuję pracownikom i od teraz będę miał przygotowany telefon to nagram ten PRYMITYW i jego brak wychowania i wpuszczę do znanej witryny w sieci, a potem załączę tu linka to sobie Państwo pooglądacie.
P.S. No nie wiem czy tam jednak pójdę, bo jak pomyli pracownika z klientem to co … :)
były pracownik 2014-11-21 12:01:58
WSZĘDZIE TRAGEDIA JAK MASZ IŚĆ PRACOWAĆ DO SPOŁEM TO LEPIEJ Z MOST SKOCZ,PODEJMUJĄC TAM PRACĘ SKAZUJESZ SIĘ NA WEGETACJE.
polak II 2014-12-11 11:09:01
BARDZO MYLNE POJĘCIE PATRIOTYZMU UWAŻAM ŻE W PATRIOTYZMIE NIE MA CHORYCH UKŁADÓW I NIEUCZCIWEGO PODEJŚCIA DO PRACOWNIKA,ŻE JEDEN MOŻE WSZYSTKO I NIC ZA TO NIEMA A JESZCZE GO SIĘ WYNAGRADZA ZA NIEUCZCIWĄ PRACĘ,A JNEGO SIĘ GNĘGI BO NIEMA ZNAJOMOŚCI I W JAKIEJ FIRMIE PŁACI SIĘ CHARACZE,A NIESTETY W TEJ FIRMJIE TAK JEST PANIE KTÓRE PRACUJĄ DŁUGO NA STANOWISKACH KIEROWNICZYCH NIE SĄ DLATEGO ŻE SĄ TAKIE DOBRE TYLKO DLATEGO ŻE SIĘ OPŁACAJĄ KOMU TRZEBA PRZYKRO MI ALE TO JEST PRAWDA.
olek 2015-01-22 16:24:47
ja się zastawiam czy firma prowadzi jeszcze na bieżąco jaką rekrutacje związane z nowymi stanowiskami, bo widziałem kilka ogłoszeń i teraz nie mogę ich znaleźć, nie wiem jednak to wygląda wszystko, bo na ich stronie nie ma żadnej zakłądki, gdzie mógłbym sie bezpośrednio skontaktować z nimi, albo aplkować,
mąż 2015-01-24 12:54:12
Pewnie zawiesili nabór bo nie mają zysków(taka informacja idzie z biura). Za to
kierowniczka każe przychodzić pracownikom w wolny dzień bez odnotowywania ich obecności,żeby ogarnąć braki kadrowe bo brakuje jednego człowieka do pełnej obsady.Przynajmniej tak jest u mojej żony.Ciekawe co będzie gdy zdarzy się takiej osobie wypadek przy pracy,przecież oficjalnie jej nie ma,ale jak wcześniej pisałem to wszystko za wiedzą i akceptacją Zarządu.
1
nik 2015-01-24 13:31:49
Co to ma wspólnego z tematem tego forum?Zawsze trafi się jakiś troll, który się z czymś wyrwie bo w tym wypadku za darmo.Przestańcie wciskać ludziom ciemnotę!
pracownik 2015-01-25 21:47:08
jest to przykre żeby taka firma z tradycjami upadała ale niestety nie jest wina konkurencji tylko ludzi którzy tam zajmują stanowiska,dziadowie i babcie do domu,dać ludziom młodszym może jeszcze rozkręcą firmę.
3
Kama 2015-02-01 17:23:05
Pracowałam w tej firmie 2 tygodnie w 2014r. Pensja jest zadowalająca lecz warunki pracy są fatalne, pracuje się po 12 dni z rzędu bez dnia wolnego w dodatku kończąc 2 zmianę o 20.20 następnego dnia trzeba było przyjść na 6 rano człowiek po tylu dniach pada. Kierownictwo też pozostawia wiele do życzenia. Nikomu nie polecam pracy w tym sklepie!!
1
yy 2015-02-18 13:29:28
Ja mam jutro zacząć pracę w Łodzi, a opinii brak o Łodzi, muszę dojeżdżać dość daleko, płacą grosze sami na dzień db powiedzieli grosze płacimy.Najlepsze jest ich wymaganie jakiegoś minimum sanitarnego czyli w ich wymyśle jakieś zaświadczenie z sanepidu oprócz ks sanepidu sama książka to za mało ponoć, 1szy raz się spotykam z czymś takim poczytałam w necie i to co oni wymagają to jakieś szkolenie wraz z certyfikatem jest nie zaświadczenie więc albo mylą pojęcia albo mają coś nie tak w główkach bo nie raz w spożywczaku się robiło i zawsze tylko ks sanepidu i było ok...może fakt w komunie siedzą w kadrach kobitki które komune pamiętają...
