logo ZTM

ZTM

Warszawa

Opinie o ZTM

z mza 2013-11-26 01:39
W MZA na początek 12,80 na/h + dodatki, po jakimś czasie 13,70 na/h + dodatki. Przy pełnym etacie ok.160 h 2300-2400 na rękę.
1
ikarus 2014-01-09 10:37
Tak 2300-2400 to po 20 latach cieszkiej pracy do ręki 2750 biaząca wypłata, a będzie jeszcze mniej jak wejdzie nowy system wynagradzania gdzie będzie zabrane wszystko co się tylko da. A pani prezydent znowu dała sfoim wysokie premie za 2013 my kierowcy jak zwykle zasuwamy na prezesow dyrektorow i innych urzędasow z ztm ale widocznie tak musi być ktoś musi mieć prz.....ne
2
sweedee 2014-01-11 15:01
do dzis mam torsje i bole brzucha na widok tych gnid z ztmu w samochodach na przystankach,takiego skurwysynstwa nie uswiadczycie nigdzie indziej,karac karac i jeszcze raz karac,kiedy pracowalem jako kierowca w wawie to niemal codziennie krwawienie z nosa i potezny stres,dzieki kolegom z ztmu oczywiscie,ludzie ludziom pieklo na ziemi tworza w koncu nie dalem rady i odszedlem potem wyjechalem do szwecji na stale juz nigdy do polski nie wroce,teraz zarabiam 8-10 tys na miesiac,nikt mnie nie sciga za glupoty typu +2,tu wszysko jest inaczej,polska to dziki kraj daleko nam do standardow europejskich
pozdrawiam i wspolczuje
9
Bart 2014-01-13 10:26
Zgadza się- Polacy Polakom robią z tej - i tak ciężkiej pracy- piekło. To jakaś farsa by pracować w takich warunkach. Odradzam każdemu pracę kierowcy miejskiego w Wawie.
4
Aga 2014-03-13 19:31
Bezpłatne bilety odebrano Kierowcom. Dzięki związkom zawodowym,które wybrane są przez zarząd.Słów brakuje, co za sukinsyny.100 lat Kierowcy i ich najbliżsi korzystali z bezpłatnych biletów i miasto nie zbiedniało.Teraz wszystkie przywileje im się odbiera.związki zawodowe może by pomyślały o podwyżkach dla Kierowców,a nie tylko dla siebie.Zarobki 2400-2700 to żenada,wstyd dla zarządu.Potrafią tylko karać Kierowców.Dorwali do władzy i myślą,że są nie wiadomo kim. Mam nadzieję i wierzę w to,że tak jak dobro wraca do ludzi,którzy traktują innych uczciwie i sprawiedliwie-to zło,które ciągle wyrządzają innym, dopadnie ich i to w najmniej oczekiwanym momencie.
8
ikarus 2014-05-16 18:55
Tak cały ten ZTM jest poprostu załoisny
5
aga 2014-05-17 22:07
Kiedy przywrócicie bilety dla żony kierowcy?
2
ZTM nie dla ludzi 2014-06-29 22:36
ZTM Warszawa ponownie zmiena rozkladu jazdy autobusow na niekorzysc podrozujących czyli wszsytkich tych ktorzy utrzymuja ZTM.
Przyklad linia 522 autobusy rano kursoway co 20 min 6:17, 6:28, 6:47. Oczywiscie ZTM co robi likwiduje kurs o 6:28. Godzina o ktorej jezdzila masa ludzi caly autobus. Szczegolnie godzina ta byla pozadana bo mozna bylo do jechac na 7:00 do pracy. Teraz mozna byc w pracy duzo przed 7:00 lub duzo po 7:00.
Po co ta zmiana ? oczywisci oszczednosci nie liczy sie to ze to my kupujemy bilety ze ZTM jest dla nas i ze kursem o tej godzinei jechal caly autobus nie bylo wolnych miejsc siedzacych. Wiec po co ta zmiana jak nie dla oszczednosci ZTM !!!!!! A My no coz jestesmy nieistotni !!!!!
