brak logo

UPC Polska

Warszawa

Opinie o UPC Polska

Kubas instalator 2016-02-27 00:27:12
Dlaczego przedstawiciel upc miałby narzekać na firmę w rozmowie z klientem, którego chce pozyskać dla własnej korzyści? Instalator może ponarzekać i trochę prawdy powiedzieć, ale nikt inny. Handlowcy przy zachęcaniu klienta wielu rzeczy nie powiedzą lub nawet powiedzą o wiele za dużo, ale kłamstw, aby tylko klienta złapać, bo mają z każdej umowy bonus. Później przychodzi instalator i słyszy, że obiecano to, obiecano tamto.
3
PrimaA 2016-02-29 13:29:45
C'est la vie, idziemy do E///
Work 2016-02-29 20:28:46
166 osób zostało sprzedanych do Ericssona........ Tak tu się traktuje ludzi.... Jak zwierzęta.....
3
Sławek\R 2016-02-29 23:14:40
Słyszałem że od 1 marca Ericsson przejmuje linię do obsługi.
szykuje się strajk
Artur 2016-03-03 18:09:20
Cały czas nas sprzedawali: Rytronik-Telewizja Kablowa-UPC-może być teraz Ericsson.
Jesteś chyba wolnym człowiekiem - możesz zawsze zrezygnować i poszukać zajęcia - jeśli myślałeś że w tej firmie przejdziesz na emeryturę to byłeś w błędzie
będzie się działo 2016-03-10 19:49:24
Demonstracja pracowników UPC
W piątek 11 marca pracownicy UPC będą demonstrować przed siedzibą zarządu spółki w Warszawie. Spór w UPC dotyczy przeniesienia 166 pracowników do firmy zewnętrznej. W spółce trwają przygotowania do referendum strajkowego.

- W pikiecie wezmą udział pracownicy UPC z całej Polski. Przywieziemy ze sobą transparenty m.in. z napisem „Nie szanujecie nas = nie szanujecie klienta”. Do ubrań będziemy mieli przyczepione znaczki: „Jestem specjalistą, nie kosztem”. To pierwsza tego typu akcja protestacyjna w historii naszej firmy, ale zarząd swoim postępowaniem nie pozostawił nam wyboru. Mieliśmy nadzieje, że uda się zawrzeć kompromis przy stole rozmów, tak się jednak nie stało – mówi Zbigniew Kaleta, przewodniczący Solidarności w UPC.

W firmie trwa proces przenoszenia 166 pracowników działu technicznego do firmy zewnętrznej. Mają oni zostać objęci 12-miesięczną gwarancją zachowania dotychczasowych warunków pracy i płacy u nowego pracodawcy. - Obawiamy się, że po upływie tego okresu część tych osób zostanie zwolniona, a reszcie zostaną zaproponowane warunki znacznie gorsze od obecnych - wskazuje przewodniczący.

Zakładowa Solidarność domaga się pieniężnych odpraw dla pracowników przenoszonych do firmy zewnętrznej oraz wdrożenia w UPC programu dobrowolnych odejść. - Pracownicy działu technicznego to często ludzie, którzy pracowali w UPC od początku, tworzyli tę firmę. Dzisiaj zarząd pozbywa się ich, nie oferując nic ponad to, co zostało zapisane w Kodeksie pracy. Odprawy i program dobrowolnych odejść w naszej ocenie byłyby uczciwym rozwiązaniem. Po tylu latach pracy odchodzący pracownicy po prostu na to zasłużyli – podkreśla Zbigniew Kaleta.

Dotychczasowe rozmowy Solidarności z pracodawcą nie przyniosły porozumienia. 10 lutego strony sporządziły protokół rozbieżności w ramach trwającego w spółce sporu zbiorowego. 7 marca w siedzibie pracodawcy w Warszawie przeprowadzone zostały rozmowy z udziałem mediatora, ale one również zakończyły się fiaskiem.

W UPC trwają przygotowania do przeprowadzenia referendum strajkowego. Głosowanie ruszy najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu. - Przygotowujemy pytania referendalne. Cały czas jednak liczymy, że zarząd zmieni swoje postępowanie i uda nam się zażegnać trwający konflikt przy stole negocjacyjnym. Natomiast jeżeli tak się nie stanie, a pracownicy opowiedzą się w referendum za rozpoczęciem akcji strajkowej, niewykluczone, że do strajku dojdzie – mówi szef zakładowej Solidarności.

Akcja protestacyjna pracowników UPC rozpocznie się w piątek 11 marca o godzinie 12.30 przed siedzibą UPC Polska przy al. Jana Pawła II 27 w Warszawie.
1
Starszy technik 2016-03-12 15:19:22
Liniowcy narzekacie teraz a co mają powiedzieć serwisanci i instalatorzy firm podwykonawczych? Przez lata traktowali i dalej traktują nas jak szmaty.... zanizaja stawki, podnoszą ilość roboty i wydłużają czas pracy mówiąc przez cały czas ze ludzie wala drzwiami I oknami. Ludzi brak a cześć podziękowała i efekt mamy taki ze wszędzie brakuje ludzi nawet w wawie. Consys zamknął by swoją działalność gdyby nie konsorcjum i ich ludzie którzy są cały czas wypozyczani. Jedynym rozwiązaniem jest zmiana zajęcia. Consys idzie na dno jak Titanic a teraz pytanie czy consorcjum pójdzie za nim... czas pokaże
4
Technik ds.eksploatacji sieci 2016-03-12 15:43:57
Kolego "starszy" nikt z liniowców nie narzeka na pracę tylko na sposób w jaki UPC pozbywa się swoich długoletnich pracowników.Ja na przykład pracuje od roku 1993r.zaczynając od budowy sieci biegając pieszo z rolką kabla, drabiną i torbą narzędziową po mieście bo firma nie posiadała samochodów.Od początku swojej kariery w tej firmie zaliczyłem już chyba wszystkie możliwe stanowiska począwszy od montera,brygadzisty,sprzedawcy ,inkasenta,windykatora,instalatora,starszego technika serwisu po technika ds.eksploatacji sieci włącznie.Myślę ,że Zarząd UPC nie zrobi żadnej łaski jak wypłaci odprawy :(. Jeżeli chodzi o podwykonawców to rzeczywiście lekko nie macie ale to zawdzięczacie to swoim pracodawcom.Ponadto podejmując prace wiedziałeś na jakich warunkach będziesz pracować.
2013 2016-03-14 21:56:36
Przeszedłem podobne etapy jak Ty, tylko nieco szybciej się pozbyto "abonenckiego". Również Ty, teraz poznasz warunki pracy u podwykonawcy.
Pozdrawiam.
1
Consyns 2016-03-17 08:48:44
Hahahaha zwolnieni? kogo by Nplay zwonil? Nplay moze i by chciał byc na takiej pozycji ze by zwalnial ale prawda jest taka ze z kazdym dniem brakuje im pracownikow wiec nie maja kogo zwalniac.
PZDR dla tych co odeszli i przyjeli niewolniczych stawek.
1
Ja 2016-03-18 18:42:25
UPC od 1993r.ciekawe . Zaczynałeś w Holandii?
4
były pracownik 2016-04-01 11:39:16
Moją wcześniejszą wypowiedz skasowali, poszanowanie informatyków jest takie, że się zwalniają i zatrudniają się jako elektrycy w kopalni bo za 2 tyś nie opłaca się pracować.

pozdrawiam
1
były pracownik 2016-04-01 21:39:53
w obecnej sytuacji tez nie zarobisz znam handlowców i narzekają, a w szczególności teraz kiedy nie ma kim robić instalacji. Ludzie czekają badz nie działa. Pamietaj aby premia była klient musi płacić za usługi, a jak wiemy ma 14 dni na rezygnację
2
Wr 2016-04-06 21:54:33
Co do premii handlowców. Na tym stanowisku można było zarobić, ale obecnie pracownicy salonów nie mogą klientom zaoferować nic taniej, niż płacili do tej pory, więc premii nie wyrabiają już i to już się raczej nie zmieni ;) Skąd wiem? Bo znam kilka osób tam pracujących. Co do przedstawicieli handlowych, to kokosy skończyły się w tamtym roku. Obecnie brakuje nawet dobrych promocji, którymi mogliby łapać kolejnych klientów. Znam trzech PH i żaden od grudnia nie wyrobił premii, bo zwyczajnie brakuje chętnych. Jeszcze rok temu wystarczyło, że roznieśli swoje ulotki i tylko czekali na telefony od zainteresowanych, obecnie biegają od drzwi do drzwi próbując podejścia indywidualnego, ale chętnych i tak brakuje. Sprzedaż to raczej kiepska forma pracy dla upc w obecnych czasach.
Pozdrawiam
5
lnv 2016-04-29 16:22:15
W skrócie UPC pogarszało warunki pracy i obniżało stawki instalatorom aż doszło do "zmiany na lepsze" i teraz instalatorów brakuje, zwłaszcza doświadczonych. Serwis liniowy został wypchnięty z UPC, więc teraz scenariusz się powtórzy (niższe płace, gorsze warunki pracy, obniżenie jakości usług). Doświadczeni handlowcy sami uciekają z UPC bo już nie da się zarobić.

