brak logo

Humax

Bełchatów

Opinie o Humax

koleżanka z pracy 2013-06-01 18:30:53
Marleno.... uwierz że jesteś...
Pozdrawiam.
5
ktos 2013-06-06 20:48:31
tak tak tak. zgadzam sie
adf 2013-06-18 13:20:09
umowa jest na okres próbny na cały etat i jest najniższa krajowa czyli 1180 zł na ręke
gosciu 2013-07-11 15:03:18
ja ide w pon na rozmowe na inzyniera ds jakosci procesu i powiem że chce ponad 3tys brutto, ale nikt nic tam nie powiedzial kazal po prostu przyjsc, dodam że zrezygnowales z pracy z innej firmy na tym stanowisku.
czy ktos w biurze moze mi powiedziec cze jest mozliwosc taki zarobek?
joasia 2013-07-11 15:35:22
do mojej kolezanki i do mnie rowniez dzis zadzwonili i zaprosili na pon, tylko ze ja znam slabo jezyk ale za to kolezanka zna angielski i niemiecki, pracowala w jakosci w londynie. Liczymy na to ze we dwie sie dostaniemy do biura i za te pieniadze co pisales. Swoja droga, musieli dzis dzwonic do kazdego i zapraszac na rozmowe. fajnie
joasia 2013-07-12 12:52:27
ale dostane tyle kasy na takim stanowisku bo mi tylko o kase chodzi. To pewnie koleżanke wezmą
grz3siek 2013-08-04 21:55:48
Zgadzam się z przedmówca w dzisiejszych czasach trzeba się cieszyć z tego że w ogóle ma się jakąkolwiek pracę. Taki kraj takie realia.
asd 2013-08-05 18:01:10
w humaxie minimalna krajowa - a po 5 latach pracy tylko o 70zł brutto wiecęj - masakra
joasia 2013-08-19 18:08:50
może w biurze inaczej zarabiają a inaczej na produkcji ?
moze ktos z biura potwierdzić że można zarobic ponad 3 tyd brutto nawet po okresie próbnym?
1
ffff 2013-08-21 09:27:53
@jaremi musisz znać angielski, ponieważ twoi "szefowie" to koreańczycy. Tak jest to weryfikowane podczas rozmowy.
3 tyś to jako kierownik,brygadzista po 3 latach pracy heeh. Jak skończyłeś dopiero co szkole to możesz sobie pomarzyć
1
2013-08-23 09:30:08
Zależy od stanowiska ,minimum to poziom licealny.Musisz coś wydukać i rozumieć co do ciebie mówią.
asd 2013-11-13 08:03:11
Zarobki na produkcji to maksymalnie minimalna krajowa. Po jakimś czasie pracy ma się więcej ale jest to 100zł brutto. Ludzie, którzy pracują tam powyżej jednego roku na produkcji wlasnie tak mają - pensja 1700brutto. Nawet jak pracujesz 6 lat na produkcji masz tyle. Jak idziesz na produkcje - bo wiekszosć tam zaczyna - dostajesz umowe na 3 miesiące - okres próbny. Jak po tej umowie będzie zapotrzebowanie na produkcje to dostanie sie umowe na 2 lata max.
Premii żadnych nie ma. Dorobić jedynie można na produkcji na nadgodzinach lub jak przyjdzie się w sobote - o ile jest pracująca, ale to juz chyba rzadkość.
W biurach i brygadziści podobno dużo nie zarabiają. Wynagrodzenie w biurach waha się między 1800 brutto a 2500 brutto zależy od stażu pracy.
asd 2013-11-13 08:14:37
A i na święta jest premia w wysokości 100zł netto - do ręki.
Podobno kierownik w tej firmie zarabia jakies 4 tys brutto, więc jak ktoś chce jako inżynier dostać od razu 3 tys brutto to niech lepiej tak nie mówi na rozmowie. Inżynierowie podobno na początku dostają 1800brutto albo nawet minimalną krajową.

