brak logo

GLS

Wrocław

Opinie o GLS

Rambo Sparta 2015-11-04 02:27
Generalnie rzecz biorąc firma pozwala kraść gdyż ma umowę z firmą ubezpieczeniową i cały myk polega na tym że szefowie przymykają oko gdy znikną jakieś perfumki lub gdy Led wypadnie z otwartej paki bo nawet na tym zarabiają..Nawet fajnie się tam pracuje ale na nockach jak ktoś umie kraść na dłuższą metę....Raczej nie polecam mnie jakieś 7 lat temu podkusiło ale kierownictwo spoko się zachowało ale perfumke bez uszkodzeń wziął sobie kierownik..Tak,że wszyscy tam kradną więc jak nie umiesz stealować to się tam nie pchaj..Co do pracy ciekawa opcja dla studentów możliwe wybory zmian,płaca mała ale bywają zmiany że stoisz 6h,8h[nie wiem teraz jak wy tam pracujecie]i nic nie robisz może ułożysz 20 paczek..Ja tam z kumplami w pracy wciągałęm,paliłem,trochę się poukładało paczki a po robocie na piwo ps.Sparta Wrocław
do Rambo@ 2015-11-20 04:15
Chyba na czasie nie jesteś bo teraz to i nawet w ciągu minuty ułożysz więcej paczek niż Ty miałeś całej nocy. Wielki brat czuwa nad tym aby głupiutkie owieczki nie błądziły. Twierdzisz że wszyscy kradną.. Złodziejstwo to poważne oskarżenie!
Orzeszek 2015-11-26 04:47
Ogólnie nie ma z tym większego problemu. Częstotliwość jarania zależy na jakim robisz stanowisku danego dnia. No chyba, że przeginasz to nie zajarasz.
Patryśka 2015-12-18 19:37
Nie polecam. Kurier chamski. Przesyłka cała brudna. Do tego kurier nie dowiózł przesyłki do domu tylko zostawił w punkcie odbioru ponieważ było już późno ( godzina 20.00) i nie chciało mu się jechać !
jaś 2016-03-05 09:08
Acha, brawo, miał warować pod drzwiami do 20? Ludzie nie zamawiajcie paczek jak nie macie szacunku do kuriera.
8
mama kuriera 2016-03-08 12:53
A koszty za auto, paliwo ponosi kurier.
jegoWYSOKOSCgracjan 2016-03-08 23:04
teraz to spokoj na drugiej zmianie
AndrzejGołota 2016-03-09 18:55
No tak.. u was spokój, więc reszta roboty spoczywa na trzeciej zmianie i bałagan się robi... Oby rozbudowa hali coś zmieniła na lepsze.. OBY!
zajarka 2016-04-14 20:21
Ma się zmienić ilość osób na strykowie. Bodajże chyba 4 bo za ciężko jest. Na 3 zmianie jeśli nie ma pomocnika to praca nie rusza. Jak oni to zrobią nie wiem.. Dodatkowo limity jarania i zakaz siedzenia na schodach ramp. Wszystko idzie w dobrym kierunku :)Miłej pracy życzę.
miau miau 2016-04-18 22:13
do zajarka zapomniales dodac zakaz udawania orangutana i zatruwania zycia na sortowniku xd
dora 2016-05-09 23:30
Burdel na kolkach ,szkoda ze zanim wybralam uslugi GLS nie poczytalam opini o nich.W zyciu nie czekalam tak dlugo na paczke,nikt nie umial podac rzetelnych informacji i niekompetencja z chamstwem.Nie polecam
4
kierowca 2016-05-22 19:49
dziwną sytuacje miałem gdy ostatnio odjeżdżałem późną nocą. Mianowicie coś dość sporego biegało przy płocie. Z początku myślałem że topies, ale pies chyba tak sie nie zachowuje i jakieś piski wydaje choć ciężko stwierdzić w takim hałasie i odległości.
haha 2016-05-22 22:51
zapewne yeti ze skanerem w ręku ;D
1
syn bogdana 2016-06-30 12:57
jeden wielki bajzel nic sie nie zmienilo a kazdy chce tylko siedziec i czekac na gotowe
1
Norbert 2016-07-29 22:30
Hej co powiecie o pracy specjalisty ds reklamacji, zarobki, atmosfera itp?
