Bancom Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Bancom Sp. z o.o.

brum 2014-04-01 10:05:02
Oczywiście, że nie :) tam czasem nawet godziny przepracowane nie wliczają się do wypłaty [w przypadku, kiedy pracownik sam się zwalnia]
Gaduła 2014-04-01 16:57:22
Witam, Ja pracuje w firmie Bancom a raczej już LOGOSTEL na projekcie "chemia z importu" od października i nie narzekam. Choc jezeli chodzi to wypłaty czasami się opóźniały dzień max dwa! Ale od ostatnich dwóch miesiecy jest dzień wcześniej tj 19 ! Atmosfera super, Kierownik zna się na pracy jak nikt inny ! Czasami jest surowy ale to Jego praca ! Gdyby był miękką kichą to nie byłby kierownikiem !!! Ale gdy sprzedaż jest to nikt się Ciebie o nic nie czepia ! Ogólnie FIRMA godna polecenia ;) (jak jesteś otwarty i dajesz z siebie wszystko !) (usunięte przez administratora)
Gaduła 2014-04-08 18:58:14
@zenek ciągle jest nabór ! Zapraszamy ! ;)
Słuchawka 2014-04-17 20:26:35
No niestety, łudziłem się, że będzie różnica w stosunku do innych call center, ale mają pracownika za nic i za wszelką cenę starają się go nabić w butelkę, żeby broń Boże nie zarobił zbyt dużo. Na początku jest przez jakiś okres miło, dość szybko niestety czar pryska. Jedynym plusem jest dość luźna atmosfera pracy, ale nie jest ona warta bycia oszukiwanym przy wypłacie i przepracowanych godzinach.
Słuchawka 2014-04-17 20:30:07
Poza tym rotacja pracownicza jest tak samo częsta jak w każdym innym call center (choć tutaj pracujesz pon-pt więc nie zatrudniają studentów dziennych) więc nie licz na to, że utrzymasz stanowisko.
lady 2014-04-18 23:54:12
Pracujesz ?zalezy Ci na pracy ?nie olewasz?zalezy Ci i POWAZNIE PODCHODZISZ DO TEGO CO ROBISZ? TO PRACUJESZ I ZARABIASZ!!!!! Sa tacy co zarabiaja od 4000-7000 I TO NIE ZART!!!!!!
Cicha 2014-04-29 22:30:54
Pozdrawiamy nasze stale klientki KTORE ZAKUPUJA OD NAS OD KILKU LAT I SA ZADOWOLONE TO CHYBA O CZYMS SWIADCZY TAK?
1
Byly pracownik 2014-05-04 07:52:10
Ale wy jestescie nienormalni.4000-7000 tys nie dacie zarobic na chemi wiem bo pracowalem tam w uj czasu. (usunięte przez administratora) ludzie odradzam w tej firmie pracy.lepiej isc na kase do biedronki gdzie wiecej szacunku sie otrzyma. Pensji po 2-3 miesiące nie bylo i kombinowali tak szpak na ebanie.szukaja pracownikow tylko do wyplaty i nara. Najgorsza praca w moim zyciu!
On 2014-05-04 22:52:17
widac ze krotko pracowales.

















Widac za krotko pracowales! MOZE NIE NADAJESZ SIE DO TEJ PRACY. PTWIERDZAM MOZNA ZAROBIC!!!!!



1
SARA 2014-05-04 22:56:26
Z tego co wynika pracowales na projekcie PLUSA! Na chemii niemieckiej sa osoby co pracuja kilka lat i bardzo dobrze zarabiaja!!! nie jest latwo PODZIWIAM TE OSOBY..
tak 2014-05-10 21:53:33
jesli ktos stara sie i ma wyniki trafia na tzn.ponawianie to zarabia od 3,000zl do do 7,000 zl
... 2014-05-19 22:19:00
taaa, chyba zabierze... żart nie firma
ola 2014-05-20 20:31:59
ma ktoś wypłatę za kwiecień? co sie wgl dzieje??
Jędrek 2014-05-29 12:28:22
Szukam pracy w call center ale z dobrym dojazdem. Na jakiej ulicy się pracuje?
1
pracownik 2014-05-29 19:45:30
Dla tych ktorym chce się pracować jest motywacyjny. A jak masz zamiar robić same godziny to sobie daruj.
sama prawda 2014-05-31 19:34:03
ja pracowałam dłuższy czas na projekcie chemii z importu , i szczerze nie narzekałam, spoko ludzie i dobra atmosfera, i to fakt że dużo ludzi tam wraca , ja osobiście polecam.
1
Inny pracownik 2014-06-01 22:12:58
atmosfera zajebista! kierownictwo robi co do nich nalezy! NAPRAWDE W PORZADKU!!! wazne sa wyniki ale to przeciez nie nowosc LICZY SIE WYNIK,CHECI i powazne podejscie do pracy i MOZNA ZAROBIC !!!
Amanda 2014-06-02 09:58:04
9 pln na godzine mozna zarobic
Ząbki 2014-06-02 10:04:26
W umowie jest zapis, że jak nie wyrobisz 85% godzin to spada Ci stawka na 7 zł!!
Oczywiście ostatnie 2 tygodnie to wyrzucanie ludzi do domu za zbyt małe zrobienie umów.
- nie możesz chorować
Zachorujesz 2 dni, to 3-ciego wypieprzą Cię przed czasem do pracy i też nie wyrobisz godzin i spadniesz na 7 zł.

Ci co pracują bez ubezpieczenia, też im stawka spada 7 zł

Pracuj sobie za 7 zł, bez ubezpieczenia ahahahaahaa

Czemu o tym nie powiecie tu na forum!?
2
chemia 2014-06-02 11:22:55
Ale zauważ kto nie wyrabia godzin. Ci co nie chodzą do pracy. Jak ktoś przychodzi i się stara. I zależy mu to nie wychodzi. I nie ma problemów z wyrobieniem stawki. Ten zapis został wprowadzony ponad rok temu.
Bleee 2014-06-02 21:37:32
Ludzie jak juz piszecie cos to dodajcie o jakim projekcie piszecie. Na chemi ludzie nie narzekają i mogą dogadać sie z szefostwem. Na plusie... Szkoda gadać. Sa problemy z wyrobieniem godzin, ciagle poganianiem i traktowanie jak niewolnika.... Nie znasz dnia ani godziny. I jesli trafisz na plusa to zapomnij o ustalaniu jakiegoś grafiku - masz byc w pracy od 9 do 17 a jak ci nie pasuje to wypad.
aa 2014-06-03 07:20:58
Mnie tam nikt nie pogania, a i z godzinami nigdy nie miałam problemu (na plusie), robię co do mnie należy. Z godzinami masz problem jak do pracy nie przychodzisz. A jak myślisz, że Ci pozwolą potem siedzieć i nic nie robić, żeby tylko godziny odrobić to nie ma co się dziwić, że poganiają. Czasem widzę jak ludzie sami sobie szkodzą, a potem płacz, że stawka 7 zł. Co do grafiku to nigdy czegoś takiego nie było w bancomie. Pracujemy od 9 do 17 i kwita. Jak potrzebuję wyjść wcześniej albo wolne to nigdy nie było tak, żebym nie mogła.
Aaaa 2014-06-04 20:29:43
A czy przypadkiem nie jest tak, ze jak sie pracuje od 9 do 17 to jest to wymiar pracy etatowej i powinna byc to umowa o prace? Jesli nie ma grafiku i praca jest od pn do pt po 8 godz dziennie to to powinna byc umowa o prace zgodnie z kodeksem pracy. A jak juz sie pracuje na dzieło bez ubezpieczenia czyli na najgorsza śmieciowe to chociaż można oczekiwać ze grafik bedIe bardziej elastyczny i finalnie nie skończy sie z 7 zl za godzinę.
1
on 2014-06-10 22:25:47
najlepsi sa pracownicy co trafiaja na tzw.ponawianie NAJLEPIEJ ZARABIAJA I SA NAJLEPSZYMI SPRZEDAWCAMI jesli masz wyniki na tzw.VCC to trafiasz na PONAWIANIE I ZARABIASZ JESLI ROBISZ CO DO CIEBIE NALEZY TO I PRACA I PLACA JEST ZAJEBISTA!!!!
kris 2014-06-10 22:29:52
polecam
karmel 2014-06-18 11:04:26
Nie polecam!(usunięte przez administratora) Kiedyś można było naprawdę zarobić, ae teraz to jest jakaś paranoja. Ludzie tam pracujący są naprawdę spoko! Jeszcze kiedy pracowała Gosia był ok, ale teraz tragedia. Zanim podejmiecie tam prace zastanówcie się czy za 12 zł na godzinę warto codziennie słyszeć krzyki, upomnienia, wstawac z bólem brzucha z nerwów?? niee nie warto...
1
M 2014-06-28 22:30:50
Kiedyś tam pracowałam lata temu , stawka w sumie niezła 12 zł, wtedy było 4,50 zł 5 zł lub 6 zł w zależności od wyników i od projektu, no i godziny moim zdaniem lepsze bo stałe, jak ja pracowałam było od 9 do 21 i trzeba było ustalać grafik i dla chętnych w sob do 16
gm0011 2014-07-10 14:29:23
Dla osób, które zastanawiają się nad pracą w tej firmie weźcie pod uwagę:
- Pracownikom, którym dobrze się pracuje w danej firmie raczej rzadko chce się pisać pochlebne opinie. Za to ci którzy mają powód do niezadowolenie nie mają z tym problemu.
- Wątpię by wpisy, które chwalą i bronią tę firmę przed negatywnymi komentarzami pochodziły od szeregowych pracowników. Raczej pochodzą od kierownictwa niższego szczebla, które stara się o to by negatywne opinie nie zniechęcały osób do podjęcia u nich pracy.
- Inna stawka godzinowa w zależności od ilości przepracowanych godzin jest niesprawiedliwa i wręcz zachęca do nadużyć. Więc wszelkie firmy, które proponują pracę na takich warunkach trzeba traktować z dużą dozą podejrzliwości.
- Fakt ciągłego prowadzenia rekrutacji świadczy, że ludzie nie są zadowoleni z pracy w tej firmie. Gdyby pracowało się tam tak dobrze i płaca była tak przyzwoita jak niektórzy tutaj piszą to nie byłoby tam tak wielkiej rotacji.
2
czarli 2014-07-17 17:35:33
Witam wybiera sie ktoś jutro na spotkanie do bancom na 10? Pewnie to takie samo gunwo jak i inne call center. Po jakim czasie dostaje się premie za sprzedane umowy?? Tez sie czeka 2 miesiace czy krócej?
czarli 2014-07-17 17:37:24
a i do kiedy są wypłaty?
ala 2014-07-17 19:50:52
Wypłaty na umowie są do 20, ale zawsze się na nie czeka dłużej. Naprawdę nikomu nie polecam tej pracy!Kiedyś było tam super, ale teraz tylko agresywna sprzedaż, ciągłe krzyki, coraz więcej od Ciebie wymagają.Uwierzcie, że za 12zł nie opłaca się!! Premie dostaje się tak jak wypłatę, za przepracowany miesiąc, ale teraz premie są groszowe! 1zł za umowe!
1
pracownik 2014-08-02 21:46:43
i jeszcze dodam ze wcześniej na słuchawka w innych firmach pracowałam pond rok i jak widzę opinie że godzin nie wyrobi tylko ktoś kto nie przychodzi to mnie krwe jasna zalewa bo pamiętam jak kierownika kazał iść do domu pracownika którzy mieli w przeciągu tygodnia wiele umów ale w ciągu 2 dni żadnej i o 13 im kazał wyjść bo takie są zasady... i to co w przeciągu miesiąca osiągniesz nie ma żadnego znaczenia wiec jednym słowem to najgorsza z możliwych ofert pracy chyba że ktoś lubi na wolontariacie naciągać innych ale to jego sprawa!!!!
1
pracownik 2014-08-02 21:58:42
i jeszcze jedna opinia na dziś( ja skończyłam z tą praca pod koniec 2003 roku) i nie wiem jak jest teraz ale potwierdzam opnie o nie kompetencji kierownictwa, w innych firmach szkoleni miały jakis sens pokazywał i uczyły czegoś więcej a tu nie wnosiły one nic, tylko stracony czas, puszczenie czyjeś rozmowy na szkoleniu bez żadnej opinii i na dodatek w tej rozmowie nie było żadnych obiekcji które mozna omówic a sam kieronik nie potrafił w żaden sposób zmowtywować do pracy...
le 2014-08-11 14:56:28
a jak wygląda tu projekt szybkich ankiet? był ktoś kto może polecić? i jak z kasą za takie coś?
1
anonim 2014-08-12 14:12:50
Żenada najpierw zapraszają na rozmowę, mówią, że się odezwą tego samego dnia w sprawie szkoleń, a tu już 2 dni cisz...Kompletny brak profesjonalizmu.
Ced 2014-09-08 23:06:17
Właśnie, jak z zarobkami? Jutro idę na tą tzw rozmowę i jestem strasznie ciekawa co to za prawdę/bullshity tu przeczytałam. Zna ktoś stawkę na projekcie szybkich ankiet? Jak to wygląda?
:-) 2014-09-09 16:08:48
:-)
zofia 2014-10-01 16:11:19
a był ktos na rozmowie apropo tych ankiet? Ankieter telefoniczny-bez sprzedazy , ogloszenie jest na gumtree.pl?
CZy przypadkiem nie jest tak ze firma Logostel ktora wystawila to ogloszenie i firma Bancom nie jest jedna i ta sama firma? Bo ostatnio chciałam iść na rozmowe i pokierowal mnie ochroniarz na gore mowiac ze bancom i logostel sa w tych samych drzwiach. Czy ktos moglby to potwierdzic? Bo ja jak zobaczylam na jednych drzwiach Logostel i Bancom, a do tej firmy "Bancom" mam juz uraz to nawet tam nie weszłam tylko sobie poszłam. Oczywiście na recepcji nikt nie odbiera, nikt też nie oddzwonił..
Oczywiście 2014-10-01 18:56:52
logostel i bancom to to samo. Logostel nie ma żadnych opinii na gowork wiec pewnie dlatego niby zaprasza logostel. Za duzo ludzi ma taki uraz jak ty, wiec zapraszają niby do logostela - ale to jest jedno i to samo.
zofia 2014-10-02 10:29:19
dzięki za odpowiedź, jak byłam tam 1,5 roku temu charakter pracy niezbyt mi sie podobał- sprzedaż srodków piorących, ale stwierdziłam sprawdze, przekonam się... Nie wytrzymałam tam godziny, charakter pracy, warunki i miny tych wszystkich ludzi wokół mówiły samo za siebie. Poza tym kazali dzwonić a umowa rzekomo miała byc wieczorem? Po upływie niespełna godziny wstałam i cześć narazie. Ten cały Slawek próbował mnie zatrzymywac, żebym tak szybko nie rezygnowała ale dla mnie ta godzina i poświecenie 2 godzin na szkolenie były stratą czasu. W tym budynku na odrowąża jest kilkanascie firm wiec nie chciało mi sie wierzyć że trafie w to samo miejsce aż idąć w strone recepcji skojarzyłam pomieszczenia i w koncu magiczne drzwi do recepcji oznaczone LOGOSTEL i BANCOM uświadomiły mi że to ten sam syf. (usunięte przez administratora)
znawca tematu 2014-10-14 13:27:44
Płacą nieźle, aktualnie na projektach sprzedażowych jest stawka 12 zł. gorzej płacą na ankietach i leadach bo łatwiejszy projekt. jedynym minusem jest to, że trzeba do pracy przychodzić. Chociaż w sumie jak chcesz zarabiać to musisz coś z siebie dać. za nic nikt Ci kasy nie da. oprócz stawki masz jeszcze premie za wyniki. na plusie jest kilka osób, które regularnie wyciągają ponad 3000. Najlepsza osoba w tym momencie w sierpniu zarobiła ponad 4 tys.
Co do pracy na słuchawkach wiadomo, że ciężka, ale jak Ci zależy na kasie to można zarobić. Z samych godzin koło 2000.
Z tego co wiem w Warszawie obecnie nie rekrutują, ale pewnie będą niedługo bo ma być przedłużanie umów.
Nieznajomy 2014-10-26 22:18:45
Ogólnie nie można narzekać, umówmy się jeśli masz studia jakieś doświadczenie to możesz znaleść lepszą prace. Ale stawka 12 netto jest naprawde dobra w porównaniu do innych call center. Atmosfera jest naprawdę w porządlu, wiadomo że w każdej pracy jest coś nie tak jeśli o chodzi o szefosto czy o samą prace. Przyjmują praktycznie każdego. Z samych godzin wychodzi ok 2000 do tego prowizje, nie ma dużo nauki i szkoleń. Chociaz fakt ze jesli chodzi o wyplate to zazwyczaj sie spozniaja
wypłata 2014-10-27 09:22:06
Moze i sie spóźniają, ale 3 dni to żaden dramat. Przychodzą czasem do pracy ludzie, którzy walczą od kilku miesiecy o wypłatę z poprzednim pracodawcą.
Były czasy gdzie tydzien albo dwa trzeba było czekać, teraz to sie poprawiło, jak nie maja kasy żeby wszystko wyszło, to przynajmiej za godziny jest wypłata, a premia kilka dni później. Troche sie zmieniła polityka firmy, nie chcą zostawić ludzi bez pieniędzy.
opol 2014-11-27 02:12:26
szukam pracy ale nie mam zbyt dużych ambicji, mieszkam ze starzzymi wiec probuje po prostu zarobić na swoje jakieś wydatki. skoro piszecie ze placa w miare terminowo to chyba jest wsystko okej. 12 zł za godzinę roboty w zupełności jest dla mnie. Jak dobrze mieć możliwość przeczytania wypowiedzi juz pracujacych ludzi. dziękówa
jacek 2014-11-27 02:38:41
No dobra, czyli w call center przez Bancom ma sie 12 złotych netto. Biorąc pod uwage etat 160 godzin to 1920 złotych na ręke, czyli nawet dobrze. Napisaliście, że do tego dochodzą prowizje, moge wiedzieć ile dokładnie jest z tych prowizji dla pracownika? Jeszcze jakieś rzeczy ekstra, typu socjal? Pozdrawiam.
nowa 2015-01-21 18:39:37
Dzień dobry. Czy ktoś jest w stanie powiedziec cos o tej firmie? Jak sie pracuje? Jakie zarobiki? Ile mozna maksymalnie godzin pracowac?
nowa 2015-01-21 18:42:00
Dzien dobry. Czy jest ktos w stanie napisac mi cos wiecej o tej pracy. Jaka jest ogolnie atmoafera, jakie zarobki i ile mozna maksymalnie godzin pracowac?
ofrez 2015-05-27 15:37:55
ja mam 10 na reke, premie tez wiec nie jest zle dla mnie, no i dogadac tez sie mozna. Ale jak ktos szuka wiekszej kasy to raczej na sprzedazy.
aldona 2016-02-10 10:59:26
a jak jest teraz ja zaczynam prace za tydzien na utrzymaniu usługi telekomunikacyjne mam w umowie 16,10 brutto praca 9-17 jak z tymi godzinami wywalają wcześniej czy co w umowie nie mam nic, że stawka może spadać więc o co kaman????
shhh 2016-09-23 13:56:21
Hej, chętnie bym się załapał, zwłaszcza, że zarobki są adekwatne do powierzanych obowiązków. A socjale?
Zostaw swoją opinię o Bancom Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bancom Sp. z o.o.