brak logo

Bartek Candles

Bystrzyca

Opinie o Bartek Candles

Anonim 2015-08-06 22:43:44
Może jakby ktoś zaczął myśleć w tej firmie z kierownictwa i brygadzistów to by było inaczej. Pomyśleć tylko że w takiej prężnie rozwijającej się firmie pracownicy są traktowani jak bydło. Zero szacunku, zrozumienia i jak tu mają przyjść nowi pracownicy. Jakby ktoś poszanował Tych co tam już są i czasami jeszcze wynagrodził jak trzeba , ale na to niema czasu. Teraz na nic nie ma czasu bo niby praca w systemie godzinowym ale do raportu trzeba wpisać jak najwięcej a może dadzą z 50 premi.
sol 2015-08-10 21:05:00
do blue:
Piernik do wiatraka ma się tu tak,że wszyscy piszą tu na forum o poziomie kadry zarządzającej w firmie,oczekują szkoleń itd.,więc wypadałoby żeby osoba zarządzająca (obojętnie gdzie )reprezentowała jakiś poziom.Oczywiście błędy ortograficzne się zdarzają,ale słowo "szef"jest tak powszechne,że we mnie wywołało ogromne zdziwienie,że w ogóle można napisać je niepoprawnie.
A co do ogólnego wątku to frustracja pracowników tej firmy jest rażąca,ale nie jest zaskoczeniem,gdyż wchodząc na forum jakiejkolwiek firmy produkcyjnej zobaczymy bardzo podobne opinie wygłaszane przez "zwykłych" pracowników.Dziwi mnie natomiast jednostronność;jakoś nikt nie napisze o udogodnieniach,które funkcjonują tam,a nie zdarzają się w innych firmach.
Ktoś potrzebuje przyjść z jakichś powodów na inną godzinę do pracy nie ma problemu,ktoś bierze nagle urlop nie robi mu się problemu,ba ktoś czasami w ogóle nie dotrze do pracy i informuje post factum i żadnych poważnych konsekwencji się nie wyciąga.W innych firmach niestawienie się do pracy bez poinformowania o tym kończy się zwolnieniem dyscyplinarnym.Ktoś ma problem z pracą na 2 zmiany też wielokrotnie idzie się takiej osobie na rękę.Każdy kto pracuje wie ile osób ma możliwość pracy na 1 zmianę.W którym zakładzie zatrudniającym tyle osób ktoś na to patrzy?Nie oceniajcie wybiórczo czując się bardzo skrzywdzonymi i poszkodowanymi.Wytykacie wszystko brygadzistom,ale lata pokazały jak mało jest osób,które zdecydowały się podjąć takiego stanowiska,a przecież to "taki miód" i złota robota.
Nina 2015-08-12 22:03:11
Oczywiście ze nikt nie pisze o dobrych stronach zakładu. Pracuję w tym zakładzie dobrych kilka lat. Wiele się zmieniło i to na dobre się zmieniło. Najlepiej kogoś oczerniać że
nie ma szkoły albo robi błedy. Na wiele tych stanowisk kierowniczych nie było chetnych . Nikt nie c
hci
ał podjąć sie odpowiedzialności. Tak zwane pomarańczowe odwalają kawał roboty. Ale najlepiej oczerniać taki jest pracownik. To jest zazdrośc, że ktoś ma większą pensje ale na to one pracują. Nikt nie pisze właśnie o tym że zakład idzie pracownikowi na rękę. Że szef placi nagrodę na konieć roku ok. 800 zł. Dla tych co przepracowali caly rok.Jest paczka świąteczna jest zajaczek. Wypłata jest na czas , płacone sa nadgodziny. Na każdą umowe trzeba sobie zapracowac nikt nic w tym zakładzie nie dostanie za sie dzenie albo stanie . Tak było i bedzie . Nikt nie pisze że szef czy jego córka zawsze pomogą . A co do kierowniczki Magdy to też jest dziewczyna pracowita i pomocna. Ludzie ogarnijcie się i przestancie takie bzdury pisać. Wszyscy wiedzą jaki to jest zakład produkcyjny . liczą sie tu sezony jak jest potrzeba to trzeba pracować czy to jest sobota czy 10 godz. Ale po kopertki to wszyscy lecą mało sie nie pozabijają(pracownicy wiedzą co to są kopertki) pozdrawiam i dajcie sobie na luz .
