brak logo

Rachmistrzowie Biuro Rachunkowe

Warszawa

Opinie o Rachmistrzowie Biuro Rachunkowe

myszka komputerwoa 2016-06-27 05:38:17
Myszka ma takie doświadczenia jakie opisała w opinii w dniu 12.06.2016. Trzeba czytać ze zrozumieniem Tosiek. Biuro które ma nieaktualna stronę internetową nie szanuje swoich klientów tych obecnych i przyszłych. Nie aktualne certyfikaty ISO, nie aktualne dane o usługach oraz dziwne informacje o polityce jakości. Nie przypominam sobie aby jakiś pracownik został zapoznany z procedurą jakości jaka obowiązuje w biurze. Może tak było kiedy biuro ubiegało się o ISO ale dawno już tak nie jest. A pracownicy i stażyści zmieniają się często. Kto z nich przeczytał procedury utrzymania jakości niech się przyzna.
4
nowa 2016-06-28 13:29:26
Ja też niestety miałam nieprzyjemność pracy w tym bałaganie. Nie da się tam wytrzymać, bo szefowa ma zmiany nastroju od euforii po rozpacz, mam pisać dalej ? Odsyłam na portale medyczne, bo to się jakoś nazywa fachowo.
6
Mariola 2016-07-01 21:47:33
Szefowa - wariatka z kompleksami. Córka - świetnie uczy się od matki jak wydzierać się na pracowników.
Ulubione zdanie szefowej: "Matura zobowiązuje", co oznacza, ze masz wiedzieć wszystko, od razu. Inaczej jesteś idiotą. Obie panie stosują mobing i nastawiają przeciwko sobie pracowników.

Zatrudniają tylko dziewczyny przed skończeniem I roku studiów. Rzekomo na przyuczenie.
6
myszka komputerwoa 2016-07-03 07:58:39
Ed chyba coś z polskim u ciebie kiepsko? Nie ma takiego słowa w języku polskim "ono".
A wynagrodzenie oczywiście za niskie w stosunku do ilości pracy i odpowiedzialności.
Kosmetyczka i kucharz zarabiają lepiej od księgowej w biurze rachunkowym. Księgowa w korporacji księguje dokumenty tylko korporacji a nie kilkunastu firm i zarabia więcej.
megan 2016-07-05 07:07:54
Dobrze zorganizowane biuro, wszyscy wiedzą co mają robić, więc klienci zawsze dostają wszystko na czas. Wiadomo jak w każdej pracy czasem jest górka przed terminem i trzeba się sprężać, ale myślę że dobra organizacja pracy tutaj wiele problemów rozwiązuje
gaba 2016-07-11 07:52:13
Świetne biuro rachunkowe dobrze zorganizowana praca
abcde 2016-07-12 07:03:52
oczywiście że są zawsze przyjęcia- wystarczy że spodobasz się szefowej i o nic nie pytasz tylko od razu wszystko wiesz co potrzeba do wstukiwania danych do komputera
zuza 2016-07-17 14:49:24
Księgowość to jedno z najnudniejszych zajęć. Nuda, nuda, brak pozytywnych emocji.
Za to negatywnych emocji jest pełno. Wystarczy ze się zrobi jakiś czeski błąd i już afera bo bilans się nie zgadza i podatek źle naliczony.
1
nowka 2016-07-18 07:46:51
to bardzo fajny pracodawca dobrze zorganizowana praca można się wiele nauczyć zwłaszcza jeśli tak jak ja jest się prosto po szkole
zuza 2016-07-18 19:09:54
To fakt nauczyć się można dużo zwłaszcza jak ktoś nie widział jeszcze faktur Vat czy rejestru Vat.
Poza tym można się nauczyć księgowania motorów, motorówek i łodzi żaglowych w koszty działalności jako niezbędnych do jej prowadzenia o telewizorach i kilku samochodach osobowych nie wspomnę.
To ciekawe doświadczenie.
2
roberty 2016-07-20 07:40:59
mnie pracuje się bardzo dobrze jestem zadowolony, czuję że uczę się nowych rzeczy
Wiesio 2016-08-08 09:32:13
bardzo fajna firma czuję, że wiele się uczę pracując tutaj wszystko jest dobrze zorganizowane bardzo dobry pracodawca
nenek 2016-08-16 07:23:57
uważam że to bardzo fajny pracodawca wiele można się nauczyć, atmosfera miła, praca dobrze zorganizowana
jaśko 2016-08-17 07:20:56
pracuje w tym biurze myślę, że warto podjąć pracę atmosfera jest przyjazna dużo można się nauczyć wiadomo swoje trzeba zrobić ale przecież po to idzie się do pracy a wypłata zawsze w terminie
nie daj się oszukac 2016-08-22 11:53:28
Rachmistrzowie nie łatwiej jest zmienić warunki u was panujące niż placić za szeptanke ? Przecież te nie konkretne jedno lub kilkuzdaniowe wypowiedzi z daleka wieją sciema...
2
promek 2016-08-23 07:29:53
bardzo dobry pracodawca fajnie zorganizowana praca bardzo wiele się uczę w miłej atmosferze polecam
wiesio 2016-09-06 08:42:28
pracuję już rok w tym biurze i bardzo sobie chwalę czuję, że dużo się uczę i rozwijam a atmosfera w pracy jest bardzo miła
lech 2016-09-12 09:29:14
to bardzo fajny pracodawca dużo się uczę i rozwijam
waren 2016-09-13 08:55:27
to dobre miejsce mila atmosfera praca dobrze zorganizowana i każdy zna swój zakres obowiązków nie ma miotania się i straty czasu dobrze mi się tam pracuje
ewelka 2016-09-14 07:31:23
polecam tego pracodawcę fajnie jest pracować w miejscu gdzie wiadomo co zrobić i każdy zna zakres swoich obowiązków myślę że można też dużo zyskać i się nauczyć
welonka 2016-10-06 08:24:30
bardzo fajnie mi się tu pracuje wiadomo w każdej pracy zdarzają się nerwowe sytuacje zwłaszcza gdy terminy gonią,
zazek 2016-10-12 09:33:05
zgadzam się rachmistrzowie to solidne biuro pracuję u nich od jakiegoś czasu. wiadomo , że są momenty stresujące jak w każdej pracy ale atmosfera jest miła i dużo się uczę dlatego warto tam pracować
wagner 2016-10-13 07:53:26
pracuję tu już jakiś czas i jestem zadowolony atmosfera bardzo fajna uczę się wiele nowych rzeczy polecam
radek 2016-10-14 07:58:23
pracuje tam już jakiś czas jest ok swoje trzeba zrobić ale atmosfera fajna i ciągle uczę się czegoś nowego polecam
była pracownica 2016-10-14 13:02:24
czytam i nie wierzę !!!
Jak można napisać że ta cała szefowa jest sympatyczna? Wy tam chcecie na praktyki ?
Jezu... widać od razu że ludzie piszący te komentarze nie mają nic wspólnego z tym biurem bądź jest to pupil szefowej który piszę pozytywne komentarze.
Tam jest jeden wielki MOBBING!
Zatrudniane są osoby na I roku, bo lepiej dać gówniarze 1500 zł, może się nauczy jak nie to odejdzie i zatrudni się kolejną.
Nie polecam tam pracy nawet najgorszemu wrogowi, chyba że lubicie być poniżani.
3
oleoleole baśka 2016-10-14 13:28:51
o kurna serio? Piotr pracujesz tam?
Ja pracowałam tam w okresie twojego napisanego przez Ciebie postu. i wiesz co? Żadnego Piotra tam nie widziałam chyba.. Smutne.
4
była 2016-10-15 23:14:05
"Super atmosfera","miła szefowa ","każdy ma swój zakres obowiazkow".... płakać czy się smiać? Kto tam pracuje to wie jak jest. Zadne z powyzszych nie istnieje.@byla pracownica dobrze pisze,że tam jest jeden wielki mobing. Przed rozpoczęciem stazu/pracy w tym biurze czytałam te wszystko opinie na tym forum i w głowie miescilo mi się ze takie cos może istnieć. Większość komentarzy olalam stwierdziłam że komuś nie podpasowalo dodał coś w zdenerwowanie. Ale będąc tam trochę czasu okazuje się ze teksty typu " popierd***na jestes przecież to oczywiste"" to jest oczywiste powinnaś kur*a to wiedziec " matury nie masz?" "Ku**a matura zobowiązuje, 'kembrydż' nie trzeba kończyć by to umiec",są na porządku dziennym. Ale żeby tak wyrażała się szefowa biura,która uważa się za tak wielką DAMĘ to się się głowie nie mieści. Fakt nauczyć się można tylko kosztem czego? Zdrowia? Nerwica murowana. Ja d ochodzilam do siebie miesiące zanim rozpoczęłam kolejną pracę. A ta baba sni mi się po nocach. Ale najlepiej przyjąć studentkę za 1500 zl na przyuczenie A wymagać od niej wiedzy której się nawet po studiach nie ma.non stop ktoś odchodzi ktoś przychodzi. Praca po godzinach - bezplatnie. Z niczym się nie wyrabiają. Jednego dnia dowiadujesz się ze masz zająć się danymi firmami reszty nie dotykac ,a następnego że masz robić zupełnie inne. I weź bądź mądry. Każdy by zglupial.
Fajnie mieć ze sobą trochę nagrań jak wszyscy byli traktowani. Ktoś wyżej powinien sie wreszcie za to wziąć
6
mmmmmm 2016-10-15 23:15:48
"Super atmosfera","miła szefowa ","każdy ma swój zakres obowiazkow".... płakać czy się smiać? Kto tam pracuje to wie jak jest. Zadne z powyzszych nie istnieje.@byla pracownica dobrze pisze,że tam jest jeden wielki mobing. Przed rozpoczęciem stazu/pracy w tym biurze czytałam te wszystko opinie na tym forum i w głowie miescilo mi się ze takie cos może istnieć. Większość komentarzy olalam stwierdziłam że komuś nie podpasowalo dodał coś w zdenerwowanie. Ale będąc tam trochę czasu okazuje się ze teksty typu " popierd***na jestes przecież to oczywiste"" to jest oczywiste powinnaś kur*a to wiedziec " matury nie masz?" "Ku**a matura zobowiązuje, 'kembrydż' nie trzeba kończyć by to umiec",są na porządku dziennym. Ale żeby tak wyrażała się szefowa biura,która uważa się za tak wielką DAMĘ to się się głowie nie mieści. Fakt nauczyć się można tylko kosztem czego? Zdrowia? Nerwica murowana. Ja d ochodzilam do siebie miesiące zanim rozpoczęłam kolejną pracę. A ta baba sni mi się po nocach. Ale najlepiej przyjąć studentkę za 1500 zl na przyuczenie A wymagać od niej wiedzy której się nawet po studiach nie ma.non stop ktoś odchodzi ktoś przychodzi. Praca po godzinach - bezplatnie. Z niczym się nie wyrabiają. Jednego dnia dowiadujesz się ze masz zająć się danymi firmami reszty nie dotykac ,a następnego że masz robić zupełnie inne. I weź bądź mądry. Każdy by zglupial.
Fajnie mieć ze sobą trochę nagrań jak wszyscy byli traktowani. Ktoś wyżej powinien sie wreszcie za to wziąć
6
była 2016-10-16 20:45:26
Przerwy? Blagam Cie. Czasem nie ma czasu by cokolwiek zjesc czy sie napic. A jesli juz taka okazja sietrafi to jesz przy stosie papierow z ktorymi w jedym czasie pracujesZ.a kuchnia ltora powinna być miejscem wyłącznie dla pracownikow jest również pokojem do przyjmowania klientów.
