Hard Rock Cafe Warsaw

2.1 Dodaj merytoryczną opinię

Opinie o Hard Rock Cafe Warsaw

zdjęcia autora wywiadu

Wywiad udzielony przez użytkownika Hard Rock Cafe Warsaw

Pracownik firmy - Firma

21.09.2023 02:09

Czym zajmuje się Państwa firma?

Hard Rock Cafe Warsawikona wywiad

Hard Rock Cafe to znana, międzynarodowa marka gastronomiczno-hotelarska. Warszawska lokalizacja Hard Rock Cafe została otwarta w 2007 roku, w samym sercu Warszawy, tuż przy Centrum Handlowym Złote Tarasy.

W jakich lokalizacjach można znaleźć Hard Rock Cafe w Polsce?

Hard Rock Cafe Warsawikona wywiad

Nasza restauracja to jeden z największych lokali gastronomicznych w stolicy, na dwóch poziomach zajmuje aż 1000 metrów kwadratowych powierzchni. Serwujemy kultowe dania kuchni amerykańskiej, inspirowane lokalnymi smakami. Oprócz restauracji, na ulicy Złotej 59 i Krakowskim Przedmieściu 83 znajduje się też sklep Rock Shop, gdzie goście mogą kupić produkty marki Hard Rock. W Polsce restauracje Hard Rock Cafe znajdują się w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu i Gdańsku.

Skąd pomysł na działalność w tej branży?

Hard Rock Cafe Warsawikona wywiad

Pierwsza restauracja Hard Rock Cafe powstała w 1971 roku, w Londynie. Jej założycielami byli dwaj Amerykanie, którzy przenieśli klasyki amerykańskiej kuchni do stolicy Wielkiej Brytanii. Od tamtej pory marka rozszerzyła swoją działalność o ponad 200 lokalizacji na całym świecie i trafiła do największych miast, takich jak Nowy Jork, Los Angeles, Chicago, Miami, Paryż, Sydney, Berlin czy Tokio. Muzyka nierozerwalnie jest powiązana z konceptem marki i towarzyszy nam, oraz naszym gościom, codziennie. W lokalach Hard Rock Cafe odbywają się koncerty na żywo, posiadamy także największy na świecie zbiór muzycznych pamiątek i eksponatów. W warszawskim lokalu zgromadziliśmy ich ponad 200! Znajdują się u nas perełki należące niegdyś do takich artystów jak Freddie Mercury, Madonna, Rolling Stones, Pink Floyd, Kiss, Kora Jackowska czy Iron Maiden.

Jak wygląda struktura Państwa firmy?

Hard Rock Cafe Warsawikona wywiad

W naszym lokalu zatrudniamy około 100 osób na różnych stanowiskach - kucharzy, barmanów, kelnerów, pomoce kuchenne, sprzedawców i recepcjonistów, oraz kadrę kierowniczą - managerów/superwizorów restauracji i kuchni, a także pracowników działu sprzedaży i marketingu.

Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2023 roku?

Hard Rock Cafe Warsawikona wywiad

Trzon naszego zespołu stanowią doświadczeni pracownicy (niektórzy pracują u nas od powstania warszawskiej restauracji w 2007 roku) oraz studenci, którzy doceniają elastyczny grafik i pracę w systemie zmianowym. Każdego roku, w okresie wiosenno-letnim, poszukujemy dodatkowych rąk do pracy na wszystkich stanowiskach i zatrudniamy zarówno absolwentów szkół średnich, jak i kandydatów z dużym doświadczeniem. Oczywiście zapraszamy do wzięcia udziału w naszych rekrutacjach również te osoby, które nie posiadają żadnego doświadczenia w gastronomii. Najważniejsze są dla nas szczere chęci rozpoczęcia pracy w tej branży i gotowość do nauki.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?

Hard Rock Cafe Warsawikona wywiad

Za rekrutacje odpowiadają managerowie poszczególnych działów. Ogłoszenia o pracę pojawiają się na portalach rekrutacyjnych i w naszych social mediach, ale można także po prostu nas odwiedzić i zapytać o wolne stanowiska. Pracowników mających bezpośredni kontakt z gośćmi restauracji, czeka dwuetapowa rozmowa kwalifikacyjna. Zależy nam, aby rozmowa przebiegała w przyjaznej i jak najmniej stresującej atmosferze. Kandydaci mają okazję zobaczyć, jak wygląda i funkcjonuje nasza restauracja, oraz poznają szczegóły oferty pracy. Ciekawi nas doświadczenie zawodowe każdego kandydata, jego wiedza, pasje i zainteresowania. Z uwagi na dużą liczbę gości zagranicznych, w naszej pracy konieczna jest znajomość języka angielskiego. Wymagamy także aktualnych badań sanitarno-epidemiologicznych.

Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?

Hard Rock Cafe Warsawikona wywiad

Takiemu pracownikowi zostają przypisani trenerzy, którzy pomagają wdrożyć się i odnaleźć w nowym miejscu pracy. Szkolenie trwa kilka dni i różni się w zależności od stanowiska. Na przykład kelnerzy, pierwszego dnia odbywają tzw. Classroom, podczas którego zostają oprowadzeni po restauracji i jej zapleczach. Omawiana jest wtedy także karta menu, serwowane koktajle, metody serwisowe, stopnie wysmażenia steków etc. Kolejne 2-3 dni upływają nowo zatrudnionym kelnerom na nauce standardów przyjętych w naszej restauracji, pracy na sali, obsługi systemu POS. Jeden dzień pracy przeznaczamy na szkolenie na tzw. „wydawce” kuchennej, gdzie pod okiem trenera-kucharza szkolona osoba samodzielnie wykańcza potrawy, kompletuje zamówienia, smakuje różne półprodukty, pogłębia swoją wiedzę i ją utrwala. Na koniec kelner musi zdać egzamin ze znajomości karty menu restauracji.

W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?

Hard Rock Cafe Warsawikona wywiad

Przynajmniej raz w roku każdy pracownik bierze udział w rozmowie ewaluacyjnej, podczas której udziela się obustronnego feedbacku o pracy, pracodawcy i pracowniku. Jest to moment na podzielenie się zarówno pozytywnymi, jak i mniej satysfakcjonującymi stronami współpracy. Bardzo ważnym elementem jest rozmowa o dalszej ścieżce zawodowej. Dla osób, dla których praca w branży gastronomicznej to przyjemność i pasja, Hard Rock Cafe stwarza wiele możliwości rozwoju, awansu, odbycia interesujących kursów i szkoleń, a także wzięcia udziału w wyjazdach czy otwarciach nowych, zagranicznych placówek. W ubiegłych latach nasi pracownicy pomagali przy otwarciu nowych restauracji w Mediolanie, Weronie, Podgoricy, Tromso czy Newcastle, oraz w bardziej egzotycznych lokalizacjach, m.in. na Malediwach czy w Kapsztadzie (RPA). Poza szkoleniami stanowiskowymi, przeprowadzamy - we współpracy z naszymi dostawcami - szkolenia produktowe (na temat rumu, wina, whisky, steków etc.) oraz szkolenia doskonalące umiejętności serwisowe, sprzedażowe i trenerskie. Osoby, którym zależy na rozwoju, poszerzą swoje kompetencje nie tylko z obszaru stricte serwisowego, ale także w zakresie organizacji pracy, metod i technik sprzedażowych, dzielenia się wiedzą. Kadra kierownicza rozwija umiejętności liderskie oraz dotyczące zarządzania operacyjnego, zarządzania kosztami i budżetem restauracji, strategii sprzedażowych i marketingowych, wdrażania zmian w organizacji i wielu innych, przydatnych umiejętności. Marka Hard Rock Cafe to brand rozpoznawalny na całym świecie. Wielu naszych byłych pracowników, właśnie dzięki współpracy z nami, nie miało żadnego problemu z rozpoczęciem pracy w amerykańskich firmach i zagranicznych korporacjach, czy znalezieniem stanowisk w innych krajach. Każdy z naszych pracowników, który swoje plany wiążę z przeprowadzką z Warszawy np. do Amsterdamu czy Sydney, a niekoniecznie chce zmieniać pracę, może starać się o transfer do innych lokali Hard Rock Cafe na całym świecie.

Jakie działania wpływają pozytywnie na integrację zespołu pracowników w Państwa firmie?

Hard Rock Cafe Warsawikona wywiad

Zgrany zespół to podstawa nie tylko dobrej atmosfery, ale także klucz do sprawnej i efektywnej pracy, dlatego dwa razy w roku organizujemy Staff Party – integracyjną imprezę pracowniczą dla całej załogi. Dodatkowo wszyscy trenerzy uczestniczą w wyjeździe integracyjnym. W zeszłym roku był to całodniowy wyjazd do Winnicy Dwórzno, w tym roku planujemy natomiast spływ kajakowy. Praca u nas to także różnego rodzaju konkursy, zniżki pracownicze w lokalach marki na całym świecie, możliwość szlifowania umiejętności językowych. Co równie ważne, pracując u nas zyskuje się szansę poznania wielu interesujących ludzi z całego świata!

Jakie inicjatywy wspiera Hard Rock Cafe?

Hard Rock Cafe Warsawikona wywiad

Nasza spółka, poza polskimi lokalizacjami, ma swoje siedziby w Budapeszcie i Hamburgu. W tym roku, w Warszawie - tuż obok Zamku Królewskiego i Kolumny Zygmunta - otwarty został drugi punkt Hard Rock Cafe, czyli Rock Shop and Old Vinyls - sklep stacjonarny, który poza Hard Rock’owym merchem, oferuje sprzedaż płyt winylowych. Chętnie włączamy się w lokalne działania prospołeczne: co roku organizujemy eventy charytatywne oraz wprowadzamy dedykowane dania, napoje czy odzież, z których dochód przeznaczamy na cele różnych fundacji, m.in. Federacji Stowarzyszeń Amazonki i PAH. Wspieramy wydarzenia kulturalne, jesteśmy wieloletnim partnerem ROCK RADIO, które w każdy piątek prowadzi audycję na żywo wprost z naszej restauracji! Jesteśmy także dumnym partnerem Teatru Muzycznego ROMA przy musicalu „We will Rock You”, a od wielu lat gościmy na naszej scenie Festiwal Kultury Żydowskiej Warszawa Singera. Nieustannie staramy się nadążyć za trendami, włączamy się w globalne i lokalne inicjatywy. Hard Rock Cafe stał się oficjalnym partnerem wyścigów Formuły 1. Nasza marka współpracuje także z jednym z najbardziej znanych piłkarzy na świecie, Leo Messim, czego efektem są nowe dania i odzież dostępne we wszystkich naszych lokalizacjach.



anonim Nowy wpis
Inne

(usunięte przez administratora)

Daga Nowy wpis
Inne

A co jest jeszcze gorszego? Chciałam sprawdzić jakie konkretnie nagrody są oferowane, bo teraz w jednej z ofert dla kelnerki piszą, że występują też takie pozapłacowe. Dobrze jeszcze tylko wiedzieć za co konkretnie. jak trudno taki bonus sprzedażowy z opisu wyrobić?

