brak logo

ForeignFlex Sp. z o. o.

Kluczbork

Opinie o ForeignFlex Sp. z o. o.

anonim 2009-02-11 13:04:22
Firma założona przez Holendrów, którym się wydaję, że w Polsce można wszystko. Łamią prawa pracownicze i naciągają przepisy księgowe
2
jozek 2014-02-09 15:43:33
Firma do bani, koordynatorki jeszcze gorzej-nie interesują się niczym, traktują ludzi jak (usunięte przez administratora), giną u nich dokumenty, nie dopilnowują niczego.. Ludzie są traktowani jak w (usunięte przez administratora)... Warunki mieszkaniowe kiepskie, praca ciężka.. Nie polecam!!!!!!!!!!
Prezes 2014-02-13 19:40:36
FOREIGN FLEX CZY POSOS.NL TO JEDNO I TO SAMO! BANDA ZAKŁAMANYCH PSEUDO KOORDYNATORÓW DLA KTÓRYCH JESTEŚ BYDŁEM KTÓRYM MOŻNA POMIATAĆ! NIC SIĘ NIE DA ZAŁATWIĆ, KORESPONDENCJA WYSŁANA Z POLSKI NA JEDNĄ Z KOORDYNATOREK NA ADRES BIURA O 3 TYGODNI LEŻY NA POCZCIE, A ONA TWIERDZI ZĘ NIC NIE MA! ZATRUDNIAJĄC SIĘ U NICH W FIRMIE TRAFIASZ DO(usunięte przez administratora) NA KURY, GDZIE STOI NAD TOBĄ TUREK I WRZESZCZY-DOSŁOWNIE- ZE WSZYSTKO ROBISZ ŻLE, NA HALI JEST MAX 4STOPNIE, ZIMNY NAWIEW DMUCHA CI W TWARZ, FILETY MAJĄ OK 2STOPNI, KAŻĄ ROBIĆ BEZ REKAWICZEK, PRZERWA TRWA 15 MINUT OD WYJSCIA Z HALI GDZIE ZANIM DOJDZIESZ NA KANTYNĘ , ZDEJMIEDZ FARTUCH, TO JUŻ 5 MINUT W PLECY I SPOWROTEM TO SAMO, CZYLI ZOSTAJE CI 5 MINUT Z PAUZY! NAWET KANAPKI NIE ZJESZ CZY CIEPŁEJ HERBATY SIĘ NIE NAPIJESZ! W (usunięte przez administratora) TAK LUDZIE NIE BYLI TRAKTOWANI, JAK W STO...BOOM W NIJKERKU, JESTEŚ ROZLICZANY DOSŁOWNIE ZE WSZYSTKIEGO, NAWET JAK SIĘ MINUTĘ Z PRZERWY SPUŻNISZ... , NIE CHCIAŁO SIĘ IM NAWET SPRAWDZIĆ CZY LIST DOSZEDŁ, DOPIERO JAK MOJA DZIEWCZYNA WPISAŁA NA INTERNECIE TRASE PRZESYŁKI PO NUMERACH POLECONEGO TO OKAZAŁO SIĘ ZE LIST OD TRZECH TYGODNI LĘŻY NA POCZCIE A JEJ ZOSTAWIONO AWIZO... NIE POMÓGŁ NAWET TELEFON DO BIURA ZEBY TO SPRAWDZIĆ... A SĄ TAM DOKUMENTY!NA WSZYSTKO MAJĄ CZAS! NIE POLECAM, SZKODA ZDROWIA I NERWÓW!!! ZA PRACĘ W TAK NISKIEJ TEMPERATURZE NALEŻY SIĘ DOTATEK, CZYLI DO STAWKI 8,53 POWINNO BYĆ JAKIEŚ EURO WIĘCEJ! NIC NIE MAM DO TEJ PORY! ZAKŁAMANE BIURO POS CZY FOREIGN FLEX NA MOLENSTRAAT W CUIJK!!!! POWODZENIA KAŻDEMU KTO TAM PRACUJE!
