brak logo

its michalczewski

Warszawa

Opinie o its michalczewski

GOŚĆ 2015-11-30 10:35:33
DOBRA RADA UWAŻAJCIE NA MĘŻA PANI PREZES JEŻELI MU SIĘ NIE SPODOBACIE TO POJEDZIE Z WAMI JAK ZE ŚMIECIEM.TEN NIBY PREZESIK NIE MA NIC I WOZI SIĘ NA DOROBKU SWOJEGO TEŚCIA A PRACOWNIKÓW MA ZA NIC.PROSTYCH RZECZY KTÓRE DZIEJĄ SIĘ NA WARSZTACIE NIE WIDZI I BRAWO NIECH TRACI KASĘ JAK DO TEJ PORY
Nikita 2015-12-03 20:17:21
Idź, idź - sam się przekonaj. Kierowcy już od nich odchodzą, dużymi grupami, brak kadrowe aż piszczy.
GOSĆ 2015-12-04 12:58:28
W TEJ FIRMIE TO JEST TAK IM SZYBCIEJ DADZĄ CI UMOWĘ TYM SZYBCIEJ SIĘ PÓŻNIEJ CIEBIE POZBĘDĄ BEZ ŻADNYCH WYJAŚNIEŃ.TAKŻE Z TĄ STABILNOŚCIĄ TO BYWA RÓŻNIE NIE POLECAM
Gość 1 2015-12-05 18:49:44
To o ich kulturze i poziomie świadczy najlepiej. Ale nosi wilk razy kilka poniosą i wilka. Kto jest zachłanny na kasę daleko nie zajedzie. Oni sobie nawet sprawy nie zdają ile się muszą nauczyć jeszcze o prowadzeniu biznesu. Mam na myśli córcię i mężusia. Nie szanują ludzi, którzy dla nich pracują - to najgorszy pracodawca.
1
on 2015-12-09 17:40:16
Oni by chcieli kasę zbierać na siebię a nie patrzą na innych pracownik stacji zarobi 1600-1700 z nadgodzinami i siedzisz weekendy świeta sami niech sobie siedzą
1
kierowca 2015-12-14 15:55:17
Wszyscy po troszkę macie racje ,ale żadnych konkretów .Pensje przy nominalnych godz ok2000 podstawa premii w tej firmie więcej niż 10 procent niewielu widziało
jedynie na wyjściach z wolnego można dorobić .ale nie oszukujmy się odpocząć też kiedyś trzeba , no i w końcu nie na tym rzecz polega żeby na te nędzne 3000 tys zapieprzać z nadgodzinami cały miesiąc . KOLEDZY I KOLEŻANKI BYLE DO WIOSNY.
Zenobiusz 2015-12-17 20:43:25
Po co wy tam chodzicie,macie MPK firma bez porównania lepsza,tam można do emerytury pracować,cały czas poszukują kierowców,naprawdę trudno nawet porównywać te firmy o stabilizacji już nawet nie wspomnę,
Kiero Micha 2015-12-18 00:46:11
Nie pitol głupot o tym syfie zwanym MPK
GOŚĆ 2015-12-18 13:41:16
TY NIE PLEĆ GŁUPOT. W MPK SYF A U MICHALCZEWSKIEGO TO NIE.WYPUSZCZA NA TRASĘ AUTOBUSY GDZIE DRZWI SĄ POPSUTE ZRESZTĄ TE AUTOBUSY SĄ PONAD 10-LETNIE BO JEŻDZILY WCZESNIEJ PO WARSZAWIE.TAKŻE JAK JEST W MPK TO JEST ALE TABOR MAJĄ CHOCIAŻ OK
GOSC 2016-01-04 09:29:19
JEZELI DLA CIEBIE TE MANY JEZDZACE NA 8 SA NOWYMI TO BRAWO ZA ENTUZJAZM.Z TEGO CO JA WIEM TO NOWE SA SOLARISY A MANY WYJEZDZILY JUZ CO SWOJE.CIEKAWE CZY PRZEPROWADZILES SONDE MIEDZY RADOMIANAMI SKORO PISZESZ ZE LUDZIE SA ZADOWOLENI Z AUTUBUSOW MICHALCZEWSKIEGO.ZRESZTA W WARSZAWIE WCALE NIE JEST LEPIEJ.
Kiero. 2016-01-10 11:21:32
Tam są braki w kiewowcach. W Warszawie jest komplet i jak narazie przyjęć nie ma. A czy we Wrocławiu jest jakiś hotel pracowniczy? Bo rozważam opcje, żeby tam się przenieść.
