Work Service Express

Katowice

Opinie o Work Service Express

on 2016-05-06 17:44
Dzień dobry,jakie kraje ma pan na myśli ??
Tomasz 2016-05-08 06:41
Work express połączył się z tym badziewiem Work Service,więc teraz będzie gorzej,pracowałem kiedyś w WS i stawki mieli śmiesznie niskie,opóźnione i nie terminowe wypłaty,nie polecam!!!!
on 2016-05-09 08:28
Zastanawia mnie jedno, kiedy wreszcie skończy się te upadlanie ludzi w postaci żerujących na nich agencji pracy tymczasowych. Może by tak trzeba kogoś wywieść z zakładu na taczce z gnojem, żeby poczuł te same upodlenie co człowiek pracujący pod agencją...
Artur Ragan 2016-05-09 08:38
Dzień dobry
A co masz na myśli, pisząc "te upadlanie ludzi"?
Chętnie odpowiem na pytania dotyczące pracy tymczasowej.
Pozdrawiam
on 2016-05-09 09:34
To mam na myśli że pracując pod agencją jest się pracownikiem drugiej kategorii,nic się nie należy,nie ma premii,nie ma bonów na świeta,jak jest organizowany piknik z firmy,to tymczasowi nie są zapraszani i jest jeszcze wiele innych rzeczy,a najważniejsze jest to że zarabia się mniej niż stali pracownicy i nie można się odezwać nawet słowem,bo szybko można wyleciec z roboty.
1
Artur Ragan 2016-05-09 11:38
Co do zasady, pracownikom tymczasowym przysługują takie prawa zdrowotne, szkoleniowe czy ochronne, jak kolegom pracującym obok na umowach o pracę, a jedyną różnicą jest okres wypowiedzenia. A przykładów nadużyć czy błędów ludzkich nie brak w żadnej branży. Jeśli zaś mamy twarde dowody na dyskryminacje płacową, piszemy mail do Inspekcji Pracy a nie posty na forum. Kłopot w tym, że pod mailem trzeba się podpisać.
Pozdrawiam
on 2016-05-09 12:45
Panie Ragan,przecież to normalne ze przysługują im prawa zdrowotne,bo płaca składki przecież,Pan chyba nie rozumie o czym mowa? są gorzej traktowani od stałych pracowników,a pracują tak samo jak oni,a nawet lepiej,tyle w temacie.
1
Artur Ragan 2016-05-10 11:38
Jak juz napisałem, przykładów nadużyć czy błędów ludzkich nie brak w żadnej branży. Jeśli mamy twarde dowody na dyskryminacje, piszemy mail lub oficjalne zawiadomienie do Inspekcji Pracy.
Ja 2016-05-10 15:50
Jaki mail do IP?,przecież umowy z agencją niczego nie oferują po za podstawową stawką,zero premii,zero socjalu i dlatego mają niekorzystne warunki,dodatki zabiera pośrednik,jak już tu było kiedyś napisane.
1
Artur Ragan 2016-05-11 09:53
Dzień dobry
Kłamstwo "kiedyś napisane" nie staje się prawdą, nawet jeśli je wkleić 1000 razy pod różnymi nickami.
Dowody na to, że "dodatki zabiera pośrednik" to łakomy kąsek dla każdego prawnika, więc proszę kogoś tym zainteresować.
(Tyle, że nie istnieją, bo to też kolejny wymysł.)
Dobra rada: jeśli umowa zawiera niekorzystne warunki, lepiej jej nie podpisywać.
Pozdrawiam serdecznie
ja 2016-05-11 16:53
To w takim razie gdzie są te dodatki w postaci premii itp?,jeżeli pośrednik nie zabiera,to gdzie one są? Przecież pracownik tymczasowy ma być tak samo traktowany jak stały,więc premia,bony itp tez mu się należą.
1
Artur Ragan 2016-05-11 20:09
Pytanie pomocnicze: kto wyznacza wysokość i składniki wynagrodzenia pracowników tymczasowych i cieszy się, że dzięki zatrudnianiu przez agencję nie musi przyznawać żadnych ekstra dodatków?