Jeśli chodzi o prace. Na produkcji każdy ma swoje stanowisko i musi skręcić odpowiedni element jaki ma wyznaczony w dekoderze. Normy małych modelów na cały dzień (8h) to jakieś 600dekoderów, a tych dużych jakieś 500 sztuk. Jeśli chodzi o nadgodziny to najwięcej ich jest jak produkcja ma być duża - tj. przed swiętami jednymi i drugimi i przed postojem. W firmie w okresie wakacyjnym jest dwutygodniowy postój dla produkcji. Każdy musi wziąć wtedy 10 dni urlopu na ten postój. Jak nie ma się urlopu to trzeba brać bezpłatny niestety. Póżniej też jest postój świąteczny na Boże narodzenie i wtedy też jest wymagane 10 dni urlopu. Wychodzi więc że 20 dni urlopu w ciągu roku pójdzie na postój i tak nikomu to nie starczy, bo przecież w ciągu roku człowiek chce brać urlop też w inne dni, więc trzeba posiłkować się urlopem bezpłatnym.
Powiem, że nie jest ciężko na produkcji ale też nie jest lekko. Ale zazwyczaj przesadząją z tymi normami i trzeba naprawde się spinać. No ale jak się idzie do pracy to trzeba pracować niestety.
1
ewrtuy 2013-12-05 17:54:08
na święta wielkanocne dostaliśmy kiedyś małą czekoladkę i kartkę z życzeniami świątecznymi od prezesa, a koleżanka nawet teraz umowę o zastępstwo bez określenia jej czasu; wynagrodzenie od 7 lat na poziomie 1200zł netto. zapraszamy do humaxa ...;
6
ciekawski 2014-04-18 19:06:45
Co tam sie dzieje? zatrudniaja? slyszalem ze bedzie wiecej produkcji to prawda?
1
rrrrrrr 2014-05-20 13:06:50
no wlasnie, slyszalem ze rozpoczynaja jakies nowe produkty na liniach SMT. Czy bede robić dekodery na SMT? Bo wlasnie sie nowe pojawilo ogloszenie, i moze sie zgłoszę, sam nad tym myślę. Ktoś coś wie?
monia 2014-05-28 13:10:14
witam! napiszcie proszę czy są jakieś przyjęcia do pracy?
1
chujniazgrzybnia 2014-06-06 22:12:26
dgry - zaaplikuj koniecznie... Potem będziesz już wiedział/a, że każde inne miejsce jest lepsze od humaxa:)
Calineczka 2014-06-29 13:23:26
Praca dobra, ale tylko na przeczekanie. O ile wogólę można ją nazwać ''dobra''. Najniższa krajowa i goniące normy! 8 godz na stojąco,nie można usiąść, zero rozmów, zero telefonu, najlepiej niech pozamykają wszystkich w klatkach. Pracowałam tam jakiś czas i nikomu nie polecam! Chyba że ma już się coś nagrane i tu tylko na okres próbny przesiedzieć, aby jakiś ''grosz'' wpadł. Pozdrawiam team-lederki ,a w szczególności jedyną ''najpiękniejszą'' i jakże fałszywą....(ona wie o kim mowa) mam nadzieję że życie da ci jeszcze popalić i spadniesz nisko! powodzenia wszystkim którzy tam muszą pracować,a nie mają innego wyjścia
1
ciekawski 2014-07-30 15:51:35
coś tam się dzieje, są jakieś nowe szanse?
1
Karl 2014-08-11 17:06:14
Tak. Przyjmują na produkcję po rodzinie. Nazwisk nie będę wymieniał. Mało tego, to podobno Pan który przeprowadza rozmowy kwalifikacyjne wybiera te ładniejsze panie (dziewczyny) jak na castingu!!! Żeby było później na co popatrzeć. Chamstwo i normalne świnie nie ludzie!!! Z dala od HUMAXU....z dala!!!!!!!!!!!!!!!!
ssss 2014-10-01 17:31:43
to prawda kiedyś to normalnie zatrudniali, a teraz to po znajomości i to na każdy dział. zero perspektywy finansowej i rozwoju, kto chce mieć minimalną krajową albo kilka złotych więcej oraz umowę o pracę to firma jest dla niego, to są jedyne plusy tej firmy...zależy kto cię będzie do pracy rekrutował, bo jeśli mężczyzna to wiadomo będzie też patrzył na wygląd i ogólną aparycję, ale jak potrzebują to biorą, chociaż teraz jak zatrudniali dziewczyny do nuritechu do produkcji płyt głównych to chcieli z doświadczeniem. Obsługa maszyn. znowu mają zatrudniać osoby a po nowym roku ma ruszać nowa linia produkcyjna...pozdrawiam.