2
Nina 2015-08-12 22:04:31
Oczywiście ze nikt nie pisze o dobrych stronach zakładu. Pracuję w tym zakładzie dobrych kilka lat. Wiele się zmieniło i to na dobre się zmieniło. Najlepiej kogoś oczerniać że
nie ma szkoły albo robi błedy. Na wiele tych stanowisk kierowniczych nie było chetnych . Nikt nie c
hci
ał podjąć sie odpowiedzialności. Tak zwane pomarańczowe odwalają kawał roboty. Ale najlepiej oczerniać taki jest pracownik. To jest zazdrośc, że ktoś ma większą pensje ale na to one pracują. Nikt nie pisze właśnie o tym że zakład idzie pracownikowi na rękę. Że szef placi nagrodę na konieć roku ok. 800 zł. Dla tych co przepracowali caly rok.Jest paczka świąteczna jest zajaczek. Wypłata jest na czas , płacone sa nadgodziny. Na każdą umowe trzeba sobie zapracowac nikt nic w tym zakładzie nie dostanie za sie dzenie albo stanie . Tak było i bedzie . Nikt nie pisze że szef czy jego córka zawsze pomogą . A co do kierowniczki Magdy to też jest dziewczyna pracowita i pomocna. Ludzie ogarnijcie się i przestancie takie bzdury pisać. Wszyscy wiedzą jaki to jest zakład produkcyjny . liczą sie tu sezony jak jest potrzeba to trzeba pracować czy to jest sobota czy 10 godz. Ale po kopertki to wszyscy lecą mało sie nie pozabijają(pracownicy wiedzą co to są kopertki) pozdrawiam i dajcie sobie na luz .
2
Nina 2015-08-12 22:24:56
Teraz jest tyle pracy na wolnym rynku że nikt nikogo do pracy w Bartku nie zmusza. Nikt tu nikogo nie traktuje jak bydło . Jak ktoś chce pracowac to bedzie pracował i będzie zadowolony . To jest prawda ,że to jest firma rodzina. I atmosfera jest rodzinna. A nikt tu nikogo na siłę nie trzyma:-) :-) :-) :-) :-) :-)
1
anonim 2015-08-13 02:06:42
W odpowiedzi na wcześniejsze opinie mogę tylko powiedzieć że tak prawda jest wiele udogodnień. Praca jest na 2 zmianach , z tym że w sezonie po 10 godzin i soboty a czasami w niedziele i święta. Wypłata jest na czas . Na Boże Narodzenie paczki i na mikołajki, jak również premia roczna za niechorowanie. Zajączek był pierwszy rok. Szef jest ok i pomaga ludziom, ale to jaka jest rodzinna atmosfera to ja współczuję takiej rodzinności. Według pani Zdzisławy pracownicy to patologia.Trzymam tylko kciuki za panią Magdę bo mimo pozoru to kobietka z jajami ale i dla ludzi.
3
Nina 2015-08-13 06:30:30
No i Pani Dzidzia ma racje co do niektórych pracowników ,że to patologia ale szef daje szansę wszystkim:-) :-) :-) :-) :-) Pozdrawiam.
2
anonim 2015-08-13 13:15:15
Witam to prawda,pracy jest na rynku dużo,nikt nikogo na silę nie trzyma pracowalam kiedyś tu,wyplata jest na czas z premią różnie bywalo ,Paczki świąteczne są itp.Szef,Kierownictwo SPOKO:-) POMARAŃCZOWI robią kawal roboty!!! Ale kadra CZERWONYCH to porażka ludzie bez kultury i wieśniaki co wladza udeżyla im do glowy i obrośli w PIÓRKA,ktoś ich powinien ściągnąć na ziemię"Zapomnial wól jak cielęciem byl" POZDRAWIAM WSZYSTKICH
3
patologia 2015-08-13 14:41:32
Nieroby czerwone całą robotę za nich robią pomarańczowi a oni cały dzień stoją i pier... Tylko jak szef na halę wejdzie to nie wiedzą gdzie mają się rozejść .A ludzie niech se piszą bo do kogo na skargę mają iść.
1
bios 2015-08-14 22:07:12
Tak sie oczernia te czerwone ale każdy z was jak by dostał stanowisko i pensję tak samo by robił. Co mają stać i głaskać nas po głowie. Realizują zamowienia,pilnują ludzi. Gdyby nie one to ludzie by robili co chcieli. Nikt nie chce być brygadzistką czy brygadzistą wieć nie ma co ich oceniać. Nikt nie chce odpowiedzialnośc. Ktoś przyjdzie popracuje jeden sezon i pisze bzdury ,że sie w pale nie mieści.
2
blek 2015-08-14 22:10:15
Cudownie Jarek trzymamy kciuki:-) :-) :-) :-) :-) :-)
Monte 2015-08-14 22:17:57
Niestety to jest ludzka zazdrość. Bo ktoś ma czerwoną bluzę czy pomaranczową. Przychodzą sezonowi są tacy co pracują a są tacy co się opierniczają . Wypisują bzdury .
Megi 2015-08-14 22:20:44
Nie wiem czy bym ci dała swoją szczękę pod opiekę haha....Jarek.....
szu 2015-08-17 19:34:11
Czytam to i włos się na głowie jeży a scyzoryk w kieszeni otwiera.Myślę,że te pochlebne opinie to piszą sami o sobie CZERWONI żeby przylizać szefostwu.jak dobrze popatrzeć, można zobaczyć brązowe kółka na ich buzkach.Firma fajna ale kierownictwo masakra.Strzeżcie się pracy tam.PACZKI,ZAJĄCZKI TO DAJE KAZDA SZANUJĄCA SIĘ FIRMA WIĘC TO ŻADEN CUD.Posłuchajcie natomiast pań brygadzistek zachowują się jak typki z pod budki z piwem,Ich język masakra i tylko kapuja, żadna nie stanie za pracownikiem nie pomoze tyko się stara mu dowalić i zakapować szefostwu. NIE POLECAM PRACY TAM
2
Los 2015-08-17 19:48:21
W odpowiedzi do Szu . święta prawda w dużych firmach są również wczasy pod grusza i inne. Ale szacunek dla ludzi również a jak nie to ukłon ze strony inspekcji pracy
1
gość 2015-08-17 21:30:57
To prawda zamiast stanąć za pracownikiem to tylko donieść potrafią i jeszcze dobić człowieka a wczasy pod gruszą są ale nie dla wszystkich.
1
Heniek 2015-08-20 18:05:30
Fajny zakład. Polecam
1
kolo 2015-08-24 12:49:39
zgadzam się z tym ci co tu narzekają to po prostu nieroby i gdzie by nie pracowali będą narzekać pozdrawiam szary pracownik :)
bolo 2015-09-01 20:49:07
Szary pracownik w czerwonej koszulce? A może pomarańczowej.
1
ona.x 2015-09-03 16:30:13
Trzeba jeszcze dodać, że tłumacząc się brygadzistce, kierowniczce itd, trzeba sie później wytłumaczyć brygadzistom z innych działów (np pani z pakowania powiedziała pani z sylikonów i kolejne tłumaczenie)
2
anonimmmmmmmmm 2015-10-25 21:42:01
Narzekają i jeszcze na dodatek pracę innym utrudniają.
Sami problemy stwarzają,w zakładzie między pracownikami niemiła atmosfera.
Jeden drugiemu " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] myje"- obgaduje itp.
Zamiast zająć się pracą to tylko toczą się rozmowy :
- ta ,tak przytyła
- ten powiedział to
- a ta w soboty chodzi do pracy i ciągle jej mało
- a on jest z tym
- a ta jest w ciąży
i tym podobne....
Jeden drugiemu szpilę wkłada, zamiast wspólnej pracy,pomocy to wiecznie jest jakiś problem.'Bo ta cały czas robi to a ja taka biedna zapierniczam" - cytuje. Niby wielkie koleżanki a jak jednej nie ma to już na nią gada.Masakra przedszkole.
2
pracuś 2015-10-29 20:38:59
Zapraszam do firmy. Jest tu miła atmosfera, bo wszyscy są ze sobą zżyci,wypłata na czas , premia uznaniowa, paczki na święta, premia roczna za to że przepracujesz cały rok, paczki dla dzieci na mikołajki. Jak masz problem to zawsze można go rozwiązać. Panie brygadzistki miłe i sympatyczne i zawsze doradzą coś. Praca na dwie zmiany ale w sezonie mile widziana dyspozycyjność. A jeżeli chodzi o rozmowę kwalifikacyjną to takowej nie ma. Polecam ten zakład każdemu
1
pracuś 2015-10-29 20:42:38
Pozdrawiam Panią Kierownik A
2
ta co mówi prawde 2015-11-14 20:43:52
Złota robota ?? No jasne ze złota pogaduszki śmiechy i olewanie pracowników to właśnie robi ta wspaniała kadra i nie patrzy na to jak się czujesz czy masz może gorszy dzień a może jakiś problem ?? To ich nie interesuje wogule masz tylko zapierniczac żeby ładnie w papierach dla szefa wyglądało. A jak zobaczą szefa to by się posrali nagle zaczynają pracowa. Normalna parodia. Każda kadra kierownicza powinna być przeszklona do kierowania ludźmi a nie wybierana po rodzinie i znajomych. Bo 90% tej kadry nie ma pojęcia o kierowaniu ludźmi i o planowaniu roboty. Pracowałam w mniejszych i większych firmach ale takiego syfu " mowie tu o kadrze kierowniczej" jeszcze nie widziałam nigdzie. Wszędzie się dba o pracownika bo to dzięki pracownikom firma prosperuje i przynosi zyski. A w tej firmie traktuje się pracownika jak jakiegoś śmiecia. Zróbcie coś w końcu z tym bo naprawdę ludzie się sprzeciwia i zostaniecie z niczym.
3
anonimmmmmmmmm 2015-12-13 18:28:08
Z tym zżyciem i brygadzistkami to bym nie przesadzał(a)
Reszta się zgadza.
blue 2015-12-14 19:09:30
Co wy tu ludzie wypisujecie? Premie? Premia jest średnio 3-4 razy do roku i uzależniona od wszystkiego. Czy się jest miłym dla innych pracowników, czy przychodzi się w soboty i niedziele, no i oczywiście za pracę też. A jej kwota to około 200 złotych na rękę. Czemu nikt nie napisze o nagrodach np. dla magazynu, który dostaje na koniec roku kasę i to sporą za "zejście" towaru? Czemu nie piszecie o nagrodach rocznych dla "czerwonych" za to że stoją i plotkują lub opieprzają pracowników - premia za dobry sezon. Takie są realia. A "niebiescy" dostaną na święta paczki - same eksluzywne produkty, np. oliwa z oliwek, grzybki marynowane, herbaty - oczywiście renomowane, ostatnio nawet makaron :-) Koszyk wygląda zachęcająco dla oczu, ale oczami się nie najesz. Połowa pracowników nigdy w życiu nie kupiła by 90% z zawartości tej paczki. Zwykły "niebieski" kupuje w tańszych sklepach. Jest wiele produktów które bardziej przydałyby się na święta. Pracownicy między sobą często mówią, że bardziej ucieszyły by ich pieniądze, za które można kupić to co każdemu jest potrzebne. Ale nikt głośno tego nie powie, bo jeszcze szef się obrazi i nie da nic...
1
sol 2015-12-15 21:20:30
Zazdrość,zawiść i niechęć do drugiego człowieka to bardzo niszczące uczucia i prowadzą do zgorzknienia tego kto jest ich autorem.Skoro widzisz wszystko i wszystkich w negatywnym świetle to znajdź lepszą firmę,gdzie będziesz szczęśliwsza,gdzie są lepsi brygadziści i gdzie szef daje pieniądze na święta i duże premie dla każdego pracownika zamiast paczek,w których dostaje się produkty,których nie możesz kupić sobie na co dzień.Przecież takich zakładów jest mnóstwo,prawda..?!
blue 2015-12-15 23:30:02
Do sol. Po pierwsze nie wiem skąd wniosek, że jestem kobietą, faceci też w tej firmie pracują. Po drugie, nie kojarzę gdzie wyczytałaś w moim ostatnim wpisie że wszyscy są "be". Ale to normalne w tym zakładzie, że się dobrze nie usłyszy a gada dalej. Proszę nie wmawiać mi tego co nie było napisane!!! I czytać ze zrozumieniem. Pisane było, kto dostaje premie roczne i ile jest razy w ciągu roku premia dla zwykłych pracowników i ile wynosi. Co do paczek - jest to zdanie naprawdę wielu pracowników i nie ma w tym nic chamskiego. Jeszcze raz podkreślę - czytaj BABO ze zrozumieniem!!!
blue 2015-12-16 19:02:55
P.S. Do wcześniejszych wypowiedzi. Premia roczna, to inaczej premia za niechorowanie. Jednym słowem, gdy pracownik w ciągu całego roku nie był ani jednego dnia na chorobowym - taki jest warunek. A kwota, to około tysiąca złotych. W tym roku było to 1100!
Ktoś 2015-12-16 19:21:05
A 1100 to niby mało ? Jeszcze się chyba taki nie urodził by wszystkim dogodził . Szkoda ze ludzie zamiast docenić tylko narzekają
3
sol 2015-12-16 20:36:10
Po pierwsze: wniosek,że jesteś kobietą wynika z tego,że męźczyźni raczej nie analizują składu paczek świątecznych..zresztą nie wiem jaki masz problem w tym ,że nią jesteś.Ja jestem kobietą i nie mam oporów żeby się do tego przyznać.Nie Babą jak mnie nazwałaś,choć z ust tak agresywnej osoby to nawet komplement.Po drugie z Twoich wypowiedzi wyraźnie przebija się negatywny stosunek do firmy i do zasad ,które tu panują,więc taki obraz sama tworzysz.Niczego nie trzeba sobia dorabiać.Natomiast co do paczek świątecznych to wysoce niekulturalne jest komentować coś co się dostaje w prezencie.Jak mówi przysłowie "Darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda",równie dobrze szef mógłby niczego nie dać.A czemu nie napiszesz o pozytywnych stronach,o tym co szef dał w tym roku wszystkim pracownikom.Czemu tylko ciągle się krtytykuje,bo tak najłatwiej,nie?Fala hejtu i nienawiści.Na pewno głosowałaś na Pis..:)
2
Szef 2015-12-16 21:08:22
W tym roku dałbym Wam dużo więcej ale nie byłoby na spa i roczne premie dla brygadzistów i kierowników, a oni by tego nie przeżyli. Płakali by cały rok i szczelili focha ,a Wy moi wspaniali pracownicy jesteście mistrzami w swoim fachu . Jesteście wielcy i bogaci duchem. Co by z Ww zostało jakby im zabrać stanowiska i pieniądze- pustostan. Życzę Wszystkim bez względu na kolor koszulki zdrowych i spokojnych Świąt Bożego. Narodzenia niech będzie to czas na przemyślenia i refleksje.Bartkowicze w grupie siła. Pozdrowienia dla sol. Zbyt dużo czasu spędzasz przy kompie szkoda wzroku
blabla 2015-12-16 21:15:44
To niesamowite jak żal serca ściska.A życzeń nie składaj podszytych fałszem,bo nic nie są warte.Złe słowa wracają ze zdwojoną siłą
1
blue 2015-12-16 22:02:47
Do sol. Nie będę komentować twoich przemyśleń, co do mojej osoby, bo ciężko osiągnąć by było twój poziom - a raczej jego brak. I na tym zakończę temat. Zastanawia mnie tylko, co szef dał w tym roku wszystkim oprócz pracy i pensji, na którą każdy pracownik tej firmy zarabia własnymi rękoma? Pozdrawiam serdecznie.
