Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Work Express

Opinie o Work Express

Pracowałeś w firmie Work Express i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jop - 2015-03-03 19:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyżby chodziło o kunę?Haha,niekompetentny dzieciak,po mordzie nakłaść i tyle,on ma ze 40 kilo.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-04 09:04:19 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jop - 2015-03-03 19:28:43]:
Witam
Art. 18. § 2. KK "Odpowiada za podżeganie, kto chcąc, aby inna osoba dokonała czynu zabronionego, nakłania ją do tego.
§ 3. Odpowiada za pomocnictwo, kto w zamiarze, aby inna osoba dokonała czynu zabronionego, swoim zachowaniem ułatwia jego popełnienie, w szczególności (...) udzielając rady lub informacji."
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-04 09:13:24 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
W 2014 Państwowa Inspekcja Pracy przeprowadziła setki kontroli w agencjach pracy tymczasowej i w zakładach pracodawców użytkowników korzystających z ich usług. W tym roku ma ich być jeszcze więcej, zatem Pański argument nie odpowiada rzeczywistości.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-04 13:53:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-03-04 09:13:24]:
Tylko że nikt pracowników tymczasowych nie pójdzie do PIP na skargę,bo tam trzeba podać swoje dane,a wtedy już ma pewność że na 100% kolejnej umowy nie dostanie,bo w każdym zakładzie niewygodnych pracowników się pozbywa.
zdjecie uzytkownika
XYZ - 2015-03-04 13:57:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-03-04 09:13:24]:
właśnie dlatego PIP ma na oku agencje pracy,bo jest dużo skarg na ich działalność,oszukiwanie na godzinach,urlopach,wypłatach i jeszcze wiele do pisania.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-04 16:35:33 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-03-04 13:53:18]:
Witam
Zgodnie z art. 44.3 Ustawy o Państwowej Inspekcji Pracy inspektorzy pracy są obowiązani do nieujawniania informacji, że kontrola przeprowadzana jest w następstwie skargi, chyba że zgłaszający skargę wyrazi na to pisemną zgodę a dane pracownika wnoszącego skargę objęte są tajemnicą służbową i nie wolno ich nikomu ujawniać, bez jego pisemnej zgody.
Faktem jest, że donosów na agencje spłynęło wiele tysięcy a nieprawidłowości stwierdzono w 164 przypadkach przez cały ubiegły rok. To niewiele, zważywszy, że jest ich w Polsce ponad 4500.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-04 18:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-03-04 16:35:33]:
no tak,a jednak są nieprawidłowości,przecież ci oszukiwani ludzie pracują na te agencje,a one ich zwyczajnie okradają i jak tu mieć zaufanie do takich agencji,dlatego opinia o pracy tymczasowej zawsze będzie kojarzona z oszukiwaniem pracowników.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-05 17:01:15 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-03-04 18:44:35]:
Dzień dobry - takie generalizowanie do niczego nie prowadzi. Jeśli uważa się Pan za pokrzywdzonego przez jakąś agencję, proszę zwrócić się ze skargą na nią do Państwowej Inspekcji Pracy. Jak pisałem - ma ona obowiązek rozpatrzyć każdy sygnał tego typu.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
komisjoner - 2015-03-05 20:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-03-04 09:04:19]:
stragan,taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak ty nikogo nie będzie uczył prawa
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-06 08:52:22 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry - dziękuję za rzeczowe i kulturalne wypowiedzi, które pomagają użytkownikom tego forum.
Jeśli mogę w czymś pomóc, proszę śmiało pytać.
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-03-06 18:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego Workexpress oferuję stawkę 7,86 euro za pracę w Niemczech na stanowisku Komisjoner,jak minimalna stawka w Niemczech to 8,50 euro?
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-09 09:18:52 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JA - 2015-03-06 18:02:55]:
Dzień dobry - takie wynagrodzenie jest dopuszczone w odniesieniu do pracownika podczas okresu próbnego. W ofercie jest wyraźnie napisane: "(...) Stawka godzinowa 7,86 Euro brutto na okresie próbnym, po okresie próbnym stawka godzinowa 8,50 Euro brutto (...)".
zdjecie uzytkownika
Tedy - 2015-03-10 04:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-03-09 09:18:52]:
No,a Work jak zwykle musi dać tą najniższą stawkę.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-10 09:18:58 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tedy - 2015-03-10 04:00:12]:
Dzień dobry - agencje zawsze ustalają stawki w porozumieniu z pracodawcami użytkownikami i to oni mają głos decydujący.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
JA - 2015-03-10 15:51:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2015-03-10 09:18:58]:
No właśnie,Panie Arturze,jak to jest z tymi stawkami?,kto ustala te stawki?,bo mi się wydaje że Pracodawca Użytkownik daje jak najniższą stawkę,a Agencje zapewniają że znajdą frajerów co będą robić za taką kasę.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-11 10:50:36 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [JA - 2015-03-10 15:51:44]:
Dzień dobry - jest tak jak napisałem; agencje ustalają stawki w porozumieniu z pracodawcami użytkownikami i to oni mają głos decydujący.
Agencja podejmuje się rekrutacji albo nie a jak kto nazywa ludzi szukających zatrudnienia, to już jego sprawa indywidualna.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
zapytanie - 2015-03-12 10:55:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś pracował w Tchibo pod Norymbergią? Jakie wrażenia? czy firma płaci na czas? Czy jest ubezpieczenie? I jak to jest z zatrudnieniem na pierwsze dwa tygodnie? Różne opinie słyszałem.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-03-14 07:44:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zapytanie - 2015-03-12 10:55:11]:
Daj spokój z Tchibo,a Work Express i tak tam już nie rekrutuje bo wyrzucili ich za przekręty.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-14 19:01:32 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś - 2015-03-14 07:44:45]:
Dobry wieczór
Bardzo ciekawe informacje. Szkoda, że nieprawdziwe - aktualnie przy projekcie Tchibo pod Norymbergą pracuje około 50 osób i planowane są kolejne rekrutacje. Zatem o żadnym wyrzuceniu nie ma mowy.
Pozdrawiam konkurencję.
zdjecie uzytkownika
mario - 2015-03-16 14:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
mam pytanie odnosnie pracy w Tchibo pod Norymbergia?? ma ktos jakies doswiadczenia z tym zwiazane?? jak to wszystko wyglada i czy warto jechac??
zdjecie uzytkownika
kja - 2015-03-24 15:25:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mario chyba pomyliłeś firmy, to nie Tchibo tylko work express. a co do samej pracy to ja akurat słyszłem o nich dobre rzeczy i wydaje mi się, że całkiem spokojnie można do nich iść do pracy, bo to jest firma spora, która nie ma porblemów z płynnością finansową, więc jak nabardzije moim zdaniem można do nich aplikowac.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-03-27 08:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko było by cacy,gdyby nie kantowali na dietach i opłatach za kwatery.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2015-03-27 09:37:32 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-03-27 08:26:11]:
Dzień dobry
jeśli ma Pan wątpliwości do rozliczeń, proszę napisać o co konkretnie chodzi w mailu do Rzecznika Pracownika. Wyjaśnimy sprawę i niezwłocznie odpowiemy.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: niunia zadaje typowe pytania ale nie ma sie czego czepiać
Pytania: czy ma pan jakieś pytania
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-24 19:47:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co tu taka cisza? czyżby nikt nie pracował w WE?
zdjecie uzytkownika
8,50 - 2015-05-14 10:31:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlatego taka stawka, ponieważ taka jest umowa między firmami a organizacjami związkowymi w Niemczech. Osobno dla różnych branż, logistyka, przetwórstwo mięsne itp. Ogólnie stawka minimalna wynosi 8,50 ale jeżeli wcześniej była umowa związkowa, to ta umowa obowiązuje. Pani Merkel tego nie dopowiedziała, stąd te pytania, także wśród Niemców.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Express

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Work Express?
Zadaj pytanie
alert