5
igor 2014-04-16 22:20:07
pracuje w firmie ff 7 lat i jestem zadowolony ,kazdy musi liczyc sie z tym ze poczatki bywaja trudne niezaleznie od tego jakie to biuro trzeba sobie wyrobic marke w zakladzie ktorym sie pracuje to jest najwazniejsze!
1
igor 2014-04-16 22:25:11
co ma do tego FF to zaklad na ktorym pracowales jest do bani a nie biuro!!!
chl 2014-10-01 15:49:24
Foreign Flex, POS Outsourcing Services (POSOS, POS OS), Werkpool Flex to ta sama firma, ci sami ludzie. Jedynym plusem tych agencji jest to, ze jak do tej pory są wypłacalne. Placa zawsze minimum ( w tej chwili 8,63 brutto, podatek w Holandii 32% !!! godzin tygodniowo max. 40, oplata za spelunę 80 euro)W Polsce obiecują prace w sklepie internetowym, na miejscu trafia się tam gdzie aktualnie jest zapotrzebowanie, najczęściej na magazyny jako 'order picker' gdzie do wykonuje się najcięższe prace (dystans na nogach 20-30km i 3-7 ton pakowanego towaru dziennie). Koordynatorzy z jaśniepanią Manager na czele maja wszystko gdzieś, zajmuje ich jedynie pilnowanie zawyżonych norm i 'zamawianie niewolników' jak pieszczotliwie określają pracujących ludzi. Warunki mieszkaniowe są tragiczne (pokoje 3 i 7 osobowe ok. 2-3 mkw na osobę) Stanowczo odradzam korzystania z usług tych agencji, nawet desperatom.
PS. W razie wątpliwości proszę pytać, na pewno odpowiem.
5
nijk 2014-11-16 22:32:11
To prawda co wyzej napisane.
1
kevin 2014-11-30 11:58:59
Witam. Pracowałem w tej firmie 1,5 roku. Co do warunków pracy na kurach to wszystko prawda, czasami zdarzało się nawet, że pracowalo sie przez przez kilka godzin bez przerwy. Rzadko kiedy wiedzieliśmy o której kończymy pracę. Przy dłuższej dniówce (mam na mysli tutaj do 19/20) należy nam się ciepły posiłek, którego oczywiście nie dostaliśmy. Po 0,5 roku przepracowanym powinna być podwyżka wypłaty. Byla ale na mieszkaniu i transporcie, a wypłaty zamiast iść w górę to malały. Dobrze, że już tam nie pracuje. Jedynym PLUSEM była wypłata na czas.
2
michas 2014-12-03 14:43:07
ja jade do almere na kury i jak tam jest. powiedzcie cos jak wiecie
1
jarek 2014-12-30 15:48:32
witam...moze ktos wie na temat pracy a Hadze na hohflicie?jaka kasa ile godz i jak z chata..????
Angela corka miliardera 2015-01-19 15:11:57
Praca w Alphen aan den Rijn, dojazd z Hagi (40 km codziennnie, oczywiscie platny, wyjazd dwie godziny przed rozp. pracy). Kasa nedzna (od 15 do 35h/tydzien za minimalna dopuszczalna stawke. 'Chata' to bungalow w parku Kijkduin w Hadze ( ok. 3 km do sklepu, 8km do centrum), platna 80E/tydzien. Towarzystwo nieciekawe ( zalezy dla kogo, duzo cpunow i alkoholikow, niektorzy beda 'w domu' :)), praca bardzo meczaca (20-30 km na nogach po hali + 8-15 ton przerzuconego towaru. STANOWCZO ODRADZAM. Lepiej poszukac czegos innego, a na pewno w innym biurze.
1
Michau 2015-01-23 10:56:34
Skargi na nieprawidlowości i nadużycia można zgłaszać do 'SNCU' i 'Inspectie SZW' (inspekcja pracy). Serwisy dostępne również w języku polskim.
http://www.sncu.nl/pl
http://www.inspectieszw.nl/other_languages/polish/
3
:( 2015-01-25 16:48:10
czytając zamieszczone opinie pomyślałam że nie może być tak źle.i niestety spróbowałam.warunki mieszkaniowe straszne.pomimo zapewnień,że są one 3 -4 osobowe okazało się nieprawdą.pokóje minimum 5 osobowe a w nich dosłowie wszystko.smród i bród.umywalka jednoczesnie służyła do jako zlew i miejsce na higieny codziennej.brak umowy na miejscu i przede wszystkim brak pracy w dniu kolejnym.szczerze odradzam i żałuje że spróbwałam
WoWootek 2015-02-01 23:16:56
Angela Z tymi cpunami to bywało i bywa różnie.!!! Bez przesadyzmu!!! Na hoogvliecie pracowałem prawie 6 lat. Rok temu zostałem zwolniony,mysle ze wszystko zalezy od pani manager. Okolo miesiac temu pracownik poprosil panią ANGELA o wizyte u lekarza,niestety się nie doczekal:-( i 2 dni pozniej zmarl. SKANDAL!!!!!!
1
askar63 2015-02-02 16:04:30
Ja pracowalem w tej firmie 2,5 roku na hoogvliet w Alphen aan den Rijn a mieszkalem w Ter aar,do pracy 10 min.jazdy busem.Nie narzekalem,ani na prace ani na zakwaterowanie-4 lub 5 osob na domku.Wyplaty co tydzien-co do centa wyplacane.Marek-moj menago byl bardzo wporzadku-wszystko zalatwil co poprosilem.Kierowcy busow tez ok. zwlaszcza Olo,a i mieszkancy z tych domkow-gdzie mieszkalem tez ok,tylko ze tam pracowalem w 2010-2012.Pozdrawiam wszystkich ktorzy zostali.Kolobrzeg
mimi 2015-03-15 19:51:53
pod jaki numer trzeba dzwonic zeby sie tam dostac i czy maja prace przy ciastkach zimnych lub cieplych bo podobno tam mozna wytrzymac
Kasia z biura 2015-04-02 16:13:22
Foreginflex jest ok
1
Odezwij sie 2015-04-02 16:18:14
KASIA MA DUPECZKE FAJNA CHCE ŻEBY MI PUŚCIŁA BOKA A JA GO ZJEM.
xxx 2015-04-06 17:24:13
UWAGAAA JEDNA WIELKA PORAZKAAA jak najdalej od tej agencji cwaniaki, oszusci, człowiek jest dla nich gorzej niż gówno...warunki mieszkaniowe okropne, wynagrodzenia jeszcze gorsze omijac z daleka
1
wyjadacz 2015-07-01 20:02:28
polecam , jak sie wykazesz 300-400 euro tygodniowo
2
Marcin 2015-09-07 12:00:27
pracowałem tam tylko dwa tygodnie nara masz rację co do turka pierwszy dzień byłem to już musiałem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak bym pracował tam nie wiem ile i wszystko robiłem niby zle .... masakra
kris 2015-09-11 13:52:47
co do opini ja miałem dobrą na zakładzie ale pani koordynator
robiła wszystko aby utródnić życie jedyny plus tej firmy do wypłata na czas
choc teraz to krocie
ciastko 2015-12-10 14:09:13