Ciekawy 2015-12-19 23:58:40
Poszukuję informacji o świeczkach, czy są dobrze wykonane?Najlepiej od osob które je znają od podstaw. Bede wdzieczny o informacje na maila swieczki.ozdoby@wp.pl
kaka 2016-02-06 13:31:21
Wiadomo że to firma rodzinna, więc władza podzielona jest między właścicielami - no szkoda tylko że wg nich kasa decyduje o mądrości, poczuciu własnej wartości itd. Wiem, że przy tylu zatrudnionych trudno jest wszystkich traktować personalnie, jednak szacunek należy się każdemu.
Ale jak ma być dobrze na produkcji, skoro nawet w biurze jest nie halo - Kasia ok ma swoje jazy ale jest przewidywalna, Gosia...hmmmm tu nie chcę się wypowiadać, księgowy miły, Ewcia - tu dochodzą nas różne słuchy - pracuję tu dość długo i powiem że to najfajniejsza, ludzka dziewczyna - nie sądzę żeby się zwolniła w ciąży i jeśli wygryzła ją córka nowej księgowej - to nieźle ze tak ją potraktowano.
Dużo z Was stwierdza, że Szef jakby wiedział co się dzieje to nie byłoby tak źle.. ale czy On nie wie??
2
Pracownik 2016-02-15 19:26:41
Co Wy narzekacie , ja byłam w sobote u kierowniczki Ani 100% zarobiłam i się nie narobiłam,bo kierowniczka z brygadzistkami były zajęte bawieniem jej psa a zero zainteresowania pracą .To gdzie jest lepiej?
1
kameleon72 2016-02-16 18:42:40
Ludzie co wy za bzdury wypisujecie,jesteście okropni.Jak można wypowiadać się o czymś o czym nie macie zielonego pojęcia.Przestańcie plotkować i zajmijcie się własnymi sprawami.Co do pracownika, który był w sobotę i zarobił a się nie narobił,to jest zwykłe świństwo pisać o takich rzeczach.Co Ciebie obchodzi pies P.Ani,ty miałaś przyjść do pracy i uczciwie zarobić a nie wypisywać na forum takie bzdury.Wstyd.
2
dżastin 2016-02-22 11:25:05
W tym roku mamy przewidziany czterotygodniowy urlop z powodu remontu. Szef będzie powiększał biuro kier. Anny w poprzednim już się nie mieściło jej ego.
7
omil 2016-03-20 18:59:59
W tym roku mamy cztery tygodnie urlopu, czyli 20 dni. Plus jeden dzień na Wielki Piątek, plus jeden dzień na 2-go maja, plus jeden dzień na piątek po Bożym Ciele. Razem 23 dni. Resztę zr swojego 20-to dniowego urlopu można dowolnie wykorzystać ;)
plotek 2016-04-14 13:43:14
no tak bardzo dobrze że się rozwija, szkoda tylko że my za te piękne wyroby musimy tak dużo płacić. Być może tyle to kosztuje, albo pokrywamy koszty za biuro, a właściwie za tą nową z biura. Zauważyłam że ona to wynosi kartonami świeczki.
Kierowniczka Ania jak dla mnie OK, nadaje się na to stanowisko.
aaaa w ramach plotek - do kaka Emotikon wink to ta nowa z biura musiała uciekać z Autoli bo sobie tam nagrabiła i podrywała różnych gości. W końcu udało jej się, smród się ciągnął za nią, brak sympatii, itp. Emotikon smile więc wykorzystała sytuację i mamusia ją tu wcisnęła, pewnie kosztem pani Ewy - jednej zabrała męża, drugiej zabrała pracę
2
Gaga 2016-04-16 08:50:35
Do plotek to za mało wiesz bo Kierownicza Ania też rozbiła małżeństwo a teraz wygoniła męża. A Ciebie widocznie boli stanowisko nowej z biura.Może dla Ciebie Ania jest ok ale dla mnie fer nie była .
6
Anna Kusina 2016-04-18 19:11:16
Muszę odnieść się do wpisu wyżej ponieważ nie pozwolę ,by ktoś szkalował moje imię w miejscu publicznym jakim jest forum internetowe.Moje życie prywatne jak sama nazwa wskazuje dotyczy sfery życia,która nie jest związana z moją pracą zawodową.Nie wiedziałam,że mam założony podsłuch i dzikiego lokatora w mieszkaniu ,który dokładnie wie jak wygląda moje życie
I uważa ,że ma prawo komentować, wydawać na jego temat osądy i oceniać kto co zrobił.
Skoro jest tak odważny żeby wygłaszać takie tezy to pewnie też ma świadomość,że za zniesławienie mogę wytoczyć sprawę sądowa z artykułu 212 kodeksu karnego.
12
kameleon72 2016-04-29 16:28:54
My dużo płacimy za świeczki? Ty plotek wiesz doskonale ile nasze wyroby kosztują w sklepie,więc nie narzekaj.Poza tym to nie jest artykuł pierwszej potrzeby i wcale nie musisz kupować jak Ci za drogo.Na miejscu P.Ani zrobiłabym wszystko żeby sie dowiedzieć co to za wredna hiena wypisuje o jej życiu prywatnym,bo to już jest cios poniżej pasa.Twoja kultura Gaga jest na poziomie zerowym!!!
1
omil 2016-04-30 02:02:33
Widzę tu tyle samo plotek, co w firmie. Aż żal... Szkoda, że swojej energii, którą poświęcacie na plotki, nie wykorzystujecie na hali podczas pracy.
Oczywiście, że życie prywatne nie powinno nikogo postronnego intetesować. Niestety nie w tym zakładzie. To nie tak, że teraz źli pracownicy wtykają nos do życia kierowniczki i ją oceniają - to karma. Zło wyrządzone komuś, wcześniej czy później do nas wróci.
Niecała kadra brygadzistów jest też kryształowa. Jedna z pań "czerwonych" nie ma np. za grosz poszanowania dla osób sobie podległych, poza swoimi ulubienicami. Nie zauważa faktu, że ludzie się z jej działów zwalniają, gdyż mają dosyć współpracy z taką osobą. Wiadomo, że stanowisko zobowiązuje, ale mimo to można pozostać człowiekiem i szanować swoich pracowników. U tej pani szacunku nie zaznacie, a przykładów na złe traktowanie jest trochę. A co w czasie swojej pracy robi w/w brygadzistka? Albo stoi z rękami założonymi, albo siedzi, albo podpiera stoły.
Szef kiedyś powiedział, że każdy na naszym zakładzie musi na siebie zarobić. Ta pani, to przykład że jednak nie każdy. Jest to jedyna "czerwona" na zakładzie, która nie robi praktycznie nic - chyba że szef jest na hali...
Niech się brygadzistka nie obawia - to wszystko zło też kiedyś do pani wróci. W końcu Lubsza, to nie koniec świata.
Wszystkim życzę udanej majówki ;)
6
blue 2016-05-02 18:51:40
Do omil. A o której "czerwonej" piszesz? Mam swój typ, ale nie wiem czy z dobrej zmiany typuję.
Gaga 2016-05-05 17:45:25
Do omil
Masz rację co do pracy - mi się podobała, lecz co do rządzących to porażka. Brak organizacji pracy. Nieraz potrafiłam zmienić 3 razy stanowisko w ciągu 4 godzin. DOdatkowo jak można w piątek o godzinie 15.00 ogłaszać, że sobota jest pracująca.
Z tych i innych powodów zrezygnowałam z pracy w tej firmie.
Pozdrawiam
4
omil 2016-05-06 11:29:48
Do Gaga. Dzięki i również pozdrawiam.
jkoa 2016-05-09 22:39:28
Organizacja pracy mogła a nawet powinna być lepsza @Gaga, no ale koniec końców tak źle nie jest, fajnie, że można w tej firmie liczyć na umowę o pracę, jest to bardzo ważne, dzięki temu ma się pewność zatrudnienia
3
OlaB 2016-10-27 16:11:58
Witam.

Chciałabym się dowiedziec czy są może przyjęcia do zakładu? I jak wyglądają zarobki?
Zostaw swoją opinię o Bartek Candles - Bystrzyca
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bartek Candles