Profil firmy Work Express

Work Express

Katowice

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o Work Express

Ja 2016-04-30 15:18:56
Widzę że agentura zmieniła nazwę,teraz są WORK SERVICE EXPRESS,pewnie dlatego żeby oszukanym było trudniej odzyskać hajs.
0
aha 2016-05-01 21:08:50
@ja a czy zostałas oszukana przez ta firmię? Powiedz porsze jakieś szczegóły bo szukają ludzi na różne stanowiska, głównie magazynowe, takie jak operator wózka widłowego do Worcławaia czy operator linii produkcyjnej do Nakła Śląskiegio. Oferty sa świeże
0
Ja 2016-05-02 06:40:53
Nie wiem jak jest w Polsce z ich ofertami,ale za granicą jest wiele niejasności,obiecują co innego,a na miejscu jest co innego,ale zawsze możesz spróbować :),tylko pilnuj godzin pracy,bo oni lubią się mylić na niekorzyść pracownika.
0
Artur Ragan 2016-05-02 08:31:58 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Jeśli na miejscu zastała Pani warunki odbiegające od opisanych w umowie, proszę zadawać pytania oficjalnymi kanałami a nie rzucać anonimowe pomówienia. Co do rozliczenia czasu pracy; pomyłki zdarzają się każdemu, ale wszystkie, poparte rzetelnymi dowodami reklamacje dotyczące liczby przepracowanych godzin zostały rozpatrzone.
Pozdrawiam
0
Ja 2016-05-02 08:50:59
Jakie pytania? przecież to i tak już niczego nie zmieni,Wy tylko piszecie o kontakcie z Wami,a tak na prawdę niczego nie robicie,bo tak wygodniej,przecież nie Wy żyjecie i pracujecie w tych warunkach,tylko ludzie,a Wam spływają tylko profity i to się tylko dla Was liczy przekonałam się o tym kilka razy,koordynator miał wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
0
Artur Ragan 2016-05-04 12:47:02 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Jak na firmę, która nic nie robi i nie reaguje na pytania, dość często i intensywnie komunikujemy się z naszymi pracownikami. Również na tym forum:)
Jeśli koordynator nie odpowiada na pytania - proszę wysłać informację do Rzecznika Pracownika. Działa od 2010 roku i obsłużył wiele różnych spraw pracowniczych z dobrym skutkiem.
Gdyby miała Pani do przekazania coś więcej niż pomówienia i wyzwiska - ja też jestem do dyspozycji.
Pozdrawiam serdecznie
0
hektor 2016-05-05 11:57:17
bardzo podoba mi się, że agencja zabiera głos na forum, i to dokładnie z imienia i nazwiska jednego z przedstawicieli firmy. To bardzo ważne, ludzie mogą szybciej takim firmom zaufać :)
0
hektor2 2016-05-05 17:34:00
Zabiera głos,bo ratują swoja ( usunięte przez administratora )br /> A większość opinii jest negatywna,więc wszystko mówi za siebie....
0
Artur Ragan 2016-05-06 09:40:38 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Jestem do Państwa dyspozycji na tym forum od 2009 roku. Od samego początku różni anonimowi mądrale wieszczą rychły upadek naszej firmy. W tym czasie zatrudniliśmy tysiące ludzi w kilku krajach Unii. Większość naszych pracowników wracała do nas na kolejne kontrakty i w badaniach satysfakcji deklarowała chęć kontynuowania współpracy. Obecnie jesteśmy częścią największego podmiotu w branży HR w tej części Europy i planujemy dalszy rozwój. Niebawem w naszej ofercie pojawią się kolejne zawody i kraje.
Takie są fakty.
A negatywne opinie? Bezkarnie opluć da się w internecie każdą firmę i nie ma na to rady.
Pozdrawiam
0
on 2016-05-06 17:44:02
Dzień dobry,jakie kraje ma pan na myśli ??
0
Tomasz 2016-05-08 06:41:23
Work express połączył się z tym badziewiem Work Service,więc teraz będzie gorzej,pracowałem kiedyś w WS i stawki mieli śmiesznie niskie,opóźnione i nie terminowe wypłaty,nie polecam!!!!
0
on 2016-05-09 08:28:15
Zastanawia mnie jedno, kiedy wreszcie skończy się te upadlanie ludzi w postaci żerujących na nich agencji pracy tymczasowych. Może by tak trzeba kogoś wywieść z zakładu na taczce z gnojem, żeby poczuł te same upodlenie co człowiek pracujący pod agencją...
0
Artur Ragan 2016-05-09 08:38:24 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
A co masz na myśli, pisząc "te upadlanie ludzi"?
Chętnie odpowiem na pytania dotyczące pracy tymczasowej.
Pozdrawiam
0
on 2016-05-09 09:34:55
To mam na myśli że pracując pod agencją jest się pracownikiem drugiej kategorii,nic się nie należy,nie ma premii,nie ma bonów na świeta,jak jest organizowany piknik z firmy,to tymczasowi nie są zapraszani i jest jeszcze wiele innych rzeczy,a najważniejsze jest to że zarabia się mniej niż stali pracownicy i nie można się odezwać nawet słowem,bo szybko można wyleciec z roboty.
0
Artur Ragan 2016-05-09 11:38:17 [użytkownik zarejestrowany]
Co do zasady, pracownikom tymczasowym przysługują takie prawa zdrowotne, szkoleniowe czy ochronne, jak kolegom pracującym obok na umowach o pracę, a jedyną różnicą jest okres wypowiedzenia. A przykładów nadużyć czy błędów ludzkich nie brak w żadnej branży. Jeśli zaś mamy twarde dowody na dyskryminacje płacową, piszemy mail do Inspekcji Pracy a nie posty na forum. Kłopot w tym, że pod mailem trzeba się podpisać.
Pozdrawiam
0
on 2016-05-09 12:45:24
Panie Ragan,przecież to normalne ze przysługują im prawa zdrowotne,bo płaca składki przecież,Pan chyba nie rozumie o czym mowa? są gorzej traktowani od stałych pracowników,a pracują tak samo jak oni,a nawet lepiej,tyle w temacie.
0
Artur Ragan 2016-05-10 11:38:36 [użytkownik zarejestrowany]
Jak juz napisałem, przykładów nadużyć czy błędów ludzkich nie brak w żadnej branży. Jeśli mamy twarde dowody na dyskryminacje, piszemy mail lub oficjalne zawiadomienie do Inspekcji Pracy.
0
Ja 2016-05-10 15:50:52
Jaki mail do IP?,przecież umowy z agencją niczego nie oferują po za podstawową stawką,zero premii,zero socjalu i dlatego mają niekorzystne warunki,dodatki zabiera pośrednik,jak już tu było kiedyś napisane.
0
Artur Ragan 2016-05-11 09:53:01 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Kłamstwo "kiedyś napisane" nie staje się prawdą, nawet jeśli je wkleić 1000 razy pod różnymi nickami.
Dowody na to, że "dodatki zabiera pośrednik" to łakomy kąsek dla każdego prawnika, więc proszę kogoś tym zainteresować.
(Tyle, że nie istnieją, bo to też kolejny wymysł.)
Dobra rada: jeśli umowa zawiera niekorzystne warunki, lepiej jej nie podpisywać.
Pozdrawiam serdecznie
0
ja 2016-05-11 16:53:00
To w takim razie gdzie są te dodatki w postaci premii itp?,jeżeli pośrednik nie zabiera,to gdzie one są? Przecież pracownik tymczasowy ma być tak samo traktowany jak stały,więc premia,bony itp tez mu się należą.
0
Artur Ragan 2016-05-11 20:09:21 [użytkownik zarejestrowany]
Pytanie pomocnicze: kto wyznacza wysokość i składniki wynagrodzenia pracowników tymczasowych i cieszy się, że dzięki zatrudnianiu przez agencję nie musi przyznawać żadnych ekstra dodatków?
Pozdrawiam
0
Artur Ragan 2016-05-12 14:22:41 [użytkownik zarejestrowany]
Pytanie pomocnicze: kto ustala wynagrodzenia pracowników z agencji, ciesząc się, że dzięki temu korzysta z ich pracy tylko wtedy, kiedy są potrzebni?
0
Ja 2016-05-12 15:12:31
ok,ale przecież agencja też ma coś do powiedzenia,aby wynegocjować jak najlepsze warunki dla swoich pracowników,na to wychodzi że agencje mają gdzieś za ile ludzie będą robić,ważne są ich zyski.
0
Artur Ragan 2016-05-13 07:56:19 [użytkownik zarejestrowany]
Widzę, że teza o nikczemności agencji musi zostać obroniona, bez względu na fakty:)
Zapewniam, że agencje chcą, aby pracownicy tymczasowi zarabiali jak najwięcej, bo wtedy na każdą ofertę zgłasza się więcej kandydatów i rekrutacje przebiegają o wiele sprawniej. A to tylko jeden z powodów.
pozdrawiam
0
ona 2016-05-14 14:17:38
Mimo wszystko praca przez agencje zawsze będzie tą gorszą pracą.
0
Artur Ragan 2016-05-16 13:12:36 [użytkownik zarejestrowany]
Można w nieskończoność przeciwstawiać zatrudnienie stałe tymczasowemu, tylko po co? Na całym świecie miliony ludzi z wielu przyczyn wolą pracować przez czas określony, korzystając z usług pośredników. Po prostu zatrudnienie stałe nie pasuje im z wielu względów - uczą sie, mają skomplikowaną sytuacje rodzinną, opiekują się osobami chorymi itp. O tym, ilu ludziom praca przez agencję ułatwiła znalezienie stałego zatrudnienia.
0
gall 2016-05-22 09:18:40
to co Ty kupujesz w Belgii że 300 E starcza Ci na kilka dni ?
0
Tom 2016-05-22 10:04:11
Szanowny Panie,tyle tylko że na świecie ludzie robiący pod agencjami maja dokładnie takie same warunki jak stali pracownicy,tzn ze wszystkimi dodatkami(premia,bony i inne)a umowy mają na kilka lat,a nie na miesiąc,tydzień,więc Polskim agencjom bardzo daleko do tych europejskich,światowych i dlatego w Polsce praca tymczasowa zawsze będzie się kojarzyć z wyzyskiem pracowników.
0
Artur Ragan 2016-05-23 10:11:30 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Zgodnie z polskim prawem, pracownikom tymczasowym przysługują takie prawa zdrowotne, szkoleniowe czy ochronne, jak kolegom pracującym obok na umowach o pracę, a jedyną różnicą jest okres wypowiedzenia. Zachęcam do informowania odpowiednich instytucji o przypadkach naruszania prawa.
Chętnie poznam nazwę agencji pracy tymczasowej, która proponuje umowy na kilka lat, natomiast co się komu z czym kojarzy chyba wykracza poza temat tej konwersacji.
Pozdrawiam
0
ja4 2016-05-24 18:44:15
jakie prawa zdrowotne? jeżeli się zachoruje,to następnej umowy już się nie dostanie!więc o czym tu mowa???
0
Artur Ragan 2016-05-25 06:59:59 [użytkownik zarejestrowany]
Dzień dobry
Agencja zatrudnienia ma prawo nie zaproponować pracownikowi kolejnej umowy bez podawania przyczyn. Takie jest prawo i taka jest specyfika pracy tymczasowej na całym świecie.
Pozdrawiam
0
on 2016-05-26 09:41:10
No to same superlatywy,to znaczy że ile będzie się pracować zależy od widzi mi się jakiegoś typa albo laski z agencji,a jeżeli się zachoruje,to jest bankowe że następnej umowy nie dadzą,ponieważ wtedy oni są stratni,bo nie pracujesz,a oni nie maja za ciebie kasy,a muszą dać ze swoich za chorobowe,a jak wiadomo agencje do dawania nie są chętne,a zabierać to jak najbardziej,nigdy bym nie chciał takiej pracy w której był bym nikim.
0
ula 2016-06-02 22:54:56
chciałam się u was zatrudnić we Francji jako cieśla szalunkowy - czy to prawda że wymagany jest własny samochód?
0
komisjoner 2016-06-17 12:13:10
Hej dawno mnie tu nie było, a tu dyskusja na temat premii itd. Tak jak już pisałem kiedyś, mimo połączenia się z WS wypłaty są zawsze na kontach dziesiątego bez żadnych poślizgów ( po prostu masz to jak w banku ). Wszystkim wahającym się polecam Work Express ( obecnie Work Service Express ) zarobicie tu konkretne pieniądze a nie jakieś tam śmieszne 800 euro ( bo tak mniej więcej zostaje na rękę po odliczeniu wszystkich składek i opłaty za mieszkanie ) jak przez agencje niemieckie na niemieckich umowach . Oczywiście nie ma jakiś tam premii co miesiąc ale też nie jest prawdą to , że jak ktoś zachoruje to zaraz zwalniają . Zawsze wtedy dzwonią i się pytają czy wracasz do pracy , jak powiesz że tak , nie ma problemu pracujesz dalej , człowiek to nie maszyna i ma prawo zachorować i każdy o tym wie. Co by nie mówić jest to jednak polska agencja na polskich prawach , z którą zawsze się dogadasz. A jak sobie podpiszesz umowę na niemieckich zasadach to się potem sądż w Niemczech nie wiadomo z kim i gdzie o swoje pieniądze. Oczywiście inna bajka jakby się pracowało bezpośrednio u Niemca , ale nie jest to proste bo wszystko jest opanowane przez złodziejskie niemieckie agencje , albo niby polskie co wysyłają do pracy przez niemieckie agencje. Pomieszanie z poplątaniem.
0
alo 2016-06-17 12:18:59
a czy wogole istnieje taka możliwosc, komisjoner' by po zakonczeniu umowy z agencja dzieki ktorej wyjezdzasz za granice do pracy, ta firma w ktorej zostajesz zatrudniony, przyjela cie do siebie na ich umowie i warunkach? czy to jest nie relane? moze wtedy yloby lepiej
0
Ja 2016-06-18 13:16:59
Widzę że WES wystawia sobie dobre komentarze,brawo :)
0
hjjj 2016-06-18 14:35:07
@Ja może po prostu ktoś jest zadowolony z pracy tutaj , nie pomyslałeś o tym? To ze tobie sie nie podoba nie znacyz ze innym też ma sie nie poodobać. A widze ze szukaja teraz na kilka stanowisk jak monter
0
Ja 2016-06-18 17:02:48
zadowoleni to mogą być tylko oni że znaleźli frajerów do roboty za gównianą kasę.
0
Scenka 2016-06-18 17:42:10
Nie przesadzaj i nie zniechęcaj innych, wiadomo, ze praca fizyczna jest ciężka, ale jest tutaj naprawdę super
0
Artur 2016-06-20 10:42:19
Co takiego jest super? bo większość opinii jest negatywna i nie tylko na tym forum,na fcbk ludzie też źle się wypowiadali na temat tej agencji,to jak to w końcu jest?
0
kja 2016-06-20 11:36:14
wydaje mi się, że po prostu różne osoby mają o nich różne opinie i stąd bierze się taka rozbierzność. Wydaje mi się, że jednak dobra jest u ncih oferta pracy jako Cieśla szalunkowy z językiem francuskim Nr 125, tylko wiąże się ona z wyjazdem właśnie.
0
Artur 2016-06-20 15:01:18
Może to tylko jest dobrze napisane,a nie wiadomo co czeka tam na miejscu? ludzie którzy byli w Belgii narzekali na brak prądu i ogrzewania w lokalach,a agencja miała to gdzieś,a zapewniali dobre warunki.A w ogóle zalegają z płatnościami,trzeba się upominać o wszystko,bo inaczej sami nie oddadzą,ja bym nie wyjechał z nimi,za dużo niezgodności z ich strony.
0
erfg 2016-06-20 16:39:37
zainteresowałą mnie oferta pracy na stanowisko operatora produkcji GPF w Bytomiu oferuja umowę o pracę tymczasową na pełny etat; pracę w Gliwicach w systemie III-zmianowym, docelowo w Dąbrowie Górniczej w systemie 12-godzinnym równoważnym
0
ona 2016-06-25 12:52:45
Olej to,nie warto u nich robić,kantują na wszystkim,2 miesiące prosiłam się o wyrównanie wypłaty!!!!
0
maciuś 2016-06-25 12:55:07
i dostałaś w końcu to wyrównanie? ja i tak chxcę pracę od zaraz więc startuję do nich na malarza do Chambery - ale ktoś wie jak wygląda taka organizacja wyjazdu do Francji i czy tam teraz jest bezpiecznie?
0
ona 2016-06-26 14:58:46
Dostałam,ale musiałam długo czekać,dopiero groźby pozwem o zapłatę pomogły,nie polecam.
0
Wan 2016-06-26 15:09:36
Hej, jak tutaj we firmie jest z pieniędzmi, bo coś słyszę, że tak sobie raczej, generalnie to jestem bardzo ciekawa w jaki sposób tutaj się rozliczają z pracownikiem, mam nadzieję, ze jest to dość prosta sprawa i nie wymaga ciągłego upomimania się o nic co?
0
alo 2016-06-26 17:59:01
nie chce mi sie w to do konća wierzyć, bo to duża agencja pracy, zatrudniają ludzi nie tylko do kraju ale rownież za granicę i to od kilku lat, skoro faktycznie by tak to wszystko bylo to juz od dawna ktoś by się nimi zajął a tak to działąją dalej i prowadzą nabory
0
JA3 2016-06-27 23:15:57
To się zatrudnij u nich i przekonaj się sam,to że dalej prowadzą nabory to nic nie znaczy.
0
tamarrra 2016-06-28 09:48:06
@alo, co więcej tych naborów/rekrutacji jest teraz naprawdę wiele - widzę że nawet w Alpy można wyjechać na cieślę szalunkowego - praca połączona z wakacjami:) mam nadzieję że chociaż weekendy będą wolne
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Express