Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Work Express


Oceniono 359 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Work Express
Murckowska 14
40-265 Katowice
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-07-16 15:58:19 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ja - 2014-07-16 00:40:46]:
Witam
Work Express od 2005 organizuje legalne zatrudnienie we Francji przede wszystkim dla ludzi, którzy nie znają języka. To złożony proces, przy którym pracują dziesiątki osób.
Co miesiąc otrzymujemy liczne zapytania od francuskich pracodawców, więc praktycznie co tydzień pojawiają się nowe propozycje zatrudnienia z sektora budowlanego, produkcyjnego i usługowego.
Spośród kilku tysięcy pracowników wykwalifikowanych, którzy raz skorzystali z naszej propozycji, ponad 70% podpisuje kolejne umowy. Cała dokumentacja pracownicza jest w języku polskim a jeśli ktoś ma wątpliwości, wystarczy mail lub telefon.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-16 22:03:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam .
Jest w tym dużo prawdy co pisze Ragan . Pracowałem z tą agencją dość długo około 5 lat . Na początku było cud, miód i rodzynki, ale odkąd zaczęli brać takich oszołomów jak towarzysz Brylu no to musiało się to skończyć , i tak się stało .
Brylu chcesz zarobić szybko to do lasku Bolońskiego idź .
Powiem krótko na początku jak zacząłem współprace z workiem było ok ba nawet bardzo ok , ale teraz tego nie mogę powiedzieć tego samego bo bym skłamał .
Nie wiem jaka jest polityka firmy ale wiem jedno , nie jest na korzyść pracownika nawet w 50%. Więc jest już h-u-j-o-w-o .
Na dzień dzisiejszy nikomu nie polecę worku , choć w dawnych czasach wielu kumpli ściągnąłem sam do pracy w FR.
Było by za-je -bi-śc-ie aby było jak dawniej , i takich maślaków jak towarzysz brylu odstawiano na zewnętrzny tor .
Brylu byś był za dobrych czasów w worku to bys wiedział o czym do ciebie rozmawiam hehe , a tak to możesz porozmawiać sobie o gruszkach na wierzbie.
Więc zachowaj te swoje przygłupawe przyśpiewki o dobroci worku w czasie teraźniejszym dla siebie.
Po prostu terza jest fujnia z grzybnią i biorą polskich kloszardów i pijaków obejszczuchów że wstyd gdziekolwiek z takimi mieszkac nie mówiąc już o wspólnej egzystencjii.
zdjecie uzytkownika
Brylu - 2014-07-17 11:33:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-07-16 22:03:54]:
nazywasz mnie oszołomem, towarzyszem, maślakiem a nie wiesz że pracuje z WE od 2006 z przerwami i pasuje mi to
wielu takich obciągaczy jak ty widziałem - robić nie umiesz a do pyskowania i obrażania pierwszy - masz sprawną gębę to sam sie wybierz do Bois de Boulogne
zdjecie uzytkownika
pajdi - 2014-07-17 15:36:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-07-16 22:03:54]:
Work Express ma w swojej ofercie po za ofertami pracy oczywiście możliwość skorzystania z usług rzecznika pracownika, który przyjmuje reklamacje związane z pracą. Skoro jest tu tyle niezadowolonych osób z pracy w WE to czy ktokolwiek z Was skorzystał z takiej możliwości? czy pomimo wszystko pomimo tylu narzekań nikt z Was tego nie zrobił? jak dla mnie Work Express bardzo rzetelnie i poważnie podchodzi do swoich pracowników i zapewnia im wszystko co może być im przydatne w pracy za granicą. A i ofert pracy posiadają więcej niż jakakolwiek inna firma pośrednictwa pracy, z którą miałem do czynienia
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-17 22:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pajdi - 2014-07-17 15:36:28]:
Brylu jesteś za tępy żeby to wszystko pojąć , no ale co rozumu łopatką się nie nałoży , a że masz dwie fałdki więcej od kury na mózgu to widać po tym co wypisujesz . Jesteś tak dowcipny jak twój ojciec, którego najlepszym kawałem jesteś ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie ty byłeś jak rozum rozdawali .Piszesz że pracujesz w worku od 2006 roku , i nie wiem czy się chwalisz czy żalisz , jesteś tępakiem dymanym przez work , bo gdzie indziej nie odnalazł byś się .
