logo Ruch S.A

Ruch S.A

Warszawa

Opinie o Ruch S.A

Leonidas 2017-07-25 17:42
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ale w Ruchu najlepiej?
idealny 2017-07-27 11:35
witam, zgłaszam się, o co chodzi pisz na idealny... pozdrawiam
joanna 2017-07-29 01:53
jestem zainteresowana joannaosica@interia.pl
Kama 2017-07-29 16:10
Jesli wiesz skad sie biorą niedobory to prpsze ujawnij moj tel. 506-642-224 nie chcialabym popasc w dlugi pozdrawiam
aja 2017-08-05 08:40
pracuje w kiosku już ponad pół roku. problemem który pojawił się już 1 dnia był brak toalety, tego samego dnia wymyśliłam rozwiązanie, które niestety nie dotyczy wszystkich . W związku z tym, że wstyd mi było codziennie chodzić do sąsiednich sklepów z prośbą skorzystania z toalety kupiłam toaletę przenośną turystyczną, ale tu pojawia się jeden problem. Sama toaletka to w tym przypadku super sprawa bo nie trzeba nigdzie biegać, ale trzeba ja gdzieś opróżniać. Ja na szczęście mam gdzie .
Niestety praca w kiosku wiąże się z siedzeniem 12 godzin na tyłku. Zarobki nie są rewelacyjne. Jak wyrobie cudowny plan, który jest z roku na rok coraz większy (mimo, że sprzedaż prasy widocznie spadła) biorę na ręke 2500zł.
Prowadzenie takiego kiosku opłaca się tylko i wyłącznie w przypadku gdy ktoś jest już na zusie , a dodatkowo załatwi sobie stażystę . wtedy się opłaca.
W przypadku gdy na zusie się nie jest i trzeba dla samego prowadzenia kiosku założyć działalność gospodarczą to nie ma kompletnie sensu.
Łatwo policzyć .
Przy cudownym miesiącu i wyrobieniu planu czyli 2500 i 500 zł przez pierwsze dwa lata prowadzenia działalności za ZUS (potem 1200zł) zostaje nam na początku 2000 zł, a po dwóch latach 1300 zł. Wiadomo , że z początku agent pracuje sam, ale z reguły po dwóch trzech miesiącach szlak Cie trafi i będziesz szukać kogoś do pomocy. tylko pytanie czy stać nas na to? Trzeba wsiąść pod uwagę, że uprolu to tu nie ma . Nie ma czegoś takiego jak chorobowe chyba, że weźmiesz sobie lewe L4 żeby dostać zwrot kasy, ale w kiosku i tak trzeba będzie siedzieć.

4
OLA 2017-08-08 23:54
WŁAŚNIE MAMY ZAMIAR PODPISAĆ UMOWĘ Z RUCHEM ALE PO PRZECZYTANIU OPINIE MAMY DUŻE WĄTPLIWOŚCI ????????????????
10
marcelina 2017-08-10 17:34
Olu nie podpisuj żadnej umowy z Ruchem!!!!!!! miałam swój kiosk Ruchu prywatnie nie jako agent, a też miałam wiecznie problemy, stany gazet się nie zgadzały, nie uznawali minusów (braku gazet w dostawie) ale plusy i owszem. Jak nie chciałam podpisać umowy na terminal to mi grozili że nałożą na mnie karę, Cały tydzień do mnie przedstawiciel przyjeżdżał i mnie nękał. Jak rozwiązywałam umowę na przesyłki In Post taka sama sytuacja, ale byłam stanowcza i uparta i odpuścili. Myślę, że uratowała mnie sytuacja że miałam swoją prywatną firmę a nie na zasadzie UAS. Odradzam kategorycznie!!!!!!!!!!!!!
4
Michał 2017-08-10 17:53
Czy ktoś z Was dostał pismo o przysyłaniu razem z prasą towaru na który ma zostać wystawiona faktura po dostawie?! Ja nie wyrażałem na to zgody.....
