brak logo

Niezależny Operator Miedzystrefowy Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Niezależny Operator Miedzystrefowy Sp. z o.o.

ryky 2010-10-06 13:01:40
zgadzam sie z przedmowca, powszechne jest przymykanie oka na oszukiwanie ludzi, pracownicy ''podszywaja'' sie pod pracownikow telekomunikacji, klient nie jest informowany o wszystkich aspektach oferty,najczesciej nie wie nawet ze zmienia operatora i ze musi podpisac umowe,wchodzac w ta prace pracownik musi porzucic wszystkie skrupuly i za wszelka cene wcisnac kit klientowi
w bambuko 2010-10-20 21:21:22
potwierdzam ,firma nom to [usunięte przez moderatora] podszywający się pod telekomunikację sa.ludzie !uważajcie na nich!!!
#leon* 2010-10-24 12:28:53
Do admininsracji.NOM przysyła umowy kurierem z datą podpisania umowy o trzy tygodnie wcześniejszą ,gdy już minął 10 dniowy okres odstąpienia od umowy.Kurier podobnie jak konsultantka przedstawia się jako przedstawiciel TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ!!Umowa jest specjalnie napisana nieczytelnie! -poza jednym słowem--TELEKOMUNIKACJA POLSKA..UWAGA!!! To [usunięte przez moderatora] !!!!
nn 2010-11-25 00:45:58
chciałbym pracować dla NOMu jako przedstawiciel lub kurier,czy ktoś wie gdzie mógłbym się zgłosić w tej sprawie i jakie są zarobki?
nn 2010-11-26 23:30:46
wolałbym jednak jakiś kontakt może telefoniczny lub adres pod który można się zgłosić i porozmawiać poważnie i na temat a nie wysłać CV nie wiadomo do kogo
anonim 2010-12-01 06:15:06
Ja pracuje w Firmie NOM w odziale w Olsztynie. NIkt nie oszukuje klijent??w!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zawsze jest wykonywany telefon do klijenta i On sam umawia sie na spotkanie z Przedstawicielem handlowym
tazior 2011-01-25 14:42:23
Witam, zrezygnowałem z pracy w firmie NOM... firma nie jest zorganizowania... koleżanka mówiła że nie zna osoby która pracowała by w tej firmie dłużej niż miesiąc, jako np przedstawiciel handlowy czy telemarketer, pracodawca miał ze mną podpisać umowę we wtorek i nie pojawił się w pracy.
anonim 2011-02-02 14:54:10
Tragedia uwarzajcie na tą Firme podrabiają podpisy i naciągają ludzi nawet jak zadnej umowy nikt nie podpisuje,a podają sie jak dzwonią za Firme TP,poprostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszusci mnie tez oszukali...Albert firma znajduje sie na ul.Perkuna 47 i ul.murmańska 25, UWAGA UWAGA oszukany sprawe podałem do prokuratury
handlowiec 2011-02-02 17:35:00
Witam,

Brednie wypisujecie. Najpierw sprawdzcie czy umowy o prace/zlecenie macie z NOM czy z jakims partnerem handlowym. Pracuje dla NOM od kilku miesiecy i wszystko jest ok. Kuriozum są sytuacje, gdzie informując panią, że przechodzi do innego operatoa przez cala rozmowe na koniec stwierdza, ze jest sie oszustem, bo sie jej tego nie powiedzialo (informujac przynajmniej 3 krotnie o tym).
normalna 2011-07-15 11:00:11
Ja tam bardzo jestem zadowolona z usług NOM - wcale nie jest drożej niż w TP czy NETII. Bardzo miła obsługa - cierpliwie odpowiadają na pytania i bez problemy mi wszystko wyjaśnili. Oszczercze opinie wyraża tylko konkurencja - i to jest paskudne. Lepiej wziąć się porządnie za pracę w swojej firmie, by dawała efekty, niż opluwać konkurencję.Wstydzilibyście się!
anonim 2011-08-03 18:19:16
DROGA PANI . Pracuje w nom i chciałabym sie wtrącic ze dzwoniąc do klientów dokladnie 3 razy mowie ze jestem z firmy nom ale najwyrazniej panie do ktorych sie dzwoni nie potrafia nawet wysluchac !
taka ja 2011-08-19 22:04:34
Pracowałam w firmie Nom i podziękowałam! Firmy nie polecam , ani do pracy , ani do korzystania z ich usług ...
1
pracownik 2011-10-22 19:20:36
Pracuje w NOM i nie mam zadnych zastrzezen wszystko jest ok. Mila atmosfera i bardzo dobre zarobki od 6 do 13 tysiecy miesiecznie. Jestem bardzo zadowolony.
klient NOM 2011-10-22 19:22:04
Jestem klientkaa nomu jeszcze za czasow Exatela i nie zmienie operatora na zadnego innego. Jestem bardzo zadowolona z ich usług, bardzo fajne abonamenty i tanie polaczenia. POLECAM.
podpisana 2011-10-26 13:31:37
Jesli chodzi o NOM to ktos jest tutaj w błedzie po pierwsze przedstawiciel przedstawia sie jako TP.SA nie informuje ze przechodzi sie do innej firmy ,bo jesli by tak powiedział to ta nawet głupia czesc ludzi jak to nazywasz odrazu by zrezygnowała niestety po drugie nikt nie mówi ze mozna odstapic od umowy bo to nie inna firma tylko TP wiec nie informują a po trzecie to do prokuratury nie zgłaszajcie ze to napasc tylko oszustwo -celowe badz swiadome wprowadzenie w błąd. Mysle czym wiecej ludzi tak postapi tym lepiej a najlepiej od razu poinformowac przedstawiciela ze sie bedzie nagrywało co mówi to moze zaczna myslec zanim wprowadza w błąd
1
Mar 2011-11-09 14:00:07
[usunięte przez moderatora] Ostatnio oszukali moich rodziców. Podobnie jak w poprzednio opisywanych przypadkach. Przedstawicielka tej firmy powiedziała, że jest z Telekomunikacji. Zaproponowała nową, lepszą taryfę bez ponoszenia żadnych dodatkowych kosztów. Efektem tych "udogodnień" jest 250 złotych za zerwanie umowy lojalnościowej z poprzednim operatorem. Sposób w jaki są werbowani abonenci, szczególnie osoby starsze, jest delikatnie mówiąc podły. Przestrzegam przed firmą NOM. Nigdy nie stanę się ich abonentem, nawet jak rozmowy w NOM będą za darmo.
1
Wert 2011-12-09 21:13:40
Jestem klientem firmy nom i uważnie słuchałem tego co przedstawiciel do mnie mówił jak był u mnie z ofertą, nie przedstawiał się że jest z TP tylko mówi że jest brokerem telekomunikacyjnym czyli pośrednikiem na łączach TP, a ludzie od razu definiują to że powiedział że jest z TP.
Abonamenty są konkretne cenowo i mi odpowiadają, a tak jak ktoś wcześniej wspomniał same oszczerstwa rzucają konkurenci i osoby nie ogarniające tematu.
Novo 2012-01-18 23:53:59
Szczerze mówiąc - tu nie ma co kombinować. NOM przedstawia się jako Telekomunikacja Polska i ma do tego prawo - jako operator świadczący usługi telekomunikacyjne na terenie Polski.
Gdyby powiedzieli że Telekomunikacja Polska s.a - to już inna bajka... wtedy mamy do czynienia z podszywaniem się pod TP.
Oczywiście nie zmienia to faktu iż jest to żerowanie na ludzkiej nieuwadze i mentalnego przekonania, że telekomunikacja zawsze oznacza TPsa.
Do tego można dodać nieuczciwe zagrywki ze strony firmy. Niedawno dzwoniła do mnie osoba z "telekomunikacji polskiej" namawiając do zmiany taryfy.
Jako że pośrednio mam coś wspólnego z TPsa - zapaliła się czerwona lampka ostrzegawcza. Nie miałem specjalnie czasu na rozmowy i dociekania , grzecznie podziękowałem i odłożyłem słuchawkę mając nadzieję że to finał...
...okazało się że nie.
Dziś po południu, nieoczekiwanie wpada mi do domu "kurier" i daje do podpisania umowę na rzekomo umówioną zmianę abonamentu. Na początku zdziwienie, rzut okiem na umowę i wszystko jasne. To nie jest umowa z TPsa. Widać to na pierwszy rzut oka. Oczywiście kurier starał się jak tylko mógł "schować" prawdziwą nazwę firmy. Malutki napis NOM i bodaj adres zbunkrowane pod klamrą spinającą dokumenty. .
Pogoniłem gościa - wsiadł do prywatnego nieoznakowanego auta (kolejna przesłanka - TPsa używa swojej floty z logiem lub korzysta z usług profesjonalnych firm kurierskich ) a ja zacząłem szperać w internecie co to w ogóle jest, i widzę że nie jestem odosobnionym przypadkiem - o "incydencie" nie może być mowy.
Niech to będzie przestroga dla abonentów jak i osób starających się o zatrudnienie w NOM. Można wywnioskować na czym będzie polegać Wasza praca.
alek 2012-02-02 19:31:22
witam, byłem w zeszłym tygodniu na szkoleniu w nom i wiem jedno - wprost mówią, żeby przedstawiać się prawidłowo, że jesteś z nom, że masz konkurencyjną ofertę ( w stosunku do TP) i wykładasz kawę na ławę. Abonamenty są o wiele atrakcyjniejsze niź w TP, nie rozumiem dlaczego ludzie tak bardzo chcą płacić dużo więcej... widać taka polska mentalność. Trener mówił, żeby nie być nachalnym, jak u słyszysz, że nie, to dać sobie spokój, idziemy do innego klienta. Często zdarza się, że ludzie dzwonią na błąkitną linię TP i pytają czy mogą zerwać umowę lub przenieść się do innego operatora, no i co usłyszą o d Pani z TP? Nikt nie chce tracić klientów. Proszę was zapznajcie się z cennikami NOM i porównajcie swoje plany taryfowe - płacicie więcej, bez dwóch zdań. Umowy są czytelne - drukowane, możliwość odstąpienia w ciągu 10 dni. Pozdr.
a jednak madra gęs 2012-03-29 17:39:11
no coz.. to ze sa akwizytorami mowi sama za siebie... firma , ktora jest uczciwa potrafi sie sama zareklamowac i zdobyc klientow. gdyby byli tak uczciwi, nie musieliby \"wciskac\" podstepem umow.ale spokojnie przedstawili swoja oferte.wiem bo malo braklo a byliby wcisli mojej matce umowe na 30 m-cy!! jej mowil ze jest z telekomunikacji TAK moi drodzy z TELEKOMUNIKACJI TP. i nie wazne czy bylo s.a. dla kazdego z nas telekomunikacja tp to telekomunikacja , NOM to NOM, czarne jest czarne tylko dla was czarne to biale na bazie barwnikow. i nie mY drodzy operatorzy tylko WY dla nas jestescie i zyjecie dzieki nam , macie te wygorowane wyplaty, wiec to WY nauczcie sie LUDZKIEGO JEZYKA
1
jaaaaa 2012-05-22 17:10:08
Oni nawet jezeli sie podaja za TPSA to pamietajcie ze TPSA nie wysyla nigdy przedstawiciela tylko odrazu kuriera z aneksem, pozatym w tpsa rozmowa jest nagrywana i to kazda takze zawsze mozna reklamacje zlozyc a po kolejne zaczelam prace w NOM i przedstawiam sie jako NIEZALEZNY OPERATOR MIEDZYSTREFOWY wiec naprawde jezeli ktos nie slucha osoby przez tel. to napewno polowe sobi9e dopowiedza , szczegolnie starsi ludzie ktorzy mysla ze istnieje tylko TPSA. takze radze sluchac co mowia nam telemarketerzy a nie potem wymyslac ze NOM to [usunięte przez moderatora]
Handlowiec Budvar Centrum 2012-05-25 19:10:50
NOM oszukują nie tylko klientów,ale i swoich pracowników... Po tym jak uszkodziłem autko swoje i nie mogłem już jeździc nie wypłacono mi wynagrodzenia-O TYM POWINNO SIE PISAC W gowork na tym portalu,a nie o usługach-POZDRAWIAM.
Magdalena_K 2012-08-23 14:02:51
Z tego co się orientuje to przedstawiciele tej firmy przedstawiają się jako osoby pracujące w Telekomunikacji NOM. Niestety większość osób słysząc słowo "telekomunikacja" od razu kojarzy firmę z TPSA. To oczywiście bzdura i nie prawda. Poza tym ciężko mi uwierzyć, że jeśli przyjeżdża ktoś z umową do podpisania (nie ważne czy kurier czy przedstawiciel handlowy) to nie sposób się poznać, że to NOM a nie TPSA. Przecież na papierach jest logo firmy i w pierwszym zdaniu zawarte jest zdanie stwierdzające między kim podpisywana jest umowa.
Kestia 2012-09-05 17:29:13
Pracowałam w tej firmie prawie miesiąc i nikomu nie polecam tej pracy. W umowie jest napisane, że jeśli osoba nie przepracuje pełnego miesiąca kalendarzowego mają prawo potrącić z wypłaty 100zł tytułem szkoleniem.... Bardzo często jest to wykorzystywane... Pensja jest do ręki, a w umowie jest jasno napisane, że ma być na konto... Dodatkowo [usunięte przez moderatora] z pensją.
1
agus 2012-09-15 23:42:56
Ja też pracuję w firmie NOM i chcialambym powiedzieć, że nie wciskamy ludziom kitu. Przy wykonywanym tel mówimy że dzwonimy w imieniu Polskiej Grupy Energetycznej, dzial telefoni stacjonarnej NOM, także o jakim podszywaniu wy wogóle mówicie. A na spotkanie przyjeżdza nie kurier, tylko doradca do spraw telefoni i to bez gotowej umowy. A za tp to o ile mi wiadomo to podaje lub podawala sie TelePolska. Nie naciągamy ludzi, nie proponujemy im nic gdy mają umowy lojalnościowe
tami88 2012-09-21 00:13:14
jeżeli jest pieniądz to i NOM nie jest zły
Handlowiec Budvar Centrum 2012-09-23 19:52:19
Swoje powiedziałem-kasy płacą tyle,że szkoda gadac-stawka nie mała,ale oszukują-kontaktowałem się z klientami-bylo 3 rezygnacje,a poinformowali o 30-nawet jakby potrącono 100zł za szkolenie,które notabene jest tyle nie warte,bo to ściema,to wypłacono by resztę kasy.
Pozdrawiam.
PH 2012-12-28 17:17:07
Czy firma oferuje samochód służbowy(jaki?) i telefon służbowy ? Pozdr.
Skobel 2013-01-02 01:38:02
Czytać trzeba to fakt ale wprowadzanie kogoś w błąd to się nazywa [usunięte przez moderatora]
Paweł 2013-02-05 10:59:09
Łapiduchy chodzą po klatkach i namawiają ludzi do zmiany operatora,bez zapowiedzi,jak piszesz.
1
warjat 2013-02-22 00:51:23
piszecie o marnych zarobkach 2900 zl po 6 godzin dziennie to mało ? pffff malo wiecie i sie przyczepiacie nikt nikogo nie wprowadza w błąd tylko nikt nie słucha operatora a to juz ich wina
gość 2013-03-13 12:31:47
ta juz cie ktos uwierzy ta banda [usunięte przez moderatora] z nom okrada ludzi wyzywają ludzi od walnietych jak dzwonia do klienta to klienta straszą i wyzywają kto wogle taką bande złodzieji wpóscił na rynek

LUDZIE BADZO WAS PROSZE UWARZAJCIE NA TĄ FIRME NIE DAJCIE SIE NACIAGNĄC
1
carmen 2013-03-20 20:10:36
Witam!
JA podpisałam z tą firmą umowę i jestem zadowolona bo mam o wiele tanszy abonament i jest wszystko ok a to co wy tutaj piszecie to się w głowie nie mieści wszędzie są oszusci owszem ale nie trzeba wszystkich mierzyc jedną miarą.......
Jak wolicie drożej płacic TP to proszę bardzo ja wolę płacic mniej i zaoszczędzic a nie dorabiac TP.
1
gosc* 2013-03-20 20:17:42
Zgadzam się z koleżanką ja też podpisałem ostatnio umowę i jestem zadowolony bo mam o połowe tanszy abonament i więcej minut i o to chodzi to po co płacic więcej i nic z tego nie mieć?
W skali roku to się trochę przynajmniej zaoszczędzi pieniędzy
Ja nie słucham i nie patrze na to co kto pisze tylko kazdy ma swój rozum i wie co ma robic a dużo ludzi jest fałszywych i specjalanie tak oczerniają negatywnie żeby nikt nie skorzystał z innych firm.....
POZDRAWIAM
1
samanta 2013-03-20 20:20:59
dla mnie to jest normalna firma tak samo jak tp orange itd i tak samo jest w niej duzo klientów i są zadowoleni z jej usług
pozdrawiam
1
małamii 2013-07-09 23:42:27
Witam.
Pracowałam w NOMie przez parę miesięcy i uważam, że niewiele można tej firmie zarzucić.
Pracowałam jako telemarketerka i pierwsze, co chcę podkreślić, to to, że nikt nam nie każe podawać się za TP, ba! Kierownik wręcz kładł nacisk na to, aby nie podawać się za TP.
Praca wymaga jednak nieskończonych pokładów cierpliwości, aczkolwiek zarobki są motywujące-gorzej, gdy przychodzi trudniejszy okres, kiedy ludzie nie mają zwyczajnie czasu umawiać się na spotkania, wtedy premie spadają.
Klienci zawsze byli o wszystkim informowani, sami wyrażali zgodę na przyjazd kuriera i na proponowany abonament. Więc jeśli ktoś czuje się naciągnięty-cóż, to już raczej jego problem, skoro nie rozumie prostych informacji i nie potrafi przeczytać umowy.
Pozdrawiam.
1
regina 2013-09-30 11:48:38
Jeśli chodzi o pracę w NOM to widzę że tu piszą wszyscy przede wszystkim osoby które sprzedają NOM u firm partnerskich a nie są bezpośrednio zatrudnieni przez NOM. Ja jestem pracownikiem NOM od 4 lat pracuje jako telemarketerka i nikt mnie nie oszukał zawsze wynagrodzenie w całości mam na czas , nie narzekam teraz jeszcze od 1.listopada mamy podwyżki godzinówek . Pierwsze jak idziecie na spotkanie w sprawie pracy to pytajcie kto WAS zatrudnia . Jeśli NOM to pisze to wyraznie w umowie !!!!
pora na sprawiedliwość 2014-01-04 20:41:44
no oczywiście, pracownicy NOM żerują na ludzkiej nie wiedzy!!!! Trzeba być podłym człowiekiem żeby pracować w takiej firmie. (usunięte przez administratora)
1
Mariola 2014-01-16 10:37:35
Chiala bym sie dowiedziec ile placa w Nom , na stanowisku Telemarketera?)
2
Asia 2014-01-23 22:32:46
Z NoMem związana byłam 3 lata. Okoliczności podpisania umowy pozostawiają wiele do życzenia. Telefon jest na ojca, ale pani, która do domu przyszła, wykorzystała to, że w domu była tylko mama i wcisnęła jej umowę. Jakim prawem się pytam? A forma umowy jaka po tej wizycie została? Wydrukowana, bez podpisu kogokolwiek, bez regulaminu.
Zdecydowaliśmy się po upływie końca umowy wrócić do Telekomunikacji. I zaczęła się seria telefonów. Nie mogę powiedzieć, panie były grzeczne i rzeczowe. Ale dzisiaj pani zadzwoniła z pretensjami, dlaczego zrywam umowę, że mają nową ofertę z którą dzwoni po raz pierwszy, że umowę z Orangę mogę jeszcze zerwać. Ton rozmowy, nagrywanej oczywiście, odbiegał od tego, jaki powszechnie uważa się za GRZECZNY. Uprzedziłam panią, że jeśli nie zmieni pretensjonalnego tonu, zakończymy rozmowę. A ta na mnie z gębą. Tak się teraz w NOM obsługuje klienta? PORAŻKA! Mam nadzieje, ze szefowie odsłuchają rozmowe i operatorka będzie miała po premii.
Na koniec dodam, że oferta, jakoby lepsza od Orange, to totalna bzdura. Nie dość, że przedstawiona w tak niejasny sposób,że osoba starsza, jaką jest mój ojciec, nie połapałaby się w niej ani trochę, to jeszcze ceny są znacznie wyższe.
1
anonim 2014-03-29 00:27:53
Pracowałam w Nom i nie było żadnej mowy o tym że od 1 listopada podwyższą godzinówki nadal miałam 6 zł brutto a od stycznia wprowadzono wynagrodzenie prowizyjne. Specjalnie wprowadzono wynagrodzenie prowizyjne aby tylko mieć pretekst do zamykania biur i pozbywania się ludzi którzy uczciwie pracowali więc to co pisała regina że podnieśli godzinówki to wcale nie prawda. Nie polecam pracy dla tej firmy bo teraz jest poniżanie telemarketerów tylko dlatego że nie wyrobią narzuconej miesięcznej normy podpisanych umów.Owszem mają niższe abonamenty ale opłaty za połączenia są wyższe niż w TP
1
scand 2014-08-27 21:52:42
witam, nie moge sie pozbyc tej natretej firmy zmieniam operatora 3 raz, nom do mnie wydzwania po nascie razy i pomimo ze ja odmawial dalszej wspolpracy odrzycaja moja probe zmiany operatora, w telestradzie do ktorej probowalem przejsc rozkladaja rece a nom wrzenil mi nowa umowe bo nie zdazylem odeslac czegos na co sie w ogole nie godzilem! jak tak mozna! juz raz przeciez zaplacili kare za przedluzanie umow bez wiedzy ludzi! sory za brak polskich znakow ale jstem wkurzony i udaje sie do rzecznika! nie beda sobie tak pogrywac! z moimi sasidami taka sama sytuacja podpisuja umowy z innymi operatorami a ci ciagle uwalaja proby rezygnacji z nich a przez infolinie bredza takie rzezcy ze mam nagrane czekaja na proces! chamstwo delikatnie rzecz ujmujac
1
loll 2014-09-04 15:19:30
żadna pensja w nom nie jest wypłacana do ręki o.O
dwerk 2014-09-04 15:23:24
13 zł za godzinę + prowizje. Spoko jak za telemarketing!
były klient 2014-09-30 20:41:42
Nom to firma niedouczonych pracownikow ,przysłali fakturę podając zły kod pocztowy i następnie dzwonili że jest niezapłacony abonament bo faktura krążyła po kraju,a jak była awaria linii telefonicznej to naprawa trwała 3 tygodnie a operator bok twierdził że uszkodzenie jest poz zasięgiem sieci .Przed nom uchowaj nas panie!
romek 2015-02-04 14:55:39
o matko jak to jest 13 zł brutto to po dyszce mniej więcej wyjdzie.. no a teraz to chyba operatorów się nie ceni tak jak kiedys, jak wszytsko się budowało, to i nie ma sie co dziwić, ze młodziez ucieka na zachód za zarobkiem godnym.. mam nadzieje, ze jednak ta firma bardziej korzystne warunki pracy będzie proponować.
VIK 2015-05-26 21:30:00
Czuję się oszukiwana przez tą firmę,już piąty raz interweniuję w sprawie zawyżonej faktury.Ciekawe dlaczego zawsze mylą się na moją niekorzyść?Zawsze przyznają mi rację i posyłają sprostowania ale jeszcze nie wpadli na pomysł żeby mnie przeprosić!Po upływie umowy na pewno zmienię operatora!
edrfrr 2016-05-15 18:31:22
nigdy nie jest jasno powiedziane @xz dlaczego pracownik odchodzi moze byc duzo roznych powodow ku temu
Zostaw swoją opinię o Niezależny Operator Miedzystrefowy Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Niezależny Operator Miedzystrefowy Sp. z o.o.