brak logo

Honda Plaza

Warszawa

Opinie o Honda Plaza

Mr 2010-10-13 21:56
Heh wspaniała Honda Plaza pffff... pierwsze miejsca tak?? Kosztem pracowników, ostatnio zwolniono 15 osób i na tym sie nie skończy, a Summit Auto Poland chce kolejny salon na Puławskiej otwierac, znów kogo kosztem wydajnych pracowników ehhhh Mechanikom podnieśli górny próg zasłaniając się że stawki wzrosły, ale nie oszukujmy się pracy jest mniej niż kiedyś więc co im po stawkach ehhh co raz ( usunięte przez administratora )
5
anonim 2011-01-31 12:18
A właśnie szukali pracowników.. sprzedawcy, doradcy serwisowego, mechanika itd, itd.. Przecież to jest śmieszne! Nagle niby taka duża firma szuka tylu osób?! Paranoja! Z miejsca wiadomo o co chodzi! Niestety firmy motocyklowe to( usunięte przez administratora )
4
relista 2013-03-14 21:56
super Honda Plaza, niestety muszę odradzić wszystkim, aby sobie nie zawracali głowy ta firma. Tylko w reklamach się dobrze prezentuje. Dla pracowników to istny horror. Pracuję tu już od dłuższego czasu i mam już szczerze dość... ciągły stres i jak się zbliża kolejny koniec miesiąca to wszyscy się boją wypowiedzeń. Marne zarobki i te nierealne cele do wykonania....tragedia.
5
Jazz 2015-09-27 21:25
Pojdz na rozmowe kwalifikacyjna to sie dowiesz ;)
francuz 2016-07-14 13:36
Sądząc po poprzednim wpisie to długo szukają, jest połowa lipca i nadal jest ogłoszenie, chyba że jakieś nieaktualne
francuz 2016-07-14 13:36
Sądząc po poprzednim wpisie to długo szukają, jest połowa lipca i nadal jest ogłoszenie, chyba że jakieś nieaktualne
Aleks 2016-10-06 12:40
Byłam ostatnio na rozmowie w Honda Plaza, bo szukają recepcjonistki. Przyznam, że zależy mi na tym stanowisku, mam nadzieję, że się odezwą na dniach, czy przeszłam rekrutację. Wszystko wygląda super: umowy, pakiet medyczny LUX MED, bony na święta, no i możliwość szkoleń. W zasadzie, oprócz jedynej rzeczy - pracy w systemie zmianowym - dla mnie to idealny pracodawca i miejsce pracy. Negocjowałam stawkę i tylko to mnie niepokoi, czy nie przesadziłam. No ale to się okaże niebawem...
5
MagdaLena 2016-10-16 21:18
@Aleks Kurcze, aż żałuję, że sama tam nie aplikowałam, skoro mają takie super warunki, jeśli chodzi o pracę. Aż zaraz sprawdzę, czy stanowisko nadal jest wolne ;)
A pochwal się, tak mniej więcej, jaką stawkę zaproponowałaś? Z tego, co słyszałam to zarobki tam są bardzo przyzwoite.
4
ewa 2016-10-16 21:58
a te bony na święta to duże sa? fakt, sporo benefitów macie
2
Maria Pe 2016-11-07 14:12
Myślę, że faktycznie tych benefitów jest sporo, jak na pracę w recepcji.
Przyznam, że ostatnio miałam widocznie jakiegoś niefarta do firm, w których próbowałam dostać pracę, bo połowy z tego nie proponowali.
A jak wygląda w praktyce ten system zmianowy? Bo mnie się wydaje, że to nie jest chyba aż tak obciążające, a czasami nawet przydaje się taka możliwość (żeby pozałatwiać coś na przykład rano).
Co do bonów na święta - pewnie standardowo, jak wszędzie, jeśli chodzi o wysokość, prawda?
2
Greta 2016-11-15 17:26
Podeślę namiary mojemu mężowi, bo planuje zmienić pracę. Z tego, co widzę, nie mają aktulanie ofert pracy dla niego, ale CV nie zaskodzi zostawić. Z opinii raczej wynoszę, że to porządny pracodawca, zapewnia godziwe warunki pracy i płacy, benefity. Narzekacze zawsze się znajdą, jak wszędzie, ale nie warto sobie nimi zawracać głowy, najlepiej samemu się przekonać.