1
mark 2015-01-07 20:57
Człowieku nie mów bzdur na własny temat i się nie ośmieszaj bo nacisnąć klawisz to i głupi potrafi tylko złośliwość niektórych kierowców daje opinie o wszystkich że są źli. Jestem obeznany w tym temacie od 1977 roku.
2
mark 2015-01-07 21:06
Człowieku nie mów bzdur na własny temat i się nie ośmieszaj bo nacisnąć klawisz to i głupi potrafi tylko złośliwość niektórych kierowców daje opinie o wszystkich że są źli. Jestem obeznany w tym temacie od 1977 roku.
1
jaaa 2015-01-23 21:21
SZOK!! to co wczoraj zobaczyłam... Brak słów...
W godzinach wieczornych czekałam na przystanku wraz z niepelnosprawnym mężczyzną na wózku na autobus. Podjechal oczekiwany i tenże mężczyzna poprosił kierowce o spuszczenie mu kładki by mógł spokojnie wjechać. Kierowca ostro i nieprzyjemnie odparł, iż nie ma do niej klucza. Jak to możliwe???!!! Pytam.... Tak cholernie szkoda mi się zrobiło pana na wózku inwalidzkim. Młody człowiek nawet się nie zdenerwował tylko zamilkł...i pozostał na przystanku.... Wstyd panie kierowco lini 732 o nr.autobusu 4908 !!!
6
pikolo 2015-01-27 00:44
i znow pretensje do kierowcy,jaka placa taka praca,poza tym czesto zdarza sie tak ze dla wozka inwalidzkiego nie ma juz miejsca,kierowca moze odmowic wjazdu takiemu wozkowi jezeli w miejscu dla wozka stoi chocby jedna matka z dzieckiem,w autobusie wisi tabliczka ile miejsc siedzacych i stojacych,to tylko dobra wola kierowcow ze godza sie wozic taka ilosc pasazerow jaka czesto jezdzi w autobusach a stanowczo nie powinien,jest to juz lamanie przepisow.
8
anonim 2015-01-28 21:49
nie polecam tej spółki, a przynajmniej nie uczciwym obywatelom. ZTM nie bierze skarg na poważnie. Odpowiada automatem i nie kwapi się do zapłaty zadośćuczynień za łamany regulamin ze strony ZTM, który sam ustanowił. Wiecznie albo się spóźniają albo są 2-3 minuty przed czasem a do tego często motorniczy ma peta w ustach. Za takie podejście powinni spotkać się ze zmową pasażerów polegajacą na masowym nie kupowaniu biletów. Bez kaski od pasażerów szybko zabraknie na kanarki i będą musieli poprawić jakość swoich usług i działać zgodnie z prawem.
1
laiczek 2015-03-05 18:13
Trzeba przedewszystkim lubić miasto i zwyczaje kierowców. Niestety nie jesteśmy sami na drodze i praca może być trochę stresująca dla początkujących, ale zaprawieni w miejskiej dzungli z pewnością sobie poradzą za kółkiem. Najlepiej chyba jest na tramwajach - ma sie swoje tory, swoją trasę, tylko na ludzi uważać i już.
2
czekon 2015-03-21 23:01
jeśli chodzi o plusy pracy w ZTM chociażby w Warszawie to zapewne stałość zatrudnienia. Częściej zdarza się , że ludzie do pracy za kółkiem są szukani niż zwalniani ze swoich stanowisk. Minus to oczywiście bardzo duża odpowiedzialność kierowcy za pasażerów co czasami potrafi doprowadzić do dziwnych sytuacji
1
miki 2015-04-21 23:24
To są mendy żerujące na kierowcach. Byle bydle( bo to wozimy) wsiądzie do autobusu i wyciera sobie pysk o kierowcę. A złodzieje w krzakach za trzy razy tyle co kierowca, który jest odpowiedzialny za tą chołotę, którą wozi{bezpiecznie jeżeli ma sprawny wóz).
5
motyl 2015-04-29 17:07
Ty "miki" i do pozostałych wentyli......... tą sytuację jaką mamy w byłym MZK a obecnie w TW i MZA podziękujcie przewodniczącemu z nazwiska go nie wymienię bo komputer nie przyjmuje tego ciula z Pani "S" śmieć w kanałach siedział na plecach załogi na stanowisko został wyniesiony a on co ludziom zrobił? w 1994r sprzedał nas całą firmę za nasze ośrodki wczasowe to przez niego powstał ten stwór jakim jest ZTM ..........
2
brak slow 2015-05-06 14:52
Bylam ostatnio na rekrutacji do biura ZTM i nawet zapowiadalo sie, ze jest ona uczciwa. Po tym jak przeszlam test, zaproszono mnie na rozmowe. Czekalam kilkanascie minut dluzej, ale dzieki temu zobaczylam pewna sytuacje: chlopak, ktory mial wchodzic po mnie na rekrutacje (slyszalam jak o tym rozmawial z jednym z napotkanych na recepcji pracownikow) znal wszystkich pracownikow ktorzy tam przechodzili! Nie musial pokazywac dowodu na recepcji, brac karty goscia, itp.
Napotkany pracownik zapytal go czy aplikuje za (tu wymienil nazwisko poprzednika), na co on odpowiedzial: Tak, jak dobrze pojdzie.
Wkurzylam sie niemilosiernie.
Na rozmowie - komisja 4-osobowa. 3 osoby byly sympatyczne i traktowaly mnie z szacunkiem. Ale 4 z nich, ktora odpowiadala za rekrutacje, mimo tego ze dobrze mi szlo, atakowala mnie slownie, probowala udowodnic brak kompetencji, kwestionowala wszystko co mowilam. Zamiast prezentowac wzor "Specjalisty ds. HR" okazala sie wredna kadrową (identyczną jakie bywają w starych, małych firmach). No ale nie dziwie sie formalnie musiala napisac o mnie cos zlego - a pewnie jak wyszlam i wszedl ten chlopak podala mu kawke i wymieniali ploteczki :)
Nie polecam firmy jako pracodawcy, chyba ze ktos ma znajomosci.
Dobrze ze sie ocieplilo, zaczne jezdzic rowerem :)
8
GOSC 2015-05-21 16:37
Dodam że firma ogłosiła na swojej stronie wyniki rekrutacji. Znalazłam na FB tego chłopaka. To ten sam co wszystkich znał:)
5
brak slow 2015-05-27 11:43
Przypuszczałam że rekrutacja może być ustawiona, bo brałam udział w różnych rekrutacjach w państwowych instytucjach. Ale jeszcze mam nadzieje, ze może czasami komuś spoza kręgu znajomych też się udaje. To była rekrutacja nie na dyrektora, ale na stanowisko specjalisty - jakich wielu.
1
joker 2015-07-03 12:22
czy niekturzy kierowcy z ztm to so chamy trzeba by bylo ich nauczyc korzystania z zegarkow bo sie spuzniajo i nie o 10 minut tylko po 20 czasami wcale nieprzyjado a takze ci slynni od sprawdzania biletow to globy i beztalencia wzieli by sie za normalno prace
1
gosc 2015-10-22 15:58
Czy pamietasz jakie byly pytania w tescie, który pisalas?
1
aga 2015-12-15 22:08
Mam pytanie odnośnie premii rocznej dla wyróżniających się kierowców.Jakie kryteria trzeba spełnić??? Może wreszcie ktoś odpowie?
1
Motorniczy Warszawa 2015-12-21 21:57
ZTM to urząd z armią urzędasów pośrednik od wyznaczania planu, czasu i dzielenia kasy miedzy miastem a poszczególnymi zajezdniami wożą jedynie swoje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] służbowymi samochodzikami a nie pasażerów. Proszę nie zaliczać Kierowców Motorniczych ani Maszynistów metra do ZTM bo im w tym momencie ubliżacie. Dziękuje pozdrawiam Warszawiaków.
