logo Ruch S.A

Ruch S.A

Warszawa

Opinie o Ruch S.A

Starykioskarz 2016-06-15 09:55:37
Powiem krótko :tak pazernej na pieniądze i nie liczącej się z człowiekiem firmy jak Ruch, nie widziałem.
Umowa(UAS 8) jest tak skonstruowana,ze siedząc w kiosku przez pięć dni po 12 godzin na dobę,w soboty-6, w środku dużego miasta wojewódzkiego na przystanku autobusowym dostawalem po ok.1700 zł, co po odliczeniu obowiązkowego ZUSu dawało... 5,29 za godzinę.
Po dwóch latach wstawiania o 5, pracy w hałasie i stresie by przestrzegać wszystkich wytycznych,stałem się nerwowy, z wiecznie bolacym gardłem, powiedziałem DOŚĆ !
jacekp64@gmail.com
13
Starykioskarz 2016-06-16 10:45:29
Pani Moniko
Owszem, wypłata, jeżeli tak można nazwać grosze z utargu,który (codziennie!!) trzeba samemu zaniesc na pocztę to owszem jest, ale najpierw trzeba założyć sobie działalność, a potem odprowadzać składki...
Na rękę zostaje mało co,a jak po dwóch skończy się niski ZUS,to w ogole przestaje to byc opłacalne.
Chyba ze chce Pani zamieszkać w kiosku, bo w domu jest czas tylko żeby trochę posłać i nic więcej.
7
kachanka 2016-06-16 20:55:16
Wypłaty są terminowe pod warunkiem, że nie będą kwestionowane przesłane do Katowic dokumenty rozliczające miesiąc.
3
kachanka 2016-06-19 08:27:51
I NIECH TAK ZOSTANIE...
buzia1 2016-06-22 16:37:53
Natka, to wszystko zależy ile godzin miałby być otwarty Twój punkt i jak jesteś operatywna. Jeśli jesteś dokładna (bo trochę spraw trzeba pilnować)i nie boisz się sprzedaży - to dasz radę i będzie Ci się opłacało.
Ludzie na tych forach to takie historie opowiadają, że głowa mała.
Że ruch to lamusy, oszuści, kary dają... a prawda jest inna. Jak podpisujesz umowę na prowadzenie punktu w danych godzinach - to punkt w tych godzinach ma być otwarty, masz sprzedawać aktywnie towar - bo za dłubanie w nosie nikt nie płaci.Nie wiem czego ludzie się spodziewają?
Ja mam salonik już kilka lat (płacę pełen ZUS - żeby nie było) i wychodzę do przodu. Może nie stać mnie na wakacje na Seszelach, ale kogo w Polce stać?
Kar nie dostaję, bo dbam o swój ogródek. Nie bój się więc - tylko dobrze Kierownika Sprzedaży dopytaj jakie masz obowiązki - bo inaczej popłyniesz.
7
Buzia1 2016-06-22 16:40:29
Natka, to wszystko zależy ile godzin miałby być otwarty Twój punkt i jak jesteś operatywna. Jeśli jesteś dokładna (bo trochę spraw trzeba pilnować)i nie boisz się sprzedaży - to dasz radę i będzie Ci się opłacało.
Ludzie na tych forach to takie historie opowiadają, że głowa mała.
Że ruch to lamusy, oszuści, kary dają... a prawda jest inna. Jak podpisujesz umowę na prowadzenie punktu w danych godzinach - to punkt w tych godzinach ma być otwarty, masz sprzedawać aktywnie towar - bo za dłubanie w nosie nikt nie płaci.Nie wiem czego ludzie się spodziewają?
Ja mam salonik już kilka lat (płacę pełen ZUS - żeby nie było) i wychodzę do przodu. Może nie stać mnie na wakacje na Seszelach, ale kogo w Polce stać?
Kar nie dostaję, bo dbam o swój ogródek. Nie bój się więc - tylko dobrze Kierownika Sprzedaży dopytaj jakie masz obowiązki - bo inaczej popłyniesz.
