brak logo

Orzeł-Biały

Bytom

Opinie o Orzeł-Biały

anonim 2009-02-09 12:50:44
swietni szefowie
11
xls 2015-04-24 13:53:47
Mam kilka pytań:
1.Czy ktoś wie jaka była/jest atmosfera w pracy przed/po wymianie zarządu?
2.Jacy ludzie? Czy jest wyścig szczurów?
3.Czy firma płaci regularnie wynagrodzenia, co z premiami?
4.Jacy są nowi dyrektorzy?
Z góry dzięki,
xls

Z góry dziękuję za
3
luna 2015-04-29 00:15:37
wynagrodzenia w terminie,premie zależne od produkcji czyli cały czas zapie...l,praca w ołowiu narazie 126 godz.a sie już się przymierzają do 160 i więcej,już to próbują z jednym nowo powstałym wydziałem,dyrektorzy to ludzie co mają po ok.40 lat, ale już 8-10 pracę więc sam możesz wyciagnośc wnioski co do nich
luna 2015-04-29 00:15:38
wynagrodzenia w terminie,premie zależne od produkcji czyli cały czas (usunięte przez administratora)praca w ołowiu narazie 126 godz.a sie już się przymierzają do 160 i więcej,już to próbują z jednym nowo powstałym wydziałem,dyrektorzy to ludzie co mają po ok.40 lat, ale już 8-10 pracę więc sam możesz wyciagnośc wnioski co do nich
1
ur 2015-05-18 14:52:05
ta firma schodzi na psy już zaczynają zatrudniać emerytów górniczych żenada
Ołowik 2015-11-23 15:27:57
Pracowałem na produkcji do czasu kiedy wepchała się firma Work Service po zmianie zarządu,praca była super,zarobki spoko w terminie,premie,kartki,opieka medyczna,fakt ołów jak to ołów ale 3 dni się pracowało 3 dni wolne,raz bywało ciężko szczególnie w upały a raz lajcik,na zmianie parę ciotek ale do ogarniecia,majstrowie spoko goście,jeżeli dalej by była możliwość zatrudnienia pod Orłem to bez wahania tam wbijam ino wicher .
zygi 2015-11-24 20:10:12
żeby się dostac do tej firmy, to najpierw trzeba przeskoczyć work service, a ci chętnie pozbywają się pracowników, żeby tylko nie zatrudnić ich w orle, oczywiście, w porozumieniu z samym orłem. pracuje sporo osób " z rodziny", mnie sie nawet pytali, czy ktoś z rodziny pracuje. nie napracowałem się za długo, powiedzieli mi, ze wszystko jest w porządku, a wywalili jak psa, pytałem i baby z worka i tych, co mnie zwalniali, ale niestety niby nie mogli mnie zatrzymać. sami pracownicy z biura tez mi mówili, że często się zmieniają i ci z zarządu i pracownicy z biura, że np. fajne dziewczyny zaczynaja pracować, to je wywalają z powodu wyglądu. dziwne, co? prezes spoko gość, ale te pindzie na stołkach, dwie blondi, no chyba nie nadają się na takie powazne stanowiska. ja pracowałem w budynku głównym. pracownicy, ci zwykli, fajna ekipa, większość ludzi z parteru i pierwszego piętra też, a najgorzej jest na 2 piętrze, gdzie siedzi cały zarząd. gęsta atmosfera panuje, ale to przez dwie blondi, którym nic nie pasuje. ja mam nauczkę, bo ogłupiają ludzi lepszymi zarobkami, rozwojem i dodatkami, ale nie dadzą ci przejść do orła, albo nawet jak przejdziesz, to na krótko, a szkoda, bo Prezes i większośc dyrektorów, czy kierowników jest ok.
baku 2015-11-26 18:01:44
Te całe Work Service to nic innego jak zwykłe pasożyty,którzy żerują na naiwnych pracownikach,wciskają się pomiędzy młot a kowadło,czyli to co robol by dostał od orła to ci żerują za nic jak komornik,co odbija się złą opinia do samego orła,widzę do dzisiaj jacy są pracownicy podrzucani przez Work tak zwani do pierwszej wypłaty i następny,rok temu pracował jeden chłopak chyba z piekar na 3 brygadzie,zawsze zostawał po godzinach, aby skończyć robotę aby nie zostawiać następnej zmianie syfu,
