Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Work Express

Opinie o Work Express

Pracowałeś w firmie Work Express i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-11-14 11:15:53 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tre - 2015-11-13 19:28:46]:
Oferujemy umowy o pracę.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-11-14 11:17:29 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z ogromnym smutkiem przyjmujemy informacje o ofiarach paryskich zamachów. Nasze źródła donoszą, że żaden ze współpracowników Work Express, przebywających obecnie na terenie Francji, nie ucierpiał. Jesteśmy w kontakcie z naszymi francuskimi kooperantami i monitorujemy sytuację.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-11-14 16:22:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-11-14 11:17:29]:
Ragan,nie rozczulaj się,bo to chętnych do pracy nie przyciągnie:)
zdjecie uzytkownika
czynkan - 2015-11-15 22:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy pracodwaca jest w stanie zapewnić jakiekolwiek bezpieczenstwo w związku z niedawnymi atakami w paryżu?
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-11-16 09:52:04 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czynkan - 2015-11-15 22:58:13]:
Dzień dobry
A o jakiego rodzaju rękojmi bezpieczeństwa mowa?
zdjecie uzytkownika
Scenka - 2015-12-03 13:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To super @Artur Ragan ciesze się bardzo, że wasza filia paryska jest ok. Dodam, ze bardzo interesuje mnie wysłanie CV, oglądam oferty i chyba się zdecyduje, poleca Pan pracę u Was?
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-12-04 14:05:24 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Scenka - 2015-12-03 13:35:10]:
Dzień dobry
w tym tygodniu oferujemy wyjazdy do pracy w rejonie Damvillers. Początek grudnia to czas, w którym branża budowlana rozpoczyna zimową przerwę, więc proponuje sprawdzać naszą stronę już po 1 stycznia.
zdjecie uzytkownika
jA - 2015-12-06 10:09:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz z innej beczki,na stronie WE jest napisane że ponad 90% pracowników tymczasowych jest zadowolonych z pracy,co za bzdury wypisujecie,podam przykład,u mnie w firmie są pracownicy tymczasowi i nikt nie jest zadowolony że pracuje pod agencją,a to dlatego że nie mają premii jak my stali pracownicy,teraz na święta u nas firma bardzo dba o swoich pracowników,więc dostaniemy bony na kwotę 1200zł,to bardzo dużo,a tymczasowi nic nie dostaną,następna sprawa,ostatnio było dużo zamówień i trzeba było pracować sb i ndz za te dni była stawka100% plus 100zł brutto,a agencje nie wypłacały tego 100zł brutto,więc ludzie poszli na skargę do Kierownika,Dyrektora naszej firmy że agencje ich okradają i Dyrektor zadecydował że od nowego roku kończy współpracę ze wszystkimi trzema agencjami,najlepsi ludzie zostali przyjęci pod firmę,a innym podziękowano,więc moje pytanie jakie satysfakcje mają ci tymczasowi pracownicy?
zdjecie uzytkownika
bzyku - 2015-12-07 12:37:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
że w ogóle mają prace? zamiast siedzieć na doopie i bajki pisać?
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-12-07 16:41:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bzyku - 2015-12-07 12:37:59]:
Haha,że mają pracę?,Synek praca to jest na umowę o prace na stałe,albo na kilka lat,a nie na miesiąc,tydzień.
zdjecie uzytkownika
on - 2015-12-08 11:02:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JA - 2015-12-07 16:41:38]:
taaa a najlepiej dozywotnia - idż do dudy to ci załatwi
zdjecie uzytkownika
jA - 2015-12-08 16:57:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2015-12-08 11:02:02]:
Nie muszę iść do Dudy,bo mam stałą pracę,trzeba mieć wykształcenie i doświadczenie,to zawsze praca się znajdzie,a tępaki i nieroby chodzą do agencji,bo sami sobie nie potrafią znaleźć pracy.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-12-09 14:08:07 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry - jeśli ma Pan pytania dotyczące zatrudnienia w Work Express, chętnie na nie odpowiem. A skoro ma Pan stałą pracę, proszę się na niej skoncentrować a nie obrażać ludzi, którzy z wielu powodów nie chcą lub nie mogą podjąć pracy stałej.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
lopek - 2015-12-13 16:36:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie lubię, jak w internecie wylewa się taka fala hejtu, ludki szanujmy się, przecież to są cywilizowane miejsca prawda? :) a firma naprawdę pomaga wielu ludziom
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-12-14 11:26:05 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry - dziękuję za głos rozsądku. Mowy nienawiści jest zdecydowanie za dużo i to nie tylko w internecie.
Jeśli chce Pan podzielić sie spostrzeżeniami na temat Work Express, jestem do dyspozycji pod adresem artur.ragan_workexpress.pl
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ja. - 2015-12-15 16:51:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znowu autoreklama WE:),ehhhh
zdjecie uzytkownika
Marta - 2015-12-21 08:16:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie,dlaczego WE oszukuje w ofertach pracy? podajecie informacje że jest atrakcyjne wynagrodzenie,a na rozmowie okazuję się że owe atrakcyjne wynagrodzenie jest minimalną krajową! czy według Pana jest to atrakcyjne wynagrodzenie?,bo według mnie jest to stawka upokarzająca, za pracę na 3 zmiany.
pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-12-21 09:37:15 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry - niefortunne użycie jednego słowa w ofercie to jeszcze nie powód, żeby pomawiać kogoś publicznie o oszustwo. Codziennie publikujemy wiele ofert pracy, więc o taką pomyłkę nietrudno.
zdjecie uzytkownika
on - 2015-12-26 15:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry,chciałbym się dowiedzieć dlaczego agencje nie płacą za chorobowe L4?,a składki chorobowe potrącają z wypłaty,to jak to jest? niby jest umowa o pracę a niema płatnych L4.
zdjecie uzytkownika
Komisjoner - 2015-12-26 17:42:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdrowienia dla chłopaków z Valluhn i Marktredwitz pracujących w Edece dzięki Work Express firmie , która jest jak dla mnie bardzo spoko, wypłata zawsze jest dziesiątego na koncie , mieszkania tez super, czyste i w pełni wyposażone, czasami mieszka się we czterech czasem we dwóch więc idzie przeżyć. Dla wszystkich komisjonerów życzenia dużo zdrowia w 2016 r. i jak najmniej bólów pleców.
zdjecie uzytkownika
komisjoner 2 - 2015-12-27 12:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Komisjoner - 2015-12-26 17:42:22]:
Haha,to ma być jakiś żart?
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-12-29 09:26:18 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2015-12-26 15:52:38]:
Dzień dobry - wypłacamy wynagrodzenie za czas choroby, ale jeżeli ktoś nie ma okresu wyczekiwania (30 dni podlegania pod ubezpieczenie przed chorobą) lub w przypadku umowy zlecenia, zleceniobiorca nie przystąpił do dobrowolnego ubezpieczenia chorobowego, to w tych przypadkach wynagrodzenie chorobowe się nie należy. Jeśli możemy odpowiedzieć na pytania związane konkretnie z Pańską sprawą, proszę je przesłać na adres rzecznikpracownika workexpress pl.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Domin - 2015-12-30 20:28:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem zdanie, że to porządna firma, bardzo dobrze traktuje swoich pracowników. Fajnie też, że szefostwo stara się udzielać odpowiedzi na tym forum. Widać, że im zależy :)
zdjecie uzytkownika
komisjoner - 2015-12-30 23:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [komisjoner 2 - 2015-12-27 12:49:00]:
Nie to nie żart, wypłata jest zawsze u mnie i u innych zresztą też na koncie dziesiątego i mieszkanie,które dostaje od Firmy mam zawsze czyste ponieważ dbam o nie jak o swoje, oczywiście nie odpowiadam za innych współmieszkańców, którzy czasem okazują się być trolami.
zdjecie uzytkownika
komisjoner2 - 2016-01-02 18:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [komisjoner - 2015-12-30 23:24:59]:
i to są te superlatywy że kasę masz 10 na koncie? stary to jest ich obowiązek że kasa ma być 10 a nie zaleta,nawet nie wiesz jak cię skubią na tej wypłacie,ja się dowiedziałem i przeszedłem do innej firmy.Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
biegun - 2016-01-03 19:53:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [komisjoner2 - 2016-01-02 18:36:47]:
Witam serdecznie .Niewiele negatywnych opinii słyszałem o tej firmie ostatnimi czasy. Jednak z kasą rzeczywiście kłopotów podobno nie ma, a nie wszędzie to, że ma być ona punktualnie to taka oczywistość
zdjecie uzytkownika
komisjoner2 - 2016-01-04 09:08:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [biegun - 2016-01-03 19:53:19]:
Oni nie mogą mieć problemów z kasą ponieważ twoja wypłata jest nie z ich kasy,tylko od Niemców,a oni wypłacają ci tą kwotę pomniejszoną o prowizje dla nich i wszelkie dodatki są dla nich,a powinny być dla pracownika.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2016-01-05 11:06:00 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry
Co do wypłacanych wynagrodzeń - stawki są negocjowane z zagranicznym pracodawcą, na bazie obowiązujących w danym kraju wynagrodzeń minimalnych, dlatego zwykle niewiele od nich odbiegają. (Taka już jest ludzka natura, że jeśli można coś kupić taniej, korzysta się z takiej możliwości). Do rzeczy jednak; po ustaleniu stawki wynagrodzeń, negocjowane jest wynagrodzenie agencji z tytułu przeprowadzonego procesu rekrutacji i selekcji. Mieszczą się w nim koszty zatrudnienia rekruterów, publikacji ofert pracy i innych czynników niezbędnych do zorganizowania tego procesu.