Były pracownik
Były pracownik

Po rozmowie o pracę miałem świetne wrażenie, tym bardziej że po kilku latach pracy barmana obiecano mi wyższą stawkę, jak i zapewniono mnie że będę mógł robić wystarczającą ilość godzin. Jednakże finalnie maksymalna ilość moich godzin w „najlepszym” miesiącu (pracowałem tam 3) to zaledwie 56h, a stawką byla minimalna krajowa, dużym minusem była również atmosfera między pracownikami. Nie mówię tutaj tylko o zgrzytach dotyczących między kuchnią a serwisem ale też dużo nieprzyjemności było wśród pracowników sali jak i również menadżerów. Posiłki pracownicze to były zazwyczaj jakieś zmielone resztki bez szczególnego smaku. Dochodziło do tego że pracownicy z głodu i braku alternatywy dojadali na back’u jedzenie po gościach które wyglądało na mniej ruszone (kończyli frytki, nachosy itp) Najbardzej dobijały wokół „motywujące” plakaty i hasła odnośnie dawania z siebie 110% kiedy ty jako pracownik ledwo dostawałeś w wynagrodzeniu minimum bez szans na realne premie ponieważ jedyna premia jaką u kogokolwiek widziałem to burger darmowy dla pracownika kwartału.

Piotrek
Były pracownik

Totalnie się zgadzam z tym. Nie pracowałem w gorszym miejscu, niż w Hard Rocku w Warszawie. Atmosfera nieprzyjemna, jakieś śmieszne zebrania przed zmianą i odpytywanie jak na egzaminie, testy z wiedzy za najniższą krajową, jakby to była restauracja z co najmniej 5 gwiazdkami. Gdyby naprawdę zarabiało się fajnie pieniądze, to bym zrozumiał, że chcą mieć najlepszych kelnerów, ale nie za te marne pieniądze. Menagerowie jak wiatr zawieje, raz mili, raz drą się na ciebie i wyżywają. Rozumiem, że to nie ich osiągniecie życiowe, ale nie trzeba się wyżywać na innych. Fakt ochrona fajna, na luzie, bez kija w (usunięte przez administratora) jak to miały w zwyczaju dwie managerki, okropne, nadąsane, które myślą, że są lepsze, a nic nie osiągnęły pracując tam. Jedzenie fatalne, kuchnia w 90% totalnie (usunięte przez administratora). Naoglądali się za dużo Gordona Ramsay'a i myślą, że są Bóg wie kim. Podsumowując: jeśli zastanawiasz się nad pracą w tym miejscu to przestań, nie jest warte żadnej złotówki w miejscu, gdzie cię nie szanują. Szukaj dalej

Pracodawca

@Były pracownik

Jeśli chodzi o stawkę, to jest ona ustalana na etapie rozmowy kwalifikacyjnej, więc podpisując umowę pracownik wyraża na nią zgodę. Wszystkim pracownikom zapewniamy posiłki podczas zmiany, w wersji mięsnej oraz wege, ale zdajemy sobie sprawę, że nie trafimy w gusta kulinarne każdemu. Zawsze też zachęcamy więc to przyniesienia własnego posiłku.

Pracodawca

@Piotrek

„Śmieszne” zabrania przed zmianą to typowe odprawy praktykowane w każdej dobrej restauracji. Informujemy na nich o ważniejszych kwestiach w danym dniu, jak i sprawdzamy wiedzę pracowników z potraw, drinków, promocji i wydarzeń w danym dniu, bo również, jak w każdej restuaracji, obsługa klienta na najwyższym poziomie jest dla nas bardzo ważna.

Piotrek
Były pracownik
@Hard Rock Cafe Warsaw

Dokładnie DOBREJ restauracji :) a HRC daleko do takiej :) Co świadczy o masie negatywnych komentarzy od byłych pracowników m.in. również ode mnie. Radzę bardziej szanować pracowników, a może i kiedyś będzie dobra ;)

Marek Marek Nowy wpis
Pracownik

Super lokal, jedzenie, obsługa, wystrój, klimat. Polecam

Ds
Pracownik

19,70 brutto na rękę. Nie ma nic oprócz wody i soku malinowego. Posiłkiem pracowniczym często jest jakaś marna zupa. Wszystko oprócz uniformu musi być zapewnione przez siebie. Cena burgera to 50zl, steaka nawet 150, a kelner musi płacić za wszystko i nawet nie ma bezpłatnej kawy dla pracowników. Musisz się pojawic co najmniej 30 minut przed zmianą i ten czas nie zostanie ci wypłacony. Nie polecam. Warunki gorsze niz w chińskiej fabryce

Karolina
Inne
@Ds

Nie wiem jak w chińskiej fabryce sytuacja wygląda ale już kogoś z firmy pytałam o to czy ktokolwiek złe warunki, które widzi gdzieś już zgłaszał? Czemu to takie dziwne, że kelner za zamówione jedzenie musiałby zapłacić? Przy tych cenach troszkę trudno się dziwić, że za darmo nie dają...

wc
Pracownik
@Karolina

to nic nie da, te kontrole to lipa i zapowiadają sie wczesniej.chyba że ma sie dowody na mobbing to można zlożyc pozew zbiorowy.

Karolina
Inne
@wc

A to dosłownie każda kontrola musi być zapowiedziana? Myślałam, że zdarzają się naloty. A z US jak ktoś by przyszedł w formie tajemniczego klienta to by też nic nie dało? Co do pozwu to wątpię, że go ludzie stąd wystosują, bo przecież już dawno by to chyba zrobili?

