brak logo

Sysmex Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Sysmex Polska Sp. z o.o.

admin 2015-06-01 08:59
Masz najnowsze wiadomości o firmie Sysmex Polska Sp. z o.o.? Podziel się nimi z innymi użytkownikami na naszym forum.
9
gall 2016-03-10 17:57
w Japonii na pewno tak a w Polsce wyścig szczurów
12
prefix 2016-03-20 22:07
Na początku 2015 firma Sysmex ogłosiła rekrutację na stanowisko młodszego inżyniera serwisowego w wielu miastach: Wrocław, Koszalin, Olsztyn, Rzeszów i jeszcze innych. Wymagania w ofercie pracy typowe jak na takie stanowisko czyli: wyższe wykształcenie, dyspozycyjność, gotowość do wyjazdów, umiejętność w diagnozowaniu i serwisowaniu zaawansowanych urządzeń, MS Office, Prawo jazdy, komunikatywna znajomość j. angielskiego. Co ciekawe nie wymagali doświadczenia (dodatkowy atut). Rozmowa w mieście, gdzie zgłoszono swoją kandydaturę.

Co następuje, po ponad roku firma Sysmex nie zatrudniła NIKOGO. Twierdzę tak na podstawie listy kontaktowej serwisantów na ich stronie. Nikogo nowego. Albo szukają nie wiadomo kogo (to oznacza, że wymagania w opisie ofert pracy mają się nijak do rzeczywistości) albo ta cała rekrutacja to fikcja. Nie polecam, strata czasu.
14
Profi 2016-04-09 19:55
Cóż, może zapomnieliśmy aktualizować stronę, bo tak szybko nam Kolegów i Koleżanek przybyło? Poprawimy to wkrótce, dziękujemy za uwagę. Grunt, że nasi Klienci mają bezpośredni kontakt z Inżynierami Serwisu (i nie tylko), nawet jeśli nie ma tego na stronie web.
1
Profi 2016-04-09 20:01
Gratulujemy doskonałej znajomości ("na pewno") realiów naszej firmy w Japonii. Nie stwierdzamy obecności wyścigów w firmie :-)
prefix 2016-04-20 20:49
"Cóż, może zapomnieliśmy aktualizować stronę, bo tak szybko nam Kolegów i Koleżanek przybyło?"
Moim zdaniem to kuriozalne. Nie rozumiem związku między zapomnieniem o aktualizacji strony a ilości nowych osób. Generalnie im większa zmiana (w tym przypadku więcej nowych osób) tym bardziej się o tym pamięta.
15
bmx 2016-04-20 21:11
albo aż taka szybka rotacja, że admin nie nadąża z aktualizacją :)
12
makaron 2016-04-23 09:48
nie polecam, jeszcze pracuje
11
Maria 2016-05-09 16:06
Ale coś cię tam trzyma. Kasa?
MP 2016-05-09 17:11
Pracowałem jako inżynier serwisu - polecam. Myślę, że jedna z lepszych firm na polskim rynku dla młodego inżyniera. Pracowałem już w kilku firmach małych i dużych - obecnie w korporacji, więc mam porównanie. Sysymex jest korporacją aczkolwiek w Polsce dział serwisu jest dość niewielki (chyba ok kilkanaście osób obecnie), co jest zaletą gdyż wszyscy się znają, szanują i pomagają sobie - nie zauważyłem wyścigu szczurów. Dbałośc o pracownika, wzajemny szacunek, porządek, przyzwoite wynagrodzenie i samochód - nie jakaś Dacia Logan lpg :) Kierownik serwisu jest profesjonalny - swoje też przepracował jako inżynier serwisu. Z tego co wiem rotacja jest bardzo mała lub wręcz jej nie ma, więc nie wiem skąd ktoś ma informacje, że jest duża.
Ja 2016-05-15 23:22
Jedyne co można zrobić to podpisać się pod słowami MP. Polecam Sysmex jako pracodawcę
MP 2016-05-18 22:31
już nie pracujesz a tak bardzo jesteś w temacie? :)
7
Anonimowy obserwator tego forum 2016-07-29 18:21
Zgodnie z moimi danymi, od początku 2015 roku firmę opuściło 6 osób, z tego 3 na własną prośbę, a 3 sobie zapracowało na rozmowę (czyli to w sumie też na własną prośbę) i rozstanie... To chyba nie jest jakaś wielka rotacja jak na prawie 50 osób, które tu pracują. Nikt tu nigdy nie redukował etatów. Sprawdzasz się: jesteś. Nie sprawdzasz się? Hmm... Twój problem.
1
XXL 2016-09-20 17:37
osobiście odradzam (wiecie skąd zazwyczaj pochodzą pozytywne opinie)
14
kangur 2016-10-14 22:03
Dla mnie najważniejsze jest to, żeby taki młodszy specjalista ds. administracji hr miał szanse na dwuskładnikowe wynagrodzenie, wiecie czy jest to w pełni możliwe? Sam aktualnie poszukuję zatrudnienia, dlatego ta kwestia interesuje mnie teraz najbardziej.
zastanawiajaca się 2016-12-06 23:18
Czy może ktoś podać jakąś aktualną opinię?
1
Nick 2017-01-17 22:39
nie polecam, firma w ktorej brak humanitaryzmu
10
dron 2017-05-12 11:22
specyficzna firma, na szczęście uwolniłem się od niej
6
Nick 2017-06-01 15:44
nie polecam, brak szacunku dla podwykonawcy i pracownika, rób i nic nie gadaj
4
siła robocza 2017-06-05 21:14
rób, nic nie gadaj i udawaj
4
shazza 2017-07-12 17:59
chora atmosfera, nie sugerujcie się niczym na rekrutacji, jak coś jest nie tak z firmą to zawsze kusi kasą
4
Zostaw swoją opinię o Sysmex Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sysmex Polska Sp. z o.o.