logo ABB

ABB

Kraków

Opinie o ABB

E_K_TO 2017-06-13 14:17
A jakie są warunki w tym nowym biurowcu?
5
onyks 2017-06-13 14:27
A ja jestem zadowolony. Pracuję w ABB jako senior developer - kasa uczciwa, delikatnie powyżej średniej krakowskiej dla seniora (pod warunkiem, że dobrze negocjujesz ;-)).
Są fundusze na szkolenia, benefity niestety tylko standardowe, imprezy firmowe itp...
Ogólnie atmosfera też bardzo na plus -ale tu pewnie dużo zależy gdzie się trafi mi się udało dobrze, ale też słyszałem od niektórych, że oni niestety trafili do kiepskiego projektu, czyli jak w każdej dużej firmie...
2
Nick nick 2017-06-14 15:45
ABB będzie przyjmować studentów i ludzi bez doświadczenia, którzy zgodzą się na niższe wynagrodzenie. Taką strategię przyjęli, więc nie przejmujcie się, jeśli odrzucą Waszą kandydaturę :D
5
HR-y DNO !! 2017-06-14 17:11
Szkoda czasu na ABB- HR- ry, co zdarza się już obecnie w bardzo niewielu i to kiepskich firmach, Nie informują o wynikach rekrutacji! To zupełne lekceważenie kandydatów, zwłaszcza, że ktoś poświęca swój cenny czas, najczęściej zwalniając się z aktualnej pracy aby móc pojawić się na rozmowie w biurze ABB, a niektórzy nawet biorą w tym celu urlop. Zdecydowanie niedopuszczalne, nie dostać żadnej informacji zwrotnej!
13
kaska 2017-06-14 19:07
HAHAHAHAHA ty tak na serio?

W Twojej wypowiedzi widać dużo prywatnych żali, ale nie odniosłeś się do tego co ludzie piszą o ABB GBS :)
4
Jadzia 2017-06-14 19:11
Dzięki za odpowiedź.
Odnosnie Tacticali - interesowałam się i wiem, że oni też z negocjacjami mają tyle wspólnego co Karyna z Targu z Marylin Monroe...

Aplikowalam do ABB ale kiedy dowiedziałam się o zakresie obowiązków i burdelu, braku elastycznych godzin (WTF?) i, jak to ujęła liderka, "okazjonalnym" home office - podziękowałam za ofertę :) Zostaje w mojej bidzie, przynajmniej nie muszę się prosić o możliwość klepania z domu

Pozdrawiam!

5
Doro 2017-06-15 17:33
Tak, o nią :) skoro tacy TL są tam wybierani to ja nie mam pytań czemu ludzie uciekają ;)
6
onyks 2017-06-15 20:45
Nie wiem, jak w innych zespołach, ale u mnie nie ma problemu z pracą w domu. W poprzedniej pracy było z tym różnie. Jeśli chodzi o budynek - to pracuje się na open space, ale b. fajnie wyposażonym - salki z playstation, piłkarzykami, czy ping pongiem(na niego ciężko się dostać) + dobrze wyposażona biblioteka + sa;li do odpoczynku z pufami i hamakiem, biurka regulowane elektrycznie.
Ogólnie nie jest, źle - ale jednak ja preferuje pokoje.
Kurcze, nie wiem jak w innych działach, ale u mnie naprawdę fajnie się pracuje, w innych nie wiem, bo za krótko tu pracuję, ale rozmawiałem z ludźmi z innych działów, i ponoć jak Ci się znudzi projekt/technologia - to jeśli masz chęci się uczyć możesz się przebranżowić.
Przy rozmowie o $$ ważne są twarde negocjacje, i wtedy kasa jest całkiem ok (jeśli oczywiście masz dobre skille)
1
Tomko 2017-06-16 00:19
Hej wszystkim, Witam Ela,

widzę że forum ostatnio ożyło - odniosę się do wiadomości z góry - piszecie o liderce, chyba każdy wie ze chodzi o liderkę "podróżującą" która teraz jest "taktyczna". Okropna osoba. Ela z ABB (tak sie domyślam ze z ABB) pisze tu na forum, żeby to zgłosić - z doświadczenia wiem, że ciężko taką osobę zgłosić gdziekolwiek, bo ciężko jest cokolwiek udowodnić. Wiem też, że na tę osobę była już skarga do wysokiego szczebla managementu - i to skarga od CAŁEGO teamu podróżującego, ale jedyna "kara" jaka ja spotkała to przeniesienie do tacticali :P wiec średnio się ludziom chce donosić jak nawet takie akcje nic nie wnoszą - szczerze? Łatwiej uciec i mieć nadzieje nigdy nie zobaczyć tej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nej osoby. Nikogo nie oceniam, sam gdybym miał pracować pod, obok lub z taką osobą jak ona to bym raczej wolał zmienić pracę na sprzątanie kibli...

Wiem o kim piszecie, o Pani M.K. - chyba każdy, kto to czyta i ją spotkał, wie o kim mowa - bierna agresja (trudna do udowodnienia), obgadywanie, komentowanie i traktowanie jak gówna każdego "słabszego". Bierna agresja, którą trudno wychwycić ale mocno się ją odczuwa - to stosuje do osób uchodzących za ładne i/lub mądre - zazdrosna gówniara i tyle. A do tego nie tak kompletnie głupia bo (jeszcze do niedawna) wiedziała komu smalić cholewki a po kim można je&^ć bezkarnie. Widzę, że skill jej zmalał w tym, bo duzo osób w firmie trzyma się od niej z daleka a w komfortowych rozmowach przyznają wręcz ze jej "nienawidzą".

Pod tym względem sytuacja jest słaba. Jak tego nie zmienicie - będziecie mieć z nią problemy a kiedyś i pozew o mobbing mnie nie zdziwi. Myślę, że sporawo osób z teamu "podróżującego" chętnie wesprze takie akcje jako świadkowie bo co wiem, to to, że masy osób trzymają urazę w stosunku do tej liderki. I to nie tylko z ABB :) Nie wiem, ona ma coś w sobie, ze gdzie się nie pojawia, zaczyna gnoić ludzi. Gdzie się nie pojawia, tam zaczyna być źle. W innych firmach, gdzie nie była TL i gdzie ludzie ja znali jako koleżankę -ci ludzie dziś mówią "To MK jest liderka w ABB? Kurde, a już chciałam tam aplikować. Chyba jednak podziękuje" - TRUE STORY, mojej przyjaciółki ;)

Ja niedługo wylatuje z gniazda ABB do innej firmy. Gniazdo nie było do końca złe, jak to korpo, ale niestety jak ktoś u góry napisał - "równia pochyła". Robi się coraz gorzej. A i owa liderka sunąca przez open spejsa prowokuje przemyślenia typu "nie przebywaj wśród złych charakterów z seriali w życiu prawdziwym, zmień otoczenie, nie siedź w koszu ze zgniłym jabłkiem bo zacznie śmierdzieć". I wtedy się ucieka.

Ludzie - moja rada - w Krakowie jest masa korpo, masa firm, masa projektow i dzialow - nie dawajcie sie gnoić, lepiej ucieć gdzieś indziej jeśli nie macie siły czy nadziei na walkę. Za dużo mamy mozliwosci, zeby dawać się frustrować przez jedną, nie najbystrzejszą, a złą do szpiku osobę.

Pozdrawiam ciepło!



15
nie podam imienia bo bedzie wiadomo 2017-06-16 12:41
Nie wierzę w to co czytam :D byłam/jestem częścią teamu podróżującego i oczywiście podpisuje się pod tym, co powyżej, ale nie chce tu dodawać nic więcej, bo na forum całkowicie anonimowym nigdy się nie jest :P No i nasz team miał tylko 20 pare osób więc łatwo będzie dedukować ;)

W teamie podróżującym pracowało się super, poza leaderką, z którą niektórzy mieli szczęście współpracować bardzo mało (ze względu na wyjazdy). Jeśli chodzi o pracę na miejscu - w Zabierzowie, a za chwilę już na rondzie mogilskim - rzeczywiście stan się pogarsza - ale wiele rzeczy wynika z faktu, że centrum się dopiero buduje. Z Home office fakt - ciężko, raczej trzeba o nie "prosić", nie jest z "defaultu". Elastyczne godziny - no na miejscu rzeczywiście brak, duża szkoda... choć, rzecz jasna, management tłumaczy to okresem budowy i stabilizacji, podobno później (nie pytajcie kiedy, bo nie wiem) ma być honorowane home office i elastyczne godziny, jak w prawie każdej korpo w KRK. Może po prostu trzeba przeczekać etap chaosu - nie zniechęcajcie się, ale też komunikujcie co wam leży - wiem, że są w SCM ludzie, do których można iść pogadać szczerze. Nie jest to wyżej opisywana TL :P ale osoby nad nią - owszem.

Dziwi mnie trochę tak dużo negatywnych opinii, ale z drugiej strony szczerze muszę przyznać, że jako osoba jeżdżąca mało byłam na miejscu i mało wiem jak wygląda praca zespołów operacyjnych - mogę tu dodać tylko to, co słyszę od ludzi. A z każdym powrotem z wyjazdu służbowego słyszę coraz więcej narzekania. Szkoda :( Ludzie rzeczywiście wydają się przeładowani klepaniną i lekko sfrustrowani brakiem tych "korporacyjnych podstaw" jak HO czy elastyczny czas pracy. No i nieziemski workload w niektórych temach...

Tak czy siak - firma na początek na pewno super, przyjmują teraz dużo juniorów - no i dla juniorów - czad, na wpis do CV, na oswojenie się z korpo, na start do lepszych zarobków. Ale czy to dobre miejsce dla doświadczonych osób? Ciężko mi powiedzieć. Boję się, że jednak nie...

Dodam jeszcze, że czytam wpisy z góry i śmieję się sama do siebie. Ktoś tam napisał o "skardze" całego teamu na TL - czyżby ktoś inny z Teamu podróżującego się tu wypowiadał :D? Potwierdzam, coś takiego miało miejsce, ale powtórzę - nie forum jest miejscem na dywagacje o tym...

Pozdrawiam ciepło!



8
Aga 2017-06-16 13:19
Witam,

A jak jest z godzinami pracy w księgowości?
Nie są elastyczne? Na interview mówili, że są. Może wiesz coś jak to u nich wyglada?
2
anonimowo 2017-06-16 15:44
W ogóle sama idea teamu "podrozujacego" była bez sensu. Pierwszy raz slyszalam o takim transition. Na miejsce powinny być wysyłane osoby, które w przyszłości pracują dla danego site a nie osoby, które nic nigdy nie będą mieć z nim wspólnego poza spisaniem SOP a w większości przypadków nie znając języka kraju, do którego były wysłane !
A propos elastycznych godzin pracy to fakt, ciężko z tym jest , ciężko przed 17 wyjsc, ale w związku z workloadem to często jest to po prostu nie możliwe. Podobnie również z HO - trzeba o to prosić , czasem bez skutku.
Pozdrowienia
8
Rane 2017-06-16 17:39
Cześć

Miałam okazję pracować w ABB. Co na plus:
-atmosfera - na akurat nie byłam w gbs tylko w sdc
-ugodowość - jak robota zrobiona to nie ma z niczym problemu
- niektórzy owszem to przerost formy nad treścią ale ogółem jak miałam jakoś problem to nikt nie udawał ultra zajętego
Co na minus :
- zarobki- niestety aktualne widełki były atrakcyjne 10 lat temu
-technologia- trochę przestarzałe i niestety opór przy wprowadzaniu usprawnień. Używanie wymarłych języków programowania

Pracowałam tam 3 lata( jeszcze przed erą gbs) i było super pod względem atmosfery ale niestety za coś muszę spłacić kredyt :) Rzeczą która psuje opinie ABB jest obniżenie jakości obsługi biznesu - np. HR - przez duży rozrost który niestety nie jest dobrze zorganizowany
3
Inżynier Mamoń 2017-06-19 23:19
Nie wiem jak to przedstawiała liderka ale negocjacje, RfQ i (zbyt) duże targety na oszczędności są w tactical teamie. Niestety jest też duży [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] organizacyjny i problemy z komunikacją z większością CTLi siedzących za granicą.
2
TL 2017-06-23 10:11
Ech Wy, koorpo-... !
Żeby mnie tu tak oficjalnie ... !? I nic się nie boicie!?
Ale, ale... dużo się tu dowiedziałam, dużo między wierszami..., spaliliście gnomy!
Już ja wam się do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dobiorę! Po kolei! Bez wyjątku!
Będziecie siu... pod biurkami, jak będę przechodzić przez openspace'a!
Nikt Wam tu już nie pomoże! Wasza godzina wybiła!
5
Mink 2017-06-23 11:58
czy ktoś ubiegać się na stanowisko Transport Planner Air it Sea?
może ktoś coś wie jak wygląda praca na tym stanowisku?
4
gosc 2017-06-23 19:47
Praca w finance to nuda i klepanina. Slaby management, tl ze zwiazanymi rekoma. Oszukuja w kwestii opisow stanowisk i podczas rozmow kwalifikacyjnych. Praca ok dla juniorow zeby zdobyc doswiadczenie. Zdecydowanie odradzam doswiadczonym. GBS to w ABB tanie ''polaki'' majace klepac ogromne ilosci faktur. Transition przeprowadzone chaotycznie,byle jakie procedury. Nepotyzm..kolesiostwo..promowanie miernot. Budynek z pozoru nowoczesny..co chwilka jakies usterki..od byle jakiego wykonczenia wnetrz po zepsuta klimatyzacje. Propaganda sukcesu budzaca usmiech politowania. Rzucilem to dziadostwo i szczerze ODRADZAM doswiadczonym, ogarnietym i chcacym osiagnac cos wiecej
10
-gość 2017-06-25 22:09
Hej,
Idealny komentarz ,który potwierdzam w 100%...osoba kompletnie nieogarnięta, bez doświadczenia..
Jej stanowisko jest prawdopodobnie pomyłką...i bardzo kiepskim żartem ...
4
nie idiota 2017-06-25 22:14
ABB to : układy, układziki...ludzie na wyższych stanowiskach kompletnie się do tego nie nadają...nie ogarniają i udają...wiele akcji podchodzi pod mobbing... śmierdząca firma...odradzam
4
-aga 2017-06-25 22:16
...elastycznie to możesz jedynie klepać...raz z prawe, raz z lewej strony klawiatury :)
1
Aga 2017-06-25 22:28
Czyli jakie godziny obowiązują?
Cham Solo 2017-06-26 10:59
Pisząc o krakowskim ABB należy rozróżniać 3 główne jednostki:
1. CRC
2. SDC
3. GBS

Jeżeli piszecie komentarze, to piszcie na początku, której jednostki to dotyczy, żeby nie wprowadzać ludzi w błąd.

Mobbing to takie "śmieszne" zjawisko, w którym można z uśmiechem na ustach dręczyć pracownika, a i tak bidula nic nie udowodni. Pójdzie do sądu i co powie, co pokaże? Koledzy nagle powiedzą, że nic nie widzieli, nic nie słyszeli. Mobbing przez przełożonego zostanie wytłumaczony tym, że mobbowany miał problemy z integracją z grupą, nie wywiązywał się z powierzonych zadań i nie był otwarty na nowe wyzwania.

Najlepszy przykład mobbingu to sprawienie, żeby pracownik o wszystko się prosił, miał poczucie winy, że prosi np: o dodatkową przerwę w pracy, aby coś załatwić na mieście.
8
SAM 2017-07-25 10:22
ja dzis mam rozmowe....zobaczymy co wyniknie ale czytajac te wpisy troche sie obawiam czy to nie marnowanie mojego drogiego czasu.....dam znać
Miś Uszatek 2017-07-26 22:58
Do którego działu? SCM w GBSie?
Zawiedziony 2017-08-04 15:16
Praca w ABB w IT nie jest dla osób technicznych. Jeśli lubisz grzebać w systemach/sieciach itp - odpuść sobie. Kwestiami technicznymi zajmuje się outsourcing, wewnątrz firmy pozycje są czysto operacyjne - pilnowanie zespołów outsourcingowych/dokumentacji/zmian i incydentów (stąd też duży napływ pracowników z Capa).

1
Aga 2017-08-04 16:12
Jak wygląda praca w dziale podatkowym? Czy jest to czyste księgowanie, dużo nadgodzin?
1
Kandydatka 2017-08-08 08:10
Onyks, piszesz ze kasa uczciwa czyli mniej wiecej ile? ja ide tam na rozmowe w przyszlym tygodniu na stanowisko seniorskie w finansach i ciagle zastanawiam sie jak bardzo negocjowac jakie sa realia. Mam spore doswiadczenie w innej firmie. Prosilabym o sugestie :)
7
Bogdan K 2017-08-13 10:37
Pytanie do pracujących w teamie "Podróżującym"
Co się robi dokładnie w tym teamie ? Czy to jest transition procesów czy coś więcej ?
capital 2017-08-16 01:32
Jak wygląda praca w HR... atmosfera, poziom zadań, zarobki?
artur 2017-08-17 09:08
tranzyszyn? "Dzizus".... naucz się polskiego. Idzie człowiek na rozmowę rekrutacyjną i z politowaniem patrzy, jak leming bełkocze pongliszem.
1
p. 2017-08-17 15:29
jaka jest szansa, że po stażu w ABB dostanie się propozycję pracy? staż w dziale HR.
Ula 2017-08-18 23:13
Zarobki jedne z lepszych w Krakowie. Otworzyli centrum a raczej poszerzyli wiec aby sciagnac ludzi musza miec atrakcyjne widelki.
t1000 2017-08-19 22:37
O ktorym abb piszesz? Crc, sdc czy gbs?
1
p. 2017-08-21 11:57
gbs.
1
Ira 2017-08-24 22:17
Witam,
Chciałabym aplikować na stanowisko Trade Operational Administrator with German. Może wiecie jakie zarobki są oferowane ?
3
Bałt 2017-09-04 21:22
Cześć i czołem.
Pytanie dotyczące roli - Transport Customer Service Specialist with English, czy to jest stanowisko typowo związane z call center? O jakich apanażach można mówić na tym stanowisku? 3 tyś netto? 3,5 tyś netto? 4 tyś netto?
Czy biuro ABB, które jest w Zabierzowie znajduje się w Kraków Business Park? Czy będzie one przenoszone na rondo mogilskie?
Z góry dziekuję za odpowiedź.
2
ktoś 2017-09-04 22:46
jedne z lepszych powiadasz...to ciekawe. Bo stawka jaką mi zaproponowano na stanowisko zakupowca, ze znajomością dwóch języków ( wnikliwie zweryfikowaną-test plus rozmowa z lektorem) oraz doświadczeniem okazała się dość niska. Komuś się chyba wydaje, że ceny i zarobki stoją w miejscu i są takie jak sprzed ładnych, paru lat.
4
Wyjadacz 2017-09-06 13:56
Zarobki są typowo przeciętne, zarówno w IT jak i w finansach.

IT
( usunięte przez administratora )
Widełek nie przeskoczysz. Jak masz umiejętności na juniora (za mało doświadczenia na standard itp), a chcesz pensję standard - zapomnij. Tego nie ruszysz.

Z benefitów dopłata do mpk lub parkingu, multisport i luxmed (różne pakiety - podstawowy za darmo, wyższe za drobną opłatą). Kawa/herbata w biurze i - w zależności od projektu - albo zapierdziel, albo nuda niesamowita. Ci co trafią na zapierdziel to mogą się cieszyć, bo mają co robić i mogą się rozwijać. Ci co trafią do keipskiego projektu, to będą snuć się po firmie i szukać sobie zajęć. Zawsze można pograć w ping-ponga (jak masz z kim grać, a jest wiecznie okupowany, czyli masa osób ma nadmiar czasu), albo w piłkarzyki.

W finansach podobno zapierdziel, w IT ludzie się nie przepracowywują. O ile można to nazwać IT, bo to raczej management - zarządzanie serwisami, procesami itp - wsparcie techniczne praktycznie całe na zewnątrz. Nie dotyczy programistów.

Więc dla finansistów, warunki raczej takie jak w większości korpo, dla IT - technicy mogą trafić znacznie lepiej, dla ludzi z Capa jest to raj - te same zadania operacyjne, mniej pracy, lepsza płaca (dlatego masa ludzi z Capa przechodzi do ABB).
4
a takie tam.. 2017-09-06 23:05
Jeszcze z rok w Zabierzowie, potem TMC ma być przeniesione do centrum Krakowa.
Not Recommended 2017-09-21 21:17
Dział General accounting to jest jedna wielka tragedia...sugeruję omijać szerokim łukiem, chyba że lubicie siedzieć do 5 rano i znosić fochy niedowartościowanych team liderek. Reszta firmy wygląda fajnie...
4
Chetny do pomocy 2017-09-22 17:54
moze brakuje im mocnego c======B ??
1
czesc 2017-09-25 11:39
Cześć Balt,
Dzial TMC jest w Zabierzowie, nie wiadomo, ile jeszcze tu będzie, rok temu na rozmowach mowili, ze za rok dzial się przenosi, w tym roku mowia to sam o, ze za rok się przenosi.. nie wiadomo dokąd , na pewno nie na rondo mogilskie.
Praca w CS to nie call center, raczej mail center , ponieważ polega na przesylaniu dalej maili. CS nie ma dużej odpowiedzialności i samodzielności. Bazuje sie na tym co robi transport planning, CS tylko kopiuje maile i przesyla je dalej. Atmosfera w pracy fajna, ale jeśli chodzi o samą pracę to panuje duzy balagan i chaos.
1
XYZ 2017-09-29 20:29
Widziałem, że ABB szuka ludzi na stanowiska Tactical Buyer oraz Strategic Buyer. Jakie są średnie zarobki na tych stanowiskach?
san escobar stolicą Polski 2017-10-01 20:11
cześć

czy ktoś może się podzielić opinią jak wygląd praca transport plannera w Zabierzowie? jak z ilością obowiązków, nadgodziny, atmosfera, zespół itp.? praca na dłużej czy raczej firma trampolina popracować i przejść gdzieś indziej? z tego co widzę opinie na temat firmy są podzielone, jedni twierdzą że ok inni że monotonia i klepanie jak w capie. z góry dzięki za szczerą odpowiedź, również oceniam pracodawców aby innym było łatwiej podjąć decyzje przed podjęciem pracy
obi 2017-10-05 13:19
Czy aż tak cięzko załapać się do IT (mianowicie SQL Dev albo jeszcze lepiej Junior/Regular w BI) ?
Pomimo, że ogłoszenia pojawiały się regularnie przez ponad 3 miesiące.
Mam 3,5 roku dośw. jako konsultant IT z dość dobrym sql i podst c# i ssis i do tej pory nie dostałem żadnej odp na CV.
Z linkedina jedynie byla propozycja do bodajże IS.
rob 2017-10-05 18:18
ja nie ogarniam rekrutacji do ABB, też mam kilka lat doświadczenia (tylko, że w finansach), startowałam na podobne stanowiska i za każdym razem moje CV było odrzucone.
szukajacy tez 2017-10-06 19:00
moze pomysleli, ze bedziesz sie stawial z warunkami finansowymi ?
chociaz czytam gdzie indziej opinie, ze w IT latwa reka daja 7-9k brutto, wiec o tyle dziwne, ze kase napewno maja.
Tony Halik 2017-10-06 19:49
Dzień dobry
Chciałbym się spytać o pracę na stanowisku Trade Finance Specialist: jak duży jest zespół? Jakie są godziny pracy? Czy są nadgodziny? Czy jest to praca na miejscu, w biurze, czy może też zdalna? Czy są delegacje? Czy pracownicy są wysyłani na szkolenia zewnętrzne?
Pojawiła się oferta, rozważam złożyć swoje podanie i odpowiedzi osób już tam pracujących być może wpłyną na moją decyzję o aplikowaniu.
Z góry dziękuję za szczere odpowiedzi.
Alesk 2017-10-17 12:38
cześć, wg mnie lekką reką możesz mieć 7-9k brutto. Czyli nie gorzej niż w IT. wszystko zależy od doświadczenia i aktualnych potrzeb firmy. Można pewnie dostac i wiecej a można troche mnie. Negocjuj! w Koncu na kupca chcesz iść. :)
nick 2017-10-18 19:25
hej san escobar, ogolnie chaos , system do planowania transportu totalna klapa(ABB= "innowacja" czyli mnostwo rzeczy manualnie trzeba robic), ciezko z dojazdami do zabierzowa (zalezy czy chcialbys dojezdzac pkp czy wlasnym srodkiem transportu). Poki co roboty nie jest za duzo, bedzie wiecej jak wejda nowe rynki. z pozytywow to atmosfera w pracy, ludzie są raczej wyluzowani i nie ma wyscigu szczurow.
Zostaw swoją opinię o ABB - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABB