logo ABC Data Sp. z o.o.

ABC Data Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o ABC Data Sp. z o.o.

Macjus lt 2013-12-05 21:06:50
Praca masakra ciągle zmieniają się prezesi i robią zwolnienia. Łapówki od przedstawicieli brak szacunku do pracowników. Praca bez przyszłości niestety.
4
pawel 2014-01-06 15:09:14
na jaki adres wysyla sie apikację?
olek 2014-01-18 14:14:31
WItam.
A jak wygląda praca w dziale IT, ktos ma takie doswiadczenie w ABC? Ciekawi mnie rodzaj pracy i zarobki, czy warto do nich aplikować.
www.mf@aup.pl 2014-06-30 05:22:05
dział prawny do bani!!!!
1
ali 2014-09-11 08:47:18
witam,
czy ktos napisze jakie warunki pracy, zmiany i zarobki są na pozycji magazynier
2
0L0 2014-09-30 12:17:18
magazynier - okres próbny jakies 1300zł, potem okolo 2000/2200max. Trzeba zapierniczac ale nie ma tragedii, zalezy co robisz. Pracowalem troche na zbieraniu zamowien w stosunku do firm z branzy spozywczej jest o wiele lepiej ale to nie dla mnie ;P
2
zakupy IT 2014-10-29 09:49:04
Witam serdecznie, chciałam zasięgnąć informacji co do pionu zakupu. mam duże doświadczenie 10 lat w zakupach na rynkach międzynarodowych w tym Chiny, import, planowanie zapasów itp. Jakie są możliwości na tym stanowisku - jaka płaca, wymiar godzin.
zakupy IT 2014-10-29 09:51:51
chciałam nadmienić, że interesuje mnie praca w ABC Data S.A., Sokolska 68, Sosnowiec.
trala 2014-12-17 22:10:53
kiedys to była firma na 10, teraz dalbym moze 5 i idzie ku gorszemu, niemniej jednak jak ktos szuka i nie ma wyboru to ciągle sie opłaca
5
Ex 2015-01-29 21:13:50
Dokładnie tak. Kilka lat temu pracowali tu ludzie z pasją i autentycznie zaangażowani! Szkoda, że to już przeszłość...
6
opinia 2015-05-31 17:56:10
w lutym sporo osób straciło prace.
5
karlo 2015-08-10 23:58:54
Ludzie,jak Wam sie nie podoba to idźcie do Biedronki pracować tylko, że tam kierownik sklpeu zarabia tyle co tu student
1
abc data 2015-10-01 15:33:25
Teraz już szukają, ale najpierw ludzi zwolnili z pracy. Zresztą zwolnienia sa cały czas, od lutego każdy miesiąc ktoś zostaje bez pracy. Dyrektorowe działów zwolnili wszystkich swoich asystentów a Product Managerowie tez tracili swoje posady. Każdy dział miał 'swoje straty'. Potem nastąpiła 'wymiana' Dyrektorów. A nowe osoby zaczęli wymieniać PM.
2
jpa 2015-10-24 10:44:31
Wie może ktoś ile zarabiają wózkowi w ABC Data bo chce porównać do zarobków w firmie w której pracuje
1
Nero 2015-12-02 15:56:59
Aplikowałam na Specjalistę ds. PR. Po półgodzinnej rozmowie kwalifikacyjnej zaproponowano mi wykonanie zadania rekrutacyjnego w ciągu dwóch dni, które wykorzystałam w pełni, aby dogłębnie poznać politykę firmy. Fakt, że po tak absorbującym zadaniu, firma nie jest nawet w stanie skontaktować się z kandydatami i poinformować o przyjęciu na stanowisko innego kandydata, świadczy o wyjątkowym braku szacunku wobec potencjalnych pracowników. Dlatego też choć nie pracowałam, to zdecydowanie nie polecam.
Nowy 2015-12-17 13:12:11
Witam! Jestem zatrudniony w ABC Data od 14 grudnia 2015r. Trafiłem tam poprzez agencję pracy Randstad w Katowicach. Za nim podjąłem się pracy czytałem komentarze, które przyprawiają o dreszcze i modliłem się aby to nie była prawda. Niestety jest, na dziale wysyłki, praca od 15 do 2-3 w nocy! Stołówka ma 10 krzeseł a pracowników jest około 100! Zero zaplecza socjalnego, atmosfera dramatyczna, a mało tego nawet jak idziesz do kibla zrobić co trzeba to za każdym razem trzeba odbijać się na czytniku!!! Jednym słowem dramat, praca dla osób które nie mają żadnych ambicji, rodziny, znajomych i żadnej pasji. Tempo niesamowite, nogi i ręce wchodzą do tyłka. Jeśli jesteś NOWY I ZASTANAWIASZ SIĘ NAD PRACĄ W ABC DATA - NIE POLECAM!
7
handlowiec 2016-02-02 11:47:01
Należę do osób z wieloletnim stażem w ABC Data (wiele tu takich). Warunki pracy są w porządku, w ubiegłym roku prawie co miesiąc dostałem premie, płace są także ok. Wszyscy którzy są pracowici są tu mile widziani i radzą sobie bardzo dobrze. Odchodzą lub są zwolnieni ci, którzy cały dzień przesiadują na FB lub innych portalach i nie zajmują się ze swoją pracą. Tak jak w każdej firmie i tutaj są rotacje, ludzi przychodzą i odchodzą. Ale to już problem tych, którzy nie potrafią na stale związać się z jedną firmą i pokazać co potrafią lecz przeskakują co chwilę z pracy na pracę kiedy grunt się robi gorący pod stopami. Firma jest notowana na giełdzie, więc jest duży nacisk na wyniki. Ale jak komuś to nie pasuje to można zawsze szukać pracy w urzędach.
ET 2016-02-11 23:14:31
Szkoda, że nie ma już tego ducha dawnej ABC Data, tych ludzi autentycznie zaangażowanych i żyjących Firmą, a jednocześnie nie zapominających o tym, że tam pracują ludzie. Ten wspaniały Zespół sprzed kilku lat już się niestety rozsypał.
5
zawiedziony 2016-03-17 00:05:44
Nikt normalny nie chce już tam pracować, bo ciągle nadgodziny, zero perspektyw. Zatrudniają ludzi z Ukrainy. Pensja w granicach 1500zł netto być może dla nich jest atrakcyjna.
7
Kinia 2016-03-17 20:08:41
Jaka zagraniczna firma? Kiedyś byli w holdingu z Niemcami, ale obecnie to przeważający polski kapitał (akcje na giełdzie warszawskiej).
2
Kitaro 2016-03-17 20:15:21
Taaaak, jasne, masz super rozeznanie "handlowcu", ech.
Z firmy odeszli lub zostali zwolnieni ludzie, którzy tworzyli ABC Data, a teraz świetnie sobie radzą w innych spółkach, a nie siedzą na FB!
2
ja 2016-04-09 20:41:35
praca na poziomie specjalisty spokojna, na poziomach PMów duży nacisk na wynik (po części wynika to z ubiegłorocznych zmian dyrektorów), PM zarabia 5-7brutto + premia 50% za wykonanie planu, handlowcy 3-5brutto, zarząd tnie koszty (aby poprawić wynik) stąd brakuje ludzi (jest ich w każdym dziale mniej niż kiedyś)to oznacza więcej pracy, pensje zawsze na czas, 2 x w roku bony na Święta (300-700pln), opieka medyczne Enel-Med, pod kątem możliwości rozwoju i awansu słabo
3
stalin 2016-04-27 11:29:36
Podszywają sie pod firme niby wystawiasz na alegro ich towar ,jak napisałem,że kase przeleje im jak towar dojdzie do klienta to sie cwaniaczek wkurzył z lekka haha
pytajnik 2016-05-13 00:33:21
Czy ktoś może powiedzieć jak obecnie wygląda praca na magazynie? Jakie zarobki, umowy, jakie godziny pracy i czy pracują tam w weekendy?
pracownik 2016-05-30 11:38:03
praca zmianowa od poniedziałku do piątku. 3 zmiany, I=10-18 ; II=14-22 ; III=15-23. dużo nadgodzin
1
pytajnik 2016-05-31 15:19:20
A jak jest z umowami i płacą?
Teraz szukają przez pośrednika. Po jakim czasie przechodzi się do firmy?
Magazynier 2016-06-05 07:58:06
Zarobki ok i płatne nadgodziny. Przyjmują teraz. Przyjedź, zostaw CV w recepcji, powiedz że na magazyn i się odezwą. Ja tak zrobiłem :)
zniesmaczony 2016-06-05 22:16:19
Przedmowco...zarobki "ok" ?????!!!! Wszyscy uciekają kto się pojawi i zobaczy jak wygląda to od środka! Placa nie adekwatna do pracy.Każda inna tylko nie magazynier w abc data!! Nikomu nie polecam.Przyjmą na miesiąc i nara i następnych naiwnych!
6
Daniel 2016-06-06 06:52:20
Dokładnie! Ciagniesz paleciaka przez 8godz. jak wół nawet po nadgodzinach ze nogi wchodzą do d***Przy tym nerwowka, bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e nie można znaleźć towaru.A wszystko za najniższą krajową.
6
Piotrus 2016-07-18 19:56:06
PM 5-8 brutto plus 50% premia wiec na reke z premia okolo 7 kafli. Praca bez napinki
zolo 2016-08-04 18:44:55
Witam. Proszę o informacje ile średnio w tygodniu występuje nadgodzin w tygodniu? Czy codziennie są nadgodziny? Jak atmosfera w pracy? Czy wypłaty są terminowo?
klass 2016-08-05 09:12:35
Witam. Jak wygląda praca na stanowisku magazynier. Czy występują nadgodziny? Ile dziennie się tam pracuje?
Pjharry 2016-08-09 22:09:09
Zatrudniłem się w tej firmie z nadzieją, że będę mógł pracować w godnych warunkach. Praca w magazynie. Stanowisko " pomoc magazyniera ". Zaplecze socjalne to automat z napojami, batonami, szatnia, toaleta, jadalnia z kuchenkami mikrofalowymi. W magazynie woda, herbata, kawa. I to wszystko. Owszem w wielu miejscach pracy i tego nie ma. Jednak to jest wszystko co można dobrego napisać. Pomoc magazyniera - zatrudnienie przez agencję, odzież robocza we własnym zakresie. Praca dla osób które chcą "zadbać o sylwetkę" aerobik z paczuszkami o większym lub mniejszym ciężarze. Dostaję zadania do wykonania zlecone przez dział handlowy. Czasem jest to 6.000 szt. tabletów, telefonów, laptopów, czasami 4.500 szt. do przygotowania i wysłania. Polega to na wyjęciu w/w z kartonów, oznakowaniu naklejkami, gwarancjami. Powtórnym zapakowaniu, ułożeniu na palety i już wysłka. Taka specyfika zajęcia. Żadna filozofia. Jednak! Dwóch magazynierów i ja ich pomocnik. Czasem też jeden lub dwóch kiepsko opłacanych chłopaków z Ukrainy. Termin realizacji 2, 3 dni. Chcesz mieć przerwę na herbatę, posiłek i się zaczyna. Kierownik zmianowy zaraz zwraca uwagę, że nie pracujesz a tak nie można. Magazynierzy z zespołu do którego jestem przydzielony tylko zlecają zadania i po tym patrzą w monitor komputera. Może poza jednym, który też czasem podwija rękawy i pracuje. 14 PLN brutto za taką pracę wydawało mi się ok na początek, jednak stwierdza że jest to wyzysk. Chcesz więcej zostań po godzinach. Nie jest istotne, że masz swój świat poza pracą. Dzieci, obowiązki domowe. Ty masz pracować, cieszyć się że pozwalamy byś u nas to robił. Po 8 godzinach ciężkiej pracy chcesz wyjść. Błąd, kiwanie głową, że za wcześnie. To jest praca dla ludzi, którzy nie mają rodzin, lubią nocne życie. Z dnia na dzień jestem coraz bardziej zawiedziony. I rezygnuję z tejże pracy.
8
1212 2016-09-06 12:33:50
abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, nie można tam rozwijać swoich mocnych stron tak jak w przypadku normalnej pracy, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.
2
anonim 2016-09-06 13:11:16
abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.
1
raf 2016-09-07 08:58:27
abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.
raf 2016-09-07 09:01:16
abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.
vuko 2016-09-07 09:50:56
abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.
1
xxx 2016-09-07 10:34:18
abc data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.
1
Były Pracownik 2016-09-07 12:15:09
Witam,podzielam zdanie mojego przedmówcy "NOWY",zgadzam się w 100-u% bo również jestem byłym pracownikiem i nie polecam firmy ABC Data.
2
Były Pracownik 2016-09-07 12:16:08
Witam,podzielam zdanie mojego przedmówcy "NOWY",zgadzam się w 100-u% bo również jestem byłym pracownikiem i nie polecam firmy ABC Data.
3
ro 2016-09-07 14:16:41
aBC data nie jest dobrym miejscem do pracy, osoby ambitne i normalne powinny omijac takie miejsca szerokim łukiem, chamstwo, grubiaństwo, nieszczerość ludzi to to wszystko co można tam otrzymać w zamian za ciężką pracę.
2
vuko 2016-09-08 15:35:39
Nikomu znajomemu nie pochwaliłem się, że pracuję w tej firmie a tym bardziej ile zarabiam. Żenada i chamstwo wykorzystywać wzrost bezrobocia (w chwili obecnej spadek) do brutalnego wyzyskiwania pracowników. Na poparcie moich słów podałbym więcej przykładów ale z wiadomych powodów nie mogę.Chamstwo,przekręty i kumoterstwo oto rzeczywistość ABC DATY!!!
4
anonim 2016-09-08 15:50:18
jakie argumenty ? zatrudnij się to pogadamy za jakiś czas !!!!!
to co tam się dzieje jest nie do opisania!!!!!
szkoda słów
1
anonim 2016-09-09 16:26:44
ta firma to jedna wielka porażka na całej linii-STANOWCZO NIE PODLECEM.
Kpina 2016-09-24 15:41:21
Szczerze nie polecam polecam tej firmy. Niby ładnie pięknie przez telefon proponują na początek 2500 brutto jako magazynier w rzeczywistości masz 1600 brutto co jest wielka kpina (8h ciągania poleciaka). Najlepiej jakbys 24h siedział na magazynie. Odradzam wszystkim zdrowym na umyśle nie dajcie sie oszukać!
1
Dodaj. 2016-09-26 18:34:36
Uwielbiam takie opinie. Osoba która coś tam widziała oczywiście pisze na plus. Polecam się zatrudnić i się przekonać na własnej skórze.
Miś popularny 2016-09-28 17:45:33
Osoba, która coś tam widziała nie powinna sie wypowiadać na temat tego " pracodawcy". Owszem masz racje podejmujac współpracę szybko zmienisz zdanie na minus. I jeszcze bym zapomniał ta super rewelacyjna pensja 1600 BRUTTO do tej pory nie wiem kiedy wydałem cała pensje, a o odłożonych pieniądzach nie wspomnę. Z abc data zarobisz miliony :)
123 2016-09-28 19:25:57
no to zależy wiadomo ze każdy może mieć swoje zdanie
Rado 2016-11-10 11:38:24
wydajność i wydajność , w dodatku namiawiają na nadgodziny , mówią że wymagana jest dyspozycyjność , chcieli by żebyś zapierdzielał jak ukrainiec a oni robią tam po 13 h za 7 zł . Mój znajomy był najlepszy na montażach komputerów potrafił podwoić norme , miał dostać umowe dwuletnią ( robił chyba 3 miesiace na śmieciówkach ) i nie przedłużyli mu ponieważ sie spóźnił na badania które są w katowicach a chłopak mieszka w sosnowcu , lekarz do 10...
ja po miesiącu wziąłem l4 i wyje...
2
Zostaw swoją opinię o ABC Data Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Data Sp. z o.o.