logo Zaklady Miesne Madej i Wróbel

Zaklady Miesne Madej i Wróbel

Ruda Śląska

Opinie o Zaklady Miesne Madej i Wróbel

Hania 2017-04-12 23:18
Zakłady Mięsne Madej i Wróbel to znana marka , pracuje tu od dawna i wiem jakie były początki. Pracuje mi sie bardzo dobrze i wypłata jest całkiem przyzwoita. Ale mam zasadę, że ja w pracy pracuję z pełnym zaangażowaniem i myslę, że moi zwierzchnicy to widzą.
Potencjalny pracodawca 2017-04-13 13:00
Niby bardzo zadowolony, zaangażowany i pracowity Pracownik, a nie potrafi podpisać się swoim prawdziwym nazwiskiem; bardzo dojrzała postawa, że aż żal. Czy czegoś się Pani wstydzi?...a może jednak rzeczywistość jest inna i boi się Pani konfrontacji z prawdą...i oceny Pani pracy /wyników /postawy przez innych obecnych pracowników /otoczenie, jak również oceny organizacji MW.
7
Janek 2017-04-18 17:28
Zakłady Mięsne Madej i Wróbel to dobry polski zakład.
1
Jarząbek 2017-04-19 19:48
Zakłady M&W są najlepsze na swiecie , pan prezes dba o nas jak matka, zarobki bardzo wysokie,warunki idealne .Łubu dubu ......łubu dubu niech żyje namprezes naszego klub........niech żyje nam
4
Jarząbek 2017-04-19 19:49
Zakłady M&W są najlepsze na swiecie , pan prezes dba o nas jak matka, zarobki bardzo wysokie,warunki idealne .Łubu dubu ......łubu dubu niech żyje namprezes naszego klub........niech żyje nam
4
Big Salami 2017-04-21 12:34
Idealne warunki do hodowania nierobów, pracowników o niskich kwalifikacjach, osiągających mierne wyniki. W biznesie chodzi właśnie o to, aby Prezes nie traktował pracowników jak matka, ani bliski kolega, bo wtedy rosną grupy jak wyżej. Nepotyzm, brak profesjonalizmu w wielu obszarach, archaiczne zarządzanie w klimacie lat osiemdziesiątych.
4
KAM 2017-04-26 16:43
Jak zarządzanie w dziale sprzedaży? współpraca z dyrektorem handlowym? czy cele są realne do wyrobienia? pomóżcie koledzy z handlu
Jerzyk 2017-04-29 13:12
Każdy wypracowuje swoją opinię sam, więc nie należy oczekiwać pochwał za lenistwo! Szkoda, że na forum jest tyle osób aktywnych.
Chropocow 2017-04-30 13:59
Dużo godki a robic sie rusom i gorolom niy chce ...
5
Jerzy 2017-05-03 17:58
Zaklady Miesne Madej i Wróbel , czy naprawdę jest tak źle?
7
Nikita 2017-05-12 19:05
Dlaczego jest źle? ...bo zarząd jest jaki jest, i również kluczowi managerowie firmy słabi...spójrzcie na ich doświadczenia zawodowe, no raczej słabo to wygląda, widać, że lubią trzymać się stołka i znajomych.
5
pan nikt 2017-05-17 12:24
a co z logistyka? tam kierwnictwo sie tez zmieni czy jak, bo z tego co widzialem to tylko chłopak zasuwa, a szanowna Pani Kierownik usmiecha sie do każdego kierowcy lub na kawusi w transporcie lub u góry siedzi. nigdy nie mozna otrzymac konkretnych informacji bo jej nie ma albo na telefonie siedzi... brak słów. a my obarczani jestesmy za jej pojemniki i palety bo tak wielce pilnuje i kupuje
1
Funia 2017-05-18 08:38
Nie widziałam zupełnie nowych ofert pracy, może ktoś słyszał żeby firma potrzebowała do pracy na produkcji? Trochę zmartwiłam się jak poczytałam opinie na forum, prawdziwie słyszałam o nich dobre rzeczy.
Marcin 2017-05-26 14:25
Witam , chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca na wydawcę i jak płacą ? Z góry dziękuję :)
Muzyn 2017-05-30 14:26
Uciekaj jak najdalej. A placa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
ojciec dzieci 2017-05-31 19:58
podobno teraz bedzie dużo przyjęć okres początek lipca
2
Magda Kiełbasa 2017-06-03 11:07
Cenzuralnie się nieda....
9
Smakosz 2017-06-03 19:12
Juz nigdy nie kupie wyrobow od MW.Dzisiaj cala paczka krupniokow wylandowala w smieciach. Krupow to jak na lekarstwo i duzo kawalkow watroby no i oczywiscie bez Smaku.
6
Fogo 2017-06-04 22:39
Chyba dobrze jest w firmie bo nie mają ofert pracy która by mnie zainteresowała. Może ktoś ma wiedzę, czy będą nowe przyjęcia do firmy? Jaka jest atmosfera, czy jest jakiś dodatek socjalny? Może są jakieś inne?
Andrzej 2017-06-12 23:29
Jest bardzo dobrze. Bogaty pakiet social :
- karta benefit multisystem
- prywatna opieka lekarska luxmed
- co miesiac bilety do kina
- wyjazdy kolonijne dla dzieci 2 razy w roku
- premia roczna 7% rocznego dochodu
- opcje na akcje

Tyle w naszym dziale w innych moze byc lepiej.
5
Felka 2017-06-13 20:12
Czy zakład nie ma nowych ofert pracy? Są bardzo różne opinie na temat firmy i nie wiem co sądzić a chcę aplikować
Pracownik 2017-06-16 06:10
Chyba piszę to jakiś niespełna rozumu człowiek!poza karta medica(którą proponują po 5latach pracy) nie ma nic z wymienionych punktów.No chyba że ktoś z biura pisał swoją opinię
5
Mała 2017-06-19 12:23
Często opinie na forum są pisane przez osoby majce osobistą złość do firmy i nie są obiektywne. Wiem, że firma jest w porządku i dlatego tu pracuję!
Bigger 2017-06-21 20:13
Często opinie na forum pisane są przez osoby, które zostały oszukane i wykorzystane przez firmę. Jak również często tzw. opinia pozytywna obecnych pracowników na tym konkretnie forum to działanie kadry zarządzającej lub pracowników, którzy są mało wartymi lizusami, pracujący dlatego w tym miejscu, bo nie mają innej opcji do wyboru. Chcesz być obiektywna? To pochwal się w jakim dziale pracujesz, na jakim stanowisku i odkryj nazwisko.M
7
Franek 2017-06-22 21:19
Czy PH w firmie to jeszcze aktualny temat? Może ktoś wie?
Opler 2017-07-05 21:33
Biggher chyba jest nie poważny . Przyznać się gdzie pracuje się i podać nazwisko...ehhhehhe
1
Hurtownik ze Szczecina 2017-07-11 09:08
A gdzie w nowej strukturze znajduje się Dyrektor Biernat Mariusz i czym się zajmuje ?
Motyl 2017-07-13 07:51
jak ktoś ma zla reputacje i zle pracuje to nie poda nazwiska bo będzie bal się odpowiedzi zwrotnej od koleżanek i kolegow
1
Smakowity 2017-07-13 19:13
jak pracuje się w marketingu? było niedawno ogłoszenie, zastanawiam się, czy warto złożyć CV. fajni ludzie atmosfera?
Fogo 2017-07-14 12:11
Jak ktoś bardzo chce dokuczyć firmie to powód z całą pewnością znajdzie. Tylko może warto wcześniej zastanowić się nad sobą?
Patrycja 2017-08-03 08:35
Warto dodając każdą opinię wspomnieć o konkretach @fogo nawet jeśli opinia jest negatywna to osoba ją dodająca powinno opisać dlaczego tak sądzi, czego w wielu postach, niestety brakuje.
opler 2017-08-07 14:23
Dobrze kombinujesz....
1
Pracownik 2017-08-11 15:50
Zgadzam się , że pisząc negatywnie o firmie powinno się to uzasadnić.!!
Patrycja 2017-08-18 09:07
W dalszym ciągu, nie pojawiły się uzasadnienia dotyczące działalności Zakladów Miesnych Madej i Wróbel. Ponawiam swoje pytanie, czy ktoś mógłby z wytłumaczeniem swojego zdania napisać dlaczego uważa, że w firmie dzieje się nie w porządku? Wiele osób, ze względu na otwartą rekrutacje czeka na takie wyjaśnienia.
1
Krystian 2017-09-06 11:37
Witam, z ciekawości wszedłem i poczytałem co tam słychać w M&W, widzę, że wiele się nie zmieniło. Pracowałem na wędzarni, w masakrycznych warunkach. Temperatura latem 36-40*C na środku hali, w komorach widomo, dużo więcej. Wentylacja, która nie działała nie została naprawiona przez 3 lata jak to zgłaszałem. Wypłata nieregularna, nigdy nie wiadomo było ile się zarobi danego miesiąca. Kierownictwo wszystkie uwagi i propozycje miały w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i żadko kiedy można było liczyć na ich pomoc, bo konczyło się na pier... lub wydup... taki mieli zasób słów. Praca ogólnie ciężka i mało kto wytrzymywał i się zwalniał. Praca na wędzarni nie jest łatwa, co chwile awantury, bo towar ochlapany, przewędzony itp. Komory stare często uszkodzone, a roboty pełno - kazali robić wyszty na uszkodzonych komorach, bo mięso stało na korytarzach i się psuło. Jak już zostało zrobione to potrafiło stać 24h zanim dojechało do chłodni!!!!

Taka jest prawda, nie pracuje już tam od 3 lat i nie boje się pisać prawdy. Pozdrawiam najwytrwalszych z wędzarni. "Student"
2
Patrycja 2017-09-06 11:45
Dziękuję za odpowiedź @Krystian. Szkoda, że Twoja opinia nie jest aktualna bo na takie liczą potencjalni pracownicy, którzy są zainteresowani otwartą w Zaklady Miesne Madej i Wróbel rekrutacją. Ciekawe na ile to co opisujesz uległo zmianie.
Krystian 2017-09-08 08:29
Trzymam kontakt z ludźmi, nie zmieniło się za wiele, Pani Patrycjo - prowadzi Pani słaby HR.
Więc przyszli pracownicy - wędzarnie omijajcie z daleka - to nie jest dobry zakład.
1
Fuksja 2017-09-10 20:35
Z racji , że jest to POLSKA FIRMA to zawsze będę broniła!!!!
Patrycja 2017-09-20 08:57
@Krystian ja nie prowadzę żadnego HRu, więc nic dziwnego, że oceniasz go, jako słaby. Nie mam żadnego związku z Zakladami Miesnymi Madej i Wróbel Jestem moderatorem forum gowork.pl i moim celem jest wprowadzanie merytorycznej i konkretnej dyskusji na forum.
pfff 2017-09-20 10:30
czyste głupoty z tymi benefitami gość jeden wypisuje... ch*ja jest....
1
Paka 2017-09-27 19:02
Co ty uzasadniac ogólnie jest słabo
Spezęt sie psuje nikogo to nie obchodzi każą robic ...jak to twoja sprawa ...kombinuj...przypomina to znaną opowiastkę z psychiatryka jak to dali wariatą wiadra bez dna i kazali im nosic wodę.. po zatym bardzo niski poziom wyszkolenia dozoru nie potrafią zapanować nad załogą.... ograniczają się tylko do krzyku mysląc ze to działa ....działa może w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale nie w cywilizowanym przedsiębiorstwie ...powie ktoś tak jest wszędzie ...być może ...ale od firmy z taką renomą na rynku wymag się chyba więcej
4
Franek 2017-09-30 17:01
Maruderzy zawsze znajdą czas żeby oskarżać firmę. Nikt nie mówi, że Madej i Wróbel jest idealna firmą ale jest spoko!!
Patrycja 2017-10-09 10:04
@Paka, Twój post mimo, że trochę niezrozumiały podaje jakieś konkrety, o których pisałam wcześniej. Piszesz, że problemem są psujące się maszyny i stosunek kierowników do pracowników niższego szczebla. Ktoś w takim razie jest odpowiedzialny za naprawę maszyn i czy ktoś jest wyżej od tych kierowników?
1
wuszcik 2017-10-11 19:38
Dodam swoją opinie nie polecam z kilku powodów ( brak zainteresowania pracownikami przez brygadzistę , stawki marne jak na taką produkcję ta sama stawka a i nawet większa można zarobić na każdej produkcji z dala od takich zapachów i flaków , ludzie co nie które są bez higieny i wstydu , a co do biura mogę powiedzieć tylko tyle że bawią się ludzmi jesteście dla nich nikim możesz wysyłać cv odpowiedzą lub oddzwonią kiedy się podoba a po dziwnej rozmowie sam zdecydujesz czy warto polecam każdą pracę fizyczną najlepiej w godnych warunkach zdala od zimna i smrodu dla chcących pracować ludzi lecz odradzam tą Firmę
2
wuszcik 2017-10-11 19:38
Dodam swoją opinie nie polecam z kilku powodów ( brak zainteresowania pracownikami przez brygadzistę , stawki marne jak na taką produkcję ta sama stawka a i nawet większa można zarobić na każdej produkcji z dala od takich zapachów i flaków , ludzie co nie które są bez higieny i wstydu , a co do biura mogę powiedzieć tylko tyle że bawią się ludzmi jesteście dla nich nikim możesz wysyłać cv odpowiedzą lub oddzwonią kiedy się podoba a po dziwnej rozmowie sam zdecydujesz czy warto polecam każdą pracę fizyczną najlepiej w godnych warunkach zdala od zimna i smrodu dla chcących pracować ludzi lecz odradzam tą Firmę
1
sak 2017-10-13 09:40
a jakie stawki na start na wydawce jak i na produkcji ?
Figa 2017-10-14 19:01
Gdyby było tak źle jak tu niektórzy próbują wmówić innym to firma potrzebowałaby więcej osób do pracy!
Ciekawy 2017-10-19 11:07
Mam pytanie, przez jaką agencję zatrudniani są ludzie do pracy w Rudzie? i czy wypłaty są regularne i w terminie
Ciekawy 2017-10-19 11:09
Mam pytanie, przez jaką agencję zatrudniani są ludzie do pracy w Rudzie? i czy wypłaty są regularne i w terminie
Fogo 2017-10-19 12:01
Zakłady Mięsne Madej i Wróbel to dla mnie w pewnym stopniu duże zadowolenie z faktu, że to Polska firma. Może nie jest idealna, wszyscy uczymy się pewnych zasad działania i postępowania. Cieszę się, że tu pracuję i nie zawsze jest lekko ale takie jest życie !!
Zostaw swoją opinię o Zaklady Miesne Madej i Wróbel - Ruda Śląska
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zaklady Miesne Madej i Wróbel