Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Work Express

Pracowałeś w firmie Work Express i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-12-10 12:25:21 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fachowiec - 2014-12-10 10:47:17]:
Witam
Dziękuję za tę informację. W tym projekcie zakwaterowanie zapewnia francuski pracodawca i to on odpowiada za jego standard, niemniej skierujemy do niego odpowiednie zapytanie.
Jeśli ma Pan zastrzeżenia do zachowania współpracowników - proszę o tym napisać pod adres rzecznikpracownika workexpress pl. Na pewno zbadamy sprawę i adekwatnie zareagujemy.
Z poważaniem
zdjecie uzytkownika
cytrynka - 2014-12-11 12:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe i transport na miejscu to prawdą sa informacje, że firma refunduje całowicie wszelkie koszty z tym związane? wolę zapytać bo chcę przez nich jechac do pracy ale wciąż mam bardzo dużo sprzecznych informacji a musze być ostrożna, wiadomo jak z takimi wyjazdami bywa
zdjecie uzytkownika
cytrynka - 2014-12-11 12:33:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe i transport na miejscu to prawdą sa informacje, że firma refunduje całowicie wszelkie koszty z tym związane? wolę zapytać bo chcę przez nich jechac do pracy ale wciąż mam bardzo dużo sprzecznych informacji a musze być ostrożna, wiadomo jak z takimi wyjazdami bywa
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-12-12 09:49:11 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cytrynka - 2014-12-11 12:33:02]:
Witam
Od 1 stycznia wszyscy pracownicy zagraniczni ponoszą koszt dojazdu na miejsce, ale kwatery opłaca Work Express.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-12-13 12:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2014-12-12 09:49:11]:
kwatery opłaca Work Express,ale potrąca to z wypłaty i więcej niż wynoszą takie opłaty.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-12-13 13:07:11 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Jeśli ma Pan dowody, wystarczy ich użyć. Od lat te i podobne bzdury pojawiają się na tym forum. Żadnych prób osobistego kontaktu, żadnych konkretów, tylko pomówienia, publikowane pod paroma nickami, żeby stworzyć wrażenie, że autorów jest wielu. Pozostaje współczuć konkurencji, że ima się takich metod.
zdjecie uzytkownika
babuleńka kusza - 2014-12-25 20:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
takie work express jako duża i dynamiczna instytucja pewnie k ladzie sporo na marketing i promocję, a tak się składa że ja wlaśnie jestem po studiach związanych z marketingiem i szukam pracy. jestem bardzo kreatywna i myślę że wiele w takim dziale w express mogłabym osiągnąć i od siebie wnieść. mam szansę na taką pracę u nich?
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-12-25 20:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak jak kilka postów wyżej napisał Pan Ragan, to rzeczywiście wygląda bzdurnie gdy ludzie piszą na Work Express wszystko co najgorsze, a gdy dostają odpowiedź na swoje zarzuty albo są proszeni o jakieś dowody to chowają głowy w piasek i nie wiedzą jak w danej cwili zareagować. WE powinno bć zadowolone z pracy Pana AR
zdjecie uzytkownika
seba - 2014-12-25 20:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak jak kilka postów wyżej napisał Pan Ragan, to rzeczywiście wygląda bzdurnie gdy ludzie piszą na Work Express wszystko co najgorsze, a gdy dostają odpowiedź na swoje zarzuty albo są proszeni o jakieś dowody to chowają głowy w piasek i nie wiedzą jak w danej cwili zareagować. WE powinno bć zadowolone z pracy Pana AR
zdjecie uzytkownika
pizdek - 2014-12-26 23:16:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widać nawet po zjeździe do polski ta świnia (seba) nie przestała chlać .
Wystarczy jeden post klepnąć . Całuski .
zdjecie uzytkownika
Grzegorz - 2015-02-16 13:33:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opinie widzę zróżnicowane ... z przewagą negatywnych.
Jednak jutro podjadę na Murckowską lub Moniuszki i zapytam o więcej.
Zaryzykować trzeba, tym bardziej że widzę 2 oferty które bardzo by mi pasowały.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-02-16 13:59:10 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Grzegorz - 2015-02-16 13:33:46]:
Dzień dobry - serdecznie zapraszamy.
O oferty pracy może Pan również zapytać telefonicznie 32 721 56 89 albo mailowo.
Wszystkie dane kontaktowe są dostępne na naszej stronie www.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Grzegorz - 2015-02-17 19:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i pierwsza rozmowa przebiegła bardzo ciekawie.
Czekam teraz na szczegółowego maila.
Byłem na Murckowskiej.
Mam zamiar napisać tutaj o każdym etapie ... ponieważ jak na razie nikt się chyba nie pokusił o takie podsumowanie.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-02-17 19:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Grzegorz - 2015-02-17 19:10:11]:
Ciekawe jakie teraz kity wstawiają? na tej niby rozmowie kwalifikacyjnej przeprowadzanej przez stażystkę która niema zielonego pojęcia o prawdziwej rekrutacji.
zdjecie uzytkownika
Grzegorz - 2015-02-17 20:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ja - 2015-02-17 19:22:54]:
Owszem stażystka była ... ale to nie Ona prowadziła rozmowę.
Ale skoro już napisałeś że jednak agencja jest do kitu ... to podaj więcej detali. W końcu jest tutaj ciągle przedstawiciel firmy, niech więc się ustosunkuje.
Bo jak na razie to z Waszych wypowiedzi wynika totalny zamęt, który nie pomaga w decyzji osobą bez doświadczenia w pracy poprzez agencje.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-02-18 09:21:11 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry
Bardzo proszę o konkretne informacje, co Pańskim zdaniem powinnniśmy zmienić w procesie rekrutacji.
Jeśli woli Pan napisać maila - adresy rzecznikpracownika_workexpress.pl oraz artur.ragan_workexpress.pl są do dyspozycji.
Z góry dziękuję za informacje, które pomagają nam doskonalić obsługę kandydatów.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-02-18 17:28:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Grzegorz - 2015-02-17 20:30:11]:
Prawda jest taka że na tej niby rozmowie są głupie pytania typu jak siebie widzę za parę lat? ,a odpowiedź jest taka że pracując przez takie agencje jest się wiecznym bezrobotnym poszukującym pracy,bo umowa na tydzień dwa i kopa,i następnych biorą żeby byli wiarygodni że niby mają oferty pracy.
zdjecie uzytkownika
potter - 2015-02-18 22:15:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-02-18 17:28:30]:
tak odpowiadasz na to pytanie? kanclerska głowa :D
zdjecie uzytkownika
Grzegorz - 2015-02-19 14:59:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Relacji ciąg dalszy ;)
Dziś dostałem maila z konkretną ofertą i czekam na datę testu praktycznego i rozmowy kwalifikacyjnej
Śledzących moje wpisy .. pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-02-19 15:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [potter - 2015-02-18 22:15:30]:
Bo na takie pytania jest tylko jedna odpowiedź,przecież oni nie zatrudnią cie na stałe,a ofert z firm które oni mają to są tylko prace na kilkanaście dni,góra parę tygodni.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-02-20 09:46:41 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry
Zapewniam, że w ofercie Work Express były, są i będą propozycje zatrudnienia stałego. Wystarczy zajrzeć na www,workexpress,pl.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
j... - 2015-02-22 11:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Arturze,mam pytanie,pracuję w pewnej firmie,jestem zatrudniona na umowę o prace,są też u nas osoby zatrudnione z agencji pracy,ale oni mają już umowy zlecenie odnawiane co miesiąc,czy może tak być że wykonujemy tą samą pracę,a mamy różne umowy?,oni są w gorszej sytuacji finansowej,bo nie mają urlopu,dodatku za nocne zmiany,premii i 100% stawki za pracę w niedziele jak są zapisy,proszę o info.

pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-02-22 17:51:05 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry
Nie ma pewności czy osoby zatrudnione na podstawie umów cywilno-prawnych wykonują faktycznie takie same obowiązki i mają te same zakresy odpowiedzialności. A odpowiadając na Pani pytanie - tak, taka sytuacja jest możliwa.
Pozdrawiam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: niunia zadaje typowe pytania ale nie ma sie czego czepiać
Pytania: czy ma pan jakieś pytania
zdjecie uzytkownika
nikoś - 2015-02-24 18:52:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie że możliwa bo work expres cały czas to stosuje
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-02-24 21:15:57 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nikoś - 2015-02-24 18:52:39]:
Dzień dobry
Dla ścisłości - ponad 90% naszych pracowników ma umowy o pracę tymczasową. Umowy cywilnoprawne są w mniejszości. Można to sprawdzić.
Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Express
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Work Express?
Zadaj pytanie