2
tom 2016-02-06 13:20
pytanie czy w Warszawie moze uzywac motorniczy zestawu słuchawkowego do rozmów telefonicznych
4
motorniczy 2016-02-20 01:28
A ja się pracuję jako motorniczy we Wrocławiu i zarabiam około 2500 netto miesięcznie... do tego jest głupi system wynagrodzeń kwartalnych, że w ostatnim miesiącu tak zbijają godziny pracy, że ciężko jest coś więcej zarobić.
Niedawno dowiedziałem się, że znajomy robiący w mniej więcej tym samym terminie kurs motorniczego również we Wrocku, pracuje w Warszawie i 4000 ma ponoć lekką ręką miesięcznie a gdy się postara z nadgodzinami to i do piątki dobije.
No to ja się zastanawiam co ja tu jeszcze robię. I czy to rzeczywiście tak jest czy coś przekoloryzował?
Może sie wypowie jakiś motorniczy warszawski w tej kwestii?
1
weld 2016-03-19 20:04
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z pracą na stanowisku spawacz torowy? jak to wygląda w rzeczywistości
1
wawi 2016-06-04 10:56
nie ma już pracy w nadgodzinach ,tak było kiedyś ,teraz najwyżej dwa razy pozwolą pojechać z wolnego,masakra
1
Patron 2016-06-06 11:24
W Zarządzie tramwajów intensywnie myślą co tu zrobić , żeby okraść motorniczych z pieniędzy i teraz niemal bez przerwy Nadzór Ruchu łapie na fotoradar na byle najmniejszym przekroczeniu prędkości. Robią to z ukrycia od tyłu , drugi wagon jest złapany na zwrotnicy zjazdowej. Policja ma taryfikator i nawet takimi pierdołami gitary sobie nie zawracają , ale tu jest to jak najbardziej pożądane. Tracisz dwie całe premie , czyli okołom 900 zł netto za przekroczenie prędkości o 5 km/h !!! Tak "dbają" o tych co się starają. Wstyd szanowny zarządzie.
2
Rowerzysta 2016-09-29 08:32
Denerwuje mnie brak oznaczeń graficznych na zewnątrz składów dla przedziałów umożliwiających zawieszenie roweru na haku w składach SKM ! zawsze stojąc na peronie muszę zastanawiać się gdzie stanąć aby trafić i nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzi blokując przejście!! zróbcie coś z tym!! .
1
maja 2016-09-29 10:58
teraz jest u nich bardzo ciekawe stanowisko jako Stanowisko ds. zarządzania projektami inwestycyjnymi w Dziale Planowania i Przygotowania Inwestycji (IPP), nie wiem czy widzieliście, ale daje możliwosć rozwoju tak naparwde wiec to na plus jest na pewno.
1
WAWI 2016-11-08 21:38
co tu dużo pisać ,kary kary i jeszcze raz kary.Za bardzo drobną kolizję w Tramwajach Warszawskich nie z mojej winy ,kierowca wymusił pierwszeństwo (mała ryska na lakierze w tramwaju) dostałem punkty karne w sop. za 2 ,3 kolizje nie z twojej winy wysyłają cię przymusowo na egzamin,to paranoja,o rozkładach jazdy już nawet nie ma sensu pisać,ale ciągle są niedostosowane do warunków i pasażerów!
2
kaj 2016-11-09 22:39
A mozescis wiecej powiedziec o tym tescie??
1
solo777 2016-11-17 09:38
nastaw sobie zegarek oni jeżdżą według ich urządzenia a nie twojej cebuli sam się tam zatrudnij wtedy pogadamy na temat rannego wstawania o drugiej w nocy wam wiecznie źle albo za wcześnie albo za późno cieszcie się że w ogóle ktoś chce tam pracować bo w innym przypadku mieli byście auto buty miłego dnia roszczeniowcu
1
Evitka 2017-02-02 17:57
nigdy nie jeżdziłam tą firmą,ale mam pytanie do któregokolwiek kierowcy.Jutro jade do przychodni na mokotowskiej prywatnym samochodem.Czy wy się tam zatrzymujecie?Jeśli tak to mam prośbę.Ja zbieram, płyty mini cD.Jeśli nagrywacie takie płytki to niech jeden z Was jak się tam zatrzyma to wsunie mi taką do reki.Mała podpowiedż--jestem bardzo słabowidzącą dziewcynką o brązowych włosach w okularach i niskiego wzrostu.Tylko wtedy proszę niczego nie mówić tylko dać i odejść.I proszę o szyką odpowiedż.
wielbicielczasomierzy 2017-02-09 21:48
Właśnie moi drodzy czemu przyjmujecie niezasadne skargi na Kierowców. Nie wyjaśniacie ich ze skarżącymi tylko walicie od razu w Kierowce bez względu na jego winę.
Nawet gdy Kierowca ma świadka odpisujecie jakiemuś mądrali że Kierowca został pouczony i zostały wyciągnięte w stosunku do niego konsekwencje służbowe.
W ten sposób nakręcacie spiralę głupich i niezasadnych skarg.

Teraz to małe miki, co będzie się działo gdy zaczną się wpychać stadnie rowerzyści? Co wtedy znów będziecie chcieli by kierowcy marnowali czas na wyjaśnienia dla pasażerów nie czytających informacji.
Czemu nie zlecicie by na autobusach była naklejka informująca o ilości przewożonych rowerów lub wózków dziecięcych na przemian z rowerami.
A może boicie się niezadowolenia rowerzystów i rolkowców? Nie chcecie ich denerwować.Lepiej niech kierowca będzie pase lepiej niech jemu nerwy szarpią przed mostem Łazienkowskim na który jest zakaz wjazdu rowerów. Z racji tego jest pełno chętnych z rowerami na przejazd ,,stadny,,
Zanim nie poprawicie struktury ścieżek rowerowych nie puszczajcie wypożyczalni rowerów. Każdy umiejący zachować równowagę na rowerze a NIE ZNAJĄCY PRZEPISÓW KODEKSU DROGOWEGO,
pożycza taki rower i zasuwa po BUS pasie.
Zacznijcie działać w tej kwestii gdyż kierowcy są na granicy zerwania żyłki nerwowej.
3
Evitka 2017-02-16 18:33
Tu mogę powiedzieć tylko jedo-popieram.
Prawdziwy 2017-03-02 23:38
Pierdol ztm tak zwany zarząd tempych mózgów jeżdżą jak chcą żeby człowiek nie mógł wrócić do domu po pracy skandal za nasze pieniądze jedno powiem to się skończy...
Evitka 2017-03-05 15:18
Co to jest?!Co to znaczy?!Gdzie jest administrator tej strony?!Czy to normalne,żby ktoś tak ubliżał szanownemu i czcigodnemu ZTM-owi?!Panie administratorze,uprzejmie proszę o zmoderowanie lub usunięcie tej opuinii,gdyż jest ona obraźliwa.Dziękuję.
Os. Niepełnosprawna 2017-03-07 22:40
Dziękuje "Pani kierowcy" autobusu lini 169, która wyprosiła mnie oraz znajomego z psem przewodnikiem z autobusu. Numer boczny pojazdu to 3369....jeżeli ZTM nie zmieni podejścia do osób niepełnosprawnych oraz do zwierząt to nikt nie będzie jeździł.....a'propos zwierząt jeżeli ktoś wymyśli kaganiec dla yorka lub Chuilala....to moze ślimaków i innym pająkom tez zakładajmy......
1
Evitka 2017-03-09 19:02
Lepiej zrezygnuj z Twojego psa przewodnika i po prostu poproś kogoś,żeby prowadził Cię za rękę.Tak jest najlepiej.Pozdrawiam.Też jestem niepełnosprawna.
Karol 2017-03-14 09:01
Godzina 8;59 tramwaj nr 7.
Z tylu na ostatnich siedzeniach jest taki syf ze odechciewa sie człowiekowi jeździć komunikacja miejska (za która płaci pieniądze)
Weźcie tu kurwa sprzątnięcie w końcu ten syf i bród bo to do chuja nie podobne
Evitka 2017-03-15 20:27
No no,tylko bez przekleństw młody człowieku!Nie wolno przeklinać!
wielbicielczasomierzy 2017-03-18 14:31
Sugeruję by ZTM nie dopuszczał do pracy kierowców nie umiejących wysłowić się w języku polskim oraz wprowadził stawkę minimalną za godzinę pracy.

Niestety jeden z przewoźników obchodzi ten problem, co odbija się na Kierowcach i pasażerach.
W komunikacji miejskiej nie powinno pracować więcej niż 10% przybyszy z e wschodu, powinni też mieć egzamin z topografii i kultury jazdy, oraz zachowań na drodze.
Bo to co się dzieje przekracza granicę, kultura zza wschodu zaczyna dominować na ulicach, gniotsa nie łamiotsa jego mać.

Oszczędzajcie koledzy ale nie na bezpieczeństwie pasażerów, nie zawsze tanio znaczy dobrze.
Evitka 2017-03-19 15:24
A moze by tak troszkę więcej szczegółów dotyczących tego wysławiania,co?Podałes za mało szczegółów i teraz niwe rozumiem.Nie pojmuję również tego,że wcześniej nawoływałeś do nieskładania niezasadnych skarg na kierowców,a teraz Ty sam na nich narzekasz.Tak się nie robi.Twoją wcześnijszą opinię poparłam,ale tej już nie poprę.
wielbicielczasomierzy 2017-03-19 16:56
Czy rozumiesz gdy ktoś mówi do Ciebie ,,Cyrylicą,,? Epitety a brak porozumienia to dwie różne sprawy i nie nawołuję do pisania skarg. Musisz jednak czytać ze zrozumieniem.
Zatrudnianie obcokrajowców za niską stawkę nie zawsze wychodzi na zdrowie, chociażby na poziomie zrozumienia. Nigdy nikogo nie namawiałem do pisania skarg, jeżeli tak uważasz to nie musisz się ze mną zgadzać, nie zależy mi na poplecznikach i klakierach.
Powinny być jednak pewne ograniczenia w zatrudnianiu obcokrajowców, gdyż to rzutuje na opinie o
innych . Jeszcze jedno ja widuję ich dziwne zachowania na drodze i je piętnuję ale niestety jak widać kreatywność tych ludzi nie ma granic/oczywiście nie wszystkich/.
Oczywiście nie jest to nagminne jak z kroplą dziegciu w beczce miodu.
2
Evitka 2017-03-20 13:01
Dziękuję Ci,ale uraziło mnie to,jak napisałeś,,musisz czytać ze zrozumieniem,<.Nigdy tak nie pisz,bo ktoś prawie niewidomy tak jak ja może to żle odebrac.
1
Evitka 2017-04-01 20:32
Mam prośbę.Wysłuchałam na YouTbie teledysku,na którym jest taki fajny kierowca.Jedzie ciemną nocą,gra mu radio ,a kiedy ktoś ysiada to on mówi przez mikrofon,,Do widzenia,wszystkiego dobrego<<.Chciałabym się z takim przejechać.CMieszkam w Stobiernej 621 to on by tam mógł zajechać i zabrać mnie wcześnie rano autobusem na wycieczkę chociażby w ten poniedziałek.Ale powiedzcie mu,że jestem prawie niewidoma więc musi mi pomagać.
1
Evitka 2017-04-01 20:32
Mam prośbę.Wysłuchałam na YouTbie teledysku,na którym jest taki fajny kierowca.Jedzie ciemną nocą,gra mu radio ,a kiedy ktoś ysiada to on mówi przez mikrofon,,Do widzenia,wszystkiego dobrego
1
Szpilka parkietowa 2017-05-12 22:26
Fajne laseczki niektóre tramwajary z takimi to można jechać od żerania do tarchomina i z powrotem mamy w Warszawie normalną komunikację a nie to co te krakusy koszmar brudno niemili kierowcy
Zostaw swoją opinię o ZTM - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZTM