brak logo

PRESSCOM Sp z o.o

Wrocław

Opinie o PRESSCOM Sp z o.o

anonim 2011-06-10 20:50:56
Oczywiście że rotacja jest duża nawet bardzo!!! Spowodowane jest to kiepską kasą i nieprofesjonalnymi liderkami! Osobiście odradzam, szukaj lepiej czegoś innego, szkoda marnować czasu!!!
galimus anonimus 2011-07-06 19:24:54
tak tak ciekawe kto to pisał, bo na pewno nie jeden szarych pracowników??? Firma totalnie nie rozwojowa - dla siebie może, ale nie dla szaraczków:) nie chcialam sie uzewnetrzniac, ale po prostu jak czytam te wypowiedzi to nie mogę wytrzymac. z całym szacunkiem- nie z zawiści, ale z czystej sympatii do kolejnych pracowników: dane nie kłamią, nikt nie chce przychodzi na rekrutacje. a jak tu juz ktoś zawita, a nie musi tu byc, to zmyka stąd po okolo miesiacu. szczerze bardzo odradzam tu prace, no chyba ze ktos strasznie chce sie przekonac ze ta firma juz obecnie niczym nie rozni sie od innych call center.
ex 2011-07-30 14:04:38
1. Presscom, to małe call center, w związku z czym koniecznym jest, aby pracować na pełen etat. Płaca jest natomiast niższa niż w innych, gdzie elastyczność jest znacznie bardziej \"studencka\".

2. Sprzedaje się szkolenia i prenumeraty, głównie urzędom. Najczęściej ludzie nie chcą rozmawiać, a nawet jeśli - mają cięcia i niczego nie kupują, dzięki czemu pracownik musi wyżyć za niecałe ( usunięte przez administratora )
3. W firmie pracują niemal same dziewczyny, dlatego ciągle przechodzi się obok osób, które szeptają coś na temat tej, czy innej koleżanki z drugiego boxu.

4.( usunięte przez administratora ) Dodatkowo w ogłoszeniach jest ciągle powtarzany błąd - pracę zaczyna się nie o godz. 7.30, a już o 7.00.
sisi 2011-07-31 23:03:33
Niestety jest to chore, że się pracuje między samymi dziewczynami i kadra zarządzająca czyli liderki to też ta sama płeć. Częste obgadywania są na porządku dziennym, wystarczy mieć coś nowego aby być na "językach". Szczególnie przerąbane ma ta ładniejsza część. Nie polecam.
selena 2011-08-12 17:52:09
Nie wiem nie mi oceniać ;] A jeśli by tak było, to coś w tym złego, że ktoś tak myśli o sobie? To źle, że ktoś nie ma kompleksów? Przecież nikt nikogo nie obraża - tylko stwierdza żenujące fakty odnośnie tego co się tam dzieje
z 2011-08-14 20:51:19
nie nie nie.. to co tu wypisują wszyscy, parodia. każdy kij ma dwa końce!
sisi 2011-08-16 20:37:28
Część jest może i żenadą, tylko smutne jest to ile w tej żenadzie jest prawdy...
sadbuttrue 2011-08-19 15:11:40
Szkoda czasu i energii na wieczne marudzenie i niezadowolenie.Nie piszecie o żadnych konkretach. Potraficie tylko biadolić i nic z tego nie wynika. Zgadzam się - każdy kij ma dwa końce.
Poza tym - nie ma obowiązku pracy w Polsce o ile mi wiadomo.Skoro jest tak jak piszecie to co tam jeszcze robicie? Nie podoba się - zmykać gdzie indziej! O_O
MamPytanie 2011-11-30 23:08:57
Witajcie! Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat wyjazdów szkoleniowych? jaka jest częstotliwość? Czy na prawdę Presscom za wszystko płaci (zakwaterowania , dojazd, czas spędzony na szkoleniu - płatny jak czas spędzony w pracy (godzinowo))

Z góry bardzo dziękuję
Karola 2012-07-17 20:25:42
Przebrnęłam przez wszystkie strony komentarzy i tak się zastana gdzie leży prawda o tej firmie? Zapewne gdzieś pośrodku... i może będę miała okazję się o tym przekonać gdyż zaproszono mnie na rozmowę. Jednakże nim podejmę decyzję chciałabym poznać waszą opinię odnośnie działu zajmującego się aktualizacją danych klientów. Jaka panuje w tym obszarze atmosfera? Czy są jakieś normy? Jakich zarobków można się spodziewać?
zrezygnowanyy 2012-07-28 13:03:23
Właśnie przeczytałem te komentarze, i odpuściłem sobie przygotowywanie aplikacji dla tej firmy. Wprawdzie mam spore doświadczenie w aktualizowaniu rozmaitych danych, również osób, które próbują się ukrywać przed działami windykacyjno - prawnymi, ale aplikowanie tam chyba nie ma większego sensu. Gdybym powiedział na rozmowie że interesuje mnie podstawa na poziomie 2tys netto plus premia, pewnie zostałbym zabity śmiechem (a i tak nie żądam wiele nawet jak na polskie standardy, nie mówiąc o zachodnich).
6
kkk 2012-08-27 21:10:27
Witam
Czy może mi ktoś powiedzieć jak jest na stanowisku Specjalista ds. Aktualizacji Informacji o Klientach - CRM? Niedługo idę na rozmowę i chciałaby się czegoś dowiedzieć. Jakie są obowiązki takiego pracownika?
4
jjjj 2012-08-27 21:43:17
ja idę jutro...
1
kkk 2012-08-27 22:10:06
O to możesz mi jutro napisać jak poszło? :) o co pytają i na czym to stanowisko polega.
powodzenia życzę
jjjj 2012-08-27 22:17:32
tak, dam znać :) też jestem ciekawa jak będzie, o co będą pytać i na czym to dokładnie polega...
kkk 2012-08-27 22:21:09
Ja się trochę przeraziłam jak poczytałam na tej stronie opinie. Prawie same negatywne. Odezwij się jutro no i 3mam kciuki.
jjjj 2012-08-27 22:43:22
a Ty kiedy tam idziesz? ja również się wystraszyłam ale pocieszam się tym że głównie są to wypowiedzi osób z call centre a stanowisko na ktore się staramy to chyba typowo biurowa praca - mam nadzieję :)
ja Tobie również życzę powodzenia, jutro się odezwę.
kkk 2012-08-27 23:21:22
Ja mam nadzieję że biurowa bo w sumie na tym stanowisku chyba też trzeba samemu pozyskiwać klientów. Mam nadzieję że się mylę. Ja idę w środę, więc mam nadzieję że czegoś się od Ciebie dowiem :))))
1
jjjj 2012-08-28 12:52:05
było bardzo sympatycznie :)
kkk 2012-08-28 13:16:22
A możesz coś więcej napisać ? :) o co pytali i co to za stanowi sko?
ej. 2012-08-29 14:09:55
no przecież wiadomo było, że nie napisze, jesteś jej potencjalną konkurentką... najlepiej by było, gdyby wypowiedział się ktoś, kto już pracuje lub pracował w tej firmie na tym stanowisku.
gosc 2012-08-29 15:56:35
dokładnie, z rozmowy kwalifikacyjnej niczego się nie dowiesz.... najlepiej gdyby wypowiedział się ktoś kto zna to stanowisko
nikiminaj 2012-09-02 13:32:47
czy specjalista ds klienta kluczowego to ewidentna praca w call center??? dajcie znać bo po zapoznaniu się z opiniami na tym forum chyba dam sobie spokój z rozmową
ab 2012-09-02 17:29:06
Z tego co wiem to nie CC. A komentarze z CC potraktuj z przymrużeniem oka ;) młodzi,gniewni którzy od razu chcą zwojować świat często nie dając nic w zamian.............
aaa 2012-09-04 10:33:52
widze, ze firma presscom prowadzi rekrutacje na stanowisko specjalisty ds aktualizacji inf o klientakch, czy to praca na cc? czy ktos moze cos wiecej na ten temat napisac?
2
Kim 2012-09-10 22:45:38
Tez chciałabym dowiedzieć się wiecej o tym stanowisku spec ds akt danych, napiszcie jak to wyglada
2
nika 2012-11-29 00:38:59
A czy ktoś mógłby napisać opinię na temat pracy redaktora w Presscomie? Teraz jest rekrutacja na to stanowisko i zastanawiam się, czy warto...
5
ana 2013-01-29 18:46:15
a był tam taki, ale najlepiej kontaktować się z firmą, bo może się coś zmieniło
Paulina 2013-01-31 21:10:00
W firmie pewnie za dużo mi nie powiedzą :) a nie wiesz nic więcej ana ?
ktoś 2013-06-10 20:51:22
( usunięte przez administratora ) .
zgadzam się!
Anonim 2013-06-16 07:15:04
Praca od 8:00 czy od 9:00?
2
cep 2013-06-20 12:17:49
od 7
Monia 2013-09-18 10:31:22
Ze spóźnieniami to zależy - jak Cię lubie to w sumie nic. Zdarza się. Ale wiadomo że nie mozna przesadzac. :) Nie można mieć więcej niż dwa spóźnienia w miesiącu jakoś. Ale wiadomo że są sprawy losowe.
AnnaMaria 2013-09-24 11:00:23
Miałam telefon i mam rozmowę o pracę w tej fimie? Czy warto iść?
3
Pola 2013-09-24 14:43:10
Na stanowisko młodszego specjalisty do sprzedaży szkoleń idziesz?
AnnaMAria 2013-09-25 09:12:50
Tak, Ty też? Co myślisz? Warto? Opinie różne
Julia 2014-01-16 12:08:17
szkoda czasu, zdrowia I pieniedzy na autobusy do pracy. pozniej zawsze znajdzie sie powod zeby okroic Ci pensje
princess 2014-10-14 23:09:54
Eee.. Pracuję w firmie PRESSCOM już drugi rok i każdemu polecam. Wszyscy są wyrpzumiali, ludzie ptwarci, a co najważniejsze jak na studenta można zarobić. Są osoby, który na stanowisku młodszego spec ds szkolen dosają ponad 3 tysiące na rękę. Spóźnienia? Co to za założeni? Nie okrajają z pensji, ale chyba spóźnialstwo nie jest ogólnie przyjętą normą? Nie wiem co za Sylwia się wypowiada o okrajaniu pensji. To jest śmieszne. Praca owszem - na stan młodszego specj jest może monotonna, ale się nie napracujesz a zarabisz fajnie. Dodatkowo wspracie pracowników, fajna atmosferka i z chęcią się chodzi do pracy :D wiem, bo pracowałam na stoanowisku, awansowałam i wiem co mówie :) Ale wybór należy do was. :)
kuzi 2015-01-23 22:37:35
nic prostszego...wystarczy wejść na ich stronkę i zaaplikować na jedną z podanych przez nich ofert. W tej chwili mają do zaproponowania stanowiska tj: Młodszy Specjalista ds. Przygotowania Szkoleń i Obsługi Klienta Grafik Kreatywny Specjalista ds. Aktualizacji Informacji o Klientach - CRM Redaktor / Sekretarz Redakcji Pism Informatycznych Specjalista ds. Klientów Kluczowych Sekretarz Redakcji / Redaktor Młodszy Specjalista ds. Sprzedaży
ktos 2015-02-11 01:21:28
Ciekawe... dodałam bardzo negatywny komentarz po 10 miesiącach pracy, teraz z ciekawości zaglądnęłam i widzę "komentarz usunięty przez administratora". :D
2
xxxxx 2015-03-26 14:33:45
nie polecam, wysyłają zadania do zrobienia na drugi etap, które zajmują ok 50 min, po czym dzwoni Pani, która nie chce ujawnić żadnych informacji "wszystkiego dowie się Pani na rozmowie, ja się nie orientuje", ale wyciągnęłam informacje, że oferują umowę zlecenie w 99% przypadków - także jeśli szukasz czegoś poważnego, to nie tutaj...
2
abc 2015-04-18 23:18:47
Ci co dają w zamian dużo, a może i więcej niż powinni też są tylko przedmiotami, szefie
lj 2015-04-22 21:36:11
Jakie warunki na stanowisku specjalisty ds aktualizacji crm? Pracowal ktos? Dlaczego to ogloszenie ciagle wisi u nih na stronie
5
, 2015-05-01 21:11:58
Właśnie po to, zeby inni mogli poznać zdanie nt. realiów pracy w danej firmie.
Po to jest ten portal a tacy chwalący jedynie (a nieujawniający minusów) to zazwyczaj osoby z zarządów/kadra zarządzająca.
Zawsze są plusy i minusy więc proszę je przedstawiać i to konkretnie, a nie pie*lić bzdury.
1
122 2015-05-05 11:04:36
co wy macie z tymi spoznieniami??? wstawajcie wczesniej to nie bedziecie sie spozniac i nie beda wam nic nigdzie ucinac :P
1
Krisi 2016-04-09 13:54:51
Ponoć kochanieńka z księgowości awansuje tak szybko bojest w ciozy z dyrektorem-golem. potwierdzi ktos?
8
pop 2016-10-09 15:10:59
Witam
Jak wygląda praca młodszego specjalisty ds aktualizacji informacji o klientach?
jola 2016-10-24 12:33:30
ktoś coś wie na temat tego stanowiska do sp aktualizacji informacji o klientach?
1
julia 2016-11-18 15:19:47
Czy w presscomie na umowę o prace można liczyć na jakąś opieke medyczna multisporta itd?
nowy 2016-12-06 20:12:56
opieki medycznej brak, multisport brak, raczej na nic poza wynagrodzeniem nie licz ;)
Zostaw swoją opinię o PRESSCOM Sp z o.o - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRESSCOM Sp z o.o