logo Ruch S.A

Ruch S.A

Warszawa

Opinie o Ruch S.A

Ruch sa 2016-07-23 08:35:10
(usunięte przez administratora) Zostałam zrobiona na szaro!
Prosze o pomoc!
1
kachanka 2016-07-24 21:51:14
Czy możesz podpowiedzieć gdzie szukać tego wyroku w sprawie zabezpieczenia 777, dzięki
Janina 2016-07-26 17:04:51
Zgłosiłam swoją kandydaturę na ajenta bo w życiu by mi nie przyszło do głowy, że taka firma jak Ruch może się okazać takim Januszem biznesu. Żal. Współczuje wszystkim ,których nikt w porę nie ostrzegł. Jestem wstępnie umówiona na rozmowę, ale już wiem, że się jednak nie zdecyduję po tym, co tu przeczytałam.
10
Sulich Paweł 2016-08-02 18:12:35
Witam, moze grupowo zgłosimy sie do tvn uwaga? Bo to oszustwo naprawdę przekracza wszelkie granice
16
Eva 2016-08-03 12:18:51
Pracuje w kiosku 14 lat i nie otrzymałam pozwolenia na 1 dzień urlopu bezpłatnego zresztą, taka to firma
5
dosyć 2016-08-03 13:50:15
Mnie stać,bo rzuciłem pracę w ruchu. Po ponad 5 latach uzerania się z ksami i z brakami w zaopatrzeniu w kiosku,znalazłem sobie inna pracę i jadę na wakacje cała rodziną do Ameryki Południowej i Środkowej.
11
blabla 2016-08-04 17:32:17
masz rację grzebią w stanach magazynowych i odejmują fajki i nie tylko
10
Brutus 2016-08-10 22:30:25
Trollu jeden ile dostajesz za wpisy??? Po co te bzdety wpisujesz??
Janina 2016-08-12 20:07:33
Premia premii nierówna. Jeżeli firma rżnie ajentów w tak prostacki sposób, to jaką masz gwarancję, że dla przedstawicieli handlowych będzie dobra? Może się okazać, że premia jest, owszem, ale jak zrobisz to, to i to, a potem mogą Ci od premii odliczać za to, tamto i owamto. Zaryzykuj jeśli chcesz, ale na gnojów trzeba uważać, a nie liczyć, że jako przedstawiciel handlowy będę w lepszej sytuacji niż ajenci.
1
Buzia1 2016-08-16 14:46:45
olek - nie wiem skąd czerpiesz wiedze... Po pierwsze - jaki przedstawiciel handlowy?
Nie wiem, skąd przeświadczenie, że praca do trudnych nie należy.
W mojej opinii nie jest to raczej leżenie na plaży. Jak chcesz, żeby wszystko było ok, musisz się zaangażować. Musisz dokładnie czytać instrukcje, wszystko co robisz, jak sprzedajesz, jak oznaczasz produkty - musisz robić bardzo, ale to bardzo dokładnie.
Ale później nie masz kłopotów o jakich pisze wiele osób. .....
kachanka 2016-08-16 16:40:33
Nie obrażaj ludzi i czytaj ze zrozumieniem.
3
BiuroSprzedazyDetalicznej_RUCH SA 2016-08-17 12:03:34
Szanowna Pani / Szanowny Panie,
W odpowiedzi na wpis informujemy, że Sąd Najwyższy wielokrotnie wypowiadał się o dopuszczalności złożenia oświadczenia w formie aktu notarialnego na podstawie art. 777 k.p.c. Akty notarialne stosowane przez RUCH były przedmiotem wielokrotnej kontroli sądowej i nigdy nie zostało stwierdzone, że ustanowienie zabezpieczenia na podstawie art. 777 § 1 ust. 4 i 5 k.p.c. byłoby niezgodne z prawem. Wnosimy zatem o zaprzestanie podawania nieprawdziwych informacji oraz bezpodstawne wprowadzanie w błąd użytkowników forum.
3
Turysta 2016-08-18 15:20:29
Proponuję Bałtyk .... w Ameryce południowej ZIKA panuje
1
wkopana 2016-08-23 12:03:29
Gaja963 czy cos znalazlas na nich?;)
byly 2016-09-05 10:34:19
Zazdrość to brzydka cecha
3
kachanka 2016-09-06 08:29:09
Założenie działalności to jedna wizyta w Urzędzie ale odradzam Ruch, poczytaj wypowiedzi, pozdrawiam.
