brak logo

Dan-Mark

Wrocław

Opinie o Dan-Mark

bys 2014-09-23 08:27:59
Witaj, widzialem ze pojawilo sie ogloszenie na dyra handlowego. Moglbys napisac czemu poprzedni nie dał rady? Z reguły na takich stanowiskach ludzie pracują dłużej... Bede wdzieczny za odpowiedz
znawca 2014-09-23 12:19:09
oni szukaja takiego dyra srednio co pol roku, sorry taki klimat tej firmy hehe
1
abc 2014-09-29 18:53:59
Firma emerytów!!!
3
abc 2014-09-29 19:00:22
Zero docenienia, najlepiej nic nie robić wtedy największe premie...
inteligentny 2014-09-29 21:18:14
Zgadzam się w tej firmie wszystko jest nie tak jak powinno, ważne komu się przypodobać!!!
2
Radek 2014-11-20 23:42:58
Właśnie miałem wysyłać dokumenty aplikacyjne ale po przeczytaniu opinii o warunkach pracy w tej firmie już wiem,że nie chcę tam pracować.Dziękuję wszystkim za ich opinie wystawione tutaj :)
Piotrek 2014-11-24 14:32:35
Zdecydowanie nie polecam tej firmy. Nie mają za grosz szacunku do ludzi. Umawiają się na konkretną datę na rozpoczęcie pracy, a potem nie raczą nawet zadzwonić i poinformować, że coś się zmieniło. Wygląda na to, że wszystkie powyższe opinie są tutaj prawdziwe!!!
1
ania 2015-03-09 14:36:10
Witsm
w tej firmie bylam na rozmowie kw. tragedia nigdy wiecej, 5 etapow w tym z Pania z ksiegowosci... tylko nie wiem o czym rozmawiac w sumie o planowaniu produkcji? widac ze firma sie zatrzymala na pewnym etapie sprzed 20 lat. i najsmieszniejsze P. prezes informuje na rozmowie kw ze nie ma mowy o urlopach czy tam PIP ich odwiedza? masakra
2
ddd 2015-03-09 21:28:29
A jakie są tam zarobki na magazynie , jeżeli jest magazyn
Nowy 2015-03-10 10:55:34
Pracuję w dan marku od kliku miesięcy.
Nie jest źle. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.
Jeżeli wykonujesz swoją prace jak należy nikt się nie czepia. Nikt za leżenie nikomu płacił nie będzie.
3
zoom 2015-07-13 17:15:47
Jeśli chcesz mieć doświadczenie jako informatyk/administrator, aby ładnie wyglądało w CV, że pracowałeś na takim stanowisku, to aplikuj. Jeżeli natomiast szukasz pracy na stałe - odradzam. Opinie, które można tutaj przeczytać można dopasować do każdego działu, niezależnie czy ktoś wypowiadał się na temat produkcji czy też magazynu ;)
4
nowy 2015-09-22 18:40:33
ostatnio dużo ogłoszeń pojawiło się na portalu do dan marku.Zastanawiam się czy aplikować na kierownika magazynu jest duża rotacja pracowników?Jakieś konstruktywne opinie
zly1234 2015-10-22 10:17:43
Jak można być takim nie wychowanym i z buzią na kogoś naskakiwać szczególnie z działu kadr ktoś chce zacząć prace a oni od razu z buzią że nie może przyjść na rozmowę kwalifikacyjną kultury by się przydało teraz w Polsce jest cięzko o prace a oni jeszcze tak jeszcze mają pretensje że któś chce przyjść bez jaj tak sie nie robi ludziom
xxxPLxxx 2015-11-06 22:12:38
Nie polecam Dan Marku!!
Istny bałagan... Brak zorganizowania. Warunki pracy też pozostawiają wiele do życzenia...Brak jakiejkolwiek komunikacji pomiędzy poszczególnymi jednostkami.

"WALDEK" gdyby podali stawkę wynagrodzenia z pewnością byś nie aplikował na to stanowisko. Premia? Żart jakiś.... nie ma żadnej premii. Warunki zatrudnienia niekorzystne dla pracownika.
2
inna 2015-11-11 20:20:10
Tak kusicie multisportem to ile składka mc? W dobrych firmach to 10-30zł a u was? Jest sie czym chwalić...?
xxx 2015-11-16 05:40:14
karta multisport w danmarku to wydatek ok. 90 zl.
1
Bobslej 2016-03-01 13:10:20
Witam.
Właśnie mam pojawić się na rozmowie do pracy na magazynie. Może ktoś coś o pracy na magazynie napisać?
ccc 2016-05-11 19:54:30
Jest oferta na mistrza produkcji. Ile zarabia się na tym stanowisku i co zrobiliście z poprzednim mistrzem ?:P
1
Juras 2016-05-16 10:17:19
Panowie jeżeli chodzi o prace na magazynie to odradzam . Szkoda czasu i nerwów
4
Terefere 2016-06-01 15:10:51
Czy stanowisko asystent handlowy jest godne? Piszecie wszyscy w sumie negatywnie o tej firmie i tak się zastanawiam czy wysłać swoje cv
nowy 2016-06-08 22:09:56
Mam pytanie , czy naprawdę w tej firmie jest tak źle ,bo jak tak czytam to się dziwie że wogóle tam ktoś pracuje ,no chyba że musi a to inna sprawa , czy macie jakieś dodatki np. multisport, bony na święta , 13pensja , premia , nadgodziny za sobotę, imprezy integracyjne , bilety do kin ,
nowy 2016-06-27 19:11:42
po raz trzeci pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Menadżera, czy nikt nie chce pracować w tak renomowanej firmie ? o co chodzi?
Asik 2016-08-24 10:47:16
Dan-Mark to bardzo stabilna firma, dobrze zarządzana - twoi przełożeni, niezależnie od działu do którego trafisz, mają jasno określone przez zarząd cele, wdrażana jest długookresowa strategia i wszyscy wiedzą gdzie firma chce być za 1,2,5 lat. Firma jest przyjazna pracownikom - jak się wykażesz jesteś doceniany, a to daje ci jeszcze większą motywację do pracy. Pracownicy (każdego szczebla) traktowani są uczciwie i z szacunkiem. Dostają umowy o pracę i godziwe wynagrodzenie, które zawsze wypłacane jest na czas. Firma wie, że największy jej kapitał to ludzie!
Nie rozumiem kto i dlaczego tak oczernia Dan-Mark na tych forach. Zapewne konkurencja, która nie ma lepszego pomysłu na walkę z naszą firmą. Albo nieudacznicy, którzy oczekiwali, że firma będzie im płacić za nic nierobienie. A takich darmozjadów jest ostatnio coraz więcej!
3
xxxPLxxx 2016-08-24 15:33:12
do: Asik, toż to wizja świętego a nie firmy w której ja pracuję... dodajmy jeszcze nad logo Dan-Mark aureolkę i obraz będzie kompeltny... To już jest tak źle, że trza opłacać ludzi za pisanie pozytywnych komentarzy? A może sama pani właściciel firmy (Joanna - Asia - Asik) napisała nam swoją wizję firmy.... żenada!
do: PO - jaki elastyczny czas pracy? Jakie szkolenia? Jaki coaching? Chyba mobbing, wrzaski, zastraszanie, obietnice podwyżek i premii, które nie są spełniane. I chaos. Jeszcze chwilę popracuję, ale już szukam innej pracy... Odradzam wszystkim!
10
MA 2016-08-27 08:29:17
radze omijac to miejsce szerokim lukiem. za nic maja pracownikow, zarowno biurowych jak i produkcyjnych. dawane sa umowy smieciowe, lamane przepisy bhp, a zaklad zatrzymal sie w czasach PRLu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kolkach, zero organizacji i do tego wszystkiego chore relacje miedzyludzkie, obrabianie tylka, wymyslanie niestworzonych historii. az dziwne, ze uchodzi im to poki co na sucho i ZUS nie zamknal tej chorej "firmy"...
4
Miki 2016-09-01 15:28:19
Pojawiło się ogłoszenie na Managera Exportu i zastanawiam się czy nie złożyć aplikacji. Ale na stronie firmy znalazłem inne ogłoszenie - na Managera Sprzedaży. Czy ktoś wie, czy to chodzi o jedno i to samo stanowisko? Szukają kogoś konkretnie do exportu, czy ogólnie do sprzedaży? I czy są to nowe stanowiska związane z rozwojem firmy, czy też rotacja jest taka duża?
Agent Bolek 2016-09-14 11:20:40
Rotacja ogromna. Na produkcji ciągłe awarie maszyn. Jak masz płacony akord to przez awarie maszyn nic nie zarabiasz. A naprawiać porządnie nie chcą, co tydzień awaria. Firma oszczędza na maszynach a pracownicy muszą za to płacić, bo stoisz i nie zarabiasz! Porażka. Kasa płacona na lewo, więc żadnej gwarancji nie masz że ja dostaniesz. Ludzie się zwalniają. Podwyżki ciągle obiecywane, nigdy jej nie widziałem w portfelu. Jak ktoś popracuje rok, to długo jak na tą firmę. W biurach to samo. W dziale handlowym co chwilę nowe twarze. Premii od sprzedaży też nie wypłacają. Prawnika to od 2 lat nie ma stałego, jak ktoś przyjdzie to po 2-3 miesiącach ucieka. Ot i taka historyja.
Byłem i widziałem. Aplikujecie na własne ryzyko.
6
ZAWIEDZIONY 2016-09-14 20:22:59
Firma nawet nie dysponuje kuchnią dla pracowników BRAK mikofalówki BRAK LODÓWKI nawet mleka,czy sałatki nie ma gdzie wstawić! pracownik biurowy jest traktowany gorzej jak zwierze bo według właścicieli woda im nie przysługuje od pracodawcy to co oferuje firma, a właściwie czego nie zapewnia można nazwać wielką ŻENADĄ!
4
Iwona 2016-09-16 10:27:44
Znamienne, że po każdym negatywnym komentarzu pojawia się "pozytywny" który ewidentnie pachnie działem HR. A lajki tylko pod negatywami!
Chciałam aplikować na Managera Exportu, ale weszłam na to forum i ..... wszystko jasne. Odpuszczam. A szkoda, bo fajna marka i fajny produkt. Kolejna polska, rodzinna firma, która nie szanuje pracowników i traci. Nie widzę na forum ani jednego komentarza, że kogoś zwolnili. Za to mnóstwo wpisów pracowników którzy się sami zwalniają.
Ubolewam, że wciąż jeszcze są takie firmy, które pomimo sukcesu rynkowego nadal nie potrafią otrząsnąć się z mentalności garażowego przedsiębiorcy.


6
Aminowo 2016-09-21 19:17:36
Witam. a tak naprawdę w pracy w dan-mark to się nie opłaca pracowac,bo tu jest jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się zyje, bo jest strasznie brudno szaro sciany są wszystko pozamaykane i nic nie moze nawet w miejsce gdzies zapalic papierosa chodziasz,tak powino zrobic specjalnie dla [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] brak lodowki mikrowalówki,nawet w stołowce są brzydkie nie ma dobre nic do odpoczynku w czasie przerwy,a zarobki to szok,obiecali ze kazdy dostanę dobre wypłaty a tu nic,slabo i nawet nie są wszytskim im pomoc,nagorzej jest to ze nie wiem czy szef i szefowa o tym wiedzą,bo to pani kierownicka jest nie mila dla wszystkim,ona ciągle coś wykompinuje rózne zasady przepisy w zadkładzie pracy, nie daje lepszą pracy. Nie warto tu pracowac,niebawem ja tez nie dlugo podziekuje za taki warunki ciezkie w pracy. Powodzenia
3
aminowo 2016-09-22 18:17:29
@Cfyik. A ty czym sie zajmujesz?
anna 2016-09-23 23:19:56
Brak odpowiedzi po rozmowie kwalifikacyjnej ( już 4 tydzień), na wstępie info, ze nie ma urlopów w wakacje, co do umów to proponują rozbicie na zaniżona o prace i druga uzupełniająca zlecenie. Słabo.
5
anna 2016-09-24 17:50:35
Mieli dać znać do tygodnia. Uważam, że jeżeli obiecują się odezwać to czy dostane pracę czy nie powinni dać decyzję.
zawiedziony 2016-10-04 17:09:12
firmy nawet nie stać na zorganizowanie imprezy integracyjnej zabrali już WSZYSTKO! !!bony na święta zabrali bo dział handlowy nie potrafi sprzedawać, szkoda czasu i nerwów, brak bonów brak podwyżek brak motywacji i BRAK SŁÓW
4
Brexit 2016-10-06 21:25:04
Cięcia to jedno. A brak jakiegokolwiek systemu motywacyjnego to drugie.
Jak była sprzedaż to właściciele pchali wszystko do kieszeni zamiast docenić pracowników. Podstawy zarządzania się kłaniają. Drodzy Państwo D. - jak nie potraficie prowadzić firmy to zatrudnijcie specjalistów. Metoda kija już nie działa, dziewiętnaste stulecie już się skończyło! Trzeba ludziom dać marchewkę. Nikt nie będzie pracował na 150% w nieskończoność za niespełnione obietnice premii. A teraz zdziwienie, że sprzedaży nie ma. Dobrzy pracownicy pouciekali, pozostali są na skraju wytrzymałości. Jedyną motywacją na jaką stać właścicieli jest krzyk, ubliżanie pracownikowi, a nierzadko również wulgaryzmy.
5
Prawnik 2016-10-06 21:29:20
Pomyślcie nad pozwem zbiorowym o mobbing. Jako jednostka nie macie szansy, ale pozew zbiorowy to co innego.
Pomocy możecie szukać tutaj:
http://www.mobbing.most.org.pl/
3
Michał 2016-10-07 09:45:28
Potwierdzam. Tez mi zaproponowano czesc na umowe o prace a czesc na zlecenie. Tyle ze to kiepska opcja. od zlecenia nie zapłacą chorobowego żeby było taniej, wiec jak zachowujesz to dostajesz grosze. Odpuszczam.
1
onyx 2016-10-07 18:44:15
IWONA garażowy przedsiębiorca to za dużo powiedziane! niektórzy lepiej mają w garażu niż pracownicy w tej firmie. przeciekający dach obrzygane ściany wytarta wykładzina , rozlatujące się biurka z lat 80,urwana deska itd.... a do tego brak ogrzewania przy minusowych temperaturach, ale nie trzeba oszczędzać bo lichy sezon był. fajnie to wygląda jak wchodzisz do biura a wszyscy siedzą w kurtkach i szalikach
4
psyche 2016-10-07 19:12:53
...i główna księgowa co na niczym sie nie zna..
2
omen 2016-10-07 19:18:54
..jakie pieniądze w porządku? te na lewo w kasie?co zabierane są za L4
1
jeba.... 2016-10-07 19:27:06
zimna woda ...żal im kasy na naprawę.. siedź w kurtce i nie zużywaj wody ani prądu. grzejniki też zabronione bo prąd ciągną.Do maszyn pewnie lada moment trzeba własny rower przynieść i prąd produkować na akord.
4
past 2016-10-07 20:26:46
Produkują fajny produkt ,lecz właściciele marżą o ziemi obiecanej. Zarządzenie średniowieczne . Woleli pozbyć się wartościowych pracowników niż im więcej zapłacić.
4
fc 2016-10-07 21:08:49
no tez mi się nie wydaje ze to jest jednak możliwe
Dżoana 2016-10-26 10:21:30
Jeśli chcesz pracować w tej firmie musisz zapomnieć, że jesteś człowiekiem, że masz jakiekolwiek potrzeby fizjologiczne. Że musisz zjeść, że chcesz do toalety, że odczuwasz zimno/gorąco... O potrzebach estetycznych już nie wspomnę, bo to szczyt marzeń. Nie ma lodówki, nie ma microfali, w toaletach zimna woda, papier toaletowy jest reglamentowany, w miejscu pracy w zimie zimno tak, że w kurtce i rękawiczkach trzeba pracować, za to w lecie sauna. Urlop? W listopadzie - i owszem. W wakacje - zapomnij! Jeśli aplikujesz na stanowisko administracyjne, nie myśl, że cię to nie dotyczy.
Jeśli NIE potrafisz zrezygnować z minimum standardu w pracy - daj sobie spokój z tą firmą.
Ale jeśli chcesz przeżyć przygodę życia, wrócić do standardów bytowych sprzed 100 lat i feudalnych standardów zarządzania, ta firma jest wymarzonym miejscem dla ciebie!
Zapraszam :)
4
zdziwiony 2016-11-09 17:24:17
po raz który D-M szuka w tym roku menadżera do działu handlowego? o co chodzi z tymi naborami?
XYZ 2016-11-13 13:30:15
nie dajcie się nabrać na dzielenie wypłaty na umowę zlecenie lub wypłatę w '' kasie''. Jak przychodzi co do czego i człowiek zachoruje to nagle połowa wypłaty nagle znika. Taki bat na pracownika. Nie polecam.
XYZ 2016-11-13 13:32:00
nie dajcie się nabrać na dzielenie wypłaty na umowę zlecenie lub wypłatę w '' kasie''. Jak przychodzi co do czego i człowiek zachoruje to nagle połowa wypłaty nagle znika. Taki bat na pracownika. Nie polecam.
2
xxxPLxxx 2016-11-17 08:50:17
Ludzie szczują się na siebie nawzajem! warczą na siebie! gryzą!
I pracują jak zwierzęta w cyrku, tj. tylko wtedy jak padnie komenda.
Jak nie ma komendy to facebook i prywatne sprawy.
Zero ambicji, kreatywności, inicjatywy, intelektualnych wyżyn, a nawet empatii, tj. cech, które odróżniają zbiorowisko ludzkie od sfory zwierzęcej.
Dłuższe przebywanie w takiej atmosferze grozi uszczerbkiem na zdrowiu psychicznym co wrażliwszych i ambitniejszych jednostek!
Miejsce pracy dla miernot i leserów.
4
cała prawda 2016-11-17 19:13:03
Ha ha ha
zaciekawiony 2016-11-21 22:25:27
ciekawe czy firma doceni w tym roku pracowników na święta?
Zostaw swoją opinię o Dan-Mark - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dan-Mark