5
fasolka 2016-10-18 22:37:13
LUDZIE OGARNIJCIE SIĘ
WPADNIECIE W CHOROBĘ PSYCHICZNĄ BEDAC TAM
JAK W KOŁCHOZIE
MOBBING
WYKORZYSTYWANIE
I TRAKTOWANIE LUDZI JAK [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> TO CHYBA NIE JEST NORMALNIE?
6
"...matura do czegoś zobowiązuje..." 2016-10-24 21:11:13
Najgorsze miejsce w jakim przyszło mi pracować. SZEFOWA cierpi na jakieś choroby psychiczne. Wyżywa i szykanuje na oczach wszystkich, no chyba żeby się dowartościować.

Nie wierzę w to, że jakiś były pracownik napisał dobrą opinię tego biura. No chyba obecni pracownicy poprawiają ten wizerunek dodając te opinie. ŻAŁOSNE.

Jeżeli ktoś chce naprawdę zdobyć doświadczenie w księgowości to jak najdalej od RACHMISTRZÓW, bo może i nauczą, ale zniszczą zdrowie psychiczne, poczucie własnej wartości i chęć do życia.

Dziwie się tym pracownikom, że tam jeszcze pracują i dają sobą pomiatać jak śmieciem.(Nie znacie poczucia własnej wartości?) Ale kiedyś i oni odejdą. Ale mam nadzieję, że młodzi ludzie nie pójdą się tam uczyć, bo może to ich zniszczyć.

Jak ktoś przyjdzie nowy to musi umieć wszystko od razu i to na poziomie osób pracujących pare lat w zawodzie, nic mu nikt nie wytłumaczy a potem pretensje, że to to po maturze powinnaś umieć. A jak ktoś się zapyta szefowej o coś to od razu, krzyk i szydera z przekleństwami.
6
Rozczarowana 2016-10-24 21:19:08
Serio tam pracujesz?
A to ciekawe, bo sama tam pracuję (jeszcze) i jakoś Ciebie tam nie widziałam tak jak 90% nicków w tych opiniach niby pracowników....
RACHMISTRZOWIE sami sobie piszecie dobre opinie :D
Swoją drogą po przeczytaniu tych prawdziwych opinii, chyba zacznę sobie szukać nowej pracy. Myślałam, że to tylko chwilowa sytuacja z tą szefową, a to widzę, że obsesja jakaś....
5
xxx 2016-10-25 01:03:54
Masz rację. Z tych postów wynika, że tam ponad 20 osób pracuje. Co dziwne jak na biura rachunkowe, zwłaszcza takie co, co parę dni daje ogłoszenie o poszukiwaniu pracowników. Duża roszada ludzi mówi tylko o tym, że tam coś jest kompletnie nie tak.
1
Magdalena 2016-11-04 21:44:42
Witam serdecznie ,tak się składa , że niestety jestem klientem tego biura . Na poczatku było cudownie ,miło , obietnice ,ze bedzie bezstresowo i komfortowo bo "po to się bierze" firmę ksiegową , ale po paru miesiacach istny horror . Pracownicy moi musza robic ołowe tego co powinno robić biuro ksiegowe , zmiana wymagań co do dostarczania dokumentow co miesiąc , ale obecnie Pani Barbara przeszła samą siebie nakrzyczała na pracownika mojego ,która dziewczyna Bogu ducha winna ,ale świadoma tego co rozlicza została potraktowana przez Panią Stępkę jak śmieć czyli wielki ryk i stwierdeznie ,że do tego ma się maturę żeby wiedziec " to skandal -ja jako własciciel firmy nigdy nie odwazywałam się z szacunku do kazdego człowieka aby tak się do kogokolwiek odnieść . Zgadzam się absolutnie co do konfabulacji i manipulacji poniewaz co innego ustalamu , a za jakis czas zupełnie co innego się od nas wymaga i przekręca się to co się pierwotnie do nas mówiło . Jest to skandal .
4
marta 2016-11-04 22:24:45
Potwierdzam. Nie wspominając jak są traktowani pracownicy biura to traktowanie klientów jak śmieci przechodzi ludzkie pojęcie.
3
neswek 2016-11-08 08:30:02
od jakiegoś czasu pracuję w tym biurze rachunkowym atmosfera pracy bardzo miła czuję że uczę się czegoś nowego i rozwijam swoje umiejętności zawodowe
wawek 2016-11-09 08:33:31
praca w tym biurze bardzo mi się podoba czuję że uczę się bardzo wiele się uczę i zdobywam nowe umiejętności atmosfera bywa czasem napięta ale zawsze tak jest jak gonią terminy, które w księgowości są bardzo ważne
pawełek 2016-11-14 08:41:25
jestem bardzo zadowolony z pracy w tym biurze atmosfera bardzo miła ludzie sympatyczni i można wiele się nauczyć
weronika 2016-11-15 08:15:13
bardzo jestem zadowolona że pracuję w tym biurze uczę się wielu nowych rzeczy i zdobywam cenną praktykę atmosfera jest bardzo przyjemna polecam
pracowałam, poznałam 2016-11-18 15:10:48
Szanowni pracownicy Pani Barbary!
Czy was popierdzieliło? Czy dostajecie dodatkowy hajs za pisanie pozytywnych komentarzy? Ej, ale ciekawe ja nie dostałam nawet grosza za siedzenie po godzinach, no ale gratuluję zazdroszczę.
Również kieruję swoje słowa do klientów tego biura, to są bardzo źle wydane pieniądze w Warszawie jest tysiąc innych biur rachunkowych w których nie jesteście poniżani. A wiecie co możecie usłyszeć od Pani Barbary? " To niech [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; Ona nie ma szacunku do nikogo. W tym całym harmidrze możecie mieć wiele błędów, bo niestety w tym bałaganie najlepszy się pomyli jeżeli siedzi cały czas zestresowany że szefowa może zaraz wyskoczyć tzw. " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;.
Jeżeli chcecie mieć zrujnowane nerwy, chcecie być poniżani, być idiotami! to idźcie pracujcie przecież nauczycie się wiele w tej przyjemnej atmosferze jaką tworzy Pani Basia srasia i jej córka.
Także pozdrawiam Panią Barbarę środkowym palcem, życzę Pani żeby ktoś w końcu pani zrobił dobrze to będzie pani się trochę hamować.
5
była 2016-11-22 21:30:31
Ja również jestem byłą pracownicą. Pracowałam, jak na warunki Rachmistrzów, długo, bo rok. To nie był staż. Rzeczywiście , można się dużo nauczyć. Profil klientów bardzo zróżnicowany (to duży plus). Klienci na poziomie (plus). Koleżanki były uczynne i po prostu miłe. Natomiast atmosfera, którą kreowała Szefowa była niepowtarzalna... Niczego nie można było przewidzieć - za to samo można było usłyszeć pochwałę, albo być zjechanym jak bura [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w zależności od samopoczucia Właścicielki). Wcześniejsze negatywne wpisy nie są wyolbrzymione. Wracałam z pracy często po 12 godzinach pracy i płakałam z nerwów... Z tego co czytam w Rachmistrzach chyba się nic nie zmieniło - na początku jest ok, ale im dłużej pracujesz, tym wymagania większe i atmosfera gęstnieje. ..
4
Nigdy więcej! 2016-11-24 10:04:23
A to bardzo ciekawe, bo ja również pracowałam w tym bałaganie jakiś czas i nigdy nie pracował tam żaden mężczyzna. Mam nadzieje,że nikt nie da sie nabrać na te pozytywne komentarze, bo nawet jedno z tych zdań nie jest prawdą. Szefowa to psychopatka, która potrafi tylko besztać ludzi. W biurze jest tylko stres i i pełno wyzwisk! Życzę wszystkim, aby nigdy tam nie trafili, bo to najgorsze miejsce pracy jakie tylko może sie trafić!!!
4
welonka 2016-11-30 09:25:58
mnie osobiście praca w tym biurze się podoba dużo się uczę nowych rzeczy wiadomo jak przychodzą terminy to bywa nerwowo ale praca to nie wczasy myślę że jest to fajne miejsce gdzie wiele można się nauczyć
stażystka 2016-11-30 11:03:39
Pisanie następnych opinii nie ma sensu. Biuro już wystawiło sobie samo opinię. Fakt że co chwila pojawia się wpis "nowego pracownika" potwierdza że jest to poligon doświadczalny dla stażystów co świadczy dobitnie o tym ile księgowych z uprawnieniami tam pracuje. Wprowadzanie danych do komputera nie jest czynnością skomplikowaną a jedynie pracochłonną. Efektywność takiej pracy zależy od czasu wykonywania, zadowolenia pracownika, organizacji pracy, stresu jaki wywołuje presja czasu itd. Im większa presja czasu, gorsza organizacja i atmosfera w pracy tym efektywność mniejsza i prawdopodobieństwo błędów wzrasta wielokrotnie. Tych błędów nie widać natychmiast dopiero za jakiś czas :)
Ile miesięcy można wytrzymać wklepując codziennie fakturki i przelewy do systemu i to nie przez 8godz bo roboty do przerobienie nie brakuje za to brakuje przerwy i miejsca na lunch. To jak praca w Biedronce na kasie( ale chyba Biedronki maja już zaplecze socjalne i miejsce na posiłek) Księgowa ma wyższe aspiracje i potrzeby a stażystka musi wytrzymać i przejść przez szkołę Rachmistrzów. Potem przyjdzie następna, następna i następna. Tylko czy warto akurat wybrać szkołę Rachmistrzów - biur rachunkowych w Warszawie nie brakuje
1
Bella 2016-12-03 18:45:28
"Praca jest ciekawa, dużo się uczę i poznaję kruczki księgowości, atmosfera miła , wypłaty zawsze w terminie" Niech nam żyją Rachmistrzowie. To napisałam ja własnoręcznie.
Obejrzyjcie Misia jak ktoś nie wie o co chodzi
waletnka 2016-12-05 08:35:48
dobrze mi się pracuje w tym biurze, atmosfera jest ok , wiadomo terminy gonią jak to w księgowości ale praca jest dobrze zorganizowana polecam
marteczka 2016-12-07 09:49:15
pracuję w tym biurze już od jakiegoś czasu praca jest fajnie zorganizowana dużo się uczę atmosfera miła polecam
stela 2016-12-07 23:47:23

Biuro dobrze zorganizowane , praca ciekawa, uczę się dużo czas w pracy szybko mija. Wpis krótki bo wszystko ok.
maryska 2016-12-08 07:41:04
praca w biurze jest dobrze zorganizowana, atmosfera w porządku oczywiście czasem gonią , ale tak to już jest w księgowości
KASIA 2016-12-08 21:09:42
IZA PRZESTAŃ PISAĆ TE ŻAŁOSNE KOMENTARZE
ZAL MI WAS SERIO
ZAMIAST STWARZAĆ DOBRĄ ATMOSFERE ŻEBY LUDZIECHCIELI Z WAMI PRACOWAĆ TO WY ROBICIE WSZYSTKO NA ODWRÓT
I JESZCZE TO TRAKTOWANIE KAŻDEGO JAK ŚMIECIA
JAKBYŚ TY Z MAMUSIĄ BYLA NAJLEPSZA...
ŻAL
GRUNT TO BYĆ ZADUFANYM W SOBIE
Zostaw swoją opinię o Rachmistrzowie Biuro Rachunkowe - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rachmistrzowie Biuro Rachunkowe