5
beti 2016-09-12 16:36:18
Dowody,w tej Firmie cały czas okazuje się dowody i tak z człowieka robią wariata uwierz mi mam bardzo dużo dowodów na oszustwo ruchu ale oni czują się bez karni
6
elżbieta kop 2016-09-23 10:46:40
czy ktoś wie jaki jest aktualny numer telefonu do ruchu w Warszawie bo potrzebuje otrzymać od nich zaświadczenie o zarobkach do kapitału początkowego .Z Łodzi wynieśli się do Warszawy a numery jakie mam są nieaktualne ,bardzo proszę o pomoc.
elżbieta kop 2016-09-23 10:47:22
czy ktoś wie jaki jest aktualny numer telefonu do ruchu w Warszawie bo potrzebuje otrzymać od nich zaświadczenie o zarobkach do kapitału początkowego .Z Łodzi wynieśli się do Warszawy a numery jakie mam są nieaktualne ,bardzo proszę o pomoc.
@Anita 2016-09-25 19:17:08
Witam przylaczm sie do apelu tez mam problem z ta firma
3
kachanka 2016-09-27 16:22:35
Widziałam z bliska Kierowników Regionalnych- zabiegani, spoceni, dyspozycyjni 24h a po roku podziękowanie, bez uścisku dłoni prezesa.
mika 2016-10-11 07:02:36
Ja zostałam sama w kiosku ponieważ każdy ucieka dźwiganie pak a teraz paczka w ruchu zamiast zając się klientem kupującym to przewraca się ciężkie paki też jako ajent dałam wypowiedzenia nie dajcie się wrobić w kioski
2
Magda 2016-10-14 07:13:58
Zgodzę się z tym w stu procentach.
Kary za wszystko, wynagrodzenie jest tak nędzne i starcza na opłaty za działalność. Opłacało by się gdyby kiosk był 24 godzinny i pracowała bym w nim sama to to zarobiła bym przystępnie. Po dwunastu godzinach siedzenia w takim małym pomieszczeniu jest człowiek psychicznie tak zmęczony, że szok i pod koniec zmiany jeszcze niech o czymś zapomni (np. Choćby nabić jakiś towar, albo niech kasa się nie zgadza) to jest karą w wysokości 1/3 wynagrodzenia czy to jest normalne? Przecież jeśli brakuje to sami wobec siebie jesteśmy lojalni i uzupełniamy takie braki, ale co trzy miesiące przy audycie jest to chore.
3
olo 2016-10-17 15:42:16
Ja uwazam ze takie kioski powinny byc wszedzie obecnie zauważyłam ze jest ich bardzo mało a jednak sie przydają bardzo
1
zawiedziony 2016-10-26 14:09:14
a ja do ruchu mam prostą prośbę żeby dali mi do sprzedaży bilety MKS , zapalniczki i kilka pocztówek bo wstyd siedzieć w tej budzie i słuchać dlaczego nie ma , albo co tak drogo ogólnie totalna porażka po prywatyzacji.
6
Nowy 2016-11-06 20:35:12
Jakie jest wynagrodzenie stałe agenta "Ruch" bo jakoś nikt się nie przyznał ile zarabia.
Kpina11.11 2016-11-09 06:32:29
Pracowałem tam 3-mc nocne zmiany, na stanowisku magazyniera. Na poczatku miałem nadzielać prasę i wszystko bylo w miarę okej po ok.tygodniu zapytałem się kiedy dostane umowę o prace, powiedzieli mi zebym poczekał chwile ponieważ własciwie hmmmm nie wiem dlaczego tak naprawde..(czekalem 1mies 6dni). maja w d***e pracownikow. Mialem stluczkę wózkiem widłowym nie z mojej winy, obciazyli mnie kosztami nie pokazując rachunku zadnego kwitku, niczego doslownie poprostu odbili mi za to z marnej wyplaty. W nastepnym miesiacu doszly do tego wszelakie paczki wszystkich ok. 1tys dziennie. Wiec mialem rozladowac palety z prasą, zeskanowac ok 1k paczek, odebrac towar do kioskow, i do tego jeszcze nadzielac prasę... nie raz kierowca zaspa, czy cokolwiek sie stalo zoastawalismy po 2-3 godziny dluzej nie majac z tego niczego. Kolezanki z pracy po 30 kartonow zwrotow musialy rozlozyc z zaledwie kilka chwil, majac na uwadze "wieksze dni" to ludzie jak robociki wykonuja robote nie ma przerw, to znaczy jest ale wtedy kiedy wszystko bedzie zrobione. Po 3 miesiacach mojej kadencji widzialem jak sie przewinelo ok. 20 osob.. Jak dla mnie nawet te 2 gwiazdki to za duzo bym powiedzial...
