logo Ruch S.A

Ruch S.A

Warszawa

Opinie o Ruch S.A

Angela336 2016-12-20 11:45
Ja tez się podpisuje pod tym tematem dla uwagi. Razem z moim narzeczonym jesteśmy na wypowiedzeniu a te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czyhające na jakiekolwiek nawet najmniejsze potknięcie potrafi mi zabrać 1100 zł.
Brak L4, żadnych zwolnień , zero urlopów (chyba ze bezpłatne) na co musi wyrazić zgodę KS który liże [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dyrektorowi regionalnemu. Żałujemy ze w to weszliśmy strata kasy (bo remanenty tez wychodzą na kwoty takie ze ja nigdy nie miałam w sunie towaru na taka kwotę o prasie nie wspominając), strata nerwów. #tematdlauwagi
Pozdrawiam
7
Ahu 2016-12-23 20:12
Witam, czy w sprawie kosmicznych kwot z remanentów coś udało się państwu ustalić. Pytam, gdyż "mam" ten sam problem. Po pół roku zrobiony został remanent przez oddelegowanych pracowników w/w firmy i wyszła TAK WIELKA kwota, że faktycznie człowiek się zastanawia, czy za tyle miał towaru.
3
wysoki 2016-12-29 09:02
Zgadzam się z TWoja opinią na temat Ruchu.to banda złodzieji i oszustów.
Nie ma miesiąca zebym nie miala kar finansowych.od maja br.nie zwrócili mi wynagrodzenia z dwóch punktów(nawet nie wiem na jakiej podstawie nie wypłacili pieniędzy),mało tego,do dnia dzisiejszego nie została zwrócona mi kaucja za jeden punkt,z krórego zrezygnowałem z końcem września,w zeszłym miesiącu przelew zrobili o 740zł mniejszy jak na fakturze.
Ludzie nie wchodźcie w spółkę z Ruchem
8
kachanka 2016-12-29 18:32
Wysłałam zgłoszenie do TVN UWAGA dotyczące tych wszystkich nadużyć ze strony RUCH-u.
W odpowiedzi dostałam prośbę o nr. tel. , dalej to tylko cisza. A RUCH to taka sama nieuczciwa firma jak ta spożywcza o której wszyscy wiemy. Przyszło mi do głowy, żebyśmy wszyscy poszkodowani przez RUCH wysłali zgłoszenia do UWAGI, może ilość osób pokrzywdzonych spowoduje zainteresowanie. Samo podzielenie się między sobą opiniami nic nie wnosi.
No i wszystkim radzę oddawać sprawy do sądu, jest na to chyba dwa lata.
Wszystkie osoby, które zgłoszą sprawę do TVN UWAGA uprzejmie poproszę o informację, postaram się korygować tę akcję jeśli tego sobie życzycie.
Ja nie odpuszczam.
Szczęścia w Nowym Roku.
13
Nilka 2017-01-11 14:00
Witam, czytam posty i trochę się martwię. Mam podpisać umowę z RUCH i nie wiem co robić. Może ktoś mi podpowie?
niikii 2017-01-11 14:17
Ja miałam dokładnie tak samo jak Ty. Mamia młodych ludzi dużą kasą i własnym biznesem..wszystko prawda biznes masz ale bez zysków. Plany sprzedażowe sa układane w taki sposób aby nie były możliwe do zrealizowania. Jeżeli chodzi o rozliczenie z gazet to nic mnie to nie dziwi. Zmartwię Cię bo nie licz na pozytywny wynik rozliczenia. Ja zawsze pilnowała zwrotów a i tak doszli do wniosku, że gazet brakuje na ładnych parę złotych. Braki towaru, papierosów, których nie sprzedawałam też miałam. Ogólnie dno i porażka i naprawdę szczerze ostrzegam przed firmą.
5
anna75 2017-01-13 08:19
zakończyłam działalność 06,2016 roku.Ta złodziejska firma ,banda oszustów zrobiła ze mnie bardzo zmęczonego człowieka ze skłonnoscia do depresji.Chca ode mnie jakieś pieniądze jeszcze ,tzw"noty towarowe "wystawiane były co chwile,jak dostałam końcowe rozliczenie.Tylko nie wiem co to za nota towarowa,skoro inwentaryzacja była dwa razy w roku a not pełno.gRZEBIĄ W STANACH MAGAZYNOWYCH,JEŻELI CHCĄ TO WYKOŃCZĄ CZŁOWIEKA,DOSTAWA RAZ W TYGODNIU,POŁOWY NIE MA,nie wyrobisz planów,bo nie masz co sprzedawać,a ten słynny komunikator,i brak konkretnego nazwiska osoby ,z którą można porozmawiać/chociaż to bezsens,wiem z doświadczenia/to ochrona własnej d...żeby nie byli zbombardowani telefonami i obelgami w ich stronę.KS to zwykłe ,proste buce ,którzy zapłacą za to,że dali się tak zmanipulować,oszukuja ludzi,zamiast dawać im wsparcie.Głęboko wierzę w to,że przyjdzie czas na sprawiedliwość,nie jest mi zal absolutnie nikogo z tej firmy,i tak jak nie mam natury życzyć nikomu zle,tu robię wyjątek!
2
były kioskarz 2017-01-17 09:06
Nie rób tego błędu.
3
3F 2017-01-17 16:41
Kocham RUCH:)
1
FILIP 2017-01-19 17:19
NIE POLECAM E KIOSKU, KŁAMIĄ ALE PO ZA TYM SPOKO



OCENA 2/5
zenia 2017-01-21 19:18
Chcę otworzyć kiosk z prasą i własnie zgłosiłam się do nich. Bardzo miła obsługa, pełen profesjonalizm i praktycznie wszystko już dopite .Moge otwierać punkt.
2017-01-21 19:41
niezle,tam stawiaja...
1
Lilka 2017-01-22 09:03
Ja za tydzień zamykam punkt i aż jestem ciekawa wyników remanentu zarówno z gazet jak i z towarem.Na pewno nie polecam,i cieszę się że się od nich uwolnie!!
3
Lilka 2017-01-22 09:25
Ja za tydzień zamykam punkt i aż jestem ciekawa wyników remanentu zarówno z gazet jak i z towarem.Na pewno nie polecam,i cieszę się że się od nich uwolnie!!
2
Kiosek 2017-01-24 19:31
Sytuacja dla prowadzących punkty sprzedaży jest z pewnością trudna. Osoby, które podejmują się takiej działalności zawsze ponoszą ryzyko. Nie można przerzucać tego na RUCH, to jest firma ok. i umożliwia tworzenie miejsc pracy. Handel generalnie jest ryzykowny.
Wrocław ! 2017-01-25 16:08
nie polecam.. To tylko na początek taka miła obsługa.
2
byly 2017-01-26 00:17
Ryzyko?
Ryzyko to jest wtedy gdy jedziesz osiedlowa droga 100km/h
Wspolpraca z Ruchem to jak zgoda na zostanie kamikadze podczas II wojny swiatowej i nie ma nic wspolnego z ryzykiem.To jest zgoda na wyrok smierci
7
kachanka 2017-01-26 18:42
Kiosek, polecam naukę czytania ze zrozumieniem
Betti 2017-01-31 20:11
To trzeba wspólnie coś znimi zrobić
1
izabela 2017-02-02 09:29
Prosze o numer tel na meila vanessa445@wp.pl
izabela 2017-02-02 09:40
Prosze o numer tel na meila vanessa445@wp.pl
izabela 2017-02-03 17:32
mecenas prosze o kontakt vanessa445@wp.pl
Sebastian 2017-02-03 20:17
Przepraszam prowadzę firmę ale po co to pytanie przy rekrutacji czy mam wpis w KRD? Moim zdaniem totalna bzdura po 1 to nie świadczy o osobie po 2 sam KRD (właściel Kaczmarski Inkaso) nie polecem nawet korzystania usług najgorszemu wrogowi umowy nie wysyłają z poprawna data do klienta, kłamią w sposób perfidny w rozmowach telefonicznych sam jestem jako sp zoo ich klientem tylko nasza przygoda skaczy sie w sadzie, ale traktowanie ich jako jaki kolwiek wyznacznik? Odpowiem hahahahahahahahahaa i tak do potęgi entej
2
marix 2017-02-05 18:40
Myślałem o zostaniu ajentem ruchu, ale po tym co przeczytałem nie właduje się w to szambo (-: . Dziękuje wam !