3
Patryk 2016-12-06 19:59
Dobrze, że trafiłem na ten wątek, zastanawiałem, gdzie jeszcze podrzucić CV. Dzięki za opinie, wygląda na to, że warto tam spróbować.
Czy możecie jeszcze powiedzieć, w jakim mniej więcej wieku jest zespół?
Czy wszyscy mają spore doświadczenie, czy zatrudniają też osoby z mniejszym stażem?
2
Emek 2016-12-16 16:10
Spokojnie możesz próbować, jeśli masz apał do tego, zeby się uczyć. Akurat tam jest od kogo, a każdy, kiedyś, gdzieś zaczynał.
Ekipa jest w różnym wieku, a to moim zdaniem włąśnie doskonałe pole do wymiany doświadczeń.
Podeślij im CV, warto, zeby mieli je już u siebie, kiedy będą kogoś szukać, a Tobie nie zaszkodzi od czasu do czasu napisać do nich, podejść osobiście czy zapytać przez telefon, czy nie mają wakatów. Jak zobaczą, że Ci zależy to na pewno się odezwą kiedyś.
3
Damian R. 2017-01-02 10:57
A jak często tam wymienia się ekpia? Z tego, co słyszałem, to raczej nie ma tam dużej rotacji, bo warunki pracy, jakie oferują są naprawdę dobre, dlatego ludzie trzymają się tego miejsca.
Sam chętnie bym się załapał u nich, bo to jeden tych salonów, w których chcesz pracować, żeby móc się rozwijać.
3
Niklok 2017-01-21 19:28
Super firma i dlatego tak trudno dostać pracę. Wszystko funkcjonuje jak w zegarku!! Duża zasługa w tym to załoga!!! To jest jako koło , ludzie dobrze pracują władze firmy nagradzają i to działa!!. Zazdroszczę tym którym sie udało dostać do pracy, ale chyba złożę swoje cv.
4
Artek 2017-02-22 11:31
Zgadza się, ludzie trzymają się po prostu dobrego pracodawcy i dobrych warunków. A tutaj to idzie w parze, więc rotacji nie ma zbyt dużej. Zawsze jednak warto próbować, a może trafi się jakiś wakat...
4
Rynio 2017-02-25 19:10
Nie widziałem żadnej nowej oferty. Jak ktos ma info o nowej pracy w Hondzie to proszę o podanie, super firma.
2
Hanna 2017-02-28 15:43
Mieliście przyjemność być już na rozmowie kwalifikacyjnej w Honda Plaza? Macie jakieś rady dla przyszłych kandydatów? Warto może zwrócić na coś szczególnie uwagę?
1
Natalia 2017-03-07 12:45
A dostałaś zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną do nich? Gratulacje!
Na pewno podkreślaj swoje umiejętności i osiągnięcia, nie bądź zbyt skromna, jeśli coś naprawdę jest warte tego, aby o tym powiedzieć - pochwal się!
Oczywiście poczytaj o firmie, zorientuj się, jak działa takie aso. U ich akurat wszystko bazuje na najwyższych standardach, więc tego się trzymaj podczas rozmowy.
I pamiętaj również o tym, że też możesz zadawać pytania przyszłemu pracodawcy.
Poczytaj, o co warto zapytać, a jakich pytań nie powinoo się zadawać.
Powodzenia!
3
Hanna 2017-03-07 12:56
@Natalia nie dostałam, nie wysyłałam aplikacji :) Ale bardzo dziękuję za Twój szczegółowy komentarz. Wiele przydatnych informacji dla innych kandydatów!
1
Mateusz 2017-03-14 13:25
Fakt, informacje rzeczywiście przydatne dla kandydatów. Ja w sumie zawsze na takich rozmowach odpowiadałem na pytania, jakoś nie wpadłem na to, że można też zadawać pytania pracodawcy i że to będzie naprawdę dobrze wyglądało.
Jeśli chodzi o to aso - warto zaglądać na ich stronę i śledzić, czy coś się nie pojawia w ofertach pracy, bo dostać się do tej ekipy to super sprawa i prestiż.
Ja czekam na taki moment, że może coś się w końcu ruszy, ostatecznie kiedyś musi się trafić taka okazja.
1
Hanna 2017-03-14 13:36
@Mateusz oczywiście, że podczas rozmowy kwalifikacyjnej warto też zadać własne pytania przyszłemu pracodawcy. Jeżeli zastanawiasz się np. jak negocjować wynagrodzenie - zapraszam do lektury http://www.praca.blog.gowork.pl/negocjowanie-wynagrodzenia/
1
Reksioispółka 2017-03-19 15:05
:-) Taaak... jak to miło poczytać wpisy pseudo inteligentnych ludzi którzy tak miło i pozytywnie się wypowiadają o firmie w której nigdy nie pracowali. :-) Chyba że są to wpisy aktualnych pracowników Plazy podszywających się pod kogoś innego. Zwierzchnicy firmy mocno dają do zrozumienia swoim podwładnym aby angażwali się na różnych forach, fejsie itp. (np. dawali lajki) tam gdzie mowa o Plazie aby budować opinie jaki to jest wspaniały salon, serwis, dealer, pracodawca....... Nie będziemy pisali jak jest bo zaraz ktoś nazwie nas :-) "narzekaczemi" . :-) Aaale... zapraszamy... hehehe.... chodźcie przekonajcie się.... :-) Tylko potem chcielibyśmy zobaczyć wasze miny po przepracowaniu jakiegoś czasu...... :-) i jak wam się zmienia punkt widzenia :-) Nie mówcie że nie ostrzegaliśmy.... :-)
Á propos, czy wiecie że akurat na recepcji przewinęło się już kilkanaście recepcjonistek, nawet nie pamiętamy niektórych imion :-)
1
Hanna 2017-03-20 09:34
@Reksioispółka, możesz w takim razie wyrazić swoją opinię? Jakie masz doświadczenia z Honda Plaza?
1
Jakub 2017-03-27 12:31
Btw @Reksioispółka, Jeśli są to wpisy aktualnych pracowników Hondy Plaza podszywających się pod kogoś innego, jak twierdzisz, to gratulacje dla firmy, bo są zdecydowanie pozytywne i wynika z nich jasno, że to naprawdę dobry pracodawca.

Myślę, że każdy, kto będzie miał ochotę spróbuje sam się przekonać, nie musi być "namawiany", a to, że tutaj pojawia się mnóstwo wskazówek dotyczących aplikowania do tego pracodawcy to tylko dobra wola ludzi, którym chce się komentować wątki w serwisie. I chwała im za to!
3
Kuba 2017-04-09 10:41
Mam pytanie o pracę mechanika samochodowego w serwisie, taką widziałem najnowszą ofertę. Jak przebiega rekrutacja? Na jakie zarobki w przybliżeniu mogę liczyć?
Marek 2017-04-10 13:06
Podbijam pytanie - czy ktoś mógłby napisać parę słów na temat tej oferty?
Chciałbym spróbować, planuję złożyć CV, ale może komuś wcześniej uda się naskrobać parę zdań na temat tego, jak wygląda rekrutacja, może wiecie, jak wielu kandydatów może obejmować taki proces i jakie są szanse, żeby w ogóle się u nich załapać, czego wymagają głównie?
Z góry dziękuję za każdy komentarz na temat!
Hanna 2017-04-10 13:17
Kto może pomóc @Marek? Zachęcam również do przeczytania krótkiego artykułu na temat 3 wskazówek, dzięki którym można zaprezentować się lepiej podczas rozmowy kwalifikacyjnej http://www.praca.blog.gowork.pl/3-wskazowki-ktore-pozwola-lepiej-wypasc-na-rozmowie-kwalifikacyjnej/ może będzie to dla Ciebie pomocne.
2
Maniek 2017-05-08 14:19
Poczytałam ten artykuł i rzeczywiście fajnie napisany, pewnie zastosuję te wskazówki rzy okazji.
A co do Hondy Plaza - czy ktoś może mi powiedzieć kilka słów na temat tego, jak nowi pracownicy są wdrażani do pracy? Czy mogą liczyć na wsparcie na poczatku?
1
Hanna 2017-05-08 14:22
@Maniek, a jakie stanowisko konkretnie Cię interesuje? Pamiętajmy, że ogólne warunki pracy nieco się różnią w zależności od piastowanego stanowiska. Czy również interesuje Cię praca na stanowisku mechanika samochodowego?
Norbert 2017-05-16 11:23
Dziwne pytanie zadajesz @Maniek... Przecież wiadomo, że muszą Cię wdrożyć do pracy na każdym stanowisku, a w profesjonalnych ASO (Honda Plaza do nich na pewno się zalicza!) są wysokie standardy, jeśli chodzi o ogólne warunki zatrudnienia.
Niemniej, pewnie znajdzie się ktoś tutaj, kto zechce opowiedzieć kilka słów o konkretnym stanowisku.
Też czekam na takie opinie.
1
Jakub 2017-05-23 21:45
Honda Plaza to fajna firma i dobre miejsce do pracy. Mój staż jest już dość długi i znam tu wiele spraw, było lepiej i gorzej . Teraz wiem, że to jest norma i bardzo się cieszę, że tu pracuję nie tylko ze względu na kasę.
2
Tomek Szalek 2017-05-26 13:53
No własnie, chyba ktoś ze stażem może nam w końcu trochę spraw przybliżyć na temat Honda Plaza. Poprosimy o jakieś bliższe wskazówki dotyczące ewentualnej rekrutacji w tym miejscu - jak się do niej przygotować? Może na co najbardziej zwracają uwagę podczas sprawdzania umiejętności kandydatów?
I czy teraz jest ten lepszy czas? Bo widzę tu raczej pozytywne opinie, więc zakładam, że to jest ten moment, kiedy warto przeglądac oferty pracy w tym aso.
2
Nikita 2017-05-30 11:51
Niestety nie dostałem się do firmy i bardzo żałuję!. Może za małe doświadczenie zawodowe? Polecam innym.
1
Rreekk 2017-06-09 20:40
Ha ha ha ha ha........... takie opinie są lepsze niż dobry kawał........ ha ha ha ha.......
1
Nick123 2017-06-15 14:22
@Nikita A jaki masz staż pracy? Nie dopytałeś, dlaczego Cię nie przyjęli? W takich firmach raczej nie robią z tego tajemnicy, więc warto było podpytać.
Ciekawy jestem, bo przymierzam się do złożenia CV u nich, a wcale nie mam super bogatego doświadczenia. Z tego, co czytam tutaj to raczej pozytywny obraz się rodzi.
1
Niklok 2017-06-20 10:00
Honda Plaza to super firma ale nie dla wszystkich!
2
Martin28 2017-07-14 10:49
@Nikita Przynajmniej zdobyłeś doświadczenie na rozmowie o pracę. Mniej więcej wiesz, czego oczekują. A faktycznie, trzeba było dopytać, dlaczego się nie dostałeś.
To, że takie firmy nie są dla wszystkich to oczywiste! Mają wysokie standardy, trzymają poziom, zatem słusznie nie biorą każdego, kto tylko sie nawinie.
Mówię to z pozycji klienta takiego aso, ale jako pracownik też wolałbym pracować z kimś, od kogo mogę się uczyć, kto jest wykwalifikowany, bo wtedy po prostu dobrze się pracuje.
2
Pewny siebie 2017-07-14 11:54
@Martin28 Masz w zupełności rację. Czasami ludzie porywają się na pracę do której zupełnie nie nadają się.
2
Manolo 2017-07-18 12:32
@Nikita Przynajmniej zdobyłeś doświadczenie na rozmowie o pracę. Mniej więcej wiesz, czego oczekują. A faktycznie, trzeba było dopytać, dlaczego się nie dostałeś.
