Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Work Express

Pracowałeś w firmie Work Express i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-11-21 17:42:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
konkretne pytanie,dlaczego Workexpress potrąca za zakwaterowanie 250 euro,jak zakwaterowanie kosztuje 150 euro i gdzie są faktury za te potrącenia?
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-11-21 23:32:09 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Konkretna odpowiedź: skąd te insynuacje? Jeśli ktoś ma jakiekolwiek dowody niech idzie z nimi do sądu a nie wypisuje kolejne pomówienia. Szkoda czasu.
zdjecie uzytkownika
jop - 2014-11-22 00:44:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żeby żądać faktur mamy iść do sądu?Ragan ty masz porażenie mózgowe?Chyba ,że znowu chcesz mieć PIP na karku,jak w sprawie kradzieży urlopów wypoczynkowych za rok 2012?Po interwencji PIP-u urlopy zostały zwrócone pracownikom w roku 2013.Ragana trzeba poddać leczeniu psychiatrycznemu co roku obowiązkowo.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-11-22 08:17:34 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jop - 2014-11-22 00:44:30]:
Witam
Przystępniejsza wersja: czy te wymysły może pan poprzeć jakimiś dowodami?
Jeśli tak, to proszę iść z nimi do sądu. A jeśli wola - do PIP.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-11-22 14:20:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2014-11-22 08:17:34]:
Panie Ragan nikt niema ochoty latać z tym do sądu,bo takie sprawy trwają miesiącami,a WE i tak wyjdzie na swoje.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-11-22 20:44:31 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Wracając do pytania o różnice w kosztach zakwaterowania - proszę napisać do Rzecznika Pracownika WE, kiedy i gdzie wspomniana sytuacja miała miejsce. Sprawdzimy to i odpiszemy.
zdjecie uzytkownika
jA - 2014-11-23 11:18:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowe biuro w Katowicach na Warszawskiej,hmm nieźle żeście się nachapali,wszystko kosztem frajerów
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-11-24 09:47:21 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Ma Pan nieaktualne informacje - biuro przy Warszawskiej już nie działa. Wszystkich zainteresowanych zatrudnieniem we Francji, Niemczech i Belgii zapraszamy na ulicę Murckowską 14 w Katowicach. Centrum Rekrutacji Zagranicznych ma również drugie biuro, w centrum Katowic przy Moniuszki 3a. Oba punkty rekrutacyjne są do Państwa dyspozycji od 8:00 do 16:00. Zapraszamy - luksusów nie ma, ale warunki są przyzwoite.
zdjecie uzytkownika
Abc - 2014-11-27 08:55:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego sądzisz, że się NACHAPALI? Przecież firma też musi mieć jakiś wpływ z tego, że oferuje pracę innym, to nie jest w końcu działalność charytatywna. Zastanawiam się jak to wygląda u nich w porównaniu z konkurencją. Czy jest jakaś szansa na to, aby trafić na dobrą ofertę i nawet przez pośrednika móc zarobić niezłe pieniądze?
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-11-29 10:09:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WOW! jakaś nowość,pytanie do prezesa WE,o co kaman?
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-12-01 11:39:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zbliżają się święta,czy WE da swoim pracownikom jakieś bony na święta itp?,Tylko niech Pan nie pisze że jest to w woli pracodawcy użytkownika,bo to WY jestescie pracodawcą dla swoich parobków,a pracodawce użytkownika nie interesują pracownicy innej firmy.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-12-01 16:38:27 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-12-01 11:39:27]:
Witam
Przyznanie każdego rodzaju dodatków dla pracowników tymczasowych to wyłącznie dobra wola pracodawcy użytkownika. Taka jest praktyka działania agencji pracy tymczasowej. Każdy z pracowników tymczasowych zapoznał się z warunkami pracy i płacy przed podpisaniem umowy i zaakceptował przedstawione warunki.
Z poważaniem
zdjecie uzytkownika
jop - 2014-12-01 22:02:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-12-01 11:39:27]:
Dwa lata temu był dodatek świąteczny,chyba 50 E,dla tych którzy przepracowali co najmniej pół roku.Teraz pewnie stragan przeleje sobie ten cash.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-12-05 12:49:07 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Bardzo dziękuję za ten błyskotliwy wpis, który tyle wniósł do komunikacji na tym forum.
Jednocześnie informuję, że dodatki świąteczne były i będą wypłacane wszędzie tam, gdzie pracodawca użytkownik wyraził taką wolę.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-12-06 07:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2014-12-05 12:49:07]:
Tyle tylko że żaden pracodawca użytkownik nie da żadnych dodatków nie swoim pracownikom,bo po prostu na pracownikach tymczasowych ma duźo oszczędnosci bo robią za samą podstawę wynagrodzenia i jeszcze przychodzą w święta do roboty za pracowników stałych którzy są na urlopach.Pracownik tymczasowy to po prostu zwykły śmieć który ma tylko robić i nic się nie odzywać bo nie dostanie kolejnej umowy.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-12-07 08:52:39 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Wielu pracowników tymczasowych Work Express otrzymywało takie świąteczne dodatki i podobnie będzie w tym roku. Co do specyfiki pracy tymczasowej - zapewniam, że obniżenie kosztów zatrudnienia nie jest głównym powodem. Pracodawca użytkownik zyskuje co innego a mianowicie adekwatną liczbę rąk do pracy, dostosowaną do bieżących potrzeb. A szansa na kolejną umowę to pochodna aktualnego poziomu produkcji oraz wyników i frekwencji pracownika a nie czyjeś widzmisie.
