brak logo

Zakład produkcyjno-handlowy "Rol-mar"

Płock

Opinie o Zakład produkcyjno-handlowy "Rol-mar"

pierdOLEK 2010-05-18 22:34:15
ważne wyniki w tabelkach, pracownik i klient na ostatnim miejscu. Podwyżki -jedynie dla nielicznych i tylko w kopertach. Słaba kondycja finansowa firmy.
opinia 2011-06-22 19:13:49
zła firma nie polecam
rosi 2011-06-27 12:36:47
firma dla której człowiek nie istnieje , kiepski stan zarządzania , plecy to jedyna droga do awansu , zakłamanie i powierzchowne traktowanie
anonim 2011-08-08 21:42:39
zgadzam sie byłem tam przedstawicielem handlowym
firma w ktorej nie ma zadnego awansu dlugo nie zapomne zlych doswiadczen z tej firmy nie polecam
zainteresowany 2011-08-16 22:46:26
Byłeś ??? a może raczej byłaś przedstawicielem handlowym?
jan kowalski 2012-01-26 21:51:19
Firma dużo obiecuje przed podpisaniem umowy i na obietnicach się kończy. Samo działanie też trochę dziwne -właściciel założył drugą firmę -oczywiście w taki sposób, żeby nie było żadnych formalnych powiązań pomiędzy firmami. Firma Rol-Mar zaopatruje sklepy rolnicze w części do maszyn rolniczych, natomiast druga firma -farmexpert jest ogólnodostępnym sklepem internetowym oferująca niejednokrotnie towar w lepszych cenach niż rolmar oferuje swoim odbiorcom. Robi tym samym konkurencję swoim klientom, ale również swoim przedstawicielom handlowym. Robi z tego dodatkowo tajemnicę nawet przed przedstawicielami. Mówiło się już dawno o "nowym biznesie" właściciela, ale to była tajemnica i nikt z handlowców miał o tym nie wiedzieć. Jakież było moje ździwienie, gdy zadzwoniłem w jakijś sprawie do farmeksperta i odebrała koleżanka z Rolmaru. Myślałem że może to zbieg okoliczności -podobne nazwisko, imię, głos, ale przełączyła do informatyka -a tam też kolega z rolmaru. Najgorsze było musieć kłamać swoim klientom, że to nie nasza firma, że ma tylko pozwolenie na kopiowanie danych z naszych katalogów... ale cóż... taka rola przedstawiciela w tej firmie... I oczywiście -najważniejszy wynik finansowy -nic więcej...
byly pracownik 2012-02-05 13:41:52
Ależ jesteście zabawni :)
Z tym nowym biznesem jeszcze bardziej !! :)

Wywalono was koledzy z pracy i nawalacie publicznie farmazony.

Byłem przedstawicielem i sam odszedłem jakis czas temu z rol-maru do innej firmy - ze wzgledu na blizszą siedzibę firmy. W Rol-Marze pracowało mi sie dobrze, bezstresowo.
Fakt 5 na 10 handlowców było niedouczonych i mało rozgarniętych stąd teraz wylewaja swoje żale.

Druga firma jest handlowo powiązana z rol- marem tak owszem, ale powiązanych może byc w ten sposob milion firm. Trzeba było wpaść na taki pomysł i stworzyc koledzy taka firmę to byscie nie krzyczeli.

Nigdy nie spotkalem się żeby ceny były nizsze niż dla moich klientów, a co wicej, nie klam, że dzwoniac fo FE odebrał ktoś z RM bo to nie mozliwe :) wiem, bo znam chłopaków i wielokrotnie z nimi się kontaktowałem.