ładna lub nieładna 2014-10-16 16:02:50
A ja mam pytanie, mianowicie czy rozmowy kwalifikacyjne odbywają się w języku polskim czy angielskim?
Andzula 2014-10-20 13:12:14
Czy ktoś może wie, czy są lub będą jakieś przyjęcia w najbliższym czasie?
Iza 2014-10-24 10:51:16
@Andzula przyjecia chyba sa poniewaz dzisiaj do mnie dzwonili z propozycja pracy. Niestety nie moge Ci pomoc piszac co trzeba zrobic zeby sie dostac bo ja nie zrobilam kompletnie nic! Nawet do nich cv nie wyslalam! Nieporozumienie przez agencje pracy najpewniej, poniewaz ja szukam pracy tylko biurowej a najlepiej w zawodzie spedytor, logistyk, dyspozytor. A dzis odbieram telefon, ze z HUMAXU dzwonia, chca mnie przyjac na produkcje :O szczeka mi opadla i mowie, ze powinni ta rekrutacje wyjasnic z agencja pracy, ktora wynajeli do szukania pracownikow bo ja na zadna produkcje cv nie wysylalam. I odmowilam tej pracy wiec ludzi na pewno szukaja skoro dzwonili.
Andzula 2014-10-24 12:22:05
Myślałam, że tam przyjmują normalnie, a nie przez agencję pracy. To pewnie coś się zmieniło.
hahhah 2014-12-23 10:07:08
Byliśmy zatrudniani na początku listopada. Połowa osób miała obiecane przedłużenie umów, więc po usłyszeniu takiej informacji porezygnowali z innych ofert pracy. W dniu gdy konczyla im się umowa uslyszeli od kierowniczki ze nie ma miejsc. Moja ocena?
1/10. Stoisz w miejscu, wykonujac tą sama czynnosc przez 8 godzin. Nie możesz się odezwać. Obóz pracy do tego mobbing. Przykładem moze być gdy dziewczyna niedoświadczona od ktorej zależała norma usłyszała że ma sie pospieszyć bo inaczej zostaną w pracy na wigilię, oczywiście ta sama wielka pani brygadzistka gnoiła chłopaszków na magazynie, nikt jej tam nie lubi. Oceniam? Podobnie jak w Auschwitz- odezwiesz sie to papa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] najwiekszą ironią tej firmy jest papierek POLITYKA ANTYMOBBINGOWA który podpisujesz przy umowie. Nie polecam
1
adrienne87 2015-01-14 21:09:26
zgadzam sie z opinia powyzej ja tez pracowalam od wrzesnia 2014 do 19 gr. i nie przedluzyli umowy , a zapierdzielalam jak dzika swinia . Od rana przed 6 przygotowujac sobie material do pracy do rowno 15 , bron boze minuta przed . Z jednej strony ciesze sie ze tam pracowalam ten okres czasu bo teraz zdaje sobie sprawe jak niektorzy ludzie i w jakich warunkach musza pracowac. Fałsz, obłuda,straszny brak szacunku, empatii, no tragedia uogólniając.O brygadzistkach nie bede tutaj komentowac bo szkoda naprawde slow ( nie dotyczy sie wszystkich ). A kierowniczka to moim zdaniem dobra inteligentna dziewczyna ale tak zastraszona i zaszczuta przez koreanskich pracodawcow i tyle.
Najlepsze jest haslo na stolowce hummanity . Czadddd ! I tyle na koniec. Jedyne z tego co było dobre to pierogi z Jana na Wigili. Pzdr wszystkich .
adrienne87 2015-01-14 21:10:22
zgadzam sie z opinia powyzej ja tez pracowalam od wrzesnia 2014 do 19 gr. i nie przedluzyli umowy , a zapierdzielalam jak dzika swinia . Od rana przed 6 przygotowujac sobie material do pracy do rowno 15 , bron boze minuta przed . Z jednej strony ciesze sie ze tam pracowalam ten okres czasu bo teraz zdaje sobie sprawe jak niektorzy ludzie i w jakich warunkach musza pracowac. Fałsz, obłuda,straszny brak szacunku, empatii, no tragedia uogólniając.O brygadzistkach nie bede tutaj komentowac bo szkoda naprawde slow ( nie dotyczy sie wszystkich ). A kierowniczka to moim zdaniem dobra inteligentna dziewczyna ale tak zastraszona i zaszczuta przez koreanskich pracodawcow i tyle.
Najlepsze jest haslo na stolowce hummanity . Czadddd ! I tyle na koniec. Jedyne z tego co było dobre to pierogi z Jana na Wigili. Pzdr wszystkich .
Marek Jurek 2015-09-07 21:11:48
Powiem tak, jeżeli ktoś jest młody to firma na początek jest dobra dla niego, można nałapać doświadczenie, trochę się rozwinąć, poznać ciekawych ludzi. Polecam każdemu na początek, ale dłużej lepiej czasu tu nie marnować :), no chyba że komuś tak pasuje. Minus - płaca, plus - mimo wszystko ludzie, wiadomo, że są i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak wszędzie, ale po trochę przerobieniu tu uważam, że nie jest tu źle z atmosferą, a nawet dobrze.
lolo 2015-09-23 21:18:34
omijać szerokim kołem humax kumoterstwo plotuchy atmosfera okropna .jedyny plus to umowa o prace.brygadzistki okropne-nie wszystkie-
galaxsy 2015-10-14 13:36:54
Pracowałam tam od 2004r do 2009 na poczatku przez pierwsze 6mies.umowa zlecenie a później umowa o pracę tylko wtedy Humax był dopiero w budowie po 2latach pracy w Tosenie w nagrodę od ówczesnego dyrektora przeszłam do Humaxsa więc wiem co to wyśrubowane normy praca popołudniami i nadgodziny po 10/12godz stanie w jednym miejscu że nogi i plecy odpadały.Kiedy zaszlam w ciążę to od lutego nie dostawalam pensji a termin porodu miałam na początku kwietnia bo mimo iż pracowałam na hali w Humaxsie zatrudniona byłam w firmie Mento gdzie wszedł syndyk,pieniądze odzyskalam w sierpniu w ratach,dużo by opowiadać swoje się przeżyło i nigdy nie pomyślałam żeby tam wrócić.
GN 2015-12-18 13:38:55
W tej firmie pracowało tyle kobiet, że szkoda gadać. Umowa na czas nieokreślony? Zapomnij. Kitajce nie liczą się z pracownikami. Liczy się tania siła robocza - nic więcej.
Gienia 2015-12-22 21:32:20
Niestety za 3 razem zwalniają pracownika - potwierdzone. Ostatnio zwolniono w ten sposób kilkanaście kobiet.
Prywatny 2016-06-11 11:50:12
Powiem tak..Pracowałam w Humax-ie wiele lat. W biurach ludzie nie mają nawet 2000 zł na rękę. Średnio to ok. 1600 zł. Podwyżki to marne 50-100 zł brutto rocznie, a i tak nie każdego roku. Przed świętami Bożego narodzenia zatrudniają ludzi na 2-3 miesiące, by z końcem roku ich zwolnić. Postępowanie wobec pracownika - woła o pomstę do nieba. To obóz pracy przejściowy za marne grosze!!!
2
KOZAK 2016-07-27 14:18:36
MR MOON , MR SONG ITP najgorsza praca w życiu, czubki nie znające praw u nas, nie wiedzą nic jak się u nas pracuje, o dniach wolnych , jest moobing oraz lecą strasznie brzydkie słowa w stronę pracowników atak że kopanie po tyłkach pracowników występuje.
nikoś 2016-07-27 16:19:42
Humax woli zwolnić osobę niż jej przedłużyć umowe na czas nieokreślony, traktowanie pracowników jest naganne , nie da się tego opowiedzieć , koreańczycy rządzą po swojemu, nie potrafią zrozumieć że pracownik kończy pracę po 8 godzinach jak w umowie.
Chester 2016-08-24 13:45:24
Masakra, radzę omijać szerokim łukiem chyba że ktoś jest zmuszony finansowo tam pracować. Kierowniczka produkcji po liceum której się wydaje że co to ona ma za wspaniałą pracę. Umowa na czas nieokreślony zapomnij. Kamera na kamerze. Prezesina siedzi i "paczy" . Serwis napraw dekoderów - za śmieszne pieniądze wymagają od ciebie znajomości umiejętności inżyniera. A Koreańczycy tylko sztucznie udają życzliwych. Żal mi kolegów z pokoju nr 5 że muszą się męczyć w tej firmie.
Chester 2016-08-24 13:46:12
Masakra, radzę omijać szerokim łukiem chyba że ktoś jest zmuszony finansowo tam pracować. Kierowniczka produkcji po liceum której się wydaje że co to ona ma za wspaniałą pracę. Umowa na czas nieokreślony zapomnij. Kamera na kamerze. Prezesina siedzi i "paczy" . Serwis napraw dekoderów - za śmieszne pieniądze wymagają od ciebie znajomości umiejętności inżyniera. A Koreańczycy tylko sztucznie udają życzliwych. Żal mi kolegów z pokoju nr 5 że muszą się męczyć w tej firmie.
Walo 2016-10-05 09:47:27
Ile zarabia się na stanowisku technika utrzymania ruchu? I czy można się czegoś nauczyć?
1
eldorado 2016-10-05 16:22:11
Wszyscy, którzy tutaj narzekacie z produkcji: jesteście zatrudnieni bezpośrednio przez Humax czy agencje pracy?
Rumun 2016-10-08 18:11:18
Kolego widzę, że temat kasy to temat jakiegoś tabu i tak pracownicy się skarżą na wszystko ale konkretów nie napiszą. Z mojej wiedzy wynika, że nie dostaniesz ok. 2000 brutto - oczywiście są widełki ale nie spodziewałbym się kokosów.
1
Rumun 2016-10-10 13:03:20
Niestety brutto - w internecie jest dużo kalkulatorów wynagrodzeń więc można sobie szybko zobaczyć ile to będzie netto. Dla doświadczonych oczywiście to strata czasu, ale jeżeli ktoś jest zaraz po studiach albo technikum to idealne miejsce pracy żeby złapać trochę doświadczenia i podszlifować angielski.
Zarobki niestety zwiększają się dopiero po roku od zatrudnienia.
1
Jak 2016-10-11 14:28:11
No w tym momencie technicy utrzymania ruchu to mają w firmie bardzo łatwo i przyjemnie, od dawna zresztą wiadomo że oni tak naprawdę bardzo mało robią
były pracownik 2016-10-24 21:30:40
stanowczo odradzam,atmosfera okropna ,nie odpowiedni ludzie na stanowiskach zarzadzajacych bez żadnych kompetencji i doswiadczenia co ma kiepski wpływ na działanie załego zespołu,nie jedna osoba płacze przez 8h ,upokarzanie i kolesiostwo na porządku dziennym.przez ostatnie pół roku odeszła masa ludzi ,normalni ludzie tam nie wytrzymują.jedyny plus to pensja na czas i umowa o prace.
pelo 2016-10-24 21:44:31
odradzam,odradzam odradzam.w firmie rządzą ludzie którzy są bardzo młodzi bez doświadczenia .jesli lubisz spotkania po pracy na wódeczke to dobrze żyjesz z liderem i masz wzgledy ,jesli nie to wykonujesz najgorszą robote ,nie dasz sie poniżac i masz cos konkretnego do powiedzenia to zaraz jestes ustawiany do pionu.najgorsza jest pani B.jeżeli jetes pokroju ludzi którzy nie nawidzą mądrzejszych od siebie ,lepiej wykształconych,lubisz plotkować i kablować o wszystko i o nic to mozesz podac reke tej pani.nie zazdroszcze nowym osobą które muszą miec z nią do czynienia.liderzy z którymi dało się normalnie pracowac zrezygnowali albo sie zwolnili.zastanówcie sie dobrze przed podjęciem pracy w tej firmie.
Jas Fasola 2016-11-14 11:42:57
HUMAX to jedna wielka pomylka? Wyladowalem na zwolnieniu lekarskim na dlugi okres w domu, HUMAX moje zwolnienie mial przeslac do zusu co nie zrobil, skutkiem czego ZUS potraca mi 20% z wyplaty za blad HUMAXu. DIEKUJE HUMAXowi za to i klaniam sie nisko
1
Zostaw swoją opinię o Humax - Bełchatów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Humax