logo Ruch S.A

Ruch S.A

Warszawa

Opinie o Ruch S.A

izabela 2017-02-02 09:40
Prosze o numer tel na meila vanessa445@wp.pl
izabela 2017-02-03 17:32
mecenas prosze o kontakt vanessa445@wp.pl
Sebastian 2017-02-03 20:17
Przepraszam prowadzę firmę ale po co to pytanie przy rekrutacji czy mam wpis w KRD? Moim zdaniem totalna bzdura po 1 to nie świadczy o osobie po 2 sam KRD (właściel Kaczmarski Inkaso) nie polecem nawet korzystania usług najgorszemu wrogowi umowy nie wysyłają z poprawna data do klienta, kłamią w sposób perfidny w rozmowach telefonicznych sam jestem jako sp zoo ich klientem tylko nasza przygoda skaczy sie w sadzie, ale traktowanie ich jako jaki kolwiek wyznacznik? Odpowiem hahahahahahahahahaa i tak do potęgi entej
2
marix 2017-02-05 18:40
Myślałem o zostaniu ajentem ruchu, ale po tym co przeczytałem nie właduje się w to szambo (-: . Dziękuje wam !
13
Iga 2017-02-06 14:21
Zaproponowano mi prowadzenie prowadzenie punktu Ruchu. Jeszcze nie byłam na spotkaniu. Zastanawiam się czy w to wchodzić. Mieszkam na ŚLASKU. A GDZIE ZAMYKASZ PUNKT?
Lilka 2017-02-06 17:19
Ja już zamknęłam, czekam na remament.kiosk był w Sosnowcu
Iga 2017-02-06 17:24
przeczytałam prawie wszystkie opinie i czy tez podpisujesz się pod tym Lilka?
Lilka 2017-02-06 17:47
@iga
Moich wpisów jest raptem że dwa może trzy reszta to nie moja
stan 2017-02-09 09:51
serdeczne wyrazy współczucia
wiola 2017-02-10 09:53
Nawet najgorszemu wrogowi nie życzę takiej pracy, i nigdy nie polecę pracy w ruchu .Złożyłam już wypowiedzenie po raz trzeci ale ostateczny ,dość !!!oszukują (to za mało powiedziane)Ruch to jedna wielka maf...
7
Lilka 2017-02-15 16:15
Hejka,mam zapytanie osób które zakończyły współpracę z Ruchem ile po remamencie i zdaniu gazet czekaliście na wypłatę wynagrodzenia i kaucji??
1
Poradnik 2017-02-15 20:46
Jestem ajentem Ruchu i nie narzeka. Bardzo dużo zależy od lokalizacji kiosku a nie od Ruchu. Swój kiosk mam w dobry miejscu i to daje efekt w postaci dobrej kasy. Handel nie jest pracą dla przypadkowych ludzi. Tu już trzeba sie znać na tych różnych sztuczkach.
kachanka 2017-02-16 14:33
Ja czekałam tak długo, że w końcu sama się upomniałam. W odpowiedzi, bardzo szybko, dostałam odpowiedź, że to nie oni mnie a ja im jestem winna krocie, kaucje z dwóch kiosków też poszły na zadłużenia. Teraz sprawa w Sądzie.
2
Pracownik 2017-02-16 23:58
Jeżeli uważasz że jest ci ciężko i masz problemy finansowe zostań ajentem RUCH S.A. Wtedy dopiero przekonasz się jak na prawdą może być ciężko i z rozrzewnieniem wspomnisz każdą pracę.
Wysokie wymagania wysokie kary brak wsparcia. 100 powodów dla obcięcia wynagrodzenia o 1/3.
Rezygnuję z radością.
10
Michał 2017-02-17 22:06
Praca w biurze/Annopol

Ogólnie cała firma przesiąknięta zaszłościami poprzedniego systemu, jako student szukałem czegoś, gdzie mógłbym się nauczyć i zdobyć doświadczenie, jednak praca tam to była porażka. Fikcyjne stanowiska, pracownicy i zarząd nie potrafiący korzystać z Excela... A to tylko początek. Ruch z roku na rok coraz gorzej przędzie, jeżeli chodzi o wyniki finansowe - zjada go konkurencja. Fajne pomysły jak paczka w ruch są źle realizowane. Długo można by mówić. Z plusów można by powiedzieć, że stawka początkowa (po okresie stażu, który może trwać nawet 9miesięcy albo i dłużej - potwierdzone info od współpracowników) jest nie aż tak zła dla studenta, ale szczerze to są ciekawsze opcje w innych firmach i to w samym centrum, a nie dojazd na obrzeża.
Jednym słowem - omijać.
7
ALE 2017-02-18 18:29
kobiety tesz palom papierosy to jest trucizna sie czlowiek truje padskoctem
ma pytanie czy przyjmoja do pracy w kioskach osoby niepelnosprawne ruchowo
pochdze z warszawy plec M mieszkam w WAWRZE MA SPOPIN ZNACZNY
POZDRAWIA SERDECZNIE
tomek 2017-02-18 18:34
kobiety tesz palom papierosy to jest trucizna sie czlowiek truje padskoctem
ma pytanie czy przyjmoja do pracy w kioskach osoby niepelnosprawne ruchowo
pochdze z warszawy plec M mieszkam w WAWRZE MA SPOPIN ZNACZNY
POZDRAWIA SERDECZNIE
kachanka 2017-02-19 17:34
To zbyt ciężka praca.
Waldi 2017-02-20 11:25
Jestem w tej firmie od lat, teraz pracuje jako przedstawiciel handlowo-kolportażowy, mam dużo pracy w terenie. Fajnie mi się tu pracuje, mam dosyć dobre zarobki i ogólnie jest sympatyczna atmosfera do pracy.
2
byly agent 2017-02-20 23:07
powodzenia ja walcze ponad dwa lata juz
1
Nelli 2017-02-24 14:26
Ruch to dobra firma, rynek jest dziś trudny i wymagający.
1
kachanka 2017-02-25 09:13
"Ruch to dobra firma" a wszystkie inne opinie to wymysły? Lecz nogi bo na głowę za późno. Życzę zdrowia.
3
Zyga 2017-02-26 17:23
Ktoś może wie jaka jest prowizja dla partnerów w Ruchu, bo od niedawna jestem agentem i widzę, że ewentualnie sprzedaż prasy to temat do rozmów a towar jest słabej jakości, drogi a terminy na spożywcze są bardzo krótkie??
Iza 2017-03-07 19:04
@Zyga jeżeli już pracujesz w Ruch S.A to powiedz nam coś więcej na temat warunków, bo pojawia się bardzo wiele Ofert pracy jako Ajent, czy możesz zdradzić nam trochę szczegółów ?
Pat 2017-03-15 04:01
Nie podpisuj weksla in blanco nawet jak kiedys zakonczysz współpracę rozliczysz sie na zero wypisza weksel i do sadu a ty nie masz czym sie bronic ostrzegam mam ten problem
2
Pat 2017-03-15 04:08
Rozliczeni na zero nagle przychodzi po półtora roku później nota ze mamy 135 tysięcy długu bez jakiegokolwiek potwierdzenie bilansu nic zwykła tabelka na pół a4 , teraz poszli do sadu z wekslem in blanco nie polecam
1
Iza 2017-03-15 17:28
Witam, mam pytanie czy oferta pracy dla stażysty/tki w Biurze Kontrolingu Komercyjnego w Warszawie jest jeszcze aktualna? Jak prowadzą rozmowę rekrutacyjną? Na jakie zarobki podstawowe można liczyć na wstępie? Czy są jeszcze premia lub dodatki np. socjalny
3
Klaudii 2017-03-20 10:32
Witam też mam problem z ruchem przyszlo mi kosmiczne zadluzenie jestem za tym aby isc do telewizji podaje swój meil klaudia-zaleska@wp.pl
1
Emmmmm 2017-03-21 13:28
Witam,czy ktoś pisał reklamacje od inwentaryzacji w kiosku. Miałam niedawno u siebie i suma strat jest kosmiczna. Chce napisać reklamacje/odwołanie od niej. Czy ktoś miał taką sytuacje ?
wiola 2017-03-24 15:35
Tak pisałam reklamację no i po dwóch latach dostałam odpowiedz że po sprawdzeniu stanów i histori sprzedaży moja reklamacja została odrzucona,jak już wcześniej pisałam że ruch to jedna wielka maf.. znimi się nie wygra
Luka 2017-03-31 09:44
Czy na pewno nie można napisać coś dobrego o Ruch-u? Wydaje mi się, że niektóre problemy są konsekwencją błędów osób podpisujących dokumenty przed rozpoczęciem współpracy. Osoba przygotowująca umowy też może się pomylić a każdy powinien pilnować swoich spraw.
@Wdzięczny 2017-03-31 16:41
Umawiałem się wstępnie na rozmowę odnośnie przejęcia jednego z kiosków - dobrze, że trafiłem na tą stronę - dzięki Waszym opiniom nie popełnię poważnego błędu wchodząc we "współpracę" z tą firmą.. :)
2
agentka 2017-04-03 15:51
Myślę że pewne wypowiedzi są podyktowane emocjami narastającej złości, a z ruchem wygląda to tak, że trzeba pilnować stanów, rozliczać z braków pracowników wtedy jest wszystko oka. Zarobić na tym się da ale tak jak już mówiłam kwestia dopilnowania. Jeżeli ktoś myśli że będzie tylko liczył kasę to się grubo myli. Pewna kontrola jest wskazana i trzymanie się księgi agenta. Nic dziwnego że ludzie narzekają jeżeli nie dopilnowali swoich spraw i nazywają ich złodziejami. Prowadzenie kiosku wiążę się z wieloma dodatkowymi zajęciami jak np. robienie autoinwentaryzacji. U mnie Pani zapisują ilość sprzedanych papierosów i biletów żeby na koniec miesiąca można było zliczyć czy się wszystko zgadza. Nie zdarzyło mi się żeby ruch mieszał w stanach. Oczywiście zdarzają się braki ale drobne np. batonik, 2 bilety itp. Ale nie są to jakieś niebotyczne kwoty
2
klaudia 2017-04-05 05:02
proszę o kotakt na maila klaudia-zaleska@wp.pl mam ten sam problem
Karol 2017-04-05 22:44
Ruch S.A ma ostatnio bardzo duże zapotrzebowanie na prowadzących punkt sprzedaży. Czy to jest taka rotacja czy powiększają ilość punktów sprzedaży? Mam chęć spróbować sił w takiej pracy i myślę, że pilnowanie i skrupulatne rozliczanie pracowników to jest to!!
Gujon 2017-04-06 07:36
Uwaga na umowę. Dokładnie przeczytać, sprawdzić, czy są wszystkie załączniki. Szczególnie dokładnie zapoznać się z tzw. Księgą Agenta. Po jej przeczytaniu na pewno dobrze się zastanowicie, czy w ogóle podpisywać umowę ze zleceniodawcą.
Reasumując, umowa napisana jest na korzyść Ruchu, w taki sposób żeby pognębić agenta ( zwrócić uwagę na kary - bez sensu. ).
Odradzam zatem współpracę z tą firmą.
1
Lukas 2017-04-09 18:12
@Gujon Każda umowę trzeba dokładnie przeczytać, to że firma sporządza umowę korzystną dla siebie jest normalne. Przed podpisaniem trzeba negocjować i tyle.
Gujon 2017-04-09 20:02
Niestety nie zgadzają się na jakiekolwiek zmiany w umowie, nie udostępniają na czas Księgi Agenta, bo zdają sobie sprawę, ze Agent, po zapoznaniu się będzie miał spore zastrzeżenia. Zresztą co tu pisać, spróbujcie doprowadzić do podpisania umowy, przekazania Punktu sprzedaży, popytajcie aktualnie prowadzących ich punkty agentów i wtedy będziecie mogli wypowiadać się na ten temat.
2
kasia 2017-04-13 10:52
Witam,
rodzinnie prowadziliśmy 4 punkty, które zostały przez nas wypowiedziane, jesteśmy po wynikach inwentaryzacji (kosmiczne niedobory na różnicy stanów) po świętach szykujemy pozew do Sądu.
Proszę o kontakt jeżeli ktoś z was wystąpił z pozwem.
1
kasia 2017-04-13 10:57
Witam,
mam pytanie czy ty złożyłaś pozew? Proszę o kontakt
Myszka 2017-04-14 14:03
Proszę podać emaila. Mam ten sam problem
kasia 2017-04-17 15:02
perfekcja.kpalenga@gmail.com
pozdrawiam
kachanka 2017-04-17 18:57
Złożyłam pozew, 2008k@gazeta.pl
2
Maja 2017-04-23 12:07
Czy z całą pewnością nie da się powiedzieć czegoś dobrego o firmie? Czytelnictwo słabnie więc i zadowolenie również. Maleją zarobki i trzeba pilnować kosztów, to wszystko.
Myszka 2017-04-25 07:38
Nie da się. Poprzez niekorzystną umowę Ruch wpedza ludzi w długi. Pracownicy i legalność ich zatrudnienia jest odpowiedzialnością agenta. Prowizje rzędu 2.500 uniemożliwiają prawidłowe finansowanie prowadzenia działalności. Za nie.zastosowanie się do wytycznych duże kary rzędu 600 zł. Towar nadzielany wg widzimisię firmy. Braki w zatowarowaniu i wysokie ceny. 300 godzin do przepracowania w miesiącu bez urlopu i prawa do choroby. Godzina pracy jest wyceniona na mniej niż 3zl. Pracownikowi trzeba zapłacić najniższą krajową co pochłania całą prowizję. Dla agenta nie zostaje nic
2
Agnet 2017-04-25 11:14
Czy ktoś z Was doszedł do tego skąd się biorą duże niedobory w stanach? Bo to nawet jakby pracownik kradł to nie aż na takie kwoty o których tu mowa. Osoby zmagające się z Ruchem może się zjednoczymy i narobimy im bigosu?
3
Myszka 2017-04-25 11:19
Tylko w grupie siła . Przestrzegam przed współpracą z Ruch. To się nie może udać przy warunkach proponowanych przez Ruch. Ludzie opamietajcie się w porę
1
Ema 2017-04-25 22:29
Czy ktoś już pisał do TVP uwaga?
1
kachanka 2017-04-26 07:21
Pisałam, dostałam w odpowiedzi prośbę o nr. tel. i na tym koniec. Gdyby było więcej zgłoszeń to wtedy są szanse na zainteresowanie.
1
kachanka 2017-04-26 07:28
Moja sprawa też jest w Sądzie. Czy możesz odezwać się 2008k@gazeta.pl ? Potrzebuję wiedzy w kilku szczegółach, jeśli nie, mogę je zadać na forum za twoją zgodą.
Zostaw swoją opinię o Ruch S.A - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ruch S.A