brak logo

Bipromet S. A

Katowice

Opinie o Bipromet S. A

anonim 2009-06-16 20:11
Bipromet S. A było biurem projektowym solidnym i profesjonalnym.W okresie swojej świetności jak wszystkie tego typu biura rządziło się prawami rynku i ekonomi, było wtedy bardzo rozwojowe.
Atmosfera i ludzie tam pracujący potrafili być fantastyczną "szkołą życia".
Najbardziej podobała mi się w Bipromet S. A. atmosfera i ruchomy czas pracy.
1
anonim 2009-06-17 11:32
NIE polecam
1
anonim 2009-06-17 11:32
Ja również
anonim 2009-06-17 11:33
Tez uważam że firma jest bardzo profesjonalna
pracownik 2009-07-20 19:08
Slaba organizacja. zarzadzanie, slabe zarobki, znikome mozliwosci rozwoju, firma skaldajaca sie z emerytowanych pracownikow, szkoda gadac
madoks 2009-12-12 13:47
pracownik - 2009-07-20 19:08:51Slaba organizacja. zarzadzanie, slabe zarobki, znikome mozliwosci rozwoju, firma skaldajaca sie z emerytowanych pracownikow, szkoda gadacTylko Ci emerytowani pracownicy Biprometu przekazują młodym swą wiedzę a w innych firmach starzy ( usunięte przez administratora )
1
nick 2010-01-05 08:31
Z przekazywaniem wiedzy się nie spotkałem...wręcz odwrotnie. Może trafilem na taki dział.
do nicka 2010-01-06 18:06
nick - 2010-01-05 08:31:17

Z przekazywaniem wiedzy się nie spotkałem...wręcz odwrotnie. Może trafilem na taki dział.

Wręcz odwrotnie? Czyli zabierali Ci ją? [usunięte przez admina]
brzydal 2010-01-14 21:15
No totalne ( usunięte przez administratora ). Ale fajne ze sa tam szczesliwi ludzie. Trzymam kciuki.
anonim 2010-06-07 16:30
pracownik - 2009-07-20 19:08:51

Slaba organizacja. zarzadzanie, slabe zarobki, znikome mozliwosci rozwoju, firma skaldajaca sie z emerytowanych pracownikow, szkoda gadac

Jak może być dobrze zarządzana jak rządzi nią informaczyna, hahaha a cała reszta podskakuje jak on im zagra.
Poszukiwacz 2010-08-05 21:43
Czy ktoś wie jak się tam pracuje informatykom? Właśnie czytałem ogłoszenie o pracę. Czy to prawda ze z tym ich głównym informatykiem nie da sie wytrzymać? Koleś który z nim pracował mówił ze to szaleniec? Czy ktoś mi może przybliżyć wątek. Zależy mi na pracy ale chcę wiedzieć czy nie wdepne w gówno.
anonim 2010-08-10 21:30
Poszukiwacz - 2010-08-05 21:43:03

Czy ktoś wie jak się tam pracuje informatykom? Właśnie czytałem ogłoszenie o pracę. Czy to prawda ze z tym ich głównym informatykiem nie da sie wytrzymać? Koleś który z nim pracował mówił ze to szaleniec? Czy ktoś mi może przybliżyć wątek. Zależy mi na pracy ale chcę wiedzieć czy nie wdepne w gówno.

Wdepniesz. Wprawdzie małe ale śmierdzące jak cholera! Popytaj pracowników BPM.A informatycy przewijają sie tam co parę miesiecy nowi. [usunięte przez admina]
1
poszukiwacz 2010-09-11 20:24
Byłem na rozmowie. Całkiem sympatyczny gościu, nie wiem co od niego chcecie. Moze nie ma zbyt wielu wiadomości, co było słychać, ale w końcu ma od tego pracowników. Sprawia dobre wrażenie.
zadowolony 2013-06-14 17:42
anonim - 2013-05-22 18:32:18

To jak to w końcu jest z pracą w Bipromet? Wasze opinie dotyczą pracy na jakim stanowisku? Jak jest z nadgodzinami. ekstra płatne? Istnieje jakiś system premiowania, za dobrze i szybko wykonaną robotę? Pensja wpływa na czas? Z góry dziękuję za waszą pomoc i rozwianie moich wątpliwości, pozdrawiam, Stanisław.
Nadgodzin nie robimy bo nie mamy potrzeby. Premie płacą tak jak piszesz. Pensja jest przed czasem.
1
anno 2014-04-30 17:49
czy wie ktoś jakie są teraz zarobki w Bipromecie w pracowni elektrycznej na stanowiskach Projektant i asystent projektanta? Jak się pracuje w firmie po wejściu w skład grupy kapitałowej KGHM? Będę wdzięczny za szybkie informacje.
5
ciekawski 2014-10-07 20:59
Czy można się w Bipromecie czegoś konkretnego nauczyć? Jak jest z tym przekazem wiedzy? Są tam jacyś kumaci ludzie?
1
vvv 2014-11-18 22:41
Jak chcecie się czegoś nauczyć polecam wybrać inną firmę.
do vvv 2014-11-23 18:34
A najlepiej szkołę.
Paweł_Ch 2016-01-15 11:42
Witam,
Ostatnio spory nabór pojawił się na stronie firmy, czy to jakaś zorganizowana akcja, ze względu na natłok prac, czy KGHM ma dla Biprometu Wiele zadań? Jak sytuacja w firmie po wejściu w skład KGHM? Czy godziny pracy są elastyczne, czy sztywno 8-16? Jak atmosfera w działach/branżach? Czy jest jakiś "social"?
Erwin 2016-04-16 14:13
Oni mają ogrom chętnych do pracy, zwłaszcza ludzi po mechanice i budowie maszyn bo tych na rynku pracy jest bardzo wiele, wbrew temu co trąbią w mediach. Ludzie też znacznie chętniej wolą pracować w dużej, poważnej firmie niż u prywaciarza płacącego grosze. Cóż, ja próbowałem już trzykrotnie, ale bez skutku. Może komuś z Was się uda :)
kratka 111 2016-06-21 13:05
Witam Wszystkich. Dostałam zaproszenie na rozmowę na stanowisko projektanta instalacji wod.-kan. Czy ktoś może mi napisać jak wygląda rozmowa i jak wygląda praca w dziale projektowym instalacji?
kratka 111 2016-06-21 13:54
Projektant, asystent projektanta do wodkanów tak powiedziała Pani z HR. Zdrowa konkurencja zawsze jest wskazana:)życzę powodzenia :). Czasem trzeba podjechać na jakąś budowę więc prawo jazdy się przydaje. Ponieważ nie jestem z Katowic to nie wiem czego się spodziewać. Czy chętnie patrzą na przyjezdnych?
kratka 111 2016-06-21 15:36
Podobno rozmowy mają być w czwartek i piątek.
1
kratka111 2016-06-21 20:27
Aplikowałam na projektanta instalacji wodno kanalizacyjnych. Ogłoszenie znalazłam na pracuj.pl było aktualne do 05.06.2016.
kratka111 2016-06-21 20:38
To jest naprawdę aż tak dobra firma że jest takie zainteresowanie pracą w niej?
Zenek-elektryk 2016-09-17 22:39
Projektanci są wporządku niestety dyrekcja i kierownictwo to jakaś masakra. Prawie wszyscy to tacy Nikosie Dyzma. Długa historia która jest marnowana przez kiepskim maganerów.
Nick 2016-10-21 17:08
To zaproponuj dobre zmiany jak masz jakiekolwiek pomysły. Dobrze się krytykuje jak się siedzi w pokoju na krzeselku i nic nie robi.
Zainteresowany 2017-02-24 07:00
Bipromet znowu dał ogłoszenie na projektanta wod-kan. Przez ponad pół roku nie mogą znaleźć fachowca, czy może ludzie nie chcą tam pracować i odchodzą jak tylko znajdą coś lepszego? Będę wdzięczny za opinię osoby z poprzedniej rekrutacji.
Po tekrutacji 2017-03-04 17:53
Osoby z poprzedniej rekrutacji pracują od kilku miesięcy. Firma zatrudnia bo ciągle się rozwija i ma coraz więcej pracy. Trudno znaleźć na rynku naprawdę dobrych fachowców.
1
Anonim 2017-03-06 10:08
Dlaczego non stop szukają ludzi? Firma się w ogóle nie rozwija stoi w miejscu myśleli, że jak będą pod KGHM to tak jakby złapali Pana Boga za nogi. Dlaczego wod - kan szuka ludzi - nigdy nikomu nie życzę takiego szefa! Dlaczego Bipromet cały czas szuka ludzi? tak jak napisałem wyżej firma się nie rozwija, i ludzie odchodzą, stawki przynajmniej połowę mniejsze niż w innych firmach. Pomijam już kontrolę każdej minuty pracy i to czy aby nie przeglądałeś/łaś internetu w godzinach pracy.
7
qutas 2017-06-26 17:47
Jak wygląda praca w Controllingu? Zarobki duże i jak atmosfera w pracy?
1
inspektor 2017-07-04 13:08
Obecnie w dziale pracuje Son. i Dor. dziewczyny niezbyt dobrze sobie radza itp. Stres, poganianie przez zarzad, wszystko na wczoraj itp. Zarobki marne ponad dwujke, jedyne to co mozesz dostac to urlop za pocalowaniem reki.
Marta 2017-07-19 13:53
@qutas W internecie pojawiła się oferta pracy na stanowisku, o którym piszesz w Bipromet. Spójrz, co oferuje firma swoim przyszłym pracownikom. Czy aplikowałeś na to stanowisko?
neutralny 2017-08-12 19:04
Oddział Głogów!

Zalety:
Można się bardzo dużo nauczyć jeśli chodzi o projektowanie , rysunek techniczny i profesjonalne sporządzanie dokumentacji technicznej. Tematy projektów są bardzo zróżnicowane, dlatego nigdy nie jest zbyt nudno. Firma pracuje na dobrym sprzęcie i najnowszych wersjach programów. Jest dosyć dobrze rozbudowany socjal (pakiet medyczny, multisport, nawet bony na obiady).

Wady (które da się przeżyć):
Dużo roboty papierkowej (kopiowanie, kserowanie dokumentacji, kompletowanie jej za podwykonawców), częsta konieczność dostarczania dokumentacji w różne miejsca na hucie (przeszkadza w skupianiu się na projektowaniu).
- Zakres obowiązków projektantów i asystentów jest praktycznie taki sam. Asystenci wcale nie robią
mniejszych i łatwiejszych projektów (tylko na początku- z jednej strony to dobre dla ambitnych).
- Brak możliwości rozwoju. Kadry wysyłają maile o zapisach na szkolenia techniczne, a także kursy językowe. Nie dotyczy to jednak oddziału Głogów. Twoja odpowiedź na zgłoszenie będzie pominięta, zapomniana, lub będzie odsyłana do poszczególnych osób dotąd, aż w końcu zaginie.
- Mimo wykazu kwalifikacji i stanowisk wszystko rządzi się swoimi prawami. Masz 10 lat doświadczenia w projektowaniu? Nie ma sprawy, będziesz starszym asystentem projektanta.
- Na stronie firmy można przeczytać, że dofinansowane są kursy językowe. Nie koniecznie. W praktyce, robisz kurs na własną rękę i płacisz za niego. Potem pokazujesz prezesowi rachunek i dyplom, a on łaskawie rozważy, co z tym zrobić. Należy spodziewać się oczywiście tej gorszej wersji. Sprawa może się także zakończyć przymusową umową lojalnościową.


Wady (których nie da się przeżyć)
-Pensja... Wynagrodzenie projektantów i asystentów jest bardzo mierne. Asystent zarabia sporo mniej niż większość pracowników na kasach w marketach. Wówczas człowiek zastanawia się, po co robił tego inżyniera. Marna premia co miesiąc (na bilet do pracy dosłownie, a czasem nawet nie).
Brak podwyżek i nadziei na podwyżki.
- Starszy projektant , z początku miły. Posiada nieprzeciętną wiedzę i nawet trochę się nią dzieli.
Wzrost ilości Twoich pytań i pomyłek szybko spowoduje u niego wzrost chamstwa i złośliwości.
Wówczas zaczyna obrażać, poniżać przy innych, zniechęcać, negować każdy Twój pomysł.
Od razu dowiesz się, że nic nie umiesz po tych studiach i w ogóle beznadziejny przypadek.
Na koniec uprzejmie po cichu poinformuje kierownika, że się nie nadajesz. Kierownik nie ma pojęcia co pracownik robi i jak mu to idzie, czy się stara, czy nie. Nie zechce nawet tego sprawdzić. Ślepo zawierzy donosicielowi i będzie miał o pracowniku średnie zdanie. Współpracę ze starszym projektantem zaleca się tylko osobom o stalowych nerwach. Mimo umiejętności, wcale nie robi więcej projektów niż przeciętny asystent.
- Praca w programie Inventor? Zapomnij! Starszy projektant uznaje tylko 2D, dlatego każda próba zrobienia czegoś w 3D będzie znegowana totalnie i zakończy się kilkudniowym fochem osobnika.



PODSUMOWUJĄC. Jeżeli pragniesz zdobyć ciekawe doświadczenie, jesteś w stanie przebiedować jakiś czas i masz BARDZO silną psychikę, to jest to odpowiednie miejsce!!







2
Zostaw swoją opinię o Bipromet S. A - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bipromet S. A