Pracowalam prze to biuro sa trzy w sumie POS OUTSOURCING B.V i WERK POOL FOREIGNFLEX biuro znajduje sie w Czuijk . Robilem w Mill na cistkach fracuskie i ala takie krakersy male i duze cistka ludzie straszni wydaje sie ze praca przy ciastkach powina byc lekka ale mylilam sie dzwigalam ciezary sama palety wrzucalam na gore tempo straszne jest tam atmosfera w pracy okropna tylko nowe osoby byly ok a te stere wyjadywaczkie byly straszne nazucaly tepo specjalnie widzialy ze sie wyrabiasz to jeszcze bardziej podkracaly linie zeby ci lecialo z rak osoba daje 100pr z siebie w pracy stara sie moze baly sie ze moze ktos ich zatopic ale nigdy bym nie chciala tam zostac nie za akie marne zarobki za 40 godz placa tam niecale 200e tyg i to jest bez roznicy czy pracujesz na 1 czy 2 zmianie jeszcze sa nocki powini placic 120pr lub 150 pr a nic sie nie dostaje wiecej dojezdzasz swoim trasportem do pracy ponad 20 km i tez ci nie odaja za paliwo przy podpisywaniu umowy mowila calkiem inaczej obiecywala 240e za 40 h za bezyne tez mnieli zwracac ladnie gadaja a potem smieja sie ci prosto w twarz mam solarisy moge wyslac jesli ktos jest zainteresowany tym biurem odradzam placisz za buezpieczenie 23e plus 15e za traspott jak jezdzisz ich busem i domek 82e a warunki straszne mieszka sie w hotelach miniumum 4 osoby w pokoju bywalo 6 na scisk luzki przy luzku smrod straszny lazienki taki zaniedbane kuchnie wspulne na caly hotel taki sajgon ze nic soebie nie ugotujesz bi niemasz z czego chyba ze sie zabralo swoja wszystkie przybory potrzeben od patelni do widelca bo tam nic niema mieszkalam w boxmir hejen habs z myszami nawet szczur byl mam zdj jezeli nie wierzycie na hotelu taka patologja mieszka bo tam sa rozne biura wszyscy najebani nacpani kradna co sie da wchodza do pokoju strach spac tam pracowalam tam dwa miesiace i uwierzcie mi jest wiele innych biur moge polecic bo to co tam sie dzialo bylo staszne menelm to pasuje nie polecam chory klimat sama niewiem jak wytrzymalam tam asz dwa miesiace w pracy i na domku pozdrawiam i uwarzajcie napisalam to bo niechce zeby ktos przechodzil to co ja
2
nikc 2016-01-08 20:51:47
wszystko co napisalo ciastko to prawda bo ja tam bylam 5 lat temu i tez bylo zle i powiedzialam dosyc ale pojechalam gdzie indziej i jest jeszcze gorzej,teraz chcialabym wrocic wiec prosze o podpowiedz kiedy tam trzeba dzwonic
wykrawacz trybowacz 2016-01-23 00:45:49
ludzie jak chcecie mieszkać z menelami i ćpunami amfetaminowymi i złodziejami to gorąco polecam mnie w pierwszym dniu zgineła czapka plus ładowarka do telefonu a na koniec jaiś ćpun naćpany chodził z nożem po mieszkaniu uciekłem do znajomych 30 km dlaej po powrocie ta patologia z polski zablokował mnie tableta kodem za co w kraju musiałem zapłacić 70 złotych w mieszkaniu odchodzi handel amfetaminą jak chcesz sobie narobic kłopotów to jedz biorą jakieś ścierwo bez kwalifikacji patologia bleee przepracowałem dwa tygodnie ,
1
Pracownik 2016-06-20 11:28:24
Witam Was.
Mam pytanie do osób które korzystały z usług FOREIGN FLEX. Pojawiła się oferta pracy w zakładzie mięsnym w Holandii.
Jak wygląda współpraca z agencją, warunki pracy, zakwaterowania, wyżywienia i zatrudnie ? Pytam o ta praktyczną stronę.
