brak logo

its michalczewski

Warszawa

Opinie o its michalczewski

Hehe? 2016-02-01 22:08
Z dnia na dzień? Od 10 lat wiadomo na ile ten kontrakt był i wiadomo było, że jak się skończy, to przecież kierowcy zostaną zwolnieni? Skoro nie ma autobusów, to co Twoim zdaniem mieliby robić? I tak część ma szczęście, że zostało te 30 brygad i może pracować dalej.
Walduś 2016-03-10 18:27
czytam i czytam, fakt jest taki ze jest totalny chaos w oddziale, nikt tam nie żądzi. Nawet nie ma do kogo iść po radę, psełdo kierownik wogóle nie pomorze, nowy dyrektor kosmita..
PAnie Adamie .... Przyjedź i napraw ten chaos ..
2
bfbfbfbf 2016-03-15 22:25

Kierowca kat. C +E/ Fulda
Zadania:
klasyczne jazdy samochodem ciężarowym typu SCANIA 40 Ton,
jazdy w odległości do 200 km od siedziby
obsługa wózka widłowego ( kurs na wózek można zrobić bezpośrednio w firmie),
obsługa od 1 - 4 klientów w ciągu tury,
rozładowanie i przewiezienie towarów do magazynu klienta/ pomieszczenia sprzedażowego,
zebranie i załadowanie skrzyń z pustymi butelkami, zliczenie skrzyń i butelek oraz wypełnienie potwierdzeń odbioru dostawy
Wymagania:
Prawo jazdy kat. C, E z kodem 95
Komunikatywna znajomość języka niemieckiego
Oferujemy:
umowa o prace na czas nieokreślony bezpośrednio u pracodawcy niemieckiego,
ubezpieczenie oraz wszystkie inne dodatki socjalne,
okres wdrażania wynosi od 2 do 4 tygodni, w tym czasie pracownik jeździ, jako drugi kierowca i uczy się/ pomaga. Wynagrodzenie w okresie wdrażania się to 8,50 Euro/h, nadgodziny zostają wypłacane w tym czasie z 25% dodatkiem.
po tym okresie wynagrodzenie wynosi od 2500 do 3500 Euro Brutto na miesiąc,
dodatki świąteczne 2% rocznego wynagrodzenia brutto,
dodatki urlopowe dla pracowników powyżej 30 roku życia 562 Euro/ poniżej 30 roku życia 521 Euro
premia za bezszkodową jazdę 500 Euro/rok
premia za pracę bez zwolnień lekarskich (do 4 dni) max. 500 Euro/rok
premia za ekonomiczną jazdę,
udział w szkoleniach i treningach,
praca na zmianach dziennych zaczynających się miedzy 3.00 a 7.00 rano, w zależności od tury. Powrót między 12.00 a 17.00 po południu.
1
Matti 2016-03-29 15:48
Jeśli chodzi o tabor w Radomiu to trochę się poprawiło, bo wszystkie Many zostały wycofane. Teraz najstarszy tabor to Solarki z 2008 r. Jest też kilka Solarisów CNG z 2014 r.
Matti 2016-03-29 15:55
Rzeczywiście w Warszawie stracili spory kontrakt ale w Radomiu też kroją się redukcje bo od 1 Marca stracili linie 3, 8, 13 i częściowo 26. Ale pocieszające jest to że na Jesieni wchodzi nowy przewoźnik na te linie który na bank będzie szukał kierowców.
on 2016-04-05 12:42
Witam pracowałem u michalczewskiego we wrocławiu jako kierowca powiem tak na rozmowie mówią inaczej a w praktyce wychodzi inaczej to co mówią na rozmowie to nie ma co wierzyć za szkode autobusu pokrywasz ty ze swojej wypałaty czasy są nie realne,ponieważ musisz pilnować spalania bo są normy,a wiadomo że są korki we wrocławiu,premie na pewno nie są takie jak mówią,ogółem czy kierowca czy mechanik czy pracownik stacji każdy zarabia tam śmieszne pieniądze,a ile jest takich co się podlizują i chodzą na skargi.Dlatego jeśli ktoś chce przyjść to kokosów nie zarobi napewno
11
Mega Alojzy 2016-04-27 21:55
Czy to prawda, ze we Wrocławiu dostali kary od MPK za brak wyjazdu autobusami z zajezdni, bo zamarzło im paliwo w zbiornikach tej zimy?
abu 2016-04-28 14:58
bzdury
kierowca autobusu 2016-04-28 21:26
Kary były ale nie za paliwo, tylko za brak obsad. Nie było komu jeździć i parę brygady nie wyjechało.
1
Mega Alojzy 2016-04-29 20:50
Tak myślałem, w sieci ludzie piszą dużo bzdór.. tak pytam bo nie wiem czy iść na kierowcę do tej firmy. Jedni mowią że premie male inni, że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w oddziale i nie ma do kogo isc z problemem.. podobno nikt nie panuje nad paliwem..?
kierowca autobusu 2016-05-09 23:05
Niezależnie czy we Wrocławiu zatrudnia doświadczonego czy mniej doświadczonego kierowcę, to dostanie on 18,50 brutto na start, plus premia uznaniowa.
Alfred Kolanko 2016-05-14 09:52
A premia uznaniowa to ile wynosi ? 5 10 15 30 40 %?
kierowca autobusu 2016-05-14 17:28
Ok. 15-20 %
Kajtek 2016-05-17 15:21
a zo z warszawa ? Ktoś wie ? będą jeździli czy już definitywnie przegrali przetarg, czytałem ze KIO odrzuciło dwukrotnie sprzeciw i uznali Mobilisa.
Podobno z warszawy zwalniają kierowców !!
allach 2016-06-15 11:17
Czytałem ,że MPK wali spore kary na Michalczewskiego.. trochę to dziwne rozumiem, że za telefon przy uchu kierowcy - kara słuszna, ale żeby za spóźnienie wynikające z korków w mieście ..to obłuda..
kierowca autobusu 2016-06-20 00:59
Za telefon jest 15000zł, co do spóźnienienia to nie mam pojęcia, ale lepiej się spóźnić niż zrobić jakąś głupotę na drodze.
Czechu 2016-06-30 11:56
W całej Warszawie szukają kierowcow. ja dzwonilem do LKK umowa o prace jest, placą normalnie, ide z papierami dzisiaj. NIe ma co narzekac trzeba zapier...
Dr Alban 2016-07-04 09:35
Kto szuka do pracy w Warszawie Michalczewski ? Przecież przegrali przetarg z Mobilisem? W ogóle im się już nie układa w transporcie, w Radomiu wieloletni przetarg wygrały z Michalczewskim , Dolnośląskie Linie Autobusowe z Wrocławia..
No cóż.. za krzywdę ludzi maja to co teraz ..zostają z niczym, do Wrocławia prawie dokładają , lub są na zero.
5
kiero 2016-07-23 03:14
Raz ty to chyba jesteś pojebutany albo może z biura its?
Riki tiki 2016-08-11 12:41
ZTM tej firmy nie chciał w stolicy bo delikatnie mówiąc zanizala standardy obowiązujące tutaj. Na Ukrainie albo Kazachstanie by się odnaleźli.
2
hehe 2016-08-12 11:34
Tu nie ma znaczenia czego chciał ZTM. Liczyły się pieniądze. Dał wyższą stawkę, to przegrał. Wygrał jednak drugi przetarg i jeżeli odwołania niczego nie zmienią, to za jakieś pół roku znowu ujrzymy w Warszawie autobusy Michalczewskiego.
1
Ojciec Pio 2016-09-10 11:38
Czy to prawda że Michalczewski wygrał jakiś przetarg w Warszawie, na 50 dwunastek, i mają zaczynać od lutego?
Kierowca z ITS 2016-09-13 10:51
Jak nie ma podpisanej umowy z ZTM, to znaczy, że jeszcze nic nie wygrał.
1
Pamela A. 2016-09-13 16:32
ale Wrocławskie MPK wykorzystuje Michalczewskiego, że aż strach. ITS ciągle płaci kary i to sromotne. Ciekawe czy Pani Prezes już odeszła od zmysłów ? Podobno już nerwowo nie wytrzymują i całą winę zrzucają na pracowników.
4
LOLO 2016-09-19 14:16
I DOBRZE TAK MŁODEJ PANI PREZES ZA TO JAK TRAKTOWAŁA PRACOWNIKÓW W WARSZAWIE TO TERAZ WROCŁAW JEJ DZIĘKUJE I OBY TAK DALEJ
4
Kiero 2016-09-28 19:43
podobno ma codzienne obstrukcje i jeszcze nawet bardziej schudła i boki jej się zapadły.
5
kiero 2016-10-15 20:28
kiepska, we Wrocławiu nie zarabiają !!
2
LOLO 2016-10-17 14:43
ORLIK A CO TY ICH TAK BRONISZ WYCHODZĄ NA ZERO A TO CHYBA NIE JEST ZAROBEK NIE
1
Ul 2016-10-19 21:20
No w tym momenci praca jest w porzadku i nie ma na co narzekać
1
Robo 2016-11-26 17:02
Jak jest z pracą u Michalczewskiego we Wrocławiu. Czy każdy ma swój autobus czy codziennie jezdzi innym. To samo tyczy tras. Czy są raczej stałe , czy jest grafik i co miesięczny objazd po wszystkich liniach które obsługuje Michalczewski. Czy jest blisko bazy hotel pracowniczy?
meloman 2016-11-28 17:34
a skąd, przeważnie każdy jeździ czym popadnie, a grafiki są z wyprzedzeniem 2-3 dniowym. MPK ciągle wali kary na Michalczewskich.
jakimc 2016-12-02 21:01
@meloman ale ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wóz na początku skaczesz póki się coś nie zwolni. Czekasz po prostu w kolejce na wóz. Co do grafików - umowa o pracę dostajesz miesięczny i wtedy sprawdzasz tylko z dziennym czy się zgadza bo mpk potrafi co jakoś czas wysłać zmianę w rozkładach. umowa zlecenie - wyprzedzenie 2-4 dni. Hotel pracowniczy na zajezdni jest. Co do linii - najlepiej znać cały pakiet. Jednak jak jeździsz na solo musisz znać linie, po których jeździ solo.
2
max kolanko 2017-01-09 17:10
ciekawe czy Michalczewski starci koncesje na sprzedaż paliwa na zewnątrz. wchodzi nowe prawo po 16 stycznia.
okiem obserwatora 2017-01-09 23:30
Ta firma to obecnie etatowy skarżypyta. Już od kilku lat spektakularnie przegrywają przetargi, po czy w nieskończoność skarżą wszystkich po kolei do KIO, gdzie znowu przegrywają. Zarzucają konkurentom wszystko co możliwe, a na koniec końców sztab ludzi z tej firmy wychodzi ze spuszczonymi głowami, bo orzeczenia są sprzeczne z ich abstrakcyjnymi założeniami. Zamiast rzetelnie przygotować się do przetargu potrafią tylko przeciągać w nieskończoność postępowania. Dziś znowu przegrali przetarg ZTM w Warszawie, więc pewnie znowu będą wymyślać cuda przed KIO i walczyć, wydawać pieniądze na bezpodstawne odwołania. I co, myślicie że przy tak zaabsorbowanej jaźni są pieniądze i jest czas na myślenie o pracownikach? - równia pochyła, kierunek do dołu. Mocno zastanówcie się czy podejmować tam pracę, bo obserwując ich obecne działania to niczego dobrego tej firmie nie można wróżyć. Pożegnali się z Warszawą, tracą w macierzystym Radomiu, kiepsko radzą sobie we Wrocławiu. Coś dodać, coś ująć?
4
polegli przed KIO 2017-01-09 23:35
Niestety, nie ujrzycie, he he je :)
2
he he he 2017-01-09 23:38
nic nie wygrał - znowu przegrał
2
Kierowca z Breslau 2017-01-25 11:06
Ja tam ich nie bronie ale za darmo też nikt nie będzie jeździł. Fakt, faktem z Grodziskiem kilka miesięcy walczyli i guzik z tego mają. Firma to nie instytucja charytatywna. to trzeba policzyć i dać normalną stawkę, jeżeli chce się mieć sprawny tabor i jak najmniejszą rotację pracowników.
We Wrocławiu słychać, że MPK chce im przekazać kolejne linie.
taka tradycja 2017-02-27 22:50
Tym razem przegrali w Warszawie w starciu z Europa Expresss. Kiedy odwołanie Michalczewskiego do KIO?
1
news 2017-04-06 09:39
Nowość: ZTM odrzucił ofertę EEC, na drugim miejscu byli egzekwo ITS i Mobilis. Wybrano Mobilisa.
1
max kolonko 2017-04-14 19:48
Pewnie ani Prezes już z nerwów zjadła wszystkie pazury..
3
j. 2017-05-17 22:30
podjazd do stanowisk z ON zupełnie sie rozpłynal pod wplywem cięzkich autobusów, nawierzchnia poprostu 'plywa' a michalczewski nic z tym nie robi, stacja calodobowa a na zmianie JEDNA osoba - niezgodnie z kodeksem pracy !! cud ze jeszcze PIP sie nie przyczepiła.sprzedawcy na stacji o CNG nie maja zielonego pojecia i tylko caly czas na papierosy chodza!
Kunta Kinte 2017-05-19 20:56
Ciekawe czy maja uprawnienie do tankowania CNG.. jeżeli nie to kara nawet 50 tyś
1
Tadek Nowak 2017-05-23 07:58
Dlatego teraz dobrze jest podnieść autobus, bo można zawadzić spodem o te nierówności ale fakt, faktem ta nawierzchnia nadaje się tylko do remontu.

Z tego co mi wiadomo, to w Warszawie też na nocnej zmianie robi jedna osoba i nikt się o to nie czepia.
Więc na jakiej podstawie twierdzisz, że to nie zgodne z kodeksem pracy???
cng 2017-05-28 21:50
o cng mamy pojęcie bo wszyscy byliśmy na szkoleniu :) a co się z tym wiąże, i tu mogę Pana bardzo zaskoczyć, posiadamy uprawnienia! i to WSZYSCY! niewiarygodne prawda?:) nie wiem z kim Pan rozmawiał, w sumie współczuje, bo nasi klienci, nawet Ci najtrudniejsi otrzymają zawsze fachową pomoc ;). co do papierosów, nigdzie nie ma przepisu o kategorycznym zakazie palenia papierosów w pracy, to jest indywidualne podejścia szefostwa a jak się pracuje w ciekawym miejscu, fajnymi ludźmi i atmosfera dopisuje to nie wiem w czym widzi Pan problem? może Pan z okna widzi i nie może? przykre, a jeśli Pan nie pali to gratuluje! tak trzymać! Nie rozumiem tylko skąd te złośliwe komentarze. Pozdrawiam
1
Tadek Nowak 2017-06-09 00:17
Jak z budową hali naprawczej oraz myjni we Wrocławiu? Będzie czy nie będzie?
1
Kunta Kinte 2017-06-15 19:40
szkolenie to nie wszystko, potrzeba egzaminu z TDT inaczej kara 50 tyś.
A ciekawe ile zapłacili za ścięcie kilkudziesięciu drzew. Mówią, że ok 100 tyś..

listę uprawnionych w TDT... na stronie oficjalnie można sprawdzić... inaczej kara
xyz 2017-06-26 11:49
cieszta się i róbta swoje a zbytnio się nie przemęczajta zgodnie z filozofką "jaka płaca taka praca"
1
kierowca MPK 2017-06-29 20:08
Jaka Hala ?!! Oni groszem nie śmierdzą ... kierownik pracuje 12h i dostaje 2700 netto .. kpina na Wrocławskie zarobki to nędza. Oni żyją realiami Polski B skąd pochodzą zresztą.
1
Tadek Nowak 2017-06-29 23:50
Jak nie będzie porządnej hali naprawczej, to ja nie wróżę tym autobusom dobrego stanu technicznego do końca kontraktu.
2
Adhd 2017-07-07 21:18
Its miło wspominam było czym jeździć płacą jako tako żle nie było
Zostaw swoją opinię o its michalczewski - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie its michalczewski