brak logo

Firma kurierska "Siódemka"

Gdańsk

Opinie o Firma kurierska "Siódemka"

anonim 2009-02-10 15:06:23
zarobki nędzne okolo 8 zl za godzinę
sds 2010-12-13 21:25:42
Zapomniałem dodać, że koordynator pracy kurierów nie odbiera telefonów i myje w czasie pracy swoje auto po wieś tuningu.
anonim 2011-01-13 17:10:26
Czy ktoś moze wie jak wygląda praca koordynatora serwisu kurierskiego w tej firmie bo jest ogłoszenie ale czy warto? ktos wie cos na temat tego stanowiska jakie obowiazki jaka placa?
only zawisza 2011-11-04 01:09:29
Cześć,
Jakiś czas temu po wyjściu od swojego klienta, spotkałem przedstawiciela siódemki, ponieważ sam kiedyś u was pracowałem jako łowca umów, postanowiłem podejść i pogadać. Towarzyszył mi młody handlowiec którego wspierałem w negocjacjach które jak się okazało, nie były wcale takie straszne. Sam Prezes po wyszaleniu się, został moim dobrym przyjacielem, zresztą w nagrodę poklepałem go po plecach. Podopieczny wychwycił parę fajnych trików, co mnie tylko ucieszyło. W drodze z windy na parking, wszyscy w firmie już wiedzieli, że :,,jest w końcu szansa na zrobienie planu po 5 miesiącach\":)Schodzimy z rampy, patrzę - Kijanka. Ja zaczynałem od Pandy , Maciek jak się okazało główny Bohater wypowiedzi jeździł Fabią, później chyba Octavie kombi dostał. never mind Podbijamy mówię co i jak, rzucam parę nazwisk i pytam co u nich.Ech...To co zobaczyłem i co usłyszałem, po prostu szok. Nawet młody docenił jak dobrze ma i gdzie mógł trafić. Pozdrawiam Megi, którą zawsze uważałem za wartościową osobę. Nie wiem czemu nie pracujesz ale każdy z całej paczki wysoko cię cenił. Chłopak był cały przerażony. Trzęsły mu się ręce, jąkał się, nerwowo palił papierosa jednego po drugim. Powylatywały mu cenniki których uczył się na pamięć w samochodzie. Opowiadał mi, obcemu człowiekowi o wszystkim co dotyczyło firmy, relacjach itp.. Pytał się co ma zrobić jak wejdzie, co powiedzieć. Nie wiem gdzie powinien trafić w takiej formie ten człowiek ale na pewno nie do klienta. Zresztą tobie jak i całej firmie powinno być wstyd za te wszystkie opinie. Nie ma przedsiębiorstwa idealnego, zawsze może być ktoś rozgoryczony . sam pamiętam prezentację na rzutnikach dla (usunięte przez administratora). Jako handlowiec uważam, że byłem przeciętny. Nigdy nie byłem w czołówce zresztą nie miałem takiego parcia na to. Jeździliśmy razem po klientach, tak samo jak teraz jaze swoimi ludźmi. Wiele się od ciebie nauczyłem, wiele przetestowałem, skorygowałem i wcieliłem w życie. Handlowo jesteś bardzo dobry, fanatyzm twój przydaje się. Kilka dni przed tym jak mnie wywaliłeś powiedziałem ci co sądzę o takim podpuszczaniu i innych praktykach. Frajerstwem był sposób i styl w jaki mi podziękowałeś za współpracę, do tego dochodzi jeszcze oczernianie mnie gdy nie byłem już pracownikiem siódemki. Miałem farta trafiając do firmy, gdzie uznano, iż jednak chyba się nadaję do tej roboty. Po pół roku zwolniło się miejsce, dostałem awans mimo, że byli starsi, lepsi bardziej doświadczeni. Zupełnie inaczej jest być nawciąganym samotnym wilkiem na polowaniu a mieć osoby dla których jest się mamą, tatą, bratem, kolegą, wymagającym szefem i brać wszystkie ich problemy na siebie. Po tych ponad 2 latach mogę stwierdzić, że nie zawsze dobry handlowiec to dobry przełożony. Najbardziej cieszę się z wyników jak i minimalnej rotacji, co kilka lat temu było nie do pomyślenia. Moje ludki same proponują zatrudnienie handlowcy na dany region, jak twierdzą jest potencjał i szkoda abyśmy tego nie przejeli. To jak jest z tym lustrem, co? Dasz radę spojrzeć?
Siodemka, the land of hapinness 2011-11-08 00:56:54
Trochę o pracy na magazynie - pracowałem tam około rok czasu.
W ciągu tego okresu było trzech kierowników magazynu, trzech kierowników oddziału i podobnie jeżeli chodzi o koordynatorów kurierów. Natomiast jeżeli chodzi o pracowników magazynowych haha, nie jestem w stanie tego zliczyć. W momencie, w którym się zwalniałem byłem najdłużej pracującą tam osobą, oprócz jednego desperata-pijaka. Nie znałem brygadzisty, który byłby tam brygadzistą dłużej niż tydzień, zresztą nikt z pracujących tam magazynierów nie chciał nim być, dlatego zatrudniali z zewnątrz. W zimę jest zimniej niż na zewnątrz, w grudniu niektórzy magazynierzy JAK I KURIERZY pracowali na magazynie do godziny 24 albo i dłużej haha przed magazynem były kolejki pełne(usunięte przez administratora) klientów, nie jeden wchodził do środka bezprawnie. Z 6 pracowników wychodziło z pracy w kajdanach, za kradzieże.
Posiłki pracownicze wprowadzili chyba dopiero w marcu, mimo iż na magazynie w zimie poważnie było zimniej niż na zewnątrz ze względu na przeciągi. W wc zamiast wody leci często coś co kolorem bardziej przypomina coca-cole niż wodę. Gdy pracowałem, zarobki to 700 zl za pol etatu, 900 za 3/4 i 1200 za caly.Teraz jest już stawka godzinowa, 10 zl brutto.
Na koniec powiem tak - mimo tego wszystkiego miło sobie wspominam tą pracę haha, nie wiem dlaczego, ale nie żałuję tego, że wytrzymałem tam prawie rok czasu, poznało się masę ludzi, w lato często przerwy sięgały łącznie po parę godzin ze względu na przestoje, można było się opalać nad ''stawkiem'', w którym kaczka, która jednego dnia po nim pływała i coś tam zajadała, następnego dnia także pływała, ale już do góry brzuchem hahahah nie polecam nikomu tej pracy na stałe oczywiście, ale takiego kabaretu jak tam nie widziałem nigdy w życiu i nieraz śmiechu było co niemiara.
Mam nadzieję, że przeczyta to ktoś kto ze mną tam pracował bo wiem, że jeżeli tak to będzie miał niezłą beczke :D
Na koniec mojego wywodu ślę pozdrowienia dla (usunięte przez administratora) i wielu innych, o których zapomniałem, a którzy tworzyli i opiekowali się tym pięknym, nowoczesnym magazynem! W szczególności tych, którzy byli obecni na integracyjnym grilu na kokoszkach haha pzdr
gość 2011-12-01 11:24:50
Byłam ostatnio u nich w Gdańsku na rozmowie kwalifikacyjnej na PH.
Myślałam,że czasy niewolnictwa już dawno za nami, ale nie tutaj. Dla nich 1500 podstawy to za dużo. Jak można znaleźć dobrego i zmotywowanego przedstawiciela za pensję, którą dostaje sprzątaczka w podrzędnej firmie? Dlaczego na swojej stronie piszecie o atrakcyjnym wynagrodzeniu? Napiszcie w ogłoszeniu o marnej motywacji finansowej, a nie zawracacie ludziom głowę i marnujecie nasz czas i pieniądze. Nie proście na rozmowę ludzi wykształconych z doświadczeniem, tylko kocmołuchów. Pytanie do panów dyrektorów, ile wy zarabiacie za biureczkiem, skoro proponujecie handlowcom psie grosze za ciężką pracę w terenie. ŻENADA
1
Michał 2011-12-01 12:59:21
A ile zarabia takie kierownik oddziału ??? Też 1500 brutto czy może 5 razy tyle ?
hiha 2011-12-09 19:02:38
kierownik oddziału na obecną chwilę zarabia ok. 2500- 2800 na rękę + prowizja jak oddział zrobi plan, przedstawiciele (czyt. wazeliniarze) dostają więcej. ciągle zjeżdżają do trójmiasta ludzie z kraju (SKK) aby wyprostować ten region. Był tu kiedyś fajny, zgrany zespół u którego Gdańsk leżał u stóp, był...
CIEKAWY 2011-12-20 20:47:45
Jak widzę , wiele osób zarówno z jednej strony jak i drugiej wypowiada się na tematy o których nie ma baldego pojęcia- fajnie jest ocenic innych , proponuję jednak zacząć od siebie i and soba sie zastanowić , no cóz pozdrawiam i Wesłoch Świąt.
aldi 2011-12-22 12:53:39
Tak się składa że wszystko to prawda... miestety
CIEKAWY 2011-12-22 20:10:51
a TY tam pracujesz że to potwierdzasz i to w dziale handlowym, jestem znajomym kogos kto tam pracuje wiem swoje
aldi 2011-12-23 19:45:16
a ja tam pracowałem
CIEKAWY 2011-12-27 12:11:28
Tylko kiedy bo chyba sporo sie zmieniło- nie wiem czy na lepsze ale jest inaczej
ania 2011-12-29 11:16:32
Jeśli (usunięte przez administratora) dalej pracuje to nie liczyłabym na jakąkolwiek zmianę.
CIEKAWY 2011-12-29 17:59:33
Z tego co wiem to pracuje , a Ty z nim pracowaleś - mówią óżne rzeczy ale to z tego co sam wiem po sobie o szefach mówi sie rożnie haha
oooooooooo 2011-12-30 20:16:38
jak nie pracowałeś to po co się udzielasz?
A. 2013-01-21 14:48:44
Dokładnie tak ja piszecie chłopaki... Widzę, że nic się nie zmieniło, a nawet jest gorzej. Dobrze, że mnie już tam nie ma. Tym, którzy wstąpili w progi Siódemki w rejonie Pana (usunięte przez administratora), życzę powodzenia i dużo wytrwałości.
pepsi 2013-04-27 20:55:12
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej.Wszystko się potwierdza z waszych opinii.Mam 20 letni doświadczenie w handlu.Pan z HR nie potrafił odeprzeć moich argumentów.Jak już nie wiedział co powiedzieć, to zasłaniał się tajemnica w firmie (pracodawca mnie nie upoważnił).
To po co zapraszają człowieka na rozmowę? Cóż,popatrzcie jak wyglądają ich samochody dostawcze.Czemu,DHL.UPS nie przemieszczają się takimi gruchotami?
real 2013-08-02 10:10:21
Ponieważ ups i dhl są firmami z dużo większym stażem i co ważne są firmami zagranicznymi. Poza tym poptrz na ceny jaki pobiera siódemka a jakie dhl.
2013-09-03 19:00:38
Radze omijac oddzial Wrocław duzym łukiem to co tam wyrabia kierownik kurierów to porazka,znajdzcie sobie lepszą firme kurierska do wspólpracy bo ta nie oferuje nic dobrego ....za stopa 2,90 szok ,codziennie śmieszne smsy nawet kilka dziennie,glupkowate zebrania na ktorych wiecznie sa obrazani kurierzy.2,90 w strefie miejskiej ale i tak nie wiadomo jak dlugo bedzie ta stawka bo zastrzegli sobie ze mogą raz do roku obnizac a to juz lipa totalna,czyli podsumując ....jestes przewoznikiem czyli przedsiebiorcą a traktują ciebie jak (usunięte przez administratora) ,zero kultury, a co do pana kierownika kurierów to szkoda sie wypowiadac,wystarczy porozmawiac z nim z rana a wszystko będzie jasne .Moja rada omijac ,omijac i jeszcze raz omijąc ,nie warto dla nich pracowac i tłuc auta ,chyba ze w koncu firma otworzy oczy i w koncu uwolni kurierow od nie odpowiedniego pracownika na nie odpowiednim stanowisku.
byly podwykonawca 2013-10-19 01:28:21
Nie polecam wspólpracy z siódemką wrocław ,sprzedaja rejony pan kierownik kurierów paweł mnie wygryzł po 3 latach wspólpracy bo obiecal moj rejon swoim kolegom,szok,pani kierownik oddzialu miala to gdzies bo jak powiedziala dala mu wolną reke,tam jast sodoma i gomora robią co chcą przewoznik jest zerem
ja 2014-05-27 11:04:43
SIÓDEMKA GDAŃSK - wczoraj byłem tam na rozmowie koleś który prowadzi rozmowy totalna porażka sprany mózg pytania korporacyjne wszystko to wielka tajemnica druga rozmowa w formie scenek sprzedażowych ha ha ha beka siódemka to korporacja jak ktoś nie wiem ha ha nie polecam wręcz odradzam
NKI 2014-12-17 12:34:18
nie polecam nikomu firmy kurierskiej siódemka ! tragiedia
fyh 2016-05-13 23:29:08
@urek z tego co mi wiadomo sódemka juz dawno połączyła się z dpd, więc sądzę, że powinieneś CV wysyłać do DPD. Moja firma współpracuje z DPD i wiem że dawno już był ten transfer. Siódemka już nie istnieje
Zostaw swoją opinię o Firma kurierska "Siódemka" - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma kurierska "Siódemka"