Mika 2017-08-13 10:33
Może prowadzenie kiosku nie jest super pracą ale jeśli ktoś ma predyspozycje do handlu i jeszcze do tego kiosk w dobrej lokalizacji. Wiem co piszę i uważam, że nie jest winą Ruchu jak komuś biznes się nie uda.
4
Ola 2017-08-17 13:00
Jesli chodzi o prowizje jak to jest ? Mamy 17.08 a prowizji za lipiec nadal brak ?! Pomoze ktos?
Ola 2017-08-17 13:01
Jesli chodzi o prowizje jak to jest ? Mamy 17.08 a prowizji za lipiec nadal brak ?! Pomoze ktos?
Niusia 2017-08-17 22:32
Wszystkie sprawy są zapisane w umowie więc termin wypłaty również. Może lepiej zadzwoń do firmy, gdyż na forum nikt Ci nie pomoże. Sadzę, że dotrzymają terminu.
Beata 2017-08-18 18:10
Witam.
Również mam problem z ta firma
U mnie pojawialy się kwoty których brakowało w kasie
Mam prośbę do osób które również mają złe doświadczenie o kontakt na email beata.r2095@gmail.com
2
Beata 2017-08-18 18:11
Witam.
Również mam problem z ta firma
U mnie pojawialy się kwoty których brakowało w kasie
Mam prośbę do osób które również mają złe doświadczenie o kontakt na email beata.r2095@gmail.com
Chciała bym się dowiedzieć czy też ktoś ma podobna sytuację
Haha 2017-08-18 20:36
Biznes się nie uda o czym Ty mówisz jakim cudem wracają przeterminowane rzeczy na stan jakim cudem są dogrywane mm chyba nie wiesz o czym mówisz i nie wiesz ile osób już ruch oszukał a ile jeszcze chce oszukać tylko oni nic nie tłumaczą tylko chcą kasy
2
Konrad 2017-08-21 10:00
Żeby prowadzić kiosk trzeba mieć żyłkę przedsiębiorcy. Nie jest istotne , że to mały interes. Zasady działania są bardzo podobne i tylko to daje gwarancję sukcesu.
kachanka 2017-08-21 15:07
Drogi Konradzie, nawet gdybyś miał żyłę a nie tylko żyłkę to z RUCH-em nie da się współpracować bo ta firma nie przestrzega żadnych ustaleń dotyczących współpracy , przykłady znajdziesz choćby we wpisach powyżej. Mam nieodparte wrażenie, że piszesz na zlecenie RUCH-u.
8
End 2017-08-23 09:40
Jestem ajentem, właśnie kończę współpracę z ruch s.a. I jestem ciekawa skąd biorą się niedobory, proszę o kontakt iż pani numer zniknął oto mój ( usunięte przez administratora )
Konrad 2017-08-24 10:20
Jak spisujemy umowę i mamy ją dokładnie przeczytaną to nikt się nie wykręci!
Ajent 2017-08-28 10:46
A wiesz czemu poszukuje bo ci co byli uciekają i stoją puste punkty u nas zamknęły się ostatnio 4
1
Ajent 2017-08-28 10:55
Właśnie padł dysk a na pebdrive nie zapisała się kopia zapasowa dokumentów -czy ktoś może też to przechodził jestem przed inwenturą i aż się boje ile zostanie mi dopisane ubytków w ruch na moją niekorzyść. bo nie wiem jakie stany magazynowe powinny być jaka była sprzedaż od ostar niej inwentury POMOCY
1
Ajent 2017-08-28 11:21
No ale głupoty piszesz .dobre punkty to chyba warszawa lub inne duże miasto. Ceny na towar miały być dopasowane do regionu i miasta a są takie jak w dużych miastach .ruch kupuje towar też po cenach hurtowych a narzuty ma kosmiczne. Nawet w pobliskich prywatnych sklepikach jest dużo taniej.klienci pukają się w głowę zapałki 30gr . Chusteczki 69gr. A otrzymywany towar np 6 5szt paczek papierosów nie mylić ze sztabgą na tydzień to szczyt możliwości a miało być tak dobrze-dobrze to już było
6
Nora 2017-08-30 21:38
Na rynku pracy robi się coraz większy brak ludzi. Jak widać trudniejsze prace nie są oblegane przez chętnych.
Nikczemna Kioskara 2017-08-30 23:18
Wszystko to najszczersza prawda. Pracuję 8 lat i wiem co piszę, powinnam dawno odejść ale jestem w takim wieku, że nie mam już wyboru.Każdemu odradzam pracy w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i niewolnictwie.Podam kilka szczegółów o których nikt nie napisał, aż dziwne.Praca po 12-14 godzin od samego rana do godziny 20, 5 dni w tygodniu.Ciągły nadzór poprzez system, który monitoruje wszystko co robię i podlicza każdą minutę jakiejś bezczynności, nie można wyjść nawet na chwilę, gdyż system wszczyna alarm dźwiękowy.Praca jest na własną działalność czyli sama opłacasz ZUS ok.1200/mc, nie możesz zachorować bo kiosk ma być czynny i odpowiadasz za to jako ajent, zero odpoczynku,zero życia prywatnego,zero urlopu itd.Dlaczego? bo zarobki są tak małe, że nie jesteś w stanie nikogo zatrudnić a poza tym naprawdę musisz mieć zaufanie.Niby wszystko jest monitorowane, ale nidy nie dostaję towaru który jest mi potrzebny, natomiast tego co nie idzie dostaję w nadmiarze. Plan sprzedaży z sufitu jest narzucony i to w asortymencie.Za wszystko obniżają mi wynagrodzenie 900 zł /miesięcznie często nie mogę się wybronić bo nie mam dowodu na że tak nie było.Za przeterminowane towary muszę zapłacić. Nigdy nie zgadza się remanent gdyż bez przerwy grzebią w systemie i generują stany z sufitu, np bez remanentu początkowego.Dodatkowo brak kibla (chodzę do domu do klientki która kupuje gazety !!!), brak umywalki, brak jakiegokolwiek socjalu i dźwiganie koszmarnych ciężarów:paczek, gazet, napojów i okiennic Ponieważ nie jesteśmy pracownikami nie chroni nas nic, jesteśmy zwykłymi niewolnikami bez żadnej ochrony i możliwości obrony przed gigantem. Mają nasze weksle i kaucje.To jest koszmar. Zarobki? jak wyrobię plan ok 150tys/mc , jak mi nie potrącą 900 zł to dostanę ok 4000, z tego muszę zapłacić ZUS i podatek, zostanie mi ok 2100 na rękę za minimum za jakieś 280 godzin pracy a to jest tak ok 7,5 zł/godzina na rękę. Jaka jest jniższa płaca 13zł/godz, o czym tu mówimy. TAKA JEST PRAWDA O KIOSKACH RUCH. To złodzieje.
9
Nikczemna Kioskara 2017-08-30 23:19
Wszystko to najszczersza prawda. Pracuję 8 lat i wiem co piszę, powinnam dawno odejść ale jestem w takim wieku, że nie mam już wyboru.Każdemu odradzam pracy w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i niewolnictwie.Podam kilka szczegółów o których nikt nie napisał, aż dziwne.Praca po 12-14 godzin od samego rana do godziny 20, 5 dni w tygodniu.Ciągły nadzór poprzez system, który monitoruje wszystko co robię i podlicza każdą minutę jakiejś bezczynności, nie można wyjść nawet na chwilę, gdyż system wszczyna alarm dźwiękowy.Praca jest na własną działalność czyli sama opłacasz ZUS ok.1200/mc, nie możesz zachorować bo kiosk ma być czynny i odpowiadasz za to jako ajent, zero odpoczynku,zero życia prywatnego,zero urlopu itd.Dlaczego? bo zarobki są tak małe, że nie jesteś w stanie nikogo zatrudnić a poza tym naprawdę musisz mieć zaufanie.Niby wszystko jest monitorowane, ale nidy nie dostaję towaru który jest mi potrzebny, natomiast tego co nie idzie dostaję w nadmiarze. Plan sprzedaży z sufitu jest narzucony i to w asortymencie.Za wszystko obniżają mi wynagrodzenie 900 zł /miesięcznie często nie mogę się wybronić bo nie mam dowodu na że tak nie było.Za przeterminowane towary muszę zapłacić. Nigdy nie zgadza się remanent gdyż bez przerwy grzebią w systemie i generują stany z sufitu, np bez remanentu początkowego.Dodatkowo brak kibla (chodzę do domu do klientki która kupuje gazety !!!), brak umywalki, brak jakiegokolwiek socjalu i dźwiganie koszmarnych ciężarów:paczek, gazet, napojów i okiennic Ponieważ nie jesteśmy pracownikami nie chroni nas nic, jesteśmy zwykłymi niewolnikami bez żadnej ochrony i możliwości obrony przed gigantem. Mają nasze weksle i kaucje.To jest koszmar. Zarobki? jak wyrobię plan ok 150tys/mc , jak mi nie potrącą 900 zł to dostanę ok 4000, z tego muszę zapłacić ZUS i podatek, zostanie mi ok 2100 na rękę za minimum za jakieś 280 godzin pracy a to jest tak ok 7,5 zł/godzina na rękę. Jaka jest jniższa płaca 13zł/godz, o czym tu mówimy. TAKA JEST PRAWDA O KIOSKACH RUCH. To złodzieje.
6
muruta 2017-09-03 13:14
Po 9 latach małżeństwa z mężem z trójką dzieci mój mąż zaczął wychodzić z innymi damami i pokazał mi zimną miłość, kilkakrotnie groziło mnie rozwód, kiedy chciałem zapytać go o jego romans z innymi panienkami, Byłem całkowicie zdewastowany I zdezorientowany, dopóki stary przyjaciel mnie nie opowiedział mi o lekarzach miłosnych o imieniu DR Goko, którzy pomagają ludziom w ich związku i ich małżeństwie, wprowadza mnie do tego lekarza, który naprawdę pomaga mi, kiedy skontaktowałem się z nim, dostał mojego męża z powrotem w ciągu 48 godzin, więc zaczął przepraszać, teraz przestał wychodzić z damami, a on jest ze mną na dobre i na prawdę. Skontaktuj się z tym lekarzem miłości w związku z małżeństwem i problemem i znajdź wszelkiego rodzaju problemy, które okazują się trudne do rozwiązania i będzie dla nich trwałym rozwiązaniem. Oto jego adres e-mail (dr.gokosspiritualcaster@gmail.com)
1
Mańka 2017-09-04 09:31
W ostatnim czasie bardzo zmienił się rynek czytelnictwa książek i prasy również. Ludzie którzy mają zamiar prowadzić taka działalność powinni to wiedzieć. Przed podpisaniem umowy trzeba się dobrze zastanowić.
1
Galaxy 2017-09-05 13:13
Ha ha! Chyba jesteś żoną kierownika sprzedaży!
