brak logo

Magneti Marelli

Jarocin

Opinie o Magneti Marelli

rr 2012-01-15 18:48:35
więc kobiet teraz nie przyjmują?
b 2012-01-15 19:44:39
Witam, przyjmują kobiety, trzeba zgłosić się do (usunięte przez administratora). Niestety na początek przez agencję pracy tymczasowej. Zarobki ok.1800-2000zł netto.
bywalec 2012-01-15 20:29:04
Trzeci etap przyjęć się zakończył w sumie ok 50 osób na 3f, kobiet raczej nie przyjmują bo (usunięte przez administratora) uprzedzony, no chyba że po znajomości. Podania można składać bo połowa z tych 50 nowych obozowiczów pewnie niebawem zostanie wybawiona jak będą mało wydajni
nowy 2012-01-20 07:37:31
Może będziemy mało wydajni ,są osoby które nas szkolą i dobrze tłumaczą ale nie którzy to powinni być singlami ,zero pomocy i zaangażowania w grupie.Może się wypowiecie na kim można polegać a kto Ci może podłożyć nogę na każdej z trzech zmian
mały 2012-01-20 10:21:28
są przyjęcia ? rozumiem że jak już są to przez adecco. przejmuje potem firma magneti pracowników z adecco ?
MM 2012-01-26 17:36:23
Zgadzam się.Jak się chce pracować to będzie a nie tylko psioczyć: a bo a bo tam to itd....W każdej firmie tak jest jednemu się podoba a drugiemu nie,lecz każdy pracuje bo jak wiemy na rynku pracy jest ciężko.Pozdrawiam wszystkich z 3D MM
Robol 2012-01-29 16:54:32
Panie (usunięte przez administratora), jak na osobę zatrudnioną na stanowisku kierowniczym bardzo niepoprawnie pisze Pan w ojczystym języku. Sugeruję zapisać się na lekcję języka polskiego zamiast na kurs angielskiego. Pracując już trochę w tym zakładzie miałem okazję przekonać się jednak że od kierownictwa nie można wiele wymagać,czy też wiele spodziewać no chyba, że najgorszego!
hh 2012-02-07 12:12:39
PanKasztan - 2012-01-26 13:47:10

Witam, ja pracuję od 8 lat w grupie MM, na stanowisku kierowniczym. W stu procentach nie zgadzam się z negatywnymi opiniami ludzi którzy tu piszą. Zarobki ludzi pracujących na produkcji są na średnim poziomie w początkowej fazie pracy. Później wzrastają do bardzo wysokich na tle branży oraz województwa. Jeżeli chodzi o kadrę zarządzającą zarobki również są na średnim poziomie w tego typu pracy, np. mgr inż. z kursem managerskim 17 000 zł niestety brutto... więc wszyscy możecie sobie przeliczyć że jest to niewiele jak na człowieka który ma już ponad 30 lat oraz żonę, dziecko i dom na utrzymaniu.



'Hejters are welcome.'
Biedactwo Ty moje.Ja też mama żonę i dwoje dzieci .pracuję na produkcji,i nawet (o ironio) też skończyłem 30 lat. ale widzę Ze Ty masz gorzej , wiec napisz, pożyczę Ci ,jak Ci do dziesiątego nie starcza bo 17 kawałków to faktycznie NĘDZA ! ...
spawacz co-gaz 2012-02-08 18:09:21
nie narzekac pracowac !!! będzie coraz gorzej !!! a kobiety niech sie cieszą ze mają tak dobrze płatna Prace jak panowie MM
donna 2012-02-09 16:04:58
święta racja,
po 30-stce zarabiać 17 tyś to rozpusta - a to że sie ma kurs jakiegoś tam korporacyjnego manago to nic nie znaczy - !!! mnóstwo jest \\\\\\\"takich kursantów\\\\\\\" ....
troche pokory - dziś bardzo dużo ludzi jest dobrze wykształconych i zarabia poniżej średniej krajowej - i cieszą się , że mają pracę.
Dziękuję - to tyle do Pana (usunięte przez administratora)
bleee 2012-02-11 16:15:20
jakie stawki na magazynie mają?bo słyszałem że pod dwie dychy brutto na godzinę.
PanKasztan 2012-02-22 10:50:13
17K to za miesiąc, dodatkowo dziękuję za sprawdzenie mojej wypowiedzi pod kątem gramatycznym - tyle właśnie możecie robić po filologii polskiej.

Wiem że sporo osób wykształconych pracuje ze mniej niż średnią krajową, ale co z tego?

Uświadomię Was - wraz ze wzrostem zarobków wzrasta poziom życia, dla przykładu nie kupie żonie 10 letniego grata sprowadzanego z zachodu - tylko nowe auto z salonu, nie poślę dziecka do publicznego przedszkola - wolę zapłacić za prywatne, nie ściągnę z internetu filmów tylko pójdę do kina lub wypożyczę z videoworld, a na wakacje nie pojadę do Mielna czy Ciechocinka - tylko na Wyspy Kanaryjskie.

Nie zmienia to faktu że do wszystkiego doszedłem SAM i polecam wam spróbować przestać myśleć że średnia krajowa Wam wystarczy, że 'jakoś to będzie' i 'byle do dziesiątego'.
nicka 2012-02-22 11:35:12
To chyba normalne , że do wszystkiego dochodzi się samemu??!
a kto niby ma za Ciebie skończyć te studia i kursy menadżerskie!?
ja tylko Cię chcę uświadomić, że po prostu się mądrzysz chłopie , bo Cię stać na więcej , niż przeciętnego- A kanaryjskie?! - to akurat żadne tam nieosiągalne rzeczy - jak się pracuje -i chce pojechać...
Ja nie zarabiam mało - i jestem po 3 fakultetach - ale rozumiem tych ludzi na produkcji - to jest(usunięte przez administratora) na własnej, polskiej ziemi - przez włoskich \\\"korporacyjnych menago\\\". To jest nieuczciwe - żeby nie dać ludziom zarobić - za ich ciężką pracę -Oni pracują na tyłki takich jak TY i wyżej w hierarchii.
PanKasztan 2012-02-22 14:10:05
Życie to sztuka wyboru, jeden wybiera łopatę żeby zrealizować swoje marzenia o 12-letnim samochodzie i wakacjach nad polskim morzem, a drugi wybiera trudniejszą drogę żeby dalej narzekać że zarabia za mało mimo to że Wam wydaje się to dużo.

Jak będziesz miał do wykopania rów przy drodze na długości 1km i dostaniesz za to 1000 zł to weźmiesz łopatę i będziesz kopał - w miesiąc się wyrobisz, ja wypożyczę koparkę za 200 zł i zrobię to w jeden dzień - teraz policz ile mogę zrobić w miesiąc.
Na tym prostym przykładzie widać czym różnią się ludzie którzy pracują na produkcji od kadr zarządzających - nie jesteśmy lepsi czy gorsi, po prostu inaczej myślimy.
naiwny 2012-02-27 09:39:21
No bardzo ładnie tu się porobiło. Witam po dłuższej nieobecności. Panie (usunięte przez administratora). W MM nikt w biurze sam do niczego nie doszedł, wszyscy tam jesteście pociotkami, kolesiami, bliższą i dalszą rodziną. Nikt z was w biurze nie pracuje uczciwie, siedzicie tylko przed monitorem i allegro przeglądacie. Jesteście bandą niekompetentnych (usunięte przez administratora) (chociaż po studiach) nie potraficie podjąć żadnych istotnych decyzji. Wszystkie kluczowe sprawy zwalacie na barki ludzi z kontroli i ustawiaczy. Siedzicie tylko na zebraniach i pierdoły opowiadacie a tym czsem pan (usunięte przez administratora) nie wie gdzie się barcody włącza. Zamawiacie buble z których każecie składać dobre amortyzatory, Ustawiacze na asystach i geficie muszą stawać na głowie, ludzie z kontroli muszą (usunięte przez administratora) raporty, a kiedy coś z tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] u dojdzie do kierownika MR to premię traci zwykły pracownik. Tacy jak ty sami do niczego nie dochodzą, pracę załatwił ci tata albo wujek, a utrzymujesz się w niej tylko dzięki zastraszaniu pracowników (usunięte przez administratora) i głupocie pana(usunięte przez administratora)
1
Nick* 2012-02-27 10:48:26
Przedostatnie zdanie nie powinno się tutaj pojawić bo takimi wypowiedziami możesz tylko zaszkodzić kolegom z jakości. Nie zapominaj, że wiele spraw nie powinno wychodzić na zewnątrz bo niekoniecznie ci wyżej muszą o nich wiedzieć.
2
naiwny 2012-03-07 21:31:42
A co? Może o tym nie wiedzą. Przecież to oni wymuszają takie zachowania i bardzo dobrze sobie z tego zdają sprawę. Wszystko ma pięknie wyglądać na papierze żeby włoscy panowie byli zadowoleni. Z resztą nawet sami włosi nie dbają o swoje tak jak nasi (usunięte przez administratora)
pracownik 2012-03-13 23:23:15
Slyszal ktos moze o jakich podwyzkach??
asdf 2012-03-23 19:26:19
@pocalujcie mnie...
Nie osądzałbym tak ludzi na Twoim miejscu... Pokaż mi inne miejsca pracy za godne pieniądze/traktowanie dla młodych studiujących ludzi? Każdy zakład, ale to każdy ma na stronach takich jak ta identyczną opinię... Ludzie z wiosek pracują w zakładach typu TRW zarabiając minimalną krajową, mając umowy na tydzień... Chore, ale będąc samotnym strzelcem znajdź coś godnego uwagi...(usunięte przez administratora)..
Do kadry kierowniczej 2012-07-05 11:30:31
Brawo dla kierownictwa! Szlachta się bawi jak widać! Informacja na majstrówce o obowiązkowej sobocie (za zwykłą stawkę), następnie zebranie (kolejność nieprzypadkowa - tyle dla was znaczymy).
Ale nie o tym.

Większe zamówienia ze strony klientów = większe zyski dla zakładu.

Pojawia się pytanie: Dlaczego nie możemy mieć udziału w tych zyskach, skoro tylko dzięki NASZEJ CIĘŻKIEJ PRACY, macie swoje posady i wysokie premie (nie wierzę, że nic z tego ciągłego oszczędzania na nas fizolach nie macie).

Pokazalibyście czasem klasę i przynajmniej zapłacili jak za sobotę (100%). Ludzie łatwiej by znieśli fakt, że kolejny raz zabieracie im możliwość spokojnego wypoczynku i regeneracji w weekend z rodzinami. Tylko umiecie wymagać i liczycie na naszą współpracę (wczorajsze słowa (usunięte przez administratora) (celowo z małych liter)), nie dając w zamian nic.

Harujemy na was i będziemy dalej to robić, ale Dobry Bóg się wam w odpowiednim czasie odwdzięczy za sposób w jaki z nami postępujecie! Możecie być pewni!
jURek 2012-12-03 16:36:22
Witam.
jak zawsze syf i wzajemne pretensje!!
nic się nie zmieniło..
moje zdanie jest takie że nie ma sensu zarzekać tylko trzeba
uciekać z tego obozu pracy za marne grosze..
widziałem jak było i podziękowałem "mini" kierownikowi (usunięte przez administratora) i jak skończyła mi się umowa to po prostu już się nie pojawiłem.
ale jak wolicie żyć z nadzieją że może będzie lepiej to powiem Wam
że nie będzie lepiej tylko gorzej!!!

„Wszystkim Górnikom Szczęść Boże.”
z okazji Barbórki
dupowłaz 2012-12-11 19:42:39
jURek - 2012-12-03 16:36:22

Witam.

jak zawsze syf i wzajemne pretensje!!

nic się nie zmieniło..

moje zdanie jest takie że nie ma sensu zarzekać tylko trzeba

uciekać z tego obozu pracy za marne grosze..

widziałem jak było i podziękowałem "mini" kierownikowi UR i jak skończyła mi się umowa to po prostu już się nie pojawiłem.

ale jak wolicie żyć z nadzieją że może będzie lepiej to powiem Wam

że nie będzie lepiej tylko gorzej!!!



„Wszystkim Górnikom Szczęść Boże.”

z okazji Barbórki
2500 nagrody świątecznej
jURek 2012-12-18 19:35:56
2500 nagrody:) kurna ale kasa:) chyba wroce:)
I co jeszcze dali?? Moze mogles jeszcze (usunięte przez administratora). Zal czytac!! Ale tj wlasnie szczyt ambicji 2500zl..
Ale jedna prawda jest taka ze ludzi normalnych to jest garstka reszta to same czopy wazeliniaze itp.. Szczescia gorniczego zycze oj moze sie przydac w 2013r. Pozdrawiam wszystkich
były pracownik 2013-01-14 17:44:01
Okrągły - 2012-07-05 19:11:45

Jak odchodziłem z tego padołu łez i rozpaczy było mi trochę żal lat zmarnowanych w tym zakładzie , ale życie toczy się dalej i trza iść do przodu a nie cofać się w rozwoju w MM.

Teraz mam lepszą pracę - najlżejsza robota w MM jest o wiele cięższa od najcięższej w moim aktualnym miejscu pracy , a tygodniowe wynagrodzenie przekracza minimalną miesięczną płacę gwarantowaną ustawą (a jestem na okresie próbnym).

Więc zamiast psioczyć jak wam źle zmieńcie pracę albo walczcie o swoje prawa , przecież macie związki to się do nich zapisujcie, a nie narzekacie że nic nie robią , prawda jest taka że związki mają taką siłę przebicia jakie poparcie załogi więc jeśli poparcie załogi wygląda tak że na wydziale na zmianie w związkach jest tylko 2 osoby to nie dziwcie się że nic nie wskóracie.

Tam gdzie robię przeszło 85% załogi należy do związku i dzięki temu w kantynie jest świeże ciepłe i tanie jedzenie 12 stanowisk z dostępem do internetu , kilka dużych telewizorów gdzie w przerwie można oglądać co się chce , i piłkarzyki -bilarda niema bo się już nie zmieścił, zamiast jednej przerwy są trzy jak robisz więcej niż 9h 4 a jak 12 to 5.



Da się?-da , tylko że nasza Polska mentalność jest taka że psioczyć i narzekać to jest wielu chętnych (najlepiej na po kontach albo na portalach) , ale żeby coś z tym zrobić to już niema komu



Pozdrawiam.

(usunięte przez administratora)/div>czesc (usunięte przez administratora) daj mi adres e-maila do siebie. pracowalismy kiedys razem na montazu wahaczu w MM.
plaistman 2013-01-22 21:42:07
w MM uzywacie nadstawek paletowych? Kto wam je dostarcza ? są nowe czu uzywane? Dzieki za info życzliwym
1
robotnik 2013-03-04 20:27:56
praca w tej firmie to czysta przyjemnosc. mila atmosfera, zyczliwi ludzie, wzorowa kadra kierownicza, mozliwosc rozwoju ( kursy, szkolenia ). pelna kultura. polecam
muszu 2013-06-15 10:46:41
nie
marjan ;-) 2013-06-16 22:43:15
trzeba robić normę , dobrze żyć z (usunięte przez administratora) i najlepiej uprzejmie donosić
to umowa w miarę szybko
1
iii 2013-08-02 11:45:19
wakacje!!! premia byla, mozna szalec
Ali 2013-10-31 12:51:47
kasa nie najgorsza , nie trzeba zostawac po godzinach czyli 8h i do domu to cieszy a hajs sie zgadza no chyba ze ktos oczekuje kokosow to do rzadu sie zapisac tam sie idzie dorobic
Nikodem Dyzma 2013-11-20 23:32:47
Ile w tm roku dyrekcja "urwie z ryby" Kto zgadnie?
2
Janciulek 2013-11-27 11:49:16
Było 2300 a w 2013 będzie 1500
staszek 2013-12-04 11:16:27
Proszę jakich mamy przedsiębiorczych "rządzących" w zeszłym roku uje bali z ryby 800 stówek na "podwyżkę", w tym kolejne 800. 2x800=1600. W przeliczeniu na jakieś 500 osób na obu halach 1600x500=800000. Na rybe nie ma, na dzień rodzinny nie ma ale na pseudo plakaty, gazetki propagandowe kasa jest. Fury też nowe sobie pokupili... A ty (usunięte przez administratora) za 2000.
Grześ... 2014-01-23 13:43:09
Hej wszystkim, prawdopodobnie od lutego zostanę przyjęty do MM, na razie oczywiście przez Adecco, na produkcję lub montaż. No i mam standardowe pytania- jak atmosfera? zarobki ok? Ogólnie polecacie firmę? Jeśli macie coś do dodania jeszcze od siebie to dawajcie. Pozdrawiam!
luj parkowy 2014-01-31 20:24:42
Jeżeli masz trochę oleju w głowie to szybko zrezygnujesz.
W innym wypadku, uprzejmie donoś na innych majstrowi a będzie ci tu dobrze.
1
TG 2014-06-28 14:28:31
jest tam jakiś adres email do tej firmy ? jakoś na necie nie moge znalesc .
Pomóżcie jeżeli możecie.
Dzienki pozdrawiam TG
ach niu 2014-08-19 20:24:23
Hej Magiczi magnetowcy, spróbójmy rozwiązać takie zadanie: jeżeli teraz osiągam z wypłaty ok 1650 złotych netoo to czy warto przyjść do was po magiczną wypłatę z magneti ? Ile zarabia się na podstawowym najniższym stanowisku pracy w magneti?
abcd 2014-08-21 01:42:34
2100zl netto przez adeco za 160h
Jasiek Fasola 2014-08-31 23:40:27
Z pewnością nie należysz do żadnego związku zawodowego, takich jak ty jest niestety więcej i stąd słabość związków zawodowych. Żal ci kilkanaście złotych na składki (niech płacą inni) a spodziewasz się wiele. Nie tędy droga. Dyrekcja poważnie by traktowała żądania załogi gdyby do ZZ należało 95% załogi , anie 25%.
Czas, bieda i nędza spowodują że będzie więcej pracowników uzwiązkowionych.
2
xxxx 2014-09-28 21:19:00
ile się zarobi w utrzymaniu ruchy w tej firmie w Bielsku??
aaa 2014-10-05 16:24:29
@ xxx podobno tyle co u nas
aaa 2014-10-05 16:25:24
@ xxx tzn tyle ile na produkcji
JAN 2014-12-13 12:41:54
witam serdecznie mają przyjmować do MM początkiem roku ale to praca tymczasowa przez adecco Umowa jest np w grudniu od 1.12.2013 do 23.12.2013 potem możesz się iść paść na zieloną choć w zimie to nie za bardzo bo następna umowa jest dopiero od 07.01.201 od końca miesiąca tak więc masz nieskładkowe prawqie 3 tygodnie tak samo na postój pracownicy w MM idą na urlop a Ty pracownik Adecco dostajesz świadectwo pracy i znów cię przyjmują po postoju. Tak więc te 18 mc które możesz pracować przez pośrednictwo pracy jest wieczne bo nie masz ciągłości masakra jednym słowem
ggggg 2015-03-17 11:43:17
mam pytanie,jest oferta pracy w MM przez Adecco,bardzo atrakcyjne wynagrodzenie tzn.ile wg. Adecco to jest,bo jak to jest kwota jak piszą na tych forach- 2100- 2200 to ...chyba jakiś żart?Wg.mnie bdb wynagrodzenie to min.2500 wzwyż
al-akhbar 2015-03-19 23:42:18
Żart to jest ten zakład. Trzeba być nieudacznikiem życiowym i mega debilem żeby chcieć tu pracować...
1
jolo 2015-06-29 00:07:30
Witam czy nadal każą wam robić soboty ?
anshin 2015-07-07 17:51:48
Jak jest ładna pogoda i 50st na hali to ludzie sami z ochotą przychodzą do pracy.
Harnaś 2015-07-16 00:17:44
Ludzie nie wstępują do ZZ bo szkoda im kilkanaście złotych na składki, ale ci sami ludzie mają ciągle pretensje do ZZ o małą skuteczność. Do tego jeden związek jest normalny czyli NSZZ Solidarność a drugi związek zawsze robi na przekór szkodząc załodze ( wazeliniarze) Pan M.S chyba kolejny raz będzie startował na p-osła
anshin 2015-07-24 00:25:02
Nie wszyscy są głupi żeby wandziE sponsorować w zamian za podpisywanie niekorzystnych warunków płacowych.
dil 2016-05-14 18:20:39
cześć Wam. Z ciekawszych ofert poza tym stażowymi to na pewno ta dla człowieka do controllingu w sosnowcu
Zostaw swoją opinię o Magneti Marelli - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magneti Marelli