TM TECHNOLOGIE Sp. z o.o.

Morawica

Opinie o TM TECHNOLOGIE Sp. z o.o.

"nm" 2017-01-19 14:30
w przypadku dot. TM....zawyrokuje krakowski Sąd Pracy ....niebawem :)
9
Finał dyskusji 2017-01-20 08:20
I dobrze, Pracodawcy powinni sobie zdać sprawę , że współpracują z ludźmi a co za tym idzie wymagane jest należyte poszanowanie praw człowieka tzn godność, szacunek a reszta z tych dwóch wartości wynika.
Pracownicy mogą nie odpowiadać z różnych względów to prawo pracodawcy dobierać sobie pracowników według własnego uznania ale jego obowiązkiem jest zadbać aby były przestrzegane normy społeczne.
9
Bartolini 2017-01-21 17:20
Kiedy Bezdech w końcu złoży wypowiedzenie?
8
Koledzy 2017-01-21 17:30
W sumie to dobrze że Bezdech wywalił najbystrzejszą oraz najbardziej ambitną dziewczynę z działu, teraz już mu nikt niczego nie zorganizuje, nie poszuka nowych kontaktów.My - koledzy chętnie przytulimy jego parę tysięcy pensji.
Kto by nie chciał skoro on sam oddaje?
7
Księgowa 2017-01-21 18:25
Ciastek się chwalił ze kupił bilet taniej o 50 zł Ryan Air zamiast Lot, Szef był zachwycony a potem sam lekką ręka stracił klika tysięcy na odszkodowania za bezprawne zwolnienie i z tytułu zakazu konkurencji- Prezes na pewno to doceni:-)
4
Kadrowa 2017-01-21 18:30
Jasne- zapraszamy, kolega Bezdech będzie wylewać uszczelki od poniedziałku i chętnie nauczy nowe osoby - zainteresowane - praca jak marzenie:-).
Gabrysia zamawia dla wszystkich powitalne kotlety i wystrzyknie sobie trochę hialuronowego kwasku żeby ukryć wiek.Siedzi teraz z małolatą to tym bardziej widać kontraścik.
10
Kunegunda 2017-01-21 19:45
Bałagan to jest dopiero teraz, a leniwa Gabi ma przynajmniej nowy pretekst, żeby unikać ciężkiej pracy jak ściąganie "wdt"- nigdy nie miała ich na czas, a to pieniądze firmy zamrożone lub stracone.Można zganiać na byłych pracowników, ale nie przez następny rok....trzeba spojrzeć prawdzie w oczy że jest marną pracownicą a ze Maciek za nią stoi....to już calkiem inna sprawa
3
Glos 2017-01-21 20:00
To jak to jest z tymi zakazami konkurencji i zerwaniem umowy ? Ktoś już coś konkretnego poczynił i mógłby się podzielić informacja ?
2
Radca 2017-01-21 20:10
Oczywiście - jeżeli ktoś narusza Twoje prawa- idziesz do Sądu, jeżeli nie wypłacono Ci pieniędzy z tytułu umowy u zakazie konkurencji- idziesz do Sądu, jeżeli źle Cię traktują - mówisz o tym głośno.
Pracodawca nie jest tak bezkarny jakim chciał być, a Prezes jest całkiem bezbronny bo w ciemno podpisze skrótem"Pała"wszystko co mu dadzą jego oddani swym interesom Prokurenci.W końcu sporo muszą Go jeszcze złoić żeby wybudować sobie domy i utrzymać dzieci chmarę jak u Rybki, i żonkę bez pracy....
5
Nick 2017-01-22 01:20
Jedna rzecz moi mili z Asią na czele. Skoro TM tak Wam się źle kojarzy, gardzicie tą firmą bo jest dramatyczna w każdym aspekcie, macie z nią tylko negatywne wspomnienia dlaczego dzień w dzień komentujecie jej sytuację na tym portalu? Nie potraficie bez tego żyć, nie potraficie przetrwać dnia bez TM Technologie? Skoro jak Asia twierdzi znalazła cudowną pracę, gdzie jest doceniana a jej nieziemskie kwalifikacje są w końcu wykorzystywane dlaczego dzień w dzień powraca do sytuacji w TM? Moi mili, idźcie dalej, znajdźcie szczęście w innymi miejscu a epizod z TM Technologie puśćcie w niepamięć skoro był taki dramatyczny. Jak to jest, że Waszym zdaniem kadra jest "pożal się Boże" a firma cały czas rośne, inwestuje i zwiększa kadrę?

To jest najwyższy poziom tchórzostwa wymieniać kogoś z imienia na tym portal samym pozostając anonimowym.

Twoją Asiu i Tobie podobnym postawę skomentuję cytatem pana Carnegie:
"Nawet największa umiejętność przynosi niewielką korzyść, jeśli nie towarzyszy jej honor."
5
Blabla 2017-01-22 07:02
Honor?A tY WIESZ CO TO ZNACZY?
Nie sądzę.
Pewnych rzeczy nie można puścić w niepamięć, choćby po to by nie traktowano tak kolejnych osób.
2
Blabla 2017-01-22 07:03
Honor?A tY WIESZ CO TO ZNACZY?
Nie sądzę.
Pewnych rzeczy nie można puścić w niepamięć, choćby po to by nie traktowano tak kolejnych osób.
6
Stefan Burczymucha 2017-01-22 07:19
Dlaczego szydzisz z kwalifikacji kogoś innego?
To oczywiste że znając biegle rosyjski i angielski była dla was silną konkurencją, skoro sam szef działu ledwo duka po angieslku- posibul, bul, bul, bul.
Ciekawe czy ty bys zapomniał gdyby tobie napisano po dwóch blisko latach że nic nie robiłeś?
Swoją drogą - refleks i czujność Kadry na szostkę, skoro dwa lata nie wiedzieli że ktoś u nich w dziale nic nie robi- buahhaha
6
Gr.Gozno 2017-01-22 07:35
I co Biedronkę wywaliliście?Za to że sam całe targi w Niemczech zorganizował?
Jesteście nie dość że bezwzględni to i bezmyślni.
Bartuś i Tomuś powinni tylko dilować odżywkami na siłownię, a Ciastuś nosić paczki z a nimi, to tyle w temacie, a Prezes jak zwykle na nic nie reaguje, pewnie znów uwierzył że nie było gorszego pracownika niż Michal B.
6
Hiena 2017-01-22 07:41
Tak Prezes spokojnie czeka aż mu firmę rozniosą w drobne szczątki, nie ma nic gorszego niż dać wolną rękę takim ludziom jak on to zrobił.
Zaczęło się od śmierci Dorotki, gdyby nie to tragiczne wydarzenie Ci dwaj Panowie nigdy nie zostali by prokurentami.
9
ogłoszenie 2017-01-22 08:28
Dziś wysyłki eksportowe odwołane- kot ma biegunkę!!!!!!
2
Prawda 2017-01-22 12:23
Piszesz co jest tchorzostwem samemu robiąc identycznie ? Nie widać podpisu a tylko wywód nikomu nie przydatny.....typowe ?
4
kuleczka 2017-01-22 15:45
To nazwa własna jednego z dyrektorków.
haha 2017-01-22 20:16
a wyrok ogłosi sędzia Anna Maria Wesołowska...
"nm" 2017-01-22 20:55
cierpliwości kolego .sądy są nierychliwe ale do czasu..a śmiać się będziesz jak ten wyrok "zawieszę" na fB profilu TM...i będziesz się mógł śmiać do utraty tchu
6
Neonówka 2017-01-23 08:49
Czy TM potrzebuje obecnie pracownika na przedstawiciela handlowego? Jakie zarobki mozna wyciągnąć? Dzieki
Ja 2017-01-23 12:24
Ja mam tylko nadzieje ze ktos w koncu zalozy Joannie sprawr sądowa za te oszczerstwa i pomówienia.
6
obserwator 2017-01-23 14:49
" nadziejami"to piekło jest wybrukowane ..a , o ile wiem pierwszy w kolejności jest oczekujący na termin wniosek przeciwko TM ...będzie się działo !
6
Hohlik 2017-01-24 11:57
z wiadomych powodów '' to góralka taka dobra i porządna dziewczyna "... potrafi, potrafi tego nie można jej zabrać.... he he he
3
Fiu fiu 2017-01-24 20:25
Zawsze potrzebują nowych Frajerów, przy średnim czasie przelotowym na stanowisku handlowca pół roku to sobie policz ilu potrzeba
4
TIK TAK 2017-01-25 08:22
To ty wymieniasz Joannę a jeżeli się mylisz to powinna ona wytoczyć proces przeciw Tobie i jak pamiętam to pierwsze imię jakie pojawiło się tutaj to właśnie Joanna więc ktoś tu pozwolił sobie na zbyt wiele. Myśl kobieto myśl bo nie jednego masz na sumieniu
2
Przędziorek 2017-01-27 17:29
No tak jest właśnie że im się wydaje że są na wieki do stołków przyspawani i nic im się nigdy nie stanie, ale wystarczy spadek sprzedaży i mocniejsze przyciśnięcie Bezdecha któremu więcej się nie chce niż chce i ożywia się tylko na myśl o jedzeniu i na opowieści Ciastka typu: Byłem był" Ogień", każda była moja, nawet hostessa na targach.To jest klasa to jest szyk, który w końcu ktoś doceni w mig.
Myślę że dostać stanowisko to jedno ale utrzymać się na nim to już wymaga jednak wiedzy i inteligencji.Prezes może kiedyś się obudzi, no chyba że tylko wyglądał na kumatego.
7
Rekruter 2017-01-27 19:30
TM Technologie Sp. z o.o., producent profesjonalnych systemów zasilania oświetlenia awaryjnego poszukuje kandydata na stanowisko:
Przedstawiciel Handlowy
Zakres działania: woj. podkarpackie i lubelskie
CZYLI WELCOME FRAJERZY NA KRÓTKIE I INTENSYWNE zasuwanie pod kuratelą faceta który sam nie wie jak zwiększyć sprzedaż, ale umie nadużywać władzy.
Lubicie być źle traktowani, lubicie pracę w atmosferze wyścigu szczurów i chaosu- to jest szansa dla Was:-)
5
J 2017-01-28 16:09
Zwolniona pracownica ewudentnie nie radzi sobie z tym ze stracila prace. Szkoda tylko ze nie potrafi przyjac godnie porażki. Byla osoba nielubiana bo niestety lubic sie jej nie dało. Ciezka do wspilpracy i wg brak checi pomocy innym. O braku umiejetnosci nie wspimne. Znajonosc jezykow obcych to niestety nie wszystko. Trzeba umiec pracowac o tempie pracy tej Pani nie wspomne. Inne osoby w godzine potrafily zrobic to co ona przez 8. Ale wazniejsze bylo obserowanie i podsluchiwanie co mowia inni.pracuje w TM bardzo długo brygada jest zgrana i zawsze mozesz liczyc na pomoc. Zarobki bardzo dobre. Praca stabina w dobrze rozwijajacej sie firmie. A kolezance ktora juz po okresie probnym miala zakonczyc u nas prace ale dostala szanse zycze powodzenia mimo wszystko i wspolczuje obecnemu pracodawcy.
1
"Dżolo_friend" 2017-01-28 18:59
pierdziu, pierdziu "bezdusiu "......( prawda w oczy kole to każda bajeczka ratunkiem ) ...na niestrawność kropelki żołądkowe !
1
Aniela Salawa 2017-01-28 19:19
Tak tak Panowie nie radzę sobie, ale nie z tym, że zmieniłam pracę ale ze stopniem Waszej hipokryzji i bezczelności, która sięga gwiazd.Do tej pory nikt nie powiedział głośno o praktykach stosowanych w TM, ale zawsze trafia kosa na kamień.
Nawet jeżeli jak piszecie pracowałam godzinę dziennie to i tak więcej i dłużej niż mój szef, który głownie myślał o tym co dziś zje.Tempo pracy?
Nie rozśmieszaj mnie bo sam ledwo składasz słowa i czytasz bez zrozumienia.
Prawda jest taka, że jak chciałam awansować to nagle okazało się ze nie robię nic i trzeba mnie natychmiast zwolnić, czyli awans za bramę.
Tomuś pierwszy raz w życiu się bal o swój stołek i nawet do damskiej toalety chciał wejść, żebym tylko mu podpisała wypowiedzenie- cały był blady i łaził za mną jak mały piesek błagając o podpis- tak zapamiętałam tego Lidera Sprzedaży co pracuje w pocie czoła w tempie wichury he he.
Pomoc wzajemna?Ciekawe- polegała raczej na tym, że tym stałym pracownikom z rodziny należy wiernie służyć i nawet pracując w exporcie nie wolno odmówić opisywanie dowodów dostawy ze sprzedaży krajowej, jednak w druga stronę nie było opcji żeby ktoś przyszedł pomagać przy exporcie.
Bagno, grząskie bulbulające i naprawdę ostrzegam mocno tym, którzy wierzą w atrakcyjność pracy w TM.Dobrze płatna ale na krótko, po co zmieniać na rok.
Wcześniej pracowałam cztery lata na stałej umowie i poszłam do tej Bandy Przebierańców gdzie traktuje się osoby spoza kręgów Kaczek i siłki jak materiał do obróbki i kozła ofiarnego co odpowie za brak wzrostu sprzedaży za wszystko co im spasuje w danej chwili.
6
Allo allo 2017-01-29 08:01
Nie wspimne?A cio to za nowomowa psze pana Kiełownika?
1
Krzysiek 2017-01-29 11:11
Jak tam Arabia Saudyjska?Czyżby jeszcze nie została zdobyta?
Handlowca już Bzduch szuka rok i nikt nie jest tak dobry jak On sam.
Tylko że On nie ma czasu na takie głupoty jak zdobywanie nowych rynków,\ale spoko Ciastek już przesłuchuje Kandydatów, jest w końcu doświadczonym rekruterem więc na pewno wybierze Najlepszego.
10
G. MATOGA 2017-01-29 15:12
Bardzo prosze nie wypowiadac sie na temat moj a tym bardziej mojej córki. A jak juz to prosze miec odwage podpisac sie swoimi danymi, bo anonimowo latwo jest wszystkich oczerniać.
4
Prawda boli 2017-01-29 15:59
Widzę że to grono oczerniajace firme jest bardzo skromne jedna osoba pisze złośliwie i bez podstawnie o osobach z firmy która dała jej prace a nie kompetencja tej osoby zmusiła do takich jak nie innych działań. Kobieto tobie już chyba psychiatra nie pomoże masz problem ze sobą i jedyne co ci zostaje to anonimowość i wyzwanie się na firme . Miej godności trochę i podpisuj się imieniem .
Nikt ci nie broni rodzic dzieci tylko kto by chciał mieć z tak nieżeczliwa osoba jak ty.
2
Oferent 2017-01-29 17:01
Czy TM prowadzi teraz nową rekrutację? Szukam pracy i słyszałam, że to dobre miejsce do pracy, fajni ludzie pracują a do tego zarobki całkiem niezłe.
1
z branży 2017-01-29 19:18
Widzę że z TM Technologie niezły kibel się zrobił, w całym oświetleniu huczy. Ciekawym jak się pojawia na targach. Gdybym był właścicielem chyba bym spłonął że wstydu. Swoją droga ciekawe kto im rekrutację robi że taka kadrę mają. Żal mi ich
14
Takie tam... 2017-01-29 21:03
No chyba komuś bardzo zależy żeby w branży huczało... ale to chyba wiadomo komu... słabe to... nie tak to tak... ktoś tu kogoś podpuścił i wykorzystał frustrację, naiwność, przerost ambicji... niezrownowazenie... tylko kto bardziej niezrownowazony ten co podpuszcza czy ta co się dała wkręcić... żałosne... faktycznie...
2
do wszystkich 2017-01-29 22:48
Informacja do wszystkich poszkodowanych, wykorzystanych, mobbingowanych przez TM Technologie Sp. z o.o. Będziemy szykować się do pozwu zbiorowego. Niebawem ukażą się dalsze instrukcje oraz email na który będzie można kierować skargi oraz opisać swoją sytuację. Wiemy że się wahacie i jest Wam źle - nie bójcie się. Zrobili źle będą musieli za to odpowiedzieć.
12
dick 2017-01-29 23:17
a opinia Serwis Mana to co?!?!?
1
dick 2017-01-29 23:19
..."leon" ! ..proszę bardzo :D
1
"Dżolo_friend" 2017-01-29 23:21
wystarczy,że na dniach będzie pierwsza ! Cierpliwości
3
Pic 2017-01-30 12:05
ale to przecież co nie którzy nie radzą sobie z otoczeniem , tylko jak sobie tutaj poradzić hm
1
Prawnik 2017-01-31 13:52
art 54 Konstytucji gwarantuje nam wolność wyrażania swoich poglądów
1
x 2017-02-02 12:23
a który dział ?
Nie radzący sobie z otoczeniem 2017-02-02 12:47
Jak się nie liczy ze słowami i swoim zachowaniem , to trzeba się liczyć z konsekwencjami swoich słów i zachowania ........
1
Przyszły 2017-02-07 20:25
Mam złożyć swoje CV na handlowca w Krakowie, czego mogę się spodziewać na rozmowie, bardzo maglują? Zależy mi na pracy w TM, są dobra firmą. Czytałem wpisy i myślę, że dużo złości przemawia przez ludzi.
On 2017-02-07 21:35
cisza !...przed burzą ??????
Longin 2017-02-25 17:50
TM Technologie ma wyjątkowy hejt!! Brak słów, ale znam firmę od środka i wiem , że jest dobrze i tak musimy trzymać.
Alicja 2017-02-28 15:38
Wiecie, że firma dostała wiele cennych i znaczących nagród? Możecie poczytać o nich tutaj - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,12401,0,0,nagrody
Zostaw swoją opinię o TM TECHNOLOGIE Sp. z o.o. - Morawica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TM TECHNOLOGIE Sp. z o.o.