2
pracownik 2015-02-18 16:08:13
ludzie wszyscy strajkują,a w handlu taki wyzysk płacą groszę i dlaczego ludzie nie potrafią się zorganizować i stawić czoła takiemu wyzysku,przecież w porównaniu z pensją górnika kolejarza czy innych to pensje w handlu to głodowe stawki,ludzie non stop zmieniają prace w poszukiwaniu coraz lepszej pracy ale wszędzie ten sam cyrk co jest z wami ludzie czemu tak się dacie wyzyskiwać i upokarzać czemu w końcu się nie stawicje temu czoła a zwłaszcza tym prywaciarzom bo społem to chociaż ma jakiś socjal a w prywatnych to jest wyzysk .
yy 2015-02-19 12:08:17
Zrezygnowałam poczułam się oszukana i straciłam tylko czas i kasę, umowa o pracę z wynagrodzeniem prowizyjnym, do tego praca po 12godz ale jak się pytałam o warunki o tym nic nie wspomnieli miało być szkolenie bhp i musi być ale fruzia wybyła i chcieli wysłać do pracy bez tego szkolenia żenada...wymagają jakieś dokumenty których nikt inny nie wymaga jakieś minimum sanitarne kiedy tylko ks sanepidu jest istotna..zapisy w umowie i warunkach zatrudnienia niektóre pkt się wykluczały wzajemnie ale to szczegół...wynagrodzenie 6% za sprzedaż spożywczą 3% alkohol podstawa do naliczenia prowizji 630zł brutto a pod spodem nowe zdanie nie ma stałej zasadniczej stawki to jak nie ma to skąd to 630zł!!!
były pracownik 2015-04-15 19:28:43
no jak ktoś nie lubi się napracować i w pracy być na laicje niech idzie na kierownika społem one to wiedzą że żyją,no i te b.... do pensji.
1
obserwator 2015-05-07 19:13:34
tak zwłaszcza w biurze
pracownik 2015-05-27 18:53:01
no pakiet to wycieczki za granice na które od lat jeżdżą te same osoby a zwykli pracownicy nawet nie są informowani bo jeżdżą panie kierowniczki i panie z biura no chyba o taki pakiet socjalny chodzi jest ok.
2
obserwator 2015-06-22 20:56:21
no to przykre,ale z własnego doświadczenia wiem że to prawda.
1
paul 2015-12-04 00:10:27
Nie płacz Ewka bo tu miejsca brak na twe babskie łzy :)
żegna was, już wiem:)
pp 2015-12-07 13:24:44
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak czytam te bzdety to płakać mi się chce co 1200 to co dobra pensja hahaha gdzie się pracuj w soboty i niedziele co drugą bez dnia wolnego ludzie ogarnijcie się
1
DIabki 2015-12-21 21:45:51
Ha pracowałem kiedyś w społem , moj komentarz został usuniety ... bardzo ładnie . Praca w spolem to wyzysk ,płaca marna ,brak ludzi przez co 1 osoba musi robic tak naprawde wszystko kasa,towar i przybijanie cen ,złodziei od groma a o wszystko obwiniani pracownicy ! Najgorsza praca na swiecie ale z drugiej strony czlowiek jest przygotowany na najgorsze w moim przypadku idac do nowej duzo lepszej pracy byłem wporst przygotowany na wyzysk całkowiy a jednak spotkało mnie mile zaskoczenie . NIe polecam nikomu ,praca z chamami ktorzy wywyzszaja się a ty nic nie mozesz zrobic bo oczywiscie bedzie donos ehh
1
XYZ 2016-02-02 16:34:53
zostałam oszukana przez społem inny grafik podpisujesz inaczej pracujesz.
niewolnictwo w Polskiej firmie -chcesz tam pracowac zapomnij o domu.
XYZ 2016-02-02 18:41:29
to akurat nie specyfika handlu tylko łamanie praw człowieka.dużo można siedzieć tylko nie za 1400 netto
pracownik 2016-02-15 16:01:48
pracowałam w społem długie lata na grafiku masz wolne a jesteś w pracy,nigdy nie można zaplanować urlopu bo nigdy nie wiadomo kiedy dostaniesz.
jan 2016-03-14 14:37:17
Pss Płocki to instytucja przypominająca PRL stare dziadki i babcie na kierowniczych stanowiskach zaopatrzenie to wiekowe panie ;sklepowe to starsze wulgarne ,czasami hamskie panie przeklinające głośno na sklepie słyszałam jako klient jak się odzywają do przedstawicieli handlowych /nie chcieli byście tego słyszeć/ a towar w ladach chłodniczych przeterminowany ogólnie musi to umrzeć śmiercią naturalną bo tam się nic nie zmienia sklepów mieli dużo teraz garstka ale zarządzanie jak w PRL-u smutne ale prawdziwe
Ola 2016-03-14 14:44:18
dostawcy to dopiero się z nimi mają muszą jak z jajkiem i na zasadzie kto da jak najtaniej a ceny w sklepach normalne nie lubię tam robić zakupów brak jest miłej atmosfery nie są to przyjemne sklepy tam się nikt nie chce nawet postarać żeby było fajniej
obserwator 2016-03-14 15:03:14
nie wyrastamy na pracocholików tylko ludzie w brutalny sposób są wykorzystywaniy
no i faktycznie to jest coraz częstsze ziawisko,i wyzysk jest największy w handlu to jest przerażające.
Ola 2016-03-14 16:24:39
Pracują w handlu jedni by drudzy mogli kupić nie mogąc zrobić zakupów w tygodniu taki jest handel od lat
Pracownica 2016-04-18 13:50:00
Odradzam PSS Społem Puszczykowo, ludzie w sklepach super ale zarząd w wieku menopauzalnym z tendencją do robienia z człowieka "szmaty" plus język, który pozostawia dużo do życzenia.
kop 2016-05-22 14:52:18
jak ty piszesz weekend masakra jakas
arek 2016-06-22 18:50:53
kop' nie czepiaj się, powiedz prosze jak wygladaja kwestie finansowe slyszalem wczesniej,ze mało płacą a teraz?
Zostaw swoją opinię o Społem - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Społem