brak logo

Honda Plaza

Warszawa

Opinie o Honda Plaza

Damian R. 2017-01-02 10:57
A jak często tam wymienia się ekpia? Z tego, co słyszałem, to raczej nie ma tam dużej rotacji, bo warunki pracy, jakie oferują są naprawdę dobre, dlatego ludzie trzymają się tego miejsca.
Sam chętnie bym się załapał u nich, bo to jeden tych salonów, w których chcesz pracować, żeby móc się rozwijać.
3
Niklok 2017-01-21 19:28
Super firma i dlatego tak trudno dostać pracę. Wszystko funkcjonuje jak w zegarku!! Duża zasługa w tym to załoga!!! To jest jako koło , ludzie dobrze pracują władze firmy nagradzają i to działa!!. Zazdroszczę tym którym sie udało dostać do pracy, ale chyba złożę swoje cv.
4
Artek 2017-02-22 11:31
Zgadza się, ludzie trzymają się po prostu dobrego pracodawcy i dobrych warunków. A tutaj to idzie w parze, więc rotacji nie ma zbyt dużej. Zawsze jednak warto próbować, a może trafi się jakiś wakat...
4
Rynio 2017-02-25 19:10
Nie widziałem żadnej nowej oferty. Jak ktos ma info o nowej pracy w Hondzie to proszę o podanie, super firma.
2
Hanna 2017-02-28 15:43
Mieliście przyjemność być już na rozmowie kwalifikacyjnej w Honda Plaza? Macie jakieś rady dla przyszłych kandydatów? Warto może zwrócić na coś szczególnie uwagę?
1
Natalia 2017-03-07 12:45
A dostałaś zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną do nich? Gratulacje!
Na pewno podkreślaj swoje umiejętności i osiągnięcia, nie bądź zbyt skromna, jeśli coś naprawdę jest warte tego, aby o tym powiedzieć - pochwal się!
Oczywiście poczytaj o firmie, zorientuj się, jak działa takie aso. U ich akurat wszystko bazuje na najwyższych standardach, więc tego się trzymaj podczas rozmowy.
I pamiętaj również o tym, że też możesz zadawać pytania przyszłemu pracodawcy.
Poczytaj, o co warto zapytać, a jakich pytań nie powinoo się zadawać.
Powodzenia!
3
Hanna 2017-03-07 12:56
@Natalia nie dostałam, nie wysyłałam aplikacji :) Ale bardzo dziękuję za Twój szczegółowy komentarz. Wiele przydatnych informacji dla innych kandydatów!
1
Mateusz 2017-03-14 13:25
Fakt, informacje rzeczywiście przydatne dla kandydatów. Ja w sumie zawsze na takich rozmowach odpowiadałem na pytania, jakoś nie wpadłem na to, że można też zadawać pytania pracodawcy i że to będzie naprawdę dobrze wyglądało.
Jeśli chodzi o to aso - warto zaglądać na ich stronę i śledzić, czy coś się nie pojawia w ofertach pracy, bo dostać się do tej ekipy to super sprawa i prestiż.
Ja czekam na taki moment, że może coś się w końcu ruszy, ostatecznie kiedyś musi się trafić taka okazja.
1
Hanna 2017-03-14 13:36
@Mateusz oczywiście, że podczas rozmowy kwalifikacyjnej warto też zadać własne pytania przyszłemu pracodawcy. Jeżeli zastanawiasz się np. jak negocjować wynagrodzenie - zapraszam do lektury http://www.praca.blog.gowork.pl/negocjowanie-wynagrodzenia/
1
Reksioispółka 2017-03-19 15:05
:-) Taaak... jak to miło poczytać wpisy pseudo inteligentnych ludzi którzy tak miło i pozytywnie się wypowiadają o firmie w której nigdy nie pracowali. :-) Chyba że są to wpisy aktualnych pracowników Plazy podszywających się pod kogoś innego. Zwierzchnicy firmy mocno dają do zrozumienia swoim podwładnym aby angażwali się na różnych forach, fejsie itp. (np. dawali lajki) tam gdzie mowa o Plazie aby budować opinie jaki to jest wspaniały salon, serwis, dealer, pracodawca....... Nie będziemy pisali jak jest bo zaraz ktoś nazwie nas :-) "narzekaczemi" . :-) Aaale... zapraszamy... hehehe.... chodźcie przekonajcie się.... :-) Tylko potem chcielibyśmy zobaczyć wasze miny po przepracowaniu jakiegoś czasu...... :-) i jak wam się zmienia punkt widzenia :-) Nie mówcie że nie ostrzegaliśmy.... :-)
Á propos, czy wiecie że akurat na recepcji przewinęło się już kilkanaście recepcjonistek, nawet nie pamiętamy niektórych imion :-)
2
Hanna 2017-03-20 09:34
@Reksioispółka, możesz w takim razie wyrazić swoją opinię? Jakie masz doświadczenia z Honda Plaza?
1
Jakub 2017-03-27 12:31
Btw @Reksioispółka, Jeśli są to wpisy aktualnych pracowników Hondy Plaza podszywających się pod kogoś innego, jak twierdzisz, to gratulacje dla firmy, bo są zdecydowanie pozytywne i wynika z nich jasno, że to naprawdę dobry pracodawca.

Myślę, że każdy, kto będzie miał ochotę spróbuje sam się przekonać, nie musi być "namawiany", a to, że tutaj pojawia się mnóstwo wskazówek dotyczących aplikowania do tego pracodawcy to tylko dobra wola ludzi, którym chce się komentować wątki w serwisie. I chwała im za to!
3
Kuba 2017-04-09 10:41
Mam pytanie o pracę mechanika samochodowego w serwisie, taką widziałem najnowszą ofertę. Jak przebiega rekrutacja? Na jakie zarobki w przybliżeniu mogę liczyć?
Marek 2017-04-10 13:06
Podbijam pytanie - czy ktoś mógłby napisać parę słów na temat tej oferty?
Chciałbym spróbować, planuję złożyć CV, ale może komuś wcześniej uda się naskrobać parę zdań na temat tego, jak wygląda rekrutacja, może wiecie, jak wielu kandydatów może obejmować taki proces i jakie są szanse, żeby w ogóle się u nich załapać, czego wymagają głównie?
Z góry dziękuję za każdy komentarz na temat!
Hanna 2017-04-10 13:17
Kto może pomóc @Marek? Zachęcam również do przeczytania krótkiego artykułu na temat 3 wskazówek, dzięki którym można zaprezentować się lepiej podczas rozmowy kwalifikacyjnej http://www.praca.blog.gowork.pl/3-wskazowki-ktore-pozwola-lepiej-wypasc-na-rozmowie-kwalifikacyjnej/ może będzie to dla Ciebie pomocne.
2
Maniek 2017-05-08 14:19
Poczytałam ten artykuł i rzeczywiście fajnie napisany, pewnie zastosuję te wskazówki rzy okazji.
A co do Hondy Plaza - czy ktoś może mi powiedzieć kilka słów na temat tego, jak nowi pracownicy są wdrażani do pracy? Czy mogą liczyć na wsparcie na poczatku?
1
Hanna 2017-05-08 14:22
@Maniek, a jakie stanowisko konkretnie Cię interesuje? Pamiętajmy, że ogólne warunki pracy nieco się różnią w zależności od piastowanego stanowiska. Czy również interesuje Cię praca na stanowisku mechanika samochodowego?
Norbert 2017-05-16 11:23
Dziwne pytanie zadajesz @Maniek... Przecież wiadomo, że muszą Cię wdrożyć do pracy na każdym stanowisku, a w profesjonalnych ASO (Honda Plaza do nich na pewno się zalicza!) są wysokie standardy, jeśli chodzi o ogólne warunki zatrudnienia.
Niemniej, pewnie znajdzie się ktoś tutaj, kto zechce opowiedzieć kilka słów o konkretnym stanowisku.
Też czekam na takie opinie.
1
Jakub 2017-05-23 21:45
Honda Plaza to fajna firma i dobre miejsce do pracy. Mój staż jest już dość długi i znam tu wiele spraw, było lepiej i gorzej . Teraz wiem, że to jest norma i bardzo się cieszę, że tu pracuję nie tylko ze względu na kasę.
2
Tomek Szalek 2017-05-26 13:53
No własnie, chyba ktoś ze stażem może nam w końcu trochę spraw przybliżyć na temat Honda Plaza. Poprosimy o jakieś bliższe wskazówki dotyczące ewentualnej rekrutacji w tym miejscu - jak się do niej przygotować? Może na co najbardziej zwracają uwagę podczas sprawdzania umiejętności kandydatów?
I czy teraz jest ten lepszy czas? Bo widzę tu raczej pozytywne opinie, więc zakładam, że to jest ten moment, kiedy warto przeglądac oferty pracy w tym aso.
2
Nikita 2017-05-30 11:51
Niestety nie dostałem się do firmy i bardzo żałuję!. Może za małe doświadczenie zawodowe? Polecam innym.
1
Rreekk 2017-06-09 20:40
Ha ha ha ha ha........... takie opinie są lepsze niż dobry kawał........ ha ha ha ha.......
2
Nick123 2017-06-15 14:22
@Nikita A jaki masz staż pracy? Nie dopytałeś, dlaczego Cię nie przyjęli? W takich firmach raczej nie robią z tego tajemnicy, więc warto było podpytać.
Ciekawy jestem, bo przymierzam się do złożenia CV u nich, a wcale nie mam super bogatego doświadczenia. Z tego, co czytam tutaj to raczej pozytywny obraz się rodzi.
1
Niklok 2017-06-20 10:00
Honda Plaza to super firma ale nie dla wszystkich!
2
Martin28 2017-07-14 10:49
@Nikita Przynajmniej zdobyłeś doświadczenie na rozmowie o pracę. Mniej więcej wiesz, czego oczekują. A faktycznie, trzeba było dopytać, dlaczego się nie dostałeś.
To, że takie firmy nie są dla wszystkich to oczywiste! Mają wysokie standardy, trzymają poziom, zatem słusznie nie biorą każdego, kto tylko sie nawinie.
Mówię to z pozycji klienta takiego aso, ale jako pracownik też wolałbym pracować z kimś, od kogo mogę się uczyć, kto jest wykwalifikowany, bo wtedy po prostu dobrze się pracuje.
2
Pewny siebie 2017-07-14 11:54
@Martin28 Masz w zupełności rację. Czasami ludzie porywają się na pracę do której zupełnie nie nadają się.
2
Manolo 2017-07-18 12:32
@Nikita Przynajmniej zdobyłeś doświadczenie na rozmowie o pracę. Mniej więcej wiesz, czego oczekują. A faktycznie, trzeba było dopytać, dlaczego się nie dostałeś.
Z tego, co widzę, nie ma za dużej rotacji w firmie, pojawiają się oferty, ale to raczej świadczy o tym, że pracownikom się dobrze pracuje w tym aso.
Czy ktoś może mi powiedzieć coś o dadatkach do pensji - są jakieś, nie ma?
1
Mądrala 2017-07-19 08:37
Są zawody w których doświadczenie jest bardzo ważne. Jeśli firma decyduje sie na młodego bez doświadczenia to wiadomo, że trzeba go uczyć. Szkoda , że takie osoby oczekują zaraz dobrych zarobków lub piszą swoje żale na forum
2
K. 2017-07-31 18:48
Pracuje tam mój znajomy i sobie chwali.
Jako handlowiec bierze udział w szkoleniach, poznaje nowe samochody, które są mu też pożyczane.
Ma do dyspozycji również pakiet medyczny, zajęcia sportowe i kurs językowy.
Firma sporo wymaga, ale docenia pracowitych i zaangażowanych ludzi.
Mają pozytywne opinie. To dobre miejsce do pracy i rozwoju.
1
Mechanik 2017-08-01 11:51
Trzeba wysłać CV jeżeli interesuje Cię praca mechanika. Zapomnij o wygórowanych wymaganiach ze strony serwisów dealerskich, pozyskać obecnie mechanika jest bardzo ciężko, jeszcze ciężej znaleźć takiego, któremu chce się pracować. Można nie mieć doświadczenia, ale podstawowa wiedza musi być. Przeszkolenie jest, pracujesz przy jednej marce więc czego raz się nauczysz dotyczy wszystkich pojazdów tej marki. Hondy się nie psują więc serwis "zarabia" głównie na przeglądach olejowych i tzw. wymienianiu części na nowe (nic nie naprawiasz bo to na dłuższą metę Klientowi się nie opłaca). Powiem jedno, pracowałem kiedyś w warsztacie przy koksowniku w zimę a szef miał w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 8 godzinny czas pracy, tutaj podbijasz kartę czasu pracy a kierownik może Cię co najwyżej poprosić abyś został dłużej oczywiście rozliczając Ci ten czas pracy. Niech ktoś mi pokażę korporację w której pracownik stwierdzi że zarabia dużo. Nie raz się spotkałem, że ktoś odchodził otwierając własny warsztat i stwierdzał, że zarabia więcej ale czasu na życie to nie ma. Znasz się na mechanice? Złóż CV, przy mniejszej wiedzy zostaniesz aystentem mechanika za niedługi czas dostaniesz awans, brakuje rąk do pracy na tych stanowiskach i w ASO w końcu zaczęto szanować mechaników, oni przynoszą zyski dla firmy.
Miłego
1
Andrzej. 2017-08-01 13:16
W firmie pracuję już ponad 10 lat i fakty są następujące - dużo się ostatnio pozmieniało i to na lepsze. Oczywiście nie jest idealnie i nie we wszystkich działach jest tak samo. Decyzje są podejmowane dużo szybciej. Większość pracowników jest od lat, są oczywiście takie stanowiska na których pracownicy często się zmieniają, ale np. w dziale handlowym chyba nigdy żaden handlowiec sam z firmy nie odszedł. Można narzekać na korporacyjne procedury, ale z drugiej strony wynagrodzenia są zawsze płacone na czas i uczciwie liczone. Co najciekawsze jest wielu pracowników, którzy odeszli od firmy, wrócili i są zadowoleni i to o czymś świadczy. Zawsze niezadowoleni będą Ci, którzy nie pasowali do zespołu, albo nie robili wyników i zostali zwolnieni, ale to normalne.
1
Nikilauda 2017-08-15 21:22
Honda Plaza ma dobrą opinię wśród pracowników ponieważ ich szanuje. Szkoda tylko, że mają wolnych etatów
Błażej 2017-08-19 13:16
Pracuje w biurze HondaPlaza od ponad 5 lat i nawet nie myślałem o zmianie pracy. Zgrana ekipa, możliwość awansu i dobre warunki (dodatkowe szkolenia, czy karty sportowe). Narzekać nie mogę :)
1
Mirek 2017-08-20 12:21
Jak fajna firma i zgrana ekipa to i o pracę trudno!
1
RafałSt 2017-08-20 15:34
Praca nie należy do najłatwiejszych, jednak szefostwo dopowiednio dba o pracowników. Dobra płaca, dodatkowe pakiety sportowe i medyczne. Godziny pracy również ok, nigdy też nie musiałem zostawać po godzinach jeżeli mi to nie odpowiadało.
Norbert 2017-08-24 11:29
Szukając pracy robiłem małe rozeznanie i wyszło, że Honda Plaza to naprawdę dobry pracodawca! Szkoda tylko, że nie mają wolnych etatów ale to zawsze tak jest. Na forum widzę też macie dobre zdanie o firmie.
1
Reksioispółka 2017-08-29 19:15
Hehehe. To dziwne bo w Plazie nie pracuje żaden JAKUB. A człowiek zadowolony z pracy w firmie chyba nie wstydzi się podać swojej tożsamości, chociażby prawdziwego imienia
2
Reksioispółka 2017-08-29 19:26
Hehe.... cyt; "nie biorą każdego, kto tylko sie nawinie"- bo już takich mają...... hehehe.......
2
Reksioispółka 2017-08-29 19:55
Hmmm....... z tego co wiemy... "AANNDDRZEEJJUU" jednak niektórzy handlowcy sami się zwolnili....
Może podyskutujemy w realu w pracy "ANDRZEJU" jak się ujawnisz........................
2
Reksioispółka 2017-08-29 20:03
?????????? "Szanuje pracowników" ????????? Ty tak na poważnie?
2
Reksioispółka 2017-08-29 20:11
Wiesz przyjacielu co to jest tworzenie bazy danych???
1
Nikifor 2017-08-30 08:25
Czy mógłby ktoś znaleźć troszkę czasu i wklepać kilka informacji o firmie? Mam zamiar aplikować i chciałbym dowiedzieć się coś więcej niż jest na ich stronie
1
emmmmm 2017-09-04 10:19
Jeżeli chodzi o pracę mechanika to jak najbardziej warto. Dobre płace z pakietami zdrowotnymi i jak będzie dobrze CI szło to możesz złapać fajne premie. W HondaPlaza pracuje ponad 80 osób i atmosfera jest bardzo przyjazna. Co również jest fajną opcją, to że masz tutaj kontakt z porządnymi autami o nowoczesnych rozwiązaniach japońskiej motoyrzacji, dzieki temu możesz odpowiednio się rozwijać
Nikifor 2017-09-07 21:40
Czy mógłby ktoś znaleźć troszkę czasu i wklepać kilka informacji o firmie?
szary 2017-09-08 17:00
jak ktos jest niezadowolony to najlepiej jesli wyjasnia sprawy wewnetrznie,w firmie, lub... zmienia prace, jesli widzi, ze nic sie nie da nic zmienic hmmm
1
Mamba 2017-09-10 22:56
Honda Plaza to świetny pracodawca i oby więcej takich było.
1
Nordecki 2017-09-24 22:01
jeżeli chodzi o pracę mechanika to jak najbardziej warto. Dobre płace z pakietami zdrowotnymi i jak będzie dobrze CI szło to możesz złapać fajne premie. W HondaPlaza pracuje ponad 80 osób i atmosfera jest bardzo przyjazna. Co również jest fajną opcją, to że masz tutaj kontakt z porządnymi autami o nowoczesnych rozwiązaniach japońskiej motoyrzacji, dzieki temu możesz odpowiednio się rozwijać.
1
Dariusz 2017-10-03 21:03
Mam zamiar aplikować i chciałbym dowiedzieć się coś więcej niż jest na ich stronie. Może mi ktoś podpowie?
brajan 2017-10-05 16:57
cos wiecej ale o czym? najlepiej do hondy zadzwonic, kto moze wiedziec wiecej od firmy, która aplikuje? :)
Niklok 2017-10-08 11:04
Nowe osoby, które aplikują do firmy chciałyby dowiedzie się informacji których nie uzyskają od ewentualnego pracodawcy. Myślę, że o to chodzi ludziom. Pracuje tu dość długo i powiem, że Honda Plaza to spoko firma, ale dla ludzi chcących pracować dobrze.
Zostaw swoją opinię o Honda Plaza - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Honda Plaza