Z poważaniem
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-12-07 09:53:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2014-12-07 08:52:39]:
Co za bzdury,ja pracowałam pod agencjami i nigdy nic na święta nie dostałam,a co do kolejnych umów to sprawa jest taka,odezwiesz się,albo postawisz,to już nie masz kolejnej umowy,ja tak miałam,ponieważ jedna baba kazała mi posprzątać nie swoje stanowisko pracy,ja odmówiłam bo powiedziałam że nie będę za nią sprzątać a ona sobie pójdzie na papieroska,to poleciała do kierowniczki (bo wielkie koleżanki) i już kolejnej umowy nie dostałam,a wyniki miałam lepsze od niektórych stałych pracowników,taka jest polityka pracownia tymczasowego,masz jeba... i siedzieć cicho i być na rozkazy stałych pracowników.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-12-08 14:14:43 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona - 2014-12-07 09:53:10]:
Witam
Rozumiem Pani rozgoryczenie. Takie sytuacje zdarzają się w niemal każdym zakładzie pracy na całym świecie. To kwestia kręgosłupa moralnego a nie typu umowy o pracę.
Jeżeli opisana sytuacja miała miejsce na którymś z naszych projektów, proszę o informację. Adres rzecznikpracownika workexpress pl jest do dyspozycji i gwarantujemy całkowitą dyskrecję. Każdą taką sytuację wyjaśniamy i niejednokrotnie pracownicy w zakładach pracodawców użytkowników byli pociągani do odpowiedzialności za podobne praktyki dyskryminacyjne. Ważne, żeby sprawa została zgłoszona niezwłocznie.
Co do oceny pracowników, pozostanę przy swoim: oceniamy wyniki i frekwencję.
zdjecie uzytkownika
fachowiec - 2014-12-10 10:47:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
byłem w Aubenas syf kiła mogiła warunki mieszkaniowe pod psem Piotrek ta gruba świnia zna francuski dlatego sie jeszcze trzyma pijus nad pijusy Bin Laden ciul brodaty nierób i drugi pijus po tej tłustej swini na niczym sie nie zna tylko sprząta na budowie szkoda tylko że w Katowicach o tym nie wiedzą dobrzy fachowcy zjeżdżają do kaju a te nieroby i ochlej-mordy się trzymają żeby Helenka tzw.koordynator przeszedł rano w poniedziałek z alkomatem to jestem pewny 97 procent ludzi zjeżdza za pijanstwo tylko że on ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chce się tam utrzymać jak najdłużej nieudacznik posraniec i tak ciuliki jeżdżą złomami służbowymi kierowcy za piątke pijani chciałbym żeby ich policja tam złapała moze wtedy w Katowicach otworzą oczy kogo tam maja
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-12-10 12:25:21 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fachowiec - 2014-12-10 10:47:17]:
Witam
Dziękuję za tę informację. W tym projekcie zakwaterowanie zapewnia francuski pracodawca i to on odpowiada za jego standard, niemniej skierujemy do niego odpowiednie zapytanie.
Jeśli ma Pan zastrzeżenia do zachowania współpracowników - proszę o tym napisać pod adres rzecznikpracownika workexpress pl. Na pewno zbadamy sprawę i adekwatnie zareagujemy.
Z poważaniem
zdjecie uzytkownika
cytrynka - 2014-12-11 12:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe i transport na miejscu to prawdą sa informacje, że firma refunduje całowicie wszelkie koszty z tym związane? wolę zapytać bo chcę przez nich jechac do pracy ale wciąż mam bardzo dużo sprzecznych informacji a musze być ostrożna, wiadomo jak z takimi wyjazdami bywa
zdjecie uzytkownika
cytrynka - 2014-12-11 12:33:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe i transport na miejscu to prawdą sa informacje, że firma refunduje całowicie wszelkie koszty z tym związane? wolę zapytać bo chcę przez nich jechac do pracy ale wciąż mam bardzo dużo sprzecznych informacji a musze być ostrożna, wiadomo jak z takimi wyjazdami bywa
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-12-12 09:49:11 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cytrynka - 2014-12-11 12:33:02]:
Witam
Od 1 stycznia wszyscy pracownicy zagraniczni ponoszą koszt dojazdu na miejsce, ale kwatery opłaca Work Express.
Pozdrawiam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja to jakaś żenada,durne pytania niemające nic wspólnego z oferowaną pracą.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-12-13 12:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2014-12-12 09:49:11]:
kwatery opłaca Work Express,ale potrąca to z wypłaty i więcej niż wynoszą takie opłaty.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-12-13 13:07:11 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Jeśli ma Pan dowody, wystarczy ich użyć. Od lat te i podobne bzdury pojawiają się na tym forum. Żadnych prób osobistego kontaktu, żadnych konkretów, tylko pomówienia, publikowane pod paroma nickami, żeby stworzyć wrażenie, że autorów jest wielu. Pozostaje współczuć konkurencji, że ima się takich metod.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Express
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Work Express?
Zadaj pytanie
x