Monika
Były pracownik
@Ds

Zgadzam się, w hrc jest jeden WIELKI WYZYSK!!!! dramat, NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!

xD
Pracownik
 Pytanie
@Ds

Od kiedy musisz pojawić się 30 min przed zmiana? To jakaś bzdura. A co do posiłków? Naprawdę oczekujesz, ze na każdej zmianie pracodawca zapewni wszystkim osobom ze zmiany po steku? Zejdzc troche na ziemie :)

Karolina
Inne
@xD

Nie no ze stekiem to przesada ale coś bardziej pożywnego niż zupa mogłoby się na talerzu znaleźć to nie przymus ale czy nie byłoby miło? ;p Do tego myślę, że mogłoby się lepiej pracować

Pracodawca

@Ds

Przykro nam słyszeć, że tak źle Ci się u nas pracowało. Chcielibyśmy jednak wyjaśnić, że stawki wynagrodzenia zależą w dużej mierze od doświadczenia. Co do posiłków, staramy się dbać o to, by były one urozmaicone. Zawsze dostępne są dwie wersje, wegetariańska i mięsna. Oferujemy też bezpłatną kawę i herbatę oraz zniżki pracownicze. Nie ma obowiązku pojawiania się w pracy min 30 min przed czasem. Wymagamy jedynie, by o wyznaczonej godzinie rozpoczęcia pracy, każdy pracownik był już przebrany i gotowy do wejścia na salę. To ile czasu potrzebuje na to pracownik - jest kwestią indywidualną i nie mamy na to wpływu.

Były pracownik
Były pracownik
@Hard Rock Cafe Warsaw

Szkoda tylko że za każdą kawę została mi odejmowana kwota od wypłaty, posiłków wegetariańskich nigdy nie zobaczyłem a pojawienie się conajmniej 20 minut przed zmianą było wymogiem inaczej ucinano w systemie mi godziny ponieważ za każdym razem przed zmianą było wypytywanie obsesyjne pracowników o historie HRC itp. Dosłownie każda zmiana

anonim
Inne
@Były pracownik

a tak z ciekawości to ile osób u was było chętnych właśnie na te bezmięsne opcje? Czy nie dało rady po prostu powiedzieć wprost, że takie byłyby także preferowane? Co do odliczenia kawy to było u was deklarowane, że nie będzie miało to miejsca? Zastanawiam się czy to zależy od jakichś wstępnych ustaleń? I rzecz jasna lokalizacji?

Pracodawca

@Były pracownik

Bezmięsne posiłki dostępne są zawsze i wystarczy poprosić o taki na kuchni. Płatna kawa to ta z ekspresu w restauracji, ale i na nią jest dużo niższa cena niż w regularnej karcie. Bezpłatna kawa i herbata dostępne są natomiast natomiast w staff roomie. Nie ma wymogu pojawiania się 20 min przed zmianą. Oczekujemy jedynie, by pracownik był punktualnie na odprawę, już przebrany i gotowy do pracy.

anonim Nowy wpis
Inne
@Hard Rock Cafe Warsaw

Czy stale jest ktoś na miejscu i to nadzoruje czy jednak zdarza się ze pracownik może czasami mieć poślizg i nikt nie zwróci na to większej uwagi? Są takie punkty gdzie nieco elastycznej można ugadać się co do zmian z zespołem?

 Rozmowa kwalifikacyjna
Brałeś udział w rekrutacji na stanowisko Kierownik zmiany restauracji w firmie Hard Rock Cafe Warsaw? Podziel się swoimi wrażeniami z rozmowy kwalifikacyjnej i opisz przebieg spotkania z rekruterem.
Beata
Były pracownik

Totalnie odradzam pracę w HRC! po rozmowie miałam wrażenie, że naprawdę spoko miejsce, ale już po kilku dniach wiedziałam, że zrobiłam błąd zatrudniając się w tym miejscu. Jeden wielki wyzysk, umowa śmieciowa, kierownictwo patrzące na ciebie z góry, niemiła atmosfera w kuchni i głupie żarty od kucharzy, po posiłku pracowniczym miałam problemy żołądkowe, pewnie były to resztki sprzed kilku dni. Każdemu odradzam to koszmarne miejsce!!! Zwolniłam się sama i w życiu nikomu nie polecę, nawet, żeby przyjść jako gość!!!!

Pracodawca

@Beata

Beata, bardzo nam przykro, że tak się czułaś podczas pracy w naszej restauracji. Każdego pracownika namawiamy, by zgłaszał do przełożonych wszelkie uwagi związane z atmosferą w pracy. Tylko tak możemy na nie zareagować. Warunki pracy (umowa, grafik etc), które oferujemy, są zgodne z prawem i omawiane z kandydatem przed rozpoczęciem zatrudnienia. Co do posiłków, są one przygotowywane na bieżąco i tylko ze świeżych składników. Dla nas bardzo ważna jest otwarta komunikacja między przełożonym a pracownikiem i przykro nam, że w tej sytuacji zabrakło jej z Twojej strony.

Zawiedziony pracownik
Były pracownik

Nigdy nie wierzyłam w opinie na Gowork, bo przecież zawsze znajdzie się ktoś komu praca nie pasuje ale mogę śmiało powiedzieć, ze szczerze odradzam pracy w tej firmie. Wielkie hasła o teamworku to przykrywka najniższej krajowej, mobbingu i braku tolerancji.

Pracodawca

@Zawiedziony pracownik

Bardzo nam przykro, że praca w Hard Rock Cafe nie spełniła Twoich oczekiwań, jednak kwestie mobbingu i braku tolerancji są bardzo poważnymi oskarżeniami. Wszystkich pracowników już od samego początku pracy u nas uczulamy, że jeśli taka sytuacja się zdarzy, należy niezwłocznie zgłosić to przełożonemu. Równie szybko reagujemy, by takie zajście wyjaśnić i z pewnością tak by się stało także w przypadku zgłaszonych przez Ciebie kwestii.

Kelner
Pracownik

Zarobki : jak pracowac 5-6 dni w tygodniu to pensja +napiwki +serwis =ladwe 3000-3500 Codziennie oddajesz procent (własny utarg ) i jakby okazało się ze nie zarobiłeś tej kwoty to masz minus i musisz płacić procent ! Jak nie ma ruchu to mówią iść do domu i to jest złe bo nicht nie zapłaci za ten dzień Cały czas musisz stać . Za cały dzień pracy masz 10 minut przerwy na posiłek . Nie masz ubezpieczenia , tylko umowa zlecenia . Pracowniki kuchni cały czas krzycza na kelnerów . Posiłek to katostrofa . Opcja mniejsza niż dla dziecka plus nie smakuje . Musisz liczyć na to ze trzeba wydawać kasę na jedzenie . Nie ma zniżki pracowniczej na jedzenie . Jak chcesz sos do makaronu to musisz zapłacić Nie polecam !

Abcdefg
Pracownik
@Kelner

Bzdura. W wakacje dalo radę naprawdę dobre pieniądze zarobić. Wiec nie zgadzam się w zupełności z ta opinia. Zasada jest prosta- jesteś dobrym kelnerem- dobrze zarabiasz i tyle. Jezeli nie popełniasz (usunięte przez administratora) błędów to nikt na ciebie nie krzyczy. Jeżeli nie rozumiesz prostych poleceń to każdemu czasami nerwy puszczają. Co do przerwy to nie ma wyznaczonego konkretnego czasu, ale każdy sam rozumie ile na tej przerwie powinien być. Posiłki dla personelu faktycznie bywają średnie, ale zawsze są do wyboru 2 opcje.

3
Marta
Były pracownik
@Kelner

Zgadzam się w 100% na rozmowie pięknie, kolorowo i różowo a potem DRAMAT! Wysyłają na jakieś śmieszne, niepotrzebne szkolenia, menager każdy po kolegi okropny... nie masz chwili przerwy, a jak nie ma ruchu to dadzą ci mycie podłóg, stolów czy czegoś innego.. starzy pracownicy wchodzą w du*e menagerą i nie dostają popołudniowych zmian, więc nie muszą tego (usunięte przez administratora) zamykać. Napiwki słabe, jak kasa się nie zgadza, dokładasz ze swoich, jak ci stolik ucieknie i nie zapłaci dokładasz ze swoich, bo przecież HRC nie może byc stratny.. Jedzenie mocno przeciętne, kuchnia ma sie za Bóg wie kogo i się wywyższa... OGÓLNIE NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JEDEN WIEKI WYZYSK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1
abcdef
Pracownik
@Marta

Szkoda ze nie bierzesz pod uwagę tego, ze na poranne zmiany jest w slow okresie tylko jeden kelner przez kilka godzin. Wiec jeżeli jesteś osobą dopiero zaczynającą, a po wypowiedzi właśnie to można wywnioskować, to nikt nie wrzuci Cię na głęboką wodę żebyś sama wszystko otworzyła i przez ileś tam godzin pracowała sama. Co do do dokładania ze swoich to chyba nic dziwnego, ze jeżeli nie kontrolujesz pieniędzy którymi obracasz to musisz dołożyć ze swoich. ;) Zabawne są opinie od osób które spodziewają się ze ktos będzie płacił im za to ze tylko stoją i pachną.

Kawka, herbatka
Pracownik
@abcdef

Co nie hihi :D

4
Paulina
Inne
@Abcdefg

To ile udawało Ci się tutaj zarobić w wakacje? :) Skoro mówisz o dobrych pieniądzach.

Wiktoria
Inne
@abcdef

Czyli co, po nabraniu doświadczenia warunki się zmieniają? Idzie za tym jakaś podwyżka?

Marta
Pracownik
@abcdef

Napisał pewnie jeden z tych żenujących menagerów :) Pracowałam niestety kilka miesięcy i nie była to moja pierwsza praca w gasto. W innych restauracjach ( na pewno z mniejszym utargiem) nie trzeba było dokładać ze swoich. Śmieszne zebrania i sprawdzanie wiedzy, gdzie może raz przez te kilka miesięcy, ktoś z gości zapytał mnie o dane danie - wszystko jest dokładanie napisane w karcie. Starzy kelnerzy, którzy wchodzili w (usunięte przez administratora) managerom, żeby nie dostać zmiany na zamknięcie, żeby zamknąć ten (usunięte przez administratora) I rozumiem pracę w gastro ( pracowałam dobre 3 lata) ale takiego wyzysku jak w HRC nie widziałam. Zarobki mocno przeciętne, umowa śmieciowa, a kierownictwo tragiczne, o kuchni, która ma sie za Bóg wie kogo nie wspomnę. Dania pracownicze to jakieś resztki. Obiecywanie na początku świetne, a potem każdy uciekał, bo sie wytrzymać nie dało- co zresztą sama z wielką ulgą zrobiłam. Więcej nie napisze, bo pewnie administrator usunie, ale w życiu tak źle mi sie nie pracowało jak w HARD ROCK CAFE w Warszawie. Nie wiem, jak mało trzeba być ambitnym, żeby tam latami pracować xd NIE POLECAM.

Paulina
Inne
@Marta

Nie można tu liczyć na umowę o pracę? Tylko śmieciowki?

Paulina
Inne

To tam ktoś w ogóle jeszcze pracuje skoro są takie warunki?

Karolina
Inne

Ok to co napisałaś jest tak upokarzające, że naprawdę wszystkiego się odechciewa. Ci starsi to po ile mają lat tak właściwie? Emerytura emeryturą, ale godność też chyba ma swoją wartość? Nie sądzisz, że jeszcze na ryku mogliby gdzieś indziej się odnaleźć? Bo to aż przykre wszystko

Kamila
Były pracownik
@Marta

Rękami i nogami się pod tym podpisuję :) TRAGICZNA PRACY I MENAGEROWIE

1
Karolina
Inne
@Kamila

A byłaś może gdzieś to zgłosić?

Kamila
Były pracownik
 Pytanie
@Karolina

To znaczy co? Jesli ktoś planuje tam pracować TO ODRAZDZAM !!!!!!!!!!!! Tragedia

Karolina
Inne
@Kamila

No są przecież odpowiednie instytucje, które się zajmują firmami, gdy dzieje się coś nie tak w nich. Tu w takim razie pod takie zgłoszenie według Ciebie to nie podlega jeszcze?

Pracodawca

@Marta

Marta, dziękujemy za podzielenie się opinią, chociaż jest ona nie do końca zgodna z prawdą. Chcielibyśmy podkreślić, że pracownicy nie są obciążani finansowo za stoliki, które wyjdą bez opłacenia rachunku.

Pracodawca

@Kelner

Dziękujemy za podzielenie się opinią pracy w Hard Rock Cafe. Niektóre kwestie chcielibyśmy jednak wyjaśnić, gdyż wprowadzają w błąd. Chociaż posiłki pracownicze nie zawsze są benefitem pozapłacowym w pracy w restauracjach, my staramy się je zapewniać, oferując dwie opcje, wegetariańską i mięsną. Z rozmów z naszymi pracownikami wynika, że porcje są wystarczające, ale też na bieżącą staramy się brać pod uwagę sugestie dotyczące posiłków. Każdemu pracownikowi przysługują również zniżki pracownicze. Zarobki na stanowiskach kelnerskich zależą od doświadczenia i stażu pracy, natomiast praktyka dzielenia się napiwkami jest powszechnie stosowana w restauracjach i naszym zdaniem w dobrym tonie. Płatna przerwa na posiłek etc. przysługuje każdemu pracownikowi i jej długość jest uzależniona od indywidualnej potrzeby oraz ruchu w restauracji. W ramach umowy każdy pracownik objęty jest również ubezpieczeniem.

Kuchnia
Były pracownik
 Pytanie

Stawka w stosunku do ilości pracy po prostu śmieszna, nie wiem jak teraz, ale kiedyś za każdą minutę spóźnienia obcinali złotówkę, 90% ludzi z kuchni nie da się opisać pozytywnie - chamy i buraki z grubiańskim humorem, którzy bez zastanowienia donoszą na siebie nawzajem żeby tylko zaplusować menagerowi i szefowi kuchni, który na przywitanie rzuca teksty typu "co tam ku**o je***a" (na co menager "nie bierz tego do siebie, on ma taki sposób bycia" sory, ale nie). Każdy inaczej pokaże Ci co masz zrobić, żeby kolejna osoba mogła cię opierd*lić bo "dlaczego tak to robisz?!" Najgorszemu wrogowi nie polecę pracy w tym miejscu.

koordynator
Kandydat

Byłam na rozmowie o prace na stanowisko specjalisty ds marketingu ok pół roku temu. Pracy niestety nie dostałam, natomiast pół roku później będąc już jako klientka zauważyłam, ze pomysł który zaproponowałam przy rozwiązywaniu zadania rekrutacyjnego został odwzorowany w 100%. Trochę "niesmak pozostał" No cóż, jak widać miejsce tworzone przez ludzi o zerowej kreatywności, co zresztą widać po publikacjach w social mediach. Patrząc na opinie poniżej cieszę się, że tej pracy nie dostałam.

Halina
Inne
@koordynator

Skąd masz pewność, że wcześniej nie znali tego rozwiązania? Ogólnie jak oceniasz samą rozmowę? Jakie zdaawali pytanie?

Katarzyna
Kandydat
@Halina

Ja też brałam udział w tej rekrutacji. Oferty nie dostałam ale sam proces wspominam bardzo dobrze. Głównie pytania o doświadczenie i umiejętności w luźnej i miłej atmosferze, bez żadnych dziwnych korpo-pytań + dużo opowiadania o samym stanowisku. Odnosząc się do koleżanki "koordynator" to z tymi zadaniami nie do końca tak jest. Mi wprost powiedziano, że te zadania to "z życia wzięte" projekty/zagadnienia, z którymi zespół mierzył się w ostatnim czasie, żeby można było zobaczyć z jakimi zadaniami spotkasz się na tym stanowisku, a dla rekrutujących to wskazówka jak ty podeszłabyś do tego problemu. To były projekty już zrealizowane, bo na ich stronie widziałam już komunikację ofert, na które miałam przygotować plan komunikacji.

Dariusz
Inne
@Katarzyna

a jakiego typu zadania rekrutacyjne dają kandydatom na rozmowie? o co was jeszcze pytali?

Katarzyna
Pracownik
@Dariusz

Hej! Na rozmowie nie dają żadnych zadań, pytają dość dogłębnie z CV- co to była za praca, jaka była struktura w firmie, podział obowiązków, czym się zajmowałeś, co dokładnie należało do Twoich obowiązków itd itp. Dodatkowo takie standardowe pytania w stylu czego byś się chciał nauczyć, w jakim kierunku rozwijać, dlaczego chciałbyś zmienić pracę, dlaczego aplikowałeś. Drugi etap to właśnie zadania i jak to mi tłumaczono nie chcą odpowiedzi "na żywo", bo w pracy na co dzień masz czas żeby się zastanowić, Internet, żeby poszukać informacji czy inspiracji- to ma sens. Moje zadania z tego co pamietam to było coś w stylu "przygotowujesz się do spotkania z agencją eventową i żeby spróbować wymyślić obiekcje/niedogodności jakie może przedstawiciel mieć odnośnie do lokalu i jak byś nie do nich ustosunkował" a drugie to było coś w rodzaju zaproponowania planu komunikacji nowej oferty koktajli z partnerem alkoholowym. Dają na to tydzień. Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to pisz :)

Może pracownik
Kandydat
 Pytanie

Dzień dobry czy polecilibyście pracę na kuchni? Mam możliwość zatrudnienia właśnie na tym stanowisku jednakże chciałbym usłyszeć opinie innych dziękuję.

Karolina
Inne
@Może pracownik

Hej, a jaką umowę i stawkę Ci zaproponowali? bo widziałam, że o zleceniu tu pisali głównie...

Barbara Boleść StaraProchownia
Były pracownik
@Może pracownik

19.70 umowa zlecenie, niemiła atmosfera , praca ponad siły, szatnia w kiblu, posiłek pracowniczy to kpina , musisz sie pytać czy mozesz wyjsc na przerwę , przerw ogólnie nie ma bo ciągle cie ganiają, dadzą ci zjesc dopiero po pracy, jeden z pracowników chodzi i podsłuchuje za drzwiami o czym się rozmawia. Dużo dzwigania jak na budowie. Pracownicy zza wschodu i Afryki. Kilku wrednych z polski. Na całą kuchnie może ze 2osoby są ok. dużo osób rezygnuje po kilku dniach. To tak w skrócie .

Klaudia
Były pracownik
@Barbara Boleść StaraProchownia

Podpisuję się pod tym. Na początku na rozmowie kwalifikacyjnej, super, fajnie, kolorowo, a potem tragedia. Atmosfera okropna, chyba, że wchodzisz w d-pę menagerom. Jedzenie to jakieś resztki, a jak stolik ucieknie, płacisz z tipów - i tak ktoś pomyśli " było pilnować, twoja wina", ale w innych restauracjach, ze znacznie mniejszym utargiem nie trzeba było ( wiem, bo pracowałam w 3 innych restauracjach). Tutaj nie masz chwili przerwy, bo jak nie ma ludzi, bo każą ci coś sprzątać, myć, zbierać pety przed restauracją. Coś okropnego za śmieszną umowę, menagerowie to porażka, a ludzie na kuchni wyżer sr-ają niż d-pę mają. TOTALNIE ODRADZAM. Zwolniłam się sama i to była najlepsza decyzja.

najgorsza praca
Pracownik

każdy narzeka na mc donald i kfc, ale uwierzcie mi , że tam jest o wiele lepiej niż w HRC

Ddddd
Pracownik
 Pytanie

Może rozwiniesz trochę? Dlaczego przygłupy? Z jakiegoś powodu jednak to oni są managerami a nie ty :) dla mnie wyglada to po prostu jak zwykły ból (usunięte przez administratora) kogoś kto nie umie pracować i liczy ze pieniądze spadną z nieba. Jeżeli chodzi o podteksty seksualne to nie spotkałam się nigdy z tym, wiec ciężko mi się odnieść. Ale radzę nauczyć się trochę dystansu do siebie, będzie Ci się łatwiej żyło.

Ola
Były pracownik
 Pytanie
@Ddddd

xd mam większe ambicje w życiu niż być meganerem w restauracji xd na czym polega praca menagera? sprawdzanie czy pod koniec zmiany podłoga jest ładnie umyta, policzenie pieniędzy czy sprawdzenie czystości stolików? Litośni, nie po to kończyłam studia, żebym być śmiesznym menagerem, ale jak się ma zerowe ambicje to sie zostaję w gastro :) i tak oczywiście mam ból d*py, bardzo zazdroszczę pracy jako menager xd Litości, pracuję w miejscu, gdzie jednak wiedza i studia się liczą :) A nie podawanie żarcia, czy sprawdzanie czy podłoga jest dokładnie umyta :) Życzę więcej ambicji w życiu i trochę dystansu, będzie Ci się łatwiej żyło :) Swoje zdanie wyraziłam i nie będę więcej wchodziła w dyskusję, z kimś kto uważa, że praca na stanowisku menagera to wyczyn xdddddddddddddddddddd A pracę w HRC ODRADZAM! Jeden wielki żart.

Ddddd
Były pracownik
@Ola

Nie będę wnikać w to jakie studia skończyłaś, ale raczej nie był to wyższej klasy uniwersytet skoro masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Nikt nie twierdzi ze praca na stanowisku managera to wyczyn. Gratuluje Ci ze udało Ci się znaleźć prace związana ze studiami, mogłabyś jednak nie szerzyć dezinformacji i bezpodstawnych osądzeń. Tyle w temacie.

2
Ola
Były pracownik
 Pytanie
@Ddddd

Bezpodstawnych? prawda boli? :) Pracowałam w tej śmiesznej restauracji i opisane przeze mnie komentarze są napisane na PODSTAWIE kilku miesięcy pracy w HRC.. Więc to Tobie radzę nauczyć się czytac ze zrozumieniem :) Powodzenia w życiu.

Euphorion
Inne
 Pytanie
@Ola

Jakie to studia, wyższa szkoła malowania paznokci? ????Mam nadzieję, że nic poważnego, bo nie chciałbym trafić na "specjalistę" z tak zaburzonym mniemaniem o sobie.

2
Ola
Były pracownik
 Pytanie
@Euphorion

Oj niech zgadnę, napisał to jeden z MENAGERÓW? XD Pewnie tak, bo tam same przygłupy były. Gdzie masz napisane, że się wywyższam? Czytanie ze zrozumieniem się kłania :) Ale co się spodziewać po kimś, kto za zadanie ma sprawdzenie czy podłoga na koniec zmiany jest umyta ;) To się nazywa ambicja i studia skończyłam na UW, a jak widać, Ty mało wiesz o kierunkach skoro piszesz o " wyższej szkole malowania paznokci'' już się śmiać? Prawda o śmiesznym HRC boli i żal mi ludzi, którzy latami tam pracują, ale patrząc po stylu wypowiedzi, jesteś bez studiów, więc nigdzie indziej byś pracować nie mógł. I jak widać nie tylko ja mam takie zdanie o tej dennej restauracji. Odradzam każdemu ten (usunięte przez administratora)

Łucja
Inne
@najgorsza praca

Każda praca ma swoje plusy i minusy. HRC co ma takiego, że tak odradzasz?

Ola
Były pracownik
 Pytanie
@Łucja

Ciężko przeczytać opinie tutaj, że pytasz? XD

Karolina
Inne
@Ola

Lenistwo? Tacy to chyba długo tutaj nie popracują? ;p

1
Ola
Były pracownik
 Pytanie
@Karolina

Lenistwo? a co mam 5 raz pisać to samo? XDDDD LENISTWO osoby, której nie chce się przeczytać kilku komentarzy XDD.. dlatego tacy ludzie, jak ty tam pracują XD .. pracowałam w gastro kilka lat, więc litości. Ale pewnie to jeden z tych śmiesznych menago piszę, co nie ma ambicji w życiu XD. I nie ośmieszajcie sie, bo jest wiele komentarzy na innych forach, gdzie jest napisane, że w HRC to dramat tak, że ludzie uciekają, a jak ktoś tam zostaje na lata, bo musi mieć coś z głową XD tak jak przygłupi menago, którzy myślą, że są kimś XDD

Karolina
Inne
@Ola

Ok, widać że praca tutaj uwalnia w Tobie wiele emocji. ;p No to skoro tak piszesz to pewnie są prawdziwe, ale pisanie tak publicznie o kimś, że jest "przygłupi" to mało profesjonalne

1
Ech. Ola
Pracownik
@Ola

Jeśli kogoś nazywasz przygłupem, to chociaż wyjaśnij czym sobie zasłużył. Bo czytając Twoje komentarze widać tylko „śmieszny manager”, „śmieszna restauracja”, „litości”, „xddd”. Jeśli nie potrafisz napisać merytorycznie to może nie powinnaś się wypowiadać. Studia na UW to nie wszystko ;)

haha
Były pracownik
 Pytanie
@Ech. Ola

Kto to napisał? który menago? :) prawda jest taka, że HRC to (usunięte przez administratora) jedno wielkie i jak widać nie jest to tylko moja opinia, na innych forach jest masa negatywów o Was.

Karolina
Inne
@haha

Nawet jeśli Menago to co z tego tak w sumie? A dasz znać tak w ogóle, na których forach, bo z ciekawości bym poczytała?

Administrator

Czy zarobki w firmie Hard Rock Cafe są Waszym zdaniem satysfakcjonujące? Co powiecie o warunkach zatrudnienia?

były pracownik
Były pracownik
 Pytanie

Osoba, która pisze te opinie o managerach na pewno nie pracowała w HRC- managerowie sprawdzający czy podłoga jest dobrze umyta? Przecież to robi serwis sprzątający nad ranem, a nie pracownicy HRC po zmianie PM. Ja pracowałem tam rok i to naprawdę spoko miejsce. Praca jest intensywna, ale można zarobić spoko pieniądze, szczególnie w sezonie, i dużo się nauczyć. Mają bardzo wysokie standardy jeśli chodzi o kulturę i brak tam chamskich tekstów, co jest rzadkością w gastro. To "zabieranie procentów z utargów" to nic innego jak pobieranie części napiwków dla kuchni, której praca też wpływa na wysokość tipa. Czy w tym jest coś nie tak, że managerowie w pewien sposób wymuszają dzielenie się napiwkami z kucharzami, na które oni pracują tak samo ciężko, jeśli nie ciężej niż kelnerzy?

Haha
Były pracownik
 Pytanie
@były pracownik

Mam ci wymienić imiona np. menagerów? kelnerów? powiedzieć, gdzie sie przebieraliśmy, czy imiona osób na kuchni? Jakby by był cel pisania o czymś, o czym się pojęcia nie ma?!! chyba bez sensu. Pracowałam tam i wiem, jak to wszystko wygląda ZE SWOJEGO DOŚWIADCZENIA, chyba, że kadra menagerów się zmieniała? Nie będę pisała z imienia, ale najgorsze były managerki na literę U i T :) Tyle, nie będę nikomu nic udowadniać, na szczęście z tego s-y-f-u się zwolniłam, a jak ktoś nie wierzy; śmiało niech tam idzie i GOOD LUCK.

koń rafał
Pracownik

Nikomu nie polecam, zwłaszcza pracy w kuchni. Ludzie rezygnują po 1godzinie pracy. Dużo dobrych pracowników odeszło.Została stara klika-przez których wszyscy odchodzą , reszta to cudzoziemcy. Można pisać godzinę co tam sie dzieje.

Paulina
Inne
@koń rafał

co się tam dzieje na tej kuchni, ze ludzie rezygnują po godzinie pracy? przecież to absurdalne

Zuzanna
Inne

Z tego co się orientuję, Hard Rock Cafe to dosyć znane miejsce w Warszawie. Ciekawa jestem, jak to się przekłada na warunki pracy dla pracowników. Co pracodawca oferuje przyszłym pracownikom? Jeżeli ktoś tam pracuje albo był ostatnio na rozmowie, to bardzo proszę o info na temat tego, jaka jest ich oferta.

xxx
Były pracownik
@Zuzanna

szeroko w warszawie znane jako jedno z gorszych miejsc w ktorych mozna pracowac. (usunięte przez administratora) z korpo zasadami prosto z (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Hard Rock Cafe Warsaw - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

Często zadawane pytania

  • Jak się pracuje w Hard Rock Cafe Warsaw?

    Zobacz opinie na temat firmy Hard Rock Cafe Warsaw tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 12.

  • Jakie są opinie pracowników o pracy w Hard Rock Cafe Warsaw?

    Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 10, z czego 2 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Hard Rock Cafe Warsaw
Przejdź do nowych opinii