brak logo

GLS

Wrocław

Opinie o GLS

... 2014-04-08 18:16:04
Roboty coraz więcej, kasa ta sama(czasami nawet i mniej), a obietnice podwyżek jak zwykle poszły w zapomnienie :/
1
Podwyżki? 2014-04-20 23:17:02
hehe
Aga 2014-05-19 21:04:12
Obsługa skandaliczna ! Nie polecam. Kurier pojawia sie jeśli ma na to ochotę,a potem i tak trzeba odebrać przesyłkę w innej części miasta w punkcie odbioru. Sami przekazują nieaktualne dane w mailu - adresy punktów, które nie istnieją. Porażka !!!! Radzę unikać, bo ja mam taki zamiar.
1
były pracownik 2014-05-27 10:05:01
Praca jak w obozie a co poniektórzy ludzie zachowują się jak małpy
7
boniek 2014-07-13 22:21:29
Zacznijmy od tego ze polowa urządzen do transportu paczek w tej firmie jest niesprawna niemówiąc o magazynierach którzy mają bogatą przeszłość kryminalną lub walą w kAnał a przewoznik choć by chcial nie może odpowiednio wynagrodzić kuriera bo pójdzie odrazu z torbami dzięki kochanym dyrektorom i kierownikom któży mają zakodowane wyegzekfować za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] premie TANIOŚĆ i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] statystyki sprowadzcie sobie chinoli zasrance bedziecie mieć mega jakość ZAMIEŻACIE PODJĄĆ WSPÓŁPRACE GRÓBO SIĘ ZASTANÓWCIE POZDRAWIAM
Mieczysław Bączysław 2014-07-21 18:04:39
do @podwyżki: zacznijmy wreszcie NORMALNIE pracować jak ludzie NIE MASZYNY do 5 nad ranem. Praca będzie solidna i sami weźmiemy podwyżkę ;)
Jeszcze jedno! Słyszałem że praca na pierwszej i drugiej zmianie jest ciężka.. Zapraszam na trzecią, a zmienicie zdanie :D
3
jan palony 2014-10-07 17:53:04
jaka jest opłacalność bycia kurierem w stosunku do np robola na magazynie?
suchy 2015-01-16 15:17:54
Praca prosta choć zwykle ciężka poza samym rozładunkiem. No chyba że jest jedna ekipa 3 osobowa z przodu. Nawet kompletni idioci dobrze sobie radzą w tego typu pracą jeśli maja choć odrobinę chęci ;) Dla beztalenci to chyba jedna z nielicznych firm która umożliwia w miarę godne zarobki i jakiś awans(jeśli takowy istnieje). Oczywiście nie mam tu na myśli wszystkich.
Zainteresowana 2015-01-30 11:19:05
Witam.
Proszę o informację jak wygląda praca w biurze a dokładniej Specjalista ds. Obsługi Klientów. Chodzi o wynagrodzenie i czy praca jest ciężka...
2
Dominik 2015-01-31 04:47:33
Ta praca to poraszka! Starasz się jak możesz a jeszcze poganiają. Nie Polecam!
4
traitor 2015-03-08 12:54:55
no to aplikuj , bo akurat samochód , telefon i laptop rzeczywiście są w ofercie od GLS. Po za tym widziałem ,że swoim nowym pracownikom na stanowisku specjalisty ds sprzedaży oferują również umowę o pracę , opiekę medyczną i pakiet sportowy czy też pakiety szkoleń i premię za osiagane wyniki . chyba więcej nie trzeba ;)
lol 2015-04-23 09:17:08
Potwierdzam opinie agi a w szczególności omijać z daleka filie w Czeladzi.
... 2015-05-13 15:37:06
jesli nie jestes w stanie podpisac sie pod swoim postem to sie nieodzywaj. jesli jestes taki kozak to powiedz to prosto w twarz a nie pierdy wypisujesz. Dziękuje
OMEGA 2015-05-14 04:30:58
Gratuluję wyobraźni, uważam że masz predyspozycje na baśniowego pisarza.
Zdzichu z gazowni. 2015-05-22 14:36:16
Dominator a z nim prokurator ;) Dominiku zapomniałeś że poza przyjściem trzeba jeszcze pracować. Ponad pół roku na Wrocławiu to pogarda!
pepa 2015-07-25 09:17:09
Nieroby muszą omijać GLS Czeladź...
twój stary 2015-07-27 17:15:07
@papa Słabe leszcze w ogóle unikają załadunku. Zaczynają płakać a na następny dzień L4. Kierownictwo ma zbyt miękkie serce i dlatego istnieje taka patologia. Zamienmy tył z przodem miejscami to dopiero będzie lament.
Szukajacy pracy 2015-08-17 20:44:26
Szanowni Państwo,
Ile się zarabia w Gls na stanowisku specjalista ds. obsługi klienta?
Na czym polega ta praca?
bogdan 2015-08-29 07:24:45
Bałagan i złośliwa obsługa klienta. Z Wrocławia firma dzwoni, że mają moją przesyłkę i pytają czy przyjadę odebrać. Ja odpowiadam, że mogę przyjechać odebrać przesyłkę, ale pod warunkiem, że GSL zapłaci za kurs taxi z Legnicy do Wrocławia. W Legnicy kurier przyjmuje paczkę do dostarczenia bez dokumentacji. Przyjechał i pokazał, że ma paczkę ale nie ma dokumentów i nie może przekazać paczki odbiorcy. Uważam że firma GSL z Wrocławia celowo wysłała przesyłkę bez dokumentacji tak wynika z mojej rozmowy z przedstawicielem GLS Wrocław.
igor 2015-08-31 18:35:27
nieprawda że obsługa klienta jest złośliwa. Na kasie pani była bardzo miła ale wstydliwa. Praca w ogole za szybka. Nie wiem poco sie tak spieszyc jesli mozna zrobic wszystko dokladniej i lepiej. pozdrawiam chlopakow z 3 zmiany bo odwlaja kawaldobrej roboty.
mastercook 2015-09-05 13:59:03
Nie polecam pracy na drugiej zmianie. Jest anemik co tylko drze jape i uwarza sie za niewiadomoco.
adam 2015-09-05 16:06:05
Praca niewolnicza za małe pieniądze.. wszystkie opinie negatywne są prawdziwe...
jasiu 2015-09-06 08:50:01
Mnie się podoba pracuje juz pare miesięcy jako kurier w GLS Czeladź i jest ok Pozdrawiam wszystkich kurjerów, oraz cała kadre. Macie pytania to piszcie.
Wrocławiak nocka 2015-09-15 04:04:01
u nas na magazynie problem jest taki, że większość dokumentów jest przyklejana na zewnątrz przesyłek. Czasami jest tak, że się coś odklei i zgubi. codziennie sam mam w rękach kilka sztuk dokumentów, które przyjechały luzem po taśmie i nie wiadomo z której to przesyłki.
anemikanemik 2015-10-03 11:09:19
no to jak anemik daje radę ,a Ty nie dałeś i piszesz na internecie,to świadczy jedynie o Tobie.....
Rambo Sparta 2015-11-04 02:27:43
Generalnie rzecz biorąc firma pozwala kraść gdyż ma umowę z firmą ubezpieczeniową i cały myk polega na tym że szefowie przymykają oko gdy znikną jakieś perfumki lub gdy Led wypadnie z otwartej paki bo nawet na tym zarabiają..Nawet fajnie się tam pracuje ale na nockach jak ktoś umie kraść na dłuższą metę....Raczej nie polecam mnie jakieś 7 lat temu podkusiło ale kierownictwo spoko się zachowało ale perfumke bez uszkodzeń wziął sobie kierownik..Tak,że wszyscy tam kradną więc jak nie umiesz stealować to się tam nie pchaj..Co do pracy ciekawa opcja dla studentów możliwe wybory zmian,płaca mała ale bywają zmiany że stoisz 6h,8h[nie wiem teraz jak wy tam pracujecie]i nic nie robisz może ułożysz 20 paczek..Ja tam z kumplami w pracy wciągałęm,paliłem,trochę się poukładało paczki a po robocie na piwo ps.Sparta Wrocław
do Rambo@ 2015-11-20 04:15:14
Chyba na czasie nie jesteś bo teraz to i nawet w ciągu minuty ułożysz więcej paczek niż Ty miałeś całej nocy. Wielki brat czuwa nad tym aby głupiutkie owieczki nie błądziły. Twierdzisz że wszyscy kradną.. Złodziejstwo to poważne oskarżenie!
Orzeszek 2015-11-26 04:47:14
Ogólnie nie ma z tym większego problemu. Częstotliwość jarania zależy na jakim robisz stanowisku danego dnia. No chyba, że przeginasz to nie zajarasz.
Patryśka 2015-12-18 19:37:17
Nie polecam. Kurier chamski. Przesyłka cała brudna. Do tego kurier nie dowiózł przesyłki do domu tylko zostawił w punkcie odbioru ponieważ było już późno ( godzina 20.00) i nie chciało mu się jechać !
jaś 2016-03-05 09:08:04
Acha, brawo, miał warować pod drzwiami do 20? Ludzie nie zamawiajcie paczek jak nie macie szacunku do kuriera.
2
mama kuriera 2016-03-08 12:53:53
A koszty za auto, paliwo ponosi kurier.
jegoWYSOKOSCgracjan 2016-03-08 23:04:05
teraz to spokoj na drugiej zmianie
AndrzejGołota 2016-03-09 18:55:56
No tak.. u was spokój, więc reszta roboty spoczywa na trzeciej zmianie i bałagan się robi... Oby rozbudowa hali coś zmieniła na lepsze.. OBY!
zajarka 2016-04-14 20:21:35
Ma się zmienić ilość osób na strykowie. Bodajże chyba 4 bo za ciężko jest. Na 3 zmianie jeśli nie ma pomocnika to praca nie rusza. Jak oni to zrobią nie wiem.. Dodatkowo limity jarania i zakaz siedzenia na schodach ramp. Wszystko idzie w dobrym kierunku :)Miłej pracy życzę.
miau miau 2016-04-18 22:13:26
do zajarka zapomniales dodac zakaz udawania orangutana i zatruwania zycia na sortowniku xd
dora 2016-05-09 23:30:13
Burdel na kolkach ,szkoda ze zanim wybralam uslugi GLS nie poczytalam opini o nich.W zyciu nie czekalam tak dlugo na paczke,nikt nie umial podac rzetelnych informacji i niekompetencja z chamstwem.Nie polecam
2
kierowca 2016-05-22 19:49:03
dziwną sytuacje miałem gdy ostatnio odjeżdżałem późną nocą. Mianowicie coś dość sporego biegało przy płocie. Z początku myślałem że topies, ale pies chyba tak sie nie zachowuje i jakieś piski wydaje choć ciężko stwierdzić w takim hałasie i odległości.
haha 2016-05-22 22:51:13
zapewne yeti ze skanerem w ręku ;D
1
syn bogdana 2016-06-30 12:57:15
jeden wielki bajzel nic sie nie zmienilo a kazdy chce tylko siedziec i czekac na gotowe
Norbert 2016-07-29 22:30:15
Hej co powiecie o pracy specjalisty ds reklamacji, zarobki, atmosfera itp?
2
w20 2016-08-09 19:32:10
Kurier bardzo nie grzeczny cytuję jak wypowiedział się na temat mojego psa "To jest coś dla tej pieprzonej siksy szczekającej", KOSZMAR!!!!!!!
jurek ogórek 2016-08-13 20:00:29
Kurier? Jak nocka to idz do worka i zapraszamy jak sie nie boisz ostrej harówy z wydzieraniem na ciebie mordy. Jeśli twoje podejście do pracy to lelum polelum to zapraszam do ochrony!!
GLS Poznań 2016-09-10 17:33:31
Pracowałam jako specjalista w reklamacjach. Szalone tempo i wciaz takie same reklamacje, liczone w tysiacach - zaginione paczki, uszkodzone, (zalane, potłuczone), wykradzione towary i in. Praca dla robota, korporacyjnego zombie. Mimo moich fakultetów nie byłam miłe widziana i podziękowano mi po 3 m-cach w taki sposób, jak nikt nigdy w życiu mnie nie potraktował ( z marszu, na korytarzu informacja, że zostały mi jeszcze dwa dni i mam wziąć urlop, bo juz nie chcą mnie widzieć). W poprzedniej dużej korporacji gdy odchodziłam, to szczerze żałowali. Przepracowałam w niej 8 lat!
No cóż, normy wyrobione, ale o kulturze to już zapomniano. Przykre doświadczenie.
1
xxxx 2016-09-28 20:12:45
Witam wie ktoś może na czym polega w GLS na kolejnym etapie rekrutacji sesja AC na stanowisko specjalista ds. sprzedaży?? z góry dzięki
cv 2016-10-01 22:13:43
@z rynku no ale przeciez na kazdym stanpowisku sa inne te zarobki i zaleza tez na pewno od wielu czynnikow prawda?:) np. od takiego stazu pracy jaki sie ma
czarny 2016-10-25 12:42:39
Witam,
proszę o informację co do stanowiska
Specjalista ds sprzedaży.
Interesuje mnie podstawa , premie , plan no i oczywiście atmosfera.
Za info typu widziałem ...jeżdżą samochodem typu ...... z góry dzięki . Jestem z branży od kilku lat. Oczekuję sprawdzonych informacji.
1
Hubert 2016-11-03 10:51:47
Zapraszam do InPost, hajs sie zgadza
wariat3 zmianaWRO 2016-11-15 13:35:12
ogólnie ciężka robota , z czasem coraz cięższa , coraz więcej kontenerów coraz mniej ludzi , nowi przychodzą a na drugi dzień ich nie ma a i tak każdy 'świerzak' dostaje najłatwiejsze stanowisko na pierwszy raz , do tego wyobraz sobie opcje , że jebiesz od marca przez agencje , która rżnie cie na hajs i ogólnie opóściłeś 5 dni nie byłeś na rzadnym l4 czy urlopie , przez pierwsze 3 miechy dojeżdżałeś 50 km od wro zanim coś wynajołeś traciłeś 4- 6 godz. na dojazdy codziennie a oni biorą na umowe gls typka co prawie zawsze się spóżniał i brał jak najłatwiejsze stanowisko a jak dostał coś innego to walił fochy xD
Jestem chyba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e tam robie , nie mogę się doczekać kiedy znajde coś innego .
Podsumowując : małe zarobki (powyżej 2500 nie ma co liczyć) roboty whuj (z czasem coraz więcej)
ludzi mało , każdy kombinuje l4 itp. , nikt cie nie doceni nawet jak będziesz się starał .są okresy , że jest mało ludzi i np. robią zwózke butów i jebiesz od 19 do 4 , szatnie małe w szafeczkach ledwo się mieścisz a i z nich czasami coś znika , bo pierwsza zmiana musi coś dorobić a przecież na ich zmianie nie ma ochrony xD .
1
rozczarowany postawą kierownictwa 2016-11-16 19:11:39
Do przedmówcy: NIE WSZYSCY BIORĄ L4 :) a przynajmniej część nie, ale z całą wspomnianą resztą co napisałeś się w 100% zgadzam. Faktycznie tych co często nie ma w pracy RUTYNOWO palą jana i dobrą minę do złej gry, bo reszta nic z tym nie może zrobić. Przez te walenie. w h$%^ reszta obrywa bo marne grosze dostanie za nadgodziny, a na kolejny dzień brakuje siły na nastepną prace. Musi powrócić stary system zabierania premii za L4 to nie będzie trzeba zwalniać, bo sami odejdą. Zawsze to szansa na znalezienie pracowników W OGÓLE CHCĄCYCH PRACOWAĆ.
PeanutMan 2016-11-17 03:46:53
do @wariat3 - nie matw sie nie przedlzom mu umowy bo nikt go nie lubi i nie kocha taki janzbędny
1
Zostaw swoją opinię o GLS - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GLS