logo Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Warszawa

Opinie o Mercedes-Benz

Andrzej 2008-10-20 09:47
doswiadczenia w branzy motoryzacjnej trzeba miec, ewentualnie pasje do samochodow
zarobek w granicach 2600netto( z prowizja/premia jak deklaruja)

PS Wiem ze sa salony samochodowe gdzie sie zarabia wiecej ale tez
mniej,ale nie rzadko z wymaganiami w stylu:
"4x mgr + 3 jezyki,wyglad modela,20lat w tym 5 doswiadczenia "
2
Były 2010-04-27 13:09
handlowiec podstawa 1500-2000 netto, samochód służbowy to po długim okresie można dostać i trzeba płacić za jego użytkowanie... porażka
anonim 2011-08-28 16:32
Jestem zainteresowany informacją, jakie są zarobki na infolinii Mercedesa? I czy praca jest na umowę zlecenie czy umowę o pracę.
11
Zdzich 2013-08-27 21:08
Jeśli nie jesteś "kolesiem", to zarobisz tyle samo co w McDonalds...
2
galanonim 2014-01-10 10:14
Mechanik od 1500 do 2500 .Jak cos zepsujesz to za to placisz a diagnozujesz rzeczy po 5-10-15tys Zycze powodzenia.
witaszko 2014-03-20 16:19
siema ja to jestem szef zabieram premie za byle co place najnizsza krajowa mam fure za fri tankują mi za fri jak ktoś chce do roboty to zapraszam
6
galanonim 2014-10-15 01:06
no i własnie na tym bazuja,kazdy sobie mysli ze praca w takiej korporacji to jest cos ale wierz mi ze nie dosc ze płace głodowe to i maja cie za nic a system płac jest tak skonstruowany żeby cie jak najwiecej okrasc Pogadaj z pracownikami,popytaj tych na dole to sie dowiesz
3
student 2014-11-23 15:17
Hej, a może jest tutaj ktos, kto przechodził program praktyk w Mercedes-Benz? Możecie napisać parę słów, czy rzeczywiście człowiek dużo sie nauczy, czy to raczej robienie kawy i pomoc przy sprzątaniu? W ogóle to, czy trudno się dostać, bo taka znana marka, chyba nie narzeka na brak chętnych do pracy, prawda?
2
Ja 2014-12-04 00:45
Pracowałem w Mercedes Benz Warszawa 2 lata. Najgorszemu wrogowi tego miejsca bym nie polecił. Chore plany, zero szacunku do ludzi, podstawa handlowca 1500 netto, zmuszanie do wypisywania urlopów i przychodzenia do pracy, praca w soboty bez możliwości odbioru. Możecie wierzyć bądź nie. Nie wierzycie spróbujcie sami. Zaznaczę, że odszedłem sam!
8
Ja 2014-12-04 00:48
Prawdę mówi!!!!
1
MBWPRACOWNIK 2014-12-30 12:32
Panowie lub Panie i po co pisać bzdury. Podstawa handlowca jest większa i zapominać napisać o prowizjach za sprzedaż i innych czynnikach zwiększających wynagrodzenie. Tylko że nie wystarczy mieć napisane na wizytówce sprzedawca trzeba mieć jeszcze odrobinę determinacji do pracy. Wam moi drodzy jej zabrakło bo zapewne nie jesteście mistrzami świata w sprzedawaniu samochodów.
3
bardzo dobrze wiem 2015-02-10 22:09
Brak szacunku do pracowników!!!!!!!!!!!!!!
plany sprzedażowe bardzo wysokie wynagrodzenie podstawa netto marna prowizje bardzo słabe. Wszystkim się wydaje że to świetna firma i zarobki również ale to nie prawda. Odradzam bo i tak po czasie sami sie przekonacie i odejdziecie.
1
x 2015-02-11 10:07
Zarobki podstawa handlowca 1500 netto, prowizje bardzo różne za klase A,B,C ok 200-300 złnetto za inne troche lepsze ale wszystko uzależnione jest od marży, którą jest ciężko zrobić bo klienci chodzą od salonu do salonu żebrać o większe rabaty. Handlowców jest bardzo wielu aby zrobić plany trzeba praktycznie być non stop w pracy a o urlopie zapomnieć.Atmosfera w pracy okropna ciągle przez 12 miesięcy tylko PLANY PLANY PLANY... Kierownicy, Dyrektorzy demotywują zamiast wspierać wychodząc z zebrania handlowego masz jedno w głowie UCIEC z tego miejsca..Piękne miejsce ale z bardzo z stłamszonymi pracownikami. Odradzam naprawdę odradzam.!
5
WW 2015-03-06 01:15
Nie twierdzę że jest w tej firmie łatwo, ale nie o to chodzi w pracy aby wszystko samo się zadziało. Jestem sprzedawcą w Mercedesie i faktycznie trzeba aktywnie rozplanować działania aby zarobić. Podstawa, prowizje, akcje prowizji specjalnych, prowizje od kredytów, leasingów, ubezpieczeń, itp. Wszystko ma jeden cel === zarobić pieniądze dla siebie i dla firmy. Robisz plany, zarabiasz. Fakt, nie jest łatwo, ale Rzućcie Wasz ostatni przychód z PITu za 2014, albo co Was tam satysfakcjonuje w rocznym przychodzie, to zobaczymy czy nadal tak będziecie oceniać. Dla mnie celem jest kasa, ale taka którą widzę sumarycznie za cały rok ze wszystkich źródeł jakie daje ta firma. Jak napier....ć to każdy umie, ale już zapier....ć to tylko kilku.
2
ja 2015-06-11 14:54
Czy warto? NIE ! Atmosfera między "szeregowymi" pracownikami jest spoko, ale jest w tej firmie kilka ku...ew co tylko patrzą żeby Cię podpier... To jest korpo, najlepiej żeby siedzieć tam 24h. Na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują całkiem ok warunki finansowe, ale jak przychodzi do podpisania umowy, to okazuje się że kwota netto na umowie przeradza się w brutto :)Progi miesięczne na obecną chwilę są podniesione tak żeby nie bardzo można było zarobić, chyba że ktoś lubi siedzieć po 12 godzin i byc non stop pod telefonem. Ktoś tam wyżej pytał czy jest pakiet socjalny...jest LuxMed + jakieś karty multisport ( ale nie o to chodzi ). Pójdź po podwyżkę :) odpowiedź: " za miesiąc " i tak co miesiąc.
Jeżeli się szanujecie, to odradzam
5
galanonim 2015-06-12 10:12
gdzie sa ci chetni bo ja ich nie widze w naszej firmie choc pracuje 10lat,odchodza fachowcy a na ich miejsce za wyzsze stawki przychodza niedolegi ktorym trzeba pomagac,Powiem tak 10 lat zmarnowanego zycia i tak uwaza 90% zalogi Wszystko jest w miare jak jest klijent ale jak go nie ma to dostajesz podstawe za ktora nie wyzyjesz Ogolnie naprawde jedna wielka porazka a opinie przychylne tylko pisza lizusy kierownictwa.
4
ja 2015-06-18 15:14
@sylvia - to idź tam do pracy, podziałaj tam 2 lata i zobaczymy jaką będziesz miała opinie o tej firmie. Druga sprawa jeśli chodzi o zarobki, to pisałem że trzeba siedzieć po 12h żeby uczciwie zarobić.
Ty może i doceniasz pracę, ale pracodawca Cię nie docenia, więc nie świruj wszechwiedzącej, bo nie masz racji. Siema
Klijent. 2015-08-02 13:48
Olsztyński salon jest Ok ! Obsługa jest Ok ! Ale nie jest Ok ! utrzymanie czystości na halach Warsztatów Osobowych jak ciężarowych, i wokół Mercedes-benz Olsztyn . Ale ocena będzie dobra za obsługę a dostateczna za porządek w budynku i wokół budynku. Jest mi przykro ze tak oceniłem , ale to jest prawda ! Uważam ze przy następnej wizycie będzie lepiej Pozdrawiam !
1
Niepełnosprawny. 2015-09-01 08:45
Po pierwsze; Pani z Recepcji nie zwolniła Pracownika niepełnosprawnego tylko pomogła, przyczyniła się do tego. To jest poniżeniem dla firmy ochrony żeby kierownik rozmawiał z pracownikiem a nie z kierownictwem Administracyjnym.Po drugie; Pracownik niepełnosprawny został zwolniony ponieważ Prezes firmy ochroniarskiej wydał polecenie dla kierownika i pracowników ochrony o pozbyciu się niepełnosprawnego . Ponieważ woli zatrudniać Emerytowanych Milicjantów albo Wojskowych. To jest nie grzecznie gdy Prezes Firmy ochroniarskiej Zakładu Pracy Chronionej i kierownik namawiają niepełnosprawnych młodych pracowników do szkalowania niepełnosprawnego pracownika u zleceniodawcy . Co to za Prezes i Kierownik którzy zamiast pomagać bronić niepełnosprawnego pracownika, rzucają go na ziemie i depczą . Proponuje Dla Dyrekcji Mercedes-Benz z zrezygnować z usług tej firmy ochroniarskiej. Dziękuje !
1
Kierownik Z.P.Chronionej 2015-11-10 06:56
Mam pytanie do Dyrekcji ; Kiedy mija termin ochrony przez obecną Firmę ,z tego co mi wiadome to nie do końca AROKA jest Zakład Pracy Chronionej tylko firma co zwalnia niepełnosprawnych a zatrudnia Emerytowanych żołnierzy . Ponieważ moja firma czeka na przetarg i da pracę dla niepełnosprawnych pracowników.
1
Pracownik. 2015-11-18 10:47
Do Kierownika Z .P. Ch. Proszę Pana Kierownika nie zaczyna Pan z AROKĄ . AROKA to firma gdzie w biurze zatrudnieni są Rolnicy , a Rolnicy to Katolicki wredny naród.
1
Agata pracownik ochrony. 2015-12-21 07:16
Mam pytanie ; Czy Pracownica Salonu Mercedes Olsztyn , która rozbiła Samochód prowadząc bez uprawnień zapłaciła za naprawę . Czy zapłacił zakład ubezpieczeniowy.
1
Agata pracownik ochrony AROKA 2016-01-15 06:58
Powtarzam pytanie; Czy Pani z Recepcji zapłaciła za naprawę rozbitego samochodu. Czy te koszty poniósł Zakład Ubezpieczeniowy. Czy Kierownik Administracji nadal przychodzi do pracy na l-4.
1
pracownik. 2016-01-15 07:13
Jaka Agata , żadna Agata w ochronie nie pracuje . A tym bardziej na ochronie Salonu Mercedes -Benz Olsztyn przy Ul. Towarowej. o co tu chodzi ; Pracownik z Recepcji rozbija samochód , Kierownik na l-4 przychodzi do pracy, Agata w ochronie . Co ci Emigranci ze Wsi wyprawiają !
3
Pracownik Ochrony. 2016-01-25 06:07
Do Pracownika. Agata nie pracuje w ochronie , Tylko figuruje w grafiku dyżurów , a pracę wykonuje podstawiony pracownik ! To znaczy Emerytowany Mundurowy. Więcej informacji uzyskasz od pracującego w ochronie Pana Leszka.
1
Mr. Janusz. 2016-04-23 08:40
Mam Pytanie Do Olsztyńskiego Dyrektora Salonu Mercedes-Benz. Czy Salon Mercedes -Benz to miejsce dostępne dla wszystkich kupujących i nie tylko kupujących. Ponieważ odczułem na własnej skórze ze nie. Ponieważ chciałem z korzystać z WC a Pani z Recepcji o Imieniu Natalia potraktowała mnie jak łobuza, Przestępce rozdarła się najpierw na Pracownika myjni , następnie na mnie że to teren prywatny i nie można tu przychodzić następnie straszyła Pracownika myjni zwolnieniem z Pracy, mnie Policją , jakimś Kierownikiem , krzyczała Masz tu czekać zaraz przyjedzie Policja . Jeżeli to teren prywatny napiszcie tabliczkę ; ZAKAZ WCHODZENIA NA SALON MERCEDES -BENZ I TEREN MERCEDES- BENZ, TYM CO NIE CHCĄ KUPIĆ TYLKO OGLĄDAĆ CZY Z KORZYSTAĆ Z WC. Ponieważ to polecenie Pani z Recepcji. Która ma więcej do powiedzenia niż Dyrektor.
7
Klijent. 2016-05-31 06:27
Czytam z uwagą opinie i jestem rozczarowany zachowaniem się Pani z Recepcji. Tu jest bardzo dużo niekorzystnych wpisów na temat tej Pani. Dlatego trzeba pamiętać i szanować człowieka , ponieważ biedny jest dzisiaj a jutro może być bogatym i dobrym nabywcą. I po takim traktowaniu ominie salon Mercedesa Olsztyn.Jest mi bardzo przykro że Mercedes-Benz zatrudnia takich pracowników. Ta Pani musi mieć dobre układy w Warszawie. Pozdrowienia i podziękowanie dla Zarządu Mercedes w Warszawie za wspaniałego pracownika.
2
aladyn 2016-09-08 13:01
Ma rację kolega powyżej, byłem na rozmowie i normalnie katastrofa, wygląda na to że ci na górze tylko dobrze zarabiają bo warsztat to mizeria.
321123 2016-09-22 11:52
Możesz coś więcej napisać o tych warunkach płacowych? Idę niedługo do nich na rozmowę
JAA 2016-10-06 20:10
Niestety potwierdzam. a najgorsze jest to, że ciągle tu tkwie. Czas się ruszyć dalej!
xd 2016-10-09 21:34
W końcu taki doradca handlowy ds. sprzedaży ubezpieczeń może liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie, a skoro wypłata jest terminowa, to jeszcze lepiej o nich świadczy.
Kolo 2016-12-20 18:14
Zarobki bez zmian od 8 lat ... 1500-2000 brutto , zastanowcie sie zanim podejmiecie decyzje
1
Jaszek 2017-01-18 13:17
Nie trzeba być mgr wystarczy tak jak Pan Marek Sobański wyprowadzać lampy z salonu przy Al. Jerozolimskich, kleić i sprzedawać dalej. Dochody wzrastają niebotycznie.
Dodatkowo niopodatkowane 180 000 to całkiem fajna kwota.
2
Jaszek 2017-01-18 13:22
Odp: szkodliwy proceder
Witam
Przesyłam na ręce Pana naczelnika korespondencję jaką wysłałem do salonu mercedesa przy ul. Gottlieba Daimlera 1
w Warszawie. Mam nadzieję, że jej treść nie pozostawia wątpliwości.
Dodatkowo chcę wyjaśnić, że występuje jako Kamil Jaszek tylko z obawy o własne zdrowie.
Sprawa jest bardzo poważna z uwagi na skalę całego procederu i wysokich kwot z jakimi się to wiąże.
Sam nie jestem bezpośrednio powiązany z tą sprawą i moje prawdziwe dane niczego do sprawy nie wniosą, ponieważ
moja wiedza na temat opisany w korespondencji jest szczątkowa i zamyka się w opisanych poniżej treściach.
Dnia 28 listopada 2016 10:45 kamil_jaszek nap
isał﴾a﴿:
Uprzejmie proszę powiadomić Pana Prezesa Przemysława Rajewskiego o całej sprawie. Wycofywanie składników majątku
firmy powinno odbywać się na określonych zasadach i potwierdzone powinno być odpowiednimi dokumentami. Salon
Mercedesa oddając w prywatne ręce majątek firmy złamał procedury dotyczące wycofywania majątku firmy jakim są
przedmiotowe lampy samochodowe umożliwiając generowanie nielegalnych dochodów Panu Markowi Sobańskiemu. Wątpię aby
Pan Marek pokwitował odbiór lamp i odprowadził podatek z ich sprzedaży.
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Jakkorzystniewycofywacskladnikimajatkufirmowego2696344.
html
Dnia 26 listopada 2016 19:04 kamil_jaszek napisał﴾a﴿:
Witam
Mam wątpliwą przyjemność przedstawić kilka niepokojących faktów dotyczących prosperowania z dość dużym
rozmachem procederu renowacji i handlu zdemontowanymi lampami od Mercedesa. Nie jest w mojej naturze
donoszenie, jednak wspomniana w liście osoba zarobione w opisany poniżej sposób wykorzystuje do niszczenia
innych.
Otóż od kilku lat ma miejsce proceder wyprowadzania z salonu uszkodzonych lamp, które to po sklejeniu zostają
sprzedane do warsztatów samochodowych specjalizujących się marką Mercedes, łatwo się domyślić o jakich
warsztatach mowa. We wcześniejszym etapie tego przedsięwzięcia, jakieś pięć lat temu, wąskie grono pracowników
mających dostęp do warsztatu dorabiało sobie dzięki możliwości wynoszenia i sprzedaży uszkodzonych lamp. Obecnie
proceder ten został zagarnięty, pod patronatem kierownika, przez Pana Marka S., który to dzięki dość szerokim
powiązaniom skutecznie wprowadzał owe uszkodzone lampy ponownie na rynek. Łatwo się domyśleć jakie kwoty
mają tutaj zastosowanie w obliczaniu obrotów z przedmiotowego procederu a która to kwota w prosty sposób może
zostać uznana za wielkość strat jakie poniósł koncern Mercedes.
Zwracam się do zainteresowanej firmy z uwagi na szkody jakie mogło by wyrządzić innym pracownikom
przeprowadzenie kontroli z zewnątrz.
Mając na względzie dobro ogółu uprzejmie proszę o dyskretne zbadanie sprawy a jestem przekonany, że znajdzie się
wiele dowodów na to, że ten list to nie żart a cała sprawa będzie miała swój szczęśliwy finał.
P.S.
Z uwagi na soje bezpieczeństwo pragnę pozostać anonimowy dlatego zamiast prawdziwych danych personalnych
użyłem pseudonimu.
Z poważaniem
Kamil Jaszek
5
REKRUT 2017-02-05 22:02
A tak o pracy może ktoś coś napisze. :)
Jak tam jest? Pojawiło sie dużo ogłoszeń
4
Michał 2017-02-24 10:37
Drogi REKRUCIE na pewno stać Cię na coś innego. Pod piękna, bogatą i prestiżową nazwą kryje się korpo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sami fałszywi ludzie, niskie zarobki, wredni kierownicy i dyrektorzy. Dużo pracy, wymagania ale o podwyżce możesz zapomnieć. Z całego serca nie polecam. A jeśli już Mercedes to nie Warszawa, tylko Łomianki albo Janki. Tu zbyt wiele fałszywości i obiecywanie złotych gór.
4
Mirosław Baranowski 2017-03-29 20:20
Praca na dziale serwis, części zamienne kwota 2600 na okresie próbnym potem 2800 brutto plus dwie odpowiedzialności materialne 12,5% i 6,66%. Braki w dostawach i klienci którzy oszukują. Żal. Renault sprzedawany jako mercedes, silniki daci, kosmiczne ceny za robotogodzinę którą wykonują bardzo młodzi pseudo mechanicy. To ma być marka premium ??? Nowy clk jest w dziesiątce najbardziej awaryjnych samochodów. Mercedes-Benz to już nie jest firma godna polecenia. Brak szacunku dla pracowników i wykorzystywanie ich za pensję mniejszą niż kasjerki w biedronce zarabiają. WTF
2
Zostaw swoją opinię o Mercedes-Benz - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mercedes-Benz