Podsumowując; Work Express od 2005 oferuje legalną pracę w kilku krajach europejskich. Z naszych usług skorzystały tysiące Polek i Polaków. Z wdzięcznością z ich strony spotykamy się na co dzień a jeśli pojawiają się pytania - zawsze na nie odpowiadamy.
Wszystkiego dobrego w nowym roku!
zdjecie uzytkownika
komisjoner2 - 2016-01-05 16:54:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2016-01-05 11:06:00]:
To w takim razie to nie jest równo traktowanie pracowników tymczasowych,ponieważ ich niemieccy koledzy na pewno nie pracują za minimum krajowe na ty samym stanowisku.
zdjecie uzytkownika
ghj - 2016-01-05 23:34:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej a moze kogos z was zainteresowałaby praca w firmie Work Express Sp. z o.o., teraz szukaja pracownika kompletacji odziezy czy magazyniera w Pyskowicach
zdjecie uzytkownika
biegun - 2016-01-08 20:29:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ghj - 2016-01-05 23:34:27]:
Nie mam jeszcze zbyt dużego doświadczenie w pracy na w tej branży ale jak widzę na czym polega praca przez nich oferowana to chyba wiele doświadczenia do tego nie potrzeba
zdjecie uzytkownika
mex - 2016-01-26 10:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Ja pracowałem w firmie Work express cały listopad i początek grudnia , wynagrodzenie za miesiąc listopad to żenada , nie jest to nawet połowa wynagrodzenia, które miało być. Szef ani razu nie podeszł do telefonu, gdy dzwoniłem. Jedna z pracownic Pani M.na początku współpracy bardzo miła, a na koniec szantaż, groźby, mobbing. Dużo obietnic i zapewnienień typu bony żywnościowe, strój do pracy itp. Co oczywiście z rzeczywistością ma nie wiele wspólnego. Rozważam pójście do sądu.
zdjecie uzytkownika
MEX - 2016-01-26 10:46:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mex - 2016-01-26 10:43:49]:
Potwierdzam opinie co do work express obsługi dziewczyny z rekrutacji przed umową są miłe usmiechnięte jak np Anna ale jak już pracujesz mają gdzieś pracownika.
Jak może być w Francji 7.20 jak minimalna pensja netto to 7/48e ,jak dla mnie firma Job plusnie powinno być
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2016-01-26 12:16:50 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry
Proszę o informacje na adres rzecznikpracownika workexpress.pl:
- ile wyniosła różnica między wypłaconym wynagrodzeniem a kwotą zawartą w umowie?
- jakiego "Szefa" ma Pan na myśli?
- jaki konkretnie "szantaż, groźby, mobbing" stosowała pani M.(i o kim w ogóle mowa?)
- jakie obietnice nie zostały wg Pana dotrzymane?
Brak kontaktu mailowego będzie dowodem, że to kolejne pomówienia, publikowane na zlecenie konkurencji.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2016-01-26 13:52:17 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
jeśli ma Pan zastrzeżenia do rozliczeń bądż obsługi kandydatów, prosze wysłać je w mailu pod adres rzecznikpracownika_workexpress.pl
Wyjaśnimy sprawę niezwłocznie i odpowiemy.
Pozdrawiam
Artur Ragan
zdjecie uzytkownika
lakosta - 2016-02-01 17:26:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę że ktoś chciał narobić firmie negatywnej opinii ale wkroczyły siły dobra i wszystko jasne. Mnie zainteresowała oferta pracy na stanowisko pakowacza. 2200 brutto to nie jest dużo ale jak na okres próbny może być
zdjecie uzytkownika
JA - 2016-02-03 09:31:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lakosta - 2016-02-01 17:26:28]:
haha,będziesz potrzebował tych sił dobra,uwierz mi.A 2200 brutto to rewelacja dla ciebie,no nie:)
zdjecie uzytkownika
X - 2016-02-03 18:43:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lakosta no tym bardziej, że pakowacze nie zarabiają dużych pieniędzy to nie jest tak źle. Fajnie też być pracownikiem kompletacji towaru. Bo dają umowę zlecenie z pełnym ubezpieczeniem, a praca od poniedziałku do piątku w systemie trzyzmianowym (6:00-14:00, 14:00-22:00, 22:00-6:00). Do tego dochodzi wynagrodzenie: 11,90zł/brutto/h + do 15% premii, a w porze nocnej stawkę 13,90 zł/brutto/h. Nie tak źle!
