Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Work Express

Opinie o Work Express

Pracowałeś w firmie Work Express i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mario - 2015-03-16 14:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
mam pytanie odnosnie pracy w Tchibo pod Norymbergia?? ma ktos jakies doswiadczenia z tym zwiazane?? jak to wszystko wyglada i czy warto jechac??
zdjecie uzytkownika
kja - 2015-03-24 15:25:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mario chyba pomyliłeś firmy, to nie Tchibo tylko work express. a co do samej pracy to ja akurat słyszłem o nich dobre rzeczy i wydaje mi się, że całkiem spokojnie można do nich iść do pracy, bo to jest firma spora, która nie ma porblemów z płynnością finansową, więc jak nabardzije moim zdaniem można do nich aplikowac.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-27 08:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko było by cacy,gdyby nie kantowali na dietach i opłatach za kwatery.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-27 09:37:32 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-03-27 08:26:11]:
Dzień dobry
jeśli ma Pan wątpliwości do rozliczeń, proszę napisać o co konkretnie chodzi w mailu do Rzecznika Pracownika. Wyjaśnimy sprawę i niezwłocznie odpowiemy.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-24 19:47:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co tu taka cisza? czyżby nikt nie pracował w WE?
zdjecie uzytkownika
8,50 - 2015-05-14 10:31:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlatego taka stawka, ponieważ taka jest umowa między firmami a organizacjami związkowymi w Niemczech. Osobno dla różnych branż, logistyka, przetwórstwo mięsne itp. Ogólnie stawka minimalna wynosi 8,50 ale jeżeli wcześniej była umowa związkowa, to ta umowa obowiązuje. Pani Merkel tego nie dopowiedziała, stąd te pytania, także wśród Niemców.
zdjecie uzytkownika
monika - 2015-07-21 18:41:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie co jak wygląda u nich z pracą? bo jest w Świętochłowicach praca u nich i to całkiem niezła jak na tak małą miejscowość. szukają kogoś jako operatora linii produkcyjnej- oferta jest z bezpłatnym dojazdem do pracy co jest w ogóle fenomenem. Ciekawe tylko ile osób się do nich zgłosi pewnie sporo, bo takie dobre warunki.
zdjecie uzytkownika
hanys - 2015-07-22 09:18:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"dla swojego Klienta- NGK Ceramics-renomowanej firmy produkcyjnej z branży automotive, poszukuje osób na stanowisko operatora linii produkcyjnej." Miejsce pracy: Gliwice (Strefa ekonomiczna).
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-07-24 15:43:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monika - 2015-07-21 18:41:22]:
haha,dobre warunki?,to przekonasz się po wyplacie,jak potrącą ci za ten darmowy przejazd i będzie ci brakowało godzin które wypracowałas,to są uroki pracy tymczasowej,nic nigdy ci się nie zgadza,o wszystko trzeba się wykłócać,bo inaczej będą cię ciąć na wypłacie,PRACA TYMCZASOWA TO NAJGORSZE DZIADOSTWO JAKIE MOŻE BYĆ.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-07-27 09:08:05 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JA - 2015-07-24 15:43:52]:
Dzień dobry
Proszę o informację, czy potrącono Panu jakąkolwiek kwotę za dojazd do pracy w NGK Ceramics? A jeśli tak, to kiedy i w jakiej wysokości?
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-07-27 13:58:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-07-27 09:08:05]:
nie zgadza mi się wypłata za czerwiec,brakuje 180 zł,to chyba za ten darmowy przejazd?
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-07-27 15:39:17 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JA - 2015-07-27 13:58:09]:
Witam
Dowóz pracowników do NGK jest w całości finansowany przez pracodawcę i z tego tytułu nie ma żadnych potrąceń. Jeśli ma Pan zastrzeżenia do wyliczonej kwoty wynagrodzenia, prosze o kontakt z koordynatorem lub z Rzecznikiem Pracownika (rzecznikpracownika_workexpress.pl). Wyjaśnimy to.
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-07-28 07:45:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-07-27 15:39:17]:
Okazało się że orżneli mnie na godzinach,jakbym się nie upomniał to pewnie sami by mi nie wyrównali tej wypłaty i jeszcze mam czekać kolejny miesiąc na wyrównanie!,dlaczego mam być poszkodowany za czyjeś błędy,to chyba należą mi się odsetki od tej brakującej kwoty,bo ja nie podpisywałem umowy w której było napisane że wynagrodzenie będę otrzymywał w 2 ratach.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-07-28 09:15:03 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JA - 2015-07-28 07:45:37]:
Witam
Każdemu pracodawcy zdarzają się takie błędy w obliczeniach i przy następnej wypłacie zostałby on z pewnością wyrównany. Za pomyłkę oczywiście przepraszamy, ale też proszę nas zrozumieć. Co miesiąc rozliczamy ponad cztery tysiące pracowników w czterech krajach, więc o pomyłkę nietrudno. Robimy to na podstawie ewidencji czasu pracy, które czasami zawierają błędy powstałe poza naszą agencją.
zdjecie uzytkownika
ja2 - 2015-07-28 13:12:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra,dobra,jakby koleś się nie upomniał to by było dla was więcej,każdy wie jak agencje kantują frajerów.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-07-28 15:44:03 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Możemy jakoś pomóc?
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-07-29 10:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakoś mi się nie chce wieżyć w nieskazitelność WE,kilka lat temu pracowałam w WE i zawsze były problemy z wynagrodzeniami,zawsze było za mało i brakowało nadgodzin i jakoś ze strony WE dobrowolnego wyrównania nigdy nie było,trzeba było kłócić się o te nadgodziny bo panie ewidentnie kłamały że wszystko zostanie wyrównane,a mijały kolejne miesiące i dalej były te same problemy.Może teraz jest inaczej,ale nie polecam pracy przez pośredników.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-07-29 11:20:39 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakoś nie chce mi się wierzyć w rzetelność anonimowych wpisów, w których padają słowa "zawsze" i "nigdy". Zwłaszcza, że od lat pracownicy WE mogą korzystać z pomocy Rzecznika Pracownika.
A jeśli ktoś chce dowieść przed sądem, że pozbawiono go części wynagrodzenia - zachęcam. Wszelkie operacje finansowe są szczegółowo udokumentowane i w razie potrzeby zostaną przedstawione.
zdjecie uzytkownika
... - 2015-07-29 13:30:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ten cały rzecznik pracownika to wielka ściema,w razie problemów trzeba samemu wszystko załatwiać i prosić się o wyrównanie brakującej kasy.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-07-29 15:18:52 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każda sprawa zgłoszona Rzecznikowi została rozpatrzona i są na to dowody w postaci rejestru reklamacji. Chętnie zapoznam się z konkretnymi zastrzeżeniami do pracy Rzecznika Pracownika. Mój adres mailowy artur.ragan_workexpress.pl jest do dyspozycji od 7 lat. (Sęk w tym, że żaden z anonimowych opluwaczy jeszcze nie odważył się napisać.)
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-29 20:18:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-07-29 11:20:39]:
Tu nie chodzi o operacje finansowe tylko o brakujące nadgodziny płatne 100%,za które WE płaciło normalną stawkę.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-07-30 10:17:39 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powtórzę: ewidencja czasu pracy powstaje w miejscu wykonywania pracy i tylko z niej wiadomo, ile nadgodzin ktoś wypracował. Potem ten dokument jest przesyłany do nas, celem naliczenia wynagrodzeń. Jeśli dotrze do nas zbyt późno, np. tuż przed przelaniem podstawowego wynagrodzenia, nie jesteśmy w stanie ponownie go przeliczyć. Najważniejsze jest, żeby pieniądze były 10. na kontach pracowników.
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-07-31 14:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To w WE priorytetem jest aby kasa była 10 na koncie,to żadna pociecha jak wypłata jest nie cała,a 10 tego to i tak ostatni termin wypłaty.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: niunia zadaje typowe pytania ale nie ma sie czego czepiać
Pytania: czy ma pan jakieś pytania
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-07-31 14:43:42 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry
1. tak - terminowa wypłata wynagrodzeń to jeden z naszych priorytetów,
2. zastrzeżenia do rozliczeń zgłasza niecały 1% zatrudnionych,
3. nie ma na świecie firmy, która zatrudnia 4 tysiące ludzi i nie myli się w naliczaniu wynagrodzeń.
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-07-31 17:35:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przecież WE nie jest żadną firmą,nikt u was nie pracuje,tylko wy bierzecie kasę za ludzi co robią w zupełnie innych firmach,a wasza rola była tylko dać im namiary na te firmy i przy okazji dać te durne nic nie warte umowy tymczasowe śmieciowe.Praca tymczasowa to jest dorobić sobie we wakacje,a nie robić miesiącami bez żadnej przyszłości i stałego zatrudnienia.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Express

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Work Express?
Zadaj pytanie
alert