Pozdrawiam
Artur Ragan 2016-05-12 14:22
Pytanie pomocnicze: kto ustala wynagrodzenia pracowników z agencji, ciesząc się, że dzięki temu korzysta z ich pracy tylko wtedy, kiedy są potrzebni?
Ja 2016-05-12 15:12
ok,ale przecież agencja też ma coś do powiedzenia,aby wynegocjować jak najlepsze warunki dla swoich pracowników,na to wychodzi że agencje mają gdzieś za ile ludzie będą robić,ważne są ich zyski.
Artur Ragan 2016-05-13 07:56
Widzę, że teza o nikczemności agencji musi zostać obroniona, bez względu na fakty:)
Zapewniam, że agencje chcą, aby pracownicy tymczasowi zarabiali jak najwięcej, bo wtedy na każdą ofertę zgłasza się więcej kandydatów i rekrutacje przebiegają o wiele sprawniej. A to tylko jeden z powodów.
pozdrawiam
ona 2016-05-14 14:17
Mimo wszystko praca przez agencje zawsze będzie tą gorszą pracą.
Artur Ragan 2016-05-16 13:12
Można w nieskończoność przeciwstawiać zatrudnienie stałe tymczasowemu, tylko po co? Na całym świecie miliony ludzi z wielu przyczyn wolą pracować przez czas określony, korzystając z usług pośredników. Po prostu zatrudnienie stałe nie pasuje im z wielu względów - uczą sie, mają skomplikowaną sytuacje rodzinną, opiekują się osobami chorymi itp. O tym, ilu ludziom praca przez agencję ułatwiła znalezienie stałego zatrudnienia.
gall 2016-05-22 09:18
to co Ty kupujesz w Belgii że 300 E starcza Ci na kilka dni ?
1
Tom 2016-05-22 10:04
Szanowny Panie,tyle tylko że na świecie ludzie robiący pod agencjami maja dokładnie takie same warunki jak stali pracownicy,tzn ze wszystkimi dodatkami(premia,bony i inne)a umowy mają na kilka lat,a nie na miesiąc,tydzień,więc Polskim agencjom bardzo daleko do tych europejskich,światowych i dlatego w Polsce praca tymczasowa zawsze będzie się kojarzyć z wyzyskiem pracowników.
Artur Ragan 2016-05-23 10:11
Dzień dobry
Zgodnie z polskim prawem, pracownikom tymczasowym przysługują takie prawa zdrowotne, szkoleniowe czy ochronne, jak kolegom pracującym obok na umowach o pracę, a jedyną różnicą jest okres wypowiedzenia. Zachęcam do informowania odpowiednich instytucji o przypadkach naruszania prawa.
Chętnie poznam nazwę agencji pracy tymczasowej, która proponuje umowy na kilka lat, natomiast co się komu z czym kojarzy chyba wykracza poza temat tej konwersacji.
Pozdrawiam
ja4 2016-05-24 18:44
jakie prawa zdrowotne? jeżeli się zachoruje,to następnej umowy już się nie dostanie!więc o czym tu mowa???
Artur Ragan 2016-05-25 06:59
Dzień dobry
Agencja zatrudnienia ma prawo nie zaproponować pracownikowi kolejnej umowy bez podawania przyczyn. Takie jest prawo i taka jest specyfika pracy tymczasowej na całym świecie.
Pozdrawiam
on 2016-05-26 09:41
No to same superlatywy,to znaczy że ile będzie się pracować zależy od widzi mi się jakiegoś typa albo laski z agencji,a jeżeli się zachoruje,to jest bankowe że następnej umowy nie dadzą,ponieważ wtedy oni są stratni,bo nie pracujesz,a oni nie maja za ciebie kasy,a muszą dać ze swoich za chorobowe,a jak wiadomo agencje do dawania nie są chętne,a zabierać to jak najbardziej,nigdy bym nie chciał takiej pracy w której był bym nikim.
komisjoner 2016-06-17 12:13
Hej dawno mnie tu nie było, a tu dyskusja na temat premii itd. Tak jak już pisałem kiedyś, mimo połączenia się z WS wypłaty są zawsze na kontach dziesiątego bez żadnych poślizgów ( po prostu masz to jak w banku ). Wszystkim wahającym się polecam Work Express ( obecnie Work Service Express ) zarobicie tu konkretne pieniądze a nie jakieś tam śmieszne 800 euro ( bo tak mniej więcej zostaje na rękę po odliczeniu wszystkich składek i opłaty za mieszkanie ) jak przez agencje niemieckie na niemieckich umowach . Oczywiście nie ma jakiś tam premii co miesiąc ale też nie jest prawdą to , że jak ktoś zachoruje to zaraz zwalniają . Zawsze wtedy dzwonią i się pytają czy wracasz do pracy , jak powiesz że tak , nie ma problemu pracujesz dalej , człowiek to nie maszyna i ma prawo zachorować i każdy o tym wie. Co by nie mówić jest to jednak polska agencja na polskich prawach , z którą zawsze się dogadasz. A jak sobie podpiszesz umowę na niemieckich zasadach to się potem sądż w Niemczech nie wiadomo z kim i gdzie o swoje pieniądze. Oczywiście inna bajka jakby się pracowało bezpośrednio u Niemca , ale nie jest to proste bo wszystko jest opanowane przez złodziejskie niemieckie agencje , albo niby polskie co wysyłają do pracy przez niemieckie agencje. Pomieszanie z poplątaniem.
Ja 2016-06-18 13:16
Widzę że WES wystawia sobie dobre komentarze,brawo :)
hjjj 2016-06-18 14:35
@Ja może po prostu ktoś jest zadowolony z pracy tutaj , nie pomyslałeś o tym? To ze tobie sie nie podoba nie znacyz ze innym też ma sie nie poodobać. A widze ze szukaja teraz na kilka stanowisk jak monter
Ja 2016-06-18 17:02
zadowoleni to mogą być tylko oni że znaleźli frajerów do roboty za gównianą kasę.
Scenka 2016-06-18 17:42
Nie przesadzaj i nie zniechęcaj innych, wiadomo, ze praca fizyczna jest ciężka, ale jest tutaj naprawdę super
Artur 2016-06-20 10:42
Co takiego jest super? bo większość opinii jest negatywna i nie tylko na tym forum,na fcbk ludzie też źle się wypowiadali na temat tej agencji,to jak to w końcu jest?
kja 2016-06-20 11:36
wydaje mi się, że po prostu różne osoby mają o nich różne opinie i stąd bierze się taka rozbierzność. Wydaje mi się, że jednak dobra jest u ncih oferta pracy jako Cieśla szalunkowy z językiem francuskim Nr 125, tylko wiąże się ona z wyjazdem właśnie.
Artur 2016-06-20 15:01
Może to tylko jest dobrze napisane,a nie wiadomo co czeka tam na miejscu? ludzie którzy byli w Belgii narzekali na brak prądu i ogrzewania w lokalach,a agencja miała to gdzieś,a zapewniali dobre warunki.A w ogóle zalegają z płatnościami,trzeba się upominać o wszystko,bo inaczej sami nie oddadzą,ja bym nie wyjechał z nimi,za dużo niezgodności z ich strony.
ona 2016-06-25 12:52
Olej to,nie warto u nich robić,kantują na wszystkim,2 miesiące prosiłam się o wyrównanie wypłaty!!!!
maciuś 2016-06-25 12:55
i dostałaś w końcu to wyrównanie? ja i tak chxcę pracę od zaraz więc startuję do nich na malarza do Chambery - ale ktoś wie jak wygląda taka organizacja wyjazdu do Francji i czy tam teraz jest bezpiecznie?
ona 2016-06-26 14:58
Dostałam,ale musiałam długo czekać,dopiero groźby pozwem o zapłatę pomogły,nie polecam.
Wan 2016-06-26 15:09
Hej, jak tutaj we firmie jest z pieniędzmi, bo coś słyszę, że tak sobie raczej, generalnie to jestem bardzo ciekawa w jaki sposób tutaj się rozliczają z pracownikiem, mam nadzieję, ze jest to dość prosta sprawa i nie wymaga ciągłego upomimania się o nic co?
alo 2016-06-26 17:59
nie chce mi sie w to do konća wierzyć, bo to duża agencja pracy, zatrudniają ludzi nie tylko do kraju ale rownież za granicę i to od kilku lat, skoro faktycznie by tak to wszystko bylo to juz od dawna ktoś by się nimi zajął a tak to działąją dalej i prowadzą nabory
JA3 2016-06-27 23:15
To się zatrudnij u nich i przekonaj się sam,to że dalej prowadzą nabory to nic nie znaczy.
tamarrra 2016-06-28 09:48
@alo, co więcej tych naborów/rekrutacji jest teraz naprawdę wiele - widzę że nawet w Alpy można wyjechać na cieślę szalunkowego - praca połączona z wakacjami:) mam nadzieję że chociaż weekendy będą wolne
NickNickNick 2016-07-27 18:57
Nie polecam ten agencji, ciężko się dostać do niektórych fabryk np. NGK Ceramic w Gliwicach, lepiej iść do innej Agencji i tam się dostajesz, przynajmniej w moim wypadku tak było .
Sławek P. 2016-07-27 19:20
A może po prostu nie sprostałeś wymaganiom a w innej agencji biorą jak leci żebyś tylko kasę im nabijał
alo 2016-07-27 20:25
Teraz też mają sporo ciekawych ofert pracy i to nie tylko za granica ale i w kraju
lonej 2017-03-10 00:04
dno
1
Karolina 2017-03-13 09:54
Może uzyskam jakieś informacje dodatkowe na temat oferty pracy z marca br. dla pracownika recepcji praca we Francji ?
older 2017-04-27 18:57
A ja pracowałem przez Worka 6 miesięcy w Belgii .... i jakoś problemu nie miałem.
Owszem na początku był jaja z czekami na jedzenie ... ale zostało wszystko wyjaśnione i wypłacone co do centa.
Kasa się zgadzała a jak były wątpliwości to telefon albo mail do koordynatora. Bo po to jest. To samo jak się komuś nie zgadzają godziny.
Nie rozumiem tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w którzy płacą wszystkie składki w Polsce a oczekują że będą mieli pełne świadczenia z danego kraju. Chodzi mi tu o wakacyjne i premię roczną.
Podpisujecie umowy ... a tak na prawdę nawet nie wiecie co podpisujecie ludzie.
older 2017-04-27 19:03
Ja byłem w Belgii i takich problemów nie miałem.
Ale przyznam że słyszałem od kolegi z Gentu że mieli problemy z chatą. Dlatego też szybko pouciekali na własne mieszkania. I jakoś im się nie dziwię, bo w końcu za to się płaci, więc można mieć wymagania.
Sławomir Pajor 2017-04-27 20:06
Jaki Rzecznik Pracownika drugi termin na odpowiedz i teraz pani rzecznik nie odbiera telefonów pierwszy termin pani zapomniała się dowiedzieć o zwrot kosztów dojazdu a dziś po prostu nie odbiera telefonu zmusza mnie do zgłoszenia sprawy di PIP więc niech pan nie pisze bzdur o rzeczniku . W moim przypadku nie napisze Pan o anonimie
Izolda 2017-04-29 11:26
Work Service to sprawdzona agencja i można spokojnie z nimi pracować.
były 2017-04-30 17:47
A ty z biura jesteś
Izolda 2017-05-02 17:39
Znalazłam prace dzięki Work Service Express i jestem zadowolona. W moim przypadku wszystko było ok. Jeśli nawet coś nie zagrało to przecież można sobie samemu pewne sprawy poprawić!.
Karolina 2017-08-03 09:03
Agencja za granicą ma obowiązek pomagać pracownikom @Izolda, nie powinno być tak, że pracownik ma coś sam naprawiać. Czy ktoś może potwierdzić jak Work Service Express zachowuje się gdy już ktoś jest w pracy?
Zostaw swoją opinię o Work Service Express - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service Express