8
kachanka 2016-11-09 14:16:43
Może mądre Biuro Sprzedaży Detalicznej wypowie się w sprawie Kpina, wy przecież wszystko wiecie !
3
Rafaello 2016-11-10 22:45:49
Zaczynam swoją walkę z ruch. Proszę o kontakt. rwieczorek1990@gmail.com
3
Rafaello 2016-11-10 22:48:17
ok 1648 zł jeśli wyrobisz obroty ... stawka dla ostrowa wlkp z miesiąca lutego 2016
aaaaaaa 2016-11-13 19:38:52
ukazał się artykuł w dzienniku wschodnim. Ruch nie miał kasy na zakupy biletów mpk ja pierdziu. jak mozna było zniszczyć tak znaną firmę???
MECENAS 2016-11-23 21:20:16
DLACZEGO PANSTWODOPUSZCZCIE DO TAKIEGO MATACTWA ZE SA USUWANE KOMENTARZE KTORE NIE SA NA REKE FIRMIE LPS A KTORE SA ZGODNE Z PRAWDA ? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,986928
PROSZE PODAC EMAIL PRZESLE DOWODY NA KRETACTWO, ZATAJANIE PRAWDY, OSZUSTWO I WPROWADZANIE LUDZI W BŁAD.
MECENAS 2016-11-23 21:26:06
ZAPOMNIALEM DODAC IZ BEDAC WLASCICIELAMI TEGO PORTALU GROZI WSPOLUDZIAL W TYM CALYM PROCEDERZE
wkurzonypracujacy 2016-11-23 22:43:39
Dziś problem z paczkami. Nie można było przyjąć a później wydać. Hd to nie my to ruch nie mamy wpływu, problem ma więcej kiosków. Sezon paczkowy w pełni.
2
Angela336 2016-12-20 11:45:21
Ja tez się podpisuje pod tym tematem dla uwagi. Razem z moim narzeczonym jesteśmy na wypowiedzeniu a te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czyhające na jakiekolwiek nawet najmniejsze potknięcie potrafi mi zabrać 1100 zł.
Brak L4, żadnych zwolnień , zero urlopów (chyba ze bezpłatne) na co musi wyrazić zgodę KS który liże [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dyrektorowi regionalnemu. Żałujemy ze w to weszliśmy strata kasy (bo remanenty tez wychodzą na kwoty takie ze ja nigdy nie miałam w sunie towaru na taka kwotę o prasie nie wspominając), strata nerwów. #tematdlauwagi
Pozdrawiam
4
Ahu 2016-12-23 20:12:48
Witam, czy w sprawie kosmicznych kwot z remanentów coś udało się państwu ustalić. Pytam, gdyż "mam" ten sam problem. Po pół roku zrobiony został remanent przez oddelegowanych pracowników w/w firmy i wyszła TAK WIELKA kwota, że faktycznie człowiek się zastanawia, czy za tyle miał towaru.
wysoki 2016-12-29 09:02:02
Zgadzam się z TWoja opinią na temat Ruchu.to banda złodzieji i oszustów.
Nie ma miesiąca zebym nie miala kar finansowych.od maja br.nie zwrócili mi wynagrodzenia z dwóch punktów(nawet nie wiem na jakiej podstawie nie wypłacili pieniędzy),mało tego,do dnia dzisiejszego nie została zwrócona mi kaucja za jeden punkt,z krórego zrezygnowałem z końcem września,w zeszłym miesiącu przelew zrobili o 740zł mniejszy jak na fakturze.
Ludzie nie wchodźcie w spółkę z Ruchem
5
kachanka 2016-12-29 18:32:56
Wysłałam zgłoszenie do TVN UWAGA dotyczące tych wszystkich nadużyć ze strony RUCH-u.
W odpowiedzi dostałam prośbę o nr. tel. , dalej to tylko cisza. A RUCH to taka sama nieuczciwa firma jak ta spożywcza o której wszyscy wiemy. Przyszło mi do głowy, żebyśmy wszyscy poszkodowani przez RUCH wysłali zgłoszenia do UWAGI, może ilość osób pokrzywdzonych spowoduje zainteresowanie. Samo podzielenie się między sobą opiniami nic nie wnosi.
