brak logo

Simple Creative Products

Warszawa

Opinie o Simple Creative Products

Czaki 2015-06-20 11:04:56
To prawda, zarobki w tym "luksusie" są beznadziejne. Było dobrze, dopóki były szansę na wyrobienie premii. Teraz kolekcja się nie sprzedaje i firma zaczęła oszczędzać na pracownikach oczywiście. Zmieniły się zasady, nie ma motywacji i jest coraz więcej zwolnień. Stąd tyle ogłoszeń o pracę.
2
karola 2015-06-20 16:20:35
czyli się zmieniło od tego roku - bo w zeszłym tak było... pracowałam tam. sory, jeżeli wprowadziłam w błąd
1
gość 2015-06-28 10:53:19
A jak jest z płatnością za inwentaryzacje?
Nadal koszta pokrywa pracownik?
la mania 2015-06-28 19:23:08
Niestety tak ale jesteśmy w stanie opanować towar i zakończyć inwentaryzację bez braków:)
Pracuję ponad rok w Simple i jestem pozytywnie zaskoczona. Niektóre opinie tu są mocno przesadzone.Praca nie jest dla wszystkich to nie Orlen trzeba być zaangażowanym i lubić pracę z klientem:)
1
pysia 2015-07-11 12:41:14
Cześć dziewczyny , mogłabym liczyć na jakieś rady dotyczące rozmowy kwalifikacyjnej dla marki SIMPLE ? :)
Prawda Boli 2015-07-31 15:38:01
Dziewczyno na dzień dzisiejszy jest tak :3 miesiące okres próbny 1750 zł brutto po okresie próbnym 2000 brutto wiec nie ma szału co do premii to marne szanse bo co chwile zawyżają progi mój sklep ostatnia otrzymał w marcu a w mieście reszta do dnia dzisiejszego nie ma wiec musisz mieć dobry sklep i dobrego farta aby dostać premie w wysokości swojej podstawy
1
Prawda Boli 2015-07-31 15:42:36
Duzy entuzjazm energia i usmiech nie mozesz byc szara myszka , jezeli przejdziesz na drugi etap musisz dobrac ubrania do wyznaczonej sytuacji najlepiej jak nakwiecej z dodatkami buty torebka poprostu od gory do dolou musisz ubrac kobiete i zrobic argumentacje dlaczego te rzeczy a nie inne kolejna sprawa mozesz dostac najgorsza rzecz na sklepie ktora mega sie nikomu nie podoba i kierownik badz menager bedzie kazał ci to sprzedac sobie tak to wyglada :-) powodzenia
sip 2015-08-07 19:59:22
To co czytam w ogóle nie pasuje do firmy w której pracuje.
zarobki są jakie są no ale chwila to praca na stanowisku sprzedawcy. w porównaniu z innymi firmami tej branży jesteśmy na wysokim poziomie.
menagerki bardzo konkretne, wiemy czego od nas oczekują. rządaja wyników bo same są z nich rozliczane. co do podwyżek limitów- przecież każda firma oczekuje rozwoju, nikt zaniżac budżetu nie będzie.
jeżeli jesteś zaangażowanym pracowitym lojalnym pracownikiem to praca w Simple to sama przyjemność. pracuje juz 3 lata i nie zamierzam odejść pomimo wzlotów i upadków (premii) w zamian dostaje stabilizacje, poczucie bezpieczenstwa, przyjemną atmosfere i pracę w prestiżowej polskiej firmie z bardzo fajnymi ludzmi. pozdrawiam
gabi 2015-08-27 06:12:33
Dziewczyny, a ile zarabia się na stanowisku kierownika i zastępcy?
1
Aneczka 2015-08-28 14:11:09
Kierownik brutto 3000 a zastepca 2500
Byla 2015-10-03 16:52:26
Moja droga zniesmaczona, jeżeli chcesz kogoś oskarżyć, to poszukaj 100% dowodów. Zawsze można sprawdzić numery komputera z którego była wysłana opinia.
kaska 2015-10-11 17:52:29
Witam praca w Simple to porazka ja trafiłam na taki zespól gdzie daly by się wyruchav za ta premie Panie zLublina zwane słoikami. Dla mnie ten sklep to jedna wielka porazka i nie polecam isc tam do pracy ...
2
Polecamsimple 2015-11-18 18:26:11
Na okresie probnym 1750zl brutto po okresie probym 2000zl + premie :) i nie mowcie, ze sie nie da wyrobic premie, fakt troche kwestia szczescia ale rowniez trzeba sie zaangazowac :D
1
kasia 2015-11-19 11:51:59
czy 1400zł na rękę to jest dobra pensja? a poza tym zastanówcie się skąd taka rotacja w sklepach...i o czym to świadczy
2
aga 2015-11-25 21:50:59
A jak z inwentaryzacji? Ja nam mieć inwenture 3 dni po przyjsciu do pracy. Czy też będę odpowiadać za to co się działo przed moim przyjściem?
andzia 2015-11-26 09:09:38
absolutnie nie , płacisz dopiero za braki od czasu rozpoczęcia pracy.
2
anom 2015-12-17 13:57:21
przy zarobkach 1300 zł netto cięzko ponosić dodatkowo odpowiedzialność finansową za rzeczy skradzione...
1
Czarna 2015-12-17 20:46:24
2200 netto zarabia kierownik
3
pracownik simple 2015-12-20 17:01:48
1750 brutto okres próbny / 2000 brutto po okresie próbnym i brak perspektyw na wyrobienie premii bynajmniej rok 2015 na region wielkopolski nie zalicza się do udanych :( a zarobki to nędza jak na obroty sklepów ale nie ma co się dziwić, na chłopski rozum w końcu z czegoś nowe sklepy powstają - tylko i wyłącznie z braku premii dla pracowników
1
pracownik 2016-01-21 13:00:46
Nie polecam, cały czas musisz udawać, że coś robisz, nawet gdy wszystko jest zrobione. Kierowniczka przestraszona i niekompetentna, co wyładowuje na reszcie załogi. Udaje miłą, ale jest to jeszcze gorsze od szczerości. Cały dzień stoi przed monitorem,a Ty masz przekładać wieszaki. Widząc lepszego klienta dosłownie wybiega do obsługi. Porażka
2
pracownik 2016-01-22 09:08:00
W każdym salonie jest kierownik. Dodatkowo menadzerki. Struktura w każdym salonie sprzedażowym jest taka sama, ponieważ jest to '' sieciówka''.
GrzechuWarta 2016-01-26 22:07:47
Kierownik zarabia 3300 brutto a zastępca 2900 - nie pracowałaś to nie wymyślaj
1
SPC 2016-01-28 19:22:42
@Czarna
Przeliczasz zarobki na obroty sklepów a wiesz jakie są koszty? Od tego odlicza się jeszcze produkcję, koszty marketingowe, sesje, modelki, bajońskie najczęściej czynsze za lokale w centrach handlowych. To nie jest takie proste.
Co do samej pracy - nie polecam. Całkowity brak "jaj" i szacunku do pracownika ze strony samej góry. Szanse na podwyżkę znikome jeśli nie jest się znajomym lub krewnym. Szkoda bo ludzie w większości cudowni a atmosfera w biurze miła.
mambola 2016-02-02 18:32:35
Ja osobiście nie polecam pracy w tej firmie,a szczególnie w Piasecznie.
Kierowniczka tego salonu jest okropna i fałszywa.Dziewczyny uciekają przez nią jak szczury z tonącego okrętu.
mambola 2016-02-02 19:26:58
123 oprócz atmosfery dochodzi płacenie za inwentaryzacje ,które zawsze wychodzą na minusie,200 zł minimum.
Byla 2016-02-04 20:33:05
Jeżeli braki sa na inwentaryzacji to pozniej pracownicy wplacaja kwotę na kp w kasie sklepu
mambola 2016-02-08 10:27:49
Podpisuje się odpowiedzialność materialną.Wpłaca się kasę jak są braki ,a są i to nie małe.
2
Iza 2016-02-16 19:44:24
jestem pracownikiem simple kierownik zarabia 3000 zastępca 2500 natomiast sprzedawca najniższą krajową.Po okresie próbnym nie ma podwyzek .... przynajmniej w salonie w ktorym ja pracuje. Chyba ,ze o czymś nie wiemy :) Ogolnie budżety są bardzo duże praktycznie nie mozliwe do wyrobienia, za wszytskie błędy czy są z winy pracownika czy z winy firmy odpowiedzialność ponosi pracownik, bardzo duze wymagania w stosunku do pracownika natomiast firma od siebie nic nie daje dla pracownika.
2
Alicja 2016-02-27 11:44:02
Iza to w którym salonie pracujesz? Po okresie próbnym dostaje się podwyżkę i powinnas dostać ok 1650 netto. Premie może wyrabiają niektóre salony, ale wszystkie zależą od tego czy wypracujecie 90% budżetu na dany miesiąc jak nie to, żadnej nie dostaniesz, co raczej przy obecnym handlu się nie zdarza, przynajmniej w salonie w Warszawie gdzie pracowalam do niedawna, firma kiepsko przedzie bo po nowym roku skasowali premie dla sprzedawców i zmniejszyli resztę, do tego zaczynają likwidować stanowisko zastępcy kierownika.. Także nie ma co liczyć na to ze dostanie się coś więcej, oprócz samej podstawy i na awans na starszego sprzedawcę też nie ma co liczyć, ponieważ musisz mieć przez 3 czy 4mc pod rząd bardzo dobre wyniki i to za sztuki na paragon i za twój target, co jak już pisalam przy obecnym handlu bardzo ciężko osiągnąć. A i tak jako młodszy sprzedawca musisz robić wszystko, dostawy, zwroty, reklamacje, konwoje na ścieżkę kariery nie masz co patrzeć, bo dają ci papierek do podpisania z twoimi obowiązkami jako sprzedawcy, a tam masz punkt że masz wykonywać polecenia przełożonego i koniec. Atmosfera zależnie gdzie traficie, ale jak macie menadzerke Sylwię N. to słabo będzie z atmosferą ,bo większość kierowniczek jej się boi nie wiem czemu i nie staną po waszej stronie, jak się do was dowali z byle powodu, ona straszy ludzi i już nie jedna dziewczyna przez nią złożyła wymówienie. Jak nie macie nic lepszego to możecie się zatrudnić żeby mieć ciągłość finansową i w międzyczasie szukać czegoś lepszego niż praca w simple, bo na prawdę nie ma czego tutaj szukać zero rozwoju i perspektyw na lepsze zarobki :/
4
była 2016-03-02 14:42:45
Kierowniczki są niekompetentne, menedzer to porażka, wmawia ze jest super jakosc a nie jest, pracownik jest wykorzystywany, jak masz dzien wolny to zapomnij ze nie dostaniesz telefonu z pracy że znów musisz przyjsć. dziewczyny nie idźcie tam, bo żadnego awansu nie ma, jedyne co was spotka to moze fajny zespół osób, wypłata marna a jakosc ubran na te ceny to jakieś żarty
1
zniesmaczona 2016-03-05 12:07:58
miałam tą nieprzyjemność pracować w tej firmie jakiś czas temu, sama praca wcale nie jest ciężka, aczkolwiek uciążliwe są długie zmiany i simple ma byc calym twoim zyciem, bo na nic nie masz czasu a jak masz wolne to nie masz na nic sily, premi nie da się zrobić, budzety nierealne, wartościowe osoby same odchodza bo widza co sie dzieje,zdarzy sie też jakiś donosiciel, kierowniczki grzeją tylek na stanowiskach za swoja marną pensje, bo kierownik w simple duzo nie zarabia.
3
pracownik simple 2016-03-10 20:50:37
z tego co wiem nadal nic się nie zmieniło w tej firmie, rotacja cały czas, ogłoszenia w wielu miastach ciagle wiszą, Poznań to żenada.. co chwile ktos nowy, ale tak to jest jak kierownik sam jest niekompetentny i nic nie robi, nie uczy nowych pracownikow a tymi ktorzy są dłuzej pomiata i to w cichy sposob dajac im ciagle dwunasto godzinne zmiany, a jak krotsze to na popoludnie, tak zebyś nie miala na nic sily. kierownik sam moglby popracować, a nie zrzucac prace na innych i ustawiac zmiany tak by nie byc na zmianach ekspozycji, dostawach. dużo mozna by jeszcze wymieniac. od lat nic sie nie zmienia. jeśli chcesz pracować za marna pensje, nie dostawac premii i byc wyzyskiwana to praca dla ciebie.
kobieta 2016-03-18 15:53:49
mam pytanie,czy wiecie ile dokladnie netto zarabia kierownik,mam propozycje,ale nie wiem czy sie decydowac..
2
ona 2016-03-19 17:40:33
kierownik bardzo słabo, jakieś 2200 na rękę,o premiach nie ma co mysleć niestety
wielkopolska 2016-03-24 18:40:30
Nie idźcie do starego browaru pracować, rotacja jest ciągła, nieodpowiedni ludzie na nieodpowiednich miejscach jesli chodzi o kierowników.jak wyżej w firmie tego mogą nie widziec i obsadzac salony tak niekompetentnymi kierownikami, którzy nic nie robią, lenią się, a za swoim zespolem nie staną murem.
1
ona4 2016-04-03 11:11:16
kierowniczka w browarze nic nie robi tylko stoi za ladą, a swoje pracownice wiecznie upomina żeby tam nie staly, gapi się ciagle w monitor i udaje ze coś robi. dziwne że regionalna nic nie widzi. albo nie chce widzieć. później lata do każdej ze stałych klientek i tylko wciska im ubrania, myśli ze jest taką gwiazdą tyle że w życiu nic nie osiągnela prócz marnego Simple w którym płacą jej grosze. co chwilę ktoś odchodzi z pracy bo nie da się z nią pracować, zmiany po 12 godzin a, K. najczęściej po szesc, na zmianach wizualu jej nie spotkasz i na dostawach też, bo przecież lepiej wyslugiwac się pracownikami, a samemu nic nie robic tylko się czepiać. powodzenia
2
Emilia 2016-05-25 12:27:22
Mam możliwość wypowiedzenia się na temat salonu simple w Toruniu, a dokładnie w Copernicusie (praca w zeszłym roku). Kierowniczka nic nie robi, woli wysługiwać się innymi pracownikami, cały dzień stoi przy komputerze. Wszystko ją denerwuje, jest okropna. Zastępca kierownika to samo, wysługiwała się innymi i wyręczała we wszystkim kierowniczke. Kierownicy w tym salonie zarabiają najwięcej a nie robią kompletnie nic. Współczuję dziewczynom, które z nimi pracują. Nie wiem czemu menadżerka nic z tym nie robi. Praca sama w sobie nie jest zła. Ale jak kierownik beznadziejny to i praca.
4
Kara 2016-05-30 20:53:08
Ja również nie polecam pracy w Simple . Kierowniczki nic nie robią , ustawiają pod siebie grafiki czyli weekendy wolne, wszystkie święta oraz większość zmian od 9 do 15 . Nic nie robią , wysługują się sprzedawczyniami chyba , że przyjeżdża menadżerka to już inna sprawa . Firma musi docenić dobrych pracowników . Kierowniczki nie robią nic , a zarabiają najwięcej . Jaki kraj , taka praca .PORAŻKA
Hana 2016-06-08 13:38:44
Jak w tym sklepie wyglądają reklamacje?
1
lol 2016-06-22 11:29:36
a/ jak mają wyglądać reklamacje? normalnie.
1
floures 2016-07-25 10:51:01
Hej,
niedługo mam podpisać umowę w Simple, a tak na prawdę nie wiem jakie wynagrodzenie dostaną na okresie próbnym... czy ktoś mógłby udzielić mi odpowiedzi z własnego doświadczenia?
Paula 2016-07-28 22:19:39
Jak dla Mnie rozmowa to jedna wielka porazka. Wchodze, mowie dzien dobry i ani podania reki ani nic... Pytania - cechy dobrego sprzedawcy, co pani wie o naszej firmie, prosze Mnie zachecic do kupna torebki. Dobrze, dziekuje to wszystko. Zadnej info o zarobkach na okresie probnym, po tym okresie 2100 brutto + premie, dwa wolne weekendy.
kwiaty 2016-08-16 17:13:03
Zgadzam sie, pracowałam tam jakiś czas, tragedia, stres, zero szacunku do pracownika..najgorsze moja praca..kierowniczka wprowadzala straszną atmosferę i nie miala podejścia do klienta..
2
floures 2016-08-18 19:06:58
Mają wymagania jakby płacili co najmniej 5 tys. miesięcznie. Pracownik musi znać wszystkie składy materiałowe, cały zarząd firmy, na koniec zmiany trzeba pokazać torebkę.. i cały czas presja na wyrobienie budżetu i innych rzeczy... Zmiany po 12 h, gdzie trzeba stać, a potem zaraz rano do pracy...
1
Poznan_ona 2016-08-27 04:13:43
Dziwnie się czyta takie bzdury. Pracowałam z tą osobą i uważam, że była to najlepsza wspolpracownica i kierowniczka jaka kiedykolwiek miałam. Znam też wiele osób które to potwierdza. Może sama sie lenilas, w glowie sie poprzewracało małolata.
kati 2016-08-27 07:31:52
Masakra czyli kierowniczki dyryguja ? ? Jak wy dziewczyny tam wytrzymujecie ,bez premi ? Dziwna tam ta praca ? .Mało tego jeszcze kierowniczki sie wami dziewczynami wysluguja zamiast same sie ruszyć ? A nie siedzieć bez przerwy przy monitorze ,masakra
Pracownik 2016-08-31 22:57:54
Na rękę w Warszawie ok 1400zl w innych miastach stawka jest mniejsza. Za każdy brak jest odpowiedzialność materialna w dużych sklepach bywa tak ze po 200zl trzeba oddać jak są drogie braki. Jak ukradli futro to dziewczyny musiały oddać 2 500zl na 5 czy 4 osoby. Jak trafisz na normalną manager a taka jest tylko jedna to nie jest tak źle jak na inna niż ta jedna co jest ok to współczuję. Trzeba mieć dużą wiedzę o materiałach trendach firmie itd ta wejście sporo do nauki. Grafik różnie z urlopem tez zależy od managera niektóre nie pozwalają na urlop nawet 2 dni od września do lutego. Socjal słaby właściwie brak. Sprzedarz rejestrowania znaczy wyścig szczurów. Premie fajne jak uda się wyrobić czyli w grudniu bo pozostałe miesiące to ras jest cała raz tylko za 1 wskaźnik i oczywiście brutto wiec zazwyczaj około 100 brutto jest a więcej już ciężko. Narazie słabo, a to już ponad rok i szukam innej roboty nawet dla studentki słabo.
kasik 2016-09-03 15:43:25
Ogólnie praca w sama w sobie nie była by zła, gdyby:
1. 12-nasto godzinne zmiany nie tylko w weekendy (tak jak mówią na rozmowie), bo jak jesteś nowym pracownikiem to musisz liczyć się z tym, że w przeciągu miesiąca będziesz miała po 10 dwunastek i czasami po 12-nastce trzeba iść na rano do pracy. W weekendy pracuje się po 12 i 11 godzin.
2. cały czas trzeba stać.
3. na okresie próbnym nie ma premii, (chociaż na rozmowie mówią co innego) także całe 3 miesiące pracujesz na premię stałych pracownic, a ty dostaniesz kopa w tyłek,
4. musisz wyglądać skromnie, czyli gorzej niż klientki (nie można nosić biżuterii, tylko i wyłącznie czarne kryte rajstopy, bo jak ubierzesz 20 den to koniec świata!, nie możesz sobie zrobić koka czy warkocza)
5. cały czas masz być świeża, uśmiechnięta i pełna energii (zwłaszcza po 12 h w pracy)
6. wymaga się znajomości wszystkich składów materiałowych ubrań i osób w firmie,
7. kierowniczka pilnuje czy czasami nie zrobiłaś sobie przerwy o 2 min dłużej,
8. donosicielstwo!
9. ogólnie niezbyt miła atmosfera i cały czas ciśnienie na wyrobienie budżetu,
10. na każdym kroku musisz wpychać klientce towar,
11. brak rozwoju, chyba, że Simple jest całym twoim życiem,
12. brak pakietu socjalnego, a nie przepraszam -50% na asortyment (na który po zniżce i tak cię nie stać)
13, po okresie próbnym 1500 zł na rękę.
Szczerze nie polecam! Chyba, że jesteś bardzo odporna na stres , potrafisz dobrze kłamać i nie masz własnego życia.
3
simplesimple 2016-09-10 19:45:21
Popieram dziewczyny, praca tam to nic specjalnego. pracowałam i dobrze, że to już czas przeszły. Nie ma to jak kierowniczki w simple....same zarabiają grosze (jak na kierownika), a myślą że rozumy pozjadały, mogłyby za to studia skończyć, a nie narzekać na życie. Ciężko tam wytrzymać przy zmianach po 12 godzin, kiedy studiujesz zaocznie i 2 weekendy siedzisz na uczelni, a 2 w pracy i musisz się super uśmiechać i wyglądać uroczo, przy tym że chodzisz w szmatach i wyglądasz gorzej niż klientki i czujesz się na koniec dnia jakby Ci stopy miały odpaść. Dobre słowo usłyszysz od koleżanki, jeśli masz fajne laski w zespole, a od kierownika co najwyżej że...bluzki niedotowarowane ;D, bo przecież świat się zawali jak człowiek zapomni, a i jeszcze ta śmieszna rozmiarówka i wycieranie kurzy na sklepie bo przecież codziennie jak syzyf robisz tą pracę. Wymagania jak do Versace czy Balmain, a płaca jak w Fresh Markecie, bo nie porównam do Biedronki gdzie podobno lepiej płacą :). A i jeszcze te e-maile od B., która daje konkursy nie do wykonania, a wygrać możesz marną bluzeczkę, najtańszą i bez wyrazu. Bo takie cudowne konkursy są w Simple :)! a jakie niezadowolenie hoho jak plan nie zrobiony, tylko jak go zrobić kiedy za ubrania z poliestru płacisz jak za jedwab. Dziewczyny zastanówcie się 2 razy czy chcecie tam pracować.
6
Pracownik 2016-10-07 00:19:35
Rozumiem, że jak w każdej firmie Simple ma swoje mocne i słabe strony, można trafić na złą kierowniczkę (moja jest akurat najlepsza na świecie) ale narzekanie na wykonywanie codziennych, koniecznych obowiązków jest słabe, bo przecież za darmo tam nie idziesz. Przeszkadza wycieranie kurzy? To trwa niecałe 30 minut, a wątpię czy ktokolwiek chciałby robić zakupy w sklepie gdzie walają się kłaki. Zrobienie rozmiarówki to 1-1,5 godzinki i jest sporym ułatwieniem, zawsze wszystko można szybko znaleźć i przede wszystkim jest świetnym sposobem aby mieć towar pod kontrolą, czy jest zabezpieczony itd. Tego, że ktoś narzeka, że trzeba dotowarować salon to nie skomentuje. Rozumiem, że czasem zmęczenie bierze góre ale dbanie o salon i towar to przecież część pracy za którą Ci płacą. Praca nie jest ciężka fizycznie (bardziej psychicznie) czasem nogi bolą od stania ale gdybyście trafiły do sieciówki Lpp lub Inditexu podczas wyprzedaży to tam dopiero jest koniec świata. Simple zawsze dba o stroje pracownicze, nie trzeba niszczyć swoich ciuchów. Co kolekcje dostaje się nowe obuwie i sukienki. Do pracy idziesz pracować, a nie prezentować kolekcje swojej szafy. Simple wymaga aby wyglądać prosto i schludnie, co chyba nie jest zadziwiające.
Podsumowując zmiana nastawienia na trochę bardziej pozytywne, a klientki zaraz to odczują i dzień w pracy zleci milej. Simple ma dużo do poprawy ale przy odrobinie chęci można zbudować fajny zespół i praca nie będzie tak doskwierać no i przede wszystkim... to jest praca za która płacą, a mam wrażenie, że niektóre tu piszące traktują to jak wyrok :)

Pozdrawiam
4
Zostaw swoją opinię o Simple Creative Products - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Simple Creative Products