logo sgp

sgp

Wrocław

Opinie o sgp

Kamil SGP SOSNOWIEC 2011-03-01 22:43:26
SKARGA DOTYCZY: (KOORDYNATOR [usunięte przez moderatora]) Byłem zatrudniony w Państwa firmie od 18.11.2010r. do 31.01.2011r. Podpisałem trzy umowy na listopad, grudzień i styczeń. Za styczeń nie otrzymałem w ogóle wypłaty ani zwrotu za ubrania a czas minął 28 lutego. Moja dziewczyna zatrudniona była od 08.12.2010r. do 31.12.2010r. ona podpisała jedną na grudzień. Zwolniłem się sam, ponieważ potrzebowałem stałej i stabilnej pracy. Pierwszą rzeczą jest to, że moja dziewczyna nie otrzymała całego kompletu ubrań a pobrano jej za to 50zł, nie miała szansy odzyskać pieniędzy, ponieważ zatrudnienie skończyło się na jednej umowie. Drugą rzeczą jest jak twierdzi mój koordynator, mój pierwszy zwrot 25zł za ubrania otrzymałem z wynagrodzeniem za grudzień na konto mojej dziewczyny. A z jakiej to niby racji? Po trzecie moim powodem zwolnienia było urządzanie sobie kpiny przez koordynatora. Praca trzy razy w tygodniu po 4h, codziennie na inną zmianę. To chyba nie dziwi Państwa, że co kilka dni jest zatrudniona nowa osoba, ponieważ nikt nie chce tak pracować. Na ubrania czekałem 2 miesiące. Koordynator oblicza sobie inaczej kwoty brutto do wypłaty niż jest to naprawdę w rzeczywistości, jeżeli chodzi o liczbę przepracowanych godzin. Zwroty za ubrania niby przelewa na konto całkiem obcej mi osoby a tak naprawdę żadnego zwrotu niema. Następną rzeczą jest moja umowa za listopad. Stawka z umowy to 8,50zł/9,50zł dostałem grosze za 9 dni i w tym 7 nocek. Dlaczego? Koordynator twierdzi, że liczył mi po 7,50zł/8,50zł. Podpisałem umowę i coś kogoś obowiązuje. Dostałem dwie wypłaty i w każdej brakowało faktycznie zarobionych pieniędzy a trzecie w ogóle. Zwrotu za ubrania żadnego a powinno być 2 x 25zł. Sprawę zgłaszam do PIPU, Urzędu Skarbowego oraz Sądu Pracy. A takich pracowników jak Wasz koordynator powinniście zwalniać bo nie nadaje się nawet na tego kontrolera jakości.
ona 2011-08-08 12:41:31
Ja tez pracowalam w SGP i musze przyznac ze dosc dlugo bo ponad rok. zrezygnowalam z racji wyprowadzki do innego miasta. nie narzekam ani na prace, ani na wyplaty. mi sie wszystko podobalo. dla studenta praca idealna, pracowalam kiedy mi sie podobalo, w grafik wpisywalam sie praktycznie z dnia na dzien, nikt nie narzucal mi konkretnych godzin, praca zawsze byla po 8 godzin dziennie. wyplata zawsze sie zgadzala. polecam wszystkim studentom, ktorzy maja malo czasu na prace i nie zawsze moga pracowac w tych samych dniach i godzinach. nie rozumiem tych narzekan. widac osoby sie tu wypowiadajace cos kombinowaly a teraz chca byc swiete.
sgp -> Koncentration Lager, 2011-08-31 17:32:23
Jak się do ciebie odezwali to olej ich. Na pewno stać cię na lepsza prace i lada moment ja znajdziesz. Firma nie szanuje pracownika bo jednego zamienia kolejnym który dał sie im nabrać. Pierwsza sprawa to dyspozycyjność czesto wymagaja zostania po godzinach lub dodatkowej pracy w weekend. Jak odmowisz to strzelaja fochy. Koordynatorzy zachowuja sie jak dzieci pogobione we mgle - ciagle zminiaja plany i zdanie. I najwazniejsze - pensja wpływa po miesiacu od przepracowania, ale to tylko optymistyczny wariant nie zawsze majacy miejsce mnie zdarzyło sie czekac za pensja 2 miesiace mimo iz dopełniłem wszystkich regulaminowych warunków. Jednym zdaniem omijac szerokim łukiem bo powyrzej 1100 na reke nie dostaniesz a tyrac bedziesz w słabych warunkach z nieciekawa kadrą koordynujaca, a na naprawdę ciezko zarobiona kase bedziesz czekał miesiac i dłużej. NIE NIE i jeszcze raz NIE.
jaaaaaaaaaaaa 2013-04-30 14:35:36
Banda ktora nie wyplaca zarobionych pieniedzy nedznych !!!!!!!!!!
Cale haslo z Mysla o kontroli tragedia u nas w zakladzie ciagle nowi nikt na niczym sie nie zna duzo bubli puscili.Nie polecam tej firmy chyba ze jakiemus desperatowi !!!!!!!!!!!!!!
ogar 2013-06-04 17:45:24
mi tez nie wyplacili pieniedzy za kwiecien , [usunięte przez moderatora] !!!!!
2013-10-07 21:34:22
Ludzie ja mam [usunięte przez moderatora] wypłacalna firma, ciuchy za darmo i Koordynatorka fajna :D Nie wiem jak tam u was ale u mnie jest wszystko cacy
1
Junior_DW 2013-11-15 21:06:33
Osoby które cały czas spamują że praca w SGP to największe dno, że zarobki są beznadziejne, że praca ciężka, że niby pracodawca obchodzi sie z wami jak ze szmatą to niech wpierw pomyślą co piszą. Sam pracuję już rok w SGP we Wrocku, wcześniej szukałem pracy w rożnych firmach oczywiście z umową o pracę i powyżej 1500 na rękę tak jak moje studia zapewniały mi minimum takie zarobki, lecz niestety są takie realia, że nawet jak ukończysz najlepsze studia a nie jesteś osobą elastyczną to wielkie g ci zapewniają. Pracowałem ok 7 miesięcy jako kontroler i wcale nie byłem niezadowolony z pracy, fakt może i zarobki nie są adekwatne do pracy(też nie są złe 7.10 zł do 7.80zł /h + bonusy) ale zawsze czegoś się uczysz, zdobywasz doświadczenie, atmosfera w pracy jest bardzo luźna i bezstresowa a praca tez nie jest monotonna jak na produkcji. Po tych 7 miesiącach dostałem propozycję zostania liderem, oczywiście wpierw nie chciałem bo to odpowiedzialność nie idąca z wynagrodzeniem itd. lecz po 2 miesiącach liderowania dostałem propozycję zostania koordynatorem a aktualnie mam możliwość również zostać rezydentem klienta współpracującego w SGP. Wiem że większość sobie pomyśli, że jestem już na wyższym stanowisku to teraz słodzę firmie, ale wcale tak nie jest. Firma SGP ma bardzo dużo niedociągnięć i sprawia wrażenie problematycznej firmy lecz w porównaniu z innymi firmami tego typu jest naprawdę profesjonalna i zorganizowana a także daje możliwość w miarę dobrego zarobku osobom w okresie przejściowym ( szukam innej pracy ale przynajmniej coś zarobię nie siedząc na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] studentom ale nawet osobom takim jak ja, które nie myślały że długo zabawią w tej firmie lecz stało się inaczej :). Naprawdę praca w SGP to nie jest szczyt marzeń, ale nie jest tak źle, a nawet bym powiedział całkiem dobrze. zamiast od razu słuchać innych idiotów, którzy z pewnością do tego momentu nie znaleźli innej, lepszej roboty (jak znaleźli to GRATULACJE) popracujcie miesiąc i sami sobie wyrobicie zdanie o SGP (dodam, że jako kontroler bez problemu było mnie stać na wynajmowanie mieszkania we Wroc + utrzymanie się + odłożenie pieniędzy na fajne wakacje)*

*nie dotyczy pierwszej wypłaty po miesiącu pracy :P oraz okresu wakacyjnego
1
ewka 2014-03-30 19:14:02
Pozwalaja wyjsc w sgp na fajke czy jest zakaz?
1
witam 2014-03-31 11:00:00
Witam jestem umowiona na rozmowe do firmy SGP-Powiecie mi czy placa na czas i czy atmosfera jest fajna ?? :D
1
oskarek 2014-04-10 10:48:17
dla mnie atmosfera ok. dobrze płacą za wyjazdy zagraniczne. kiedyś dostałem karę 50zł za spóźnianie się, ale jak dobrze wykonujesz swoją pracę to można liczyć na premię do 300 zł. ja poleca tą firmę.
witam 2014-05-07 14:33:29
Drogi Juniorze_DW, a właściwie drogi M.M., częściowo zgadzam się z twoją opinią: lepiej działać i pracować niż czekać na wymarzoną pracę. Niestety, pominąłeś kilka ważnych aspektów dotyczących pracy dla firmy SGP. Firma nie ma w tej chwili stałych kontrahentów z którymi współpracuje. Normą jest sytuacja, że kilka dni popracujesz a później przez tydzień lub dłużej nikt się nie odzywa bo nie mają zleceń i nie potrzebują cię do pracy. Często ludzie z którymi miałem okazję pracować, mówili że czuli się jak "panie na telefon". Dzwonią, masz rzucić wszystko i iść pracować. Pominąłeś również fakt, iż zgadzając się zostać koordynatorem, zgodziłeś się również pracować 24h na dobę, także w święta i weekendy. Ile razy zdarzały się wyjazdy poza województwo dolnośląskie, kiedy to droga zajmuje min. 5h w jedną stronę, na miejscu należy wykonać pracę ok.8-10h, i potem ponownie wracać do Wrocławia. Koordynator nie ma czasu w tym momencie odpocząć, ponieważ to on rozmawia ze zleceniodawcą na miejscu i jest pośrednikiem pomiędzy firmą a pracownikami, których przywiózł. Takie zachowanie stwarza zagrożenie dla ludzi których wiezie, pomijając fakt notorycznego rozmawiania przez telefon w trakcie jazdy bez posiadanego zestawu słuchawkowego przez wszystkich znanych mi koordynatorów we wrocławiu. Firma nie docenia swoich pracowników, ja przez 2 lata pracy dla niej nigdy nie dostałem żadnej premii ani nawet propozycji. Pracownicy traktowani są przedmiotowo, nie ten to będzie następny; zgodnie z zasadą "nie ma ludzi niezastąpionych". Normą są także fikcyjne szkolenia, nawet te dotyczące bhp. Problemem jest również brak przygotowania do wykonania odpowiedniego zlecenia, np. brak odpowiedniej ilości kamizelek odblaskowych, brak narzędzi do pracy typu nożyki do cięcia folii czy otwierania pudeł, niesprawny sprzęt lub brak instrukcji jego obsługi. nie wiem, czy wynika to z deficytu finansowego firmy czy też braku wcześniejszego przygotowania się do pracy przez koordynatorów. Moim zdaniem zazwyczaj występował ten drugi przypadek. Na koniec, ponieważ z firmą podpisuje się tylko i wyłącznie umowę zlecenie (na stanowisko kontrolera jakości) firma nie ma prawnego obowiązku stosowania sie do przepisów Kodeksu Pracy. Umowa zlecenie jest to umowa cywilno-prawna, i ewentualne roszczenia są mogą być kierowane przez pracownika tylko do sądów cywilnych. Nie przestrzega się tu zasad dot. m.in. wielkości ładunku, jaki może przewozić paleciakiem kobieta ani jakie rzeczy można nosić/przenosić/dźwigać samemu.
Dużo ludzi pracuje w tej firmie, bo nie ma innego źródła dochodów, albo są to studenci zaoczni. Nikt nie chce być związany z tą firmą na dłużej, każdy szuka innej stałej, lepiej płatnej i stabilnej pracy.
anonim987654 2014-11-18 19:59:30
Nie ma sensu podejmować współpracy z tą firmą. Opowiadanie bajek,brak organizacji. Generalnie szkoda słów i radzę nawet nie marnować na nich jednego dnia.
2
pracownikSGP 2014-11-26 12:36:59
Pracuję w SGP we Wrocławiu od 3 lat i jakoś nie narzekam. Owszem zdarzały się przestoje na zakładach bo to normalne - jeśli firma, która ich wynajmuje ma przestój to tym samym oni muszą się wstrzymać. Aktualnie mają bardzo dużo zakładów i przeważnie jest to praca stała, ale czasem zdarzają się wyjazdy. Też są opcje wyjazdu na selekcje za granice Polski i można dostać całkiem niezły bonus, a jeśli o tym mowa to koordynatorzy zawsze coś dorzucą, wystarczy być fair i nie olewać roboty. Poza tym stawka wzrosła. Dziwią mnie komentarze typu "szkoda czasu na tę firmę" ja osobiście polecam, składki odprowadzają (fakt - jest to umowa zlecenie), hajs jest na czas, można dogadać się co do dni wolnych, a jak zostanie się na nadgodziny to też jest gratis. Ktoś się pytał o weekendy - jest opcja dla chętnych i tu też dorzucają parę złotych.
Nie można wrzucać wszystkiego do jednego wora, to, że gdzieś w innym regionie jest do bani to nie oznacza, że cała firma kładzie lache.
Także jeśli chodzi o pracę we Wrocławiu, daję dużego plusa. A jeśli coś nie gra to zawsze można przyjść do biura i obgadać temat. Wszyscy są przecież ludźmi.
SGPWROCŁAW 2014-12-03 17:18:37
nie polecam pracy w firmie SGP przez pierwszy okres mojej pracy było wszystko ok (jak jeszcze był stary Koordynator ) ale niestety zmienili nam Koordynatora na K.Kacpra który nie potrafi załatwić kompletnie nic , zwolnili mnie z pracy po 3 miesiacach za nic bo Kacperek sobie tak powiedział NIE POLECAM JESZCZE RAZ NIE !!!
2
zadowolona 2014-12-06 12:26:50
Pracuje w SGP od marca. zaczynałam od 7.10 teraz mam 10 na godzine. Kordynatorzy są ok. Bonusy za nadgodziny też dają oraz za weekendy. Stawki zależa od kordynatora.. Za wyjazdy też daja daja kase. Jak narazie trafiłam na super kordynatorów. Z wolnym nie ma problemu. Musisz tylko kilka dni wczesniej o tym powiedziec kordynatorowi. Jestem zadowolona z pracy w tej firmie. Bonusy są od 50 do 150 zeta.
Legalne oszustwo na u. zlecenia. 2014-12-12 11:55:05
Praca która podlega pod stosunek pracy (umowę o pracę) zgodziłem się na umowę zlecenia, negocjując stawkę na większą, podczas pierwszego dnia pracy i momentu podpisywania umowy, dostałem dwa różne egzemplarze umów z różnych firm, jedna umowa zlecenie na 201zł, druga umowa zlecenia o której wcześniej rozmawiałem z pracodawcą, ze stawką godzinową.
Oczywiście, żeby odprowadzano mniejsze składki, poszła do podpisania pierwsza umowa ze stałą stawką 201zł z której będą pobierane wszystkie składki a druga jako że jest druga, będzie tylko czyste wynagrodzenie za godziny które przepracowałem (bez składek). Obecnie pracuję w jednej firmie, z umowami podpisanymi w dwóch różnych firmach - whata [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />


Szkoda że przed podjęciem pracy, na rozmowie o pracę nikt mnie o tym nie poinformował, tylko drugiego dnia podczas pracy, dostałem takie umowy!
2
Nie polecam. 2014-12-13 23:26:46
Totalna dezorganizacja, w pierwszym dniu wrzucają ludzi na zakład pracy gdzie panują niebezpieczne warunki dla życia, a nawet nie przeprowadzają elementarnych szkoleń BHP, gdzie rzekomo podpisuje się papiery w których takie szkolenia przeprowadzono. Na samym początku każą pracować wg. ustalonych norm firmy, a nawet nie potrafią pokazać charakteru pracy, zostawiają człowieka na pastę losu, nie robią żadnych szkoleń, rzucają "pracownika" zlecenioodbiorce na samym początku na głęboką wodę, później mają pretensje że się nie wykonano danych obowiązków, po dłuższym czasie trzeba się prosić samemu innych pracowników o pomoc i szkolenia. W umowie zlecenia są zawarte same kary, np. jeżeli się nie zgłosi nieobecności 48h wcześniej to jest kara 100zł. Takiej pracy nie można odbierać na poważnie.
2
:) 2014-12-16 22:37:55
albo bedzie normalnie albo pip sie klania i prokurator
1
mokilo 2014-12-19 14:55:16
Nie wiem czy już słyszeliście ale doczekaliśmy się nowej rekrutacji w firmie sgp, zobaczcie jakie stanowisko jest do wzięcia i oceniajcie prosze czy warto aplikować. Firma SGP – Sorting Group Poland Sp. z o.o. jest wiodącym dostawcą rozwiązań w zakresie selekcji, sortowania, ...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5743888?keywords=&region=
byly pracownik 2015-01-12 16:24:22
niepolecam tej firmy oni oszukuja kradna skladki daja 2 umowy jedna na sprzatacza za 201 zl a druga na 10 zlpoto zeby nieplacic skladek ale jak zochorujesz to nic niedaostaniesz,slyszalem tez ze nieplaca tyle ile sie zarobilo
1
Konstruktywna opinia 2015-01-17 15:11:48
Postaram się napisać konstruktywną opinie nt. firmy SGP, w której niestety miałem okazje pracować w grudniu 2014r. Zatem zacznę od początku, czyli od REKRUTACJI:
Jak każdy zauważył SGP na bieżąco wystawia ogłoszenia odnośnie poszukiwań pracowników „produkcyjnych” „kontroli jakości” itp. Ja wysłałem CV przez OLX i po kilku zadzwonili umówić się na rozmowę. Na samym początku rozmowy dostałem wydruki z pseudo testami na inteligencje, testy były drukowane na słabej jakości drukarce, gdzie pojawiały się pytania żeby znaleźć różnice w cieniach które podobno miały się różnić odcieniami a wszystko było takie samo. Po ukończeniu testów, wróciła Pani i sprawdziła odpowiedzi, później zaczęła przedstawiać warunki firmy. Oczywiście dostałem tą robotę i termin wstawienia się na magazyny EBCC – jak nie wiecie, to firma SGP oferuję swoje usługi innym firmą produkcyjnym/magazynom, ja trafiłem do EBCC jako kontroler jakości z ofertą na umowę zlecenia i 10zł netto, oczywiście z góry został ustalony grafik jak przy stosunku pracy, w dodatku praca 3 zmianowa (wraz z nockami) i na samym wstępie słyszy się ciągle że nie ma umowy o pracę bo jest w zamian dobra stawka godzinowa te „10zł netto” dla mnie to mało ale ok jako nowy pracownik mało się udzielałem, mając też świadomość że niedługo zmienię pracę. W każdym razie praca podlega pod stosunek pracy „umowę o pracę” nie ma nic wspólnego z umowami cywilno prawnymi(zleceniami) ale sam się na to świadomie zgodziłem.

Po tygodniu pracy i upominania się o podpisanie papierów, liderka w końcu dostarczyła mi umowę zlecenia ze stawką 10zł/h ale to nie koniec, była druga umowa z innej zupełnie firmy HUMAN&HUNTER umowa zlecenia już nie z godzinową stawką, lecz z pełną kwotą 201zł gdzie okazało się że była wymuszona do podpisania jako pierwsza, tak żeby składki EMERYTALNO RENTOWE były odprowadzane z tego 201zł – Wyobrażacie sobie, praca nie dość że podlegała pod umowę o pracę, to dali umowę zlecenia i z tego zlecenia jeszcze oszukują?! Dla mnie zwyczajni oszuści, których za takie czyny powinno się zamykać za kratkami, legalne oszukiwanie systemu.
Oczywiście zadając pytania co to jest, liderka wzruszała ramionami. Ciekawostka: Umowy podpisałem z tą samą datą, tak jak zaczynałem pracę, po czasie dostałem umowy z datami które zostały podkreślone korektorem i poprawione - podrobili moje daty. Co do umowy, na umowie same kary, np. absurdalna kara 100zł że każdą nieobecność trzeba zgłaszać 48h bo w innym przypadku jak się nie zgłosi w tym czasie to dostaje się 100zł kary odciąganej z wypłaty itp.

