brak logo

Hydrapres SA

Solec Kujawski

Opinie o Hydrapres SA

Pracownik 2015-09-25 07:45
Zapraszam cie na tłocznie, zobaczysz jakie tam są zarobki, a jakie wspaniałe podejście brygadzistów, a "miła atmosfera" tam czegoś takiego nie ma.
tłocznik 2015-09-28 22:41
no to jak Megi? zaryzykujesz karierę na tłoczni?
michał 2015-10-07 21:43
no w końcu porządny prezes, wreszcie skończy się kolesiostwo, nowy prezes zna się na robocie
1
Pracownik 2015-10-09 00:47
Teraz kolesiostwo to się dopiero zacznie, teraz ci co naprawdę pracują dostaną po plecach a najlepsi będą ci co tylko w gębach mocni.
Megi 2015-10-16 18:21
Pracowałam na różnych stanowiskach, również na prasach i było nieźle.
Nie wiem skąd Twoja (tłocznik) zła opinia ?
Pracować trzeba wszędzie a nie tylko narzekać.
tłocznik 2015-10-20 21:32
Megi, co Yy za głupoty piszesz? Według Ciebie my na tłoczni nie pracujemy? A jak oceniasz Waszą pracę? Skoro prawie każdy detal przechodzi przez Wasze "dobrze" pracujące ręce to skąd się biorą reklamacje?
3
do Megi 2015-10-25 10:54
My na prasach mamy o wiele więcej obowiązków niż na sortowaniu ! Co wy macie do roboty ? przepakowanie i oglądanie detali które i tak wysyłacie z wadami ? Macie dużo luzu, nikt nad wami nie stoi, u nas cały czas K nas goni do pracy a do tego walczymy z kontrolą która w ogóle się nie zna i zmienia zdanie raz dobre za chwilę niedobre !
sd 2015-10-28 09:20
Poszukuję ustawiaczy pras na b.dobrych warunkach. Jeżeli ktoś preferuje ustawiaczprasy@o2.pl
do sd 2015-10-28 21:51
u nas sami wysoko wykwalifikowani ustawiacze, nie stać Cię na nich
do bezrobotny 2015-11-04 21:10
atmosfera rzeczywiście jest bardzo przyjemna, wszyscy sobie wzajemnie pomagają, pracowałam w wielu firmach ale jeszcze nigdzie nie było mi tak dobrze
Kosiarz 2015-11-07 19:56
Na jakim stanowisku pracujesz ???
Alojzy 2015-11-13 22:34
Jak wprowadzą normy to skończy się "niby praca" koleżankom na sortowaniu. Ten dział w firmie to wielka fikcja i żenada. Wystarczy popatrzeć przez chwilę co one tam robią to można nieźle się ubawić. Ciekawe dlaczego nikt nie reaguje. Na prasach nas ciągle gonią ale dzięki normom wyeliminują tych co się opieprzają i uważają się za dobrych pracowników.
2
Pracownik 2015-11-14 20:35
Daj sobie spokój sortowanie, magazyn i narzędziownia jak znam ten zakład norm pewnie nie będą mieli, tam ludzie są zgrani i dobrze kombinują (mają dobrą gatkę).
Normy będą tylko na tłoczni bo tam jest za duży "syf", każdy gra do własnej bramki kopiąc doły pod resztą (do celu po trupach), ośmieszanie jeden drugiego oraz siebie na wzajem. Są trzy ekipy w dwóch są porządni brygadziści i tam praca idzie bez problemu, za to na trzeciej jest dwóch takich co robią właśnie najgorszy syf (o jednym już mowa na forum była), a kierownictwo tego nie dostrzega. Normy uderzą tylko w tych co naprawdę pracują, tylko że oni prędzej czy później pójdą do innych firm pracować, a HYDRAPRES pójdzie na dno.
HPS 2015-11-16 21:18
kiedyś było dużo fajniej
Misia 2015-11-19 20:58
Ja tak jak Alojzy nie obawiam się norm, uważam że pracuję solidnie to krzywda mi się nie stanie. Zgadzam się co do brygadzistów na jednej zmianie tłoczni. Atmosfera tam jest nieciekawa przez łysego ! Kiedyś byłam świadkiem jak dostał niezły opieprz od kierownika i przez pewien czas poprawiło mu się zachowanie. Temat działu sortowania chyba się wyczerpał i nie ma sensu go ciągnąć - ŻENADA !
