brak logo

KPMG

Warszawa

Opinie o KPMG

anonim 2009-02-09 11:59:47
Ogromnie ciężka praca. Możesz się nauczyć bardzo dużo jeśli potrafisz wytrzymać duże ciśnienie i presje czasu
anonim 2009-03-09 13:02:15
typowa korporacja, pracownik jest tylko trybikiem w maszynie
anonim 2009-03-09 13:04:21
można zdobyć bogate doświadczenie, niestety nie tylko dobre ale i to złe
anonim 2009-03-09 13:07:33
Rzeczywiście można się wiele nauczyć, ale koszt przekracza korzyści z tego idące
anonim 2009-05-16 12:51:15
Bardzo zła atmosfera pracy. Właściwie zaczynający pracownik jest traktowany jak śmieć. Bardzo niskie zarobki. Tytułem przykładu prawnik zarabia tam ok 3 500 złotych netto (osoba z kilkutenim doświadczeniem). Stawiają bardzo wysokie wymagania, czasem zupelnie nierelane do stażu pracy pracownika i jego doświadczenia. KPMG boi się, że nie bedzie mieć mięsa w postaci mlodych pracownikow, ktorzy zniosą wszystko, więc chcą dodać kilka ochłapów. Zdecydowanie odradzam!!!
3
zzz 2010-08-28 14:01:00
w 2009 3500 netto to dostawał asystent
bez urazy, to typowa korporacja, gdzie nikt nie podzieli się wiedzą tylko zechce wbić nóż w plecy, ale tak źle nie płacą

ale częśc osób tam pracująca zupełnie się nie nadaje..
anne 2010-09-25 15:33:28
a ja mam pytanie - jak bardzo sprawdzana jest znajomość języka angielskiego? Niemiecki mam niemalże biegły natomiast ze znajomości angielskiego nie jestem zadowolona, w tym roku chcę zdać dopiero FCE...
5
patrycja 2013-04-14 05:58:10
3500 to chyba dla specjalisty, mi zaproponowali 2500 brutto na start , wykorzystuja sytuacje ze jest 20% bezrobocia
6
Golas 2014-11-21 13:17:08
KPMG to super firma! Dobre zarobki, a od średniego szczebla bardzo dobre. Jak masz parę lat doświadczenia można wyciągnąć i 20 tysi miesięcznie. Do tego rotacja ok. 20% - więc możesz poznać nowych znajomych, spiesz się bo tak szybko odchodzą. Jeżeli masz wszystkie klapki na miejscu, twój umysł działa normalnie i nie masz problemów mentalnych to spędzisz tu 2-4 lata i pójdziesz do innego biznesu.
Picke 2014-12-23 12:50:53
Co nie oznacza, że po nowym roku się nie pojawią. Przecież KPMG jest stosunkowo dużą firmą i akurat u nich da się zobaczyć tak zwany rozwój więc może w najbliższym czasie coś będą planowali. A nawet jeśli nie to przecież w każdej firmie zmieniają się pracownicy więc można czatować na jakieś oferty na bieżąco.
WOlen 2015-02-21 12:54:06
Nie wiem czy jest bardziej znana firma zajmująca się audytami, doradztwem personalnym i gospodarczym niż KPMG. Są co prawda 2-3 firmy o podobnej strukturze i charakterze prowadzenia biznesu, ale KPMG wydaje się być najbardziej dostosowany do potrzeb rynkowych. Powiedzcie jakie trzeba mieć kwalifikacje by u nich być zatrudnionym.
wori 2015-03-07 16:46:45
Mam nadzieję , że Panie już sobie ten temat jakoś wyjaśnią, a ja chętnie wróciłbym już do tematu pracy tutaj. I nawiązując jeszcze do końcówki Pani posta, to możemy takie informacje o warunkach i możliwościach rozwoju w KPMG uzyskać od Pani rónież tutaj bezpośrednio na forum prawda? czekam na jakiś odzew ;)
3
lolek 2015-03-20 13:28:10
Dzień dobry,
czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda test z ms office i angielskiego na pierwszym spotkaniu, jaki jest poziom trudności? czy test z angielskiego jest online?
z góry dziękuje za odpowiedzi
7
Ale ktoś ma żal... 2015-10-15 19:25:24
Ale kłamstwo moiom zdaniem. Ja pracowałam w dziale marketingu i komunikacji (chyba, ze o inny chodzi) jako praktynatka przez trzy miesiące i chciałam zostać, ale nie było miejsca. Płacą nawet praktykantowi bardzo dobrze płaca. Żadnej złej atmosfery nie zauważyłam, a wprost przeciwnie. Bardzo mi sie podobało.
2
Kornelia 2015-11-05 09:00:23
Dokładnie Marek! Dla mnie to duży plus, że zatrudniają absolwentów i studentów - inaczej cieżko byłoby nabrać doświadczenia w zawodzie bo patrząc na ogłoszenia innych firm to oczekują już jakiegoś doświadczenia.
karol 2016-01-11 14:56:00
szczegolnie w KPMG !!! Swietna profesjonalna, genialna polecam jesli umiecie, potraficie, chcecie pracowac w super atmosferze
1
moni 2016-01-16 19:40:41
Byłam tam 3 miesiące na praktykach, ludzie mili ale dużo wymagań.
etna 2016-01-16 19:50:54
KPMG jest dobre dla osób początkujących i cierpliwych, można nauczyć się podstaw audytu finansowego i pracy w dużej firmie. Jedyne na co warto uważać to zbyt wielka gabarytowo, jak na schowek na szczotki w którym pracuje, pani od pseudo marketingu. Poza tym wszystko ok.
sawana 2016-01-30 18:14:23
Czy ktoś po 45 roku ma szansę na zatrudnienie w tej firmie?
3
sawana 2016-02-01 11:39:33
Dzięki dond za odpowiedź. W kwietniu i maju będę zdawać jeszcze dwa egzaminy na biegłego rewidenta, będę już miała zdanych siedem i chciałabym rozpocząć aplikację.
paulina 2016-02-02 15:56:44
Cześć,

Mógłby ktoś podzielić się informacją jak wygląda rekrutacja i praktyki w dziale prawnym KPMG? Czy ciężko się dostać do tego konkretnego działu?

Dziękuje i pozdrawiam,
olka 2016-02-15 22:05:16
a jak z wynikami testów z ang? składałam aplik 4 dni temu na praktyki i dzisiaj dostałam maila z testem, mam wyniki ale totalnie nie wiem co o tym sądzić, mój status to normal.
gjjg 2016-02-26 23:59:10
a czy na staże, programy, praktyki przyjmują studentów/ absolwentów po 30 roku życia (studia niestacjonarne)?
Chojnas 2016-03-04 13:07:57
Pracuje kilka lat w tej firmie. Generalnie departamenty Admistracyjne odradzam. po 5 latach nie zarobisz więcej jak 3000 na rękę. Brak jakichkolwiek szkoleń, słaba atmosfera, brak możliwości rozwoju. O dużych pieniądzach to tutaj się tylko mówi, większość adminu zarabia żałośnie nisko w porównaniu do zakresu obowiązków.
Ardeo 2016-03-05 22:06:30
Widziałem ofertę na specjalistę w zespole marketingu i komunikacji. Czy ktoś mógłby powiedzieć jak wyglądają warunki pracy w KPMG? Czytam bardzo różnorodne opinie, zarówno pozytywne, jak i negatywne.
@stella 2016-03-07 11:15:55
Przelew przychodzi, umowa super, ale czy jest to warte wybitnie słabej atmosfery która od jakiegoś czasu jest odczuwalna w firmie?
lena 2016-03-11 08:56:03
Czy w firmie przyjmują na aplikację na biegłego rewidenta?
anek 2016-03-17 15:53:54
To gratuluję Wam pracy w kpmg, ja po studiach humanistycznych pracuje w tv i za siedzenie na dupie i latanie z mikrofonem po imprezach po roku pracy mam 7 000 na reke ;) bawcie sie dobrze :*
gość 2016-03-19 10:28:33
A możesz zdradzić w jaki sposób dostałeś/aś tę pracę w tv?
4
KPMG 2016-03-21 23:02:46
Atmosfera jest ok, nie siejcie fermentu. Dla większości osób jest to pierwsza praca, która może być ciężka z powodu nowych obowiązków. Nie ma czego się bać, zespoły są w porządku, trzeba mieć głowę na karku i wszystko będzie dobrze. Jeżeli ktoś wymyśla, nie chce mu się pracować, zachowuje się głupio to sobie nie poradzi. Nadgodziny? Zależy, jak delegacja poza miasto to z całą pewnością, jednakże dostaje się lepszą dietę, wszystko jest ładnie zrekompensowane. Polecam! Zarobki bardzo ok!
1
Kasia 2016-03-23 09:01:07
To chyba rozmawiamy o różnych firmach. Nadgodziny nie są płatne, możesz sobie co najwyżej odebrać je jako dzień wolny, jeśli będziesz miał możliwość i Partner nie będzie marudził że cię nie ma. Zarobki? poniżej przeciętnej jeśli chodzi o wszystkie działy. Praca tylko na początek, po 2 latach szukasz czegoś normalnego
mart 2016-03-30 16:57:39
Witam,
czy ktoś się orientuje czy 6-miesięczne praktyki w dziale audytu ogólnego da się połączyć ze studiami dziennymi? Czy obecność w pracy wymagana jest codziennie?
2
jolo 2016-04-17 17:39:35
nie. moj przyklad: mowie ze mam studia a pani mowi do mnie: "wiedzial pan jaka to firma, trzeba bylo nie aplikowac do nas". jelsi trafisz na fajnego czlowieka, ktorzy zarzadza projektem (cud) to moze pozwolic ci wyjsc na egzamin co jakis czas, ale to musisz ustalac indywiualnie wczesniej i wykonac potem te prace w domu. powiem ci tak; da sie pogodzic sesje tych kilka egzmainow, nie da sie pogodzic studiow dziennych.
wojcio 2016-04-17 17:46:56
o czym ty piszesz czlowieku? mozna pracowac 15 godzin na dobe, starac sie, dawac z siebie wszystko a trafisz na taka osobe, ktora bedzie cie gnoic tylko po to zeby gnoic. nadgodziy sa ogromne, stawka netto jest za niska jak na takie nadgodziny. jako supervisor pracuje sie nawet przez caly miesiac od 9 do 24 7 dni w tygodniu. kazdy wie ze w kpmg w UK czy USA z ataka sama prace ma sie 3 razy wiecej. polska to bangladesz.
1
flow 2016-04-29 10:32:29
hej, wie ktoś może ile w tym roku można dostać na a1 w audycie?
eliza 2016-06-21 19:57:12
jestem informatykiem. To nieprawda że w KPMG jest chaos i wyzysk. Jest dokładnie odwrotnie gdyż management w departamencie management consulting nie jest tylko z nazwy :)
Mala 2016-07-05 19:52:35
Witam, znalazłam ofertę praktyk w dziale Marketingu i Komunikacji w KPMG, czy polecacie pracę w tym dziale?
wnik 2016-07-15 23:02:23
Połączenie praktyk w dziale audytu ze studiami dziennymi raczej nie wchodzi w grę, może jedynie jeśli jesteś już na ostatnim roku i masz tylko seminaria magisterskie. Co do tej pani od kamerowania o której tutaj się rozpisali, to coś w tym jest gdyż mój szef ma na nią alergię, a koleżanki się śmieją, że chodzi od 3 lat w jednej marynarce i butach.
specjalista 2016-07-17 16:39:21
Dzięki za wyjaśnienie bo zamierzam się starać o przyjęcie. Jestem po rachunkowości ;-) - 2 lata w zawodzie w dużych firmach (transfer pricing)
sunny 2016-07-27 12:46:35
Wzięłam udział w kilku etapach rekrutacji, a po trzech tygodniach od spotkania - po moim dwuktrotnym ponagleniu i prośbie o informację - dostałam automatycznego, bezosobowego maila z informacją o tym, że nic już się nie zadzieje z moją kandydaturą.

Myślę, że rekruterzy i firmy, które poważnie traktują swoich kandydatów powinny dotrzymywać słowa w kwestii ustalonego terminu odpowiedzi zwrotnej oraz poświęcić tę 1 minutę, żeby powiedzieć o wyniku telefonicznie.
gala anonima 2016-10-07 16:21:16
Aczy ktoś się orientuje jak wygląda praca asystenta ksiegowosci ? Jakie są zarobki? Czy trzeba siedzieć po godzinach?
werty 2016-10-07 18:29:46
@gala anonima wiesz co zawsze tez można sprobowac się do nich na praktyki załapać
rozeznany 2016-10-27 22:38:00
wiecej niz 2500 placa za praktyki w tym roku
TM 2016-10-29 19:42:09
nieprofesjonalne podejście do rekrutacji - ogłoszenie dość ogólne, spełnia się kryteria przy moim doświadczeniu to by mogli sobie życzyć takich kandydatów. W każdym punkcie podpięte odpowiednie co i jak. Odpowiedź że się nie spełnia - znaczy "nie bo nie" albo nieprofesjonalnie, niekonkretne ogłoszenie przygotowane przez jakiegoś amatora. Mówimy o stanowisku typu project manager - wymagania są z obu stron - szukają profesjonalisty to niech szukają profesjonalnie.
Jeśli tak to działa na poziomie rekrutacji, to widząc po Waszych opisach nie będę sobie wyobrażał jak działa później. A propos - kolejna polska firma i kolejna do d...y. Nic dodać. Pora wracać zagranicę.
praktykant 2016-11-23 00:19:35
Czy na praktykach w dziale audytu nadgodziny są płatne?
2
Zostaw swoją opinię o KPMG - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KPMG