A tak po za tym jesteś pracuś i harujesz jak wół, a z pracy wracasz zmęczony jak pies idź do
weterynarza, bo prawdopodobnie jesteś osłem!
kończę z tobą i życzę ci wszystkiego najlepszego i żeby twoje dochody były
odwrotnie proporcjonalne do inteligencji , więc nie jesteś kompletnym idiotą - paru części ci brakuje.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-07-18 08:06:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pajdi - 2014-07-17 15:36:28]:
Rzecznik pracownika to tylko taka ściema,bo i tak on jest po stronie WE,a zwykłych tymczasowych ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak orżną cię na kasie to musisz czekać do następnej wypłaty na wyrównanie i to bez odsetek.
zdjecie uzytkownika
Brylu - 2014-07-18 08:10:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-07-17 22:14:02]:
za mało masz w spodniach nawet żeby się podpisać więc szansa na wytłumaczenie ci murarską ręką jak się zwracać do starszych są małe
nawet obrazić nie potrafisz ciotuniu
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-07-18 10:53:14 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ja - 2014-07-18 08:06:24]:
Witam
Rzecznik Pracownika WE dział od 2010 roku a jego misja to pomaganie pracownikom WE zatrudnionym w Polsce i za granicą. Mogą do niego zgłaszać wszelkie wątpliwości dotyczące swoich praw i obowiązków, spraw kadrowo płacowych, (jak: urlopy, zwolnienia lekarskie, umowy itp.), czy dodatkowych świadczeń ze strony pracodawcy.
Jeśli jego praca budzi zastrzeżenia, należy o tym po prostu powiadomić. Jeżeli ktoś zarzuca nam nieuczciwość, niech uda się z dowodami do sądu a nie wypisuje anonimowe pomówienia. Tak robią cywilizowani ludzie.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-18 21:16:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Brylu - 2014-07-18 08:10:37]:
Komu ty chcesz tłumaczyć ofiaro pękniętego kondoma ,takich nie-doje-bów jak ty zlewam ciepłym moczem , wiem że jesteś już emerytem lub kombatantem bo tylko tacy zostali w worku ,a ty jesteś tak rozwinięty jak papier toaletowy więc pasujesz tam jak ulał .
zdjecie uzytkownika
jarno - 2014-07-19 17:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co tłumaczysz śląskiemu głupkowi , pewnie płaci janosikowe jeszcze aby tylko robił , bo nie wielka grupa była która nie płaciła ale już nikt nie robi , skoro ten pisze że robi cały czas to płaci .
Szoruj z tąd kundlu brylu.
zdjecie uzytkownika
Brylu - 2014-07-21 09:31:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zmuś mnie ciotka
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-21 15:56:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Brylu - 2014-07-21 09:31:31]:
spadówa dziadygo.
zdjecie uzytkownika
Brylu - 2014-07-22 13:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-07-21 15:56:05]:
napiszesz coś zabawnego jeszcze czy wróciłaś do robienia gały staremu?
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-22 17:30:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pytanie swojej starej chyba zadałeś?
zdjecie uzytkownika
brylowa - 2014-07-22 18:24:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta śląska świnia sama sobie robi gałę ,bo baba go zostawiła , kto z takim imbecylem by wytrzymał ,chytrus jak by mógł to by sam siebie wyr-uch-ał .
Lepiej żeby matka urodziła metr pszenicy ,lepszy był by pożytek z tego eech...
zdjecie uzytkownika
Brylu - 2014-07-23 10:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-07-22 17:30:58]:
Jutro jadę do Francji zarobić a ty się mańka udław własną złością.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-23 12:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Brylu - 2014-07-23 10:41:03]:
haha,jedziesz zarobić?,te ochłapy które dostaniesz to wydasz na żarcie i jeszcze ci braknie.
zdjecie uzytkownika
monter - 2014-07-23 12:28:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni koledzy forumowicze wytoczyliscie przeciwko sobie ciezkie dziala i ostrzeliwujecie sie nawzajem,wylewacie tutaj swoje zale,i opluwacie sie nawzajem uzywajac przy tym niecenzuralnych slow-nieladnie.Kazdy z Was zatrudniajac sie w WE dostawal umowe do przeczytania a pozniej mogl ja podpisac lub NIE,znajac jej tresc wiec w czym problem? Ja rowniez 4-krotnie zatrudnialem sie w WE i zgadzalem sie na warunki jakie byly zapisane w umowie,zaznaczam ze za kazdym razem odchodzilem z WE na wlasna prosbe bo znalazlem lepiej platna prace lub praca jaka wykonywalem we Francji byla niezgodna z moimi kwalifikacjami.Musze przyznac ze w czasie pracy we Francji i Belgi spotykalem roznych " specjalistow" zatrudnionych przez WE bo poleconych przez szwagra lub znajomego krolika, ktorzy topili swoje troski i niekompetencje w alkocholu wylatywali w nieslawie z roboty grzebiac swoje JA i ktorzy pozniej wylawali tak jak Wy wiadra pomyj na WE a takze na swoich kolegow z ktorymi wczesniej pracowali i mieszkali.Przykro mi to pisac ale takie sa fakty. Teraz do Pana Ragana. Szanowny Panie zanim kogos zatrudnicie a potem wyslecie do Francji lub innego kraju powinniscie takiego kandydata przynajmniej sprawdzic pod wzgledem swiadectw pracy,czy to nie fikcyjne papiery ktore jak powszechnie wiadomo mozna stworzyc nawet nigdzie wczesniej nie pracujac. Ludzie Ci jada pozniej za granice i reprezentuja WE i niejako daja dowod na to ze WE nie posiada odpowiednich kadrowcow do weryfikacji kandydatow na pracownikow w danej dziedzinie np.budownictwie.Ja ze swej strony zycze wszystkim pracujacym w WE a zwlasza we Francji by mieli do siebie nawzajem wiecej szacunku jako Polacy i nie narzekali na caly swiat.Jest takie powiedzenie ze nigdy nie tak zle zeby nie moglo byc lepiej i nie zawsze jest tak dobrze by trwalo to wiecznie.Pracuje we Francji na wlasny rachunek i znam rzeczywistosc i realia zycia na obczyznie.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
duglas - 2014-07-23 19:37:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Brylu - 2014-07-23 10:41:03]:
Jednak jesteś tępy , no chyba że się żalisz to można ci wybaczyć fajtułapo .
Jedź i to szybko jednego głupka mniej w polsce który zużywa niepotrzebnie tlen .
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-07-24 08:45:32 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monter - 2014-07-23 12:28:07]:
Witam
Dziękuję za tę sugestię. Obecnie, podczas większości rekrutacji prosimy kandydatów o okazanie oryginałów świadectw pracy. Kserokopie znajdują się w dokumentacji pracowniczej, więc ich ponowne sprawdzenie jest możliwe w każdej chwili. Często kontaktujemy się też z poprzednimi pracodawcami kandydatów, celem sprawdzenia referencji. W razie wykrycia fałszerstwa oczywiście wykluczamy takiego kandydata z rekrutacji a dokument jest dołączany do zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa z art. 270 § 1 KK.
Z poważaniem
zdjecie uzytkownika
haha - 2014-07-24 09:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2014-07-24 08:45:32]:
Uważajcie aby was nie zaczęli weryfikować,bo wtedy pójdziecie z torbami za te wasze przekręty.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-07-25 15:30:17 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [haha - 2014-07-24 09:19:00]:
Witam
Spieszę poinformować, że działalność agencji zatrudnienia JEST weryfikowana regularnie przez Państwową Inspekcję Pracy i urzędy marszałkowskie, że o innych instytucjach kontrolnych nie wspomnę. To, że w ciągu 10 lat działalności raporty pokontrolne nie wykazywały żadnych istotnych nieprawidłowości, dla każdego rozumnego człowieka będzie wystarczającym dowodem, że działamy zgodnie z prawem.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-25 16:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2014-07-25 15:30:17]:
Prawda jest taka że mało kto pójdzie do PIPu,jak go wyrolujecie,po prostu woli was olać i szukać normalnej roboty,niż latać po sądach o parę złotych,tyle macie szczęścia.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-28
Żródło: infopraca.pl
Warszawa
(mazowieckie)
Informacje dodatkowe (oferujemy): - Elastyczny grafik ( możliwość indywidualnego dostosowania godzin pracy), - Umowę o pracę tymczasową, - Pracę w systemie (6-14;14-22;22-6), od poniedziałku do soboty, - Wynagrodzenie 12,50 zł brutto/h +...
zdjecie uzytkownika
natalia - 2014-07-27 13:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Ragan mam pytanie,czy mam szanse na pracę w WE jeżeli jakieś parę lat temu przyjęłam pracę tymczasową,ale nie stawiłam się do niej nie informując WE o rezygnacji.
proszę o info.
pozdawiam
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-07-29 16:21:18 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [natalia - 2014-07-27 13:20:41]:
Witam
Jeśli jest oferta, która Pani odpowiada, proszę przesłać swoją aplikację. Każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Express
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x