brak logo

Nordglass

Koszalin

Opinie o Nordglass

Adriano 2013-12-09 17:13:44
Firma całkiem w porządku, w miarę nieźle płatna, choć trzeba nieźle się napracować. Problem jest tylko z pracownikami. Pracują tam różni ludzie. Jednym można ufać drugim mniej. Jedni kablują drudzy mniej. Każdy tam dba tylko o siebie. A szefostwo, szkoda gadać. Cały czas starają się popędzać. Cały czas im mało. Może nie obrażają cię, ale dają ci do zrozumienia że jesteś zwykłym robolem który musi [usunięte przez moderatora] jak niewolnik. Mógłbym coś więcej napisać, ale nie zamierzam zniechęcać wszystkich. Praca jest dobra, ale na krótko, potem zaczynają się schody z szefostwem.
4
Szustak 2014-04-09 17:59:10
Po 14 latach pracy 2410 brutto.Praca zmianowa na trzy zmiany.Ludzie różni,ja po tylu latach nie przejmuję się pracą,robię bo muszę.I tyle co chcę i umie.Lider jestem i to mi wystarcza.Ambicji produkcyjnych mam zero,zaangażowanie żadne.Moi koledzy,to samo.Płacą,to płacą za ile robię.Wybrakowany towar i tak się sprzeda,a takich tu wiele.Materiał i urządzenia,po za skalą normalności.Totalna oszczędność i archaizm produkcji.Śiwy i tak jest najlepszy,czyli ja. K.S.
5
bytomianin 2014-06-27 23:07:43
(usunięte przez administratora)chyba straszna tragedia w tym Koszalinie. Ja na twoim miejscu bym się zwolnił i to dawno temu jak taka lipa. Ile byś chciał zarabiać jak sam piszesz/,ja po tylu latach nie przejmuję się pracą,robię bo muszę.I tyle co chcę. brak ambicji i chęci. Ale przecież możesz iść do PRAKTI... za 1800 brutto no a socjal i ubezpieczenie medyczne to tylko z domowego budżetu. Może nie ma tu nie ma jakoś super ale jak tak narzekasz to się zwolnij i daj ludziom z ambicjami miejsce pracy.
lol 2014-12-05 17:52:54
jak ci tak dobrze to sie sam wykazuj a innych opinie szanuj
i tak niedługo zarabać bedziemy jak na zasiłku nawet inflacyjnych nie ma
a byle kto bez stażu na dzieńdobry zbiera twoja stawkę
prezes i reszta pisze że jest źle a brak wzrostu sprzedarzy to zła wola pracowników
--i każdy ich okrada
taki tok myslenia
lol 2014-12-05 18:01:39
dobrze kolego napisałeś nikt o nas nie dba nawet nie liczy sie z nami
nastroje wszędzie takie same kazdy ma tę prace w .....iniczym sie nie przejmuje
a to ludzie i ich doświadczenie buduje firmę a tu staż pracowników po dwa lata
i następni to wpuszczanie konkurencji na rynek i i osłabianie jakości
1
jan 2014-12-06 11:04:51
od czasu zmiany zarządu który wypompowuje kase na zewnątrz ta firma to dno. po 3 latach 1600netto, kiedys podobno był o lepiej a teraz bony na swieta zlikwidowali, paczki dla dzieci zlikwidowali, źle sie dzieje. nie warto juz
4
szustak 2014-12-12 15:28:02
Teraz firma jest zarządzana przez holding zarejestrowany w Luksemburgu Seven Holdings Sarli podatki pewnie tam płaci.My pracujemy na nich a oni wyprowadzają kasę.Przyjazna firma w strefie ekonomicznej.Bojkotować trzeba ich produkty.
4
amj 2015-04-14 21:39:50
Praca w tej firmie to tragedia, niby mówią ile to nie zarobisz a jak przychodzi co do czego to tylko patrzą jak ci uj...ać kasę i finalnie pracujesz bez premii i motywacji do pracy, w tej firmie sprawdza się powiedzenie " Udają że ci płaca, udawaj że pracujesz" ZERO szans na jakikolwiek awans, jeśli lubisz lizać komuś d..ę to może przeskoczysz o jedno stanowisko i koniec. Na pracę w tej firmie szkoda czasu, siły i nerw, jedni wysługują się innymi, czysta spychologia. Kierownicy regionalni w tej firmie to przeważnie lamusy nie znający się na wymianie szyb ale zawsze najmądrzejsi i na jeden twój komentarz mają dziesięć odpowiedzi itp. Widzę po pracuj .pl jak często szukają ludzi do pracy bo przychodzą i uciekają jak się zorientują jak jest. Firma niby duża ale bez przyszłości i fundamentów jakimi są pracownicy.
7
ja 2015-06-11 21:24:19
Sram na Nordglass!!!!!!!
