brak logo

UPC Polska

Warszawa

Opinie o UPC Polska

Piny 2017-01-12 12:48
Aż się nie chce czytać takich smutków. UPC będzie dłużej na rynku niż myślisz. Jak nie umiesz pracować Twój problem ale nie oczerniaj innych. Lepiej by Ci zrobiła praca niż pisanie.
1
Arek 2017-01-21 21:39
Szukam instalatorow do pracy w Danii.
az@mactel.pl
2
Arek 2017-01-21 21:41
Szukam instalatorow do pracy w Danii.
az@mactel.pl
1
Molik 2017-01-22 13:39
Słyszałem, że potrzebują człowieka na stanowisko doradcy klienta biznesowego, czy to jest jeszcze aktualne? Jakich zarobków można oczekiwać , czy do tego dochodzą jakieś bonusy? Może są w firmie jakieś dodatki socjalne? Czy rozmowa rekrutacyjna jest trudna?
Rozumiem 2017-01-23 19:56
Zapewniam, że umiem pracować i Twoja uwaga na ten temat jest bezpodstawna. To, że oczekuję uczciwej umowy, godnej pensji i poszanowania prawa pracy faktycznie może Cię zdziwić, skoro jak rozumiem reprezentujesz UPC. Wbrew Twojej sugestii nikogo nie oczerniam a jedynie stwierdzam fakt. Osoby, które mi nie wierzą mogą potwierdzić moją opinię w innych źródłach, lub wyrobić sobie własną zatrudniając się jako handlowiec w UPC, lub instalator u jednego z podwykonawców.
1
Arek 2017-01-25 09:42
Szukam instalatorów do pracy w Danii.
az@mactel.pl
1
Praca praca 2017-01-26 09:37
Jeżeli ktoś z was szuka pracy ale nie chce być tyranem traktowanym jak numer w statystyce to odezwij się do mnie. 3100 podstawy plus prowizje. Praca od 9-17 więcej szczegółów podam przez tel.
518778393
Pozdrawiam
Kaczi 2017-01-31 21:05
Proszę o info. w sprawie tej pracy: kaczi44@wp.pl
Bynio 2017-02-08 23:18
Czy oferta przedstawiciela handlowego w Warszawie jest aktualna? Na rozmowie pytają o jakieś trudne sprawy, czy coś wiecie? Słyszałem, że można dobrze zarobić!. Podobno są jakieś dodatki socjalne? Takie mam informacje od znajomego, który pracuje dla UPC
Kołacz 2017-02-09 01:07
Dakowskiego zwolnili - HIP HIP ... :D ;D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
2
WOTYS 2017-02-09 12:48
Słyszałem, że potrzebują człowieka na stanowisko Doradcy Klienta Biznesowego - Katowice, czy to jest jeszcze aktualne? Jakich zarobków można oczekiwać , czy do tego dochodzą jakieś bonusy? Może są w firmie jakieś dodatki socjalne?
Piękny 2017-02-12 17:43
Myślę, że praca dla UPC jest przyjemnością. Jeśli tylko traktujemy pracę poważnie, lub jest to coś czym się interesujemy. Wszystkie wpisy od rzekomych pracowników o ich problemach z pracodawca to stek bzdur.
JAN 2017-02-15 13:24
HURRRRRRA
Arek 2017-02-15 19:36
Praca w Danii
Pilnie zatrudnimy doświadczonych techników do realizacji przebudowy sieci HFC w Danii.
Prace polegające na: inwentaryzacji dla celów projektowych, pomiarach, wymianie, uruchomieniu wraz z regulacją parametrów transmisyjnych dosyłowych i w kanale zwrotnym – aktywnych i pasywnych urządzeń toru sygnałowego na modernizowanej sieci telekomunikacyjnej. informacje 504-189-233
Doświadczony trener 2017-02-17 16:20
Rekrutacja na trenera ds. sprzedaży. Na pierwszym etapie proponują przygotowanie półtoragodzinnego szkolenia na ulubiony temat. Przez półtora godziny to ja mogę przemawiać za konkretną kasę, a nie za wirtualną obietnicę pracy w tej korporacji.
Poldek 2017-02-18 10:08
Fajna firma i cieszę się , że tu pracuję!!!!!!!!!!!!!!!
wawapracownik 2017-02-20 12:51
dno i wodorosty, omijajcie z daleka :/
sam szukam czegos lepszego
2
Jędrek 2017-02-23 09:31
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, a to jest sprawdzona firma.
czarny222 2017-02-25 13:46
W tej chwili najgorzej ma kanał D2D , nie da się już zarobić.Najwyższe ceny na rynku oraz konkurencja ze strony Biur UPC które rzucają również ulotki i koszą lepszą ofertą,Infolinii ,kanału on line który ma często lepszą ofertę,oraz external.D2D bazują na nowo podłączonych budynkach, jest ich mało bo wypadły nowe miasta, a ten teren jest mocno przechodzony .Po 3 latach odchodzę ,straciłem do siebie szacunek jako doradca jestem dla UPC zerem, marketing nie ma koncepcji na wzrost sprzedaży, stres ogromny bo nie ma gwarancji że zarobi się cokolwiek, a pewność że poniesie się koszty.
1
czarny222 2017-02-25 14:06
Czy zwolnienie Dakowskiego pomoże tej firmie ? , są przesłanki że będzie gorzej, bo teraz już nikt nad niczym nie panuje , tylko kontrola i zabieranie usług kilka dni po zakończeniu miesiąca .D2D w tej firmie się skończył, nie sposób zarobić po zmianie systemu.
majczaj1711 2017-02-25 15:50
Sprawdzona w jakim sensie???
Chyba w kilkuletnim wdrażaniu Horizona;-)
Była, jest i będzie MASAKRA...
Edyta 2017-02-27 13:34
@czarny222 piszesz, że nie ma gwarancji, że zarobi się cokolwiek, czy to znaczy, że w wynagrodzeniu nie ma podstawy?
Byly pracownik 2017-02-27 13:58
UWAGA na NPlay w Gdansku podwykonawca UPC zapomnijcie o wyplatach praca tylko dla ludzi ktorym nie zalezy na wyplacie prawdopodobnie sprawa oddzialu w Gdansku zostanie skierowana do izby skarbowej
4
x 2017-02-28 08:07
możesz coś więcej napisać ??Bo chyba następna firma będzie miała problem
lysy 2017-03-02 13:13
Praca w UPC kończy się.Od 1 kwietnia zwolnienia w Ericssonie, chodzi o pracowników przesuniętych w ubiegłym roku z UPC. Następny etap to przesunięcie działu technicznego do Ericssona.
1
Tragedia 2017-03-03 15:38
To co się tam dzieje przekracza wszystkie granice, wypłaty wahają się o tysiąc zł, nawet jeśli zrobisz więcej niż w poprzednim miesiącu, mnożniki również są zmieniane bez Twojej wiedzy tak samo jak waga zadania, nigdy nie wiesz z czego wynika Twoja wypłata, nie wiesz czego się spodziewać, bo nikt nie potrafi Ci wytłumaczyć dlaczego dostałeś o wiele mniej pieniędzy. Firma zdezorganizowana, jeśli nie nauczysz się jak obejść system to targetu nie zrobisz nigdy. Ludzie non stop odchodzą i przychodzą nowi, których trzeba szkolić ale oczywiście target też musi być zrobiony nawet jak dwa tygodnie siedzisz przy nowej osobie. Tak samo z urlopem, mając urlop na np 2 tyg również nie masz zmniejszonego targetu. Wypłaty wychodzą albo za duże albo za małe, sam nie do końca wiesz czego możesz się spodziewać. SZCZERZE NIE POLECAM!
4
Edyta 2017-03-06 12:08
@Tragedia, a jak z dodatkami?
Pracownik 2017-03-08 12:08
Firma w Gdansku wogile nie zarejestrowana brak wyplat za wykonane prace przebudowa instalacji po NetSatMedia prawdopodobnie nie bedzie za to zaplacone OMIJAC Z DALEKA
Edyta 2017-03-10 11:15
Pracownik, skąd te informacje?
23prim 2017-03-10 19:31
Przepracowałem w firmie 20 lat - dobrze się pracowało dopóki nie przejęła tego KORPORACJA UPC.
Wyssają z ciebie wszystkie soki a potem wyrzucą na bruk bez słowa podziękowania za lata charówki.
2
x 2017-03-10 21:41
czy chodzi o Nplay czy firmę podwykonawcza? którą omijać ? która oszukuje ?
Instalator 2017-03-14 15:21
Nplay to jakies szemrane towarzystwo
4
omnix7 2017-03-14 16:10
Cześć Wszystkim byłem dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko Doradca Klienta Biznesowego w segmencie Small Office/Home Office w oddziale w Gdańsku. Czy ktoś pracował na tym stanowisku, co myślicie na ten temat ? Czy warto podejmować tę pracę ?
Natalia 2017-03-20 11:37
Czy coś wiecej dowiem się o pracy dla "Pricing & Portfolio Specialist"?
nix 2017-04-08 00:16
Jest sprawdzona. Sprawdziłem i rzadko trafia się większe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Lukas 2017-04-11 12:42
Czy stanowisko Trener D2D i Retail jest aktualne, może ktoś wie?
x 2017-04-11 13:29
i tak będzie ,ciekawe kto ich kryje w UPC
Piotr 2017-04-18 20:56
UPC Polska w branży ma trudne warunki do rozwoju. Pracuję w firmie i ogólnie nie narzekam ale nie jest też łatwo. Rynek jest bardzo trudny i ciężko o pozyskiwanie nowych klientów a to jest podstawa do rozwoju firmy. Praca stresująca może nie dla wszystkich?
BrakNicka 2017-05-04 01:02
Witam ,
Jak ktoś chce uczciwie pracować to ani go nikt nie oszuka ani nikt go nie będzie ciągał po urzędach.
Ale Polak to cwaniak... lubi wziąć zasiłek i jeszcze na czarno robić. A że taki cwaniak trafia na innego Polaka cwaniaka to któryś musi być większy cwaniak.