zdjecie uzytkownika
on - 2016-02-05 12:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [X - 2016-02-03 18:43:20]:
Jeżeli masz umowę zlecenia,to nie możesz mieć stałych godzin pracy i pracować pod nadzorem,bo w świetle prawa nie jesteś pracownikiem,już chcą cię oszukać,powiedz im że ma być umowa o pracę,bo na zleceniu nic nie masz,urlopu,socjalu,i jak cię okantują to PIP nic na to nie poradzi,a składki od takiej umowy są śmiesznie niskie.
zdjecie uzytkownika
bzyku - 2016-02-05 13:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [on - 2016-02-05 12:08:06]:
Każdy kto ci proponuje umowe zlecenie chce cie oszukać?
.
.
.
.
.
.
.
Zmień terapeutę.
zdjecie uzytkownika
on - 2016-02-05 18:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bzyku - 2016-02-05 13:26:10]:
Koleś ty chyba nie rozumiesz pojęcia umowa zlecenie?zlecenie wykonujesz jak tobie pasuje,a nie robisz to samo co pracownicy etatowi,nie możesz mieć przełożonego i wyznaczonych dni i godzin pracy,kumasz nieuku??
zdjecie uzytkownika
ola - 2016-02-05 21:54:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie X, to brzmi cąłkiem korzystnie. Ja bede próbowała jednak dostac się tu jako szwaczka. Praca ma byc w Belgii, a kasa 4 razy taka jak w Polsce, bo oferują wynagrodzenie 10, 60 EUR brutto / godzinę.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-02-06 07:30:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ola - 2016-02-05 21:54:06]:
Tylko tyle że ta kasa w Belgii jest minimum krajowe,więc nie podniecaj się za bardzo,bo szybko się rozczarujesz tą stawką żyjąc w Belgii.pzdr.
zdjecie uzytkownika
Jiju - 2016-02-06 10:09:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie dogodzi, zawsze za mało....Gdyb my dawali 20 euro na godzinę to i tak byś na cos narzekał.
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-02-06 13:25:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jiju - 2016-02-06 10:09:12]:
A co chcesz robić za granicą i na nic nie mieć?,to proszę bardzo,to lepiej rób w Polsce i na nic nie miej,przynajmniej jesteś w domu.
zdjecie uzytkownika
Jiju - 2016-02-07 14:09:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli zarobisz 1700 euro a wydasz 300 to zostanie ci i tak grubo ponad 1000 euro. Wiec chyba lepsze to niz siedzenie przed kompem i wylewnie swoich żalów.
zdjecie uzytkownika
ja. - 2016-02-07 14:38:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
300 euro to wydasz tam w kilka dni,haha chcesz żyć w Belgii za 300 e miesiąc? koleś chyba nigdy nie byłeś za granicą??
zdjecie uzytkownika
Jiji - 2016-02-07 17:04:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Haha,w kilka dni 300 euro. Tutaj ceny sa niewiele wyższe niz w Polsce. Pewnie jak jestes frajerem co stawia na prawo i lewo by mieć kolegów to tyle wydajesz. Pózniej nie ma kasy wiec lepiej siedzieć w Pl i narzekać.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Kobieta zadaje pytania które nie mają nic wspólnego z pracą. Gada pierdoły, ale nic konkretnego na temat samej oferowanej pracy.

Ma marna wiedzę na temat pracy, która oferują. Większa wiedzę miałem od osoby od której dostałem wcześniej materiały odnośnie tej pracy.

Babka nie potrafiła odpowiedzieć na rzadne zadane przezemnie pytanie.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
lolek - 2016-02-08 16:29:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałem oferte pracy jako Młodszy Specjalista ds. Produktów Finansowych bo tutaj można zarobić całkiem dobre pieniądze do 2500 zł na samej podstawie jest.
zdjecie uzytkownika
ja. - 2016-02-08 18:35:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jiji - 2016-02-07 17:04:42]:
Frajerem to ty jesteś jak szukasz roboty przez agentury,za 300 euro miesięcznie,to pewnie same zupki chińskie wpier....

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Work Express!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Express

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert