Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Work Express

Pracowałeś w firmie Work Express i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ikar - 2014-09-29 09:56:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2014-09-29 09:52:15]:
a kto wypłaca te premie? WE,czy pracodawca użytkownik?
zdjecie uzytkownika
Jacob - 2014-09-30 07:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przypomnę Państwu jak firma Work Express podsuwała nam do podpisu oświadczenia w których my zgadzamy się aby firma Work Express załatwiała za nas sprawy związane z niemieckim urzędem skarbowym, mówili że to do zmiany klasy podatkowej, to kłamstwo, w praktyce ci co je podpisali już nie mają co liczyć na zwrot podatku z Niemiec, bo oni na podstawie tego oświadczenia mogą robić z naszymi pieniędzmi co chcą. A do zmiany klasy podatkowej nie potrzebne są żadne oświadczenia czy upoważnienia. I właśnie to ta sama sprawa która zaczęła się w lato 2013. Teraz Ci, którzy nie podpisali oświadczeń otrzymują wezwania do zapłaty podatku dochodowego, o dziwo są to sumy pokrywające się z kwotami zwrotu podatku z Niemiec. W sierpniu przeszliśmy na płacenie podatku w Niemczech, we Wrześniu odciągnięto od mojej wypłaty brutto, 800zł podatku zagranicznego czyli Niemieckiego, od tego czasu był co miesiąc naliczany podatek pomiędzy 800 a 1200zł miesięcznie. Do sierpnia 2013 płacony był podatek w Polsce w wysokości 400-600zł. Więc jakim sposobem musiałem w rocznym rozliczeniu PIT zapłacić 160zł zamiast otrzymać jakiś zwrot? To tak jakby mój podatek dochodowy nie został odprowadzony, no chyba że został przelany z polskiego do niemieckiego urzędu a jeżeli tak to mam prawo do zwrotu podatku z Niemiec. To są nasze pieniądze a nie ich. Podatku dochodowego może żądać Urząd Skarbowy od pracodawcy a nie od nas, nasz został nam z wynagrodzeń odciągnięty jak wynika z paska wypłaty.
I jeszcze jedno, jakim cudem podatek w Niemczech jest 2, 3 krotnie wyższy niż w Polsce??? Przeciętny podatek przy przeciętnej wypłacie wynosi ok 60-90 Euro.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-09-30 13:37:05 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jacob - 2014-09-30 07:42:51]:
Dzień dobry
A może zamiast publikować swoją wersję wydarzeń, zadzwoni Pan do Kadr i Płac i zapyta? Każdy z pracowników, których dotyczy ten temat może uzyskać odrębną informację, po potwierdzeniu tożsamości.
Co do rewelacji o zaliczce na podatek w wysokości 60 euro wypada przypomnieć, że w Niemczech stawka procentowa może sięgać nawet 45% i rośnie ona progresywnie wraz z dochodem.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kontrola - 2014-10-02 20:34:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ktoś się czuje oszukiwany -wystarczy wziąć za ostatni miesiąc pasek rozliczeniowy , wyciąg z banku gdzie przelewali pieniądze w 2 transzach oraz umowę (kontrakt) twoje zarobki godzinowe/miesięczne + ( wyciąg ustawy z internetu o ustawowych minimalnych stawkach w danym kraju co przepracowałeś i przejść się do fiskusa - Dział Kontroli Podatkowej , przedstawić jakie praktyki stosowane są wobec reszty pracowników wtedy cała ta agencja przestanie ludzi oszukiwać , na karę mandatu nie ma co liczyć tylko na karę grzywny która sięga nawet w maksymalnej wysokości niemal 20 mln zł i kary pozbawienia wolności do lat 10
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-10-03 13:33:17 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Od 2005 rozliczamy co miesiąc tysiące Polaków legalnie pracujących za granicą. W tym czasie setki razy konsultowaliśmy się z urzędami skarbowymi i zapewniam, że przedmiotowa sprawa też jest załatwiana za wiedzą fiskusa.
Pomijając pomówienie o oszustwo, wypada powtórzyć za jego anonimowym autorem: jeśli ktoś czuje się oszukany - niech zgromadzi dokumentację i zgłosi się do właściwego organu. Proponuję tylko wcześniej poczytać artykuł 238 KK.
Z poważaniem
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-04 10:04:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Ragan,gdybyście byli tacy nieskazitelni jak Pan tu pisze,to nie było by ani jednego negatywnego wpisu na forum,ludzie raczej nie wymyślają pomówień na swojego pracodawcę jeżeli jest uczciwy,proponuję trochę nad tym pomyśleć.
Z poważaniem
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-10-06 13:19:24 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-10-04 10:04:59]:
Witam
1. Pański wpis jest najświeższym dowodem, że każdą firmę da się pomówić nawet o finansowanie terroryzmu islamskiego.
2. Poczucie anonimowości w internecie - jakkolwiek złudne - daje wielu tchórzom impuls i ogromne pole do popisu.
3. Brednie, które znajduję na tym forum świadczą o tym, że ich autorzy nie maja bladego pojęcia o pracy w naszej firmie, ale przecież to nie psuje im zabawy, prawda?
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-06 18:17:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tyle tylko że te brednie piszą wasi obecni i byli pracownicy,a niektóre brednie mają potwierdzenie,np ta akcja z niezapłaconym podatkiem.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2014-10-07 09:41:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Artur Ragan - 2014-10-06 13:19:24]:
Dziwne że prawie wszystkie wpisy są na niekorzyść WE,wiadomo jak jest praca przez pośrednika to zawsze będą problemy,bo pieniądze otrzymuje się z drugiej ręki,a ta ręka zawsze coś sobie uszczknie,taka już mentalność Polaków.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-10-07 10:49:18 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aneta - 2014-10-07 09:41:40]:
Witam
To wcale nie jest dziwne - wpisów na niekorzyść zawsze będzie znacznie więcej. Taka już mentalność Polaków, że łatwiej przychodzi atakowanie kogoś niż pochwalenie.
Co do Pani opinii na temat pośredników - każda firma wykonuje pracę, za którą pobiera wynagrodzenie. Marża agencji zatrudnienia to kwota, którą płaci pracodawca za znalezienie i weryfikację pracowników.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Aneta - 2014-10-07 11:08:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuję za wyjaśnienie,ale opinia jest taka że ludzie są przekonani że to z ich wynagrodzenia agencja potrąca swoje wynagrodzenie,ponieważ zarabiają mniej od stałych pracowników,tzn pracują za gołą stawkę,bez żadnych dodatków jakie mają stali pracownicy.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-10-07 12:08:43 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aneta - 2014-10-07 11:08:25]:
Wysokość wynagrodzeń z reguły ustalają firmy, które zlecają zrekrutowanie pracowników. Co ciekawe - coraz częściej przyznają one bonusy finansowe i pozafinansowe, żeby przyciągać lepszych pracowników niż konkurencja, więc ta sytuacja też się zmienia.
Z poważaniem
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-10-07 15:42:10 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-10-06 18:17:57]:
Dziękuję za przykład. Wspomniana "akcja z niezapłaconym podatkiem" to właśnie typowa brednia, bo podatek został opłacony zgodnie z prawem. Osoby, których ta sprawa dotyczy, doskonale to wiedzą. Zawsze jednak można liczyć na postronnych obserwatorów, którzy wiedzą lepiej.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-07 22:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Został opłacony w ostatnim terminie,bo już wam się Niemcy do du..y dobierali,to wyłożyliście własną kasę aby pokryć zaległości,a potem po hamsku upominacie się od ludzi,a to wasza wina była.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-10-08 11:41:44 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-10-07 22:24:44]:
Ciekawa wersja wydarzeń. Szkoda, że nieprawdziwa, ale proszę o więcej takich rewelacji, bo zdecydowanie ożywiają ten wątek.
A gdyby ktoś chciał zasięgnąć rzetelnych informacji, polecamy kontakt z Działem Kadr i Płac.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-09 11:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Ragan ile WE bierze z wypłat ludziom? bo moja znajoma pracuje w age cji pracy i opowiadała że u nich od każdego pracownika biorą po 5,10 zl zależy ile kto zarobił,więc jak pracuje parę tysięcy ludzi,to uzbiera się spora kwota za nic:-),wiadomo nikt z pracowników tymczasowych nie upomni się o brakujące 5,10 zł,a agencje i tak oszukują na godzinach i urlopach.
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-10-09 20:24:17 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-10-09 11:10:23]:
Witam
Wysokość wynagrodzeń wyznaczają zwykle firmy, które zlecają rekrutację i selekcję pracowników.
Agencja zatrudnienia wykonuje te usługi i bierze za to pieniądze od pracodawców.
Co do Pańskich domniemań; pobieranie pieniędzy z wynagrodzeń jest niedopuszczalne i polskie prawo wyraźnie to mówi.
Jeśli ma Pan informacje o takich praktykach, proszę zawiadomić odpowiednie służby, bo to ewidentne łamanie prawa.
Z poważaniem
zdjecie uzytkownika
... - 2014-10-10 12:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencje pracy,to największe zło na rynku pracy,w co drugiej agencji kontrole wykazały nieprawidłowości,może w końcu ktoś zrobi z tym porządek? czytałem pewien artykuł
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-10-12 16:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,mam pytanie,dlaczego wynagrodzenie za pracę za granicą jest płacone na 2 razy?czy zagraniczni klienci Wam tak też płacą?
zdjecie uzytkownika
plum - 2014-10-13 12:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2014-10-12 16:55:14]:
jest płacone na dwa razy , ale jest wypłacane w całości prawda? jeżeli różnica w czasie przelewu nie jest jakaś gigantyczna to chyba nie jest powód , aby wszczynać o to jakiś wielki spór. Po za tym właśnie myślę , że gdyby od razu mieli wynagrodzenie dla Ciebie w całej wysokości to by je przesłali :)
zdjecie uzytkownika
Artur Ragan - 2014-10-13 13:23:22 [użytkownik zarejestrowany] odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2014-10-12 16:55:14]:
Witam
Jeśli ma Pan pytania dotyczące wysokości i terminowości wypłaty Pańskiego wynagrodzenia, proszę zwrócić się z nimi bezpośrednio do Działu Kadr i Płac.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
NOWY - 2014-10-25 00:02:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co tu taka cisza
zdjecie uzytkownika
młody - 2014-10-25 17:09:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [NOWY - 2014-10-25 00:02:51]:
może work zwolnił wszystkich niewygodnych forumowiczów?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-30
Żródło: Gowork.pl
Warszawa
(mazowieckie)
Work Express działa od 2004 roku jako certyfikowana agencja doradztwa personalnego i pracy tymczasowej, certyfikat agencji zatrudnienia nr 1116. Obecnie dla naszego Klienta poszukujemy kandydatów do pracy na stanowisko: Pracownik produkcji Miejsce pracy: Warszawa Praga Opis stanowiska / obowiązki: • odbieranie z taśmy produktów • pakowanie w kartony jednostkowe, • pakowanie kartonów jednostkowych do ka
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-26 15:12:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cisza, bo szkoda słów na tą agencję.
zdjecie uzytkownika
szwejk - 2014-10-29 22:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak tam było tak tam było, zawsze jakoś tam było,
jeszcze nigdy tak nie było żeby jakoś nie było
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Express
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x