Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Work Express

Pracowałeś w firmie Work Express i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-03 12:10:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-03-03 10:37:44]:
Daj sobie spokój z agencjami pracy,bo będziesz pracownikiem drugiej kategorii,czyli na rozkazy stałych pracowników i co dzień będziesz na innym stanowisku,te umowy co agencje oferują,to mijają się z celem,na umowie masz co innego,a robisz co innego,jesteś zwykłym śmieciem,którego trzeba tylko wyzyskiwać bo i tak za niedługo odejdzie.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-03 12:46:37 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-03-03 12:10:36]:
Dzień dobry
Jeśli będąc zatrudnionym przez jakąś agencję pracy tymczasowej doświadczył Pan takiego traktowania, to proszę poinformować o tym swojego koordynatora a potem inspekcję pracy.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jop - 2015-03-03 19:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyżby chodziło o kunę?Haha,niekompetentny dzieciak,po mordzie nakłaść i tyle,on ma ze 40 kilo.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-04 09:04:19 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jop - 2015-03-03 19:28:43]:
Witam
Art. 18. § 2. KK "Odpowiada za podżeganie, kto chcąc, aby inna osoba dokonała czynu zabronionego, nakłania ją do tego.
§ 3. Odpowiada za pomocnictwo, kto w zamiarze, aby inna osoba dokonała czynu zabronionego, swoim zachowaniem ułatwia jego popełnienie, w szczególności (...) udzielając rady lub informacji."
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-04 09:13:24 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
W 2014 Państwowa Inspekcja Pracy przeprowadziła setki kontroli w agencjach pracy tymczasowej i w zakładach pracodawców użytkowników korzystających z ich usług. W tym roku ma ich być jeszcze więcej, zatem Pański argument nie odpowiada rzeczywistości.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-04 13:53:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-03-04 09:13:24]:
Tylko że nikt pracowników tymczasowych nie pójdzie do PIP na skargę,bo tam trzeba podać swoje dane,a wtedy już ma pewność że na 100% kolejnej umowy nie dostanie,bo w każdym zakładzie niewygodnych pracowników się pozbywa.
zdjecie uzytkownika
XYZ - 2015-03-04 13:57:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-03-04 09:13:24]:
właśnie dlatego PIP ma na oku agencje pracy,bo jest dużo skarg na ich działalność,oszukiwanie na godzinach,urlopach,wypłatach i jeszcze wiele do pisania.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-04 16:35:33 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-03-04 13:53:18]:
Witam
Zgodnie z art. 44.3 Ustawy o Państwowej Inspekcji Pracy inspektorzy pracy są obowiązani do nieujawniania informacji, że kontrola przeprowadzana jest w następstwie skargi, chyba że zgłaszający skargę wyrazi na to pisemną zgodę a dane pracownika wnoszącego skargę objęte są tajemnicą służbową i nie wolno ich nikomu ujawniać, bez jego pisemnej zgody.
Faktem jest, że donosów na agencje spłynęło wiele tysięcy a nieprawidłowości stwierdzono w 164 przypadkach przez cały ubiegły rok. To niewiele, zważywszy, że jest ich w Polsce ponad 4500.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-04 18:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-03-04 16:35:33]:
no tak,a jednak są nieprawidłowości,przecież ci oszukiwani ludzie pracują na te agencje,a one ich zwyczajnie okradają i jak tu mieć zaufanie do takich agencji,dlatego opinia o pracy tymczasowej zawsze będzie kojarzona z oszukiwaniem pracowników.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-05 17:01:15 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-03-04 18:44:35]:
Dzień dobry - takie generalizowanie do niczego nie prowadzi. Jeśli uważa się Pan za pokrzywdzonego przez jakąś agencję, proszę zwrócić się ze skargą na nią do Państwowej Inspekcji Pracy. Jak pisałem - ma ona obowiązek rozpatrzyć każdy sygnał tego typu.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
komisjoner - 2015-03-05 20:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-03-04 09:04:19]:
stragan,taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak ty nikogo nie będzie uczył prawa
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-06 08:52:22 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry - dziękuję za rzeczowe i kulturalne wypowiedzi, które pomagają użytkownikom tego forum.
Jeśli mogę w czymś pomóc, proszę śmiało pytać.
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-03-06 18:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego Workexpress oferuję stawkę 7,86 euro za pracę w Niemczech na stanowisku Komisjoner,jak minimalna stawka w Niemczech to 8,50 euro?
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-09 09:18:52 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JA - 2015-03-06 18:02:55]:
Dzień dobry - takie wynagrodzenie jest dopuszczone w odniesieniu do pracownika podczas okresu próbnego. W ofercie jest wyraźnie napisane: "(...) Stawka godzinowa 7,86 Euro brutto na okresie próbnym, po okresie próbnym stawka godzinowa 8,50 Euro brutto (...)".
zdjecie uzytkownika
Tedy - 2015-03-10 04:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-03-09 09:18:52]:
No,a Work jak zwykle musi dać tą najniższą stawkę.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-10 09:18:58 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tedy - 2015-03-10 04:00:12]:
Dzień dobry - agencje zawsze ustalają stawki w porozumieniu z pracodawcami użytkownikami i to oni mają głos decydujący.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-03-10 15:51:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-03-10 09:18:58]:
No właśnie,Panie Arturze,jak to jest z tymi stawkami?,kto ustala te stawki?,bo mi się wydaje że Pracodawca Użytkownik daje jak najniższą stawkę,a Agencje zapewniają że znajdą frajerów co będą robić za taką kasę.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-11 10:50:36 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JA - 2015-03-10 15:51:44]:
Dzień dobry - jest tak jak napisałem; agencje ustalają stawki w porozumieniu z pracodawcami użytkownikami i to oni mają głos decydujący.
Agencja podejmuje się rekrutacji albo nie a jak kto nazywa ludzi szukających zatrudnienia, to już jego sprawa indywidualna.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
zapytanie - 2015-03-12 10:55:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś pracował w Tchibo pod Norymbergią? Jakie wrażenia? czy firma płaci na czas? Czy jest ubezpieczenie? I jak to jest z zatrudnieniem na pierwsze dwa tygodnie? Różne opinie słyszałem.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-03-14 07:44:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zapytanie - 2015-03-12 10:55:11]:
Daj spokój z Tchibo,a Work Express i tak tam już nie rekrutuje bo wyrzucili ich za przekręty.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-14 19:01:32 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś - 2015-03-14 07:44:45]:
Dobry wieczór
Bardzo ciekawe informacje. Szkoda, że nieprawdziwe - aktualnie przy projekcie Tchibo pod Norymbergą pracuje około 50 osób i planowane są kolejne rekrutacje. Zatem o żadnym wyrzuceniu nie ma mowy.
Pozdrawiam konkurencję.
zdjecie uzytkownika
mario - 2015-03-16 14:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
mam pytanie odnosnie pracy w Tchibo pod Norymbergia?? ma ktos jakies doswiadczenia z tym zwiazane?? jak to wszystko wyglada i czy warto jechac??
zdjecie uzytkownika
kja - 2015-03-24 15:25:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mario chyba pomyliłeś firmy, to nie Tchibo tylko work express. a co do samej pracy to ja akurat słyszłem o nich dobre rzeczy i wydaje mi się, że całkiem spokojnie można do nich iść do pracy, bo to jest firma spora, która nie ma porblemów z płynnością finansową, więc jak nabardzije moim zdaniem można do nich aplikowac.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: niunia zadaje typowe pytania ale nie ma sie czego czepiać
Pytania: czy ma pan jakieś pytania
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-27 08:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko było by cacy,gdyby nie kantowali na dietach i opłatach za kwatery.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-27 09:37:32 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-03-27 08:26:11]:
Dzień dobry
jeśli ma Pan wątpliwości do rozliczeń, proszę napisać o co konkretnie chodzi w mailu do Rzecznika Pracownika. Wyjaśnimy sprawę i niezwłocznie odpowiemy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Express
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Work Express?
Zadaj pytanie