No i wszystkim radzę oddawać sprawy do sądu, jest na to chyba dwa lata.
Wszystkie osoby, które zgłoszą sprawę do TVN UWAGA uprzejmie poproszę o informację, postaram się korygować tę akcję jeśli tego sobie życzycie.
Ja nie odpuszczam.
Szczęścia w Nowym Roku.
4
Nilka 2017-01-11 14:00:28
Witam, czytam posty i trochę się martwię. Mam podpisać umowę z RUCH i nie wiem co robić. Może ktoś mi podpowie?
niikii 2017-01-11 14:17:33
Ja miałam dokładnie tak samo jak Ty. Mamia młodych ludzi dużą kasą i własnym biznesem..wszystko prawda biznes masz ale bez zysków. Plany sprzedażowe sa układane w taki sposób aby nie były możliwe do zrealizowania. Jeżeli chodzi o rozliczenie z gazet to nic mnie to nie dziwi. Zmartwię Cię bo nie licz na pozytywny wynik rozliczenia. Ja zawsze pilnowała zwrotów a i tak doszli do wniosku, że gazet brakuje na ładnych parę złotych. Braki towaru, papierosów, których nie sprzedawałam też miałam. Ogólnie dno i porażka i naprawdę szczerze ostrzegam przed firmą.
3
anna75 2017-01-13 08:19:34
zakończyłam działalność 06,2016 roku.Ta złodziejska firma ,banda oszustów zrobiła ze mnie bardzo zmęczonego człowieka ze skłonnoscia do depresji.Chca ode mnie jakieś pieniądze jeszcze ,tzw"noty towarowe "wystawiane były co chwile,jak dostałam końcowe rozliczenie.Tylko nie wiem co to za nota towarowa,skoro inwentaryzacja była dwa razy w roku a not pełno.gRZEBIĄ W STANACH MAGAZYNOWYCH,JEŻELI CHCĄ TO WYKOŃCZĄ CZŁOWIEKA,DOSTAWA RAZ W TYGODNIU,POŁOWY NIE MA,nie wyrobisz planów,bo nie masz co sprzedawać,a ten słynny komunikator,i brak konkretnego nazwiska osoby ,z którą można porozmawiać/chociaż to bezsens,wiem z doświadczenia/to ochrona własnej d...żeby nie byli zbombardowani telefonami i obelgami w ich stronę.KS to zwykłe ,proste buce ,którzy zapłacą za to,że dali się tak zmanipulować,oszukuja ludzi,zamiast dawać im wsparcie.Głęboko wierzę w to,że przyjdzie czas na sprawiedliwość,nie jest mi zal absolutnie nikogo z tej firmy,i tak jak nie mam natury życzyć nikomu zle,tu robię wyjątek!
1
były kioskarz 2017-01-17 09:06:44
Nie rób tego błędu.
1
3F 2017-01-17 16:41:25
Kocham RUCH:)
1
FILIP 2017-01-19 17:19:10
NIE POLECAM E KIOSKU, KŁAMIĄ ALE PO ZA TYM SPOKO



OCENA 2/5
zenia 2017-01-21 19:18:35
Chcę otworzyć kiosk z prasą i własnie zgłosiłam się do nich. Bardzo miła obsługa, pełen profesjonalizm i praktycznie wszystko już dopite .Moge otwierać punkt.
2017-01-21 19:41:51
niezle,tam stawiaja...
1
2017-01-21 19:42:18
niezle,tam stawiaja...
3
Lilka 2017-01-22 09:03:45
Ja za tydzień zamykam punkt i aż jestem ciekawa wyników remanentu zarówno z gazet jak i z towarem.Na pewno nie polecam,i cieszę się że się od nich uwolnie!!
1
Lilka 2017-01-22 09:25:45
Ja za tydzień zamykam punkt i aż jestem ciekawa wyników remanentu zarówno z gazet jak i z towarem.Na pewno nie polecam,i cieszę się że się od nich uwolnie!!
1
Kiosek 2017-01-24 19:31:41
Sytuacja dla prowadzących punkty sprzedaży jest z pewnością trudna. Osoby, które podejmują się takiej działalności zawsze ponoszą ryzyko. Nie można przerzucać tego na RUCH, to jest firma ok. i umożliwia tworzenie miejsc pracy. Handel generalnie jest ryzykowny.
Zostaw swoją opinię o Ruch S.A - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ruch S.A