logo Sanofi

Sanofi

Warszawa

Opinie o Sanofi

anonim 2009-02-09 10:11:52
wszystkim polecam brat mojej żony tam pracowal i sobie bardzo chwalil
Bubba 2011-04-20 13:39:11
Dobra byłaby firma, ale np w dziel Cardio fatalny marketing. Produkty koszmarnie słabo prowadzone. Dobre leki, niedrogie a dostają łomot od słabszych i często droższych. Czy dyrekcja jest w tej firmie niedowidzaca? Może zatrudniać fachowców a niepoartaczy i potem szybko ich zwalniać.
anonim 2011-05-11 12:37:16
Dramat. Firma likwiduje Cardio, mimo, że w innych liniach masę obiboków, leni i ludzi, dla których praca ponad 4 godziny to nieznane uczucie. Partner polskiej kardiologii hahahahaha, \"jak twierdzi pani prezio - u nas ludzie są najważniejsi - żart roku. Eksperymenty, ciągłe zmiany w marketingu - najsłabszym wśród firm oryginalnych. Ludzie wyorali potężna sprzedaż nierefundowanego kiedyś, a drogiego obecnie Plavixu firma zarobiła krocie na drogiej aspirynce, mimo masy generyków ludzie wydarli mega sprzedaż dla Tritace - a teraz zwalnia się linię - oj odbije się to na firmie, odbije. Jakby nie straszyli i w obrzydliwy sposób nie \"mobilizowali\" do ciśnięcia sprzedaży przez ludzi, którzy wiedzą że odejdą - nic nie pomoże. Wierni, porządni lekarze pokażą jak po takim smrodzie cenią firmę. A Zentivka podróbami wiele nie pomoże. KAzdy wie, że to Sanofi. Zyskaja inni kosztem głupich i nieprzemyslanych decyzji. Kiedyś Sanofi to był jeden z najlepszych pracodawców w branży. Teraz będzie słabizą o której szybko sie zapomni, a kojarzone będzie z nedza z zentivy.
ollo 2011-05-11 22:42:51
Zentiva zarabia na siebie a sanofi cardio przynosi straty Kolego. Taki finał, jakby cardio było takie opłacalne nikt by nie myślał o jej likwidacji.
2
suh 2011-07-15 23:11:36
Coś w tym jest. Sanofi miało chyba za dobrze. Ale i tak polityka do [usunięte przez moderatora]. Ciągłe rotacje z promowaniem w końcu odbiją się i to bardzo na "NIE". Więcej rozwagi i pokory- słabo to widzę. I Zentivie się przez to dostaje niepotrzebnie.
1
bolo 2011-07-19 23:05:52
Zentiva rentowna?????? Za złotówkę próbuje się w aptekach rozpychac, a i tak kicha!!!!
J23 2011-11-06 00:49:49
Odradzam. Pracowałem tam. Typowa sztywna korporacja, traktująca osobę niespokrewnioną z innymi pracownikami lub nie będącą czyimś znajomym jako osobę z roszczeniowym stosunkiem do firmy. Atrakcyjne dodatki socjalne, tragiczna atmosfera.
było - minęło 2011-12-12 19:09:02
Witam,
Pracowałem, zasuwałem, orałem. Kiedyś bardzo dobry pracodawca, obecnie nastawieni na cyfrę - pracownik też jest cyfrą. Bardzo dobre leki zostały oddane do Zentivy, tylko z powodu uposażenia pracowników sanofi. Podobno leki cardio tej firmy przynosiły straty. Psinco prawda. Cieli wydatki, "rolnicy" z zentivy orają za niższe pieniążki, więc wycięto ekipę świetnych pracowników i przekazano promo do zentivy. Latwo nie będzie panie i panowie. :-)
Ciekawe jak sanofi na tym wyjdzie?
januszek 2012-09-16 20:48:12
Pokory kolegom z Sanofi zabrakło, poziom cwaniactwa osiągał u niektórych wyżyny ! Tylko \"nagle\" przyszedł koniec i trzeba było oddać megankę, telefon, skończyła się praca po 3 godziny i chwalenie się jak to można firmę na FV oszukiwać. Jednego kolegę z kardio widzę teraz w Coca Coli, głupi usmiech znikł z twarzy i odpowiada już na cześć ...
on 2012-10-18 14:50:19
Hej a czy ktoś z pracowników orientuje się kiedy będzie jakaś rekrutacja na PM Warszawa? I na jakich stronach się ukazują ich ogłoszenia?
asd-_^ 2013-05-18 19:35:47
Jak kolega/koleżanka powyżej...
Proszę o informację odnośnie vacatu na Śląsk/Opole/Dolnośląskie.
Jak wygląda praca? (liczba wizyt, teren)
Jakie wynagrodzenie na początek dla osoby z doświadczeniem?
Pojazd? (samochód; jaki i czy do dyspozycji, GPS)?
Narzędzia? Atmosfera? Management?

Dziękuję z góry na opinię/odpowiedz.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów ;-)))
2
oloooo 2013-06-06 22:19:52
Ja tez w tej sprawie... Ktoś coś wie więcej???
F 2013-07-25 16:49:50
Witam,

Korporacja jak korporacja. Wszystko zależy od działu do którego się trafi i osoby zarządzającej.

Plany wiadomo - zawsze bardzo ambitne, często wręcz nie realne. Ale produkty bdb.

W firmie jest bardzo dobry socjal: ubezpieczenie na życie, fundusz emerytalny, fundusz socjalny (wczasy pod grusza itd), lunch karta, ubezpieczenie w luxmedzie, dobrej klasy samochód bez GPSa.

Wynagrodzenie dla jednych będzie małe dla innych duże ale podstawy spokojnie koło 5500zł brutto.


Pozdrawiam
1
F 2013-08-05 12:58:41
Umowa to kwestia otwarta. Wszystko sprawa dobrej negocjacji.
Socjal i wszelkie świadczenia to tzw standard. Należy Ci się jak pracujesz w firmie.
rep 2013-09-23 20:23:01
Mam prośbę do pracowników Sanofi, czy jest ktoś w stanie powiedzic coś na temat przyjęc na stanowisko PF lub PM teren mazowieckie? czy są jakieś wakaty? I kolejna pytanie to gdzie Sanofi wrzuca swoje ogłoszenia? na jakie styrony? Z góry wielkie dzięki za odpowiedż :)
makanaki 2013-11-20 10:22:35
Z super inowacyunej firmy zeszli tdo drugiej ligi, a podstawowym filarem w postrzeganiu przez lekarzy jest smieciowa zentivka z generykami, typkami smutnymi co biegają parami na wizyty "pszyszłem-poszłem" zero merytoryki, tylko odhaczanie wizytek. Nie ma juz sanofi....
pp 2013-12-05 18:19:50
w magazynach świetne zdjecie szefowej w perłach a w realu, łączenie stanowisk, zwolnienia i zastrzesnie..moja siostra wróciła po urlopie macierzyńskim pełna wigoru i checi do pracu i usłyszala jak przyszla ze czeka na nia wypowiedzenie? wyobrazacie sobie? zabronili jej przełozonej jej powiedziec wcześniej żeby przypadkiem sie poszła na l4..żenada..jak widzę pania dyerektor jak sie usmiecha z reklamy w polityce to mi sie zbiera na wymioty..oczywiscie swietni prawnicy więc małe szanse na wygrana w śadzie pracy..przykre ale prawdziwe..
3
"nie przyszłam" :) 2013-12-05 21:09:25
Jak oceniacie linię kardio w Sanofi-Zentiva?? Czy linia kardio dysponuje SOLIDNYMI NARZĘDZIMI? jak wyglada to w zachodnipomorskim? czy są wprowadzane nowości?