smieszni jesteście i zaklamani, byli pracownicy RM
1
an72 2013-11-22 23:22:49
W prawdzie krótko tam pracowałem bo tylko pół roku -już mija 4 lata -ale 99 procent wspomnień to raczej dobre wspomnienia. Nie wszystkie założenia firmy uważałem za realne a politykę firmy wobec pracowników za obiektywną, ale byłem przedstawicielem a nie osobą decyzyjną. Nasze drogi musiały się wcześniej czy później rozejść. Minęło sporo czasu, nie wiem jak jest tam teraz, ale mimo wszystko polecam, choćby żeby poznać sposób zarządzania w nowoczesnej firmie. Pozdrawiam kolegów.
1
Alicja 2014-06-09 14:15:00
Byłam przedstawicielem handlowym w firmie i sama odeszłam z firmy, mam tylko bardzo dobre wspomnienia z firmą i do dzisiaj utrzymuję kontakty z osobami pracującymi firmie....pozdrowienia dla handlowców.
1
ss 2014-09-28 13:38:09
Pracowałem w firmię Rol-Mar kilka ładnych lat. Jako miejsce pracy firma nie najgorsza jednak duużo jej brakuje do ideału. O podwyżkach słyszy się tylko - dostają je ponoć nieliczni. Z roku na rok firma ma coraz większe obroty i zyski ! Powstają nowe projekty , coraz więcej wymaga się od pracowników co nie odbija się na wynagrodzeniu. Połowa kasy na konto a druga połowa w kopercie! Wiadomo więcej kasy w kieszeni szefa. Socjal praktycznie nie istnieje. Kilka lat temu pracowało się dużo przyjemniej w lepszej atmosferze. Teraz liczą się tylko liczby (wyniki). Biuro i magazyn przypomina czasy PRL.
mlody 2014-10-01 12:19:10
te pochlebne komentarze i tlumaczenia to pisze ktos z kierownictwa, tlumaczenie ze licza sie tylko wyniki zabawne jest - dotyczy to firm gdzie otwarcie ma sie wywalone na pracownika, a z takim podejsciem daleko sie nie zajedzie, jak pracowalem w rolmar tak nie bylo, byl wazny wynik, ale takze dbano o pracownika, jak odchodzilem, tak juz nie bylo, ciekawe ile kompetentnych osob jeszcze zostalo, mysle ze nie wiele, nastawienie pracownikow ciagle spadalo...
1
sd 2014-12-15 19:32:34
Zarobki raczej na średnim poziomie, zależy jeszcze na jakie stanowisko celowałeś. Ogólnie dupy nie urywa. Podwyżek nie było już pare lat. Niektóre stanowiska mają premie za wykonany plan. Nadgodziny mają raczej tylko pracownicy magazynu w czasie sezonu najwyższej sprzedaży. Z dodatków socjalnych są tylko bony do sklepu na święta. Dobre opinie może i są ale tylko dlatego że w naszym zacofanym Gostyninie ciężko o naprawdę fajną pracę...
wer 2015-03-29 18:04:28
Sam Rol-Mar niczego nie produkuje! Produkcją zajmują się inne firmy Markowskiego.
Średnia krajowa w 2014r wynosiła 4tyś PLN brutto. Czyli 2860PLN na rękę. Mała garstka ludzi w biurze może tyle zarabia, reszta może pomarzyć. Do zobaczenia za granicą :)
smedia 2016-02-12 08:09:26
Cześć, potrzebuję namiary na firmę zajmującą się e-marketingiem firmy ROL-MAR. Oficjalnie takich informacji doprosić się nie mogę, czy ktoś z byłych pracowników mógłby podpowiedzieć? Stawiam dobrą flaszkę! :) kontakt111(at)op.pl
smedia 2016-02-16 07:23:41
Panowie, ja nie chcę pracy w rol-mar tylko potrzebuję NAMIARY na agencję, która zajmuje się e-marketingiem dla nich. Chcę złożyć zapytanie ofertowe, nic więcej. Proszę o pomoc w zdobyciu namiarów na kontakt111(at)op.pl
Darek301066 2016-06-23 19:26:41
Jednym słowem porażka. Opinie przedstawicieli są przerażające jak w całej Polsce ten sam produkt raz reklamuję a za chwilę go krytykuję zależy gdzie pracuję (nędza, złośliwość i brak osobistej poprawnej opinii) Pracownicy chyyyyyyyyyyyyyy! Wskażcie mi inny zakład o tej branży w Płocku gdzie możecie dostać pracę w waszych zawodach. Jak zwykle polak narzeka jak niema pracy, ale jak już ją ma też narzeka bo musi pracować. Wielki szacunek dla takich ludzi jak Pan Markowski, bo stwarzają miejsca pracy są wypłacalni i rozwijają firmę nie w jakichś pseudo państewkach tylko w Polsce. Gdzie ma wiele rodzin byt i stabilizację na przyszłość. Bardzo mi się podoba rozwój tej Firmy i nie tylko tej pod patronatem Pana Markowskiego. Daje nadzieje i przyszłość dla młodych żeby nam nie uciekali. Każdemu krytykantowi życzę zaczynać od "ZERA" i dojść do tego do czego doszedł Pan Markowski.
W tych czasach co on zaczynał było o tysiąckroć trudniej. Teraz idziesz do urzędu składasz papiery i jesteś "PRYWACIARZEM" Życzę szczęścia i proponuję oglądać opinię na swój temat, na pewno będą samem pozytywne tego życzę przyszłym "PRYWACIARZOM" wnioski sami wyciągniecie. Morał: "jęczeli sam nie potrafisz czegoś zrobić na własną rękę nie krytykuj innych za to co zrobili widocznie ty do tego się nie nadajesz" co nie znaczy że jesteś gorszy por postu zajmij się czymś innym nie krytykuj tego co tobie się nie udało.
4
maja 2016-07-01 15:49:25
no a jak wygląda tutaj oferta pracy jako handlowiec bo wydaje mi się, że spokojnie można tutaj zarobić troche kasy i to nie mając 5 lat doświadczenia z tego co wiem.
Zostaw swoją opinię o Zakład produkcyjno-handlowy "Rol-mar" - Płock
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład produkcyjno-handlowy "Rol-mar"