logo Multimedia Polska S.A.

Multimedia Polska S.A.

Kalisz

Opinie o Multimedia Polska S.A.

anonim 2009-02-09 09:11:06
fajne miejsce pracy szczególnie dla ludzi mlodych
Kamcia 2011-08-05 14:58:57
witajcie. Praca w tej firmie to jakieś nie porozumienie. Oczywiście Ci którzy lubią się podlizywać otrzymują fajne bazy klientów, reszta moze pomarzyć. Inną kwestią są bezpośredni przełożeni... a to już żenada . niekompetentni, obojętni, nie pomocni ludzie . lecz i tak nic nie pobije grupy Pana(usunięte przez moderatora) która jest najgorsza ze wszystkich w całej firmie , zresztą tak jak i on. Desperatą szukających pracy może się tam spodobac.
Jah 2011-08-09 12:59:25
Fajerwerków nie ma, ale porównując do polskiej średniej jest dobrze. Dużo fajnych ludzi, pewnie w zależności od działów, ale więkoszśc to naprawdę kompetentni i mili wspólpracownicy.
1
eragon 2011-11-15 22:56:23
przykładam się do opinii Kamci. Cała prawda o pracy w Multimedia. Przełożeni nie są profesjonalistami bo niby gdzie mieli zdobyć doświadczenie jeśli pracują od samego początku w multimedia? (usunięte przez moderatora) mają lepsze bazy klientów wiec robia wyniki, a pozostali sa gnebieni ze nie wyrabiaja limitow. Limity sa nieadekwatne do mozliwosci na bazach czyli za wysokie. Brak motywacji poniwaz przelozeni nie potrafia motywowac. Zbyt malo szkolen, a jesli juz jakies szkolenie zorganizuja to po za godzinami pracy i w dodatku nie placa za to, ze ktos poswiecil swoj czas prywatny, a argumentuja to tym, ze pracownik ma darmowe szkolenie. Amatorszyzna i nic wiecej. Krotko mowiac wiele przepisow kodeksu pracy jest lamanych tylko chyba kadry nie zdaja sobie z tego sprawy.
Aga 2011-11-17 09:40:04
Pracuję w MMP od trzech lat i chyba tak to jest, że najwięcej zależy od twojego bezpośredniego przełożonego. Mi udało się trafić na fajnego człowieka, który rozumie potrzeby zespołu i walczy o jak najlepsze warunki pracy dla nas. Jak ktoś olewa swoich podwładnych to czy to będą Multimedia Polska czy każda inna firma, będzie to po prostu frustrujące.
jane 2013-05-15 22:59:28
Ja pracuję obecnie w MMP i wszystkim odradzam. brak szkoleń, niekompetentni przełożeni (przynajmniej u mnie). Plany sprzedażowe bardzo wysokie a zainteresowanych klientów coraz mniej co akurat mnie nie dziwi bo firma sama sobie na to zapracowała. Przestrzegam wszystkich potencjalnych klientów by uważali jakiego operatora wybierają bo tekst że najważniejszy jest klient to manipulacja. W tej firmie najważniejsza jest kasa...
4
fsfs 2013-05-31 15:36:18
450 zł podstawy...wszytsko w temacie
eqeqe 2013-06-10 16:44:35
jako przedstawiciel...koperty, premia ? Dostaniesz baloniki dla klientow to twoja prema, odpusc sobie nie pakuj sie w to (usunięte przez moderatora)
kumin 2013-06-17 09:09:59
Ja pracuję w Multimediach już 7 lat i oczywiście wszystko zależy od przełożonego, jaki tryb masz pracy . Ale generalnie jest Multisport, pakiet medyczny i premie też się zdarzają, więc myślę, że w obecnych czasach jest na prawdę nieźle.
hehehe 2013-07-30 14:18:34
Sami bogacze w tym Multimedia, jeden 3 tys, drugi 5 tys miesiecznie zarabia...hahaha tylko szkoda że przy pierwszej lepszej próbie zakupu czegoś na raty odprawią was z kwitkiem bo na umowie zlec macie 450 zł ;)

Przez takich jak wy ten kraj schodzi na psy bo godzicie sie na wszystko...ja bylem na rozmowie jeden z waszych przydupasow zaproonowal mi umowe zlec, 450 zł podstawy obiecujec wyskokie prowizje wyśmialem go wyszedlem poszukalem jeszcze miesiąc i znalazlem prace na umowe o prace za 3 koła....Powodzenia NIEWOLNICY
7
Mar 2013-08-23 22:28:52
Witam!
Ja jestem pracownikiem Multimedia Polska w Kaliszu działu Przedstawiciel Handlowy bardzo polecam , a ta podstawa 450 zł to jest wynagrodzenie zapewnione , ale tylko w czasie szkoleń. Później podstawa jest uzależniona od wyniku . Wynagrodzenie jako Przedstawiciel Handlowy rzeczywiście jeśli się chce może być wysokie.
3
jaonaon 2013-10-08 23:31:53
Kalisz - cc - podstawa to 650zł, umowa o pracę, pierwsze dwa miesiące dostałam tylko podstawę ( szkolenia i wdrażanie się w obowiązki). Za trzeci miesiąc miałam już 1200zł na koncie. Czas pracy - 5godzin dziennie. Więc nie jest najgorzej. Pozdrawiam! :)
1
miśka 2013-12-02 11:02:24
Podstawa zapewniona...????!!!! chyba sobie kpisz!!!!!!!!! Ja też pracuje w tej firmie i wiem że jak kierownik nie wywalczy dla Ciebie podstawy to jej NIE MASZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
Instalator 2014-02-02 16:11:19
Jestem pracownikiem firmy podwykonawczej, która świadczy usługi dla MM Polska i też nie jest dobrze z wynagrodzeniem... Wynagrodzenie nie jest na czas, ale to wina Multimedi a nie naszego szefa... Pozdrawiam i życzę powodzenia
Gravi 2014-02-18 10:03:30
Proponuję pytać o zarobki na konkretnym stanowisku, bo pytanie, bo możesz zarabiać 1000 zł albo 20 000 zł w zależności, na jakim jesteś stanowisku... Na stanowisku specjalisty zarobisz spokojnie więcej niż średnia w Twoim mieście.
telemarketer 2014-03-19 11:26:13
Na cc w tej chwili podstawa to 900 zł brutto, ale na początek jest proporcjonalne wyrównanie do najniższej (praca na 3/4 etatu, więc 3/4 od najniższej krajowej) Później jak w grę wchodzą prowizje, to podstawa się zmniejsza, ale same zarobki rosną do mniej więcej 1700-2000. Pod tym względem nie jest najgorzej, mój przełożony akurat też bardzo ok, nie wiem jak u innych. Inna sprawa to ciągłe aneksy, które co chwilę coś zabierają, zabraniają, pretensje, że firma nie zarabia, bo klient nie chce płacić 80 zł za Internet... to żenada, ktoś na górze ma nierówno pod sufitem. Jak chcecie się tam zatrudnić to przede wszystkim odporność na stres i nie dać się wydymać!
2
konkurencja 2014-05-27 14:46:46
Witam,
zapraszam do współpracy z firma Novum SA z tego co Państwo piszecie najgorzej jest z zarobkami,w Naszej firmie pieniądze dla ludzi to podstawa,oczywiście nic za darmo trzeba potrafić rozmawiać z ludźmi,umieć przedstawić ofertę,są nagrody elektroniczne dla przedstawicieli i pieniężne to może nie tylko od 2tys ale więcej zarabiać od samego początku
Zainteresowanych proszę o CV
edyta.slomian@t-novum.pl
2
Rysiek 2014-06-07 04:08:51
Witam. Nie polecam z całego serca! Ludzie są zastraszani (wiele dziewczyn z płaczem odchodzi, bo przełożeni ze sprzedażówki cisną ...), a jeśli nie zwiększysz rachunku klientowi, to nawet jak coś sprzedasz nic nie dostaniesz :) No i zwalniają za byle co. Przerwa w pracy praktycznie nie istnieje. Normalny (usunięte przez administratora)! A, właśnie. To co piszą o karierze, to możecie między bajki włożyć. Tu jest taka rotacja że, mogą Cię wywalić za przekroczenie przerwy o 2 minuty. Tak to wygląda w MM PL. ŻĄL! Jeśli ktoś wytrzyma w tej firmie dłużej niż kilka miesięcy to sam może sobie medal przyczepić. Kijem zdalnie sterowanym nie tykać tej firmy!
3
olaola 2014-08-29 19:12:57
Pracuje od ponad 3 lat, z pieniędzmi jest oki. Może 3 tys. nie ma, ale to Kalisz nie Wawa. na stanowisku Telemarketera podstawa to 900 brutto, ale tak jak pisali, dodatkowo są prowizje. Nie widziałam żeby ktoś z płaczem odchodził. Praca to 6 godzin, a co do motywacyjnych konkursów to są wycieczki, bony, nagrody rzeczowe itp. Umowa o prace! żadnych zleceń itp. Większość z kadry też pracowała na słuchawce, więc można awansować. Co prawda trzeba być przygotowanym na zmiany i szybko przyswajać nowy materiał, ale to nic nowego dla ludzi, którzy pracują w handlu. Jedna z niewielu firm, która zatrudnia osoby bez doświadczenia i uczy ich od podstaw.
Mieszkancy nr 2 przy ul.Babina w Kaliszu 2015-01-04 21:00:47
Czy konsultant jest tylko do odczytywania informacji od "technika"w przypadku awarii...?I nastepna sprawa czy technik jest tylko od przesowania terminu wykonania naprawy...?Bo od piatku 02.01.2015 okolo poludnia nie ma sygnalu i nic w tym temcie sie nie dzieje i nikt tego nie naprawia...!!!? Zmienia sie tylko cyklicznie informacja o terminie usuniecia usterki....no ale w Polsce wszystko jest mozliwe,a moze to przez strajk lekarzy...?
1
kobieta 2015-01-22 13:02:19
zenujaca obsługa ,wprowadzaja ludzi w blłąd .Wiele osob ma problem z tymi multimediami wiecej konkurencji i tyle.
jędrek 2015-03-29 15:31:16
O prosze, to poszukują przedstawicieli handlowych do multimedia Polska, może w takim razie i ja bym spróbował zaaplikować. Powiedzcie proszę jak tu z warunkami, mnie szczególnie interesuje baza klientów, czy trzeba mieć własną, tworzyć nową, czy dostaje się w miarę świeżą i aktualną? Chętnie też przeczytałbym o narzędziach pracy. Pozdrawiam.
xxx 2015-08-12 15:05:15
Ja ze swojej strony nie polecam w Łodzi PH na umowę o dzieło a zanim ją dostaniesz to hoho... Ale każdy zrobi jak zechce...
Matisek 2016-01-13 12:56:08
Mam do was pytanie jak wygląda praca na stanowisku Specjalista ds. Wsparcia Technicznego? W jakich godzinach się pracuje oraz jak wyglądają zarobki?
1
Anna 2016-01-14 09:58:39
Witam, chciałam zapytać jakie są zarobki w Multimediach na stanowisku Obsługa klienta (infolinia przychodząca)?
Paweł 2016-04-01 08:24:41
Praca w Multimedia Polska na stanowisku PH wygląda mniej więcej tak:
Do wyboru są różne warunki zatrudnienia, wybrać można co się chce (umowa o pracę, o dzieło, zlecenie itd.).
Czytam powyższe opinie i niestety wiele z nich jest krzywdzących. Np.: "wysokie targety, śmieszna płaca itd. ". Nie jest tak. To prawda, mamy targety (kto ich nie ma jako ph w różnych firmach???) Plus jest jeden i to wielki. Wcale nie trzeba "latać" całe dnie, żeby zarobić. Można zarobić, jeśli się chce. Nikt niestety w swoich opiniach nie wspomniał o drobnym szczególe, który powoduje "latanie cały dzień". Są to godziny spotkań ustalone z klientami. Zdarza się tak, że jakieś spotkanie ma się ustalone o 13, a następne dopiero o 17, 18, bo tak klientowi pasuje! Firma nie ma nic do tego. Jako pracownik PH nie jesteśmy rozliczani za godzinę pracy. Nikt nie oczekuje biegania cały dzień po 12h. Liczy się cyfra i target. Jak w większości firm. A żeby wyrobić target, nie trzeba wcale nie wiem ile pracować, nie jest wygórowany. Wszystko to, co zarobimy ponad target liczy nam się do wypłaty. Jak to wygląda:
Za każdą umowę jest kolejna liczba jednostek. Jednostki się mnoży np. razy 2,3. Przykład. Przy procesie cyfryzacji jedna z opcji pozwala nam zarobić 10zł. jednostek (zrobienie tego zajmuje 10 minut!). Zatem jednostek mamy 10, ale do wypłaty mnożone jest to razy 3. Czyli do wypłaty mamy 30zł. (za 10 min. pracy!). Aha podany przykład jest jednym z najniższych. Co dalej. Ilość zdobytych jednostek przekłada nam się adekwatnie do wzrostu podstawy wynagrodzenia. Podsumowując: zgromadzone jednostki powodują wzrost wynagrodzenia (podstawa), sprzedane umowy powodują dodatkowy wzrost premii (oprócz podstawy). Wyrobiony target skutkuje dodatkową premią dodawaną procentowo do wypłaty (nie pamiętam jaki procent, ale nie mniejszy niż 10-20). Dziennie, bez spinania się, przez około 5 godz. pracy wyrobiłem z różnych umów 240 zł. jednostek. Dziennie!!! Resztę doliczcie sami.
Minusy pracy: musi być samokontrola, od nas zależy ile czasu sobie pogadamy klientem i ile chcemy zarobić. Trzeba od siebie wymagać.
A raporty wysyła sie do przełożonego każdego dnia. I tu mojego szefa rozumiem. Gdybym ja wysyłał ludzi w teren jako reprezentantów mojej firmy, to też bym chciał wiedzieć, co udało im się zrobić w ciągu dnia. Pamiętajcie. Są osoby, które jak wszędzie ściemniają, bo im się nie chce. Polecam pracę w MM.
Paweł 2016-04-03 07:29:16
Nie nazywaj proszę firmy MM firmą "krzak", bo chyba nie wiesz, co oznacza to słowo. Pomogę Ci:
Firma krzak jest to taka firma, która istnieje na rynku po to tylko, żeby jak najszybciej dużo zarobić na naiwności ludzi i szybko się zamyka (znika), by za chwilę pojawić się w innym miejscu z inną nazwą. Takie firmy nie mają zazwyczaj swojego biura oraz nr telefonu kontaktowego. Pisząc to o firmie Multimedia po pierwsze: zaprzecza to temu, że firma istnieje już ponad 25 lat na polskim rynku, jest w większości dużych miast w Polsce, ma rozbudowany system biur, oraz 3 call center, oferuje klientom usługi, z których Ci korzytają od lat. Nazwa firmy jest rozpoznawalna. A jeśli chodzi o pracowników, to pensje wypłaca na czas. Nazywając ją "firmą krzakiem" pomyliłeś pojęcia...zdarza się.
1
tmkalisz 2016-04-24 00:52:41
Masakra! Od kiedy mamy nowego kierownika działu CC Kalisz (dyletant snujacy sie po korytarzach w babcinej apaszce ktorego robota to spychanie gowna na supervisiorow i lizanie rowa swojemu koledze dyrektorowi) robota jest coraz trudniejsza do zniesienia, wczesniej jeszcze starano sie dbac o pracownika i ludzi mimo glupich ogornych decyzji teraz tylko ciagle zwiekszane cisnienie i kasa kasa kasa. Poprzednik byl furiatem (mial cisnienie z gory) ale gosc byl OK teraz juz nikt sie nie liczy z tymi na samym dole
3
el.si 2016-04-27 12:14:31
Również dno we Wrocławiu za kierownika Marcina poz. Nie polecam tam pracy w d2d
ciekawy 2016-05-23 10:08:22
witam,

Czy wie ktoś może jakie warunki oferuje firma na stanowisku Przedstawiciel Handlowy do Biznesu / Menadżer Klienta Biznesowego?
jakie auto dostaje pracownik, jaki pakiet socjalny?
pozdrawiam
4
Były wieloletni pracownik 2016-06-30 15:20:24
Kłamczuch
alex 2016-08-15 12:16:07
prosze o jak najszybsze usuniecie opini o pracownika dzisiaj napisanie na alexczyzwski@wp.pl odzial grudziadz
mpm 2016-08-17 15:00:26
masz jakieś ogłoszenia gdzie szukają PH ? bo ja nic nie mogę znaleźć..
BabaJaga 2016-10-06 14:33:47
Znalazłam ogłoszenie od nich na Doradce klienta + zakwaterowanie (Łódź). Jak wygląda ta praca; czy jest to zwykły telemarketing, no i jak wygląda to zakwaterowania dla osób z poza Łodzi? Korzystał ktoś?
oolI 2016-10-06 15:10:31
nie widze nigdzie takiego ogłoszenia ale w sumie sa inne wlasnie na stanowisko górnika- kotwiarza np.
Przedstawiciel Handlowy MM 2016-12-02 20:17:37
Jedna z niewielu kulturalnych odpowiedzi i adekwatnych do sytuacji w tej firmie :) Prawda jest taka że zarobki w tej firmie tak jak praca jest fajna wtedy kiedy się do niej nadajemy. Jeśli ktoś nie posiada umiejętności i nie wie jak przekonać klienta do zakupów produktów to prowizja jak i podstawa są nie wielkie . Jeśli jednak ktoś wie jak sprzedać to pracuje niewiele i ma dużo pieniędzy. Nie wiem skąd komentarze pod tą firmą że wykorzystuje ludzi. że nie ma szkoleń to kłamstwo !!!! Ta praca jest dla ludzi z ambicjami jeśli ktoś wie jak podejść do tematu to się rozwija i osiąga efekty. Ja jestem tego przykładem że początki nie są łatwe ale po zdobyciu odpowiednich umiejętności praca przestaje być pracą .....
Zostaw swoją opinię o Multimedia Polska S.A. - Kalisz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Multimedia Polska S.A.