Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Interesujący profil? Udostępnij!

Profil firmy: Work Express


Oceniono 318 razy
Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.
Otrzymuj powiadomienia
Obserwuje: 54 osoby
zdjecie uzytkownika
jop - 2014-03-20 13:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2014-03-20 08:12:49]:
Zamiast opisać dokładnie,co jest na plus,co na minus,i kto za czym tęskni,to walnąłeś byle jakie zdanie,w dodatku zupełnie ignorując język polski. (usunięte przez administratora) wciągnął was (usunięte przez administratora) ,bo nie wiedzieliście o tym,że to oszust.A teraz jest już za późno, (usunięte przez administratora) jest wyautowany.
zdjecie uzytkownika
robo - 2014-03-20 16:06:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zamiast opisać dokładnie,co jest na plus,co na minus,i kto za czym tęskni,to walnąłeś byle jakie zdanie,w dodatku zupełnie ignorując język polski. (usunięte przez administratora) wciągnął was (usunięte przez administratora) ,bo nie wiedzieliście o tym,że to oszust.A teraz jest już za późno, (usunięte przez administratora) jest wyautowany.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-03-21 08:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [robo - 2014-03-20 16:06:41]:
znaylko minusy mniejsza kasa plus opłaty za mieszkanie . i radzą sobie tylko ci












sorry za jezyk . firma została wyautowana przez koordynatorów, a zostały tylko minusy mniejsza kasa plus opłaty za mieszkania i to nawet na hotelu robotniczym w witemburgu , nie ma pomocy menadzera;] radzą sobie tylko ci co znają język a tych nie wielu, ale oni takich ludzi potrzebują a tak zwani team liderzy to teraz święte krowy, mają małe pojecie o jezyku a o robocie wcale pozdrowienia



zdjecie uzytkownika
robo - 2014-03-21 09:12:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2014-03-21 08:33:10]:
Nie widać 2/3 tekstu,chyba że jest taka długa spacja?,,i radzą sobie tylko ci ...
sorry za jezyk''.Niestety,tekst niepełny.
zdjecie uzytkownika
asterix - 2014-03-22 09:40:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam .
Panie Ragan mam pytanie czy Work express zatrudnia ludzi z grupą inwalidzką ? w branży budowlanej ,nadmienię iż mimo grupy inwalidzkiej, jestem nadal - szybki , samodzielny , posiadam swój środek transportu , czytam plany , 25 lat stażu z tego 15 przespane na rowie po pianemu .
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-03-22 17:23:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [asterix - 2014-03-22 09:40:55]:
Załapiesz sie bez problemu, w Work Express pracują inwalidzi którzy pół zycia byli na haju i nic nie wiedzą, maryha przed pracą po pracy i tak codziennie, takze masz duże szanse.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-03-22 19:07:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokładnie,oni biorą każdego żeby robił na nich,a jak go oskubią,a on się upomni o mniejszą wypłatę,to po prostu zakończą z nim współpracę i poszukają sobie kolejnego frajera
zdjecie uzytkownika
jopi - 2014-03-23 09:55:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mechanicy już zarabiają na tych dojeżdżających 50 km do roboty?Zbierajcie punkty na stacji benzynowej,przy takich ilościach wachy to nie przelewki.Łahahahahaha!
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-03-27 10:50:02 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-03-22 19:07:49]:
Dzień dobry
Jeśli ma Pan jakieś pytania - proszę o bezpośredni kontakt z agencją albo z rzecznikiem pracownika. Chyba że chodzi wyłącznie o to, żeby kogoś anonimowo poopluwać?
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
D.M. - 2014-03-27 16:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2014-03-27 10:50:02]:
Tutaj nikt nikogo nie opluwa,przecież wiadomo jak jest z pracą przez agencje pracy,zarobki o wiele niższe od pracowników stałych i jest się pracownikiem drugiej kategorii,trzeba tylko zapier... i nic się nie odzywać,bo kolejnej umowy już się nie dostanie,aha no i zapomnijcie o jakichkolwiek dodatkach,pracujecie za samą podstawę wynagrodzenia,bo dodatki agencja sobie inkasuje.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-03-27 18:07:58 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [D.M. - 2014-03-27 16:19:55]:
Dzień dobry
Proszę o informację w której firmie i kiedy pracował Pan za niższe wynagrodzenie niż pracownik stały na tym samym stanowisku, wykonujący takie same zadania w tym samym wymiarze czasu pracy w takich samych warunkach. Chętnie to zbadam - adres rzecznika pracownika został tu podany wielokrotnie.
zdjecie uzytkownika
wiem i powiem - 2014-03-27 21:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chętny do pracy - 2014-03-17 12:36:44]:
NGK, TRW
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-03-28 02:13:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam pytanie do Pana (usunięte przez administratora)proszę mi wytłumaczyć dlaczego pracownicy tymczasowi nie otrzymują premii jak pracownicy stali danego zakładu,przecież robią to samo co stali pracownicy,więc gdzie się podziewa ich premia???
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-03-28 09:16:09 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry
Pańska wypowiedź sugeruje, że to norma, co nie jest prawdą. Ewentualne dodatkowe składniki wynagrodzenia są w gestii pracodawcy użytkownika i jeśli wyrazi on gotowość do dodatkowego nagradzania pracowników tymczasowych, ma taką możliwość.
Inna rzecz, że żeby ocenić, czy pracownik tymczasowy i pracownik stały robią to samo, trzeba porównać zakresy obowiązków, wymiar czasu pracy, warunki jej wykonywania i szereg innych czynników.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Lutek - 2014-03-28 15:41:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wbijcie sobie do głów,że prace w reichu macie tylko dlatego że jesteście tańsi od (usunięte przez administratora) ,od ruskich(usunięte przez administratora)W magazynie (usunięte przez administratora) kierownik był tak bezczelny,że zażądał normy 200 koli a było 150(nikt nie zapytał jakim prawem frajer podniósł normę o 33,3 %,a stawka wynagrodzenia pozostała ta sama,skoro w niemczech nie ma akordu i jest to zakazane?) ,podczas gdy niemcy i ruscy mieli 183,przy łatwiejszej pracy,przy wyższej stawce wynagrodzenia,większym ubezpieczeniu emerytalnym itp,itd.Na taki stan rzeczy zgodził się Work ,bo jak nie to mogą się pakować z magazynu.Mówi się ,,lepszy rydz,niż nic' ale skoro robimy gorszą pracę,za gorsze pieniądze,to niech Work płaci to uczciwie,bo jak nie chce tego robić to po prostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ps.Będę to wklejał tak długo aż skończycie wycinać prawdę.
zdjecie uzytkownika
vvv - 2014-03-29 02:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2014-03-28 09:16:09]:
U mnie w firmie są pracownicy tymczasowi,,Ja akurat pracuje na maszynie z pracownikiem tymczasowym,wykonujemy dokładnie tą samą pracę,ja mam premie produkcyjną za wyrobienie normy ilościowej,a pracownik tymczasowy niema tej premii,ale wyrabia norme razem ze mną,no i moja wypłata jest wyższa o 600 zł od jego wypłaty,i gdzie tu jest równotraktowanie pracowników agencji?
zdjecie uzytkownika
pizdek - 2014-03-30 17:49:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
workexpress- to jest agencja nie przyjazna dla pracownika , łupią na kasie jak się da , jak było w Nantes . Chłopaki mieszkali w 3 na mieszkaniu i płacili 1200E czyli po 400 euro od osoby
nas mieszkało 5 i też za chałupę było 1200e a nam i tak odciągano po 400e więc to wychodzi 2000E . Język francuski znam dobrze i nie było problemem dla mnie aby dowiedzieć się w recepcji ile kosztuje nasze mieszkanie .
Ja się pytam gdzie co miesiąc wędrow (usunięte przez administratora) anciaż Gwizdek kasę brał dla siebie . (usunięte przez administratora) wał szmaciarza patrzy aby tylko wyrolować kogoś na kasie (usunięte przez administratora) z b (usunięte przez administratora) y , obeszczany , i i do pracy nie chodzić , dopóki ten palant będzie kasę ciągnął .
ogólnie nie polecam tej złodziejskiej agencji , z pojebanym personelem , może by się znalazło parę osób na poziomie , a res (usunięte przez administratora) o poniżej dna . RAGAN pokaż swoją słabość i usuń to co jest nie wygodne , je (usunięte przez administratora) terowany przez Lamota jak zabawk (usunięte przez administratora) nic godności i (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
lublin - 2014-03-30 19:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pizdek - 2014-03-30 17:49:16]:
Niestety taka jest rzeczywistość tej agencji i tego siwego znajducha .
Byłem w Nantes i mieszkaliśmy w 3 osoby i to co napisał pizdek to niestety prawda .Ten siwy kroi ile się da , i kodo się da . Mieszane mam zdanie nie wiem czy jeszcze pojadę z tej agencji , tylko dlatego że koordynatorzy kroją na czym się da , a work express swoją drogą , co miesiąc problem z wypłatą i zawsze brakowało nigdy za dużo , jak można się pomylić jest 10 chłopa i każdy ma tą samą stawkę i te same godziny a wypłata różnica 800 zł , przecież już dziecko z szkoły podstawowej dało by radę policzyć , ale nie księgowe z WExxpresu , zwrot za badania lekarskie trwa miesiacammi i absolutnie nie zgadzac się na wypłatę za badania lekarskie razem z wypłatą . Uczucia mieszane mam co do agencji bardziej na minus .