Kiero 2016-01-10 19:29:37
Wiesz na Płochocinskiej w Warszawie od Nowego roku dużo osób poszło w odstawkę, bo zamiast 70, to firma obsługuje 35 brygad, a do 31.12.2015r było ok. 170 kierowców, teraz zostało kierowców tyle ile trzeba.
Oddział w Warszawie zrobił duża redukcję i wcale się im nie dziwię, bo też nie może sobie pozwolić na przerost zatrudnienia. Mam nadzieję, że uda im się wygrać jakieś dalsze kontrakty, teraz ZTM Warszawa na wiosnę ogłosił trzy duże kontrakty, no i firma walczy o ten co był w 2015r. na 100 brygad.
A we Wrocławiu z tego co słyszę, to są braki w kierowcach.
Komombo 2016-01-10 19:32:37
W tak beznadziejnej firmie nie warto pracować. Potwierdzam wszelkie negatywne opinie o niej. chodzi mi o szanowanie pracownika. Tam nikt nie szanuje pracownika. i piszę tu o oddziale we Wrocławiu. nowy dyrektor jest beznadziejny. wogule nie ma powarzania wśród ludz, nie zna się na paliwie, wszyscy go robia w balona.a szefowie temu przyklaskują.
4
gwidon 2016-01-10 19:34:29
No brak we wrocłaiwu są to potwierdza, ale z czego one wynikają ? z nieudolnego kierowanie oddziałem.
Kiero 2016-01-10 20:33:12
Braki we Wrocławiu są pewnie dlatego, że dużo kierowców woli do Niemiec pojechać niż w tym mieście robić.
A czy tam we Wrocławiu jest hotel pracowniczy? I jaka obecnie jest stawka dla nowo zatrudnionych?
:) 2016-01-15 12:21:16
proponuje tobie mobilis tym bardziej że podnieśli stawki wiem bo mój kolega tam pracuje i też tam poszedłem po 2-miesiacach u michalczewskiego zgadzam się z opiniami tutaj wszystko co piszą na temat pracy kierowców to jest prawda.Są tacy co mają dobrze ponieważ są wazelinami a też nie brakuje dlatego zrezygnowałem wole iść gdzie indziej niż mam tyrać i jeszcze kogoś zabić
komandos 2016-01-18 09:39:01
fajna firma jeżeli masz blisko do niej masz polise na życie to its jest dla ciebie przyjmują tam kaskaderów oraz ludzi z wieloletnim doświadczeniem lub bez.
Jest to firma która oferuję w swojej ofercie bardzo dobre wynagrodzenie 1200 zł do ręki i premia 300 zł abyś miał te 1500 z nominału .
pracujesz kiedy chcesz im więcej tym lepiej dla firmy a nie twojego portwela.
GOŚĆ 2016-01-25 15:11:08
TO NIE JEST ŻADNA FIRMA PEWNIAK.CIEKAWE CO POWIECIE LUDZIOM KTÓRZY Z DNIA NA DZIEŃ ZOSTALI BEZ PRACY.A TAKICH JEST DUŻO Z ODDZIALU W WARSZAWIE.NIKT SIĘ NIE INTERESUJE Z CZEGO UTRZYMAJĄ RODZINY.JESTEŚ W DUŻYM BŁĘDZIE RAZ JAK TAK MYŚLISZ
1
Hehe? 2016-02-01 22:08:41
Z dnia na dzień? Od 10 lat wiadomo na ile ten kontrakt był i wiadomo było, że jak się skończy, to przecież kierowcy zostaną zwolnieni? Skoro nie ma autobusów, to co Twoim zdaniem mieliby robić? I tak część ma szczęście, że zostało te 30 brygad i może pracować dalej.
Walduś 2016-03-10 18:27:20
czytam i czytam, fakt jest taki ze jest totalny chaos w oddziale, nikt tam nie żądzi. Nawet nie ma do kogo iść po radę, psełdo kierownik wogóle nie pomorze, nowy dyrektor kosmita..
PAnie Adamie .... Przyjedź i napraw ten chaos ..
1
bfbfbfbf 2016-03-15 22:25:12

Kierowca kat. C +E/ Fulda
Zadania:
klasyczne jazdy samochodem ciężarowym typu SCANIA 40 Ton,
jazdy w odległości do 200 km od siedziby
obsługa wózka widłowego ( kurs na wózek można zrobić bezpośrednio w firmie),
obsługa od 1 - 4 klientów w ciągu tury,
rozładowanie i przewiezienie towarów do magazynu klienta/ pomieszczenia sprzedażowego,
zebranie i załadowanie skrzyń z pustymi butelkami, zliczenie skrzyń i butelek oraz wypełnienie potwierdzeń odbioru dostawy
Wymagania:
Prawo jazdy kat. C, E z kodem 95
Komunikatywna znajomość języka niemieckiego
Oferujemy:
umowa o prace na czas nieokreślony bezpośrednio u pracodawcy niemieckiego,
ubezpieczenie oraz wszystkie inne dodatki socjalne,
okres wdrażania wynosi od 2 do 4 tygodni, w tym czasie pracownik jeździ, jako drugi kierowca i uczy się/ pomaga. Wynagrodzenie w okresie wdrażania się to 8,50 Euro/h, nadgodziny zostają wypłacane w tym czasie z 25% dodatkiem.
po tym okresie wynagrodzenie wynosi od 2500 do 3500 Euro Brutto na miesiąc,
dodatki świąteczne 2% rocznego wynagrodzenia brutto,
dodatki urlopowe dla pracowników powyżej 30 roku życia 562 Euro/ poniżej 30 roku życia 521 Euro
premia za bezszkodową jazdę 500 Euro/rok
premia za pracę bez zwolnień lekarskich (do 4 dni) max. 500 Euro/rok
premia za ekonomiczną jazdę,
udział w szkoleniach i treningach,
praca na zmianach dziennych zaczynających się miedzy 3.00 a 7.00 rano, w zależności od tury. Powrót między 12.00 a 17.00 po południu.
1
Matti 2016-03-29 15:48:08
Jeśli chodzi o tabor w Radomiu to trochę się poprawiło, bo wszystkie Many zostały wycofane. Teraz najstarszy tabor to Solarki z 2008 r. Jest też kilka Solarisów CNG z 2014 r.
Matti 2016-03-29 15:55:25
Rzeczywiście w Warszawie stracili spory kontrakt ale w Radomiu też kroją się redukcje bo od 1 Marca stracili linie 3, 8, 13 i częściowo 26. Ale pocieszające jest to że na Jesieni wchodzi nowy przewoźnik na te linie który na bank będzie szukał kierowców.
on 2016-04-05 12:42:58
Witam pracowałem u michalczewskiego we wrocławiu jako kierowca powiem tak na rozmowie mówią inaczej a w praktyce wychodzi inaczej to co mówią na rozmowie to nie ma co wierzyć za szkode autobusu pokrywasz ty ze swojej wypałaty czasy są nie realne,ponieważ musisz pilnować spalania bo są normy,a wiadomo że są korki we wrocławiu,premie na pewno nie są takie jak mówią,ogółem czy kierowca czy mechanik czy pracownik stacji każdy zarabia tam śmieszne pieniądze,a ile jest takich co się podlizują i chodzą na skargi.Dlatego jeśli ktoś chce przyjść to kokosów nie zarobi napewno
4
Mega Alojzy 2016-04-27 21:55:06
Czy to prawda, ze we Wrocławiu dostali kary od MPK za brak wyjazdu autobusami z zajezdni, bo zamarzło im paliwo w zbiornikach tej zimy?
abu 2016-04-28 14:58:51
bzdury
kierowca autobusu 2016-04-28 21:26:46
Kary były ale nie za paliwo, tylko za brak obsad. Nie było komu jeździć i parę brygady nie wyjechało.
Mega Alojzy 2016-04-29 20:50:12
Tak myślałem, w sieci ludzie piszą dużo bzdór.. tak pytam bo nie wiem czy iść na kierowcę do tej firmy. Jedni mowią że premie male inni, że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w oddziale i nie ma do kogo isc z problemem.. podobno nikt nie panuje nad paliwem..?
kierowca autobusu 2016-05-09 23:05:24
Niezależnie czy we Wrocławiu zatrudnia doświadczonego czy mniej doświadczonego kierowcę, to dostanie on 18,50 brutto na start, plus premia uznaniowa.
Alfred Kolanko 2016-05-14 09:52:43
A premia uznaniowa to ile wynosi ? 5 10 15 30 40 %?
kierowca autobusu 2016-05-14 17:28:53
Ok. 15-20 %
Kajtek 2016-05-17 15:21:39
a zo z warszawa ? Ktoś wie ? będą jeździli czy już definitywnie przegrali przetarg, czytałem ze KIO odrzuciło dwukrotnie sprzeciw i uznali Mobilisa.
Podobno z warszawy zwalniają kierowców !!
allach 2016-06-15 11:17:34
Czytałem ,że MPK wali spore kary na Michalczewskiego.. trochę to dziwne rozumiem, że za telefon przy uchu kierowcy - kara słuszna, ale żeby za spóźnienie wynikające z korków w mieście ..to obłuda..
kierowca autobusu 2016-06-20 00:59:43
Za telefon jest 15000zł, co do spóźnienienia to nie mam pojęcia, ale lepiej się spóźnić niż zrobić jakąś głupotę na drodze.