4
w20 2016-08-09 19:32
Kurier bardzo nie grzeczny cytuję jak wypowiedział się na temat mojego psa "To jest coś dla tej pieprzonej siksy szczekającej", KOSZMAR!!!!!!!
jurek ogórek 2016-08-13 20:00
Kurier? Jak nocka to idz do worka i zapraszamy jak sie nie boisz ostrej harówy z wydzieraniem na ciebie mordy. Jeśli twoje podejście do pracy to lelum polelum to zapraszam do ochrony!!
1
GLS Poznań 2016-09-10 17:33
Pracowałam jako specjalista w reklamacjach. Szalone tempo i wciaz takie same reklamacje, liczone w tysiacach - zaginione paczki, uszkodzone, (zalane, potłuczone), wykradzione towary i in. Praca dla robota, korporacyjnego zombie. Mimo moich fakultetów nie byłam miłe widziana i podziękowano mi po 3 m-cach w taki sposób, jak nikt nigdy w życiu mnie nie potraktował ( z marszu, na korytarzu informacja, że zostały mi jeszcze dwa dni i mam wziąć urlop, bo juz nie chcą mnie widzieć). W poprzedniej dużej korporacji gdy odchodziłam, to szczerze żałowali. Przepracowałam w niej 8 lat!
No cóż, normy wyrobione, ale o kulturze to już zapomniano. Przykre doświadczenie.
4
xxxx 2016-09-28 20:12
Witam wie ktoś może na czym polega w GLS na kolejnym etapie rekrutacji sesja AC na stanowisko specjalista ds. sprzedaży?? z góry dzięki
cv 2016-10-01 22:13
@z rynku no ale przeciez na kazdym stanpowisku sa inne te zarobki i zaleza tez na pewno od wielu czynnikow prawda?:) np. od takiego stazu pracy jaki sie ma
czarny 2016-10-25 12:42
Witam,
proszę o informację co do stanowiska
Specjalista ds sprzedaży.
Interesuje mnie podstawa , premie , plan no i oczywiście atmosfera.
Za info typu widziałem ...jeżdżą samochodem typu ...... z góry dzięki . Jestem z branży od kilku lat. Oczekuję sprawdzonych informacji.
5
Hubert 2016-11-03 10:51
Zapraszam do InPost, hajs sie zgadza
1
wariat3 zmianaWRO 2016-11-15 13:35
ogólnie ciężka robota , z czasem coraz cięższa , coraz więcej kontenerów coraz mniej ludzi , nowi przychodzą a na drugi dzień ich nie ma a i tak każdy 'świerzak' dostaje najłatwiejsze stanowisko na pierwszy raz , do tego wyobraz sobie opcje , że jebiesz od marca przez agencje , która rżnie cie na hajs i ogólnie opóściłeś 5 dni nie byłeś na rzadnym l4 czy urlopie , przez pierwsze 3 miechy dojeżdżałeś 50 km od wro zanim coś wynajołeś traciłeś 4- 6 godz. na dojazdy codziennie a oni biorą na umowe gls typka co prawie zawsze się spóżniał i brał jak najłatwiejsze stanowisko a jak dostał coś innego to walił fochy xD
Jestem chyba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e tam robie , nie mogę się doczekać kiedy znajde coś innego .
Podsumowując : małe zarobki (powyżej 2500 nie ma co liczyć) roboty whuj (z czasem coraz więcej)
ludzi mało , każdy kombinuje l4 itp. , nikt cie nie doceni nawet jak będziesz się starał .są okresy , że jest mało ludzi i np. robią zwózke butów i jebiesz od 19 do 4 , szatnie małe w szafeczkach ledwo się mieścisz a i z nich czasami coś znika , bo pierwsza zmiana musi coś dorobić a przecież na ich zmianie nie ma ochrony xD .
3
rozczarowany postawą kierownictwa 2016-11-16 19:11
Do przedmówcy: NIE WSZYSCY BIORĄ L4 :) a przynajmniej część nie, ale z całą wspomnianą resztą co napisałeś się w 100% zgadzam. Faktycznie tych co często nie ma w pracy RUTYNOWO palą jana i dobrą minę do złej gry, bo reszta nic z tym nie może zrobić. Przez te walenie. w h$%^ reszta obrywa bo marne grosze dostanie za nadgodziny, a na kolejny dzień brakuje siły na nastepną prace. Musi powrócić stary system zabierania premii za L4 to nie będzie trzeba zwalniać, bo sami odejdą. Zawsze to szansa na znalezienie pracowników W OGÓLE CHCĄCYCH PRACOWAĆ.
1
PeanutMan 2016-11-17 03:46
do @wariat3 - nie matw sie nie przedlzom mu umowy bo nikt go nie lubi i nie kocha taki janzbędny
1
antyrezus 2016-12-19 16:25
wszytstko powyżej sama prawda stoją jak barany i gadają głupoty a sortujacy tylko sciaga za tych pajaców
1
zawiedziona 2016-12-21 20:02
nepotyzm w GLS-Lisi Ogon, po co rekrutacje, 1000 etapow, ac jak i tak biorą osobę z polecenia?
1
Teddy 2017-01-03 13:21
Nie polecam. Zdecydowanie nie polecam.
Paczka nadana w piątek nie dotarła do dziś tj. do wtorku. Podobno odkleiła się nalepka z adresem i nie wiedzą gdzie jest. Nie polecam. Teddy.
Grubassss 2017-01-10 16:38
Węgiel i gaz drożeje to i nie ma gorącej wody do kąpieli. Lada moment zaczniemy palić palety i kartony ;)
Maciejke 2017-01-25 00:09
Ile tam można zarobić na start na magazynie? Ile płacą za godzinę? Czy praca bardzo ciężka?
1
Cgdd 2017-02-07 06:21
Nie polecam nikomu śmieszne zarobki ciężka praca
4
Lukasboj 2017-02-10 16:08
Jeśli chodzi o trzecią zmiane :
Wady : ciężka praca , ciężkie paczki , w zime na hali piźdźi bardziej niż na dworze w kontenerze jak w chłodni , w lato duszno momentami słabo się robi , zarobki słabe (słabe whuuu... jeśli pomyśleć , że to godziny nocne) kierownictwo idioci totalni siedzą na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie rozumieją , że ludzie czasami rady nie dają przeżucać kilkanaście to paczek codziennie, częste urazy stawów , kręgosłupa itd.
ZASADY BHP TAM NIE ISTNIEJA.
Ryzyko wypadku na magazynie ogromne , wszystko może się zdzarzyć.
Ludzie , którzy tam pracują to ludzie , którzy mieliby problem znaleźć gdziekolwiek prace , bo albo ćpaja albo piją , albo to I to, ale tu ich nie wyrzucą , bo chętnych do tej pracy jak na lekarstwo (ciekawe czemu??? ;) )

Zalety: możesz pić , ćpać , najwyżej do domu cię odeślą I powiedzą żebyś jutro przyszedł , I to na tyle więcej mi na tą chwile do głowy nie przychodzi .

3
dresik 2017-02-16 19:05
Niestety powyrzsza opinia to prawda. Zaladunek chyba najgorszy.. Bol kregoslupa i nadgarsztków a nastepnie l4 i tak w kolo
1
news 2017-03-23 15:28
ktos moze sie wypowiedziec o stanowisku Spedytor przesylek kurierskich?
Wilk 2017-03-28 00:09
Jesli tyrasz za 2tysie to idz do lekarza tego od głowy
1
Wilk 2017-03-28 00:22
Kurier to ciezki kawał chleba a wynagrodzenie...hm smiech na sali sortownik tylko dla kamikadze i tyle w tym temacie.
1
Iwona 2017-03-30 10:02
@Wilk długo już pracujesz w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twojego doświadczenia. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy GLS?
JokeR1BY 2017-04-20 11:40
Czy warto iść na rozmowę na Informatyka Regionalnego? Jakie warunki na podobnym stanowisku?
karol 2017-05-12 12:49
kurierzy to masakra jest najgosze jest to ze kłamią a paczek nie dostarczają pisząc brak adresta w domu totalne dnoooooooooooooo
1
Aicha 2017-06-19 20:04
NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE SZCZEGÓLNIE NA STANOWISKU SPECJALISTA DS ROZWOJU SIECI PARCEL SHOP !!!! Praca z niską podstawą bez płatnych nadgodzin i bez premii na okresie próbnym i miesiąc po nim . Wycisną cię jak cytrynę by potem chamsko podziękować. Nie przedłużają umowy mimo realizacji planu podając niemerytoryczne powody nie przedłużenia umowy. Kierownik szuka co 3 miesiące kolejnej naiwnej osoby która będzie pracować po 12 godzin za samą podstawę bo wydaje mu się że nie dasz rady ...UWAŻAJCIE NA TĄ PRACĘ JEŚLI NIE CHCECIE MIEĆ PROBLEMÓW FINANSOWYCH MOŻECIE PRZEGAPIĆ SZANSĘ NA PRACĘ W NORMALNEJ FIRMIE PRACUJĄC TUTAJ. Przez rok przewinęło się mnóstwo osób i wiem co mówię ...
1
Pączkozjad 2017-06-24 09:11
Mówisz o Wrocławiu ? Czy o innym terenie ?
aisha 2017-07-05 10:41
Tak o dolnym śląsku woj.opolskim natomiast kierownictwo jest z centrali z Poznania....
Iwona 2017-07-05 11:12
@Aicha
piszesz, że przez firmę przewinęło się w ciągu roku wiele osób. Masz na myśli konkretnie stanowisko Specjalista ds rozwoju sieci parcel shop? Czy inne działy również mają problemy z rotacją?
jula 2017-08-20 22:52
Aicha czy można pogadac z Toba na priv? jakiś mail? ide w tygodniu na rozmowę właśnie jako spec sieci parcel
AICHA 2017-08-22 11:23
adellaa@op.pl
Iwona 2017-09-05 13:33
@jula jak przebiegła Twoja rozmowa kwalifikacyjna? Ile było etapów rekrutacji? Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie? I czy wymagania są duże? A może udało Ci się dostać do firmy GLS i powiesz coś o swoich pierwszych doświadczeniach w pracy?
EmJ 2017-09-13 19:08
Też dostałem zaproszenie. Aicha, Twój wpis brzmi dramatycznie a niby stanowisko brzmi całkiem sensownie... ile oferują podstawy?
zawiedziony klient 2017-09-14 15:43
Witam. Najgorsza w sumie firme kurierska, z jaką współpracowałam to firma GLS. Paczka do firmy do Nas była wysłana 4 dni temu. Z kolei 3 dni wstecz ma status w doręczeniu - i tu zaczyna się cała zabawa. Mijają 3 dni - i paczka co dnia ma ten sam status. Nikt w odziale nie umie powiedzieć dlaczego. Paczki nadal nie mam. A kurier nie odbiera od 3 dni telefonu. Jakis absurd. Nadawca skłąda reklamację łącznie na kuriera. Nigdy w życiu już GLS!
Iwona 2017-09-22 02:14
@EmJ czy byłeś na rozmowie w firmie GLS? Czy powiesz jak przebiegła? Czego można się spodziewać? Jakie trzeba mieć doświadczenie? Czy ktoś podzieliłby się swoją opinią na temat pracy w firmie? Jak wam się podoba praca?
Smug 2017-10-18 13:45
Moja opinia to 0 ponieważ paczka nie doszła w ten dzień co powinna
Zostaw swoją opinię o GLS - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GLS