1
ble ble 2015-11-29 09:19
Oj chyba ktoś jest zazdrosny, że tak opisuje sortownie ;) DZIECINADA..
Zapraszamy na sortownie na cały tydzień po 12h to wtedy możemy sobie pogadać kto ma luzy a kto nie..nie rozumiem ludzi którzy tak opisują sortownie a tak naprawdę nic o tym nie wiedzą..Gdyby na prasach nie robili takich bubli to by nie było sortowni ;)
Przychodzą reklamacje? Szkoda tylko, że na zebraniach jest mowa o prasach a o sortowni raz na ruski rok ;) proszę się zająć swoją pracą a nie tym co kto robi i wypisywaniem bzdur na internecie ;)
POZDRAWIAM SERDECZNIE ;)
1
ola 2015-12-08 14:39
ciekawe czy coś na święta sypną
nowyrok 2015-12-31 10:00
ciekawe czy na nowy rok cos sie zmieni . mam na mysli tlocznie bo poki co to zenada jakas
Kosiarz 2016-01-01 14:23
Co masz na myśli???
Kosiarz 2016-01-01 14:27
Co masz na myśli ??
Pracownik 2016-01-02 22:11
Nie pytaj o coś czego niema :-)
xyz 2016-01-05 22:28
kilka negatywnych opinii i zaraz tyle pytań o pracę i słodzenia, czyżby jakieś premie za słodzenie były? jeżeli tak to dajcie znać ja się na tym świetnie znam :)
do Midas 2016-01-12 22:28
zadzwoń, zapytaj, ja tak zrobiłem i mam teraz świetną pracę, sortuję detale z innymi dziewczynami, atmosfera super, kasa też się zgadza, POLECAM
Gruby 2016-01-13 03:57
SORTOWNIA JEST OK (3-BRYGADZISTKI--PRZYPADEK REDAKTORA SA) RESZA DO BANI...
POZDARWIAM MIŁO I SERDECZNIE WASZ WIELBICIEL RAMP-PAPAM ZAPRASZAM CHĘTNYCH DO PRACY HO FIRMY PŁACĄ 500 STÓW NA RĘKE HHII
Prei$ 2016-01-14 08:47
Na tym stanowisku na start 1700 chyba że masz płynny angielski i jakiekolwiek pojęcie o automotive albo o handlu, wtedy możesz negocjować więcej.
karierowicz 2016-01-21 22:25
jaki awans? chyba z dyrektora na prezesunia
nowa 2016-02-04 22:53
to jest fantastyczna firma, zatrudniłam się tam niedawno i nigdzie nie dostałam tak dobrych warunków, szczerze polecem
"crash" 2016-02-06 22:53
Jedyna rzecz dla której warto pracować na tłoczni to "crash" im więcej tym bardziej cię doceniają.
Misia 2016-02-13 00:16
Specjalistą od "Crashy" był ten co podobno już nie wróci do firmy. Przynajmniej atmosfera się poprawia.
Papranina 2016-02-15 18:55
Przepraszam, w którą stronę poprawia się atmosfera.
Bo moim zdaniem każdy jeden pracownik pogarsza tam atmosferę swoim zachowaniem.
Tłocznia - zastanówcie się nad sobą i ogarnijcie się trochę.
1
Misia 2016-02-18 21:03
Każdy pracownik pogarsza atmosferę ? Skąd się wzięłaś-wzięłaś ? Chyba pracujesz na sortowaniu albo w budowie maszyn. Ja nie narzekam bo u nas jest fajnie, wesoło a pracować trzeba wszędzie. Tylko jedna zmiana miała problem z brygadzistą ale już się zmieniło.
nowa 2016-02-21 21:53
O co ci chodzi ? Ja pracuję dość krótko ale jestem zadowolona jak do tej pory. W innych firmach są opóźnienia z wypłatami i nie proszą aby dłużej zostać w pracy jak jest potrzeba tylko jest to oczywiste że zostajesz albo wylatujesz !
Kosiarz 2016-02-28 20:44
To prawda, a dziewczyny moim zdaniem nie powinny się udzielać bo to one psują atmosferę swoim "ja", zresztą jaką pracę wykonujecie zgrzewanie, nitowanie, tulejeczki i ciągłe marudzenie.
Misia 2016-03-01 21:32
Kosiarz jesteś taki mądry to wykaż się na zgrzewaniu czy nitowaniu ! Wiem zaraz powiesz, że dziewczyny mają lepiej bo nie muszą przezbrajać maszyn itd. A tak w ogóle to co masz do dziewczyn ? Atmosfera zależy od każdego pracownika. Wyraziłam swoją opinię która nie podoba ci się pewnie przez stratę kolegi o którym była mowa.
walu 2016-03-11 22:58
kolega wróci, mówię Wam, gdzie mu będzie tak dobrze?
gringo 2016-04-05 23:01
Na szczęście już tam nie pracuję. Pracownicy w porządku, niestety kierownictwo jak i ponad połowa biurowca do bani. Mam tam znajomych pracujących do dzisiaj. Podobno były jakieś podwyżki.
Atmosfera między pracownikami OK, reszta do bani. Praca również.
Kierownictwo bardzo wulgarne.
5
nowy 2016-08-01 05:05
Witam mam pytanie co do waszej firmy jakie są tam zarobki tzn produkcja bądź magazyn i czy potrzebują wogole mężczyzn ? I jaka atmosfera z góry dzieki
3
www 2016-08-15 22:04
Znowu zrobili ankietę z której wyniknie że wszyscy są zadowoleni z pracy w tym zakładzie.
1
PC 2017-01-05 02:40
Chyba piachem w oczy.
waldek 2017-05-14 22:50
to my zapindalamy za grosze a zarząd wypłacił sobie w 2016 prawie 290 tysięcy? ile osób jest w tym zarządzie, co my im zawdzięczamy????? do tego rada nadzorcza prawie 260 tysięcy, to jest ponad pół miliona złotych, za co??????
5
Piotr C. 2017-05-15 10:31
Szanowny Panie,

Nie będę się Panu tłumaczył z tego co robię bo zawsze ludziom się wydaje, że na innym stanowisku wszyscy leżą i nic nie robią :-) Szanujmy na wzajem swoją pracę i wkład w firmę. Niemniej: zarząd odpowiada za całą firmę i to całym swoim majątkiem, odpowiada na przykład za to żeby co miesiąc miał Pan wypłatę na czas. Rada Nadzorcza to przedstawiciele właścicieli czyli w naszym przypadku ludzi, którzy wyłożyli kilkanaście milionów aby ta firma mogła istnieć.

pozdrawiam,
Piotr Ciarka
3
KURICUMAT 2017-07-13 19:57
wypłata na czas :) :) to chyba żart z ta wypłatą na na czas :) :) :) :) :) szkoda gadać
1
nikt wielki 2017-07-15 08:57
To nie jest ta firma z Solca- pomyłka. Proszę administratora o usuniecie opinii która dotyczy firmy podobnej .
Przyjaciel 2017-07-18 17:59
Panie Piotrze. Nikt nie oczekuje od Pana tłumaczenia się z wydawania firmowej kasy. Ma Pan do tego prawo wynikające z pełnionego stanowiska. Wiele razy zastanawiałem się czy aby na pewno jest ono właściwe i myślę że wielu by się tu pod tym podpisało. To jednak musi osądzić zarząd. To jak i pozwalanie na pracę w tej firmie złodziejom których z własnego honoru nazwisk nie umieszczę. Są oni jednak na szczeblach koleżeńskich z Panem więc pewnie wobec tej sytuacji mają u Pana względy. Wstyd. Hańba. Mam tu też na myśli dwóch magazynierów dla których przecież jak to zwykle bywa przykład płynął z góry przez co zostali usunięci i nie zamierzam ich tu bronić ale zastanawiam się kiedy przyjdzie czas na tych z góry?
Tych od kolorowych odpadów Panie Piotrze. Podpowiadam bo może sam by się Pan nie domyślił. Pozdrawiam serdecznie. Przyjaciel
19
........ 2017-08-02 12:43
Zarobki w tym zakładzie to poniżej zera
Przyjaciel 2017-08-06 22:28
Panie Piotrze. Czy widział Pan skalę łapek w górę wpisu który tu zamieściłem? Wie Pan co to znaczy. 11 polubień to tyle samo ludzi uważających to samo co ja. To prawie połowa fizycznych pracowników firmy którą Pan zarządza. Nie wstyd Panu??? To o czymś świadczy a nie przystoi przecież komuś kto głosi słowo Boże. Może pora zacząć coś wreszcie z tym robić nim straci Pan całkiem szacunek u ludzi. Kto jest dla Pana ważniejszy? Garstka użytecznych złodziei czy rzetelni ludzie pracujący na Pana i firmę? To ostatni mój wpis. Pozdrawiam serdecznie. Przyjaciel.
10
Jezus 2017-08-08 17:26
I tak ze starych pracowników na produkcji mało kto robi sami młodzi a oni pójdą gdzie indziej jak tylko coś lepszego znajdą
2
Operator 2017-08-11 21:04
Hmmm... Firma od jakiegoś czasu idzie w dół... Ciężko się pracuje, ponieważ ludzie nie czują tematu. Ciągle dostajemy narzędzia które nie są dopracowane. Teraz to można powiedzieć, że w narzędziowni i na maszynach to warsztaty szkolne. Prawdzi fachowcy odeszli. Zostali nieliczni którzy się nadają... ale i oni odejdą (emerytury lub inne poważne firmy które lepiej potrafią docenić dobrego pracownika). Jak upadnie narzędziownia, to upadnie tłocznia. Wiem, że co najmniej dwóch dobrych narzędziowców i jeden na maszynie zastanawia się nad zmianą roboty. Wszyscy mamy żal, że sprawa złomu została zamieciona pod dywan. Osoba która pociągała za sznurki pracuje i ma się dobrze. To jest niesprawiedliwe. Osobiście jak wyprostuję sprawy rodzinne to też sie zwolnię. Pozatym uważam, że prezes to człowiek który reprezentuje firmę i zdobywa kolejne kontrakty dla firmy. Powinien się na tym skupić a nie lata po prasach i patrzy nam na ręce. To jest śmieszne. Od tego ma kierowników! i ich za to powinien rozliczać. Robi z siebie tylko pajaca.
5
Error 2017-08-12 00:07
Jeśli mogę to przyłączę się do dyskusji i zadam pytanie panu prezesowi na temat nowego systemu premiowania za wydajność.
Młodzi pracownicy jak i kobiety których pojęcie na temat tłoczenia ogranicza się tylko do znajomości klawiszy start i stop którzy przechodzą tylko z produkcji na produkcję będą mieli większą wydajność od pracowników którzy nieraz całe zmiany walczą z uruchomieniem opornego narzędzia.
Nie wiem jak uwarzą reszta pracowników, ale dla mnie jest to troszkę niesprawiedliwe.
Pracowałem w wielu firmach i tam stawiano raczej na wiedzę i fachowość pracowników, a tutaj stawiamy na ludzi którzy cały dzień siedzą na krzesełkach i cichaczem bawią się telefonami.
5
Przyjaciel 2017-08-12 22:52
Dziękuje za ciągle rosnącą skale łapek. Panie Piotrze. Nie włączy się Pan do rozmowy? O zbyt małą kasę chodzi? Czy może kolegów Panu żal co? Michał i Krzysztof sobie poradzą. Narzędziownia i Handlowy nie padnie. Niech Pan się nie boi o nich a zacznie powoli o siebie. Co się z Panem dzieje? Przerosła Pana chyba ta funkcja prezesa. Tak chętnie Pan pisze że zarząd to, zarząd tamto a w temacie złodziei cisza. No w sumie. Gdzie Pan znajdzie lepszych w gębie fachowców. Szkoda mojej energii. Pozdrawiam wszystkich którzy podpisali się pod moim wpisem łapką w górę i do usłyszenia kiedyś. Przyjaciel.
6
Zostaw swoją opinię o Hydrapres SA - Solec Kujawski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hydrapres SA