5
agat.j13 2016-06-30 21:37:05
skończyłam współpracę z Ruch rok temu, gdy chciałam sie rozliczyć i odzyskać kaucje okazało się, że nie moge sie z nikim skontaktować, do dzisiaj nie rozliczyli sie ze mna, a to oznacza , że nie dostałam zwrotu kaucji, nie rozliczono gazet, towary przeterminowane, które były w kiosku kazali mi zabrać do domu, a potem przysłali rozliczenie , że ich nie było na stanie i mam za to zapłacić co jest nieprawdą. w dodatku co miesiąc naliczali mi kare np. jeśli minute spóźniłam sie do pracy potrącali mi 250 zł, czy ktos słyszał o podobnych rzeczach w cywilizowanym kraju. Mnóstwo osób mnie przestrzegało przed ruchem, ale nie wierzyłam, że cos takiego mozna robić zgodnie z prawem, cieszę się, że uwolniłam sie od ruchu
14
solidny 2016-07-07 13:56:48
właśnie żona zamyka kiosk od 2 lat prowadziła wynajmowała kiosk i podpisaną miała umowę na paczkę w ruchu i gazety . To porażka marze są minimalne , nadadzą mase miesięczników kalendarzy map itp. rzeczy książek i wystawiają fakturę którą rozliczysz za miesiąc za trzy mówię o tych tematach na powierzenie na dłuższe okresy i zakładasz swoje pieniądze a oni obracają .Paczki dają ci oo nic prowizji a jaka odpowiedzialność . za kiosk każą sobie słono płacić co zarobi żona na prasie odda im za czynsz nieżle nie sobie wykombinowali . My tez się zadłużylismy przez nich
6
jacekpucio 2016-07-13 18:46:03
Agenci Ruch S.A. uważajcie bo giną pieniądze na poczcie gdzie są przeliczane nasz koperty z pieniążkami.
Powiem wprost poczta kradnie pieniądze, a Ruch każe ajentowi zapłacić ponieważ stwierdzono ich brak.
Pierwszy raz zdażyło mi się to 2015.09.22 wykazano w dowodzie wpłaty 20-to złotówek 20, a poczta naliczyła 10 dokładnie połowa zniknęła na poczcie. Drugi raz z 2016.06.28 wykazano w dowodzie wpłaty 20-złotówek 8, a poczta doliczyła się 4 czyli dokładnie znów połowę mniej i znów banknoty 20-to złotowe. Coś tu nie gra, ale Ruch nie szuka tych pieniędzy na poczcie tylko w kieszeniach ajentów uważając że oni kradną i nie przychodzi im do głowy iż na poczcie też mogą być złodzieje i jak tu pracować z taką firmą która cię każe za nie twoje błędy. Napiszcie co o tym sądzicie i czy Wam się też to zdaża. Trzeba będzie chyba myśleć o zakończeniu tej współpracy, bo w tej firmie tyko kary i oszustwa ajentów, a kiosków likwiduje się coraz więcej.
2
jacekpucio 2016-07-14 15:57:05
Na to nie trzeba dowodu. To nie przypadek za pierwszym razem brakowało połowy i za drugim razem też połowy i że tylko 20-to złotówki. Grubość 20-tu 20-to złotówek, a 10-ciu 20-to złotówek będzie różnił się grubością. Po przeliczeniu pieniędzy 2 razy i wysłaniu w kasie po przeliczeniu reszta gotówki zgadzała się. Jeszcze jedna sprawa po pierwszym braku pieniędzy zacząłem spisywać nr.banknotów przed ich wysłaniem, ale nie wiem czy to coś pomoże. Pozdrawiam.
jacekpucio 2016-07-14 21:42:45
Zgłosiłem sprawę do reklamacji w CUW jest to firma rozliczająca ajentów Ruch iż myślę że pieniądze giną na poczcie dlatego że to same 20-tki i zawsze połowa niestety po złożeniu reklamacji na pierwszy brak i tak mi zabrano pieniądze z wypłaty i powiedziano mi że oni nie są od myślenia tylko od ściągania, a chcę zaznaczyć iż wszystkie reklamacje idą przez CUW.
1
kachanka 2016-07-14 22:28:43
Jeżeli wysyłasz utarg w tzw. bezpiecznej kopercie żądaj na poczcie przeliczenia pieniędzy przed jej zaklejeniem i oddaniem, to pozwoli upewnić się, czy to wina poczty. Ale jest jeszcze jedna możliwość z którą ja się spotkałam, mianowicie zawsze utarg oddawany na pocztę się zgadzał a i tak dostałam notę obciążającą z Ruchu za nie odprowadzany utarg. Ruch okrada ajentów tak perfidnie, że tego nie daje się wyjaśnić w normalny sposób. Jeśli Sądy tego nie wyjaśnią to my, szaraczki tylko możemy sobie ponarzekać.
8
kioskarka 2016-07-15 16:34:22
od 2007 mam komornika gdyz pracowalam w tej super firmie,
dlug zostal juz splacony ( splacili zyranci, bo ja zostalam wowczas bez pracy).
ale do dnia dzisiejszego czyli ok 8 lat nie odtrzymalam swoich weksli.
to banda oszustow , kreca , oszukuja , i nikt nie stanie w naszej obronie cala firma jest nastawiona na to by z ciebie jak najwiecej zedrzec!!!!
8
jacekpucio 2016-07-16 08:41:25
Na poczcie Pani powiedziała iż jej nie wolno ingerować w pakiety zamknięte i nie wolno jej tego przeliczć.
Więc jaki z tego wniosek: Ktoś się dobrze ustawił, bo wtedy Ty jesteś zawsze niewiarygodny.
2
Zabezpieczanie Ruch 2016-07-20 08:41:14
W odpowiedzi na wpis Biura Sprzedażny Detalicznej_RUCH SA, pragnę sprostować, że nie jest zgodne z prawdą co zostało napisane w temacie zabezpieczań. Stosowane zabezpieczenie w postaci aktu z art. 777 jest nie zgodnie z prawem. I nie są to puste słowa czy plotka, ale jest na to wyrok Sądu Najwyższego. Więc proszę szanowne biuro o sprawdzenie, a dopiero później udzielanie się w konkretnym temacie.
jola 2016-07-21 12:15:59
Ludzie, omijajcie szerokim łukiem. Firma, która powinna dawać przykład chociażby ze względu na wieloletnia tradycje, w zaskakująco szybkim tempie umiera. W sumie nie ma sie co dziwić skoro kadra zmienia się co 4 miesiące. Wyższy szczebel odpowiednio sobie zarabia na krzywdzie podrzędnych pracowników. Z tego co doświadczam, centrala to mało kompetentne osoby, którzy z obietnica wielkiego rozwoju i tak pracują za darmo. Przechodząc dalej pracownicy kiosków zatrudniani na umowach agencyjnych, z czego wszystko to co zarabiasz idzie na opłacenie działalności. Kary za wszystko, bezzwrotne wkłady własne!
7
Ruch sa 2016-07-23 08:35:10
(usunięte przez administratora) Zostałam zrobiona na szaro!
Prosze o pomoc!
kachanka 2016-07-24 21:51:14
Czy możesz podpowiedzieć gdzie szukać tego wyroku w sprawie zabezpieczenia 777, dzięki
Janina 2016-07-26 17:04:51
Zgłosiłam swoją kandydaturę na ajenta bo w życiu by mi nie przyszło do głowy, że taka firma jak Ruch może się okazać takim Januszem biznesu. Żal. Współczuje wszystkim ,których nikt w porę nie ostrzegł. Jestem wstępnie umówiona na rozmowę, ale już wiem, że się jednak nie zdecyduję po tym, co tu przeczytałam.
6
Sulich Paweł 2016-08-02 18:12:35
Witam, moze grupowo zgłosimy sie do tvn uwaga? Bo to oszustwo naprawdę przekracza wszelkie granice
13
Eva 2016-08-03 12:18:51
Pracuje w kiosku 14 lat i nie otrzymałam pozwolenia na 1 dzień urlopu bezpłatnego zresztą, taka to firma
5
dosyć 2016-08-03 13:50:15
Mnie stać,bo rzuciłem pracę w ruchu. Po ponad 5 latach uzerania się z ksami i z brakami w zaopatrzeniu w kiosku,znalazłem sobie inna pracę i jadę na wakacje cała rodziną do Ameryki Południowej i Środkowej.
9
blabla 2016-08-04 17:32:17
masz rację grzebią w stanach magazynowych i odejmują fajki i nie tylko
8
Brutus 2016-08-10 22:30:25
Trollu jeden ile dostajesz za wpisy??? Po co te bzdety wpisujesz??
Janina 2016-08-12 20:07:33
Premia premii nierówna. Jeżeli firma rżnie ajentów w tak prostacki sposób, to jaką masz gwarancję, że dla przedstawicieli handlowych będzie dobra? Może się okazać, że premia jest, owszem, ale jak zrobisz to, to i to, a potem mogą Ci od premii odliczać za to, tamto i owamto. Zaryzykuj jeśli chcesz, ale na gnojów trzeba uważać, a nie liczyć, że jako przedstawiciel handlowy będę w lepszej sytuacji niż ajenci.
1
Buzia1 2016-08-16 14:46:45
olek - nie wiem skąd czerpiesz wiedze... Po pierwsze - jaki przedstawiciel handlowy?
Nie wiem, skąd przeświadczenie, że praca do trudnych nie należy.
W mojej opinii nie jest to raczej leżenie na plaży. Jak chcesz, żeby wszystko było ok, musisz się zaangażować. Musisz dokładnie czytać instrukcje, wszystko co robisz, jak sprzedajesz, jak oznaczasz produkty - musisz robić bardzo, ale to bardzo dokładnie.
Ale później nie masz kłopotów o jakich pisze wiele osób. .....
kachanka 2016-08-16 16:40:33
Nie obrażaj ludzi i czytaj ze zrozumieniem.
3
BiuroSprzedazyDetalicznej_RUCH SA 2016-08-17 12:03:34
Szanowna Pani / Szanowny Panie,
W odpowiedzi na wpis informujemy, że Sąd Najwyższy wielokrotnie wypowiadał się o dopuszczalności złożenia oświadczenia w formie aktu notarialnego na podstawie art. 777 k.p.c. Akty notarialne stosowane przez RUCH były przedmiotem wielokrotnej kontroli sądowej i nigdy nie zostało stwierdzone, że ustanowienie zabezpieczenia na podstawie art. 777 § 1 ust. 4 i 5 k.p.c. byłoby niezgodne z prawem. Wnosimy zatem o zaprzestanie podawania nieprawdziwych informacji oraz bezpodstawne wprowadzanie w błąd użytkowników forum.
2
Turysta 2016-08-18 15:20:29
Proponuję Bałtyk .... w Ameryce południowej ZIKA panuje
1
wkopana 2016-08-23 12:03:29
Gaja963 czy cos znalazlas na nich?;)
byly 2016-09-05 10:34:19
Zazdrość to brzydka cecha
2
kachanka 2016-09-06 08:29:09
Założenie działalności to jedna wizyta w Urzędzie ale odradzam Ruch, poczytaj wypowiedzi, pozdrawiam.
3
beti 2016-09-12 16:36:18
Dowody,w tej Firmie cały czas okazuje się dowody i tak z człowieka robią wariata uwierz mi mam bardzo dużo dowodów na oszustwo ruchu ale oni czują się bez karni
4
elżbieta kop 2016-09-23 10:46:40
czy ktoś wie jaki jest aktualny numer telefonu do ruchu w Warszawie bo potrzebuje otrzymać od nich zaświadczenie o zarobkach do kapitału początkowego .Z Łodzi wynieśli się do Warszawy a numery jakie mam są nieaktualne ,bardzo proszę o pomoc.
elżbieta kop 2016-09-23 10:47:22
czy ktoś wie jaki jest aktualny numer telefonu do ruchu w Warszawie bo potrzebuje otrzymać od nich zaświadczenie o zarobkach do kapitału początkowego .Z Łodzi wynieśli się do Warszawy a numery jakie mam są nieaktualne ,bardzo proszę o pomoc.
@Anita 2016-09-25 19:17:08
Witam przylaczm sie do apelu tez mam problem z ta firma
2
kachanka 2016-09-27 16:22:35
Widziałam z bliska Kierowników Regionalnych- zabiegani, spoceni, dyspozycyjni 24h a po roku podziękowanie, bez uścisku dłoni prezesa.
mika 2016-10-11 07:02:36
Ja zostałam sama w kiosku ponieważ każdy ucieka dźwiganie pak a teraz paczka w ruchu zamiast zając się klientem kupującym to przewraca się ciężkie paki też jako ajent dałam wypowiedzenia nie dajcie się wrobić w kioski
2
Magda 2016-10-14 07:13:58
Zgodzę się z tym w stu procentach.
Kary za wszystko, wynagrodzenie jest tak nędzne i starcza na opłaty za działalność. Opłacało by się gdyby kiosk był 24 godzinny i pracowała bym w nim sama to to zarobiła bym przystępnie. Po dwunastu godzinach siedzenia w takim małym pomieszczeniu jest człowiek psychicznie tak zmęczony, że szok i pod koniec zmiany jeszcze niech o czymś zapomni (np. Choćby nabić jakiś towar, albo niech kasa się nie zgadza) to jest karą w wysokości 1/3 wynagrodzenia czy to jest normalne? Przecież jeśli brakuje to sami wobec siebie jesteśmy lojalni i uzupełniamy takie braki, ale co trzy miesiące przy audycie jest to chore.
3
olo 2016-10-17 15:42:16
Ja uwazam ze takie kioski powinny byc wszedzie obecnie zauważyłam ze jest ich bardzo mało a jednak sie przydają bardzo
1
zawiedziony 2016-10-26 14:09:14
a ja do ruchu mam prostą prośbę żeby dali mi do sprzedaży bilety MKS , zapalniczki i kilka pocztówek bo wstyd siedzieć w tej budzie i słuchać dlaczego nie ma , albo co tak drogo ogólnie totalna porażka po prywatyzacji.
6
Nowy 2016-11-06 20:35:12
Jakie jest wynagrodzenie stałe agenta "Ruch" bo jakoś nikt się nie przyznał ile zarabia.
Kpina11.11 2016-11-09 06:32:29
Pracowałem tam 3-mc nocne zmiany, na stanowisku magazyniera. Na poczatku miałem nadzielać prasę i wszystko bylo w miarę okej po ok.tygodniu zapytałem się kiedy dostane umowę o prace, powiedzieli mi zebym poczekał chwile ponieważ własciwie hmmmm nie wiem dlaczego tak naprawde..(czekalem 1mies 6dni). maja w d***e pracownikow. Mialem stluczkę wózkiem widłowym nie z mojej winy, obciazyli mnie kosztami nie pokazując rachunku zadnego kwitku, niczego doslownie poprostu odbili mi za to z marnej wyplaty. W nastepnym miesiacu doszly do tego wszelakie paczki wszystkich ok. 1tys dziennie. Wiec mialem rozladowac palety z prasą, zeskanowac ok 1k paczek, odebrac towar do kioskow, i do tego jeszcze nadzielac prasę... nie raz kierowca zaspa, czy cokolwiek sie stalo zoastawalismy po 2-3 godziny dluzej nie majac z tego niczego. Kolezanki z pracy po 30 kartonow zwrotow musialy rozlozyc z zaledwie kilka chwil, majac na uwadze "wieksze dni" to ludzie jak robociki wykonuja robote nie ma przerw, to znaczy jest ale wtedy kiedy wszystko bedzie zrobione. Po 3 miesiacach mojej kadencji widzialem jak sie przewinelo ok. 20 osob.. Jak dla mnie nawet te 2 gwiazdki to za duzo bym powiedzial...
6
kachanka 2016-11-09 14:16:43
Może mądre Biuro Sprzedaży Detalicznej wypowie się w sprawie Kpina, wy przecież wszystko wiecie !
2
Rafaello 2016-11-10 22:45:49
Zaczynam swoją walkę z ruch. Proszę o kontakt. rwieczorek1990@gmail.com
1
Rafaello 2016-11-10 22:48:17
ok 1648 zł jeśli wyrobisz obroty ... stawka dla ostrowa wlkp z miesiąca lutego 2016
aaaaaaa 2016-11-13 19:38:52
ukazał się artykuł w dzienniku wschodnim. Ruch nie miał kasy na zakupy biletów mpk ja pierdziu. jak mozna było zniszczyć tak znaną firmę???
MECENAS 2016-11-23 21:20:16
DLACZEGO PANSTWODOPUSZCZCIE DO TAKIEGO MATACTWA ZE SA USUWANE KOMENTARZE KTORE NIE SA NA REKE FIRMIE LPS A KTORE SA ZGODNE Z PRAWDA ? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,986928
PROSZE PODAC EMAIL PRZESLE DOWODY NA KRETACTWO, ZATAJANIE PRAWDY, OSZUSTWO I WPROWADZANIE LUDZI W BŁAD.
MECENAS 2016-11-23 21:26:06
ZAPOMNIALEM DODAC IZ BEDAC WLASCICIELAMI TEGO PORTALU GROZI WSPOLUDZIAL W TYM CALYM PROCEDERZE
wkurzonypracujacy 2016-11-23 22:43:39
Dziś problem z paczkami. Nie można było przyjąć a później wydać. Hd to nie my to ruch nie mamy wpływu, problem ma więcej kiosków. Sezon paczkowy w pełni.
1
Zostaw swoją opinię o Ruch S.A - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ruch S.A