Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Work Express

Opinie o Work Express

Pracowałeś w firmie Work Express i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-07-30 10:17:39 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powtórzę: ewidencja czasu pracy powstaje w miejscu wykonywania pracy i tylko z niej wiadomo, ile nadgodzin ktoś wypracował. Potem ten dokument jest przesyłany do nas, celem naliczenia wynagrodzeń. Jeśli dotrze do nas zbyt późno, np. tuż przed przelaniem podstawowego wynagrodzenia, nie jesteśmy w stanie ponownie go przeliczyć. Najważniejsze jest, żeby pieniądze były 10. na kontach pracowników.
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-07-31 14:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To w WE priorytetem jest aby kasa była 10 na koncie,to żadna pociecha jak wypłata jest nie cała,a 10 tego to i tak ostatni termin wypłaty.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-07-31 14:43:42 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry
1. tak - terminowa wypłata wynagrodzeń to jeden z naszych priorytetów,
2. zastrzeżenia do rozliczeń zgłasza niecały 1% zatrudnionych,
3. nie ma na świecie firmy, która zatrudnia 4 tysiące ludzi i nie myli się w naliczaniu wynagrodzeń.
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-07-31 17:35:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przecież WE nie jest żadną firmą,nikt u was nie pracuje,tylko wy bierzecie kasę za ludzi co robią w zupełnie innych firmach,a wasza rola była tylko dać im namiary na te firmy i przy okazji dać te durne nic nie warte umowy tymczasowe śmieciowe.Praca tymczasowa to jest dorobić sobie we wakacje,a nie robić miesiącami bez żadnej przyszłości i stałego zatrudnienia.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-08-03 09:55:28 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry
Informuję, że Work Express działa od 2004 roku jak agencja zatrudnienia, figurująca w Krajowym Rejestrze Agencji Zatrudnienia pod numerem 1116. Jak łatwo ustalić, jest firmą zatrudniającą ponad 200 pracowników etatowych. Ich rola to organizowanie procesu zatrudnienia ponad 4 tysięcy ludzi w czterech krajach Europy. Podpisują oni nie cywilno-prawne, zwane "śmieciowymi" ale umowy o pracę, które ma 90% naszych pracowników tymczasowych. Wysokość wynagrodzenia jest zawsze ustalana z pracodawcą użytkownikiem i w takiej wysokości wypłacana. Zysk agencji pochodzi z marży za te usługi i nie ma wpływu na wynagrodzenia pracowników. Pobieranie od nich pieniędzy za zatrudnienie byłoby czynem karalnym i nigdy nie miało miejsca. To też łatwo sprawdzić, ale wymaga nieco więcej wysiłku niż anonimowe wpisy na forum.
zdjecie uzytkownika
ja. - 2015-08-03 18:15:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To niech Pan spróbuje coś załatwić na tą waszą "umowę o pracę",np. jakaś pożyczka,albo telefon na abonament,życzę powodzenia
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-08-03 18:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-08-03 09:55:28]:
To niech Pan spróbuje coś załatwić na tą waszą "umowę o prace",np.jakaś pożyczka,albo telefon na abonament,życzę powodzenia
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-08-06 12:09:15 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Naprawdę nie mamy wpływu na działania handlowe banków czy operatorów telefonicznych. Jeśli mogę odpowiedzieć na jakieś pytania dotyczące naszej firmy - jestem do dyspozycji.
zdjecie uzytkownika
ja22 - 2015-08-06 13:48:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie,dlaczego w Polsce umowy z agencji są tylko na miesiąc,albo na jeszcze mniej?ja pracowałem zagranicą przez agencje i pierwszą umowę miałem na rok,a następną na 5 lat i to była normalna umowa o pracę z agencją,anie to co w Polsce nic nie warte miesięczne umowy,albo tygodniowe.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-08-06 17:02:46 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Okresy zatrudnienia tymczasowego są ściśle zależne od kondycji danego rynku, potrzeb pracodawców i wartości godziny pracy na konkretnym stanowisku.
Umowy roczne w Polsce są wyłącznie domeną wysokiej klasy specjalistów i jest ich bardzo mało, bo rynek jest relatywnie ubogi. W tym samym czasie, w Niemczech czy Holandii operator wózka widłowego dostanie pierwszą umowę na pół roku a kolejną na rok.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
komisjoner - 2015-08-07 09:53:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uważajcie work expres wysyła pogróżki do byłych ,oszukanych pracowników,za rzekomą niedopłatę w podatku niemieckim.Sądami strasz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-08-07 11:56:18 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [komisjoner - 2015-08-07 09:53:10]:
Witam
Łączna kwota potrąconych w roku 2013 zaliczek na podatek od wynagrodzeń była niższa od faktycznie odprowadzonej do niemieckiego urzędu skarbowego. Różnice wskazano w treści wyliczeń, wysyłanych indywidualnie do każdego z pracowników, których sprawa dotyczy. Do rozbieżności doszło wskutek niedokonania przez nich we właściwym terminie meldunku na terenie Niemiec, wobec czego biuro zajmujące się obsługą podatkową Work Express Sp. z o.o. zmuszone było naliczać i odprowadzać do urzędu skarbowego zaliczki na podatek od wynagrodzeń według najmniej korzystnej, VI klasy podatkowej. W trakcie roku podatkowego 2013 Work Express Sp. z o.o. czyniła starania o przekwalifikowanie naliczania podatku z VI na I klasę podatkową, jednakże w wielu przypadkach urząd skarbowy w Niemczech nie dokonał przekwalifikowania. W zaistniałej sytuacji, w roku 2013 Work Express Sp. z o.o. pokryła różnicę z własnych środków. Czas na złożenie deklaracji i rozliczenie podatku za rok 2013 upłynął zgodnie z obowiązującymi w Niemczech przepisami z dniem 31.12.2014r., w związku z czym osoby, których sprawa dotyczy otrzymały, typowe w podobnych sytuacjach, przedsądowe wezwania do zapłaty.
Z poważaniem
zdjecie uzytkownika
komisjoner 2 - 2015-08-07 13:54:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-08-07 11:56:18]:
Jeszcze chcecie kase?,za co?,przecież nie płacicie diety,kantujecie na zakwaterowaniu,co jeszcze wam mało? ZŁODZIEJE!
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-08-07 14:26:03 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [komisjoner 2 - 2015-08-07 13:54:51]:
Witam
Spróbuję prościej:
1.Osoby pracujące dłużej niż 183 dni w Niemczech, podlegają tamtejszemu obowiązkowi podatkowemu
2.Aby uprościć rozliczenia do minimum, kwoty podatku dochodowego za rok 2013 odprowadziliśmy do niemieckiego urzędu skarbowego ze środków własnych, jednocześnie pobierając z wynagrodzeń wyliczone przez nas zaliczki
3.Po weryfikacji naszych rozliczeń z niemieckim biurem podatkowo-prawnym uzyskaliśmy informację, że pobrane kwoty zaliczek na polski podatek dochodowy są niższe niż ich niemiecki odpowiednik.
4.Każdemu pracownikowi, którego dotyczy ta sprawa 20 marca 2014 przekazano za potwierdzeniem odbioru pisemną informację zawierającą szczegóły rozliczeń.
5.Pracownicy są zobowiązani zwrócić różnice na konto pracodawcy. Niezwłocznie wysłaliśmy więc standardowe wezwania do zapłaty.
6.Większość pracowników postąpiła zgodnie z prawem, zwracając wyliczone kwoty na wskazany numer konta.
7.Ci, którzy tego nie zrobili, otrzymali zgodnie z prawem ponowne wezwanie do zapłaty.
8.Obecnie wszelkich wyjaśnień udziela na bieżąco Dział Kadr i Płac.
9.Jednocześnie zastrzegamy, że z uwagi na ochronę danych osobowych, nie wszystkie informacje mogą zostać przekazane przez telefon, bo ta forma kontaktu nie pozwala na jednoznaczne potwierdzenie tożsamości.
zdjecie uzytkownika
komisjoner - 2015-08-07 19:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stragan,jak wiesz w razie sprawy sądowej,ludzie zarządają kwitów za zakwaterowanie,świat dowie się o szokujących warunkach na hotelu w alitzheim,braku urlopów za rok 2012,nowyc npodwyższonych normach na magazynie w gosheim itp.Jak chcecie wojny to ją będziecie mieli,a chętnych żeby wam dooyebać jest wielu,więc powodzenia życzę.
zdjecie uzytkownika
ja2 - 2015-08-08 13:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja2 - 2015-07-28 13:12:49]:
Tylko dziwi mnie to że owe pomyłki w wyliczaniu wynagrodzenia zawsze są na niekorzyść pracowników,a nie WE.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-08-08 17:25:02 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja2 - 2015-08-08 13:48:38]:
Witam
To nic dziwnego. Pracownicy zwykle dostrzegają wyłącznie błędy pracodawcy. Tak już jest i nie ma na to rady. A jeśli trzeba wyjaśniać cokolwiek przed sądem - jesteśmy gotowi.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ja2 - 2015-08-09 11:45:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nieprawda,bo nie zdarzyło się jeszcze aby ktoś przez pomyłkę dostał większą wypłatę niż mu się należy,a mniejszą jak najbardziej,no więc?
zdjecie uzytkownika
k... - 2015-08-09 15:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-08-08 17:25:02]:
Panie Arturze,z tego co Pan napisał wynika że jak jest wypłacone nieodpowiednie wynagrodzenie,to jest to wina pracownika?,a pieniądze płacone z drugiej ręki już nie są tymi co powinny być,tak było zawsze i będzie.Pozdrwiam
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-09 17:11:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-08-09 17:12:29 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [k... - 2015-08-09 15:11:06]:
Witam
Miałem na myśli to, że pracownicy bardzo rzadko dostrzegają w relacjach z pracodawcami inne kwestie niż niezgodność wynagrodzenia. Taka już nasza natura, że opiniami negatywnymi dzielimy się znacznie chętniej niż pozytywnymi. Od lat obserwuję rynek pracy i zapewniam, że pomyłki w naliczaniu wynagrodzeń zdarzają się bardzo często.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Brow - 2015-08-20 21:52:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgodzę się z moim przedmówcą. Na rynku ciężko jest znaleźć nieskazitelną firmę, do tych nieskazitelnych nie zalicza się również ta firma, ale nie można powiedzieć, że jest ona złym pracodawcą, oferują wiele ofert pracy i wydaje mi się, że wynagrodzenia są elokwentne co do zakresu obowiązków pracownika.
zdjecie uzytkownika
ja. - 2015-08-22 19:28:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Brow - 2015-08-20 21:52:18]:
Przecież oni nie są żadnym pracodawcą,tylko dają ci namiary na firmę w której będziesz robił za podstawę wynagrodzenia,bez premii,bez socjalu i będziesz pracownikiem drugiej kategorii,a po miesiącu lub tygodniu i tak cię zwolnią bo nie będzie zapotrzebowania.Taki jest urok pracy tymczasowej,nic nie zaplanujesz bo niewiesz ile porobisz.
zdjecie uzytkownika
ja. - 2015-08-22 19:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomniałem jeszcze o jednym,nie masz urlopu na żądnie,tak jak normalni pracownicy,bo frajerom z agencji UŻ przysługuje dopiero po przepracowaniu 6 miesięcy,a to jest nie realne, bo nikt tak długo jeszcze nie robił pod agencją.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Kobieta zadaje pytania które nie mają nic wspólnego z pracą. Gada pierdoły, ale nic konkretnego na temat samej oferowanej pracy.

