logo Essilor Optical Laboratory Polska sp. z o.o.

Essilor Optical Laboratory Polska sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Essilor Optical Laboratory Polska sp. z o.o.

marzena 2016-09-27 19:27
Ci co pracują to chyba najlepiej wiedzą
hello 2016-09-28 08:37
przecież były ogłoszenia hello
hello 2016-09-29 15:46
ktoś coś odpisze?pytamy bo każdy chce wiedzieć odpiszecie
gość 2016-10-09 04:18
Jak jest naprawdę w tej pracy?
lena 2016-10-12 17:47
ktoś może napisać jak to jest z tymi weekendami?wolne są czy trzeba isć?
lena 2016-10-15 18:55
na żadne stanowisko nie bylo napisane, tylko ,że praca na 3 zmiany
gogol 2016-10-17 17:36
To znaczy?
arabika 2016-10-21 18:47
W jakim systemie to jest praca, wiem że 3 zmiany,ale jak weekendy?
gość 2016-10-23 14:00
ile można zarobić z nadgodzinami?i jak jest z weekendami?
gość 2016-10-24 18:12
Ile teraz się zarabia na początek u Was?jest ogłoszenie, ze do montażu i kontroli potrzebują, który dział jest lepszy?przybliżcie warunki pracy.Pozdrawiam
gość 2016-10-27 10:32
Możecie odpisać, jeśli jest tu ktoś?działa to jeszcze?
xyz 2016-11-05 19:08
Hejo ciężko jest w tej Waszej robocie?
odpiszcie 2016-11-18 12:17
Odpiszcie bo są ogłoszenia
@gosc 2016-11-23 19:49
wchodzicie tu jeszcze?
gość 2016-12-04 20:41
hej napiszcie jak jest bo są ogłoszenia?
gość 2016-12-08 12:37
hej
mam takie pytanie czy naprawdę firma sie rozwija jak to piszą w ogloszeniach czy ludzie się zwalniają?bo ciągle widzę, że są ogłoszenia...
zainteresowana 2016-12-09 08:16
hej któro stanowisko lepsze operator w dziale montażu czy pracownik kontroli końcowej?możecie coś napisać?opisać te stanowiska?
sokoł 2016-12-21 21:00
w tym roku zwolniło się chyba z 30 osób dlatego są ogloszenia
sokoł 2016-12-21 21:04
darujcie sobie tą firmę chyba że lubicie pracę po 12 h za 2300 zł
lana 2016-12-27 17:43
Hej sokół ale te nadgodziny na każdym dziale są?to non stop są te nadgodziny?nie płacą za nie?
lana 2016-12-27 18:01
hej Sokół
a te nadgodziny to non stop?nie płacą za nie? w każdym dziale tyle nadgodzin? któro stanowisko lepsze operator w dziale montażu czy pracownik kontroli końcowej?możesz coś napisać o tym dziale kontroli?
gość 2016-12-28 21:02
Do Sokół
2300 to dostaje się na początek,pewnie potem jest więcej ??
medrzec_z_zachodu 2017-01-02 18:57
Każdy by chciał wiedzieć jak jest. Pójdź, spróbuj i odejdź, bo tak robi większość tu pracujących. Jeśli masz nóż na gardle, to przyjdziesz i będziesz pracował bo musisz.
Firma porażka, ale tylko ze względu, że Polacy sami na siebie za przeproszeniem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Każdy patrzy tylko na czubek własnego nosa - patologia i już. Praca ciężka, zależy na jaki dział trafisz, ale nie ma takiego, w którym mógłbyś odpocząć - gnębienie psychiczne na porządku dziennym, fizycznego nie ma, ale to pewnie kwestia czasu jak zatrudniają element społeczny i Ukraińców - bo tylko tacy są w stanie wytrzymać tam dłużej.
Ja odradzam, a ty zrobisz jak uważasz.