JohJoh 2016-08-07 17:18:12
Witam,
razem z koleżankami wyjeżdżam do pracy na produkcji przy pakowaniu ciastek we wrześniu. Czy ktoś jeszcze wyjeżdża w tym terminie? Chcieliśmy się te dowiedzieć jak wygląda współpraca z tą firmą? Jak umowa, jak zakwaterowanie i ogólnie jak wygląda praca. Z góry dzięki za wszystkie informacje .
2
Xxx nl 2016-08-25 17:40:33
Ty jestes czlowieku nienormalny polecasz najgorszy syf jaki moze byc w nl warunki mieszkalbe tragedia jeszcze 90eur tydzien najdrozej w nl praca dorywcza dzis jest jutro nie ma jestes albo z biura albo umyslwo chory koordynatorki polskie dupodajki nie majace pojecia o niczym ktore potrafia łgac w oczy swojemu rodakowi ale w pl karma wraca szybko
3
anonim 2016-09-15 20:06:45
Ja pracowałem tam 5 lat i praca na kurach jest taka wyjeżdżasz o 5:00 do pracy 65 km zaczynasz pracę o 6:20 a kończysz o 17 i na hotelu jesteś o godzinie 18:30 mieszkanie w klasztorze który jest cały monitorowany jak by było się w więźeniu a na dodatek nie możny być chorym bo cię zwolnią wypłaty za 5 dni 300 euro ale te 300 euro jest dopiero po przepracowanych pół roku. Jedyny plus kasa jest na czas co tydzień w czwartki reszta to samo dno
Klik 2016-09-15 22:53:51
Praca w magazynie w miejscowości Boskoop
Coś ktoś wie
Zakwaterowanie ponoć hotel wybudowany w tamtym roku
9 Euro brutto
Nieznajomy 2016-09-29 13:27:55
Firma Foreignflex jest najgorsza firma w jakiej pracowalam czulam sie tam jak w czasie wojny w obozie koncentracyjnym moj wyjazd tam byl kompletna porazka nie jestem robotem .Warunki mieszkaniowe to speluny kosztowalo mnie 90 euro ludzie ,ktorzy tam pracuja maja bardzo niska kulture osobista wrecz patologia jesli sie ktos tam wybiera to nie polecam
Krzysztof 2016-10-13 11:38:05
Jeżeli wciąż jesteś zainteresowany napisz do mnie na maila: krzysztof7721@wp.pl lub na gg: 39415403, może razem się gdzieś ,,bujniemy'', bo w Polsce tragedia :/
1
karmi 2016-10-13 11:49:04
@redft ale przecież są teraz nowe ogłoszenia pracy jak chcesz, chociażbby jest poszuiwany jest pracownik lini produkcyjnej w zakładzie drobiarskim w Nijkerk, no ewentualnie możesz zrobić karierę jako magazynier w Alphen ann Den Rijn, jak widzisz są możliwości
roks 2016-11-14 15:21:21
ja pracowalam w zakladzie z kurczakami w nijkerk u pani wioli. praca jak praca ale malo placa. Pracujom tam ludzie z cowebo i dostaja 1 e wiecej za godzine pracy. nie pozwolili mi do nich przejsc, musze odcekac pol roku
Ja 2016-11-16 21:49:48
Witam. Czy ktoś z was był na pakowaniu filetów z kurczaka jakie są tam warunki ?
Od której tam się pracuję i jaki jest adres tej całej firmy ? Mam tylko adres hotelu a firmy nie mam podanej.

Dana 2016-11-24 12:59:29
witam czy ktos pracowal w firmie z filetami STORTEBOOM w holandii bo ja mam tam jechac w sobote badzo prosze o wiadomosc
pup 2016-11-28 10:22:43
miałam wysłać cv ale jednak sobie odpuszczę
Pelson 2016-12-08 15:13:54
A ja mam gdzieś opinie innych .. widocznie cienkie bolki jesteście że nie dajecie rady :P
Zostaw swoją opinię o ForeignFlex Sp. z o. o. - Kluczbork
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ForeignFlex Sp. z o. o.