Czechu 2016-06-30 11:56:14
W całej Warszawie szukają kierowcow. ja dzwonilem do LKK umowa o prace jest, placą normalnie, ide z papierami dzisiaj. NIe ma co narzekac trzeba zapier...
Dr Alban 2016-07-04 09:35:09
Kto szuka do pracy w Warszawie Michalczewski ? Przecież przegrali przetarg z Mobilisem? W ogóle im się już nie układa w transporcie, w Radomiu wieloletni przetarg wygrały z Michalczewskim , Dolnośląskie Linie Autobusowe z Wrocławia..
No cóż.. za krzywdę ludzi maja to co teraz ..zostają z niczym, do Wrocławia prawie dokładają , lub są na zero.
5
kiero 2016-07-23 03:14:22
Raz ty to chyba jesteś pojebutany albo może z biura its?
Riki tiki 2016-08-11 12:41:03
ZTM tej firmy nie chciał w stolicy bo delikatnie mówiąc zanizala standardy obowiązujące tutaj. Na Ukrainie albo Kazachstanie by się odnaleźli.
1
hehe 2016-08-12 11:34:25
Tu nie ma znaczenia czego chciał ZTM. Liczyły się pieniądze. Dał wyższą stawkę, to przegrał. Wygrał jednak drugi przetarg i jeżeli odwołania niczego nie zmienią, to za jakieś pół roku znowu ujrzymy w Warszawie autobusy Michalczewskiego.
Ojciec Pio 2016-09-10 11:38:46
Czy to prawda że Michalczewski wygrał jakiś przetarg w Warszawie, na 50 dwunastek, i mają zaczynać od lutego?
Kierowca z ITS 2016-09-13 10:51:31
Jak nie ma podpisanej umowy z ZTM, to znaczy, że jeszcze nic nie wygrał.
1
Pamela A. 2016-09-13 16:32:57
ale Wrocławskie MPK wykorzystuje Michalczewskiego, że aż strach. ITS ciągle płaci kary i to sromotne. Ciekawe czy Pani Prezes już odeszła od zmysłów ? Podobno już nerwowo nie wytrzymują i całą winę zrzucają na pracowników.
2
LOLO 2016-09-19 14:16:37
I DOBRZE TAK MŁODEJ PANI PREZES ZA TO JAK TRAKTOWAŁA PRACOWNIKÓW W WARSZAWIE TO TERAZ WROCŁAW JEJ DZIĘKUJE I OBY TAK DALEJ
3
Kiero 2016-09-28 19:43:12
podobno ma codzienne obstrukcje i jeszcze nawet bardziej schudła i boki jej się zapadły.
2
kiero 2016-10-15 20:28:48
kiepska, we Wrocławiu nie zarabiają !!
1
LOLO 2016-10-17 14:43:50
ORLIK A CO TY ICH TAK BRONISZ WYCHODZĄ NA ZERO A TO CHYBA NIE JEST ZAROBEK NIE
1
Ul 2016-10-19 21:20:21
No w tym momenci praca jest w porzadku i nie ma na co narzekać
Robo 2016-11-26 17:02:55
Jak jest z pracą u Michalczewskiego we Wrocławiu. Czy każdy ma swój autobus czy codziennie jezdzi innym. To samo tyczy tras. Czy są raczej stałe , czy jest grafik i co miesięczny objazd po wszystkich liniach które obsługuje Michalczewski. Czy jest blisko bazy hotel pracowniczy?
meloman 2016-11-28 17:34:02
a skąd, przeważnie każdy jeździ czym popadnie, a grafiki są z wyprzedzeniem 2-3 dniowym. MPK ciągle wali kary na Michalczewskich.
jakimc 2016-12-02 21:01:29
@meloman ale ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wóz na początku skaczesz póki się coś nie zwolni. Czekasz po prostu w kolejce na wóz. Co do grafików - umowa o pracę dostajesz miesięczny i wtedy sprawdzasz tylko z dziennym czy się zgadza bo mpk potrafi co jakoś czas wysłać zmianę w rozkładach. umowa zlecenie - wyprzedzenie 2-4 dni. Hotel pracowniczy na zajezdni jest. Co do linii - najlepiej znać cały pakiet. Jednak jak jeździsz na solo musisz znać linie, po których jeździ solo.
Zostaw swoją opinię o its michalczewski - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie its michalczewski