2
Długi 2017-09-05 14:23
Również mi się zachciało współpracy z Ruchem. Po 2 miesiącach złożyłem wypowiedzenie, niestety 3-miesięczne. Chciałem wykorzystać sytuację niedotrzymania mowy z ich strony i rozwiązać w natychmiastowym, ale się wytłumaczyli. To jest banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takich jak w każdej korporacji. Zatrudniają ludzi po to by ich doić. Obwarowania z umowy robią z ajenta niewolnika. Traktują jak pracownika etatowego, chociaż jesteśmy ich partnerami w biznesie. Za jakie pieniądze? Za minimalną krajową tutaj tyramy, przy 430 godzinach w miesiącu, gdyż jest to sklepik na PKP. Nie ma wolnych dni, nie ma świąt. Z 6700 mam opłacić ZUS, Skarbówkę i 2 pracownice. Tak wygląda rzeczywistość i konsekwencje niedokładnego przemyślonych decyzji. Rozmowy z kierownikiem i dyrektorem nic nie dały. Poprzednia ajentka została zadłużona na 28 tys.gdyż nie radziła sobie i nie dopilnowała tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ci którzy chcą wejść w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] radzę się 1000 razy zastanowić. Ja poczekam do finału i wezmę ich za mordy, bo nie szybko znajdzie się chętny na moje miejsce. Wzorem jednego z poprzedników postawię ultimatum i albo będzie na moich warunkach, albo to zamkną w cholerę.Dziś będzie audyt. Niedoruchana audytorka będzie się czepiać wszystkiego aby upieprzyć ludziom wypłaty, bo jeśli jeszcze ktoś nie wie, to mając głodowe zarobki odpowiadasz finansowo za wszystko. Wpłacasz kaucję, podpisujesz weksel, nadstawiasz karku bo i audyty cię okradną i złodzieje i księgowość, gdyż są wciąż rozbieżności w stanach. Musisz pilnować i sprawdzać dostawy, zwroty prasy, sprzedaż, masz 2 dni wolne w roku, masz 15 minut na kibel, musisz pilnować planogramów i poleceń kierowniczka. W lecie masz +35 stopni ciepła i cieknące batony, a w zimie minus 10 i błoto. Nad klimatyzacją zastanawiają się już kilka lat. Ludzie wkurzają codziennie bo zawsze znajdzie się franca, która nie odłoży towaru na miejsce i co ciekawe, to częściej są takie kobiety. Facet raczej stara się odłożyć w to samo miejsce. Jak nie upilnujesz to potem szykujesz zwroty przez godzinę a i to zawsze coś zostanie nie zwrócone, więc cie obciążą. Wchodzi matka z dzieciakami, które nie znają kultury czy porządku, więc robią młyn, a ona stoi i się cieszy. Gdy zwrócisz uwagę to zaczyna małpa pyskować. Tylko bejsbola brakuje i brudasa z bombą na to wszytko co się tutaj dzieje.
7
Długi 2017-09-05 14:34
Tylko dodam, że nie narzekaj, bo masz lepiej ode mnie... ;-0 ;-0
Wiem że masz racje ale nie można się poświęcać tylko dlatego ze nie masz wyjścia. Zawsze jest jakieś...
2
Długi 2017-09-05 15:05
Poczytaj więcej opinii i wyciągnij wnioski. Tu nikt nie zmyśla.
1
Długi 2017-09-05 15:11
Mika pieprzysz bzdury! Siedzę w tym i wiem.
fhjffy 2017-09-10 05:48
Papierosy, bilety i doładowania tworzą obrót, ale ponieważ marża na to wynosi 0,5 procenta, to kilkadziesiąt tys. obrotu przyniesie kilkaset złotych zysku. 0,5 proc. ze 100 tys. to 500 zł. Liczy się marża z pozostałych produktów, a tych sprzedaje się mało i będzie jeszcze mniej. Jeśli ktoś podpisał umowę z podstawą poniżej 2 tys. to będzie pracować po 3-4 zł. za godzinę (podatek i ZUS wyniesie 1600plus), a jeśli dojdą kary, kaucje, straty, to po 1 zł. za godzinę. Ewentualni pracownicy musieliby więc pracować za 500 zł, również 4 zł. za godzinę. Efekt jest taki, że nie dostanie się wynagrodzenia równego nawet jednemu dziennemu utargowi.
2
ajent 2017-09-10 10:18
Ostrzegam wszystkich przed tą firmą. Praca po 10-11 godzin dziennie . Zero wolnego, zero chorobowego, ciągłe pretensję, podnoszenie planów, ciągłe kary. Współpracuje z nimi już trochę czasu i jazda zaczęła się jakiś czas temu. Walą kary za wszystko co się da, mimo argumentów i dowodów oni nadal piszą mi to samo. Takie bezsensowne odbijanie piłeczki i granie na czas. Mają głęboko i szeroko ajentów mimo że to dzięki nim nadal są na rynku. Kary rzędu kilku tysięcy za miesiąc gdzie do opłacenia są pracownicy, zus, podatki to jest jeden wielki żart. Mało tego, sytuacja powtarza się kolejny raz więc straty mogę liczyć w grubych tysiącach. Niekompetencja dyrektora sięga poziomu 0. Kierownik rozkłada ręce twierdząc że nic nie może zrobić. Pracownicy CUW, również niekompetentni. Każdy z nich mówi co innego. Jak oni coś potrzebują typu zaksięgowanie dostawy to potrafią dzwonić milion razy i wysyłać maile, natomiast jak ajent coś potrzebuję typu wyrównanie wynagrodzenia to na odpowiedź można czekać długo, im się nie spieszy. Brak rolek do kasy, czyli niemożliwa sprzedaż, oni mają to również gdzieś. Audyt operacyjny to też dramat, przychodzi młoda dziewczyna, bardzo niesympatyczna która ma chyba płacone za niezaliczenie audytu bo inaczej nie potrafię wytłumaczyć jej zachowania, wszystko jej nie pasuję, o wszystko się czepia i na sam koniec wali tekst "jak nie podpiszesz wyniku to będzie 0% i tyle". Brak słów. Kolejna sprawa, wpłaty utargów na poczcie, wiecznie ginęły pieniądze. Oczywiście kogo Ruch obciążył kosztami? Ajenta. Osobiście każda wpłatę liczyłam i na tysiąc procent się wszystko zgadzało a później dziwnym trafem ginęło na poczcie bądź CUW. Czym się skończyło? Notą na kilka tysięcy. Zmiana sposobu wpłacania utargu też nic nie zmieniła, problemy z wpłatą które zostały im udowodnione również nic nie dały, kolejny powód do kary. Tak najłatwiej.
Jak ktoś miał podobne sytuacje z tą "cudowną" firmą, bardzo proszę o pilny kontakt na adres mailowy ejdi1800@onet.pl
6
Fhujii 2017-09-10 14:27
Wszyscy są kompetentni i podobnie wykorzysywani. Problemem są umowy, które podpisaliście. Ludzie palą, jeżdżą i ładują. Nie czytają, nie piją, nie jedzą. Dlatego codziennie dajesz zarobić innym. Bez znaczenia ile sprzedajesz. Chylę czoła przed twórcami umów. Bez problemu można mieć niewolnika za niewiele, nic albo dłużnika.
2
Mila 2017-09-11 11:58
Zastanawiam się po co tyle złego piszecie na tym forum? Jeśli jest tak jak piszecie to czas działać,!
1
TB 2017-09-12 19:39
Nie dziw się. W CUW pracownicy są tak zestresowani, że boją się iść do WC. Taki tam rygor zarządzających - że ci ludzie nie dzwonią do sprzedawców - bo im po prostu nie wolno. Dokumenty księgowe księgują na czas jak sprinterzy. Jak zbyt dużo im zajmuje to czasu - to trzeba go zmienić, bo jest nieproduktywny. Właściwie to CUW świadczy usługi księgowe dla RUCH i niekoniecznie ich interesuje co z takim agentem się dzieje... W końcu to podpisujecie umowy z RUCH SA.
4
Ben 2017-09-14 11:15
Witam. Byłem na rozmowie rekrutacyjnej w centrali Ruchu w Warszawie. Pani z HR obiecała jeśli , że wróci z informacją zwrotną w ciągu tygodnia i cisza - minęły 3 tygodnie.
Do tych co rekrutują, nauczcie się, że profesjonalnie jest powiedzieć kandydatowi w następujący -"jeśli nie zadzwonimy w ciągu tygodnia lub dwóch to proszę uznać za sprawę za nieaktualną".
Natomiast, jeśli ktoś obieca informację zwrotną, a nie dotrzymuje słowa to jest po prostu zwykłym wsiokiem, to świadczy też o firmie.
2
Luidzi 2017-09-14 23:18
Jesteście przekonanie, że nie można napisać o Ruch-u nic pozytywnego? Wszyscy wiemy, że sytuacja w jakiej jest firma do łatwych nie należy. Muszą znaleźć jakiś sposób na zwiększenie sprzedaży bo to jest podstawa ich bytu! Lista ofert również bardzo długa!
antyruch 2017-09-18 12:47
vader73@interia.eu
proszę o kontakt w sprawie ruchu
antyruch 2017-09-18 13:05
vader73@interia.eu
proszę o kontakt w sprawie ruchu
Nilka 2017-09-30 18:13
Jaka jest przyczyna takiej ciszy na forum? Może znajdzie ktoś czas i napisze jak tam leci w Katowicach? Ciężko jest wszędzie ale może coś drgnęło do przodu? U nas w Tczewie jest ciężko ale nie poddajemy się!
Zozoo 2017-09-30 22:11
Witam, w jakiej dokładnie sprawie pozew miałby być? Ja walczę z ruchem od 2014 r, kiedy po tym jak zrezygnowałam z dalszej współpracy wystawiono mi rachunek na 38 tys za brak towaru. Towaru którego nie miałam nigdy na stanie z reszta, jednak faktury które przychodziły kierownik akceptował, twierdząc „wyjaśni się przy inwentaryzacji”. Wyjaśniło się owszem, ale ja zostałam za ten towar obciążona, bo kiedy kończyłam współpracę, towar z owych faktor został wykazany jako „braki na stanie”. Jaki Pani ma problem z ta „firma”? Pozdrawiam
Zozoo 2017-09-30 22:12
Witam, w jakiej dokładnie sprawie pozew miałby być? Ja walczę z ruchem od 2014 r, kiedy po tym jak zrezygnowałam z dalszej współpracy wystawiono mi rachunek na 38 tys za brak towaru. Towaru którego nie miałam nigdy na stanie z reszta, jednak faktury które przychodziły kierownik akceptował, twierdząc „wyjaśni się przy inwentaryzacji”. Wyjaśniło się owszem, ale ja zostałam za ten towar obciążona, bo kiedy kończyłam współpracę, towar z owych faktor został wykazany jako „braki na stanie”. Jaki Pani ma problem z ta „firma”? Pozdrawiam
lili78 2017-10-01 15:38
Witam, i co Pani Olu podpisała Pani umowę ??? Jak jest ??? Bo ja mam zamiar ...
Mateo 2017-10-04 18:47
Aktualnie w handlu mogą pracować ludzie z polotem, tacy dadzą radę!
lombardplay 2017-10-07 07:50
Jak się skończyła walka?
moj ail lobardplay@wp.pl
Brak słów 2017-10-10 21:56
Witam. Ogólnie lubiłam ta pracę dopóki sama nie przyjęłam kiosku. Pracuje po 14.5 h dziennie a w tym miesiącu wezmę pensji 1800 zł po odliczeniu opłat (ZUS itd) człowiek nie ma życia prywatnego a o zatrudnieniu pracownika nie ma mowy bo wtedy nic nie zarobie. Za wszystko są kary. Ruch nie bierze chyba pod uwagę że z tego co nam płacą my musimy opłacić zus podatek i pracownika bo chyba nikt nie da rady pracować po 15 h dzień w dzien. Nas traktują jak zwykłego pracownika a ajenci za tylko po to żeby opłacać ZUS.
ewa 2017-10-11 20:04
Jak podobaja sie Wam ankiety ? Pytania typu samodonoszenia ...
2
Asiek 2017-10-16 08:41
Czy ruch może zająć pracownikowi całą wypłatę ? Jeśli tak to w jakich przypadkach? Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Ruch S.A - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ruch S.A