logo Work Express

Work Express

Katowice

Opinie o Work Express

xyz 2016-04-17 10:48:42
A ciekawe co work ma do powiedzenia na temat pracy w Tchibo w Gallinie w 2013 roku. Jak ludzie oddaja teraz po 3000 tysiace euro do urzedu skarbowego za blad firmy. Czekam na odpowiedz Panie Arturze
Artur Ragan 2016-04-18 09:47:34 [użytkownik zarejestrowany]
Dzien dobry - tę sprawę wyjaśniałem już kilkakrotnie również na tym forum.
Jako że osoby pracujące dłużej niż 183 dni w Niemczech, podlegają tamtejszemu obowiązkowi podatkowemu, aby uprościć rozliczenia do minimum, kwoty podatku dochodowego za rok 2013 odprowadziliśmy do niemieckiego urzędu skarbowego ze środków własnych, jednocześnie pobierając z wynagrodzeń wyliczone przez nas zaliczki. Każdemu pracownikowi, którego dotyczy ta sprawa 20 marca 2014 przekazano za potwierdzeniem odbioru pisemną informację zawierającą szczegóły rozliczeń.
Po weryfikacji naszych rozliczeń z niemieckim biurem podatkowo-prawnym uzyskaliśmy informację, że pobrane kwoty zaliczek na polski podatek dochodowy są niższe niż ich niemiecki odpowiednik. Wskutek tego, pracownicy są zobowiązani zwrócić różnice na konto pracodawcy. Niezwłocznie wysłaliśmy więc standardowe wezwania do zapłaty. Rozumiemy, że sam fakt otrzymania takiego dokumentu rodzi wiele pytań i jesteśmy gotowi na nie odpowiadać.
Z rozmów telefonicznych z naszymi pracownikami wynika, że należało ponownie poprzedzić je stosownymi informacjami pisemnymi. Obecnie, wszelkich wyjaśnień udziela na bieżąco Dział Kadr i Płac. Jednocześnie zastrzegamy, że z uwagi na ochronę danych osobowych, nie wszystkie informacje mogą zostać przekazane przez telefon, bo ta forma kontaktu nie pozwala na jednoznaczne potwierdzenie tożsamości.
Ja 2016-04-18 14:54:23
Teraz macie waszą super Agencje co wałki robi,dobrze wam frajerzy.
Artur Ragan 2016-04-19 09:24:17 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry - jeśli masz wątpliwości, to zadawaj pytania a nie obrażaj ludzi, którzy ciężko pracują.
Pozdrawiam
Ja 2016-04-19 15:48:07
Dokładnie ciężko pracują,a Wy ich rżniecie na kasie,jak Wam nie wstyd,przecież oni robią na Wasze wypłaty! darmozjady pijawki.
Artur Ragan 2016-04-22 15:37:24 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Możemy w czymś pomóc?
Pytania dotyczące spraw kadrowo płacowych prosimy kierować odpowiednio pod numery:
32 775 88 78 lub 32 775 88 51 - dla pracujących we Francji
32 775 88 45 - dla pracujących w Belgii
32 7215735 – dla opiekunów osób starszych pracujących w Niemczech
32 721 56 47 – dla pracujących w Niemczech
pozdrawiam
on 2016-04-24 11:56:47
Taka jest mentalność Polaków,że na wszystkim chcą zarobić,a tu widzę oszustwa podatkowe wykryte przez Niemców i stąd teraz jest problem.
Belgiqe 2016-04-24 12:20:26
Uważajcie na ich oferty pracy w Belgii,bo później wam przyjdą setki euro do zapłaty w podatku belgijskim,robią takie wały że w oczy szczypie!! Oszuści,Oszuści i jeszcze raz Oszuści,jeżeli ktoś się zdecyduje wyjechać z nimi to niech odkłada kasę na podatek.
Artur Ragan 2016-04-25 08:56:56 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry,
Anonimowe pomówienia, wklejane kilkanaście razy w różnych wątkach nie dowodzą niczego, poza tchórzostwem autorów.
Jeżeli mają Państwo pytania, dotyczące naszej działalności i rozliczeń z organami podatkowymi, proszę je kierować pod numery telefonów podane powyżej.
Pozdrawiam
Ja 2016-04-30 15:18:56
Widzę że agentura zmieniła nazwę,teraz są WORK SERVICE EXPRESS,pewnie dlatego żeby oszukanym było trudniej odzyskać hajs.
Ja 2016-05-02 06:40:53
Nie wiem jak jest w Polsce z ich ofertami,ale za granicą jest wiele niejasności,obiecują co innego,a na miejscu jest co innego,ale zawsze możesz spróbować :),tylko pilnuj godzin pracy,bo oni lubią się mylić na niekorzyść pracownika.
