brak logo

UPC Polska

Warszawa

Opinie o UPC Polska

vPro 2016-02-20 22:07:16
Powtarzaj Mariusz, powtarzaj. Kłamstwo powtarzane często staje się prawdą. Piszesz o zwolnionych frustratach? Instalatorów tyrających dla UPC brakuje, ludzie sami sobie odpuścili a frustrację mogą odczuwać ci, którzy zostali na nowych "jeszcze lepszych" zasadach. Mnie nikt nie zwolnił. Jak ktoś Ci uwierzy i zechce spróbować w "bardzo dobrej firmie" UPC to jego wola. W internecie możecie wciskać kit i wybielać firmę, ale jak ktoś sie z tym zetknie na żywo to szybko sobie opinie wyrobi.

Fajnie jest w sobotni wieczór trafić na ten wątek i sobie poczytać :D
pracownik 2016-02-22 08:10:25
wykorzystaj tą energię na omijanie tej firmy !
INSTALATOR KIEŁBASA 2016-02-23 21:50:30
Ja wam cos powiem, w upc pracuja same lenie i nygusy kopnąl bym ich wszystkich w tłuste tułki i na instalacje wysłał niech poznają co to praca z klientem....
1
vPro 2016-02-25 20:06:34
Zakładasz, że wysokie ceny przekładają się na zarobki handlowców i techników? Ceny przekładają się na zarobki zarządu i udziałowców. Reszta to dla UPC plebs i frajerzy. Chętnych na pracę w UPC zachęcam. Jeśli nie potraficie czytać i wyciągać wniosków to sprawdźcie to na sobie :D
1
majczaj1711 2016-02-26 14:37:51
Wa.... mać... WYp... z tej firmy póki możecie!!! przecież to za chwilę nowy "zarząd" będzie i wtedy to nikt już z Was z rozumem nie połapie,,,,
Kubas instalator 2016-02-27 00:27:12
Dlaczego przedstawiciel upc miałby narzekać na firmę w rozmowie z klientem, którego chce pozyskać dla własnej korzyści? Instalator może ponarzekać i trochę prawdy powiedzieć, ale nikt inny. Handlowcy przy zachęcaniu klienta wielu rzeczy nie powiedzą lub nawet powiedzą o wiele za dużo, ale kłamstw, aby tylko klienta złapać, bo mają z każdej umowy bonus. Później przychodzi instalator i słyszy, że obiecano to, obiecano tamto.
1
PrimaA 2016-02-29 13:29:45
C'est la vie, idziemy do E///
Work 2016-02-29 20:28:46
166 osób zostało sprzedanych do Ericssona........ Tak tu się traktuje ludzi.... Jak zwierzęta.....
1
Sławek\R 2016-02-29 23:14:40
Słyszałem że od 1 marca Ericsson przejmuje linię do obsługi.
szykuje się strajk
Artur 2016-03-03 18:09:20
Cały czas nas sprzedawali: Rytronik-Telewizja Kablowa-UPC-może być teraz Ericsson.
Jesteś chyba wolnym człowiekiem - możesz zawsze zrezygnować i poszukać zajęcia - jeśli myślałeś że w tej firmie przejdziesz na emeryturę to byłeś w błędzie
będzie się działo 2016-03-10 19:49:24
Demonstracja pracowników UPC
W piątek 11 marca pracownicy UPC będą demonstrować przed siedzibą zarządu spółki w Warszawie. Spór w UPC dotyczy przeniesienia 166 pracowników do firmy zewnętrznej. W spółce trwają przygotowania do referendum strajkowego.

- W pikiecie wezmą udział pracownicy UPC z całej Polski. Przywieziemy ze sobą transparenty m.in. z napisem „Nie szanujecie nas = nie szanujecie klienta”. Do ubrań będziemy mieli przyczepione znaczki: „Jestem specjalistą, nie kosztem”. To pierwsza tego typu akcja protestacyjna w historii naszej firmy, ale zarząd swoim postępowaniem nie pozostawił nam wyboru. Mieliśmy nadzieje, że uda się zawrzeć kompromis przy stole rozmów, tak się jednak nie stało – mówi Zbigniew Kaleta, przewodniczący Solidarności w UPC.

W firmie trwa proces przenoszenia 166 pracowników działu technicznego do firmy zewnętrznej. Mają oni zostać objęci 12-miesięczną gwarancją zachowania dotychczasowych warunków pracy i płacy u nowego pracodawcy. - Obawiamy się, że po upływie tego okresu część tych osób zostanie zwolniona, a reszcie zostaną zaproponowane warunki znacznie gorsze od obecnych - wskazuje przewodniczący.