9
Iga 2017-02-06 14:21
Zaproponowano mi prowadzenie prowadzenie punktu Ruchu. Jeszcze nie byłam na spotkaniu. Zastanawiam się czy w to wchodzić. Mieszkam na ŚLASKU. A GDZIE ZAMYKASZ PUNKT?
Lilka 2017-02-06 17:19
Ja już zamknęłam, czekam na remament.kiosk był w Sosnowcu
Iga 2017-02-06 17:24
przeczytałam prawie wszystkie opinie i czy tez podpisujesz się pod tym Lilka?
Lilka 2017-02-06 17:47
@iga
Moich wpisów jest raptem że dwa może trzy reszta to nie moja
stan 2017-02-09 09:51
serdeczne wyrazy współczucia
wiola 2017-02-10 09:53
Nawet najgorszemu wrogowi nie życzę takiej pracy, i nigdy nie polecę pracy w ruchu .Złożyłam już wypowiedzenie po raz trzeci ale ostateczny ,dość !!!oszukują (to za mało powiedziane)Ruch to jedna wielka maf...
5
Lilka 2017-02-15 16:15
Hejka,mam zapytanie osób które zakończyły współpracę z Ruchem ile po remamencie i zdaniu gazet czekaliście na wypłatę wynagrodzenia i kaucji??
1
Poradnik 2017-02-15 20:46
Jestem ajentem Ruchu i nie narzeka. Bardzo dużo zależy od lokalizacji kiosku a nie od Ruchu. Swój kiosk mam w dobry miejscu i to daje efekt w postaci dobrej kasy. Handel nie jest pracą dla przypadkowych ludzi. Tu już trzeba sie znać na tych różnych sztuczkach.
kachanka 2017-02-16 14:33
Ja czekałam tak długo, że w końcu sama się upomniałam. W odpowiedzi, bardzo szybko, dostałam odpowiedź, że to nie oni mnie a ja im jestem winna krocie, kaucje z dwóch kiosków też poszły na zadłużenia. Teraz sprawa w Sądzie.
1
Pracownik 2017-02-16 23:58
Jeżeli uważasz że jest ci ciężko i masz problemy finansowe zostań ajentem RUCH S.A. Wtedy dopiero przekonasz się jak na prawdą może być ciężko i z rozrzewnieniem wspomnisz każdą pracę.
Wysokie wymagania wysokie kary brak wsparcia. 100 powodów dla obcięcia wynagrodzenia o 1/3.
Rezygnuję z radością.
8
Michał 2017-02-17 22:06
Praca w biurze/Annopol

Ogólnie cała firma przesiąknięta zaszłościami poprzedniego systemu, jako student szukałem czegoś, gdzie mógłbym się nauczyć i zdobyć doświadczenie, jednak praca tam to była porażka. Fikcyjne stanowiska, pracownicy i zarząd nie potrafiący korzystać z Excela... A to tylko początek. Ruch z roku na rok coraz gorzej przędzie, jeżeli chodzi o wyniki finansowe - zjada go konkurencja. Fajne pomysły jak paczka w ruch są źle realizowane. Długo można by mówić. Z plusów można by powiedzieć, że stawka początkowa (po okresie stażu, który może trwać nawet 9miesięcy albo i dłużej - potwierdzone info od współpracowników) jest nie aż tak zła dla studenta, ale szczerze to są ciekawsze opcje w innych firmach i to w samym centrum, a nie dojazd na obrzeża.
Jednym słowem - omijać.
5
ALE 2017-02-18 18:29
kobiety tesz palom papierosy to jest trucizna sie czlowiek truje padskoctem
ma pytanie czy przyjmoja do pracy w kioskach osoby niepelnosprawne ruchowo
pochdze z warszawy plec M mieszkam w WAWRZE MA SPOPIN ZNACZNY
POZDRAWIA SERDECZNIE
tomek 2017-02-18 18:34
kobiety tesz palom papierosy to jest trucizna sie czlowiek truje padskoctem
ma pytanie czy przyjmoja do pracy w kioskach osoby niepelnosprawne ruchowo
pochdze z warszawy plec M mieszkam w WAWRZE MA SPOPIN ZNACZNY
POZDRAWIA SERDECZNIE
kachanka 2017-02-19 17:34
To zbyt ciężka praca.
Waldi 2017-02-20 11:25
Jestem w tej firmie od lat, teraz pracuje jako przedstawiciel handlowo-kolportażowy, mam dużo pracy w terenie. Fajnie mi się tu pracuje, mam dosyć dobre zarobki i ogólnie jest sympatyczna atmosfera do pracy.
byly agent 2017-02-20 23:07
powodzenia ja walcze ponad dwa lata juz
1
Nelli 2017-02-24 14:26
Ruch to dobra firma, rynek jest dziś trudny i wymagający.
kachanka 2017-02-25 09:13
"Ruch to dobra firma" a wszystkie inne opinie to wymysły? Lecz nogi bo na głowę za późno. Życzę zdrowia.
2
Zyga 2017-02-26 17:23
Ktoś może wie jaka jest prowizja dla partnerów w Ruchu, bo od niedawna jestem agentem i widzę, że ewentualnie sprzedaż prasy to temat do rozmów a towar jest słabej jakości, drogi a terminy na spożywcze są bardzo krótkie??
Iza 2017-03-07 19:04
@Zyga jeżeli już pracujesz w Ruch S.A to powiedz nam coś więcej na temat warunków, bo pojawia się bardzo wiele Ofert pracy jako Ajent, czy możesz zdradzić nam trochę szczegółów ?
Pat 2017-03-15 04:01
Nie podpisuj weksla in blanco nawet jak kiedys zakonczysz współpracę rozliczysz sie na zero wypisza weksel i do sadu a ty nie masz czym sie bronic ostrzegam mam ten problem
1
Pat 2017-03-15 04:08
Rozliczeni na zero nagle przychodzi po półtora roku później nota ze mamy 135 tysięcy długu bez jakiegokolwiek potwierdzenie bilansu nic zwykła tabelka na pół a4 , teraz poszli do sadu z wekslem in blanco nie polecam
1
Iza 2017-03-15 17:28
Witam, mam pytanie czy oferta pracy dla stażysty/tki w Biurze Kontrolingu Komercyjnego w Warszawie jest jeszcze aktualna? Jak prowadzą rozmowę rekrutacyjną? Na jakie zarobki podstawowe można liczyć na wstępie? Czy są jeszcze premia lub dodatki np. socjalny
1
Klaudii 2017-03-20 10:32
Witam też mam problem z ruchem przyszlo mi kosmiczne zadluzenie jestem za tym aby isc do telewizji podaje swój meil klaudia-zaleska@wp.pl
Emmmmm 2017-03-21 13:28
Witam,czy ktoś pisał reklamacje od inwentaryzacji w kiosku. Miałam niedawno u siebie i suma strat jest kosmiczna. Chce napisać reklamacje/odwołanie od niej. Czy ktoś miał taką sytuacje ?
wiola 2017-03-24 15:35
Tak pisałam reklamację no i po dwóch latach dostałam odpowiedz że po sprawdzeniu stanów i histori sprzedaży moja reklamacja została odrzucona,jak już wcześniej pisałam że ruch to jedna wielka maf.. znimi się nie wygra
Zostaw swoją opinię o Ruch S.A - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ruch S.A