3
amj 2015-07-08 16:39:49
Ta firma to totalne dno i 5 metrów mułu
2
Ranger444 2015-08-05 20:48:16
Powiem tak... to praca dla silnych psychicznie i lubiacych zapierniczac jak frajerzy, ja pracuje tam tydzien na magazynie i bede rezygnowal, przekladanie szyb jeszcze jest spoko, monotonne ale jest ok, porobisz, pogadasz, porobisz i jakos czas zleci.... ALE PAKOWANIE SKRZYNEK??? Robisz tak szybko jak mozesz bo nie umiesz szybciej a tu cie popedzaja ze za WOLNO??? Naprawde chory ten narod polski serio!!! Powinni pisac ze poszukujemy frajerow lubiacych zapindalać niczym murzyny na plantacji, jesteś robolem nie majacy zycia? to ta praca jest dla ciebie :). Taka jest moja opinia, dziekuje Państwu za uwagę.
7
Ranger444 2015-09-08 12:31:18
Wiem wiem, tylko chodzi mi o to ze ja chce pracowac, ale jak sie widzi jak traktuje sie ludzi, moge powiedziec jak bydlo, i psychicznie sie meczysz, to sie odechciewa wszytkiego, sama w sobie robota jest fajna, tylko atmosfera.....
pracownik888 2015-09-23 21:01:56
Wypłata jest zawsze na czas, gdy chcemy dorobić więcej zawsze można przyjść na nadgodziny, ale praca jest ciężka. Ludzie są różni (wiele osób donosi o byle przewinieniu więc trzeba uważać co się mówi - złota zasada "w tym miejscu masz pracować - nie szukać przyjaciół". Wiele osób dba tylko o siebie). Dla osób, które chcą na początek zarobić - polecam. Początkujący pracownik może w miesiąc zarobić nawet 2000 zł netto (1700 podstawa + nadgodziny), ale na dłuższą metę praca jest nieopłacalna. Przycinają premie, żałują rękawiczek, ochraniaczy (2 pary na tydzień - w przypadku gdy szyba uszkodzi ci rękawiczkę.. To twój problem). Niestety, ale za czasów "starego" właściciela warunki były o niebo lepsze, ale nie jest źle. Jeżeli ktoś chce pracować to spokojnie się odnajdzie i zarobi. Trzeba robić swoje i tyle.
1
JJJJTTTT 2015-10-17 17:03:31
DO ROBOTY NIEROBY.
to ja jeszcze ta wrócę 2015-11-13 20:08:13
ja chce do gllasa plis?.......
PanTERMINATOR 2015-11-16 20:00:36
Miałem okazje pracować w NG.Serdeczne pozdrowienia dla komandosa majora.Super gość pozwolę sobię nawet na słowo perfekcjonista w każdym calu.BATMAN który z prędkością światła zasuwa po fabryczce a czasami jak Usain Bolt,jak ma zły humorek.I to wszystko prawda.Tyle tylko,że to jest w jego głowie.Kiedy był młody robił 1000 rzeczy w sekundę ale nikt tego nie widział.Pamiętam pierwszy mój dzień byłem zajarany jak dzika świnia a On nas wziął na pokaz likwidacji szyby.Obrócił się do nas wsadził metalowego pręta.I nagle facet zaczyna mrugać oczami jak struś pędziwiatr i po chwili wali tym prętem.Odłamki szkła leciały w naszą stronę a pan SPIDERMAN się uśmiechał jak szef wszystkich szefów.Pierwsza moja myśl była taka ze to pole bitwy i trzeba przytomnie spierdzielać z miejsca grubej akcji.Lepszy od Chucka Norrisa.pozdrawiam kumatych;)
2
bulwa 2015-12-14 19:03:29
tak ta firma to dno,ale znam ludzi którzy mają klapki na oczach i wszystko mogą zrobić żeby tylko pokazać,że potrafią i zlecają to innym.
pitero 2016-01-31 16:35:32
z grubsza niby ok.ale w praktyce prowizorka.szkolenia szczątkowe,potem radź sobie sam, jak trafisz na ok kolegów to cię douczą, jak nie twój problem, ale jakiś ważny z góry odfajkowane ma ,że cię nauczył.jak coś nie pasuje zwalniają cie z dnia na dzień, nieważne że pracowałeś 2 lub 3 lata np.w biurach telefony sprawdzające czy rozmawiasz z klientami wg regułki.coś pominiesz masz po premii...wielu mają dualnych czyli zasuwasz i w biurze i na montażu. za soboty oddają dni wolne ale jak sami cie wysyłają powinno być półtora dnia a dają dzień.jak się upominasz to teksty w stylu kiedyś tez będziesz potrzebował wolnego to zobaczymy wtedy.jak jest przestój wywalają cię na wolne bo im pasuje i guzik ich obchodzi,że już stawiłeś się do pracy.
pitero 2016-01-31 19:03:59
dolnyśląsk 1600-700 na łapę, bo premii raczej nie zobaczysz.
:) 2016-02-04 19:55:14
o pracy na obsłudze co nieco mogę powiedzieć.
;) 2016-02-04 21:11:12
fajna robota.ciągle jest się zajętym :). w ogłoszeniach podali 2200brutto. podstawa.premia zależna od wyników-prawie jak wszędzie.czyli norma, życie. trochę męczące te tabelki rankingi codziennie, ale jak się ma normalne podejście...można to "wrzucić w koszty " i robić swoje. poza sprzedażą szyb i usługi ich montażu, ewentualnie naprawy mają hydro, odzyskiwanie naklejki rej. i wycieraczki.te ostatnie dyskusyjne cenowo, ale np powłoka hydrofobowa całkiem fajna. Praca w soboty do zwrotu za dzień wolny-trzeba tylko pilnować sobie ,żeby wg przepisów szło ;), w razie czego funkcjonują tu związki zawodowe...warto wiedzieć.
cała prawda 2016-03-09 14:53:36
Byłem pracownikiem tej firmy powiem jedno praca zajebista jak sie nauczyłes i byłes kumaty nie tak co nie ktorzy odporni na wiedze i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w dodatku to sie fajnie pracowalo i morzna było niezle zarobic na lewo i do dzisiaj wiem ze wiekszosc to fuchy robi a firma krenci sie dzieki temu ze naiwni ludzie ubezpieczaja szyby a prawda jest taka ze jak wstawiałem szyby to o zgrozo zniekształcenia optyczne to norma słabe sitodruki zarysowania na szkle naprawa odprysku to csiema i w dodatku peka a powłoka hydro nie działa jak powinna to tylko nakrencanie klijenta na kase a i gadanie ze firma NG jest polska to zapytajcie kto w 2015 roku wykupił udziały firmy
cvb 2016-03-09 17:02:45
Witam czy warto isc do norglasu w koszalinie na strefowa3? Mozna tam wyciagnac ponad2000zl? I czy ciezko sie tam utrzymac w pracy (cala prawda)
dreea 2016-03-17 20:43:30
Orietuje sie ktos czy potrzebuja nadal do norglassu 2 w koszalinie na strefowej bo slyszalem ze przyjeli ostatnio17 os a ja dawalem cv w pn i nw czy bd dzwonic czy nie. Z gory dzieki
MarekM 2016-05-22 16:19:40
Na jaką kasę na początku można liczyć w tele obsłudze klientów w nordglass?
plus 2016-05-31 19:31:13
Tak jest ok w nordglass można sobie dorobić po godzinach, ja w Olsztynie
tak robię bo brak tu montażystów. A z niczego się nie rozliczam. pozdrawiam
szefową hihi.
wujek 2016-06-01 17:18:28
Mam chęć na szefową z ol...... i ona o tym wie.
Już nie długo się spotkamy i wiesz co będziemy robić.
Michaju 2016-06-04 09:44:49
Serio jest aż tak źle? Pracuję u nich od dwóch lat, i nie czuję się ani wyzyskiwany, ani pomiatany. Nigdzie nie ma pracy lżejszej od powietrza, wszędzie trzeba się wykazać żeby zarobić.
2
Były pracownik 2016-07-08 03:21:20
Siwy masz rację popieram nędzne firma dobrze płacą jedynie jak głęboko siedzisz na szczęście już mnie tam nie ma
1
Ja. 2016-07-08 06:37:27
W Koszalinie na fabryce źle nie jest! Ale to zależy od tego na jaki dział trafisz i na jaką brygadę. Ja pracuję od ponad roku i ponad 2000 netto mam. Jeśli ktoś chce pracować i jest kumaty to da radę . Jedynym minusem jest temperatura w lato, która dochodzi do ponad 40c .
1
.Ja 2016-07-08 16:00:36
Na pakowaniu. Nie wiem ile tam magazynier ma niestety
Mateusz 2016-07-08 19:42:04
Mi praca w Nordglassie odpowiada. Wiadomo że zawsze chciałoby się więcej ale spokojnie do tego podchodzę...
Koszalinianin 2016-07-20 08:08:43
Magazynier dostanie tam około 1450 zł netto, plus jakaś premia która jest pewnie jak miraż raz będzie raz nie.. szkoda gadać, masz uprawnienia na wózek, doświadczenie a wypłata lipna jak dla jakiejś kobiety, która zgodzi się pracować za najniższą krajową.. nie polecam
jacek 2016-07-20 20:28:07
Moja pierwsza praca i jak na razie jestem zadowolony. Dobrze, że łapię doświadczenie co przyda się w życiu. Zarobki na początek ok.
barszcz 2016-07-20 20:53:15
W sumie to się zastanawiam jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na pracownika produkcyjnego, wiecie może? Świetnie, że można liczyć na zatrudnienie w ramach umowy o pracę, bo przecież do tego jakieś socjale dorzucają, a to dobry znak. A wyplata też jest dobra.
1
Tamglasista 2016-12-04 13:09:22
Jak ktoś jest kumaty i ma jaja to może pracować na fabryce w koszalinie, zarobki są ok ale swoje trzeba zrobić, jest norma i tego wymagają, jak ktoś chce pracować to popracuje, jest jeszcze kwestia na jaką brygadę się trafi i ekipę, wszędzie znajdzie się podpier....
Zostaw swoją opinię o Nordglass - Koszalin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nordglass