Rene
ktos 2014-03-04 22:15:34
czy mozecie napisac cos o linii otc?
Emolianek 2014-04-05 23:03:24
Ja pracuję w nepku, który jest częścią sanofi. Od kiedy został kupiony było wiele zmian, ale widzę, że słabości te same bez względu na dział - zła organizacja. Produkty nie przychodzą na czas, ciągle coś mylone, apteki nie dostają tego co zamówiły, medycznym dają budżety, żeby później im mówić, że "jednak nie ma". Produkty na zimę przychodzą na wiosnę i tym podobne. W ciągu 3 lat było trzech dyrektorów sprzedaży, każdy inne pomysły, wszystko rozbabrane. Owszem, socjale i pieniądze są ok. Ludzie "w polu" są absolutnie niepowtarzalni, ale reszta... Nawet emo i iwo się kiepści. Szkoda.
4
banan307 2014-05-07 13:30:56
witam
bylem na rozmowie w zentivie przy bonifraterskiej 17. spotkanie przebiegło w miłej atmosferze z dużą ilością pytań 'co by pan zrobił w takiej lub innej sytuacji z klientem lub w aptece.
Mam pytanie czy warto pchać się w umowę na zastępstwo czy pracodawca szuka ewentualnej możliwości przedłużenia umowy. jak wygląda sytuacja z premia? słyszałem że jest wypłacana co dwa miesiące-prawda? jest ona realna do wyrobienia? jak szefostwo na warszawę?
szukająca 2014-05-16 23:52:08
Emolianek-a jak z zarobkami w waszej linii?Też odwiedzacie lekarzy czy tylko apteki?Jakie auta macie do dyzpozycji?
3
Student 2014-05-22 13:45:43
Sanofi pozuje na taką pro-studencką korporację, podczas kiedy od 2 miesięcy nie potrafią wybrać sobie stażysty. Widocznie nikt jeszcze nie sprostał ich arcywysokim wymaganiom.
6
Agkll 2014-06-17 19:59:48
Witam,
Potrzebuje info o zarobkach, narzędziach, kulturze, socjal , auto itd.
Z góry wielkie dzięki.
3
ona 2014-08-12 22:51:28
Widzę same opinie odnośnie pracy w terenie. Czy może ktoś się podzielić doświadczeniem pracy w biurze? Jakie są godziny pracy oraz czy praca jest rozwojowa, czy przesycona operatywą ?
iwa 2014-11-11 15:13:21
Sanofi to glownie hipokryzja.Duzo sie mowi o harmoni zycie prywatne / praca, szacunku, wspolpracy i innych takich wartosciach, a na codzien w ogole sie tego nie stosuje.Wyzsza kadra rzadko mowi "dzien dobry" swoim podwladnym, jak pracownik choruje to sie go wywala bo jest nieefektywny i firmy nie stac na taki przestoj, a jak ktos probuje sie przeciwstawic, to sie mu mowi ze nie umie wspolpracowac i miedzy wierszami straszy sie go wypowiedzeniem.Tych, ktorzy dluzej tak robia po prostu sie zwalnia za "brak efektywnosci", albo mowiac im "ze gdzie indziej bedzie im lepiej". Generalnie, tylko dla gruboskornych. Normalnym ludziom - nie polecam.
2
malinka kalinka 2014-12-10 12:32:43
co prawda z farmaceutyki orłem nie jestem , rutinoscorbin odróżniam od kapsułek do prania, ale sama branża wydaje mi się bardzo atrakcyjna i rozwijająca. skończyłam studia związane z marketingiem, administracją i zarządzaniem marką. czy obecnie Sanfoi może zaproponować mi jakieś atrakcyjne stanowisko pracy?
2
jarko3455 2014-12-11 14:03:50
