brak logo

Rieter Automotive Poland

Katowice

Opinie o Rieter Automotive Poland

Aaa 2016-07-11 13:14:26
I ciekawy nadzór typu liderka ze zmiany c co wyżej d...ma niż s..
10
op. 2016-08-13 10:15:03
Ciekawe za co płacą tym dwóm niewiastom słaniającym się po halach,chodzi o tą blondi i rudą ze zm C,całą dniówką tylko spacerują po halach,może od kilometrów???
14
New 2016-08-27 15:30:48
Siemka. Mam pytanie czy za nocki i weekendy płacą 100% również na umowie zlecenie? (AAS)
ja. 2016-09-03 12:20:01
Jak jesteś zatrudniony przez AAS to nie masz żadnych dodatków,setek itp,robisz cały czas za taką samą stawkę,to jest wyzysk ludzi,nic im się nie należy i nie przysługuje,zero premii,zero bonów na święta,zero biletów do kina,wypłaty z AAS są niższe od 300 do 500 zł od pracowników Autoneum,odradzam pracę przez AAS!!!!
3
g 2016-09-07 20:14:46
Kasa słaba jak za taką robotę.
1
operator 2016-09-08 17:01:57
Nie polecam pracy w Autoneum na produkcji jako operator maszyn,operatorzy mają najcięższą pracę,a są najgorzej traktowani,tylko durne nakazy,zakazy aby uprzykrzyć ludziom życie.
4
operator 2016-09-09 03:58:31
Tu nie chodzi o wykonywanie pracy,tylko chore wymysły kierownictwa,czym dłużej tu pracuję to jest coraz gorzej,a pracuję tu kilka lat,może zmiana kierownika by coś dała?? Na niektórych stanowskach są ludzie którzy nie powinni tam być,ale to moje zdanie....
6
fk 2016-09-10 03:52:19
Dokładnie,a druga sprawa to że się jest kierownikiem to nie znaczy że można ludzi traktować jak śmieci,przecież dzięki ludziom kierownictwo ma pracę.
5
ex operator. 2016-09-12 06:57:35
W tej firmie powinny się zmienić rządy to wtedy ludzie nie będą uciekać a inny będa chcieli tu pracować,na razie jest tak że pracownik operator jest nikim ale kiedy zacznie im brakować rąk do pracy to wtedy się może obudzą.
6
TL 2016-09-12 16:54:55
Chciałem ponarzekać, ale widzę że trzeba kogoś naprostować.
Kilku chłopa z AAS robi ze mną w brygadzie i z tego co mówią to mają płacone 100% za niedziele i święta, a wypłatę mają około 1600zł bez nadgodzin, do tego mają premie kwartalne, więc nie ściemniaj. Kumpel robi pod AAS i info potwierdził.

A co do narzekania, będą jeszcze lody ? :D
3
ex operator. 2016-09-12 18:41:24
A to ciekawe bo ostatnio przejeżdzałem i był bilboard że przyjmą 100 osób od zaraz i kumpel dalej tam robi i mówił że daja 3 stówy jak ktoś narai im pracownika który przerobi min 4 miechy, co ty na to??? :D,robisz tam a nic nie wiesz.
1
ja. 2016-09-12 18:44:47
Haha! AAS nie ma żadnych premii a ich wypłaty ok 1500,może teraz mają setki za ndz ?bo nie chcieli przychodzić za normalną stawkę.
Kiti 2016-09-12 23:09:21
Gościu co się podpisuje jako "ja" to jakiś czysty buc i kłamca, weź się puknij bo za sierpień dostanę 1672 zł zł (nie będąc w żadną niedzielę), stawka na początku jest 9zł, a po 3 miesiącach dostałam 9,5zł. A premii dostałam trochę ponad 300zł, więc idź i się doinformuj zanim będziesz pociskać takie kity ;) Nie kompromituj się ;)
2
ja. 2016-09-13 14:43:54
Lalunia ty nie pociskaj kitów!!AAS daja gówniane umowy zlecenie,według prawa nie jesteś pracownikiem,więc nie masz praw pracowniczych,możesz nawet robic 24h na dobę.
2
XYZ 2016-09-13 15:41:15
Co do składek to w chwili obecnej umowa zlecenie różni się od umowy o pracę tylko tym że nie ma się opłaconej składki chorobowej (wszystkie inne są opłacane tak jak przy umowie o pracę), jest ona dobrowolna. Cóż widać że osobnik "ja" ma bardzo kiepską wiedzę na temat panujących warunków na zakładzie i jest kiepsko doinformowany co do aktualnych przepisów względem umowy zlecenie. Pewnie ktoś podpisujący się jako "ja" dawno nie pracuje na zakładzie lub po prostu lubi siać plotki ;)


2
ja 2016-09-13 16:47:11
zapomniałeś dodać o urlopach :) i brak kasy za l4,brak bonów na święta itp ;) i brak stażu pracy,owa umowa nie liczy się do stażu pracy( nie mylić z prawem do emerytury,bo składki się liczą jeżeli AAS je odprowadza,bo różnie z nimi bywało,tak kombinowali żeby ludzie przynosili zaświadczenia o podjęciu nauki,a oni będą zwolnieni z opłacaniu ZUS )
XYZ 2016-09-13 17:27:50
AAS odprowadza składki od każdej umowy chyba że ktoś jest studentem/uczniem to ma możliwość donieść legitymację i ma wtedy 10zł/h na start, a po 3 miesiącach 10,50zł/h, resumując student pracujący od min. 3 miesięcy za sierpień 2016 r. otrzyma 1848zł bez nadgodzin i zapewne żaden z studentów nie narzeka że ma małą wypłatę :)
Niestety umowa zlecenie nie wlicza się do stażu pracy, ale każdy ma szansę po minimum 3 miesiącach przejść pod AUTONEUM na umowę o pracę, wielu ludzi którzy pracowali pod AAS teraz jest liderem. A po przejściu z umowy zlecenie na umowę o pracę dostaję się ją od razu na dłuższy okres, nie ma już wtedy umowy na okres próbny.

Ps. Jeśli ktoś przyjmuje się do pracy żeby chodzić na L4 to krzyżyk na drogę ;) A co do bonów na święta, to kto wie, może w tym roku coś się zmieni.
2
g 2016-09-13 18:36:01
Haha liderem to może każdy zostać,tylko że nie ma chętnych i biorą takich tępaków co potem tylko problemy z nimi bo nic nie umią a wymagania mają jakby byli nie wiadomo kim.
4
K.P. 2016-09-13 18:46:17
1884 to masz na start w byle jakiej robocie, AAS to wyzysk białego luda.
2
Krzyś 2016-09-13 19:01:18
Joł, zapodaj namiarami na jakąś firmę co daje te minimum 1884 na rękę, jak chodzę na rozmowy to 1800 nie chca dac, a mam 3 lata doswiadczenia na zakladzie i ponad 8 lat ogolnie. A w autoneum na poczatek kumpel dostal jakos 1700zl wiec cos mi tu nie gra wzgledem tego co piszesz.
K.P. 2016-09-13 20:01:17
NGK Ceramics Gliwice tam masz z dodatkami na start ponad 2tyś:)
g 2016-09-14 06:38:39
Też mi coś 1zł więcej do godziny aby zrzec się składek na ZUS?? Chyba frajerów szukacie,Wy weźmiecie za nich kupę hajsu a im dacie po 168 zł na miesiąc!!! PAZERNE DZIADY.
1
operator machine 2016-09-15 15:55:15
To jedyna firma w której nowi pracownicy mają wyższe stawki od ludzi robiących lata :)
7
g 2016-09-16 17:16:57
Już nawet Ukraińcy nie chcą tu pracować,teraz czas na uchodźców z Syrii ;)
8
Ryszard 2016-09-18 09:41:58
Weź Mariusz, nie ściemniaj :)) Te zlecenia to łamanie prawa, nawet dziecko to wie. Warunki pracy i wymagania identyczne jak na etacie, godziny pracy ustalone, przełożeni określeni, i komu te bajki, że to zlecenie? Nie mówię teraz o stawce, ale o RÓŻNICY (jaka by ta stawka nie była) miedzy dwoma osobami z których jedna ma napis AAS na koszulce a druga nie.
3
on 2016-09-18 20:47:05
Dokładnie!!! Proponuję zgłosić sprawę do PIP o ustalenie faktu o łamaniu przepisów kodeksu pracy.
2
on 2016-09-19 07:35:57
Sprawa na pewno trafi do PIP,bo pracujemy tak samo jak inni a nie mamy urlopów,nie płacą nam za L4,na święta nic nam się nie należy,jak wygramy to AAS będzie nam musiał zapłacić zaległe urlopy i dać umowę o pracę albo od razu przejdziemy pod Autoneum.
3
on 2016-09-19 08:41:36
Trseba iść do PIP poinformować że nasz charakter pracy jest identyczny z pracownikami autoneum,a mamy umowę zlecenie i wtedy będzie trzeba iść do sądu pracy o ustalenie charakteru pracy,czy to zlecenie czy już etat? O ile znam prawo to zleceniobiorca nie może mieć przełożonych i określonego czasu i miejsca pracy,a tu jest kierownik,lider i mówią co mamy robić,a my przecież nie jesteśmy pracownikami,bo nie mamy praw pracowniczych!
3
Ryszard 2016-09-19 14:04:49
A może jakieś konkrety? Co się nie zgadza? Pracuję tak samo i tyle samo ile koledzy pod Autoneumi, mam tego samego przełożonego, tą samą szatnię, te same obowiązki, te same szkolenia i poza koszulkami i PŁACĄ ORAZ INNYMI ŚWIADCZENIAMI nic nas nie różni. To dlaczego oni mogą brać urlopy a ja nie? Oni mogą zachorować a ja nie? Oni ZA TO SAMO dostają więcej i nie dostają umów na kwartały tylko na lata? A może umowy z Wrocławia czy tam Częstochowy z AAS są prawdziwe i to AAS jest moją firmą? No to sorry, ale ja w żadnym z tych miast nie byłem, przyjmowali mnie na Owsianej, skierowanie na badania tez miałem jako Autoneum i na karcie chipowej tez mam Autoneum. Tak, że nie mędrkuj, bo jak PIP wejdzie to takie rzeczy w kwadrans wyjaśni.
3
44 2016-09-20 09:50:19
No i co Mariusz? Już nie podskakujesz na forum?? Dobrze wiesz że jak PIP wpada to AAS leży:)
2
P. 2016-09-20 15:33:31
On jest jedynym, który dał Autoneum pięć gwiazdek w Opiniach Google :))) Warto zerknąć, zawsze to nasz kolega ;)
1
44 2016-09-21 11:21:20
Haha no tak :D
on 2016-09-24 13:22:12
czytaj ze zrozumieniem.........
Raf 2016-09-26 15:05:44
Srednio 1700-1800 zl na reke zaleznie ile wypadnie dni roboczych, nocek... od stycznia maja byc podwyzki 15 -20 % wiec musle, ze nie ma zle jak na produkcje gdzie przyjmuja wszystkich
Czerwony 2016-10-01 12:19:45
Szkolenie wstępne. Wchodzi dyrektor zdaje się produkcji (ten co tak kocha piłkę nożną) i mówi, że nie robią absolutnie żadnych rozróżnień między ludźmi z Autoneum a tymi przyjętymi poprzez AAS. A realia są takie, że jedni mają normalną umowę o pracę na okres próbny, normalne prawo do urlopu i chorobowego, normalne dodatki nocne i porządne ciuchy, a drudzy W TYCH SAMYCH WARUNKACH dostają śmieciówkę na kwartał, zero urlopu, chorobowe traktowane jak prawie że wykroczenie, niepewność jutra i ciuchy tak dziadowskie (spodnie zwłaszcza!), że papierowe ręczniki są bardziej wytrzymałe. Firma od frontu i w internecie na przykład baaardzo światowa, a wewnątrz trochę Azja, trochę komuna. Ciasne, śmierdzące, zatłoczone szatnie, nie zawsze młode maszyny, temperatura rodem z równika i normy godne Pstrowskiego. Warto też wspomnieć o Ukraińcach, których bez znajomości języka po prostu "wrzuca się" między Polaków i oczekuje normalnej pracy, mimo, że A) też są nowi, B) polski jest dla nich obcy lub prawie obcy, C) z obu wcześniejszych powodów jest im trudniej niż nam.
5
op. 2016-10-02 14:38:40
Po pierwsze Ukraińcy doskonale rozumieją język polski i mają tłumaczy w razie problemów,a praca nie jest tak skomplikowana żeby trzeba było znać perfect język polski,wystarczy dobrze pokazać co i jak i nie trzeba języka.A z pretensjami o warunki i ubrania robocze to do AAS,a nie do Autoneum.
56 2016-10-03 18:14:32
Nie żartuj, ASS to fikcja. Pamiętaj gdzie i kto szkoli nowych przyjmowanych na śmieciówkach, pamiętaj, kto jest ich przełożonymi, pamiętaj jak im się opowiada, że jeśli się postarają to zaraz dostaną umowę z Autoneum, pamiętaj, kto sygnuje skierowania na badania i dla kogo pracują za 9 zł bez dodatków.
4
real 2016-10-06 23:08:11
Nie wiem czy sam rozumiesz mętny sens swojej wypowiedzi, ale może powinieneś wiedzieć, że oni nie pracują za stawki takie jak my i jak to jest fair...
miki 2016-10-07 23:22:06
Witam, ile sie zarabia w autoneum na umowę szkoleniowa 3 miesieczna i po umowie szkoleniowej ile na reke
miki 2016-10-07 23:29:47
Praca jako operator
on 2016-10-08 13:43:11
Na start dostaniesz coś ponad 1600 zł,a potem już więcej,ale co rok są podwyżki,to zarabiasz coraz więcej :),jeżeli nie masz nic lepszego to warto spróbować pracy w autonem,tylko ile wytrzymasz to zależy od Ciebie i na jaką linię trafisz.
Kier 2016-10-08 21:18:23
No to dobrze, że co rok są podwyżki, w sumie to przecież jest najwazniejsze jeśli chodzi o firmę tego pokroju, nikt nie idzie tam pracować w ramach hobby
Sebol 2016-10-31 11:39:03
Nie polecam. Firma, która się reklamuje jako Bóg wie co, a zatrudnia przez zewnętrznego usługodawcę ludzi na śmieciówkach za 9 zł bez dodatków nie jest według mnie warta uwagi. Dziewięć złotych to dają teraz w byle ochronie, gdzie wystarczy tylko być. A tu się zap... (ciężko pracuje)...

Jedyny plus - ośmiogodzinny dzień pracy.
2
Onnn 2016-11-01 12:08:40
Widać, że nie jesteś na bieżąco. Ludzie z pośrednictwa mają teraz zasady takie same jak operatorzy z Autoneum.
ONNNN 2016-11-01 15:15:45
Bzdura!!!! nic takiego nie maja,robią za 1500,1600 zł,nie mają urlopów,bonów na święta,biletów do kina i wielu innych rzeczy,więc proszę nie wprowadzać ludzi w błąd,a AAS em powinien się zainteresować PIP że dają ludziom umowy zlecenie,a specyfika jest taka jak na umowę o pracę.
1
Onnn 2016-11-01 19:12:06
Jest dużo lepiej, wszystko czego nie maja to tylko kwestia krótkiego czasu, spokojnie. Firma idzie szybko wysoko do góry.
Michał 2016-11-03 17:42:20
To jest Azja a nie firma. Połowę jak nie więcej rzeczy które tu robi sie ręcznie na Zachodzie robiło by się maszynowo a jeśli już rećznie to wolniej i w innych warunkach. Ludzie zapieprzają jak mrówki zamiast PRACOWAĆ JAK LUDZIE. Przełożeni nie maja grama wiedzy o podejściu do nowych pracowników albo i o podejściu w ogóle. Chamstwo, wulgaryzmy i uświęcona norma.Szybko, szybko, szybko. A potem upie... premię, bo ktoś (zrobiwszy tę normę szorując pyskiem po ziemi) śmiał zejść do szatni za pięc przed końcem, bo potem nie ma autobusu do domu.

Agencje pracy daja umowę o prace tylko czasową, Autoneum daje umowę czasową. wszystko z prawem do chorobowego, do urlopu, ze stażem itp. Tylko ASS wciskaja ludziom zlecenia za 9 zł bez żadnych praw. Jak to nie jest dyskryminacja, to chyba ktos jest ślepy. Ale PIP nie będzie i skończymy z tą "oszczędnością".
3
onnn 2016-11-06 12:53:45
Mają mieć umowy o pracę!!!! kumasz? specyfika jest taka że to nie jest zlecenie,tylko normalny etat!!!
2
Robin 2016-11-06 14:50:15
Akurat tu żadnych warunków nie trzeba wymieniać ani spełniać. Człowiek na zleceniu robi to samo i tak samo jak ten na etacie, a czasem lepiej od niego. Koniec, kropka. POZA UMOWĄ I NIE MA ŻADNYCH RÓŻNIC!!!

Proste pytanie do "BIAŁYCH KASKÓW"- Kto będzie szanował pracodawcę, który zamiast budować więź, szacunek i zaufanie wycina ludziom na dzień dobry takie numery jak te nasze groszowe zlecenia NA WARUNKACH UMOWY O PRACĘ ?
1
:( 2016-11-07 04:03:18
Dokładnie firma dno,potem wielkie zaskoczenie Dyrekcji dlaczego jest taka rotacja ludzi?? wystarczy poczytać tutejsze forum i są odpowiedzi na wszelkie pytania,tu zawsze będzie rotacja i nic tego nie zmieni....Sam pracuję tu tylko do końca roku,mam dość pracy jak nie wolnik,człowiek ma urlop a mu nie dadzą,każą trzymać na koniec roku,a na koniec roku oznajmią że urlopy są wstrzymane! Co to ma kur... być!!! PIP trzeba poinformować...
2
Zostaw swoją opinię o Rieter Automotive Poland - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rieter Automotive Poland