Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2008-10-20 08:40:00 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Bancom Sp. z o.o. - Warszawa. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
jola - 2008-11-20 11:39:15 odpowiedz | cytuj
Firma tak mało kompetentna!!!!! zapraszaja na spotkania rekrutacyjne i każą na siebie czekać nie informując o niczym !!!!!!. Chcą żeby ich czas szanować natomiast oni nie szanują czasu innych
anonim - 2009-01-30 16:51:08 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z tą firmą to (np:.wyzysk
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako niski ... .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są .prostactwo.. .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej w tej firmie podobało mi się: ... .
Najbardziej w tej firmie nie podobało mi się w: ... .
- 2009-02-02 14:15:53 odpowiedz | cytuj
Beznadziejna praca, brak elementarnego szacunku do ludzi
anonim - 2009-05-11 22:17:22 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z Bancom Sp. z o.o. (np:. profesjonalna, odtwórcza, intensywna):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako średnią .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są mili .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Bancom Sp. z o.o.:
Najbardziej nie podobało mi się w Bancom Sp. z o.o.:
pracownik... - 2009-06-29 18:26:46 odpowiedz | cytuj
Przestrzegam !! od dwóch miesięcy firma ma problemy z wydaniem wynagrodzenia pracownikom!!
wwwrrr - 2009-07-06 19:07:10 odpowiedz | cytuj
Jak sądzicie czy warto podpisać z tą firmą umowe zlecenie na czas pół roku? proszę o szybkie odp
? - 2009-09-02 09:20:32 odpowiedz | cytuj
No właśnie ja też mam z tym problem czy podpisać umowę... Czy ta praca na prawdę nie ma żadnych pozytywnych stron? Po komentarzach widać że chyba nie ma... Proszę o opinie.
Misza - 2009-11-02 18:55:44 odpowiedz | cytuj
firma jest wypłacalna, kierownictwo z przypadku, brak możliwości rozwoju, niskie zarobki, 40 umów masz zrobić m m-cu to masz 8, 5 za godz, zrobisz mniej -6 zeta, strata czasu Proszę Państwa...
Nie polecam - 2009-11-08 21:45:38 odpowiedz | cytuj
Rekrutacja - Pan przeprowadzający rekrutację poświęcił dużo czasu na przedstawienie wysokości zarobków- dużo tłumaczył o premiach etc. na koniec wspomniał "niechcący" o kosztach szkolenia w przypadku zerwania umowy (wypowiedzenia) - 500zł za 3 dni szkolenia z czego 2 to stricte szkolenie, dzień 3 to już samodzielne dzwonienie do klientow - drogo prosze Państwa cenicie swoje szkolenia - mam nadzieję, że faktycznie przeprowadza je wybitna kadra =D
VVV - 2009-11-20 13:05:25 odpowiedz | cytuj
Fajnie, że o różnych sprawach związanych z tą firmą tutaj piszecie. Jestem jedną z osób, która próbuje tam zdobyć pracę. Potraktuję kilka wpisów jako ostrzeżenia i żeby nie dać sobie tam nikomu wejść na głowę.
Pierwsze wrażenie: pozytywne - miła osoba przeprowadzająca ze mną rozmowę kwalifikacyjną. Budynek firmy - magazyn, przerobiony na biurowiec. W końcu każdy tnie dziś po kosztach, a głupotą jest umieszczać call center w centrum Warszawy, gdzie koszta wynajmu są najwyższe (jest już jedna firma, która tak zrobiła ;-).
Zobaczę, jak wygląda tam atmosfera pracy, stosunki między pracownikami i przełożonymi i będę dawał znać wszystkim czytelnikom tego forum, czy warto w Bancom pracować. A jeśli nie - to dlaczego. Uzasadnienia i na "tak" i na "nie" będą poparte konkretnymi argumentami i faktami, a nie sprawami branymi "z powietrza", wyssanymi z palca.
Na razie stawiam ocenę "dobry" - za pierwsze wrażenie.
mocnab - 2009-11-24 08:33:02 odpowiedz | cytuj
Jeden wielki przekręt - brak umowy o pracę (umowa zlecenie lub umowa o dzieło), gdy faktycznie jest to stosunek pracy. Wynagrodzenie płacone w kolejnym miesiącu. Szkolenie nie trwa nawet jednego dnia. Stawka za godzinę spada w zależności od tego, czy pracuje się na cały etat, 3/4, czy 1/2 etatu. Nikomu przy zdrowych zmysłach nie można polecić firmy, która tak traktuje pracownika. Brak im tylko wizyty Państwowej Inspekcji Pracy.
..... - 2009-12-11 18:14:25 odpowiedz | cytuj
W sumie ok ale myśle ze za mało czasu dają żeby sprzedawać 10 sztuk dziennie kordynatorzy ok oprócz jednego pani J. Wredna suka ;) Nie zadowolona z życia...
PaPa - 2009-12-25 00:28:27 odpowiedz | cytuj
Firma ogólnie spoko, dojazd dobry. Fajni ludzie jeżeli chodzi o konsultantów. Sympatyczna dolna salka co pozwala bardziej się zaznajomić z ludźmi i bardzo miła supervaisorka (najbardziej kumata i normalna z kadry kierowniczej). Jedyny minus to osoba odpowiedzialna za wprowadzanie projektów i zatrudnianie ludzi. Nie wiem czyja to rodzina i dlaczego ją trzymają ale ona nie ma pojęcia co robi! Zatrudnia ludzi a po dwóch ,trzech tygodniach nagle nie ma dla nich pracy i przymusowe wolne. Normalnie żenada! W żadnym callcenter się z czymś takim nie spotkałam, a zaliczyłam już kilka. Z tego co mówili inni pracownicy to się bardzo często tam zdarza. Jakiś project manager z prawdziwego zdarzenia by się im przydał. Gdyby nie to, to pewnie pracowałabym tam dalej ale jednak z czegoś trzeba żyć, a tydzień pracy a potem tydzień wolnego mnie nie rajcował.
Pozdrawiam ludzi z dołu!
Filozofka - 2010-01-11 14:28:40 odpowiedz | cytuj
Fajowa atmosfera, super jeden pan R;). Ogólnie POLECAM.
A inni, którzy wypowiadali się negatywnie to szkoda gadać, najlepiej samemu spróbować!!!
studentka - 2010-01-13 19:03:23 odpowiedz | cytuj
Pracowałam tam dość długo i chciałam powiedzieć że jak na pierwszą prace na niedługi czas może być- na dłuższy okres nie polecam chyba że ktoś lubi prace na słuchawce... co do wynagrodzenia średnie- jakospracujący student trudno się utrzymać.
Atmosfera za moich czasu byla super i to w sumie był powód dla którego wytrwałam tam tyle czasu. Bez komentarza pozostawię osoby zajmujące się szkoleniami i project managera.... :)
m. - 2010-02-17 20:53:14 odpowiedz | cytuj
Żenujące standardy. Pogarda dla pracownika. Wieczne przymusowe wolne, każą czekać na telefon. Problemy z projektami, przydzielają wtedy do pakowania, naklejania albo odsyłają do domu. Beznadziejna pani project menager, niekompetentna, niezorganizowana, zerowe kompetencje społeczne, niemiła. Nie wypłacali pieniędzy w terminie, i nawet nie raczyli o tym informować. Firma nadaje się do kontroli Inspekcji Pracy. Niektóre zachowania project menager to regularny mobbing. Odradzam, nie ma sensu tracić czasu. Jak mają projekty to przyjmują na potęgę, a potem wszystkim każą iść na przymusowe wolne.
a - 2010-02-28 17:43:20 odpowiedz | cytuj
Bardzo źle się tam pracowało, a pracowałam 2 lata. Nie ma szans za rozwój czy najmniejszy nawet awans. Kadra zarządzająca szkoda gadać, najgorsza babka od projektów. Dolna salka super, z przemiłą supervisorką, jedyna normalna tam. Mało płacą i nie zawsze w terminie. Zła organizacja pracy i marne traktowanie pracowników. Odradzam, szkoda nerwów.
tric - 2010-03-10 15:46:52 odpowiedz | cytuj
Jak pracowałaś tam 2 lata to chyba nie było tak źle ???
Ja jak bym narzekał na firmę ze jest beznadziejna to bym się sam zwolnił a nie psioczył.
heh - 2010-03-15 22:22:30 odpowiedz | cytuj
firma totalne dno !! jesli chcecie byc oszukani to jak najbardziej zapraszam do tej firmy!! :) pewny zarobek na papierze w rzeczywistości co innego :D
anonim - 2010-03-25 09:29:02 odpowiedz | cytuj
to co w tej firmie sie dzieje to istny szal!! jesli twoj kolega/kolezanka wyjdzie do lazienki to ty juz tego nie zrobisz w tym samym czasie poniewaz jest zakaz :D za malo miejsca do normalnej pracy !! baza ktora jest starsza niz ta firma i ludzie nie chca nowego telefonu z nowym numerem umowy na 40 miesiecy! jesli zdarzy Ci sie nie powiedziec wszystkiego klientowi(czyli tzw potwierdzenia) mozesz byc ukarany nawet do 5 tys grzywna. pracujac na umowie zlecenie nie mozesz sie zwolnic do domu wczesniej niz po 8 godz pracy no chyba ze pojedziesz do lekarza po zwolnienie....i ostatnia rzecz ktora jest najbardziej smieszna to CZEKOLADA :) (to juz dla znajacych to firme)
Q - 2010-03-25 12:46:04 odpowiedz | cytuj
W firmie pracuję kilka miesięcy i jestem zadowolona. Oczywiście jest kilka rzeczy która wymagają poprawy, ale całokształt jest bardzo pozytywny. Kadra zarządzająca jest wymagająca, ale konkretna, widać, że zależny im na wynikach.
Ludzie jacy u czasem trafiają to pomyłka i nie dziwię się później, że wypisują takie opinie na forach.
Praca to nie przedszkole, to normalne ze pracodawca ma wymagania i nie chce współpracować ze wszystkimi.
Projekty czasowe się zdarzają, ale to teraz standard na rynku. Wypłaty są późno, ale zawsze SĄ.
Jako call center polecam.
anonimowa - 2010-03-31 12:33:40 odpowiedz | cytuj
Ja pracuje od kilku tygodni na projekcie który zajmuje sie sprzedażą suplementów diety i jestem bardzo zadowolona.Nie wiem skąd te wszystkie negatywne komentarze?!Atmosfera, ludzie i cała kadra zarządzająca na prawdę super!Można całkiem przyzwoicie zarobić!:-)Ktoś popracuje dwa dni i później wypisuje takie głupoty!!Ja polecam wszystkim tą firmę :-)
anonim - 2010-04-01 22:01:53 odpowiedz | cytuj
po 1 nie pracowalem tam 2 dni heh
po 2 na poczatku zawsze jest pieknie i kazdy chwali co swoje z czasem mam nadzieje ze sie przekonacie co to naprawde za firma a zwlaszcza kierownictwo!!! jesli firma podchodzi do biznesu normalnie to nie spoznia sie z wyplata badz ja placi w ratach..no chyba tak powinno byc logicznie myslac....wymogi kolejna sprawa - kazdy pracodawca wymaga od pracownika 100% zaangazowania ale czy pracownik nie piwinien wymagac tego samego od pracodawcy ? wszelka pomoc w tej firmie ze strony szefa badz kierownictwa zawsze stala na bardzo slabym poziomie!
Praca to nie "przedszkole"! madre slowa tylko ze w przedszkolu nawet wiedza ze 24 grudnia to wigilia i sklada sie zyczenia bliskim itp a w tej firmie to nawet szefostwo nie jest w stanie podziekowac pracownikom za prace! heh
- kolejny taki glupi przyklad tlusty czwartek- jak dobrze swieto znane przewaznie kazdy spozywa w ten dzien paczki :D no i oczywiscie w tej firmie mielismy okazje zjesc po paczku ale oczywiscie gdy zakupil je "zwykly pracownik" dla reszty pracownikow i kierownictwa :D (jeden jeszcze z nich nie byl zadowolony ze to tylko jeden!)

- kolejna smieszna sprawa - sytulacja - pracownik sie zwalnia z wlasnej woli i za to ma obciete z pensji 400zl - czy to jest wporzadku ?
firma ta poniza sie dla 400zl aby jak najwiecej na pracowniku bezbronym w tym momencie zarobic!

- kolejny zakaz w tej firmie jest absurdalny - podczas pracy jedna osoba moze wyjsc do lazienki bo 2 to juz za duzo! (zalozmy od godz 13.15 - 15.00 )

- REZYGNACJE - jak to kiedys jedna trenerka powiedziala - jest to jedna wielka sciema hehe

To tylko kilka przykladow braku profesjonalizmu w tej firmie ale zdecydujcie juz sami czy tam naprawde warto pracowac!

ps. sory za bledy ale nie chcialo mi sie uzywac znakow polskich
anonim - 2010-04-15 16:22:22 odpowiedz | cytuj
Z tego co widzę to większość opinii dotyczy działu związanego z operatorem tel. komórkowych....
Projekt suplementów jest ciekawy, dobrze płatny i jestem zadowolona ze swoich przełożonych - ani się nie wywyższają ani nie stosują "terroru".
Każdy ma swoje zdanie- ale warto w tych opiniach rozgraniczać 2 zupełnie różne projekty- działy.
x