Odnośnie pracy, dostałem się jako kontroler jakości, a przez pierwsze dwa tygodnie nawet nikt nie raczył szkoleń zrobić, poza tym jako kontroler jakości siedziałem z pilnikiem w ręce i po 8h piłowałem/gratowałem aluminiowe elementy, generalnie zapomnijcie o jakiś szkoleniach, SGP wrzuciło mnie na produkcje EBCC i musiałem prosić się szeregowych pracowników o pomoc w pracy, bo nikt nawet nie powiedział jak zacząć, oczywiście pracownicy nie byli z tego faktu zadowoleni bo musieli zatrzymać swoją prace, ale dzięki niektórym hojnym ludziom, mogłem cokolwiek tam robić.

Wiem że na umowie zlecenia nie mają obowiązku robić szkoleń BHP – ale pracowałem w miejscu gdzie wózki widłowe dosłownie latały jak helikoptery podczas wojny, gdzie były wielkie kotły z ogniem i hartownie aluminium, niebezpieczne warunki i nawet nie pokazali jak się zachować na terenie firmy, mimo tego musiałem podpisać jakiś kwitek że takie szkolenie przechodziłem, chociaż tego na oczy nie widziałem. Miałem sytuacje że przechodząc przez jakieś miejsce, jakiś kierownik chciał mi dać 200zł kary bo okazało się że nie można tam chodzić?!

Kolejna sprawa, ludzie tam to gumowe uszy, wystarczyło że wspomniałem pewnej kobiecie z SGP że szukam innej pracy, i że tu jest lipa z tymi umowami, i okazało się że później wszystko opowiedziała za moimi plecami liderce od której się sam tego dowiedziałem. Trzeba uważać z kim się rozmawia i o czym. Dla mnie miesiąc pracy tam, to największy koszmar w historii mojego CV. Mam tylko nadzieje że wypłata mi przyjdzie, bo tam dostaje się dopiero po miesiącu pieniążki, pod koniec następnego miesiąca.

Teraz już wiecie, dlaczego SGP ciągle wystawia ogłoszenia i ciągle poszukuje ludzi. Dla nic 10zł to jest dużo i argumentują to że dlatego nie ma umowy o pracę :)
3
oszukany 2015-01-19 10:31:22
Ludzie jak nie zaplaca to proponuje grupowo zlozyc zawiadomienie o przestepstwie z tymi umowami
1
Konstruktywna opinia 2015-01-30 19:14:00
CD. moich przygód z SGP Wrocław.
Wynagrodzenie dostałem w terminie w którym się umawialiśmy, oczywiście pierwszy przelew przyszedł od: HUMAN AND HUNTER BYLIŃSKI SPÓŁKA JAWNA UL. MARIACKA 31 KATOWICE na 150zł - tak żeby firma SGP nie musiała odprowadzać podatku z reszty kwoty z umowy zlecenia SGP. Przyszedł również drugi przelew już bezpośrednio od SGP za wypracowane godziny, ale niestety jest niższy niż przepracowałem, wychodzi na to że kilkanaście godzin byłem tam jako FRAJER - pracując tam charytatywnie, dla mnie to strzał w pysk i oszustwo dlatego nie zostawię sprawy obojętnie, wywalczę te pieniążki i mam nadzieje że owa firma w końcu natnie się na inspekcje która sprawdzi ich unikanie opłacania docelowych składek z umowy zlecenia.

Próbowałem również się dodzwonić do Tomasz lidera, który już telefonów nie odbiera.


Cyrk na kółkach, ktoś pisał że to praca dla studentów, żart! Chyba dla studentów którzy dają z siebie zrobić frajerów i lubią kilka dni pracować charytatywnie.
1
miła 2015-03-17 18:25:14
pan (usunięte przez administratora) jest nie lepszy!!!! jak ma zly humor to I wyleciec z pracy nawet mozna za to ze powie mu sie dzien dobry. DNO!!!!!!!
3
miła 2015-03-17 18:28:00
oczywiscie od paru moiesiecy wyplata ktora dostaje nigdy nie zgadza mi sie z godzinowka. zawsze sa brakujace kwoty
1
TOLA 2015-05-16 16:21:33
************************** U W A G A ***************************************
Pracowałem w SGP postaram się opisać pracodawcę najbardziej obiektywnie:

MINUSY

- na pierwszą wypłatę trzeba czekać do dwóch miesięcy roboczych (np. zatrudnimy się w styczniu otrzymujemy pieniądze w marcu).
-podpisujemy co miesiąc "śmieciowe" umowy z SGP i H&H (składki odprowadzone są z H&H z kwoty ok. 200zł );(brak urlopów wypoczynkowych, zdrowotnych)
-umowa sporządzona korzystnie dla pracodawcy, mianowicie dużo obwarowań karno-finansowych za błędnie wykonane zlecenie lub brak możliwości jego wykonania
-pracodawca ma możliwość potrącić nawet połowę pensji!
-brak płynności w wykonywaniu pracy, ciągłe przestoje
-maksymalne zarobki to 1600zł(190 godzin roboczych), przeważnie 1100zł
-ciągłe braki w wypłatach(zazwyczaj 50, 20 zł- tak aby nie można było pójść z tym do sądu), jeżeli udowodni się braki w wypłacie na wyrównanie czeka się do pół roku
- niekompetentni koordynatorzy- z powodu dużego przepływu ludzi nikt nie dba o pracownika.
-złe warunki pracy

PLUSY

-praca jest lekka fizycznie
-brak okresu wypowiedzenia (pracując w SGP można jednocześnie szukać innej pracy i z dnia na dzień odejść nie ponosząc żadnych konsekwencji)
1
pracownik sgp 2015-05-20 12:12:21
Zgadzam się co do opinii powyżej - często zdarzają się przestoje, za które oczywiście nie dostaje się kasy, bo płacone ma się za przepracowane godziny. Co do maksymalnych zarobków totalnie się nie zgadzam! Za dodatkowe godziny dostaje się dodatki, ja sam często za 12h pracy oprócz normalnej dniówki dostawałem po 100-200 zł premii, także jak dla mnie 2000 zł można wypracować spokojnie i to pracując po 8h dziennie. Małe braki faktycznie się zdarzają, ale z tym, że trzeba czekać po pół roku na wyrównanie się nie zgadzam, bo mi też czasami coś brakowało, ale dostawałem wyrównanie wraz z kolejną wypłatą.
Koordynatorzy fakt, niektórzy są trochę nieogarnięci (nie wiem, u którego koordynatora był mój przedmówca), ale większość jest naprawdę fajna. Dodatkowo nie trzeba dojeżdżać samemu np. na Bielany, bo zawozi, któryś z koordynatorów, albo p. Aneta, która niestety już nie pracuje, bo z nią zawsze można było wyjaśnić na szybko wszelkie niezgodności z wypłatą. Nie wiem jak jest z tą, która jest za nią, bo jakoś niezbyt się angażuje, więc nowi mają trochę gorzej...
Praca faktycznie lekka, często trzeba siedzieć np. na stołówce, bo nie ma co robić, ale za to i tak się dostaje kasę.
Podsumowując praca nie jakaś mega fajna, ale da się przeżyć.
TOLA 2015-05-22 22:07:44
"ja sam często za 12h pracy oprócz normalnej dniówki dostawałem po 100-200 zł premii, także jak dla mnie 2000 zł można wypracować spokojnie i to pracując po 8h dziennie."- to jest jakiś żart? SGP nie przyznaje swoim pracownikom premii, nawet z okazji świąt. 2 tys. zł zarabiają koordynatorzy, a nie zwykli pracownicy. Moja najwyższa pensja wynosiła 1650zł przy 190 godzinach roboczych z czego 30 były to nadgodziny!

Twoja pozytywna opinia prawdopodobnie wynika z tego, że nie jesteś zwykłą nic nie znaczącą mróweczka w SGP, a prawdopodobnie koordynatorem któremu brakuje rąk do pracy i stara się reperować nadszarpnięty wizerunek firmy. Sgp funkcjonuje na zasadzie maksimum od pracownika, minimum od pracodawcy.

Nie polecam nikomu!
1
lider 2015-05-26 08:45:41
Zgadzam się po części z Tola, ale i z pracownik sgp. Nie sądzę jednak, żeby pisał to jakiś koordynator, bo tam naprawdę da się tyle zarobić. Ja pracowałem jako lider, robiłem siatki godzin pracowników i wiem, że tak naprawdę da się zarabiać. Odrzucają zaraz wszelkie komentarze, że jako lider pewnie zarabiałem pełno hajsu, to od razu mówię, że nie, liderzy mają 100-150 zł premii miesięcznie, a robią połowy roboty koordynatora. Wiem, że nadal pracują tam osoby, które rozpoczęły pracę 3-4 lata temu i są zadowoleni, więc podejrzewam, że mają też wyższe stawki. Generalnie, praca nie jest najgorsza, sam pracowałem trochę ponad pół roku, ale nie wróciłbym tam na pewno.
A co racja to racja, fajne osoby stamtąd szybko odchodzą, ale cóż, jak ktoś jest ogarnięty, to dziwne, żeby tam tkwił za długo.
1
rozczarowany 2015-06-09 14:56:02
Tragedia i brak kompetencji ze strony pracowników! Byłem na rozmowie w SGP pod koniec maja i muszę powiedzieć, że osoba, która prowadziła rozmowę nie potrafiła odpowiedzieć na moje proste pytania. A nie pytałem o nic skomplikowanego - godziny pracy, konkretne czynności, które trzeba robić w danym zakładzie, kwestie uzyskiwania comiesięcznych zaświadczeń do UP... Wydaje mi się, że chcąc wymagać od pracowników najpierw trzeba zacząć od siebie, ale cóż widząc powyższe komentarze wnioskuję, że nie spotkało mnie nic nadzwyczajnego, dlatego nie polecam, chyba, że jako "pracę na chwilę", bo 10 zł/h to nie taka tragedia, ale z drugiej strony kasę dostaje się pod koniec kolejnego miesiąca...
1
ala 2015-06-09 15:00:18
Rozczarowany - jak pod koniec kolejnego miesiąca? jak to funkcjonuje?
1
sgp 2015-06-11 22:05:59
Na hucie w Częstochowie są przyjmowani rodzina koledzy,SGP to tylko przykrywka.
sgp 2015-06-17 15:01:08
10 zloty na reke to fakt tylko masz 2 umowe z ktorej oplacaja skadki ta umowa jest na 201 brutto czyli ok 30/20 zlotych na skadki to tak samo jak bys nie mial a i najwazniesze zachoruj to dostaniesz 80% z tej kwoty 201zl brutto czy li oblicz sam/a...
los 2015-06-21 23:21:54
a jak z urzędem skarbowym czy z tych dwoch umow trzeba się rozliczać? Czy pracodawca to robi czy mnie mogą za to ścigać?
los 2015-06-21 23:21:54
a jak z urzędem skarbowym czy z tych dwoch umow trzeba się rozliczać? Czy pracodawca to robi czy mnie mogą za to ścigać?
pracownik 2015-06-23 13:46:57
Dostajesz normalnie 2 pity
los 2015-06-24 15:37:17
dzięki z odpowiedz, czyli jak mam 9 zl za godzine NETTO i przepracuje 100 godzin, i na rachunku wyjdzie 900 zl to dostane mniej bo na pit jeszcze ściagną? Dobrze myślę?
jhg 2015-06-28 18:28:16
Nie polecam nikomu dziadowski pracodawca
1
lupa 2015-06-28 22:06:10
to gdzie isc jak w tym (usunięte przez administratora)* miescie nie ma pracy?
anonim 2015-06-29 14:42:18
Nie, skoro masz wypracowane 900 zł netto to tyle dostaniesz.
citizen 2015-09-16 11:10:27
Tak chłopie masz 10 zł tylko nie bedą płacić składek za ciebie Zastanów się lepiej!!!!!!!
lewaspółka 2015-11-03 12:39:24
pomyłka w twoim ogłoszeniu - nie pracowników tylko niewolników.
najpierw się dziwiłem że skarbówka i pip nic z tym nie robi, ale co się dziwić, pewnie tam pracują kumple, znajomi etc, dostanie w łapę, da najwyżej jakąś śmieszną karę i git. można mówić że ten kraj jest po prostu taki chuyowy, ale ludzie tez mają w tym swój udział bo godzą się na takie warunki. oni mogliby wam zaproponować 3 albo 4 razy większe stawki i tez by zarobili, ale skoro ludzie są frajerami i dają się dymać bez mydła to oni to wykorzystują maksymalnie, nawet im powieka nie drgnie, mają was za nic, polacy to po prostu 'murzyni europy'.
1
student 2016-03-15 09:33:39
Myślę, że jako student mogę polecić pracę, poszli mi bardzo na rękę jeśli chodzi o moje studia i zajęcia które miałem w normalnie w tygodniu. akurat ja chcialem pracowac w wekeendy ale widziałem , że ci co chcieli mieć wolną sb i ndz to nie przychodzili.stawka też spoko, dostalem nawet więcej niż tu pisali ludzie z wroca.
kaczor 2016-05-02 14:32:24
Rany, ludzie jak Wy narzekacie. Podczas rozmowy, wszystkie warunki zatrudnienia są omawiane, więc podejmując tą pracę jesteście świadomi na co się piszecie. Pracuje w SGP ponad pół roku, też podpisywałem dwie umowy bo nie jestem już studentem, a to normalne, że dla kogoś na zusie, pracodawca ma obowiązek odprowadzenia większych składek. Właściwie bez różnicy czy to jedna umowa czy dwie. Praca jest lajtowa, można swoje obowiązki wykonywać na luzie a dostajesz dychę na rękę. Niejeden musi się mocno narobić, żeby taki hajs dostać. Co do koordynatorów, każdy jest inny to normalka, Ci których ja miałem okazje poznać są ludzcy i ze wszystkim można się dogadać. Chcesz wolne to dostajesz, nie ma takiej opcji przy umowie o prace. W każdej firmie znajdzie się coś na co można narzekać, ja tam akurat się cieszę, że pracuje w sgp. Jestem ambitny co mój kierownik zauważył i nieraz już rzucił jakąś premie. Ja firme sgp oceniam jako dobry start, umożliwiają rozwój i awans co na pewno przyda się w dalszym życiu.
kortez 2016-05-05 15:30:14
Kasa zawsze na czas, dobra atmosfera, można dopasować grafik pracy do własnych oczekiwań za co duży plus.
ewka 2016-09-09 17:06:53
Cześć, a może ktoś z Was wie jak wygląda tam praca kontrolerów jakości? Też tak beznadziejnie....?
xxx 2016-09-09 17:34:53
No ale to wiadomo jakich zarobków można się spodziewać będąc koordynatorem projektu produkcyjnego? Chętnie bym się załapał, bo w końcu dobre stawki i tak się trafiają u nich. To dobry znak. Pozdrawiam
byly pracownik 2016-10-28 13:09:54
Tragedia... wyzysk! Mała kasa, karzą zapierniczać, często nie informują o nadgodzinach. Koordynator, a chyba jakiś awansowany juz pedałek xd o mało nie zabija ludzi swoją jazda samochodem. kolejny bez prawka jezdzi ahahaha xd śmiech na sali. Nie polecam!!! uciekajcie od tej firmy jak najdalej!
byly pracownik 2016-10-28 13:23:17
Praca kontrolera? pic na wode. rzucaja cie na produkcję i robisz jak inni. Tylko nazwa stanowiska inna...
1
Karolina 2016-11-08 18:23:03
Nie polecam, wyzysk, wszystko na opak, człowiek równa się zero
Zostaw swoją opinię o sgp - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie sgp