brak logo

Dan-Mark

Wrocław

Opinie o Dan-Mark

Nowy 2015-03-10 10:55
Pracuję w dan marku od kliku miesięcy.
Nie jest źle. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.
Jeżeli wykonujesz swoją prace jak należy nikt się nie czepia. Nikt za leżenie nikomu płacił nie będzie.
3
zoom 2015-07-13 17:15
Jeśli chcesz mieć doświadczenie jako informatyk/administrator, aby ładnie wyglądało w CV, że pracowałeś na takim stanowisku, to aplikuj. Jeżeli natomiast szukasz pracy na stałe - odradzam. Opinie, które można tutaj przeczytać można dopasować do każdego działu, niezależnie czy ktoś wypowiadał się na temat produkcji czy też magazynu ;)
5
nowy 2015-09-22 18:40
ostatnio dużo ogłoszeń pojawiło się na portalu do dan marku.Zastanawiam się czy aplikować na kierownika magazynu jest duża rotacja pracowników?Jakieś konstruktywne opinie
inna 2015-11-11 20:20
Tak kusicie multisportem to ile składka mc? W dobrych firmach to 10-30zł a u was? Jest sie czym chwalić...?
xxx 2015-11-16 05:40
karta multisport w danmarku to wydatek ok. 90 zl.
1
Bobslej 2016-03-01 13:10
Witam.
Właśnie mam pojawić się na rozmowie do pracy na magazynie. Może ktoś coś o pracy na magazynie napisać?
ccc 2016-05-11 19:54
Jest oferta na mistrza produkcji. Ile zarabia się na tym stanowisku i co zrobiliście z poprzednim mistrzem ?:P
1
Juras 2016-05-16 10:17
Panowie jeżeli chodzi o prace na magazynie to odradzam . Szkoda czasu i nerwów
4
Terefere 2016-06-01 15:10
Czy stanowisko asystent handlowy jest godne? Piszecie wszyscy w sumie negatywnie o tej firmie i tak się zastanawiam czy wysłać swoje cv
nowy 2016-06-08 22:09
Mam pytanie , czy naprawdę w tej firmie jest tak źle ,bo jak tak czytam to się dziwie że wogóle tam ktoś pracuje ,no chyba że musi a to inna sprawa , czy macie jakieś dodatki np. multisport, bony na święta , 13pensja , premia , nadgodziny za sobotę, imprezy integracyjne , bilety do kin ,
nowy 2016-06-27 19:11
po raz trzeci pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Menadżera, czy nikt nie chce pracować w tak renomowanej firmie ? o co chodzi?
Asik 2016-08-24 10:47
Dan-Mark to bardzo stabilna firma, dobrze zarządzana - twoi przełożeni, niezależnie od działu do którego trafisz, mają jasno określone przez zarząd cele, wdrażana jest długookresowa strategia i wszyscy wiedzą gdzie firma chce być za 1,2,5 lat. Firma jest przyjazna pracownikom - jak się wykażesz jesteś doceniany, a to daje ci jeszcze większą motywację do pracy. Pracownicy (każdego szczebla) traktowani są uczciwie i z szacunkiem. Dostają umowy o pracę i godziwe wynagrodzenie, które zawsze wypłacane jest na czas. Firma wie, że największy jej kapitał to ludzie!
Nie rozumiem kto i dlaczego tak oczernia Dan-Mark na tych forach. Zapewne konkurencja, która nie ma lepszego pomysłu na walkę z naszą firmą. Albo nieudacznicy, którzy oczekiwali, że firma będzie im płacić za nic nierobienie. A takich darmozjadów jest ostatnio coraz więcej!
5
Miki 2016-09-01 15:28
Pojawiło się ogłoszenie na Managera Exportu i zastanawiam się czy nie złożyć aplikacji. Ale na stronie firmy znalazłem inne ogłoszenie - na Managera Sprzedaży. Czy ktoś wie, czy to chodzi o jedno i to samo stanowisko? Szukają kogoś konkretnie do exportu, czy ogólnie do sprzedaży? I czy są to nowe stanowiska związane z rozwojem firmy, czy też rotacja jest taka duża?
aminowo 2016-09-22 18:17
@Cfyik. A ty czym sie zajmujesz?
anna 2016-09-24 17:50
Mieli dać znać do tygodnia. Uważam, że jeżeli obiecują się odezwać to czy dostane pracę czy nie powinni dać decyzję.
omen 2016-10-07 19:18
..jakie pieniądze w porządku? te na lewo w kasie?co zabierane są za L4
1
past 2016-10-07 20:26
Produkują fajny produkt ,lecz właściciele marżą o ziemi obiecanej. Zarządzenie średniowieczne . Woleli pozbyć się wartościowych pracowników niż im więcej zapłacić.
5
fc 2016-10-07 21:08
no tez mi się nie wydaje ze to jest jednak możliwe
zdziwiony 2016-11-09 17:24
po raz który D-M szuka w tym roku menadżera do działu handlowego? o co chodzi z tymi naborami?
cała prawda 2016-11-17 19:13
Ha ha ha
zaciekawiony 2016-11-21 22:25
ciekawe czy firma doceni w tym roku pracowników na święta?
onyx 2017-01-18 17:33
Po raz kolejny widzę ogłoszenie na Menadżera do działu handlowego i zastanawia mnie czym jest spowodowana aż tak duża rotacja pracowników?co firma oferuje pracownikom? jakieś benefity szkolenia bony wyjazdy integracyjne? Zastanawiam się nad aplikacją.
Myślę 2017-01-19 10:14
Fajna firma i mam tu aplikować. Nauczony doświadczeniem staram się nie brać na poważnie postów oczerniających. To piszą frustraci bardzo często zwolnienie z pracy za złą pracę. Prawda wychodzi na rozmowie iw pracy, po tym można sobie odpowiedzieć jak jest naprawdę.
Wiem 2017-01-21 08:49
Widzę, że kadry robią wszystko, aby ocieplić wizerunek firmy. Jednakże prawda jest taka, że pracownicy nie wytrzymują tutaj nawet 3 miesięcy. Kandydat albo ma stalowe nerwy, tward [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jest masochistą, albo ucieka tak szybko jak może. Rotacja była, jest i będzie, i pisanie na forum, że w firmie jest cudownie tego nie zmieni. Musiałaby się zmienić firma. A to - jak wiemy - jest niemożliwe.
3
Wiem 2017-01-21 08:51
Widzę, że kadry robią wszystko, aby ocieplić wizerunek firmy. Jednakże prawda jest taka, że pracownicy nie wytrzymują tutaj nawet 3 miesięcy. Kandydat albo ma stalowe nerwy, tward [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jest masochistą, albo ucieka tak szybko jak może. Rotacja była, jest i będzie, i pisanie na forum, że w firmie jest cudownie tego nie zmieni. Musiałaby się zmienić firma. A to - jak wiemy - jest niemożliwe.
4
Zezulec 2017-01-23 13:05
Jeśli ktoś pisze tylko prawdę to nie powinien kryć się.
ktoś 2017-01-26 15:49
A co z kierownikiem handlowym się stało?
ktoś 2017-01-26 17:57
jakim kierownikiem?
ona 2017-02-01 19:14
słyszałam, że też zrezygnował
2
EHHH 2017-02-02 07:30
Sherlock Holmes - TO TY NIE JESTEŚ
2
kotek 2017-02-02 07:57
To ciekawe dlaczego 70% załogi jest ze stażem ponad 10 letnim ?
1
Wiem 2017-02-02 11:50
Gdzie jest to 70% bo nie widzę? Twoje 70% załogi to max. 10-15 osób!!!! Głównie kobiety około 50-tki, które na rynku pracy mają bardzo marne szanse więc się trzymają tej firmy bo muszą. Plus kilku emerytów, którzy po przejściu na świadczenie emerytalne dorabiają do głodowej emerytury.
6
kotek 2017-02-02 14:04
A ja widzę że jesteś mądralą źle poinformowaną. I Twoje statystyki ni jak się nie zgadają.
Swoją drogą wszechwiedzący "wiem" ma wiedzę nieograniczoną nawet odnośnie wysokości świadczeń emerytalnych które pobierają pracownicy.
1
wiem 2017-02-02 18:59
firma jest tak rewelacyjna i świetna że rodzony syn Właścicieli zwolnił się 2 lata temu i powiedział, że nie zamierza wracać. ciekawe komu płacą za dodawanie pozytywnych opinii?
7
kotek 2017-02-03 05:55
Żenada nie jesteś jednak na bieżąco. Myślisz że za dodanie takich opinii jestem opłacany?
Smutne to jest. Żądza pieniądza. Jestem Pracownikiem , wg Ciebie gorszego sortu.
Także życzę powodzenia w życiu osobistym i zawodowym, żebyś był/a szczęśliwym człowiekiem i Pracownikiem. Na tym uważam zakończona naszą polemikę bo nie masz nic więcej ciekawego do powiedzenia. Bajooo.
3
Wiem 2017-02-03 09:36
W imieniu wszyskich osób, które wypowiadały się pod nickiem WIEM, przepraszam jeśli cie uraziliśmy. Z pewnością nikt z nas nie miał takiego zamiaru. Nigdzie nie padło stwierdzenie o pracowniku gorszego sortu - jakieś kompleksy? Osobiście szanuję twój punkt widzenia. Każdy z nas ma jakiś powód dla którego pracuje w tej firmie, ja też!!! Ty wychwalasz ją pod niebiosa, niestety podając nieprawdziwe informacje i dane. A ja czuję się w obowiązku te mity obalać. Więc nie rozumiem skąd te emocje. Uważam, że DAn-MArk to miejsce w którym bardzo ciężko zarobić na chleb, bo oprócz wkładu merytorycznego (wiedzy, doświadczenia, zaangażowania) pracownik musi złożyć w ofierze swoją godność, człowieczeństwo i honor. A to sporo za tak marną kasę jaką dostajemy w zamian. O dobrą pracę nie jest dzisiaj łatwo. Też mam swoje powody, dlaczego zaciskam zęby i tutaj wytrzymuję. Ale to nie znaczy, że mam się - mówiąc kolokwialnie - zamknąć. Jeśli ktoś rozważa prace w tej firmie musi mieć świadomość, ze łatwo nie jest. Przeczytajcie uważnie wszystkie wpisy powyżej. To nie przypadek, że jest tak dużo opinii na tym forum.
3
kotek 2017-02-03 11:42
Drogi Kolego / Koleżanko z Pracy. Nie rozumiem jak można " s....ć" we własne gniazdo. Ty sobie tu pracujesz tracisz człowieczeństwo, godność - honor??!!!!!!. Jeśli tak jest ,że ktoś tak strasznie cię obraża, poniża itp. to nie rozumiem dlaczego jeszcze tu pracujesz. Przecież jest rynek Pracownika. Pracy do wyrobu do koloru. A szczególnie we Wrocławiu. Nie mam kompleksów. Jestem wkurzony że plujesz na własnego pracodawcę na forum i dalej świadczysz u niego pracę. Każdy z nas pracuje ciężko na chleb, za większe lub mniejsze pieniądze, na różnych stanowiskach w tej firmie. Nie jesteś niewolnikiem.
Informacje, które podawałem wcześniej są prawdziwe. I nie wychwalam firmy pod niebiosa.
Po prostu szanuję Swojego Pracodawce, i pracujące Koleżanki i Kolegów. A i odpowiedz mi gdzie jest łatwo? Bo nie znam złotego środka. Pies Ogrodnika. I nie poczuwaj się do obowiązku żeby odstraszać potencjalnych nowych pracowników bo nikt Ci za to orderu nie przypnie.
1
były pracownik 2017-02-05 19:32
Nie ma potrzeby nikogo odstraszać ja przyszłam i podziękowałam po 3 miesiącach. Najlepiej jest przekonać się na własnej skórze bo fora nie zawsze odzwierciedlają rzeczywistość. Jednak jak przyszłam i dowiedziałam się, że nie ma szkoleń, kuchni, LODÓWKI, czy wody dla pracowników to mi szczęka opadła! !a jak zapytałam o system motywacyjny, premie i imprezy pracownicze to zostałam wyśmiana!!! to jest jakiś joke!!! Jestem w szoku, że ludzie tam pracują i przyzwyczaili się do tak ubogich warunków pracy !! Jeden wielki plus nie można było się tam nudzić było śmiesznie fajna atmosfera i ludzie:)
2
Tak Tak 2017-02-06 07:31
Witaj , przyszłaś i poszłaś. Taki był Twój wybór. Czyli reasumując do pełni szczęścia brakowało Ci Lodówki, wody, kuchni, szkoleń i IMPREZ INTEGRACYJNYCH na których można pochlać. Fakt to jest dołujące.
Przez 3 miesiące to nawet nie zdążyłaś czymkolwiek się wykazać, ani poznać wszystkich ludzi o co dopiero zwyczajów w firmie- to za krótki okres . Imprezy integracyjne były i są. Woda jest w kranie i dystrybutorach, Lodówka jest w sekretariacie, Kuchnia jest w zapleczu socjalnym, szkolenia są wewnętrzne i zewnętrzne w miarę potrzeb , a premie wszystko zależy na jakich warunkach się przyjmujesz. Jestem pracownikiem, może przyzwyczaiłam się to tak "ubogich warunków", jednak nie ma to wpływu na moje zaangażowanie w pracę i wydajność. Złej baletnicy rąbek spódnicy. Solidny Pracodawca wynagrodzenia zawsze na czas , umowa o pracę, stabilność zatrudnienia - prawie 30 lat na rynku o czymś to świadczy. Ale ogólnie było śmiesznie ..............................
1
Ochotniczka 2017-02-08 18:01
Czy Dan-Mark prowadzi aktualnie rekrutacje? Widziałam kiedyś ofertę na pracownika działu handlowego z językiem angielskim a wiem, że to dobra firma . Czy jest jeszcze taka potrzeba? Czy firma stawia na wstępie jakieś warunki? Jaka jest atmosfera w pracy?
obserwator 2017-02-08 20:00
z tego co można zauważyć rekrutacja do tego działu trwa przez cały rok muszą mieć niezłą rotację. Jak wiesz, że dobra firma to aplikuj a nie zadajesz głupie pytania na forum.
1
Zawiedziona 2017-02-08 20:02
chyba jeszcze szuka - właściciele Danys ciągle szukają; jak wytrzymasz trzy miesiące to postawię Ci szampana:) - takie masz warunki.
1
były pracownik 2017-02-10 18:53
nie ma potrzeby ironizowania mojej wypowiedzi. Nie potrzebuję do szczęścia imprez integracyjnych i chlania. To o czym wcześniej pisałam jest jedną z wielu składowych przyjaznego środowiska pracy. O lodówce w sekretariacie nie zostałam poinformowana, dystrybutorów z wodą nigdzie nie widziałam, a kuchnia dla pracowników biurowych to niby gdzie??? Usłyszałam tylko, że nie ma jest zardzewiały czajnik kubek kawa i herbata we własnym zakresie! Niestety, ale jesteś w błędzie TAK TAK! To co pracodawca może zaoferować ma ogromny wpływ na wydajność i zaangażowanie. Słyszałeś o czymś takim jak pokolenie XYZ i ich oczekiwania względem rynku pracy? Szkolenia wewnętrzne i zewnętrzne? Było jedno BHP A proponowanie rozbijania wypłaty na umowę o pracę w jednej firmie i fikcyjnej umowy zlecenia w drugiej tylko po to żeby nie płacić składek i podatków ? Wręcz wymuszanie podpisania takiej umowy bo inaczej Bay Bay to jest uczciwość??Pracowałam już w wielu miejscach, ale to co jest u was to jakiś CIEMNOGRÓD. Przez 30 lat jednak świat się nieco zmienił, a wy nie i tu macie z goła problem.
5
kotek 2017-02-12 14:04
W środę był taki wysoki sprawiający profesjonalne wrażenie, pewnie kandydat na to stanowisko. Interesował się firmą, spotkanym zadawał, trochę mądrych pytań. Pewnie jak zobaczył jak to wygląda i porozmawiał z D. to uciekł w podskokach... Problemem mogło też być wynagrodzenie... Zapewne będą szukać kolejny rok...
4
Mykan 2017-02-12 17:06
Ja myślę, że niektórzy muszą marudzić ponieważ to jest ich pasja. To ciągłe gdybanie to masakra. Ja się ciesze , że mogę tu pracować i nie narzekam na zarobki ani na atmosferę, tym bardziej że sami ja tworzymy. Więcej pozytywnego myślenia może tylko pomóc.
3
ja 2017-02-17 14:44
Odradzam! Całkowita indolencja prezesostwa. Propozycja pracy w oparciu o własną działalność gospodarczą. Zarobki netto na fakturze dla szefostwa są jeszcze do podatku i zusu... Bez komentarza. Na spotkaniu (kolejnym) okazuje się że osoba na tym stanowisku jest już zatrudniona. Prezes proponuje jeszcze niższą stawkę i jest oburzony obstawaniem przy swoim. Na drugi dzień telefon że jednak nie, że to skandal że nie chciałem negocjować. Po co ta rekrutacja??? Co to za pracodawca? W życiu mi się coś takiego nie przytrafiło. Całkowity brak profesjonalizmu. Koszmar...
5
P. 2017-02-17 19:18
Niestety mam takie same przemyślenia. Brak kultury i arogancja D. jest straszna. Traktują ludzi z buta, kłamią na spotkaniu a później chowają się za sekretarką, ponieważ nie mają odwagi porozmawiać z kandydatem. Mam nadzieję, że ich klienci to widza i traktują ich podobnie na spotkaniach. Zresztą warto informować topowych klientów o negatywnych spostrzeżeniach. Szkoda, mieli potencjał, teraz są daleko w tyle za konkurencją.
Osobiście nie polecam tej firmy.
3
Pracownik 2017-02-19 13:56
Każda firma ma w swojej historii lepsze i gorsze chwile.
aplikujący 2017-02-19 20:54
Równie byłem na rozmowie rekrutacyjnej. Wszystko było super do czasu przejścia do rozmowy o wynagrodzeniu. Padła informacja, że duża cześć wypłaty w kasie - czytaj bez składek i podatków. A jakie uzasadnienie? że jestem młodą osobą i tak nie dostane emerytury!! kpina po całości! i na dzień dobry informują, że nie ma urlopów w wakacje. Rozmowa była przekładana 3 razy. Szkoda czasu na rozmowę z tymi ludźmi.
2
aplikujący 2017-02-19 20:55
Równie byłem na rozmowie rekrutacyjnej. Wszystko było super do czasu przejścia do rozmowy o wynagrodzeniu. Padła informacja, że duża cześć wypłaty w kasie - czytaj bez składek i podatków. A jakie uzasadnienie? że jestem młodą osobą i tak nie dostane emerytury!! kpina po całości! i na dzień dobry informują, że nie ma urlopów w wakacje. Rozmowa była przekładana 3 razy. Szkoda czasu na rozmowę z tymi ludźmi.
1
Zostaw swoją opinię o Dan-Mark - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dan-Mark