Zakładowa Solidarność domaga się pieniężnych odpraw dla pracowników przenoszonych do firmy zewnętrznej oraz wdrożenia w UPC programu dobrowolnych odejść. - Pracownicy działu technicznego to często ludzie, którzy pracowali w UPC od początku, tworzyli tę firmę. Dzisiaj zarząd pozbywa się ich, nie oferując nic ponad to, co zostało zapisane w Kodeksie pracy. Odprawy i program dobrowolnych odejść w naszej ocenie byłyby uczciwym rozwiązaniem. Po tylu latach pracy odchodzący pracownicy po prostu na to zasłużyli – podkreśla Zbigniew Kaleta.

Dotychczasowe rozmowy Solidarności z pracodawcą nie przyniosły porozumienia. 10 lutego strony sporządziły protokół rozbieżności w ramach trwającego w spółce sporu zbiorowego. 7 marca w siedzibie pracodawcy w Warszawie przeprowadzone zostały rozmowy z udziałem mediatora, ale one również zakończyły się fiaskiem.

W UPC trwają przygotowania do przeprowadzenia referendum strajkowego. Głosowanie ruszy najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu. - Przygotowujemy pytania referendalne. Cały czas jednak liczymy, że zarząd zmieni swoje postępowanie i uda nam się zażegnać trwający konflikt przy stole negocjacyjnym. Natomiast jeżeli tak się nie stanie, a pracownicy opowiedzą się w referendum za rozpoczęciem akcji strajkowej, niewykluczone, że do strajku dojdzie – mówi szef zakładowej Solidarności.

Akcja protestacyjna pracowników UPC rozpocznie się w piątek 11 marca o godzinie 12.30 przed siedzibą UPC Polska przy al. Jana Pawła II 27 w Warszawie.
1
Starszy technik 2016-03-12 15:19:22
Liniowcy narzekacie teraz a co mają powiedzieć serwisanci i instalatorzy firm podwykonawczych? Przez lata traktowali i dalej traktują nas jak szmaty.... zanizaja stawki, podnoszą ilość roboty i wydłużają czas pracy mówiąc przez cały czas ze ludzie wala drzwiami I oknami. Ludzi brak a cześć podziękowała i efekt mamy taki ze wszędzie brakuje ludzi nawet w wawie. Consys zamknął by swoją działalność gdyby nie konsorcjum i ich ludzie którzy są cały czas wypozyczani. Jedynym rozwiązaniem jest zmiana zajęcia. Consys idzie na dno jak Titanic a teraz pytanie czy consorcjum pójdzie za nim... czas pokaże
3
Technik ds.eksploatacji sieci 2016-03-12 15:43:57
Kolego "starszy" nikt z liniowców nie narzeka na pracę tylko na sposób w jaki UPC pozbywa się swoich długoletnich pracowników.Ja na przykład pracuje od roku 1993r.zaczynając od budowy sieci biegając pieszo z rolką kabla, drabiną i torbą narzędziową po mieście bo firma nie posiadała samochodów.Od początku swojej kariery w tej firmie zaliczyłem już chyba wszystkie możliwe stanowiska począwszy od montera,brygadzisty,sprzedawcy ,inkasenta,windykatora,instalatora,starszego technika serwisu po technika ds.eksploatacji sieci włącznie.Myślę ,że Zarząd UPC nie zrobi żadnej łaski jak wypłaci odprawy :(. Jeżeli chodzi o podwykonawców to rzeczywiście lekko nie macie ale to zawdzięczacie to swoim pracodawcom.Ponadto podejmując prace wiedziałeś na jakich warunkach będziesz pracować.
2013 2016-03-14 21:56:36
Przeszedłem podobne etapy jak Ty, tylko nieco szybciej się pozbyto "abonenckiego". Również Ty, teraz poznasz warunki pracy u podwykonawcy.
Pozdrawiam.
1
Consyns 2016-03-17 08:48:44
Hahahaha zwolnieni? kogo by Nplay zwonil? Nplay moze i by chciał byc na takiej pozycji ze by zwalnial ale prawda jest taka ze z kazdym dniem brakuje im pracownikow wiec nie maja kogo zwalniac.
PZDR dla tych co odeszli i przyjeli niewolniczych stawek.
1
Ja 2016-03-18 18:42:25
UPC od 1993r.ciekawe . Zaczynałeś w Holandii?
4
były pracownik 2016-04-01 11:39:16
Moją wcześniejszą wypowiedz skasowali, poszanowanie informatyków jest takie, że się zwalniają i zatrudniają się jako elektrycy w kopalni bo za 2 tyś nie opłaca się pracować.

pozdrawiam
1
były pracownik 2016-04-01 21:39:53
w obecnej sytuacji tez nie zarobisz znam handlowców i narzekają, a w szczególności teraz kiedy nie ma kim robić instalacji. Ludzie czekają badz nie działa. Pamietaj aby premia była klient musi płacić za usługi, a jak wiemy ma 14 dni na rezygnację
2
Wr 2016-04-06 21:54:33
Co do premii handlowców. Na tym stanowisku można było zarobić, ale obecnie pracownicy salonów nie mogą klientom zaoferować nic taniej, niż płacili do tej pory, więc premii nie wyrabiają już i to już się raczej nie zmieni ;) Skąd wiem? Bo znam kilka osób tam pracujących. Co do przedstawicieli handlowych, to kokosy skończyły się w tamtym roku. Obecnie brakuje nawet dobrych promocji, którymi mogliby łapać kolejnych klientów. Znam trzech PH i żaden od grudnia nie wyrobił premii, bo zwyczajnie brakuje chętnych. Jeszcze rok temu wystarczyło, że roznieśli swoje ulotki i tylko czekali na telefony od zainteresowanych, obecnie biegają od drzwi do drzwi próbując podejścia indywidualnego, ale chętnych i tak brakuje. Sprzedaż to raczej kiepska forma pracy dla upc w obecnych czasach.
Pozdrawiam
5
lnv 2016-04-29 16:22:15
W skrócie UPC pogarszało warunki pracy i obniżało stawki instalatorom aż doszło do "zmiany na lepsze" i teraz instalatorów brakuje, zwłaszcza doświadczonych. Serwis liniowy został wypchnięty z UPC, więc teraz scenariusz się powtórzy (niższe płace, gorsze warunki pracy, obniżenie jakości usług). Doświadczeni handlowcy sami uciekają z UPC bo już nie da się zarobić.

Klienci już widzą efekty...
3
Nimfomanka 2016-04-29 17:45:03
Ja pracuje w UPC ponad pięć lat. na stanowisku Specjalisty ds. obsługi i sprzedaży w salonie. Zawsze wyrabiam targety i plany. Kiedyś spokojnie zarabiałam od 3500-4500 zł netto, teraz jest coraz gorzej. pensja niska, targety coraz wyższe. Co miesiąc zmieniane zasady wynagradzania, chore zasady biznesowe. mobbing przełożonych to standard, brak szacunku i poniżenie.
TRZYMAJCIE SIE JAK NAJDALEJ od TEJ FIRMY, W ZMIANE NA LEPRZE NIE WIERZĘ!!!
9
technikupc 2016-05-01 19:12:29
zgadzam sie z " Nimfomanka - 2016-04-29 17:45:03" jestem instalatorem w upc a raczej w n'playu a raczej w jeszcze innym podwykonawcy!!!!! bez umowy !!! bo cały czas obiecują - pieniądze coraz mniejsze i coraz dłużej trzeba na nie czekać ok 45 dni i jeszcze trzeba błagać żeby ci łaskawie wypłacili!!! koordynacja - tragedia (robią w gacie jak dostają emaila z upc) i potem wyżywają się na technikach zero szacunku dla pracownika!!!!!!!!!!
generalnie chcesz być szargany jak szmata idż do pracy dla upc . żal patrzeć na tych nowych na szkoleniach jeszcze nie wiedzą co ich czeka.
ja sam szukam NORMALNEJ pracy .
2
Miki 2016-06-01 07:26:08
To prawda że upc kupiło mulltumedie?
2
erjotka 2016-06-01 19:56:50
Witam, poszukuje monterów z Wrocławia
1
Coco jambo i do przodu 2016-06-02 23:33:59
Uwaga ! Uwaga! Jeleni poszukują.......
1
erjotka 2016-06-03 17:23:26
Sam jesteś jeleń, a ja nie jestem z nsyfu
1
Coco jambo i do przodu 2016-06-03 17:50:25
To czego tu szukasz? Wroclaw sie zes....ral czy co? Brak ludzi do pracy? Za te marne grosze?
erjotka 2016-06-04 00:05:37
Szukam ludzi do pracy, a oferuje umowę, służbowy samochód oraz paliwo, a czy grosze są marne to niech zdecyduje zainteresowany, a zesrał się nsyf i przejmuje na razie część Wrocławia inna firma, a ja wolę docenić fachowców niż brać ludzi z łapanki
Zenosław 2016-06-08 09:36:02
Przedstawiciel Handlowy UPC ds. Sprzedaży Usług Telekomunikacyjnych... współczuję. Kto chce, niech próbuje a dowie się, dlaczego taka rotacja wśród handlowców.
4
budry 2016-06-09 00:42:29
upc się skończyła . nie da się już zarobić w tej firmie . konkurencja wewnętrzna zjada siebie samą . ,,brat brata harata,, a nowy pośrednik w instalacjach to przekręt jak się patrzy !
4
budry 2016-06-11 11:57:17
tu nie idzie o to czy firma ma ofertę , tylko o pracę w tej firmie.
2
północ 2016-06-15 08:45:21
Obecnie technicy zarabiają też na "kradzieży materiału". Wykręcają filtry i tłumiki ze skrzynek, a później je ponownie zabudowują. Jak UPC zrobi zestawienie kupno-sprzedaż już nie będzie tak wesoło. Dodatkowo można wykonać analizę skrzynek. Absurdalne jest to, że mają przyzwolenie szefostwa. Wystarczy, że zmienią kolor filtra i zarobki spadają o 50%. To powiedz mi jak długo można budować wizerunek firmy prowadząc taką politykę?

pozdrawiam
3
Kierownik 2016-06-25 21:30:15
Zakładają co chcą kupują gdzie chcą najczęściej chińską tandete nikt tego nie sprawdza serwisant przychodzi do klienta bez miernika ,moze jezykiem mierzy tego nie wiem.Standart spada liczy sie kasa .
Cekam tylko jak zajmie się tym PIP kilku podwykonawcòw na umowe a reszta na czarno u podwykonawcòw ,oj ryzykują czekam tylko jak przewiercą np. Gaz i ktoś zginie może wtedy wezmą sie do d...y tej złodziejskiej firmie ktòrą jest upc
3
budry 2016-06-27 00:58:59
nie ,, niezłe'' , tylko TRAGICZNE
Janusze tych czasów... 2016-07-04 13:52:48
Nsyf firma RAK który przetacza się po zdrowym organizmie. Stawki tak zaniżyli że niech was piekĺo pochłonie nieroby, kombinatory oszukańcze.
11
mówię jak jest 2016-07-13 08:35:55
wszystko można załatwić w jeden dzień.tylko wy wolicie pisać komentarze w internecie zamiast się postawić.dogadajcie się którego dnia nie wyjeżdżacie na zlecenia i będzie po temacie.nie ma kim robić więc nikogo nie znajdą . a dzień albo dwa zwłoki to dla nplay palec w d..e . Grzesiu ,obudź się wreszcie ...
Kiedy w końcu Pan P. zostanie zwolniony ?
1
WbrewKorkoracji 2016-08-06 23:09:34
Pracuję 20 lat w tej żałosnej korporacji, czas się obudzić. To nie Bangladesz, w naszym kraju trzeba szanować pracowników. Są ludzie którzy podejmą walkę z korporacją i to będzie koniec korporacji.
4
Młoda962 2016-08-10 15:12:26
jeżeli chodzi o UPC oddział w Tarnowie to bardzo NIE polecam pracy tam! Oszukują z wypłatami, po za tym nie wypłacają pieniędzy od razu tylko na kilka rat. Jak kto woli ale ja po miesiacu dość cieżkiej pracy otzymałam zaledwie 340 zł, a do wypłaty reszty zostało 209 zł . Cały miesiąc pracy za ok 500 zł to raczej niewysoka pensja. Na początku mówią ze dostaniesz 1000 zł plus prowizja od sprzedaży, a okazuje się to zwykłym kłamstwem. Zawsze na początku miesiąca ustalasz cel ile masz sprzedać i jezeli nie sprzedasz tyle ile masz wyznaczone odbijają Ci od wypłaty.
1
Kabel Boss 2016-08-13 17:22:50
Było dać napiwek serwisantowi a ankietę wydrukować i użyć w toalecie.
Może takie zachowanie pomoże fachowcowi na pozostanie w zawodzie nawed przy obecnych realiach? Tyle można zrobić samemu, odżałowac parę groszy i mieć pewność że fachman zrobi dobrze.
Pozdrawiam tych co myślą inaczej.
Kabel Boss 2016-08-13 17:24:35
Było dać napiwek serwisantowi a ankietę wydrukować i użyć w toalecie.
Może takie zachowanie pomoże fachowcowi na pozostanie w zawodzie nawed przy obecnych realiach? Tyle można zrobić samemu, odżałowac parę groszy i mieć pewność że fachman zrobi dobrze.
Pozdrawiam tych co myślą inaczej.
kArol 2016-08-29 00:52:30
Pierwsze spotkanie z Simonem pamiętam we wrześniu 2000 w Mikołajkach, wtedy PTK zmieniało się w UPC.
Glick 2016-09-05 11:46:17
Od jakiegoś czasu (kilka ostatnich lat) firma robi tak zwaną "optymalizację kosztów" , czyli.

- Wyrzucają wszystko co się da w outsourcing,
- Ciągłe pogarszanie warunków pracy,
- Następnie kogo się da zwalniają i zmuszają do samozatrudnienia.
- Oczywiście umowy są z samozatrudnionymi są coraz gorsze.
- Ciągłe zmianach warunków umowy na coraz gorsze. Próba negocjacji kończyła się zastraszaniem.

Kolejnej zmiany nie zdzierżyłem i pożegnałem się z tą dziadowską firmą.
Można ją określić jednym słowem S.H.I.T. najgorszego sortu.
8
aaa321 2016-09-28 17:44:58
ktoś wie jak wygląda praca jako mobilny doradca klienta w UPC? Myślę nad tą pracą, ale nie wiem czego oczekiwać.
1
mrx 2016-10-02 19:20:16
Odkąd Tomasz DAKOWSKI objął stanowisko dyrektora sprzedaży w UPC jest coraz gorzej. "Reformy", które ten człek wprowadził spowodowały, że w UPC można zarobić średnie pieniądze (ok 6 tysięcy na działalności gospodarczej), ale jedynie wypracowując w skali miesiąca masę nadgodzin czyli siedząc w pracy 10-12 godzin dzień w dzień. W salonach średnio 4-5 tys. O dobrych pieniądzach (rzędu 10 tys. i więcej) raczej trzeba zapomnieć. Ten deb-il zrobił takie zmiany, z powodu których w każdym kolejnym miesiącu coraz trudniej zarobić te same pieniądze (system ARPU). Zwykłym pracownikom zabrał, sobie nie. To robot, który patrzy tylko na cyferki. W przeciwieństwie do poprzedniej władzy Dakowski w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma jak się pracownikom żyje co widać w masowych w zwolnieniach i wszechobecnym ogromnym niezadowoleniu z jego szkodliwej pracy.
3
Sara 2016-10-02 19:23:25
Obecnie praca w UPC to porażka. Wyzysk i marne zarobki. Słyszałem że to z powodu nowego dyrektora sprzedaży.
Koko 2016-10-22 18:57:31
UPC. Jest to Urząd Pracy Ciągłej dla monterów i serwisantów.
Marini 2016-10-25 11:52:16
co z tym kupieniem multimedia? moze sie coś poprawi?
1
Tomek 2016-11-06 21:04:17
To były czasy
Robol 2016-11-18 19:56:25
Obecna praca dla UPC w firmach podwykonawczych to DNO i 10 metrów mułu (ciągle malejące stawki za zlecenia przy jednoczesnym zwiększaniu wymagań, obowiązków, biurokracji, smartphonokracji).

Pozdrawiam wszystkich odpowiedzialnych za zmiany, oby to wszystko h... strzelił razem z Wami.

Klienci już niedługo podziękują Wam za wspaniały wynalazek pt "Horajzon".

Technicy, którzy nie mieli w d.... wizerunku firmy zmienią swój stosunek na jedynie zdrową obecnie taktykę olewania wszystkiego tak samo jak UPC sr........ na nas.
4
kubas ;) 2016-11-19 18:35:56
Technicy, którzy nie mieli w d... wizerunku firmy nie zmienili swojego stosunku ;) Oni już odeszli, tak jak ja zrobiłem kilka miesięcy temu. I nie żałuję ;) Mniej nerwów, mniej stresów, mniej godzin w pracy, spokojniejsze dni i więcej czasu na rzeczy ważniejsze, a zarobki znowu godne (w porównaniu do tych z upc w ostatnich miesiącach), jeżeli można tak mówić o zarobkach w Polsce.
1
Zostaw swoją opinię o UPC Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UPC Polska