Z tego, co widzę, nie ma za dużej rotacji w firmie, pojawiają się oferty, ale to raczej świadczy o tym, że pracownikom się dobrze pracuje w tym aso.
Czy ktoś może mi powiedzieć coś o dadatkach do pensji - są jakieś, nie ma?
1
Mądrala 2017-07-19 08:37
Są zawody w których doświadczenie jest bardzo ważne. Jeśli firma decyduje sie na młodego bez doświadczenia to wiadomo, że trzeba go uczyć. Szkoda , że takie osoby oczekują zaraz dobrych zarobków lub piszą swoje żale na forum
2
K. 2017-07-31 18:48
Pracuje tam mój znajomy i sobie chwali.
Jako handlowiec bierze udział w szkoleniach, poznaje nowe samochody, które są mu też pożyczane.
Ma do dyspozycji również pakiet medyczny, zajęcia sportowe i kurs językowy.
Firma sporo wymaga, ale docenia pracowitych i zaangażowanych ludzi.
Mają pozytywne opinie. To dobre miejsce do pracy i rozwoju.
1
Mechanik 2017-08-01 11:51
Trzeba wysłać CV jeżeli interesuje Cię praca mechanika. Zapomnij o wygórowanych wymaganiach ze strony serwisów dealerskich, pozyskać obecnie mechanika jest bardzo ciężko, jeszcze ciężej znaleźć takiego, któremu chce się pracować. Można nie mieć doświadczenia, ale podstawowa wiedza musi być. Przeszkolenie jest, pracujesz przy jednej marce więc czego raz się nauczysz dotyczy wszystkich pojazdów tej marki. Hondy się nie psują więc serwis "zarabia" głównie na przeglądach olejowych i tzw. wymienianiu części na nowe (nic nie naprawiasz bo to na dłuższą metę Klientowi się nie opłaca). Powiem jedno, pracowałem kiedyś w warsztacie przy koksowniku w zimę a szef miał w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 8 godzinny czas pracy, tutaj podbijasz kartę czasu pracy a kierownik może Cię co najwyżej poprosić abyś został dłużej oczywiście rozliczając Ci ten czas pracy. Niech ktoś mi pokażę korporację w której pracownik stwierdzi że zarabia dużo. Nie raz się spotkałem, że ktoś odchodził otwierając własny warsztat i stwierdzał, że zarabia więcej ale czasu na życie to nie ma. Znasz się na mechanice? Złóż CV, przy mniejszej wiedzy zostaniesz aystentem mechanika za niedługi czas dostaniesz awans, brakuje rąk do pracy na tych stanowiskach i w ASO w końcu zaczęto szanować mechaników, oni przynoszą zyski dla firmy.
Miłego
1
Andrzej. 2017-08-01 13:16
W firmie pracuję już ponad 10 lat i fakty są następujące - dużo się ostatnio pozmieniało i to na lepsze. Oczywiście nie jest idealnie i nie we wszystkich działach jest tak samo. Decyzje są podejmowane dużo szybciej. Większość pracowników jest od lat, są oczywiście takie stanowiska na których pracownicy często się zmieniają, ale np. w dziale handlowym chyba nigdy żaden handlowiec sam z firmy nie odszedł. Można narzekać na korporacyjne procedury, ale z drugiej strony wynagrodzenia są zawsze płacone na czas i uczciwie liczone. Co najciekawsze jest wielu pracowników, którzy odeszli od firmy, wrócili i są zadowoleni i to o czymś świadczy. Zawsze niezadowoleni będą Ci, którzy nie pasowali do zespołu, albo nie robili wyników i zostali zwolnieni, ale to normalne.
1
Nikilauda 2017-08-15 21:22
Honda Plaza ma dobrą opinię wśród pracowników ponieważ ich szanuje. Szkoda tylko, że mają wolnych etatów
Błażej 2017-08-19 13:16
Pracuje w biurze HondaPlaza od ponad 5 lat i nawet nie myślałem o zmianie pracy. Zgrana ekipa, możliwość awansu i dobre warunki (dodatkowe szkolenia, czy karty sportowe). Narzekać nie mogę :)
Zostaw swoją opinię o Honda Plaza - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Honda Plaza