brak logo

Koide Poland Sp. z p.p.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Koide Poland Sp. z p.p.

anonim 2009-02-09 11:30:53
przyzwoici szefowie, dobra atmosfera
1
anonim 2009-04-29 14:19:19
Słowa kojarzące się z Koide Poland Sp. z p.p. (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako .super.. .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Koide Poland Sp. z p.p.:
Najbardziej nie podobało mi się w Koide Poland Sp. z p.p.:
1
O 2009-11-14 13:53:31
Brak odpowiednich warunków na hali nie spełniajacych norm bezpieczeństwa, kierownictwo średnio przygotowane organizacyjnie poziom angielskiego -słaby
1
Tomy 2009-12-15 17:18:13
Coś jest chyba nie tak z tą firma minął może miesiąc i znowu ogłaszają się z tym samym ogłoszeniem o pracę. Wniosek może byc taki że albo szukają niewolnika albo słabo stoją finansowo i przez ogłoszenie pokazują ze się niby rozwijają.Jak dla mnie to jakaś żenada
1
blow 2010-02-10 17:41:27
kolega widocznie aplikował i nie został wybrany :P
1
Anna 2010-02-22 10:53:30
To standard w tej pseudo firmie. Ktoś zostaje zatrudniony ale nie wytrzymuje z niezrównoważoną szefową i jej podejrzanymi układami z tzw."szefem" produkcji bez matury i SZEFEM z Japonii, który wierzy bez zastrzeżeń tylko jej i tylko z nią rozmawia. Nikt normalny tam długo nie wytrzymuje. Najpierw "szefowa" udaje super przełożoną, wyrozumiałą i w porządku a potem wychodzi jej prawdziwa natura: ignorowanie podwładnego, donoszenie do Japończyka a na zewnątrz granie że wszystko jest ok. Nie wiem jakim cudem ten twór zwany firmą się jeszcze nie rozpadł.
1
Tomy 2010-02-26 10:35:11
Słowa kojarzące się z tą firmą:
- prowadzona przez osobę bez doświadczenia zawodowego po fantastycznym kierunku POLITOLOGIA
- przekręty robione przez Kierownika Produkcji i jego protegowanego zastępcę: wynoszenie z firmy czego się da: wody, złomu, części ....
- chore układy starego Japońca z szefową
1
Barry 2010-02-26 10:38:58
Szkoda słów. ( usunięte przez administratora ), która nie ma pojęcia o pracy. Trafiła jak ślepa kura na tego s( usunięte przez administratora ) co jest w firmie 2 razy w miesiącu i słucha tylko jej bo poza tym nią tam nikt nie mówi po angielsku więc wciska mu kity jak jej pasuje a ten we wszystko wierzy. Masakra. Premię dostaje taką jak pensja ze czterech zwykłych pracowników ale nie bardzo wiadomo za co. Przekręciara!
1
B 2010-03-19 18:58:32
Spokojnie nie dlugo pociagna z takim podejscie.Standardy rosna a i opinie o firmie szybko sie rozchodza.
produkcja 2010-10-18 21:55:58
W zimę bardzo zimno
1
anonim 2010-11-30 19:34:11
ja pracowalem krotko 3 miesiace. Atmosfera fajna , ma??o ludzi. Dalo sie zyc jak na produkcje. Ale chwilami bylo ciezko , nie by??o czasu na zjedzenie czegokolwiek. Szefowa , bardzo dziwna ,atrakcyjna kobieta. Podobaly mi sie audyty zewnetrzne, odwali??a siÄ? zawsze jak zoto :) . Poza tym pieniadze biedne. Po mnie parÄ? osob odeszlo . Takze , szalu nie ma.
Filip Zet 2014-03-05 23:23:42
Koide zajmuje sie produkcja półfabrykatów i jak na swojej stronie napisali w chwili obecnej Koide Poland zatrudnia 20 osób, pracując na dwie zmiany, produkuje ponad 800.000 sztuk miesięcznie.
polek 2014-03-10 16:09:22
Trzeba też pamiętać, że Koide wywodzi się z Japonii i na polskim rynku działają dopiero od 2005 roku.
KIERO 2014-03-16 17:53:07
Proszę o informacje dotyczące KOIDE - dostałem ofertę pracy na stanowisku kierowniczym, nie wiem czy przyjąć posadę ...
job 2014-05-14 14:34:46
Podejrzane układy się poprawiły ? bo nie wiem czy warto skorzystać z oferty i "wchodzić" pomiędzy nich.Stanowisko,które mam objąć było non stop obsadzane,a czytając komentarze zaczynam się zastanawiać..
anonim 2014-06-06 23:10:25
nie martw się ta firma juz powoli upada daj jej jeszcze troszke czasu
anonim 2014-06-06 23:12:21
kolego ja tam pracuje i na produkcji masz 2200zł a podajnikowy ma cos kolo 1600zł oczywiscie na reke
anonim 2014-06-06 23:14:37
jakie 20 osob hhaha oni co chwile zwalniają ludzi i nie przyjmują praktycznie nikogo, a najlepsze jest to ze produkacja ma isc 100% jak na zmianie są 4 osoby i 7 maszyn hah
Anonim 2014-06-06 23:23:49
Witajcie no więc opowiem wam nie co o koide jeśli chodzi o ludzi z produkcji to są dość w porządku osoby, jeśli z biura to jedyna ogarnięta osoba to Rafał, reszta to banda która patrzy tylko na to abyś zapierdzielał jak dziki.Atmosfera dość spoko tylko wtedy kiedy nie ma ludzi z biura. Na produkcji jeśli czegos brakuje to szybko tego nie będzie, brak zoorganizowania ale jak zawsze produkcja ma iść 100%. A co do reszty to hmm maszyny to stare trupy, Pani G z kontroli jakości zatrudnia sobie osoby z rodziny i je ustawia w koide jedna juz po miesiacu pracy na maszynach dostala awans do biura. @0 min przerwy które nie wystarcza nawet aby spokojnie zjeść. Czyli streszczając to jest firma która nie ma długiej przyszłości i nie długo upadnie ponieważ są przekręty, brak zorganizowania, kierownictwo do kitu i wywalaja ludzi którzy dobrze pracują a zatrudniają osoby które nie pogarniaja
1
byly 2014-06-11 07:42:46
Mnie rozwalalo ilosc wypisywanych papierkow, niby karty kontroli itp a w rzeczywistości to bzdury, tak żeby tylko podpis Twój byl, żeby jakby co wiadomo kto zawinil. Taaa, dbanie o mala ilosc NG, tyle ze roboty tyle ze palcem do pupci nie mozna trafic na, a maszyny zlomy. No ale podpis jest, takie alternatywy 4 heh
1
Ja 2014-08-24 23:02:03
Jakie 7
5 Toho
4 Piły
1 Cnc
to 9 maszyn+ wygładzarka wibracyjna kołowa
dagesta 2014-12-05 21:01:21
a mi się podoba. o biurze się nie wypowiadam bo tam nie pracuję, na hali spoko - niezależnie na jaką zmiane trafisz to każdy chętnie pomaga albo doradzi. jak sie jest nowym to nie można zgrywać wszystkowiedzącego cwaniaka tylko jak sie nie wie to pytać, patrzeć i szybko się uczyć. robota dla ludzi którzy są zorganizowani. kasa fajna, daja dodatek za papiery na wózki i suwnice.
kluseczka na deszczu 2015-02-19 14:43:33
jak dla mnie genialna sprawa że możemy na terenie polski pracować dla tak dużego Japońskiego koncernu. Jak widzę są to półfabrykanty dla przemysłu motoryzacyjnego więc chętnie w ten biznes wejdę. moim zdaniem azjaci gwarantują szacunek i dobre wynagrodzenie za pracowitość, oby takich więcej firm. a ogólnie to ile można zarobić?
oreo 2015-07-23 10:13:53
wyjdź na halę z termometrem i zwróć uwagę Haremu że chcesz 0,75 l zimnego, pełnego w mikroelementy i witaminy napoju. Życzę powodzenia.
1
oreo 2016-05-20 00:08:13
Nadgodziny są, baniaki z wodą na hali i w jadalni też.
emsi 2016-10-17 10:26:27
Jeśli jesteś kobietą to raczej nie zostaniesz przyjęta na stricte produkcję a bardziej do działu kontroli jakości jako sortowniczka, ale tam są tylko umowy zlecenia (prócz kilku osób z wyższych stanowisk związanych z jakością).
Zostaw swoją opinię o Koide Poland Sp. z p.p. - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Koide Poland Sp. z p.p.