Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Work Express


Oceniono 368 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Work Express
Murckowska 14
40-265 Katowice
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
brylowa - 2014-07-22 18:24:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta śląska świnia sama sobie robi gałę ,bo baba go zostawiła , kto z takim imbecylem by wytrzymał ,chytrus jak by mógł to by sam siebie wyr-uch-ał .
Lepiej żeby matka urodziła metr pszenicy ,lepszy był by pożytek z tego eech...
zdjecie uzytkownika
Brylu - 2014-07-23 10:41:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-07-22 17:30:58]:
Jutro jadę do Francji zarobić a ty się mańka udław własną złością.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-23 12:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Brylu - 2014-07-23 10:41:03]:
haha,jedziesz zarobić?,te ochłapy które dostaniesz to wydasz na żarcie i jeszcze ci braknie.
zdjecie uzytkownika
monter - 2014-07-23 12:28:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni koledzy forumowicze wytoczyliscie przeciwko sobie ciezkie dziala i ostrzeliwujecie sie nawzajem,wylewacie tutaj swoje zale,i opluwacie sie nawzajem uzywajac przy tym niecenzuralnych slow-nieladnie.Kazdy z Was zatrudniajac sie w WE dostawal umowe do przeczytania a pozniej mogl ja podpisac lub NIE,znajac jej tresc wiec w czym problem? Ja rowniez 4-krotnie zatrudnialem sie w WE i zgadzalem sie na warunki jakie byly zapisane w umowie,zaznaczam ze za kazdym razem odchodzilem z WE na wlasna prosbe bo znalazlem lepiej platna prace lub praca jaka wykonywalem we Francji byla niezgodna z moimi kwalifikacjami.Musze przyznac ze w czasie pracy we Francji i Belgi spotykalem roznych " specjalistow" zatrudnionych przez WE bo poleconych przez szwagra lub znajomego krolika, ktorzy topili swoje troski i niekompetencje w alkocholu wylatywali w nieslawie z roboty grzebiac swoje JA i ktorzy pozniej wylawali tak jak Wy wiadra pomyj na WE a takze na swoich kolegow z ktorymi wczesniej pracowali i mieszkali.Przykro mi to pisac ale takie sa fakty. Teraz do Pana Ragana. Szanowny Panie zanim kogos zatrudnicie a potem wyslecie do Francji lub innego kraju powinniscie takiego kandydata przynajmniej sprawdzic pod wzgledem swiadectw pracy,czy to nie fikcyjne papiery ktore jak powszechnie wiadomo mozna stworzyc nawet nigdzie wczesniej nie pracujac. Ludzie Ci jada pozniej za granice i reprezentuja WE i niejako daja dowod na to ze WE nie posiada odpowiednich kadrowcow do weryfikacji kandydatow na pracownikow w danej dziedzinie np.budownictwie.Ja ze swej strony zycze wszystkim pracujacym w WE a zwlasza we Francji by mieli do siebie nawzajem wiecej szacunku jako Polacy i nie narzekali na caly swiat.Jest takie powiedzenie ze nigdy nie tak zle zeby nie moglo byc lepiej i nie zawsze jest tak dobrze by trwalo to wiecznie.Pracuje we Francji na wlasny rachunek i znam rzeczywistosc i realia zycia na obczyznie.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
duglas - 2014-07-23 19:37:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Brylu - 2014-07-23 10:41:03]:
Jednak jesteś tępy , no chyba że się żalisz to można ci wybaczyć fajtułapo .
Jedź i to szybko jednego głupka mniej w polsce który zużywa niepotrzebnie tlen .
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-07-24 08:45:32 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monter - 2014-07-23 12:28:07]:
Witam
Dziękuję za tę sugestię. Obecnie, podczas większości rekrutacji prosimy kandydatów o okazanie oryginałów świadectw pracy. Kserokopie znajdują się w dokumentacji pracowniczej, więc ich ponowne sprawdzenie jest możliwe w każdej chwili. Często kontaktujemy się też z poprzednimi pracodawcami kandydatów, celem sprawdzenia referencji. W razie wykrycia fałszerstwa oczywiście wykluczamy takiego kandydata z rekrutacji a dokument jest dołączany do zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa z art. 270 § 1 KK.
Z poważaniem
zdjecie uzytkownika
haha - 2014-07-24 09:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2014-07-24 08:45:32]:
Uważajcie aby was nie zaczęli weryfikować,bo wtedy pójdziecie z torbami za te wasze przekręty.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-07-25 15:30:17 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [haha - 2014-07-24 09:19:00]:
Witam
Spieszę poinformować, że działalność agencji zatrudnienia JEST weryfikowana regularnie przez Państwową Inspekcję Pracy i urzędy marszałkowskie, że o innych instytucjach kontrolnych nie wspomnę. To, że w ciągu 10 lat działalności raporty pokontrolne nie wykazywały żadnych istotnych nieprawidłowości, dla każdego rozumnego człowieka będzie wystarczającym dowodem, że działamy zgodnie z prawem.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-25 16:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2014-07-25 15:30:17]:
Prawda jest taka że mało kto pójdzie do PIPu,jak go wyrolujecie,po prostu woli was olać i szukać normalnej roboty,niż latać po sądach o parę złotych,tyle macie szczęścia.
zdjecie uzytkownika
natalia - 2014-07-27 13:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Ragan mam pytanie,czy mam szanse na pracę w WE jeżeli jakieś parę lat temu przyjęłam pracę tymczasową,ale nie stawiłam się do niej nie informując WE o rezygnacji.
proszę o info.
pozdawiam
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-07-29 16:21:18 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [natalia - 2014-07-27 13:20:41]:
Witam
Jeśli jest oferta, która Pani odpowiada, proszę przesłać swoją aplikację. Każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie.
zdjecie uzytkownika
spawaczRudaslaska - 2014-08-03 07:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Czy ktoś podzieli się ze mną informacjami jak się pracuje pod tym pośrednikiem we Francji jako spawacz? Francuskiego nie znam, z trudnościami i łamanym angielskim bym się dogadał jak rozmówca mówiłby po mału :) . Złożyłem aplikacje o prace spawacza we Francji. Nie było tam zaznaczone w wymaganiach nic o językach. I nie posiadam samochodu. Rozumiem że podczas ewentualnego wyjazdu to tam na miejscu ktoś pokaże mi jak dojechać do pracy, i ewentualnie pomoże podczas pierwszego kontaktu z pracodawcą i powie co i jak? O robotę się nie boję bo spawam już 6 lat w polsce w Polsce, i wiem co to za trudny kawał chleba i na pewno nie wyjeżdzałbym zagranice do tej roboty wiedząc że polegne na robocie , co czytając tutaj niektórych to zdarzają się tu fryzjerzy co jadą robić jako murarze.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-08-04 10:52:47 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spawaczRudaslaska - 2014-08-03 07:41:37]:
Dzień dobry
1. Jeśli w ofercie nie było wymagań językowych, to znaczy że takowych nie ma.
2. Własny samochód jest mile widziany, ale tez nie stanowi warunku koniecznego.
3. Na miejscu są obecni koordynatorzy Work Express, których zadaniem jest udzielenie nowemu pracownikowi wszelkich potrzebnych informacji.
4. Żaden fryzjer nie przeszedłby rekrutacji na stanowisko murarza. Do preselekcji wystarczyłby sam uścisk ręki :)
zdjecie uzytkownika
kolo - 2014-08-05 10:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z opini wynika ze kazda agencja pracy jest do ( usunięte przez administratora ) Chce jechac do francji jako monter fasad z doswiadczeniem i nigdy nie pracowałem przez agencje,
zdjecie uzytkownika
NOWY - 2014-08-05 16:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. pytanie do pana A.RAGANA , ZCY FIRMA ma zamiar wrócic na magazyn kawy w GALLINIE w NIEMCZECH ? 60 PROCENT BYŁYCH PRACOWNIKÓW MIŁO WSPOMINA WSPÓŁPRACĘ , A NIE CO TO TERAZ.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-08-07 10:19:56 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [NOWY - 2014-08-05 16:36:10]:
Witam
Pracujemy nad tym. Tak czy owak - ofert pracy w magazynach w Niemczech stale przybywa - zapraszamy na naszą stronę.
zdjecie uzytkownika
katsu - 2014-08-07 22:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2014-08-07 10:19:56]:
Wąski(Ragan) aleś ty mnie teraz zaimponował!!!
Tak przybywa ale nam z kieszeni ubywa , stawki takie że pożal się boże .
Takie stawki to 15 lat temu były , co to jest , Ragan pracował bys za taką stawkę , pewnie nie , więc nie pisz że pracujecie nad tym , popracujcie nad stawkami a nie ciągniecie z ludzi jak z krowy dojnej
Work Express "Wywiad z Piotr Loranc - Specjalista ds. Personalnych w firmie Work Express"
  Jak wygląda Państwa strategia marketingowa? Jako agencja zatrudnienia promujemy się przede wszystkim poprzez publikowanie ofert pracy. Staramy się, żeby codziennie pojawiały się nowe. Obecnie wprowadziliśmy nowy program rekomendacji - „Bonus Club Polska”. Polega on na tym, że ktoś, kto poleci nam osobę poszukującą pracę ma szansę otrzymać bonus finansowy, jeśli polecony człowiek zostanie zatrudniony i przepracuje z nami minimum miesiąc. Ponadto wykorzystujemy I...