Klienci już widzą efekty...
3
Nimfomanka 2016-04-29 17:45:03
Ja pracuje w UPC ponad pięć lat. na stanowisku Specjalisty ds. obsługi i sprzedaży w salonie. Zawsze wyrabiam targety i plany. Kiedyś spokojnie zarabiałam od 3500-4500 zł netto, teraz jest coraz gorzej. pensja niska, targety coraz wyższe. Co miesiąc zmieniane zasady wynagradzania, chore zasady biznesowe. mobbing przełożonych to standard, brak szacunku i poniżenie.
TRZYMAJCIE SIE JAK NAJDALEJ od TEJ FIRMY, W ZMIANE NA LEPRZE NIE WIERZĘ!!!
10
technikupc 2016-05-01 19:12:29
zgadzam sie z " Nimfomanka - 2016-04-29 17:45:03" jestem instalatorem w upc a raczej w n'playu a raczej w jeszcze innym podwykonawcy!!!!! bez umowy !!! bo cały czas obiecują - pieniądze coraz mniejsze i coraz dłużej trzeba na nie czekać ok 45 dni i jeszcze trzeba błagać żeby ci łaskawie wypłacili!!! koordynacja - tragedia (robią w gacie jak dostają emaila z upc) i potem wyżywają się na technikach zero szacunku dla pracownika!!!!!!!!!!
generalnie chcesz być szargany jak szmata idż do pracy dla upc . żal patrzeć na tych nowych na szkoleniach jeszcze nie wiedzą co ich czeka.
ja sam szukam NORMALNEJ pracy .
2
Miki 2016-06-01 07:26:08
To prawda że upc kupiło mulltumedie?
3
erjotka 2016-06-01 19:56:50
Witam, poszukuje monterów z Wrocławia
1
Coco jambo i do przodu 2016-06-02 23:33:59
Uwaga ! Uwaga! Jeleni poszukują.......
1
erjotka 2016-06-03 17:23:26
Sam jesteś jeleń, a ja nie jestem z nsyfu
1
Coco jambo i do przodu 2016-06-03 17:50:25
To czego tu szukasz? Wroclaw sie zes....ral czy co? Brak ludzi do pracy? Za te marne grosze?
erjotka 2016-06-04 00:05:37
Szukam ludzi do pracy, a oferuje umowę, służbowy samochód oraz paliwo, a czy grosze są marne to niech zdecyduje zainteresowany, a zesrał się nsyf i przejmuje na razie część Wrocławia inna firma, a ja wolę docenić fachowców niż brać ludzi z łapanki
Zenosław 2016-06-08 09:36:02
Przedstawiciel Handlowy UPC ds. Sprzedaży Usług Telekomunikacyjnych... współczuję. Kto chce, niech próbuje a dowie się, dlaczego taka rotacja wśród handlowców.
4
budry 2016-06-09 00:42:29
upc się skończyła . nie da się już zarobić w tej firmie . konkurencja wewnętrzna zjada siebie samą . ,,brat brata harata,, a nowy pośrednik w instalacjach to przekręt jak się patrzy !
6
budry 2016-06-11 11:57:17
tu nie idzie o to czy firma ma ofertę , tylko o pracę w tej firmie.
2
północ 2016-06-15 08:45:21
Obecnie technicy zarabiają też na "kradzieży materiału". Wykręcają filtry i tłumiki ze skrzynek, a później je ponownie zabudowują. Jak UPC zrobi zestawienie kupno-sprzedaż już nie będzie tak wesoło. Dodatkowo można wykonać analizę skrzynek. Absurdalne jest to, że mają przyzwolenie szefostwa. Wystarczy, że zmienią kolor filtra i zarobki spadają o 50%. To powiedz mi jak długo można budować wizerunek firmy prowadząc taką politykę?

pozdrawiam
3
Kierownik 2016-06-25 21:30:15
Zakładają co chcą kupują gdzie chcą najczęściej chińską tandete nikt tego nie sprawdza serwisant przychodzi do klienta bez miernika ,moze jezykiem mierzy tego nie wiem.Standart spada liczy sie kasa .
Cekam tylko jak zajmie się tym PIP kilku podwykonawcòw na umowe a reszta na czarno u podwykonawcòw ,oj ryzykują czekam tylko jak przewiercą np. Gaz i ktoś zginie może wtedy wezmą sie do d...y tej złodziejskiej firmie ktòrą jest upc
3
budry 2016-06-27 00:58:59
nie ,, niezłe'' , tylko TRAGICZNE
Janusze tych czasów... 2016-07-04 13:52:48
Nsyf firma RAK który przetacza się po zdrowym organizmie. Stawki tak zaniżyli że niech was piekĺo pochłonie nieroby, kombinatory oszukańcze.
11
mówię jak jest 2016-07-13 08:35:55
wszystko można załatwić w jeden dzień.tylko wy wolicie pisać komentarze w internecie zamiast się postawić.dogadajcie się którego dnia nie wyjeżdżacie na zlecenia i będzie po temacie.nie ma kim robić więc nikogo nie znajdą . a dzień albo dwa zwłoki to dla nplay palec w d..e . Grzesiu ,obudź się wreszcie ...
Kiedy w końcu Pan P. zostanie zwolniony ?
1
WbrewKorkoracji 2016-08-06 23:09:34
Pracuję 20 lat w tej żałosnej korporacji, czas się obudzić. To nie Bangladesz, w naszym kraju trzeba szanować pracowników. Są ludzie którzy podejmą walkę z korporacją i to będzie koniec korporacji.
4
Młoda962 2016-08-10 15:12:26
jeżeli chodzi o UPC oddział w Tarnowie to bardzo NIE polecam pracy tam! Oszukują z wypłatami, po za tym nie wypłacają pieniędzy od razu tylko na kilka rat. Jak kto woli ale ja po miesiacu dość cieżkiej pracy otzymałam zaledwie 340 zł, a do wypłaty reszty zostało 209 zł . Cały miesiąc pracy za ok 500 zł to raczej niewysoka pensja. Na początku mówią ze dostaniesz 1000 zł plus prowizja od sprzedaży, a okazuje się to zwykłym kłamstwem. Zawsze na początku miesiąca ustalasz cel ile masz sprzedać i jezeli nie sprzedasz tyle ile masz wyznaczone odbijają Ci od wypłaty.
1
Kabel Boss 2016-08-13 17:22:50
Było dać napiwek serwisantowi a ankietę wydrukować i użyć w toalecie.
Może takie zachowanie pomoże fachowcowi na pozostanie w zawodzie nawed przy obecnych realiach? Tyle można zrobić samemu, odżałowac parę groszy i mieć pewność że fachman zrobi dobrze.
Pozdrawiam tych co myślą inaczej.
Kabel Boss 2016-08-13 17:24:35
Było dać napiwek serwisantowi a ankietę wydrukować i użyć w toalecie.
Może takie zachowanie pomoże fachowcowi na pozostanie w zawodzie nawed przy obecnych realiach? Tyle można zrobić samemu, odżałowac parę groszy i mieć pewność że fachman zrobi dobrze.
Pozdrawiam tych co myślą inaczej.
kArol 2016-08-29 00:52:30
Pierwsze spotkanie z Simonem pamiętam we wrześniu 2000 w Mikołajkach, wtedy PTK zmieniało się w UPC.
Glick 2016-09-05 11:46:17
Od jakiegoś czasu (kilka ostatnich lat) firma robi tak zwaną "optymalizację kosztów" , czyli.

- Wyrzucają wszystko co się da w outsourcing,
- Ciągłe pogarszanie warunków pracy,
- Następnie kogo się da zwalniają i zmuszają do samozatrudnienia.
- Oczywiście umowy są z samozatrudnionymi są coraz gorsze.
- Ciągłe zmianach warunków umowy na coraz gorsze. Próba negocjacji kończyła się zastraszaniem.

Kolejnej zmiany nie zdzierżyłem i pożegnałem się z tą dziadowską firmą.
Można ją określić jednym słowem S.H.I.T. najgorszego sortu.
9
aaa321 2016-09-28 17:44:58
ktoś wie jak wygląda praca jako mobilny doradca klienta w UPC? Myślę nad tą pracą, ale nie wiem czego oczekiwać.
1
mrx 2016-10-02 19:20:16
Odkąd Tomasz DAKOWSKI objął stanowisko dyrektora sprzedaży w UPC jest coraz gorzej. "Reformy", które ten człek wprowadził spowodowały, że w UPC można zarobić średnie pieniądze (ok 6 tysięcy na działalności gospodarczej), ale jedynie wypracowując w skali miesiąca masę nadgodzin czyli siedząc w pracy 10-12 godzin dzień w dzień. W salonach średnio 4-5 tys. O dobrych pieniądzach (rzędu 10 tys. i więcej) raczej trzeba zapomnieć. Ten deb-il zrobił takie zmiany, z powodu których w każdym kolejnym miesiącu coraz trudniej zarobić te same pieniądze (system ARPU). Zwykłym pracownikom zabrał, sobie nie. To robot, który patrzy tylko na cyferki. W przeciwieństwie do poprzedniej władzy Dakowski w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma jak się pracownikom żyje co widać w masowych w zwolnieniach i wszechobecnym ogromnym niezadowoleniu z jego szkodliwej pracy.
4
Sara 2016-10-02 19:23:25
Obecnie praca w UPC to porażka. Wyzysk i marne zarobki. Słyszałem że to z powodu nowego dyrektora sprzedaży.
Koko 2016-10-22 18:57:31
UPC. Jest to Urząd Pracy Ciągłej dla monterów i serwisantów.
Marini 2016-10-25 11:52:16
co z tym kupieniem multimedia? moze sie coś poprawi?
1
Tomek 2016-11-06 21:04:17
To były czasy
Robol 2016-11-18 19:56:25
Obecna praca dla UPC w firmach podwykonawczych to DNO i 10 metrów mułu (ciągle malejące stawki za zlecenia przy jednoczesnym zwiększaniu wymagań, obowiązków, biurokracji, smartphonokracji).

Pozdrawiam wszystkich odpowiedzialnych za zmiany, oby to wszystko h... strzelił razem z Wami.

Klienci już niedługo podziękują Wam za wspaniały wynalazek pt "Horajzon".

Technicy, którzy nie mieli w d.... wizerunku firmy zmienią swój stosunek na jedynie zdrową obecnie taktykę olewania wszystkiego tak samo jak UPC sr........ na nas.
7
kubas ;) 2016-11-19 18:35:56
Technicy, którzy nie mieli w d... wizerunku firmy nie zmienili swojego stosunku ;) Oni już odeszli, tak jak ja zrobiłem kilka miesięcy temu. I nie żałuję ;) Mniej nerwów, mniej stresów, mniej godzin w pracy, spokojniejsze dni i więcej czasu na rzeczy ważniejsze, a zarobki znowu godne (w porównaniu do tych z upc w ostatnich miesiącach), jeżeli można tak mówić o zarobkach w Polsce.
4
gienionim 2016-12-23 21:14:03
od 2017 roku w UPC szykuje totalne zmiany z zatrudnieniu pracowników
nowsze wrogiem lepszego niestety
hieronim 2016-12-27 21:30:55
To da się tam jeszcze kogoś zwolnić ? :P

Zostały chyba tylko BOKi i Call Center.
Były instalator 2017-01-01 15:46:37
To ten syf jeszcze istnieje
Rozumiem 2017-01-10 07:45:30
Zerknąłem z ciekawości, czy zmiany wciąż idą w znanym kierunku a kadra kierownicza z "warszawki" ciągle sobie gratuluje i premiuje "optymalizację kosztów". Jak widzę UPC wciąż tonie i nic się nie zmieniło (przynajmniej nie na lepsze). Dobrzy handlowcy uciekli a instalatorów/serwisantów serdecznie pozdrawiam bo sam się narobiłem w UPC... za grosze, na własnym paliwie i bez poszanowania prawa pracy. Wszystkim rozważającym związanie się zawodowe z UPC serdecznie odradzam taką opcję.

Nową "jakość" klienci też z pewnością widzą. Ci, których zdarza mi się spotykać pytają do jakiego innego operatora uciekać...
1
Piny 2017-01-12 12:48:49
Aż się nie chce czytać takich smutków. UPC będzie dłużej na rynku niż myślisz. Jak nie umiesz pracować Twój problem ale nie oczerniaj innych. Lepiej by Ci zrobiła praca niż pisanie.
Zostaw swoją opinię o UPC Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UPC Polska