logo Schiever Polska - Auchan

Schiever Polska - Auchan

Wałbrzych

Opinie o Schiever Polska - Auchan

bobo 2011-03-13 15:36:16
Ja także byłam na tej nocce.Skandal.Przerwa posiłkowa w magazynie na stojąco,bez ciepłej herbaty czy kawy z przemoczoną kanapką w ręku.12-godzinna ciężka praca. Rampa otwarta dla palaczy,więc niesamowite zimno.Jak my się możemy na to godzić,jak nas się traktuje.WSTYD.
pracownik 2011-03-21 18:08:41
musimy wytrzymywać żeby pracować,wiadomo jaka sytuacja ze znalezieniem pracy, harujemy za dziadowskie pieniądze,sami wywalczyliśmy ten smutny los sobie i swoim dzieciom
anonim 2011-03-31 16:11:55
Witam ponownie.
Mam wrażenie że tego dyrektorka to troszeczkę go bije w tą jego łysinę.
Teraz w tym tygodniu wymyślił przebudowę alejek i wrypał ludziom nocne
zmiany.Mimo tego że wiedział o tym od poniedziałku to informację menadżerom przekazał dopiero dziś !!!!!!
Nagle zmiana grafików K....a nic nawet nie można zaplanować !!!!!!!!!!
Ludzi ma tam z nic ostatnio jak wrócił po urlopie to takiej palmy dostał że mało co nie skoczył do jednego z pracowników z łapami.
(usunięte przez moderatora) weż się pan za siebie i szanuj ludzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pracownik 2011-04-04 19:01:28
Witajcie,witajcie
Na dzień doberek pozdrawiamy niepoważną dyrekcję sklepu.
Pytanie do wszystkich czytających:
Czy można zostać zwolnionym dyscyplinarnie jeżeli do menadżerki (Agnieszki) powie się że jest głupia.
Zaznaczam ze menadżerka była wcześniej szarym pracownikiem zapieprzającym na kasie.
Oczywiście że można wylecieć dyscyplinarnie.
Pani B. sama złożyła trzymiesięczne wypowiedzenie,miała przepracować tylko do końca maja.
Pani B. powiedziała do swojej menadżerki (Agnieszki)że jest GŁUPIA i przez to została zwolniona dyscyplinarnie.
A ten z ŁYSĄ PAŁĄ to podpisał.
Robią w tym Anchuan co chcą i jak chcą
Zygać m się normalnie chce jak widzę Mostowego i tą całą jego świtę.
Ale jak ma być jakaś delegacja to tak trzęsie porami że mało co się
nie posra.Hi hi hi hi
pracownik 2011-04-06 21:15:28
pewnie wcześniej były koleżankami a ta obrosła w piórka, dyr. jest bezwzględny,praca była by przyjemniejsza w dobrej życzliwej atmosferze
pracownik 2011-04-16 17:02:13
Dla mnie jest ta wypowiedz śmieszna.
Skoro padło słowo świnia to moim zdaniem dyscyplinarka nie powinna wchodzić w rachubę.
A co do dyrektora to go nawet w Ząbkowicach Ślaskich nie znosz.
Jeżeli Ty masz do niego szacunek to twoja sprawa ale 99 procent pracowników okłada go ch....i i k.....i,
pracownik 2011-04-16 18:59:37
Twoja wypowiedź jest również zabawna, a czym to dyr. tak naraził się mieszkańcom Ząbkowic? nie jest zbyt sympatyczny dla prac. ale trochę mu się nie dziwię jeżeli co jakiś czas wybucha afera złodziejska,trudno mieć zaufanie do pracowników
menager 2011-05-17 17:53:04
Zgadzam się z kolegą wyżej:)
anonim 2011-05-31 22:30:05
Ja pracowałam w auchan i chętnie bym tam wróciła,tylko nie ma takiej możliwości dla młodych. Zarobki jak zarobki,wszędzie takie same a i praca nie jest taka ciężka jak się wydaje. A co do szefów itp to jeżeli traktuje sie normalnie,to tak samo oni traktują. Towarzystwo ogólnie jest miłe. pozdrawiam ochronę!;p
dzidek 2011-12-28 10:34:09
to prawda nie da sie tam zarobić nawet i po 7 latach jest jak jest nic tego nie zmieni .prawda poprzedni dyrektor miał klase i umiał rozmawiać z pracownikami na dole a ten tylko do seniorki dzwoni jak ma problem.zero poszanowania
JANKO MUZYKANT 2012-01-20 09:15:30
JUŻ TERAZ MÓWI SIĘ O PODWYŻKACH PŁAC,ALE WARUNKIEM ICH OTRZYMANIA JEST OGRANICZENIE CHOROBOWEGO DO MINIMUM(14 DNI),NIE BRANIE URLOPU NA ŻĄDANIE,I KILKA INNYCH WARUNKÓW, KTÓRE PRACOWNIK MUSI SPEŁNIĆ.PYTAM SIĘ CZY W STOSUNKU DO DWÓCH PIERWSZYCH WARUNKÓW PRACODAWCA NIE ŁAMIE PRAWA NADANEGO NAM ODGÓRNIE I CZY PRACOWNICY NIE POWINNI ODWOŁAĆ SIĘ DO PIP,PIH LUB SĄDU PRACY.WYPOWIEDZCIE SIĘ NA FORUM CO O TYM MYŚLICIE.
ada11 2012-01-25 14:41:16
O kasjerce . Dali np. jej zdjęcia do internetu z obrażającymi wpisami
Arek 2012-01-25 16:01:33
z tego co piszecie wynika że jarali się cudzym nieszczęściem- to ja nie chcę tam pracować
pracownik 2012-02-20 00:16:28
Arek a masz może linka na tą stronę co piszesz o niej ????
Senior 2012-03-18 16:53:30
Ja byłam seniorem w tym sklepie. Wytrzymałam aż cztery miesiące. Dyrektor jest (może był, gdyż pracowałam tam dawno) [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ek. Z takim się nigdzie indziej nie spotkałam
kasia 2012-09-30 13:03:40
Macie może jakąś wiedzę o byłym dyrektorze Auchan z Wrocławia? Teraz rządzi w Piasecznie.
Krzysztof 2013-01-16 12:55:36
Witam. Mam pytanko na jakie wynagrodzenie może liczyć "Manager Działu". Z góry dziękuję za dpowiedz
Stefan 2013-04-06 01:00:48
najniższa krajowa + 200 zł :)
samotna mamak reklamowych na szczawienku 2013-10-26 13:22:14
brak gazetek reklamowych na szczawienku o promocjach powazna firma powinna zatrudniac goncow a nie dzieci do gazetak
Hania 2013-10-26 21:20:26
potwierdzam sobiencin-Palestyna tez jaszcze nie widzialam gazetki Auchana moja siostra mieszka na Podgorzu to gazetki przywozi jej mama z Podzamcza
pracownica 2014-07-29 09:49:58
Auchan Wałbrzych..czy ktoś ma wiedze na temat ochrony ( usunięte przez administratora ).jak poniżą ludzi?
1
tess 2014-08-13 22:41:08
jeżeli chodzi o poniżanie przez ochrone ..wiem coś na ten temat bo zatrzymali kasjera za kradzież, ale nic nie ukradł... poskarżył sie managerce... ale nie było wielkiej zadymy..brawo dla niewinnego kasjera ze sie nie dał
szczery 2014-08-24 16:41:00
to co dzieje sie teraz w auchan w ochronie to juz jest przegięcie pały szef ochrony dalej chleje podrywa kobiety a która mu nie da to sie mści pracowników z wieloletim stażem traktóje jak smieci moze wreście pora na jego odejście z pracy
1
pracownik 2014-08-24 16:43:03
o szefie auchan w w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chłopie bez przesady daj spokój pracownikom zobacz w lustro nie wstydz ci być taką świnią ?
michał 2014-08-24 16:46:23
szef ochrony to młot zero szacunku dla innych a sam nie widzi swoich błędów do pracy przychodzi pijany lub wczorajszy czy pracujesz rok czy cztery to i tak nie da premi a sami wpisuje sobie zasługi innych najwysza pora na niego
iwona147 2014-08-25 15:29:40
Do szczerego.
Czyzby pani z wieloletnim stazem, ktora wyleciala ostatnio za kradziez ,nie chciala mu dac :)??
anika 2014-12-13 21:21:16
jestem ciekawa dlaczego jak widzicie ze ten burak pan andzej szef ochrony jest czerwony na mordzie nikt niezadzwoni na policje zochrony nikt nie zadzwoni bo w auchanie pracuja sami emeryci glusi kulawi strncy co splacaja za wnoczkow pozyczki i oni mu stawiaja aby sie utrzymac co morze ochraniarz co ma 62 lata i brzuch ze niewidzi wlasnych stop to my pracownicy pracujemy na tych nierobow i mysmy powinni ich eliminowac
1
micha 2014-12-15 20:54:22
Ja tam lubie swoja prace. W auchan wałbrzych. Fakt faktem ze niektorzy z ochrony sa grubianscy ale jest ok pracuje sie fajnie i atmosfera tez ok
Bro. 2015-02-02 17:51:24
Jak dobrze pójdzie to Dyrektora pociągnę do odpowiedzialności karnej za nie udaną próbę wyłudzenia sprzętu elektronicznego z klientem. Klient stwierdził że mu jestem winny jakiś sprzęt elektroniczny i dyrektor na to przystał, ten klient jest teraz przez prokuraturę osaczony, a co do dyrektora- facio nie ma pojęcia na temat swojej pracy wykonywanej. Praca w auchan- schiever jest upodlająca, poniżająca, nie godna uwagi !!! rzygam na samą nazwę.
2
janko muzykant 2015-02-10 21:56:27
CZY TY CHODZIŁAŚ KIEDYŚ DO SZKOŁY.A MOŻE KTOŚ SPŁODZIŁ CIEBIE PO PIJANEMU?
1
pani butik 2015-02-16 19:35:56
w auchanie to nieochrona to dom starcow dyrektor tego niewidzi jak chodza z koszulami na wieszku wylazi im to ze spodni wszystko fe fe fe stare dziady dajcie prace mlodym niemacie w domu co robic
ania 2015-02-19 00:58:50
Ludzie to wy mało wiecie, tam pracują wielokrotni przestępcy , nie macie pojęcia co zrobili kasjerce - wieloletniej pracownicy !!!! Jezu !!!
pracuje w auchan shiever 2015-03-01 01:35:20
Śmiać mi się chce, u nas w auchan shiever panuje przekonanie, że to w auchan Polska płacą więcej, w shiever dostajesz najniższą krajową. Ja pracuje tam już kilka lat i zarabiam 30 zł więcej niż najniższa. Ogólnie nie dba się i nie inwestuje w pracownia. Premia to 150 zł brutto na 3 mięsiące, dostaniesz ją jak wyrobisz cele (których wyrobienie nie zawsze od ciebie zależy). Ogólnie nie polecam, chyba że ktoś już nie ma wyjścia.
endriu 2015-03-07 04:50:52
do pani butik-na panią to trzeba mieć wygląd i pieniądze,ty nie posiadasz ani jednego,ani drugiego,a ze szkołą też na bakier bo piszesz tekst z błędami takimi,ze dzieci w podstawówce lepiej to robią.Nawet w butiku sprzątając powinno posiadać się wykształcenie podstawowe.Ty masz tylko długie tipsy,krótki rozum i zachowujesz się jak kura tzn.srasz tam gdzie stoisz i nie sprzątasz po sobie!!!!
Bro 2015-03-07 08:32:46
Z daleka od tego syfu Auchan schiever, idźcie ludzie zamiatać ulice mniej hańbiąca praca, dyrektor bez mózgu, a ci którzy są na stanowisku managera to woda sodowa do głowy uderza ! róbcie cokolwiek innego, auchan to syf!!!
iwona147 2015-03-07 20:04:10
Zgadzam sie z opinia Bro.Dyrektor tego syfu to naprawde facet bez mozgu!!! Menagerowie i inni na stanowiskach manipuluja nim jak chca,Wystarczy ,ze pracownik powie cos nie po ich mysli -moze wyleciec z pracy!!! A takie wielkie panie menager mimo tego ,ze nabijaja sie z niego ,wyzywaja go ,a swoja prace tak kochaja ,ze moga sie jedynie kolo niej polozyc,grzeja dupy na stanowiskach, a pan dyrektor nie wiem czy tego nie wie, czy nie chce wiedziec ,ze wlasnie dla nich jest najwiekszym baranem !!!! :D . Moja opinia nie dotyczy oczywiscie wszystkich menagerow ,bo sa i tacy ktorzy zasluguja na szacunek i duzo wiecej kasy za swoja prace!!!Ale sa tez tacy ktorzy powinni wyleciec z hukiem, a ich miejsce powinny zajmowac osoby ,ktore chca pracowac i ktore moga dac dobry przyklad pracownikom.Nie raz widzialam jak dyrektor sam zakasal rekawy i zapieprzal ,a wielkie panie na stanowiskach obijaly sie z kata w kat wykorzystujac pracownika glownego , pracownikow(ktorzy naprawde ciezko haruja za gowniane pieniadze) no i oczywiscie pana dyrektora z zamydlonymi oczkami :D
OnKlient 2015-09-06 11:29:17
Wsród wszystkich tych negatywnych opinii na temat dyrektora , managerów i starszych ochroniarzy z którymi oczywiscie się zgadzam musze dodac coś od siebie . Mieszkam blisko marketu i często tam bywam naprawde są tam pracownicy którzy sa w porządku nie plują jak mówią sa usmiechnięci i pozytywnie nastawieni do klienta , naprzykład dziewczyny z rtv i ich kolega z krągłościami , naprawde mozna się dowiedziec od nich pare rzeczy przy okazji się pośmiać , bardzo pozytywni ludzie , z drugiej strony kobiety na kasach mogłby brać przykład od tych dziewczyn i usmiechac się , bo co tak poprawia humor jak usmiech pieknych kobiet.
1
OnaiJa 2015-09-23 19:13:21
Niektóre kasjerki sa przemiłe i też się usmiechają ... Pracowałem tam dorywczo na jakąś akcje . Polecam i nie czytajcie tych komentarzy to zfrustrowani menagerowie pod wyimaginowanym nickiem piszą te bzdury
Magda23 2015-10-02 20:30:03
Nie polecam tej firmy, chyba że nie macie wyjścia i musicie zarobić parę groszy. Schiever to dyrektorzy bez kompetencji i wykształcenia, seniorzy (kierownicy) którzy myślą że są najlepszymi ekspertami z danej specjalizacji, ale jeśli chcecie porozmawiać na temat konkretnego produktu to zmieniają temat, oczywiście od roboty przy półce to daleko, ale pracownika to potrafią wypunktować, że nie wydajny, nie zorganizowany etc. Oczywiście firma nie organizuje żadnych szkoleń, żadnej ścieżki rozwoju, tzw. managerowie (kierownicy niższego szczebla) pochodzą głównie z łapanki - żenada. Słowem klimat pracy jest fatalny, za płacę minimalną można znaleźć wiele innych ofert pracy lepszych o tej firmy.
pani butiqe 2015-10-06 21:14:42
warto bylo czekac na te piekne czasy i na wlasne oczy cuda te zobaczyc zmiana wahty auchanie w walbrzychu asz sie chce przekraczac prog tej swiatyni panowie z ochrony jak malowani tak powinna wygladac ochrona co wita szacownych laskawych klientow Endru wstydu oszczedz odeidz twoj czas minol bedziesz sie w piekle smazyl za te zlo co uczyniles pracownikm tego marketu pracuje tu na pasazu duzo lat i ludzie mieli racje jestes tylko wiejskim strazakiem hai
ala 2016-02-21 21:12:44
Kobieto, ależ Ty jesteś nieobyta...
Przełożony to przełożony, jakie ma znaczenie jakie stanowisko obejmował?
Jestem Dyrektorem, ale zaczynałam lat temu 15 pracując na kasie, dziś zarządzam zespołami po 200 osób...mam ukończoną politechnikę. Nie chciałabym być w skórze podwładnego, który żachnąłby się podobnym stwierdzeniem w moim kierunku, zwłaszcza, iż nie kryję się z moim dosyć ciekawym kilku miesięcznym doświadczeniem.
pracownik 2016-02-26 07:31:50
Mam pytanie.. Co zrobilabys z takim podwladnym ????
alegoria 2016-03-10 21:42:27
Rozmowa dyscyplinująca jest odpowiednim warunkowaniem, poza tym jeśli nie ma się szacunku do przełożonego to jak można oczekiwać go w drugą stronę.
pracownik 2016-03-12 08:52:11
Owszem ,jestem tego samego zdania!!
Ale nie w tym konkretnym przypadku...
To nie jest tak,ze dziewczyna nie miala szacunku do przelozonego. Byla dobrym,sumiennym pracownikiem. Problemem byla menager tego dzialu (o czym wszyscy wiedzieli) Uwielbiala plotki. Miala pracownice. ktora czesto przesiadywala z nia w biurze i tam sobie plotkowaly.W koncu z tych plotek odbylo sie zebranie w towarzystwie personelu z gory.
Znalam ta osobe, nie byla z tych, co donosza.
Nie odniosla sie do calej rozmowy(moze wlasnie z szacuku do menager?) I to byl jej blad!!Po powrocie na dzial dowiedziala sie ,iz panie z gory stwierdzily ze jest wredna..Pamietam jak dzis jak ja to poruszylo.Powiedziala menager co lezy jej na sercu .Ta zrobila zebranie pracownikow.I tam padlo zdanie z ust pracownicy do menager:"I Ty na podstawie plotek poszlas wyzej i takie rzeczy opowiadalas ?! Na co padlo ironiczne "Taak" Ta nie wytrzymala nerwowo i powiedziala :"To Ty swinia jestes,jak mozna?!"
Za slowo swinia otrzymala dyscyplinarke. Odwolala sie do Sadu Pracy.Przywrocono jej normalne zwolnienie...Napisalam to dlatego bo znalam dziewczyne,wiem jakim byla pracownikiem,a padla ofiara manipulacji.
Mysle,ze menagerka tak to uknula bo bala sie o wlasna skore,ze w koncu dojdzie do dyrektora co wyprawia(a powinno!! )i powroci skad przyszla...
Denerwuje mnie fakt ,ze ktos nie jest w temacie ,a udziela sie i nadal kozlem ofiarnym jest szary pracownik.Moze personel z "gory" powinien w takiej sytuacji wysluchac spokojnie stron i wtedy oceniac.
Jako dyrektor mysle,ze powinnas byc tez czlowiekiem i rozmawiac po ludzku ,a nie z miejsca rozmowa dyscyplinujaca. Sa rozni ludzie jedni zbyt otwarci ,drudzy zbyt zamknieci i czasem ciepla rozmowa czyni cuda .Szary pracownik to tez czlowiek...
JANKO MUZYKANT 2016-04-04 09:49:45
NO I CO DALEJ PISZESZ Z BŁĘDAMI? NIE CHCE SIĘ IŚĆ DO SZKOŁY,BO TAM TRZEBA MIEĆ MÓZG,KTÓREGO U CIEBIE BRAK,A CO DO OCHRONY TO POPATRZ OBIEKTYWNIE ILU TAK SZYKOWNYCH I MALOWANYCH OSOBNIKÓW TERAZ TAM JEST
alegoria 2016-04-07 19:49:37
Szanowna Pani- do pracownik,
Należy zacząć od nader istotnego faktu...osoby na stanowiskach często są narażone i poddawane ocenie ( niezależnie czy o wydźwięku pozytywnym, czy też tym pejoratywnym). Nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy pracownik jest zwalniany za rozpowszechnianie plotek. Taki już los kierownika, a że często trywialne życie pokazuje, iż nuda bywa twórcza...za obrażenie szefa rozmowa dyscyplinująca jest pierwszym stopniem w gradacji kary. Nie zajmuję tutaj stanowiska, gdyż Pani stanowisko i moje również jest tylko subiektywną oceną. Słaby kierownik, który kara swoich ludzi za bajanie na swój temat. Na marginesie...nie oceniam ludzi jednostronnie, lecz zawsze opiniuję po wysłuchaniu dwóch stron. Najbardziej bawią mnie uwagi co zdaniem racownika powinien dyrektor, zaś wymagania w drugą stronę zwane są mobbingiem. Na szczęście mój zespół, to ludzie z dystansem do swojej funkcji, z wykształceniem - tj. bez kompleksów.
pracownik 2016-04-24 23:22:47
dlaczego panowie informatycy a szczagolnie jeden dziala na zlecenie i kasuje wszystkie informacje na temat kierownika ochrony auchana w W-CH pana W starsi pracownicy znaja Historie tego pana i tajemnicze odejscia pracownikow ochrony a wszczegolnosci kobiet
pracownica 2016-04-24 23:30:15
dlaczego panowie informatycy a szczagolnie jeden dziala na zlecenie i kasuje wszystkie informacje na temat kierownika ochrony auchana w W-CH pana W starsi pracownicy znaja Historie tego pana i tajemnicze odejscia pracownikow ochrony a wszczegolnosci kobiet
Managerka 2016-06-23 10:24:26
Na szacunek trzeba sobie zasluzyc i zapracowac, to dziala w obie strony. Same stanowisko nie jest podstawa do oczekiwania szacunku, szczegolnie jezeli wraz z nim nie ma np. kultury osobistej i kompetencji.
1
Szczawno 2016-11-17 15:57:33
Pracowałem tam 5 lat do 2003 roku. Praca taka sobie- 1186 netto na wypłatę, do momentu przejścia na myjnie automatyczną gdzie legalnie można było sobie dorobić do wypłaty. Wystarczyło mieć ODPOWIEDNIE KODY od serwisanta aby przestawić liczbę myć. Miesięcznie można było wyciągnąć 1700 zł plus wypłata 1186 i co miesiąc ponad 2886 zł się przynosiło. Pracownicy auchan W-ch i znajomi myli się za darmo :-)
Zostaw swoją opinię o Schiever Polska - Auchan - Wałbrzych
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schiever Polska - Auchan