Artur Ragan 2016-05-02 08:31:58 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Jeśli na miejscu zastała Pani warunki odbiegające od opisanych w umowie, proszę zadawać pytania oficjalnymi kanałami a nie rzucać anonimowe pomówienia. Co do rozliczenia czasu pracy; pomyłki zdarzają się każdemu, ale wszystkie, poparte rzetelnymi dowodami reklamacje dotyczące liczby przepracowanych godzin zostały rozpatrzone.
Pozdrawiam
Ja 2016-05-02 08:50:59
Jakie pytania? przecież to i tak już niczego nie zmieni,Wy tylko piszecie o kontakcie z Wami,a tak na prawdę niczego nie robicie,bo tak wygodniej,przecież nie Wy żyjecie i pracujecie w tych warunkach,tylko ludzie,a Wam spływają tylko profity i to się tylko dla Was liczy przekonałam się o tym kilka razy,koordynator miał wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Artur Ragan 2016-05-04 12:47:02 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Jak na firmę, która nic nie robi i nie reaguje na pytania, dość często i intensywnie komunikujemy się z naszymi pracownikami. Również na tym forum:)
Jeśli koordynator nie odpowiada na pytania - proszę wysłać informację do Rzecznika Pracownika. Działa od 2010 roku i obsłużył wiele różnych spraw pracowniczych z dobrym skutkiem.
Gdyby miała Pani do przekazania coś więcej niż pomówienia i wyzwiska - ja też jestem do dyspozycji.
Pozdrawiam serdecznie
hektor2 2016-05-05 17:34:00
Zabiera głos,bo ratują swoja ( usunięte przez administratora )br /> A większość opinii jest negatywna,więc wszystko mówi za siebie....
Artur Ragan 2016-05-06 09:40:38 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Jestem do Państwa dyspozycji na tym forum od 2009 roku. Od samego początku różni anonimowi mądrale wieszczą rychły upadek naszej firmy. W tym czasie zatrudniliśmy tysiące ludzi w kilku krajach Unii. Większość naszych pracowników wracała do nas na kolejne kontrakty i w badaniach satysfakcji deklarowała chęć kontynuowania współpracy. Obecnie jesteśmy częścią największego podmiotu w branży HR w tej części Europy i planujemy dalszy rozwój. Niebawem w naszej ofercie pojawią się kolejne zawody i kraje.
Takie są fakty.
A negatywne opinie? Bezkarnie opluć da się w internecie każdą firmę i nie ma na to rady.
Pozdrawiam
on 2016-05-06 17:44:02
Dzień dobry,jakie kraje ma pan na myśli ??
Tomasz 2016-05-08 06:41:23
Work express połączył się z tym badziewiem Work Service,więc teraz będzie gorzej,pracowałem kiedyś w WS i stawki mieli śmiesznie niskie,opóźnione i nie terminowe wypłaty,nie polecam!!!!
on 2016-05-09 08:28:15
Zastanawia mnie jedno, kiedy wreszcie skończy się te upadlanie ludzi w postaci żerujących na nich agencji pracy tymczasowych. Może by tak trzeba kogoś wywieść z zakładu na taczce z gnojem, żeby poczuł te same upodlenie co człowiek pracujący pod agencją...
Artur Ragan 2016-05-09 08:38:24 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
A co masz na myśli, pisząc "te upadlanie ludzi"?
Chętnie odpowiem na pytania dotyczące pracy tymczasowej.
Pozdrawiam
on 2016-05-09 09:34:55
To mam na myśli że pracując pod agencją jest się pracownikiem drugiej kategorii,nic się nie należy,nie ma premii,nie ma bonów na świeta,jak jest organizowany piknik z firmy,to tymczasowi nie są zapraszani i jest jeszcze wiele innych rzeczy,a najważniejsze jest to że zarabia się mniej niż stali pracownicy i nie można się odezwać nawet słowem,bo szybko można wyleciec z roboty.
Artur Ragan 2016-05-09 11:38:17 [użytkownik zarejestrowany]
Co do zasady, pracownikom tymczasowym przysługują takie prawa zdrowotne, szkoleniowe czy ochronne, jak kolegom pracującym obok na umowach o pracę, a jedyną różnicą jest okres wypowiedzenia. A przykładów nadużyć czy błędów ludzkich nie brak w żadnej branży. Jeśli zaś mamy twarde dowody na dyskryminacje płacową, piszemy mail do Inspekcji Pracy a nie posty na forum. Kłopot w tym, że pod mailem trzeba się podpisać.
Pozdrawiam
on 2016-05-09 12:45:24
Panie Ragan,przecież to normalne ze przysługują im prawa zdrowotne,bo płaca składki przecież,Pan chyba nie rozumie o czym mowa? są gorzej traktowani od stałych pracowników,a pracują tak samo jak oni,a nawet lepiej,tyle w temacie.
Artur Ragan 2016-05-10 11:38:36 [użytkownik zarejestrowany]
Jak juz napisałem, przykładów nadużyć czy błędów ludzkich nie brak w żadnej branży. Jeśli mamy twarde dowody na dyskryminacje, piszemy mail lub oficjalne zawiadomienie do Inspekcji Pracy.
Ja 2016-05-10 15:50:52
Jaki mail do IP?,przecież umowy z agencją niczego nie oferują po za podstawową stawką,zero premii,zero socjalu i dlatego mają niekorzystne warunki,dodatki zabiera pośrednik,jak już tu było kiedyś napisane.
Artur Ragan 2016-05-11 09:53:01 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Kłamstwo "kiedyś napisane" nie staje się prawdą, nawet jeśli je wkleić 1000 razy pod różnymi nickami.
Dowody na to, że "dodatki zabiera pośrednik" to łakomy kąsek dla każdego prawnika, więc proszę kogoś tym zainteresować.
(Tyle, że nie istnieją, bo to też kolejny wymysł.)
Dobra rada: jeśli umowa zawiera niekorzystne warunki, lepiej jej nie podpisywać.
Pozdrawiam serdecznie
ja 2016-05-11 16:53:00
To w takim razie gdzie są te dodatki w postaci premii itp?,jeżeli pośrednik nie zabiera,to gdzie one są? Przecież pracownik tymczasowy ma być tak samo traktowany jak stały,więc premia,bony itp tez mu się należą.
Artur Ragan 2016-05-11 20:09:21 [użytkownik zarejestrowany]
Pytanie pomocnicze: kto wyznacza wysokość i składniki wynagrodzenia pracowników tymczasowych i cieszy się, że dzięki zatrudnianiu przez agencję nie musi przyznawać żadnych ekstra dodatków?
Pozdrawiam
Artur Ragan 2016-05-12 14:22:41 [użytkownik zarejestrowany]
Pytanie pomocnicze: kto ustala wynagrodzenia pracowników z agencji, ciesząc się, że dzięki temu korzysta z ich pracy tylko wtedy, kiedy są potrzebni?
Ja 2016-05-12 15:12:31
ok,ale przecież agencja też ma coś do powiedzenia,aby wynegocjować jak najlepsze warunki dla swoich pracowników,na to wychodzi że agencje mają gdzieś za ile ludzie będą robić,ważne są ich zyski.
Artur Ragan 2016-05-13 07:56:19 [użytkownik zarejestrowany]
Widzę, że teza o nikczemności agencji musi zostać obroniona, bez względu na fakty:)
Zapewniam, że agencje chcą, aby pracownicy tymczasowi zarabiali jak najwięcej, bo wtedy na każdą ofertę zgłasza się więcej kandydatów i rekrutacje przebiegają o wiele sprawniej. A to tylko jeden z powodów.
pozdrawiam
ona 2016-05-14 14:17:38
Mimo wszystko praca przez agencje zawsze będzie tą gorszą pracą.
Artur Ragan 2016-05-16 13:12:36 [użytkownik zarejestrowany]
Można w nieskończoność przeciwstawiać zatrudnienie stałe tymczasowemu, tylko po co? Na całym świecie miliony ludzi z wielu przyczyn wolą pracować przez czas określony, korzystając z usług pośredników. Po prostu zatrudnienie stałe nie pasuje im z wielu względów - uczą sie, mają skomplikowaną sytuacje rodzinną, opiekują się osobami chorymi itp. O tym, ilu ludziom praca przez agencję ułatwiła znalezienie stałego zatrudnienia.
gall 2016-05-22 09:18:40
to co Ty kupujesz w Belgii że 300 E starcza Ci na kilka dni ?
Tom 2016-05-22 10:04:11
Szanowny Panie,tyle tylko że na świecie ludzie robiący pod agencjami maja dokładnie takie same warunki jak stali pracownicy,tzn ze wszystkimi dodatkami(premia,bony i inne)a umowy mają na kilka lat,a nie na miesiąc,tydzień,więc Polskim agencjom bardzo daleko do tych europejskich,światowych i dlatego w Polsce praca tymczasowa zawsze będzie się kojarzyć z wyzyskiem pracowników.
Artur Ragan 2016-05-23 10:11:30 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Zgodnie z polskim prawem, pracownikom tymczasowym przysługują takie prawa zdrowotne, szkoleniowe czy ochronne, jak kolegom pracującym obok na umowach o pracę, a jedyną różnicą jest okres wypowiedzenia. Zachęcam do informowania odpowiednich instytucji o przypadkach naruszania prawa.
Chętnie poznam nazwę agencji pracy tymczasowej, która proponuje umowy na kilka lat, natomiast co się komu z czym kojarzy chyba wykracza poza temat tej konwersacji.
Pozdrawiam
ja4 2016-05-24 18:44:15
jakie prawa zdrowotne? jeżeli się zachoruje,to następnej umowy już się nie dostanie!więc o czym tu mowa???
Artur Ragan 2016-05-25 06:59:59 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Agencja zatrudnienia ma prawo nie zaproponować pracownikowi kolejnej umowy bez podawania przyczyn. Takie jest prawo i taka jest specyfika pracy tymczasowej na całym świecie.
Pozdrawiam
on 2016-05-26 09:41:10
No to same superlatywy,to znaczy że ile będzie się pracować zależy od widzi mi się jakiegoś typa albo laski z agencji,a jeżeli się zachoruje,to jest bankowe że następnej umowy nie dadzą,ponieważ wtedy oni są stratni,bo nie pracujesz,a oni nie maja za ciebie kasy,a muszą dać ze swoich za chorobowe,a jak wiadomo agencje do dawania nie są chętne,a zabierać to jak najbardziej,nigdy bym nie chciał takiej pracy w której był bym nikim.
komisjoner 2016-06-17 12:13:10
Hej dawno mnie tu nie było, a tu dyskusja na temat premii itd. Tak jak już pisałem kiedyś, mimo połączenia się z WS wypłaty są zawsze na kontach dziesiątego bez żadnych poślizgów ( po prostu masz to jak w banku ). Wszystkim wahającym się polecam Work Express ( obecnie Work Service Express ) zarobicie tu konkretne pieniądze a nie jakieś tam śmieszne 800 euro ( bo tak mniej więcej zostaje na rękę po odliczeniu wszystkich składek i opłaty za mieszkanie ) jak przez agencje niemieckie na niemieckich umowach . Oczywiście nie ma jakiś tam premii co miesiąc ale też nie jest prawdą to , że jak ktoś zachoruje to zaraz zwalniają . Zawsze wtedy dzwonią i się pytają czy wracasz do pracy , jak powiesz że tak , nie ma problemu pracujesz dalej , człowiek to nie maszyna i ma prawo zachorować i każdy o tym wie. Co by nie mówić jest to jednak polska agencja na polskich prawach , z którą zawsze się dogadasz. A jak sobie podpiszesz umowę na niemieckich zasadach to się potem sądż w Niemczech nie wiadomo z kim i gdzie o swoje pieniądze. Oczywiście inna bajka jakby się pracowało bezpośrednio u Niemca , ale nie jest to proste bo wszystko jest opanowane przez złodziejskie niemieckie agencje , albo niby polskie co wysyłają do pracy przez niemieckie agencje. Pomieszanie z poplątaniem.
Ja 2016-06-18 13:16:59
Widzę że WES wystawia sobie dobre komentarze,brawo :)
Ja 2016-06-18 17:02:48
zadowoleni to mogą być tylko oni że znaleźli frajerów do roboty za gównianą kasę.
Artur 2016-06-20 10:42:19
Co takiego jest super? bo większość opinii jest negatywna i nie tylko na tym forum,na fcbk ludzie też źle się wypowiadali na temat tej agencji,to jak to w końcu jest?
Artur 2016-06-20 15:01:18
Może to tylko jest dobrze napisane,a nie wiadomo co czeka tam na miejscu? ludzie którzy byli w Belgii narzekali na brak prądu i ogrzewania w lokalach,a agencja miała to gdzieś,a zapewniali dobre warunki.A w ogóle zalegają z płatnościami,trzeba się upominać o wszystko,bo inaczej sami nie oddadzą,ja bym nie wyjechał z nimi,za dużo niezgodności z ich strony.
ona 2016-06-25 12:52:45
Olej to,nie warto u nich robić,kantują na wszystkim,2 miesiące prosiłam się o wyrównanie wypłaty!!!!
ona 2016-06-26 14:58:46
Dostałam,ale musiałam długo czekać,dopiero groźby pozwem o zapłatę pomogły,nie polecam.
JA3 2016-06-27 23:15:57
To się zatrudnij u nich i przekonaj się sam,to że dalej prowadzą nabory to nic nie znaczy.
NickNickNick 2016-07-27 18:57:14
Nie polecam ten agencji, ciężko się dostać do niektórych fabryk np. NGK Ceramic w Gliwicach, lepiej iść do innej Agencji i tam się dostajesz, przynajmniej w moim wypadku tak było .
Sławek P. 2016-07-27 19:20:55 [użytkownik zarejestrowany]
A może po prostu nie sprostałeś wymaganiom a w innej agencji biorą jak leci żebyś tylko kasę im nabijał
alo 2016-07-27 20:25:59
Teraz też mają sporo ciekawych ofert pracy i to nie tylko za granica ale i w kraju
Zostaw swoją opinię o Work Express - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Express