brak logo

TM TECHNOLOGIE

Kraków

Opinie o TM TECHNOLOGIE

Były malarz 2017-01-05 07:21:02
Szanowna Joanno. Skoro jak twierdzisz masz dobra prace to po co teraz tak plujesz jadem we wszystkich. Zarzucasz niekompetencje ludziom, a o ile dobrze pamietal Twoj poziom znajomości jezyka rosyjskiego nie stal wcale na wysokim poziomie. Proponuję Ci zachowac resztki godności i zakończyć pisanie tak absurdalnych komentarzy. Co do samej firmy. Wiecej plusów niz minusów. Firma daje szanse na rozwój. Prezes caly czas stara sie ja rozwijac. Polecam.
2
Loguś 2017-01-06 19:50:51
Ja również polecam tą firmę jako dobrego pracodawcę, który dba o załogę. Ciągły nacisk na rozwój firmy do tylko dowodzi o mądrości szefostwa. Dobra perspektywa dla załogi>
2
Duch 2017-01-07 20:13:17
o ile dobrze pamiętam nie było drugiego filologa rusycysty w załodze TM, no chyba że Malarz wykłada na UJ i na AP i ma informacje na temat poziomu studentów?
Z resztą jakie to ma znaczenie skoro Sam Dyrektor Sprzedaży powiedział mi wprost że będzie przyjmować do pracy niedouków po podstawówce, Firma idzie w doskonałym kierunku.....a jak chodzi o rosyjski to nawet znajomość dwóch słów to już więcej niż wiedza handlowca na wschód, który nie rozumie co mówi do niego Kontrahent.Jadem się napoiłam pracując w TM, tyle nieżyczliwości w jednym miejscu to wyjątek, tyle prostackich zachowań, ulubione powiedzonko Dyrektora Sprzedaży w chwili zdenerwowania: cyt:"Ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;, naprawdę wyjątkowo wyszukany poziom intelektu, doskonała prognoza na przyszłość, dobór kadr zbija z nóg.
4
Już nie TM 2017-01-10 18:53:11
Pojawia się zasadnicze pytanie: jeżeli firma TM jest jest w porządku w stosunku do swoich pracowników , jak sugeruje właściciel, to dlaczego na przestrzeni dwóch ostatnich lat odeszły z niej tak kluczowe osoby Artur dyrektor, Monika z exportu, Kuba kierownik, Kamil kierownik, drugi Artur handlowiec z małopolski, Grzesiek od parku technologicznego, Sławek z działu technicznego? O sobie nie wspominam ze skromności.
Każdy z nich był na wagę złota a jednak zdecydowali się opuścić szeregi firmy. Jakakolwiek odpowiedź właścicieli firmy na to pytanie będzie dla nich niekorzystna więc pewnie jej nigdy nie udzielą bądź będzie bardzo wymijająca. Tak niestety działa karma, która wraca jak bumerang.
Wszystkiego dobrego życzę. Mniej jadu - bo nie warto.
43
Samuraj 2017-01-10 21:00:23
Przyjmowanie nowych handlowców w niczym nie pomoże kiedy nie ma im kto przewodzić- jak Dyrektor Wykonawczy Sprzedaży w końcu wyleci, to wtedy zacznie się układać lepiej....a tak to są tylko doraźne działania które maja na celu ukryć dyletanctwo tego Pana.
16
Nowy 2017-01-10 22:24:48
Hahahahaha, tak naprawdę tam jest???
14
Maj nejm is boss 2017-01-11 13:06:42
"Starzy" pracownicy, obrońcy, robią tylko dobrą minę do złej gry. A prawda jest taka, że sami nienawidzą tej firmy. Nie raz się wygadali. Pracują tam bo muszą, nie widzą innej alternatywy. Nie mają jaj aby coś zmienić. Boją się. W pracy uśmiechnięci na siłę a w domu płaczą codziennie w poduszkę. Więc darujcie sobie te obronne wywody. Wiecie dobrze, jak jest.
18
Marian 2017-01-12 00:47:44
Pomimo że mój czas w TM dobiega końca, z czystym sumieniem mogę polecić Pracodawcę. Prezesi dwoją się i tróją stawiając na rozwój, tym samym zapewniając kolejne miejsca pracy z godziwym wynagrodzeniem.
Skrajnie negatywne opinie pojawiły się lawinowo po odejściu pewnej rozczarowanej Pracownicy. Osobiście nic do niej nie miałem, jednak jej "anonimowe" komentarze diametralnie to zmieniły. Najlepszy przykład jak NIE NALEŻY się zachować, niby wykształcona a klasy i ogłady brak. Mam nadzieję że sprawiedliwości stanie się zadość i odpowie ze wszelkie kłamstwa i czarny PR.