zdjecie uzytkownika
Lutek - 2014-03-30 23:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wbijcie sobie do głów,że prace w reichu macie tylko dlatego że jesteście tańsi od (usunięte przez administratora) ,od ruskich.Gdybyście nie tyrali za nędzne grosze,żadna niemiecka firma nawet na was nie splunie. (usunięte przez administratora) ,kierownik był tak bezczelny,że zażądał normy 200 koli a było 150(nikt nie zapytał jakim prawem frajer podniósł normę o 33,3 %,a stawka wynagrodzenia pozostała ta sama,skoro w niemczech nie ma akordu i jest to zakazane?) ,podczas gdy niemcy i ruscy mieli 183,przy łatwiejszej pracy,przy wyższej stawce wynagrodzenia,większym ubezpieczeniu emerytalnym itp,itd.Na taki stan rzeczy zgodził się Work ,bo jak nie to mogą się pakować z magazynu.Mówi się ,,lepszy rydz,niż nic' ale skoro robimy gorszą pracę,za gorsze pieniądze,to niech Work płaci to uczciwie,bo jak nie chce tego robić to po prostu (usunięte przez administratora) Ps.Będę to wklejał tak długo aż skończycie wycinać prawdę. A ty wycinaj (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
oni - 2014-03-31 09:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wbijcie sobie do głów,że prace w reichu macie tylko dlatego że jesteście tańsi od gebelsów ,od ruskich.Gdybyście nie tyrali za nędzne grosze,żadna niemiecka firma nawet na was nie splunie. W Goscheim,kierownik był tak bezczelny,że zażądał normy 200 koli a było 150(nikt nie zapytał jakim prawem (usunięte przez administratora)podniósł normę o 33,3 %,a stawka wynagrodzenia pozostała ta sama,skoro w niemczech nie ma akordu i jest to zakazane?) ,podczas gdy niemcy i ruscy mieli 183,przy łatwiejszej pracy,przy wyższej stawce wynagrodzenia,większym ubezpieczeniu emerytalnym itp,itd.Na taki stan rzeczy zgodził się Work ,bo jak nie to mogą się pakować z magazynu.Mówi się ,,lepszy rydz,niż nic' ale skoro robimy gorszą pracę,za gorsze pieniądze,to niech Work płaci to uczciwie, (usunięte przez administratora)Ps.Będę to wklejał tak długo aż skończycie wycinać prawdę. A ty wycinaj frajerze.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-03-31 11:12:31 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [vvv - 2014-03-29 02:17:22]:
Dzień dobry
Musiałbym porównać obie umowy o pracę, żeby ocenić. Prawo ustanawia zasadę równego traktowania w zatrudnieniu, ale pracodawca ma możliwość wyższego wynagradzania np. bardziej doświadczonych i lepiej wykształconych pracowników. Zatem różnice mogą wynikać z premii przyznawanej przez pracodawcę: frekwencyjnej, wydajnościowej, stanowiskowej, stażowej itp.
Sąd Najwyższy w wyroku z 22 lutego 2007 r.uznał, że „pracownicy mają prawo do jednakowego wynagrodzenia za jednakową pracę lub pracę o jednakowej wartości, a pracami o jednakowej wartości są prace, których wykonanie wymaga od pracowników porównywalnych kwalifikacji zawodowych, potwierdzonych dokumentami przewidzianymi w odrębnych przepisach lub praktyką i doświadczeniem zawodowym, a także porównywalnej odpowiedzialności i wysiłku.”
Z poważaniem
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-16
Żródło: infopraca.pl
Skoczów
(śląskie)
Work Express Sp. z o.o. Agencja Pracy Tymczasowej certyfikat agencji zatrudnienia nr 1116, dla swojego Klienta w Skoczowie poszukuje kandydatów zainteresowanych pracą na stanowisku: Pakowacz Zakres obowiązków: - Pakowanie czekolady; - Odbieranie...
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-03-31 11:30:09 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pizdek - 2014-03-30 17:49:16]:
Dzień dobry
Jeśli ma Pan roszczenia pod adresem naszej firmy, proszę przesłać oficjalne pismo. Anonimowe pomawianie i obrażanie jest z pewnością łatwiejsze, ale niczego nie naprawi.
Z poważaniem
zdjecie uzytkownika
vvv - 2014-03-31 11:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na mojej umowie jest że mam oprócz stawki na h premię regulaminową firmy,a pracownik tymczasowy ma tylko gołą stawkę na h,no i jemu chyba nie przysługuje ta premia? przecież jest pracownikiem innej firmy(agencji), to moim zdaniem agencja powinna mu wypłacać premię ze swojej kasy.pzdr.
zdjecie uzytkownika
Lutek - 2014-03-31 19:32:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [vvv - 2014-03-31 11:41:17]:
Premię regulowaną,osobiście przez prezydenta Regana.:)Tak Ci wyreguluje,że mucha nie siada.
zdjecie uzytkownika
PS - 2014-04-18 18:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Mam propozycję pracy z WE we Francji. Trochę przeczołgałem po europie za robotą i nie mam zdrowia użerać się z oszustami.ktoś ogarniety napisze prawdę o warunkach pracy na regipsach? Warto zaczynać?
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Express
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x