Piszecie o Nplay w Gdańsku - i zgadzam się z wami - trafiliście na większego cwaniaka.
Zamiast podpisać umowę z konkretnym cennikiem, zapłacić swoje 8,5% podatku dochodowego, podatek od luksusu zwany Zusem i mieć pieniądze na czas, to kilku panów dało się nabrać na "hufiec pracy" pod egidą jednego Gdańszczanina który za was brał pieniądze a wy dostawaliście nawet nie wiecie jaki procent...
Ale ..dla Nplaya nawet stroną nie byliście, byliście pracownikami (jak się okazuje nielegalnymi) pana S. który zresztą za ten numer wyleciał.

Tak na marginesie umowa jest jedna w całej Polsce firma N. ma stawki wyjściowe nieco wyższe od T.
Są jakie są nie da się tego zmienić...
Można robić albo zmienić zawód. Wielu robi, zarabiają dobre pieniądze jak na krajowe warunki. Wystawiane Fvat na poziomie 8000zł netto nawet za tzw 1,5 etatu i własny samochód jest sporym zarobkiem.
Tylko ludzie, pracujcie legalnie....płaćcie podatki. zusy. i żyjcie

Branża komunikacyjna jest ciężką. Ceny usług lecą na łeb na szyję. Klientów nie przybywa i w tej chwili jest ich około 1,4mln w UPC. Z tego musi wyżyć firma, firmy Wykonawcze, tantiemy, opłaty, licencje.

Jak na razie tylko UPC znalazło złoty środek i dzięki temu się rozwija. Tak, kosztem pracowników etatowych ale jest to naturalna kolej rzeczy - Outsourcing.
Wiele innych firm nie zauważyło tego wcześniej i popatrzcie jaki ich los...
wspomniany Net Sat Media,wielki Aster, duża Multimedia i wiele wiele regionalnych małych operatorów
i cóż z tego że stawki mieli wysokie... jak nie ma u nich pracy .....
3
majczaj1711 2017-05-04 08:03
Z Aster Panie Brak to akurat inaczej to było.
1
pracownik 2017-05-05 14:35
Nie polecam, praca w sprzedaży UPC to żedana, wciskanie na siłe starszym ludziom telefonów i do tego te załosne zarobki....zwalniam sie
2
Onar 2017-05-06 20:13
A jak.z przejęciem Multimedi?
Leon 2017-05-08 12:26
UPC Polska ma sporą ofertę pracy, czyżby nowe rynki?
Zbych 2017-05-26 11:39
Spora oferta pracy w UPC to nie efekt nowych rynków a rotacji pracowników. Supermarkety i fast-foody również mają sporą ofertę pracy i to cały czas.
sda 2017-05-26 20:35
(usunięte przez administratora) praca. Traktują cie jak zwierze a liderzy mają swoich ulubieńców. U mnie w zespole, był taki jeden rudy Przemek. Jebał firmę jak leci, ale i tak mu dawali teren i klientów. Zmieniam to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
Marysia 2017-06-13 13:29
Pracuję w UPC już parę ładnych lat. Poprzednio pracowałam w małej firmie, 8 godzin dziennie, 5/6 dni w tygodniu. Pieniądze które zarabiałam ledwo wystarczały na opłaty, kredyt hipoteczny, a trzeba było jeszcze nakarmić i siebie i dzieci. Moimi sąsiadami są ludzie, którzy od ponad kilkunastu lat pracują w UPC, tylko w różnych działach. Namówili mnie bym spróbowała swoich sił jako przedstawiciel handlowy. Na początku może i nie było łatwo, w końcu ciężko przestawić się z pracy biurowej na pracę w terenie. Firma organizowała nowo zatrudnionym różne szkolenia, liderzy wychodzili z Nami w teren, chodziliśmy również z doświadczonymi przedstawicielami na spotkania z potencjalnymi klientami. Po jakimś czasie nagle coś zaskoczyło i zaczęłam dość dobrze zarabiać. Zdarzają się miesiące że zarobię kilka tysięcy, ale są również takie i po kilkanaście tysięcy. W końcu stać mnie na normlane życie, nie muszę liczyć każdego grosza, mogę śmiało pójść z mężem na kolację czy do kina, zabrać dzieci gdzieś na wycieczkę. Jeśli ktoś potrafi gospodarować pieniędzmi, to i w gorszym miesiącu bez problemu może żyć na godnym poziomie. Pracownicy jako benefit otrzymują bezpłatną prywatną opiekę medyczną, ubezpieczenie na życie i od nieszczęśliwych wypadków. Firma zapewnia również bezpłatny pakiet usług pracowniczych oraz kartę multisport. Jeśli ktoś pisze, że nie da się zarobić to ma rację, ale tylko w przypadku, kiedy ktoś zamiast się wziąć do roboty, codziennie chodzić w teren i naprawdę się do tego przykładać, to siedzi i czeka aż klienci zaczną Mu z nieba spadać, tak samo jak i pieniądze…
1
Piny 2017-06-20 17:05
Może ktoś wie ile może wyciagnąć przedstawiciel handlowy? Sądzę, że do pensji zasadniczej dochodzi prowizja od sprzedaży? Jakie wyposażenie dostaje ph?
majczaj1711 2017-06-20 18:08
BUUUUUHAHAHHAHA:-)
1
NigdyWięcej 2017-06-21 12:13
Byłem instalatorem w UPC, firma podwykonawcza NPLAY w Warszawie.
Minusy:
-Pierwsza wypłata? Po dwóch miesiącach.
-Godziny pracy? Teoretycznie od 9.00 - 21.00 ,w praktyce od 8.00 - do ostatniego zlecenia. (Jak się człowieku nie wyrobisz do 21.00 a klient nie zgodzi się na przełożenie instalacji na kolejny dzień to sorry, siedzisz aż skończysz. A jak wrócisz do domu to dalej praca bo trzeba zlecenia pozamykać.
-Jeździsz własnym autem, za paliwo nie zwracają.
-Nerwy, stres.
-Często musisz sam organizować sobie narzędzia pracy na przykład klucze do LB musisz sobie pożyczyć od innego instalatora i dorobić na własną rękę (tych skrzynek z kablami na klatkach czy w piwnicach bloków).

Plusy:
-Wypłaty (ale też trzeba albo dobrze kombinować albo być robotem, żeby wykręcić ładne sumki)
1
Piny 2017-06-24 22:32
Co to się dzieje, że UPC ma taką długą listę ofert pracy? Jakieś nowe kontrakty podpisali? Jak ktoś wie bardzo proszę podzielić sie na forum. Jak firma się rozwija to człowiek jest spokojny.
Zostaw swoją opinię o UPC Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UPC Polska