7
Były pracownik 2017-01-03 18:28
Brawo TY
2
gość 2017-01-04 12:35
gnębienie psychiczne?w każdej pracy ktoś kogoś ochrzani i tak jest wszędzie,na czym polega to gnębienie?
Ambasador 2017-01-10 21:17
Uwaga!
W essilorze zaczyna się szanować człowieka , nie traktuje się już pracownika jak maszynę a nawet gorzej (tak było do niedawna). Po zmianie chamskiego kierownika wszystko wraca do normy.
1
Anonim 2017-01-15 20:34
hej w soboty się u Was pracuje jak to jest?
Eliza 2017-01-29 14:17
Praca dla tych co nie maja zycia prywatnego. Zmuszaja ludzi do nadgodzin (bez wzgledu na dzial). Plusuja Ci co kabluja na innych. Zastraszanie psychiczne typu "nie wezmiesz nadgodzin to notatke sluzbowa wypisze ze odmowiles wykonania polecenia sluzbowego" i wtedy nagana utrata premii i przydzielanie do najgorszych robot. Na poczatku myslalam ze jest tam fajnie i wreszcie znalazlam prace dla siebie na normalna umowe. Niestety czas zweryfikowal to :(
4
dan 2017-01-30 12:23
jak jest z pracą w weekendy u nich?
byle dalej 2017-02-02 23:14
Nędzna firma. Typowe korpo. W tzw. strukturze to samo. Zakompleksieni managerowie z gigantycznymi zarobkami, zabetonowani w firmie od 10-12 lat. Układy, układziki, kolesie i koleżanki. Bierzesz robotę do domu i robisz za starszyznę? To jest ok. Nie bierzesz, to ci tyłek obrobią (nie zapominając się przy tym fałszywie uśmiechać.
A oszczędzają dosłownie na wszystkim, chyba nawet do wody w kiblach mają obieg zamknięty, niedługo to wydadzą zarządzenie by papier toaletowy używać dwukrotnie. Pani kontroler wszystko wyliczy, managerowie działów przekonają swoich pracowników do radosnych uciech podcierania się palcem, dzięki czemu pracownicy będą szczęśliwsi choć jeszcze o tym nie wiedzą a i managerowie będą szczęśliwsi bo zaoszczędzone pieniądze przyznają sobie w ramach premii za oszczędności budżetowe i szafa gra :)

Słowem mając opinie powyższe i tą również a nie masz noża na gardle i jesteś specjalistą/wartościowym pracownikiem... to wyciągnij sobie wnioski czy warto robić karierę w tego typu organizacji
3
kasia 2017-02-03 18:03
Napiszcie jak jest z praca w weekendy?
goska 2017-02-06 21:00
Hej Eliza
możesz napisać coś więcej jeszcze?jak jest z weekendami?jak zarobki?
nick 2017-02-07 15:28
Weekendy przewaznie sa wolne, zalezy jeszcze od dzialu, jak jest sezon nadgodzin czesciej sa soboty pracujace, ale nie ma problemu z zaplata lub odbiorem za nie. Zarobki po okresie probnym srednio 2500-3000 na reke w zaleznosci od premii i stazu pracy. Nie jest to lekka praca, trzeba sie wykazac, niekoniecznie kompetencjami i starannoscia. ,ale cwaniactwem w odwalaniu pracy byle jak byle szybciej, wtedy zostaniesz doceniony. Prywatna opieka medyczna luxmed, socjal w miare
gośka 2017-02-07 18:19
co to jest ten sezon nadgodzin?a te nadgodziny w dni powszednie często są?na dziale kontroli końcowej jak jest? widziałam ogłoszenia były jakiś czas temu
nick 2017-02-07 22:04
Nie wiem jak jest na kontroli dokladnie, a sezon nadgodzin jest wtedy, gdy jest duzo zamowien po prostu, nielatwo przewidziec kiedy bedzie oblezenie,.natomiast jak jest malo pracy pracownicy niemal sila sa wysylani na urlop. Jezeli chodzi o nadgodziny to mozna dorobic czesto na nich, jak ktos ma chec i czas, ale jak nie ma checi i czasu to nie zmienia faktu ze i tak musi chodzic, przynajmniej pare dni
gośka 2017-02-08 08:39
Parę dni w tygodniu czy miesiącu?nie pracowałam po 12 godz,bo to na 12 się zostaje ktos pisał?ciężko wytrzymać te 12godz?
nick 2017-02-08 09:56
Pare dni w tygodniu ale nadgodziny nie trwaja caly miesiac raczej. Zostaje sie prxewaznie 4 godz czyli razem 12. A czy ciezko to bardzo subiektywne odczucie.
goska 2017-02-08 10:59
aha czyli nie ma tak,że cały miesiąc te nadgodziny są, że w każdym tygodniu trzeba zostawać po kilka razy?bo ktoś pisał, że nadgodziny non-stop?nie bardzo rozumiem już
nick 2017-02-08 12:38
Nie moze byc non stop poniewaz jest limit godzin ktore mozna przepracowac. Fakt ze chodzenie pare dni pod rzad jest meczace ale nie wyolbrzymiajmy. Jak jest taki intensywny okres nie maja kiedy dac odbioru za nadgodziny wiec placa i mozna troche podbic wynagrodzenie. Ogolnie rzecz biorac nie jest to praca w ktorej mozna sie rozwijac i spelniac, czasem trzeba pracowac z "burakami" i dla szefostwa licza sie tylko wyniki produkcyjne nie jakosc i dokladnosc, ale w kategorii pracy produkcyjnej jest na wyzszym poziomie niz pozostale miejsca ktore znam z doswiadczenia.zarobki rowniez nie sa najgorsze, biorac pod uwage ze nie jest to praca wysokich lotow.
gośka 2017-02-08 14:29
Ale jak to jest w praktyce to kierownik wyznacza na te nadgodziny kto ma przyjsć? i na nocnych zmianach są te nadgodziny?są miesiące bez nadgodzin?czy to jest w każdym tygodniu, że musisz zostać?
nick 2017-02-08 14:58
Sa miesiace bez nadgodzin oczywiscie najmniej pracy zazwyczaj pod koniec roku najwuecej na poczatku i na jesieni przewaznie. Zapisy dla chetnych teoretycznie bo jak brakuje chetnych to przymus i kierownik wpisuje na liste . na nockach tez sa niestety
gośka 2017-02-08 17:38
Dzięki że odpisujesz,a ta premia realnie to ile wynosi tak średnio bo pewnie nowy pracownik nie wyrabia jej dużo?za chodzenie na nadgodziny tez jest premia?czyli nie ma tak, że te nadgodziny możesz mieć w każdym tygodniu bo niektórzy tak pisali, że po 2-3razy w tygodniu pytam bo nie wiem czy dam radę wytrzymać
nick 2017-02-08 19:36
Odpisuje, bo wiem jak to jest gdy sie szuka pracy. Premie dostaje sie dopiero po przepracowanych 3 miesiacach, jest ustalana na podstawie wynikow dla calego dzialu procentowo. Max 25% ale to raczej rzadko spotykana liczba, 20 to juz jest duzo. Czyli np 20% dla dzialu kontroli oznacza ze kazdy pracownik dostanie 20% swojej podstawy, a podstawe nie kazdy ma taka sama, im dluzej ktos pracuje tym wieksza bardzo uogolniajac. Nadgodziny moga byc nawet przez caly tydz ale w nastepnym moze ich nie byc wcale to jest nie do przewidzenia. Ale to ze sa nadgodziny nie oznacza ze wszyscy naraz na nie chodza, zwyczajnie nie ma miejsca dla tylu osob na stanowiskach pracy, bo pracuje sie z ludzmi z innej zmiany. Powodzenia
gośka 2017-02-09 12:15
Dzięki,jeszcze zapytam o wolne w święta majowe pracujecie?w sylwestra?normalnie są zmiany?można brać urlop przed świętami? który dział jest najlepszy tzn.że trochę lżej jest?jest mniej nadgodzin?
gośka 2017-02-09 12:36
a i jeszcze jak jest z podwyżkami?są co roku?jakie to są kwoty mniej więcej?
Kaktus 2017-02-12 06:34
Tak są co rok. 30 do 80 zł brutto do podstawy wynagrodzenia dla większości ludzi ale możesz nie dostać.
gośka 2017-02-12 18:33
Aha a od czego to zależy?
memo 2017-02-14 14:52
Ja od siebie parę zdań odnośnie pracy w logistyce konkretnie magazyn.
Praca na stanowisku magazyniera bardzo ciężka i monotonna. Zatrudniony pracownik na tym stanowisku ma tylko jedno zadanie zrobić tzw. cyfrę. Magazyny są 2, SF wydawanie półproduktu do produkcji bardzo wysokie normy do tzw produktywności ponad 300 na godzinę na jednego pracownika.Pracowników w tym przepływie produkcyjnym pracuje dwóch podczas zmiany i teoretycznie maja do wydania 5000 soczewek na zmianę, ale dział produkcyjny ma tak dużą obsadę stanowisk, że są w stanie zrobić produkcję na poziomie 6300-6700 sztuk podczas zmiany więc trzeba dosłownie fruwać pod sufitem aby zapewnić produkcję. Nie wspomnę już o tym, że kierownik zmiany wydaje polecenie aby jeden z pracowników w tzw międzyczasie przyjmował dostawę czyli rozkładał towar na regały.Jeśli wydrukowane zamówienia nie zostaną pobrane do produkcji wtedy jest zapytanie dlaczego tak się stało.Tak wygląda wykazywanie się i osiąganie wyniku przez kierownika i jego zastępcę.Teraz magazyn soczewek gotowych i ramek okularowych.Mechanizm zarządzania bardzo podobny jak wyżej, drukujemy odpowiednia ilość zamówień produkcyjnych. Ustalamy jak szybko mają być zbierane dane przepływy produkcyjne w między czasie zrób jeszcze to jeszcze tamto a na koniec pracy dlaczego zamówienia które się wydrukowały nie zostały wszystkie zebrane.Na magazynie panuje chaos i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w związku z ilością zadań do wykonania, soczewki źle porozkładane,porwane pudełka na regałach, powyrywane przegródki w lokalizacjach i ogólny bałagan.
Nie wszystko w tej firmie jest złe,socjal i opieka medyczna ok. Wynagrodzenie na czas, ciepło zimą ale mega gorąco w lecie dosłownie jak w piekarniku.Nie jest to praca na stałe góra na 3-4 lata po tym okresie jesteś wyciśnięty jak cytryna. Tej korporacji wcale nie zależy abyś został dłużej i pracował . Zmienią Cię na młodszy model aby mogli tobą łatwo sterować bo pracownikiem z 4 letnim stażem już się nie da. Powodzenia dla przyszłych pracowników,ja się zwolniłem.
4
ktoś 2017-02-15 17:40
na dziale kontroli jakosci jak jest?mam doświadczenie w kontroli jakosci ale nie wiem jak to u was wygląda?
PHILIPS 2017-02-21 22:10
Całkowita prawda co piszesz teraz za rządów twardogłowego grocha co lubi wazeline praca na magazynie to trauma. Gość co wie wszystko najlepiej ,nie przyjmuje argumentów, ma jedyne słuszne pomysły na organizacje pracy i brak poszanowania dla ludzi. Jak zapytasz o coś niewygodnego to zaczyna mówić o segregacji odpadów.Żenada.
Zostaw swoją opinię o Essilor Optical Laboratory Polska sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Essilor Optical Laboratory Polska sp. z o.o.