nawet jemu nie przedłużyli umowy na orle mimo że był sumienny,nie zgodził się iść do work service,gdzie znajdą takich drugich a ludzie wykruszają się na hucie jak stary tynk
1
greg 2015-12-01 22:27:29
Huta " Orzeł Biały " po zmianie zarządu straciła na wartości,jak dopuścili firmy zewnętrzne tak jest bajzel i cyrk,ludzie omijajcie ten zakład bo to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Alan 2016-04-09 15:30:22
Płacą 100% terminowo,ale praca ciężka i bardzo szkodliwa. Dopóki na zakładzie nie powstanie prawdziwy związek zawodowy to będą straszyć ludzi zwolnieniami. Teraz jest tylko ściema. Szefa związku zawodowego zrobili menadżerem w spółce należącej do huty Orzeł Biały.
1
Pablo 2016-05-14 21:55:57
Czy jest jeszcze na tej hucie firma zewnętrzna czy już ich wywalili i zatrudnia pracowników sam Orzeł ?
York 2016-05-18 19:55:04
Toko - tylko omijaj szerokim łukiem WorkService wygwizdają cie na cacy
Bolek 2016-06-10 00:26:59
oszukuja na wynikach lekarskich,dużo ludzi ma przekroczone normy
Bolek 2016-06-10 00:35:24
3300 brutto + 15% premij + dodatek za nocki+ dodatek za niedziele, 3000 netto
Bolek 2016-06-25 01:55:15
Na utrzymaniu ruchu już 4-odstawionych przekroczone normy ołowiu nie mają skróconego czasu pracy za 2-3 miesiące połowa się tam żartuje
Bolek 2016-06-25 01:59:07
Chodzi o zatrucia a na Hucie mówią do nas jak ci się nie podoba to spierda
Tonny 2016-07-08 11:32:25
@ghj ,Bolkowi chodzi o zatrucia ołowiem ,większość ma przekroczone normy,a przy piecach szczególnie przy pierwszym oraz na rafinerii to już masakra
2
Arek 2016-07-15 16:40:50
qq ~ kto ci to ma sprawdzić ? Work Service nie pójdzie w koszta aby ci za badania ciągle płacić
buji 2016-08-07 13:15:39
Witam mam pytanie jak jest na chwile obecna z przyjeciami wiem ze pod orła to nie ma szans trzeba najpierw przejsc przez Work Service ma ktos jakies namiary na ten cały Work Service bo znalazłem strone ich oferty pracy ale niestety nic o orle czyzby nie było przyjec ?
Gienek 2016-08-08 19:02:55
buji - w biurowcu Orła w jakiś dzień chyba czwartek siedzi zawsze jakaś babka z tego " Work pasożyta "
u nas na produkcji ciągle się zmieniają ci z Worka ,to możesz wbijać żeby pracować pod samym Orłem nie ma na to w ogóle szans na szczęście ja pracuje pod Orłem w Worku ludzie się zmieniają praktycznie co wypłata
Buji 2016-08-09 08:39:58
Aha dzięki za info a powiedz mi jak wygląda produkcja macie wsadowanie pieca ręcznie w postaci łopaty czy wozkiem lub innym sprzętem jakie macie wydziały rafinacja macie napewno a jak wygląda sprawa linii odsiarczaniu , krystalizacji , przerobu złomu . Wiem ze pracujecie 3na3 a to po 8 h czy 12 . szkoda ze nawet osoby z doświadczeniem muszą przechodzić przez worka :( sorry ze tak wypytuje ale mam doświadczenie 8 lat w tej branży i jestem zainteresowany praca cv juz poszło ale wiadomo jak to się odbywa
Anioł Stróż 2016-08-26 18:51:34
Ja nie wiem co ci ludzie myślą i jakie mają wyobrażenie o sobie samych. Generalnie ten zakład to jeden wielki syf. Od wejścia jest coś nad wyraz, to tak jak by do kibla rano zakładać garnitur. Zamiast komunikacji jest jakiś podstęp, nie wiem kto sie na to zgodzi ale chyba nikt sie nad tym nie zastanawia. Dopóki ktoś tam z góry mocno ich tam nie pojedzie za podstępne plany to pewnie nic sie zmieni.
Omijać szerokim łukiem ;)
Nowy 2016-09-08 06:30:01
Witam!
A ile tam zarabia szanowne kierownictwo?
Sikor 2016-09-10 03:33:02
Witam mam pytanko do pracowników tego zakładu odnośnie utrzymania ruchu jak wygląda z waszej perspektywy tam praca automatyka??? dlaczego są nowe przyjęcia z info z góry dziękuję
jacek 2016-09-12 16:28:47
idz i zobacz sobie sam, trzeba zobaczyć na własne oczy, inaczej nie uwierzysz że nie warto tracić czasu na tego typu zabawe, bo jak inaczej można to nazwać
AA 2016-09-14 18:25:50
Sikor- automatycy nie mają ciężkiej pracy, jeżeli nie ma elektryka na zmianie pracują za nich. Wszyscy uciekają bo nie dość, ze pracuje się w syfie to i finanse są tragiczne.
AA 2016-09-14 18:26:14
Sikor- automatycy nie mają ciężkiej pracy, jeżeli nie ma elektryka na zmianie pracują za nich. Wszyscy uciekają bo nie dość, ze pracuje się w syfie to i finanse są tragiczne.
AA 2016-09-14 18:28:47
W dziale utrzymania ruchu zatrudniają tylko facetów. Kobiety jedynie do biura. Ale spróbuj wysłać CV na specjalistę ds. Utrzymania Ruchu, tam prędzej Ci się uda dostać.
Sikor 2016-09-25 10:58:44
Bardzo dziękuję za opinię !!! staram się o pracę w firmie na pokrewne stanowisko gdy uda mi się je dostać postaram się zmienić wizerunek UR
byłem widziałem 2016-09-29 10:11:22
ciekawe co polecacie, chyba nie ten rozpiździel zaparowany ołowiem pod etykietą luksusu na wejściu
3
derf 2016-10-01 22:10:42
@miki 33 nie no wiaodmo ze moze sie takie jednorazowe opoznienie zdarzyć to w sumie nie jest nic wielkiego prawda? teraz widze ze szukaja specjalsity do spraw serwisu w Krakowue ktos moze cos powiedziec na temat zarobkow i atmosfery jaka tam panuja??
bebe 2016-11-19 18:11:32
Nie doradzam pracy w tej firmie...omijać wielkim łukiem!! zarząd nowy jest zupełnie niekompetentny, szczególnie nowy Dyrektor Produkcji - brak przygotowania managerskiego, myśli ze jest w wojsku :) próbuje zastraszać, zarzadzanie tzw. przez chaos/skłócenie załogi, jakieś krzyki , nie panuje nad emocjami ,humorki itp. itd. :) porażka!
Przyjmują swoich ludzi, którzy są totalnie nie przygotowani do pracy w takim zakładzie. Blondi od HR tez zupełnie niekompetentna tylko zwalnia dobrych ludzi bez powodu. Faworyzują tylko produkcje , skrócone godziny pracy a inne działy pracują w III strefie zagrożonej zatruciem ołowiem przez 8Hh! Ludzie po miesiącu już zatruci ołowiem są.
Generalnie w firmie panuje atmosfera kopania dołków, oszczerstw, pomówień, donosicielstwa a Prezesowi w to graj jak widać - bo każdy inny na poziomie zrobiłby z tym od razu porządek!
Dlatego odradzam wszystkim prace w tej firmie szanujcie swoje zdrowie i nerwy szkoda czasu na nich!
Ta firma nie dorosła do miana pracodawcy!
Tom 2016-12-01 23:08:48
Zdecydowanie najgorsza firma, w ktorej pracowałem. Wielu pracowników odstawionych z powodu wysokiego poziomu ołowiu.
Dziwne "procesy rekrutacyjne", ktorych wynikiem zatrudnianie znajomych. Ciągłe zwolnienia i likwidacja stanowisk a potem tworzenie nowych...
Zostaw swoją opinię o Orzeł-Biały - Bytom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orzeł-Biały