zdjecie uzytkownika
zet - 2014-08-10 09:16:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie (usunięte przez administratora)stawki jakie oferujecie monterom,hydraulikom i innym fachowcom z branzy budowlanej na terenie Francji to minimum jakie obowiazuje w tym kraju a do tego ktos kto decyduje sie jechac tam wlasnym autem ponosi dodatkowe koszty zwiazane z dojazdem do Francji i dojazdem do pracy,malo tego wlasciciel pojazdu ponosi pelna odpowiedzialnosc cywilno-prawna jako kierowca za ludzi ktorzy z nim jezdza, z godnie z przepisami wykorzystuje wlasne auto dla WE wiec ponniscie podpisac z nim umowe i partycypowac w kosztach uzytkowania samochodu.Pewna Agencja z Krakowa w krotkim czasie przejmie Waszych najlepszych pracownikow z terenu Francji,tylko dlatego ze sa bardziej elastyczni w dzialaniu no i pewien Pan ktory pracowal dla Was a teraz pracuje dla Nich,wiec albo zaoferujecie lepsze warunki od obecnych albo ludzie odejda do konkurencji,a z tego co slyszalem to kwestia max.trzech tygodni,wiec Panie (usunięte przez administratora)albo zostana Wam szwagry szwagra i ciagle problemy dla koordynatorow a w perspektywie rezygnacja Francuzow z Waszych uslug,lub zmienicie podejscie do tematu. Panie (usunięte przez administratora)konczy sie czas 'Pracodawcow' oferty konkurencji zwlaszcza na Francje dla ludzi z komunikatywnym Francuskim sa juz lepsze.Czas dziala na Wasza niekorzysc-prosze przemyslec to co napisalem. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-08-12 14:03:38 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zet - 2014-08-10 09:16:31]:
Witam
serdecznie pozdrawiamy konkurencję i życzymy większej inwencji twórczej.
Również w wymyślaniu kolejnych nicków.
zdjecie uzytkownika
german - 2014-08-28 16:06:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to zabawne w jak wytrwali są przeciwnicy Work Express w tworzeniu co raz to nowszych historii :) ale widzę , że Pan @Ragan dalej pozostaje w swoim spokoju nieugięty. Mam pytanie co do ofert wystawianych przez WE. Ta na magazyniera w mszczonowie jest już nieaktualna? bo ciągle wisi w internecie już od 2 miesięcy chyba?
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-29 08:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ragan broni WE jak lew,no bo za to bierze niezły hajs,a co jest grane to wie dobrze:)
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-08-29 09:28:59 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [german - 2014-08-28 16:06:32]:
Dzień dobry
Potwierdzam - oferty w Mszczonowie są aktualne.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
łaaaaaaaa - 2014-09-13 23:23:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uważajcie na nich,mają na pieńku z niemieckim finanzamtem,są im winni zaległy podatek ze swojej winy,i chcą go ściągną od pracowników!!!Straszą przy tym sądem i komornikiem,nie płaćcie im,to oszuści,i udowodnimy im to najpierw w PIP,a potem w sądzie.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-04
Żródło: Gowork.pl
Warszawa
(mazowieckie)
Work Express działa od 2004 roku jako certyfikowana agencja doradztwa personalnego i pracy tymczasowej, certyfikat agencji zatrudnienia nr 1116. Obecnie dla naszego Klienta poszukujemy kandydatów do pracy na stanowisko: Pracowniczka/pracownik produkcji czekolady Miejsce pracy: Warszawa Praga Południe Obowiązki: • odbieranie z taśmy czekolad, batoników/tortów, • pakowanie w kartony jednostkowe, • pakowanie kar
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-09-15 15:04:30 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry
Jeśli ma Pan wątpliwości co do wymiaru należnego podatku, proszę kontaktować się z naszym Działem Kadr i Płac. Jednocześnie przypominam, że osoby pracujące dłużej niż 183 dni w Niemczech, podlegają tamtejszemu obowiązkowi podatkowemu i potrącanie zaliczek na podatek dochodowy jest normalną praktyką, całkowicie zgodną z prawem.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
NOWY - 2014-09-16 16:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2014-09-15 15:04:30]:
WITAM , MAM PYTANIE . DLACZEGO ZA BŁĘDY DZIAŁU KSIĘGOWOSCI MAJĄ PŁACIC PRACOWNICY?TYLKO U W WORK EXPRESS SĄ TAKIE PROBLEMY . POZDRAWIAM BYŁYCH PRACOWNIKÓW I KADRĘ . MOŻE LEPIEJ ZATRUDNIĆ W KADRACH KOGOŚ KTO MA POJĘCIE O ZAGRANICZNYCH PODATKACH.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Express
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x