Mam pytanie, kto w nowym saczu jezdzi skoda octawia z sanofi? prosze o pomoc
Faith 2014-12-21 22:27:10
Czy można składać CV osobiście, czy nie wpuszczają na teren zakładu?
bećka 2015-03-09 17:35:20
Czy dobrze rozumiem, że Sanofi z siedzibą w Warszawie jest producentem leków? czy tylko dystrybutorem, bo na ich stronie przeczytałam: Sanofi jest globalnym dostawcą usług zdrowotnych, zaangażowanym w odkrywanie, produkcję i dystrybucję leków, które mają poprawić stan zdrowia pacjentów na całym świecie. Czyli pakiety medyczne też jakieś u nich są?
gryka 2015-04-13 22:27:43
Czy ktoś kto był na stażu w Rx-ach (marketing)może podzielić się opinią ? Czy jest możliwość po zakończeniu stażu pozostania w firmie na samodzielnym stanowisku ?
2
Zen 2015-04-30 17:56:13
Widać, że niektórych leniwych i zadufanych pm sanofi boli sytuacja że trzeba z domu wyjsc i zaczac pracować bo generyczna część radzi sobie nieporównywalnie lepiej. Praca budżetem to co innego niż praca merytoryczna - pora to zrozumieć "intelygencie" ze smutną miną.
Zen 2015-04-30 18:44:37
Co do pracy i stażu w biurze łatwo nie jest, ale najtwardsi mają szansę rozwoju.
Magda 2015-06-07 19:36:40
Jak płacą? Ile może zarobić pm z doświadczeniem 3letniem?
5
Magda 2015-06-28 11:04:46
Fakt, dla mnie niż kasa ważniejsza jest atmosfera w pracy. Ale mimo wszystko chcialabym wiedzieć ile płacą :)
L 2016-02-23 19:46:26
pokazałeś właśnie "poziom" sanofi. Największy smutek stanowi twa marna osoba która nie potrafi nawet poprawnie pisać a mniemanie o sobie ma jak mało kto
Daria 2016-03-07 09:53:58
Jak pracuje się teraz w nepku na OTC ? Warto tam pracować ?
Os 2016-03-17 16:37:38
To co pisze to jest chyba po złości . Piszesz aby pisać . Ja pracuje w Zentivie teraz juz w Sanofi i jest dobrze . A negatywy to bzdury totalne czysta złości i zazdrość.
1
qqq 2016-03-18 17:57:14
Pm z doświadczeniem jaka ma podstawę?
Grzesiu 2016-04-01 23:04:59
Pracowałem tam 13 lat i byłem jednym z najlepszych. Straciłem tam zdrowie.Tak fałszywych ludzi,dezorganizacji i zakłamania nie ma w żadnej firmie!!!Zobaczcie z resztą jak dużo jest ogłoszeń, to chyba o czymś świadczy.
2
Krzysztof 2016-04-25 00:29:36
Popieram wypowiedź.Mają fajną zakładkę na głównej stronie Nasze Wartości. Najciekawsze jest hasło "Uczciwość – bezkompromisowa etyka w działaniu".Zatrudniając pracowników mają etykę najgłębiej gdzie to możliwe. Znam pracownika, który otwiera kolejne apteki korzystając tylko z tego że w Sanofi jest przedstawicielem medycznym. Jak się domyślacie to zaginione Clexane gdzie jest? Pozdrawiam uczciwą do bólu firmę.
4
Geniusz Mściciel 2016-08-06 15:55:03
No niestety ale pewnie nie: skoro tam ciągle pracują te same osoby!!! Wiem że tam ciągle pracuje darek - kierownik, jakaś edyta co lubiła się z panem stefanem? wyzywać (mieli jakieś sado maso ciągoty?!) i wiem też że eliza poszła na macierzyński i jej miejsce chwilo wo zajmuje jakiś tam marek z plt?