7
Ławniczka 2017-01-13 19:17:38
To łączy nas wspólna nadzieja, bo ja mam tak samo nadzieję że odpowie Pracodawca za bezprawne kroki i stanie się zadość....
Brak kultury i ogłady to tym, którzy pozostali i nadal nazywają się elitą i kadrą zarządzającą.
Ciekawe kto da pracę bratu Prezesa jako Dyrektorowi?albo Tomusiowi, niech idą i znajdą takie samo stanowisko bez znajomości.
Rzucam rękawice.
12
Drogówka 2017-01-14 16:10:45
Jeśli po zakupy w sobotę to tylko służbowym samochodem do Leroy Merlin, no chyba że to Proli lub Ensto przyjechało z wizytą do marketu?
Widać jak się jest kolegą Tomka można nie przestrzegać ograniczeń w poruszaniu się po mieście w weekendy.
4
Prawnik 2017-01-14 18:31:01
Dobra rada dla osób rozstających się z Firmą, a które podpisały zakaz konkurencji :
Pracodawcy nie służy uprawnienie do jednostronnego rozwiązania umowy (bez zgody zainteresowanego) z uzasadnieniem, że nie obawia się już konkurencji ze strony pracownika i zwolnienia się w ten sposób z obowiązku wypłaty odszkodowania.
W przypadku takich prób ze strony Pracodawcy sprawę należy niezwłocznie kierować na drogę Sądową.
5
Jama Michalika 2017-01-15 08:32:03
Michalikowa siostra, Michalikowy przyszły szwagier- noga z angielskiego totalna,
Michalikowej siostry przyjaciółka ze średnim póki co wykształceniem.
Czy to lista zaproszonych na prywatkę?
Nie to oficjalne wyniki absolutnie obiektywnej rekrutacji do trzech różnych działów w TM.
Przypadkowe również jest to że te osoby przyjęto do pracy w miesiąc po tym jak Dawid został szefem - cóż za cudowny zbieg okoliczności.
8
Zadowolony 2017-01-15 14:12:11
Witam,
a teraz coś na wesoło, proponuję oglądnąć wszystkim zainteresowanym kabaret KRÓL ZUS na Yoy Tube .
Proszę opanować technikę PEŁZANIA dokładnie tak jak robi to KRUS przed Królem ZUS . Tego niestety nie uczą nawet na UJ może to tym NIEZADOWOLONYM jakoś będzie mogło pomóc.
Ortopeda 2017-01-15 14:34:53
Co do techniki pełzania- lubiącym pełzać radzę pamiętajcie kupić nakolanniki i może pudełeczko wazeliny, bo nie wiadomo jak dalece będziecie musieli się poświęcić.
Zawsze trzeba zachować granicę dobrego smaku nawet w lizusowstwie.
To chore żeby ludzie tak się bali właściciela żeby siedzieli bez ruchu 10 godzin na zebraniu gdy ON przemawia i bali się nawet wyjść do toalety czy po szklankę wody.
To zwykłe upodlenie, gdyby nie to że każdy się boi może mielibyście szanse na lepsze traktowanie, ale skoro lubicie życie na kolanach....
4
Pracownik 2017-01-15 15:19:16
Czytam i nie wierzę. Asiu pracuje w firmie o wiele dluzej niz ty. Z moich obserwacji wiem, ze bylas jedyną osobą która potrafila odnowic pomocy drugiemu czlowiekowi, poniewaz nie masz tego w zakresie obowiązków. Rozumiem ale trzeba byc tez czlowiekiem. Odkad pracuje w TM nigdy nikt nigdy nie odmowił pomocy mi, ani ja nikomu, rowniez w zyciu prywatnym.
Zdecydowanie za krotko pracowalas żeby w taki sposob sie o firmie wypowiadac. sprobuj poprostu zrozumiec ze nie wywiazywalas sie poprawnie ze swoich obowiązków o czym swiadczy fakt ze teraz sprzatany jest balagan jakiego narobilas.
12
Ja 2017-01-15 21:30:47
Joanno z tego co sie orientuje mialas zostac zwolniona duzo wczesniej. Jednak dawano ci kolejne szanse liczac ze moze w koncu zaczniesz bardziej kompetentnie podchodzic do swoich obowiązków. Niestety nie potrafisz przyjac slow krytyki. Obecnemu pracodawcy bardzo współczuję. Bo z twoim podejściem i umiejętnościami pewnie zostaniesz zwolniona a wtedy bedziesz miec kolejna firmę do obsmarowania.
3
"mn" 2017-01-15 22:44:05
co za orientacja ?! ..jak u ślepego w kolorach....tylko wytłumacz comiesięczne wysokie premie ..... czy to takie "pańskie" podejście przed egzekucją ?!...określenie "śmieszny jesteś " to delikatność z mojej strony
2
mn 2017-01-15 22:46:25
tylko się nie przepracuj..sprzątając ten bałagan ..... uważaj aby ci żyłka pod czaszka nie pękła
4
Pracownik l 2017-01-16 00:13:27
Asiu kazdy dzial się na ciebie skarżył. Pelno pomyłek, wiec wybacz ale jednak nie bylas takim idealnym pracownikiem jak siebie opisujesz. Nikt z firmy Cie milo nie wspomina wiec to i te teoje wypowiedzi tu świadczą jakim jesteś czlowiekiem. A co do premii niewiesz jaka by byla gdybys sie jednak wziela do pracy
3
"mn" 2017-01-16 11:06:12
"każdy" to delikatnie mówiąc "nadużycie" .....nigdy nie padło określenie: "idealny" a wiec nie przeginaj .....a premia była wyższa od płacy zasadniczej a dotyczyła nie handlowca tylko pracownika biurowego a więc ...działo się to " na piękne oczy"??? a więc po co to ściemnianie
2
Pracownik 2017-01-16 14:32:27
Kazdy z ktorym mialas kontakt. Asiu to sa fakty.
Odnosnie premi to pracownicy biurowi rowniez nie mieli tulko placy zasadniczej. Premia zawsze byla uzalezniona od obrotu w danym okresie. Kolejny dowód na to ze jednak zdecydowanie za krotko pracowalas.
3
Belzebub 2017-01-17 18:31:51
Każdy dział się skarżył?Ciekawe chyba raczej na Gabi, która zawsze nie ma czasu.
Mam Was już na szczęście głęboko w poważaniu.
Idealny Tomasz nigdy nie robi błędów bo ten się nie myli, co nic nie robi.
Przeciętnie ma nieodpisanych około 150 maili.
Nie wie sam za co się zabrać, więc przeważnie idzie za ścianę do Ryby i po chamsku sobie pogadują w godzinach pracy.
Taka postawa jest tolerowana i premiowana i to wysoko.
Szkoda słów na TM ZAŁOGĘ banda dobieranych fachowców- według klucza im głupszy - tym lepszy.
Plajta też jest dla ludzi, ale co mnie to obchodzi.Bartuś uratuje Firmę, oczy mu już wyszły z orbit od myślenia jak tego dokonać i włosy do cna wypadły.To wielka ulga że już nie muszę słuchać bełkotu handlowców- fachowców.Ciekawe czemu Artur rzucił laptopem o ścianę i wyszedł?Też robił błędy?Też miał podły charakter?Jak to dobrze że cała reszta to same Anioły.
10
Ujawnienie 2017-01-17 19:23:54
Popatrz na wpis sympatycznej a odpowiedź znajdziesz . Dobrze że to wszystko zaczyna wychodzić na światło dzienne zawijanie pracownika w folie, rzucanie laptopami , chyba mniej godności odbierano ludziom w Auschwiz
2
tik tak 2017-01-17 19:34:32
ty panienko nie pracujesz teraz jesteś w internecie obrazie sfałszowanej doskonałości
Monolog wewnętrzny 2017-01-17 21:08:43
Teraz Tomek B.ma zespół na jaki zasłużył- stara panna z kotem - niechętna do roboty i zwalająca z nóg swoją powolnością - ma teraz studentkę do pomocy ale przyjdzie teraz sesja i mała już nie będzie czasu miała.
I ciekawe na kogo teraz Gabi zwali że nic jej się nie chce robić od razu i tylko będzie:
Ale Tomek, ja nie mam czasu, ja nie mogę, ale Tomek to wszystko przez nią, ale Tomek, ojej nie dam rady, nie mam czasu, ale Tomek ja nie wiem, chodź mi pomóż, Tomek ale co ja mam im odpisać ojej ja nie umiem, ale Tomek kot ma biegunkę i muszę mieć wolne na tydzień, ale jaja są .Co za zespół- sięgnie gwiazd!!!!!!!!
4
Neo 2017-01-17 21:31:39
Czyta się to wszystko jak dobry kryminał :-) tyle osób już zapisanych do subskrypcji :-) Mareczek widzę w formie - chyba każdy głupi wiedział, ze działa na szkodę firmy, oprócz zarządu. Teraz wszystko pomału wychodzi bo się ludzie wkurzyli i mówią jak jest. Tak to jest jak się szefowie pozwolą owinąć wokół palca. Bezdech też dobry Forrest Gump. Historia jak z filmu - przysięgam! Istny cyrk na kółkach.
22
Zainteresowany 2017-01-18 14:38:12
Witam.
Czy do TM beda przyjecia na produkcje?
5
Taktyka 2017-01-19 08:11:37
Schemat ten sam jak padają nie ciekawe informacje pojawia się wpis z szukającymi pracy w TM.
Musisz zadzwonić sam do siebie ha ha ha
2
Z ludźmi warto rozmawiać 2017-01-19 14:13:01
Sąd Najwyższy w uzasadnieniu wyroku z dnia 17 listopada 1999 r., sygn. akt I PKN 358/99, nawet ewentualne ustanie obowiązywania zakazu konkurencji dotyczy tylko zobowiązania, jakie przyjął na siebie pracownik w umowie o zakazie konkurencji po ustaniu stosunku pracy, a nie zobowiązania pracodawcy do wypłaty odszkodowania. Tym samym postanowienia dopuszczające jednostronne uprawnienie pracodawcy do zwolnienia się z obowiązku wypłaty odszkodowania oraz postanowienia rażąco naruszające równowagę stron w sposób krzywdzący dla słabszej strony stosunku pracy należy uznać za nieważne.
4
"nm" 2017-01-19 14:30:18
w przypadku dot. TM....zawyrokuje krakowski Sąd Pracy ....niebawem :)
7
Finał dyskusji 2017-01-20 08:20:17
I dobrze, Pracodawcy powinni sobie zdać sprawę , że współpracują z ludźmi a co za tym idzie wymagane jest należyte poszanowanie praw człowieka tzn godność, szacunek a reszta z tych dwóch wartości wynika.
Pracownicy mogą nie odpowiadać z różnych względów to prawo pracodawcy dobierać sobie pracowników według własnego uznania ale jego obowiązkiem jest zadbać aby były przestrzegane normy społeczne.
5
Bartolini 2017-01-21 17:20:15
Kiedy Bezdech w końcu złoży wypowiedzenie?
2
Koledzy 2017-01-21 17:30:15
W sumie to dobrze że Bezdech wywalił najbystrzejszą oraz najbardziej ambitną dziewczynę z działu, teraz już mu nikt niczego nie zorganizuje, nie poszuka nowych kontaktów.My - koledzy chętnie przytulimy jego parę tysięcy pensji.
Kto by nie chciał skoro on sam oddaje?
3
Księgowa 2017-01-21 18:25:57
Ciastek się chwalił ze kupił bilet taniej o 50 zł Ryan Air zamiast Lot, Szef był zachwycony a potem sam lekką ręka stracił klika tysięcy na odszkodowania za bezprawne zwolnienie i z tytułu zakazu konkurencji- Prezes na pewno to doceni:-)
2
Kadrowa 2017-01-21 18:30:47
Jasne- zapraszamy, kolega Bezdech będzie wylewać uszczelki od poniedziałku i chętnie nauczy nowe osoby - zainteresowane - praca jak marzenie:-).
Gabrysia zamawia dla wszystkich powitalne kotlety i wystrzyknie sobie trochę hialuronowego kwasku żeby ukryć wiek.Siedzi teraz z małolatą to tym bardziej widać kontraścik.
2
Kunegunda 2017-01-21 19:45:52
Bałagan to jest dopiero teraz, a leniwa Gabi ma przynajmniej nowy pretekst, żeby unikać ciężkiej pracy jak ściąganie "wdt"- nigdy nie miała ich na czas, a to pieniądze firmy zamrożone lub stracone.Można zganiać na byłych pracowników, ale nie przez następny rok....trzeba spojrzeć prawdzie w oczy że jest marną pracownicą a ze Maciek za nią stoi....to już calkiem inna sprawa
1
Glos 2017-01-21 20:00:17
To jak to jest z tymi zakazami konkurencji i zerwaniem umowy ? Ktoś już coś konkretnego poczynił i mógłby się podzielić informacja ?
2
Radca 2017-01-21 20:10:30
Oczywiście - jeżeli ktoś narusza Twoje prawa- idziesz do Sądu, jeżeli nie wypłacono Ci pieniędzy z tytułu umowy u zakazie konkurencji- idziesz do Sądu, jeżeli źle Cię traktują - mówisz o tym głośno.
Pracodawca nie jest tak bezkarny jakim chciał być, a Prezes jest całkiem bezbronny bo w ciemno podpisze skrótem"Pała"wszystko co mu dadzą jego oddani swym interesom Prokurenci.W końcu sporo muszą Go jeszcze złoić żeby wybudować sobie domy i utrzymać dzieci chmarę jak u Rybki, i żonkę bez pracy....
3
Nick 2017-01-22 01:20:51
Jedna rzecz moi mili z Asią na czele. Skoro TM tak Wam się źle kojarzy, gardzicie tą firmą bo jest dramatyczna w każdym aspekcie, macie z nią tylko negatywne wspomnienia dlaczego dzień w dzień komentujecie jej sytuację na tym portalu? Nie potraficie bez tego żyć, nie potraficie przetrwać dnia bez TM Technologie? Skoro jak Asia twierdzi znalazła cudowną pracę, gdzie jest doceniana a jej nieziemskie kwalifikacje są w końcu wykorzystywane dlaczego dzień w dzień powraca do sytuacji w TM? Moi mili, idźcie dalej, znajdźcie szczęście w innymi miejscu a epizod z TM Technologie puśćcie w niepamięć skoro był taki dramatyczny. Jak to jest, że Waszym zdaniem kadra jest "pożal się Boże" a firma cały czas rośne, inwestuje i zwiększa kadrę?

To jest najwyższy poziom tchórzostwa wymieniać kogoś z imienia na tym portal samym pozostając anonimowym.

Twoją Asiu i Tobie podobnym postawę skomentuję cytatem pana Carnegie:
"Nawet największa umiejętność przynosi niewielką korzyść, jeśli nie towarzyszy jej honor."
1
Blabla 2017-01-22 07:02:27
Honor?A tY WIESZ CO TO ZNACZY?
Nie sądzę.
Pewnych rzeczy nie można puścić w niepamięć, choćby po to by nie traktowano tak kolejnych osób.
2
Blabla 2017-01-22 07:03:21
Honor?A tY WIESZ CO TO ZNACZY?
Nie sądzę.
Pewnych rzeczy nie można puścić w niepamięć, choćby po to by nie traktowano tak kolejnych osób.
2
Stefan Burczymucha 2017-01-22 07:19:22
Dlaczego szydzisz z kwalifikacji kogoś innego?
To oczywiste że znając biegle rosyjski i angielski była dla was silną konkurencją, skoro sam szef działu ledwo duka po angieslku- posibul, bul, bul, bul.
Ciekawe czy ty bys zapomniał gdyby tobie napisano po dwóch blisko latach że nic nie robiłeś?
Swoją drogą - refleks i czujność Kadry na szostkę, skoro dwa lata nie wiedzieli że ktoś u nich w dziale nic nie robi- buahhaha
3
Gr.Gozno 2017-01-22 07:35:03
I co Biedronkę wywaliliście?Za to że sam całe targi w Niemczech zorganizował?
Jesteście nie dość że bezwzględni to i bezmyślni.
Bartuś i Tomuś powinni tylko dilować odżywkami na siłownię, a Ciastuś nosić paczki z a nimi, to tyle w temacie, a Prezes jak zwykle na nic nie reaguje, pewnie znów uwierzył że nie było gorszego pracownika niż Michal B.
3
Hiena 2017-01-22 07:41:35
Tak Prezes spokojnie czeka aż mu firmę rozniosą w drobne szczątki, nie ma nic gorszego niż dać wolną rękę takim ludziom jak on to zrobił.
Zaczęło się od śmierci Dorotki, gdyby nie to tragiczne wydarzenie Ci dwaj Panowie nigdy nie zostali by prokurentami.
3
ogłoszenie 2017-01-22 08:28:48
Dziś wysyłki eksportowe odwołane- kot ma biegunkę!!!!!!
1
Prawda 2017-01-22 12:23:36
Piszesz co jest tchorzostwem samemu robiąc identycznie ? Nie widać podpisu a tylko wywód nikomu nie przydatny.....typowe ?
2
Neptun 2017-01-22 12:31:11
Ja stawiam że to była Ryba.
Nie śpi po nocach i zawsze pisze o tak późnej porze.
1
Prawda 2017-01-22 12:50:36
Co to jest ta Ryba która już któryś raz się pojawia ?
kuleczka 2017-01-22 15:45:09
To nazwa własna jednego z dyrektorków.
haha 2017-01-22 20:16:23
a wyrok ogłosi sędzia Anna Maria Wesołowska...
Zostaw swoją opinię o TM TECHNOLOGIE - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TM TECHNOLOGIE