Ma marna wiedzę na temat pracy, która oferują. Większa wiedzę miałem od osoby od której dostałem wcześniej materiały odnośnie tej pracy.

Babka nie potrafiła odpowiedzieć na rzadne zadane przezemnie pytanie.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-24 09:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-08-24 09:42:51 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja. - 2015-08-22 19:40:17]:
Dzień dobry
W takim razie proszę zanieść dokumenty bezpośrednio do pracodawcy użytkownika i zatrudnić się bez pośrednictwa agencji. Co do wątpliwości czy jesteśmy pracodawcą - Work Express działa od 2004 roku jak agencja zatrudnienia, figurująca w Krajowym Rejestrze Agencji Zatrudnienia pod numerem 1116. Jak łatwo ustalić, jest firmą zatrudniającą ponad 200 pracowników etatowych. Ich rola to organizowanie procesu zatrudnienia ponad 4 tysięcy ludzi w czterech krajach Europy. Podpisują oni nie cywilno-prawne, zwane "śmieciowymi" ale umowy o pracę, które ma 90% naszych pracowników tymczasowych. Wymiar urlopu na żądanie przysługującego pracownikom tymczasowym jest w gestii ustawodawcy a zatem wszystko w rękach wyborców.
Z poważaniem
zdjecie uzytkownika
ja. - 2015-08-24 17:48:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-08-24 09:42:51]:
Najlepszą ustawą było by zlikwidowanie agencji pracy,wtedy pracodawcy przyjmowali by normalnie pracowników i wszystko było by ok,a agencje dobre są dla studencików chcących sobie dorobić,a nie dla ludzi bezrobotnych.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Express

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Work Express?
Zadaj pytanie
alert