Tamtą szmat* co mnie chciała zterroryzować od razu opisałbym po imieniu i nazwisku ale niestety nie pamiętam jak się nazywa, pamiętam tylko że miała ciemniejsze włosy!!!!!!!!
3
Geniusz Mściciel 2016-08-10 22:37:44
Jeśli wam się wydaje że będziecie kasować prawdę o waszej firemce - to chciałem poinformować że będę codziennie wklejać o was prawdę : CTRL + C > CTRL + V. Codziennie!!!
2
Geniusz Mściciel 2016-08-12 10:37:45
Skoro jesteś sprzedajną (usunięte przez administratora) to gratuluje ci braku honoru (usunięte przez administratora) ten (usunięte przez administratora) który nie umiał mnie wyszkolić z aliora! Zamiast używać języka korzyści robiłem wszystko po swojemu (robiłem większą statystykę niż jego protegowani!)
1
Geniusz Mściciel 2016-08-17 20:26:40
2014r. FallWork> Sanofi-Aventis, Warszawa ul. Bonifraterska 7, konsultant ds. zaopatrzenia detalicznego aptek – Praca w Sanofi Aventis był to dla mnie awansem. W poprzedniej pracy PLT była zrobiona wewnętrzna rekrutacja na to stanowisko – do Sanofi-Aventis nie było oddzielnego dostępu z ulicy, to PLT wybierało pracowników którzy się u nich sprawdzili do pracy w ich biurze.
Praca polegała na przyjmowaniu zamówień od aptekarzy na leki pierwszej potrzeby (przeciwzakrzepowe i insuliny), oraz przedstawianie bieżącej oferty firmy.
Nasz dział został wymyślony z powodu ciągle narastającego handlu równoległego. Polegało to na tym: że Sanofi sprzedaje Clexane w wielu krajach na świecie, tylko że gdy lekarstwo w Polsce kosztuje 200zł to we Francji nie kosztuje po przeliczeniu 50 Euro tylko też 200 ale już Euro. Aptekarze zwietrzyli na tym biznes – brali całe kartony i wysyłali je za granicę. Potem jak musieli oddać recepty do weryfikacji to okazało się że z tych kilku kartonów; Polskim klientom sprzedali tylko kilka pudełek a reszta kartonów zniknęła! W tym samym czasie zagraniczne rynki przestały kupować Clexane w hurtowni tylko od polskich aptekarzy.
Wielki, ładny budynek w którym pracowałem mieścił się naprzeciwko klubu piłkarskiego Polonia; czuć było prestiż. Miałem swoje własne stanowisko do którego nikt nie podchodził. Niestety ludzie którzy tam pracowali (zwłaszcza jeden babo–transwestyta; wyglądał jak baba a miał charakter jak rolnik z pola) nie nadawali się do pracy. Praca była lekka i robiłem ją z łatwością, zawsze miałem lepsza statystykę niż cała reszta. I wtedy ten babo-transwestyta zaczął się burzyć i chciał mnie zastraszyć! mówiąc do mnie przy swoich ziomalach: Przestań ty trzepać tyle zamówień!!! Bo mi zaraz kierowniczka będzie kazała robić tyle samo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To było niewyobrażalne, nie byłem w stanie w ogóle pojąć jak taka sytuacja jest możliwa na świecie w którym żyję!?!?!? Czy wysłuchałem rozkazu babo-chłopo-transwestyty – absolutnie nie! Dalej zawsze robiłem najlepszą statystykę! Do pewnego momentu - oczywiście.
Zdałem sobie sprawę że niepotrzebnie się męczę skoro zarabiam tyle co oni! 8 zł na godzinę; to było jak praca na budowie gdzie wszyscy zarabiają tyle samo ale „stara gwardia” co chwile robi sobie przerwę a to na papieroska a to na wódeczkę - a kto nie jest ziomalem; w tym czasie pracuje! Więc sobie odpuściłem bicie rekordów i obszedłem system po swojemu!!!
Dalej pracowałem na 100% moich możliwości i doszedłem do takiej perfekcji że potrafiłem robić tą samą statystykę co oni!!! Tylko że ja pracowałem 33 minuty a pozostałe 27 minut do równej godziny: albo grałem sobie na komórce albo oglądałem strony w internecie.
Babo-chłopo-transwestyta najpierw chodził z siebie zadowolony bo myślał że mnie po ku*e*sku zastraszył; to wtedy ja rozpowiedziałem wszystkim dookoła jak obszedłem jego system; Wtedy znowu chodził na mnie wkurzony i patrzył na mnie wzrokiem (jakby chciał mnie nożem pociąć)!!!
Miałem dosyć patrzenia na tą hołotę i pracowania za darmo, więc poszedłem do T-mobile gdzie na początku były prze fantastyczne warunki pracy.
243 godziny miesięcznie = 2080 zł, umowa zlecenie.
3
Ou 2016-08-17 21:11:24
Mi się wydaje, że jeśli stażystka w dziale marketingu jest potrzebna, to muszę powiedzieć że ja bym to chętnie wzięła, z całej siły będe się starała, aby wysłać CV już rano, mam nadzieję, że się uda no
Paula 2016-11-10 18:11:25
robili ost rekrutację w Bydgoszczy, przeszłam dwa etapy i przerwali rekrutacje, w agencji pracy nie wiedziała dlaczego, jak tak można?
qwerty 2016-11-23 13:31:18
Paula a miałaś już rozmowę z kierownikiem regionu?
Gość 2016-11-29 19:06:53
Na jakie stanowisko miała Pani rekrutację??
Zostaw swoją opinię o Sanofi - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanofi