logo ABC Data Sp. z o.o.

ABC Data Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o ABC Data Sp. z o.o.

pracownik 2016-05-30 11:38
praca zmianowa od poniedziałku do piątku. 3 zmiany, I=10-18 ; II=14-22 ; III=15-23. dużo nadgodzin
1
pytajnik 2016-05-31 15:19
A jak jest z umowami i płacą?
Teraz szukają przez pośrednika. Po jakim czasie przechodzi się do firmy?
Magazynier 2016-06-05 07:58
Zarobki ok i płatne nadgodziny. Przyjmują teraz. Przyjedź, zostaw CV w recepcji, powiedz że na magazyn i się odezwą. Ja tak zrobiłem :)
zniesmaczony 2016-06-05 22:16
Przedmowco...zarobki "ok" ?????!!!! Wszyscy uciekają kto się pojawi i zobaczy jak wygląda to od środka! Placa nie adekwatna do pracy.Każda inna tylko nie magazynier w abc data!! Nikomu nie polecam.Przyjmą na miesiąc i nara i następnych naiwnych!
8
Daniel 2016-06-06 06:52
Dokładnie! Ciagniesz paleciaka przez 8godz. jak wół nawet po nadgodzinach ze nogi wchodzą do d***Przy tym nerwowka, bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e nie można znaleźć towaru.A wszystko za najniższą krajową.
8
Piotrus 2016-07-18 19:56
PM 5-8 brutto plus 50% premia wiec na reke z premia okolo 7 kafli. Praca bez napinki
zolo 2016-08-04 18:44
Witam. Proszę o informacje ile średnio w tygodniu występuje nadgodzin w tygodniu? Czy codziennie są nadgodziny? Jak atmosfera w pracy? Czy wypłaty są terminowo?
klass 2016-08-05 09:12
Witam. Jak wygląda praca na stanowisku magazynier. Czy występują nadgodziny? Ile dziennie się tam pracuje?
Pjharry 2016-08-09 22:09
Zatrudniłem się w tej firmie z nadzieją, że będę mógł pracować w godnych warunkach. Praca w magazynie. Stanowisko " pomoc magazyniera ". Zaplecze socjalne to automat z napojami, batonami, szatnia, toaleta, jadalnia z kuchenkami mikrofalowymi. W magazynie woda, herbata, kawa. I to wszystko. Owszem w wielu miejscach pracy i tego nie ma. Jednak to jest wszystko co można dobrego napisać. Pomoc magazyniera - zatrudnienie przez agencję, odzież robocza we własnym zakresie. Praca dla osób które chcą "zadbać o sylwetkę" aerobik z paczuszkami o większym lub mniejszym ciężarze. Dostaję zadania do wykonania zlecone przez dział handlowy. Czasem jest to 6.000 szt. tabletów, telefonów, laptopów, czasami 4.500 szt. do przygotowania i wysłania. Polega to na wyjęciu w/w z kartonów, oznakowaniu naklejkami, gwarancjami. Powtórnym zapakowaniu, ułożeniu na palety i już wysłka. Taka specyfika zajęcia. Żadna filozofia. Jednak! Dwóch magazynierów i ja ich pomocnik. Czasem też jeden lub dwóch kiepsko opłacanych chłopaków z Ukrainy. Termin realizacji 2, 3 dni. Chcesz mieć przerwę na herbatę, posiłek i się zaczyna. Kierownik zmianowy zaraz zwraca uwagę, że nie pracujesz a tak nie można. Magazynierzy z zespołu do którego jestem przydzielony tylko zlecają zadania i po tym patrzą w monitor komputera. Może poza jednym, który też czasem podwija rękawy i pracuje. 14 PLN brutto za taką pracę wydawało mi się ok na początek, jednak stwierdza że jest to wyzysk. Chcesz więcej zostań po godzinach. Nie jest istotne, że masz swój świat poza pracą. Dzieci, obowiązki domowe. Ty masz pracować, cieszyć się że pozwalamy byś u nas to robił. Po 8 godzinach ciężkiej pracy chcesz wyjść. Błąd, kiwanie głową, że za wcześnie. To jest praca dla ludzi, którzy nie mają rodzin, lubią nocne życie. Z dnia na dzień jestem coraz bardziej zawiedziony. I rezygnuję z tejże pracy.
14
1212 2016-09-06 12:33
abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, nie można tam rozwijać swoich mocnych stron tak jak w przypadku normalnej pracy, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.
3
anonim 2016-09-06 13:11
abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.
2
raf 2016-09-07 08:58
abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.
raf 2016-09-07 09:01
abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.
vuko 2016-09-07 09:50
abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.
1
xxx 2016-09-07 10:34
abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.
2
Były Pracownik 2016-09-07 12:15
Witam,podzielam zdanie mojego przedmówcy "NOWY",zgadzam się w 100-u% bo również jestem byłym pracownikiem i nie polecam firmy ABC Data.
5
Były Pracownik 2016-09-07 12:16
Witam,podzielam zdanie mojego przedmówcy "NOWY",zgadzam się w 100-u% bo również jestem byłym pracownikiem i nie polecam firmy ABC Data.
5
ro 2016-09-07 14:16
aBC data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.
5
vuko 2016-09-08 15:35
Nikomu znajomemu nie pochwaliłem się, że pracuję w tej firmie a tym bardziej ile zarabiam. Żenada i chamstwo wykorzystywać wzrost bezrobocia (w chwili obecnej spadek) do brutalnego wyzyskiwania pracowników. Na poparcie moich słów podałbym więcej przykładów ale z wiadomych powodów nie mogę.Chamstwo,przekręty i kumoterstwo oto rzeczywistość ABC DATY!!!
9
anonim 2016-09-08 15:50
jakie argumenty ? zatrudnij się to pogadamy za jakiś czas !!!!!
to co tam się dzieje jest nie do opisania!!!!!
szkoda słów
6
anonim 2016-09-09 16:26
ta firma to jedna wielka porażka na całej linii-STANOWCZO NIE PODLECEM.
5
Kpina 2016-09-24 15:41
Szczerze nie polecam polecam tej firmy. Niby ładnie pięknie przez telefon proponują na początek 2500 brutto jako magazynier w rzeczywistości masz 1600 brutto co jest wielka kpina (8h ciągania poleciaka). Najlepiej jakbys 24h siedział na magazynie. Odradzam wszystkim zdrowym na umyśle nie dajcie sie oszukać!
8
Dodaj. 2016-09-26 18:34
Uwielbiam takie opinie. Osoba która coś tam widziała oczywiście pisze na plus. Polecam się zatrudnić i się przekonać na własnej skórze.
2
Miś popularny 2016-09-28 17:45
Osoba, która coś tam widziała nie powinna sie wypowiadać na temat tego " pracodawcy". Owszem masz racje podejmujac współpracę szybko zmienisz zdanie na minus. I jeszcze bym zapomniał ta super rewelacyjna pensja 1600 BRUTTO do tej pory nie wiem kiedy wydałem cała pensje, a o odłożonych pieniądzach nie wspomnę. Z abc data zarobisz miliony :)
123 2016-09-28 19:25
no to zależy wiadomo ze każdy może mieć swoje zdanie
Rado 2016-11-10 11:38
wydajność i wydajność , w dodatku namiawiają na nadgodziny , mówią że wymagana jest dyspozycyjność , chcieli by żebyś zapierdzielał jak ukrainiec a oni robią tam po 13 h za 7 zł . Mój znajomy był najlepszy na montażach komputerów potrafił podwoić norme , miał dostać umowe dwuletnią ( robił chyba 3 miesiace na śmieciówkach ) i nie przedłużyli mu ponieważ sie spóźnił na badania które są w katowicach a chłopak mieszka w sosnowcu , lekarz do 10...
ja po miesiącu wziąłem l4 i wyje...
6
zdziwiony. 2016-12-15 17:07
Widzę już trzecie ogłoszenie w przeciągu roku na stanowisko magazyniera.
Trzy razy wysyłałem do nich aplikację i nie odezwali się do mnie ani razu a mam kilkuletnie doświadczenie w pracy na magazynie.
Widocznie nie potrzebują doświadczonych ludzi.
Dziwna firma.
2
xyz 2017-01-11 11:09
praca przez pośrednika Randstad 1600 zł netto , umowa max to 3 miesiące , 8 godzin targania paleciaka tak ze nogi wchodzą w tyłek ,potem są nadgodziny można się wykazać , stołówka przypomina śmietnik syf kiła i mogiła nawet nie ma gdzie usiąść by zjeść , nie polecam tej pracy .
6
ali 2017-01-17 11:25
tam szukają , baranów co nic nie umieją , nie mają rodzin , a najlepiej jak jest się z ukrainy to legalnie już nic nie robisz za zezwoleniem kierownictwa , taka jest prawda .
9
Mentorka 2017-01-20 09:09
Mam pracować w ABC przy bazie danych. Słyszałam, że to dobra firma ale mam pytanie. Czy atmosfera wśród pracowników jest dobra? Troszkę martwię się tymi wpisami, chociaż mam świadomość, że ludzie są różni i swoja złość przenoszą na forum. Nie dopytałam czy są jakieś dodatki?
Ira 2017-01-22 20:25
Ciekawe gdzie słyszałaś, że to "dobra firma". Hm, opinie - jak widać chociażby powyżej - są zgoła inne. Pocieszaj się, pocieszaj, ech.
5
Mentorka 2017-01-29 17:55
Jeden lubi czarne drugi białe. W pracy jest tak samo. Dla jednego jest ok. drugi oskreśla firmę jako najgorszą.Prawda?
pracownik 2017-02-02 18:54
Ktoś tu nie ma pojęcia o pracy w tym ( usunięte przez administratora )...
Wymagania i ciężka praca nijak się maja do płacy.
7
Milka 2017-02-14 16:16
Firma jest bardzo fajna a te wpisy oczerniające są żałosne, typowy hejt. Ciekawe czy nie ma w tym czyjegoś podpuszczania?
Patrycja 2017-03-01 10:44
W zakładce "Wywiad" znajdziesz informacje dlaczego warto pracować w firmie ABC Data Sp. z o.o.. Daj znać czy artykuł był dla Ciebie pomocny ;)
SiSi 2017-03-16 21:33
Ha, ha, ha.
Pusty śmiech mnie ogarnia na dość infantylną "reklamę" firmy przez szefa HR.
Faktycznie wiele lat temu to była naprawdę świetna organizacja, zarządzana przez Prezesa Musiała, a potem przez wychowanych pod Jego okiem menedżerów różnego szczebla; z wizją i rzeczywistym zaangażowaniem. Niestety ten zespół już dawno sie rozpadł, a jak jest teraz można poczytać sobie chociażby na tym forum.
6
DawnyPracownik 2017-03-17 20:49
Pracowałem na magazynie, powiem tak tyle lat zero podwyżki chociaż robiłem 100-110% wydajności. Wiec co to za polityka żeby nie nagradzać pracownika za zetelna prace. Za moich czasów nawet pracownicy zatrudnieni przez Randstad nie dostawali nic na święta dopiero jak się postawiliśmy to groszem sypneli ale śmiech na sali. Odradzam stanowczo prace na magazynie za czasów kierownika Siemiatkowskiego to jeszcze było dobrze.
2
Natalia 2017-03-21 15:01
ABC Data Sp. z o.o. to fajna firma z długoletnią historią.
tofik 2017-03-31 12:57
fajna firma Natalia coś ty tu cukrujesz , chyba jeżdzisz z kierownikiem samochodem i zmieniasz mu biegi
5
Fliczka 2017-04-13 12:37
Mogę zrozumieć frustracje niektórych osób ale żeby przelewać to na forum? To nie przedszkole żebyśmy skarżyli się na szefa. Mam pracę w tej firmie i uważam, że jest ok. pracodawcą. Często ludzie nie przykładają się do pracy .
Michał 2017-05-24 12:34
Pracowałem w Warszawie jako pomocnik magazyniera , poprzez pośrednictwo Adecco , umowy po 2 tygodnie , 1 miesiąc i tak w kółko aż do zwolnienia mnie i innych młodych pracowników ,selekcja pracowników bardzo duza (zwalniają pracowników z rzekomego powodu braku pracy i za 2 tygodnie zatrudniają znowu ) moja praca polegała na pakowaniu towaru . Stanowczo nie polecam tam tej pracy , wyzysk i nijak zarobki 14 zł brutto to nędza , można robić nadgodziny i są wskazane by zostawać do końca .
3
Henry 2017-05-25 12:18
ABC Data to firma z wieloletnią tradycją. Jestem pracownikiem od lat i trudno czytac spokojnie te bzdury wypisywane na forum. Czy ktoś płaci za te opinie?
Pit 2017-05-29 19:37
Kurcze, ludzie. Jeśli ktoś zwalnia i następnie zatrudnia na te same stanowiska, to oznacza to jedynie tyle, że Ci zwolnieni się nie sprawdzili. Nie ma takiego pracodawcy, który zwalnia dobrych ludzi po to, aby zatrudnić nowych, niesprawdzonych. Wynagrodzenie 14 zł brutto , czyli 2240 zł miesięcznie nie jest może pensją prezesa, ale jak na początek pracy w magazynie, to normalna stawka. Nie spotkałem się, aby ktoś za pakowanie towaru oferował złote góry.
1
Malinka 2017-06-18 09:40
Żeby pracować w ABC trzeba przykładać się do pracy. Nikt nie będzie trzymał osób, które traktują pracę jak zło konieczne. Słusznie ktoś zauważył, że firma nie zwalnia ludzi dla samego zwalniania tylko dlatego , że ktoś nie pracował tak jak powinien.
michał 2017-06-27 12:59
co ty wiesz ? kierownik dzwonił do mnie po 2 tygodniach bym wrócił do pracy że przeliczyli się co to jest za argument by wrócić !
michał 2017-06-27 13:00
co ty wiesz ? kierownik dzwonił do mnie po 2 tygodniach bym wrócił do pracy że przeliczyli się co to jest za argument by wrócić !
Mentorka 2017-07-02 22:51
ABC Data to spoko firma beż rozgłosu robi swoja pracę.
Kasia L. 2017-07-30 17:05
to po sie pytasz - jedz i "pracuj" tam ...
Kasia L. z Lodzi 2017-07-30 17:12
napisz na jakim stanowisku tam zarabiasz
Patrycja 2017-08-01 14:59
Obecnie firma poszukuje osób do pracy jako Specjalista ds. Marketingu Sprzedażowego. Co możecie powiedzieć o pracy na tym stanowisku? Co powinny wiedzieć osoby, które zastanawiają się nad przesłaniem swojej aplikacji? Takie dodatkowe informacje mogą być dla nich bardzo cenne.
Zostaw swoją opinię o ABC Data Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Data Sp. z o.o.