logo Greenpeace

Greenpeace

Kraków

Opinie o Greenpeace

Zax 2014-06-20 15:51:31
Greenpeace poszukuje nadal ludzi do obsługi klientów, fundraiserów. Ktos jest na forum, kto tak pracuje, czy prócz satysfakcji z pomocy da sie na tym cos dorobić?
Doświadczony 2014-07-08 21:24:06
Tak, da się - stawki od 12 do 18 złotych (po niecałym pół roku). Licząc 35 godzin w tygodniu to nawet niezłe pieniądze.
Zax 2014-07-13 22:18:40
Powaznie az tak dobrze płaci Greenpeace? na jakim stanowisku jest az 18 zł? no i jaka stawka jest przed tym pół roku?
Doświadczony 2014-07-16 21:13:38
12 zł w pierwszym miesiącu, potem 14, po ok 3 miesiącach 16 i 18zł po pół roku. Powodzenia!
Wulkan 2014-07-27 17:50:26
reprezentant greenpeace : LESZEK WOJTASIEWICZ jest "mega" aktywistą na rzecz czystego środowiska, naturalnego pożywienia wolnego GMO, kompostowania, biogazowni, którą będzie budował z Mackiem Uznańskim w Pakoszówce i w sąsiedztwie Dukli oraz Besku
palacza 2014-07-27 21:19:50
jak możecie się tak dac wykorzystywać grupa naciągaczy żeruje na waszej naiwności zobaczie jakimi jeżdzą samochodami a poniwnni chodzić na pieszo ewentualnie jeżdzi na rowerach ale co tam lepiej powiem wam jak żebrać jak rumuni mają ow iele lepsze efekty
2
ekspracownik 2014-07-28 17:25:31
Zarobić dasz radę, jeśli dasz radę wytrzymać na ulicy więcej niż miesiąc. Osobiście polecam traktować tę pracę jako "stadium przejściowe", chyba, że jest się zapaleńcem...
1
jolka 2014-09-23 14:15:05
Co ciekawe Greenpeace w swoich ogłoszeniach na foundraiserów nie pisze co oferuje ani czego własciwie wymaga, CV wysyła sie przez ich system na stronie internetowej. Na koniec jest mały test, a tam np. pytanie Jak sądzisz dlaczego w szczególności poszukujemy DARCZYŃCÓW w wieku powyżej 30 lat? Do wyboru: Są bardziej stabilni finansowo i mogą wspierać regularnie, Mają stałą pracę i łatwiej jest im pomagać finansowo niż młodym, Bardziej angażują się w działania ekologiczne, Nie mam pojęcia. Wie ktoś jaka jest poprawna odpowiedź?
Mariusz Onuch 2014-10-14 16:22:57
Jolka - w ogłoszeniach są linki do strony, na której znajdziesz te wszystkie informacje. W razie pytań zapraszam na forum Goldenline. (usunięte przez administratora) Pozdrawiam.
hania89 2014-10-15 16:46:28
Hej, mi się właśnie Greenpeace kojarzył od zawsze z jakąś fundacja, która zbiera osoby na stanowisko foundraiserów raczej z ich dobroci serca, wręcz charytatywnie, a teraz czytam, że to może być dobra pracą. Moze ktos przybliżyć zarobki? Zapytałabym na goldenline, ale nie przepadam za tym portalem i nie chce zakładać tam konta...
Jak wyżej 2014-10-21 11:46:30
hania89 proponuję najpierw przeczytać to, co już w tym wątku padło, potem wejść na stronę pracodawcy (możesz wyguglować) i dopiero wrócić. Na pewno znajdziesz te informacje, jeśli Ci na tym zależy...
sebek 2014-11-07 15:03:17
ale nie ma to jak opinie od ludzie którzy rpacowali albo pracują dla takiej fundacji. ja tylko widzialem na ulicy tych ludzi, ze namawiali przechodniow chyba na wplaty. jakos nigdy nie mialem przyjemnosci rozmowy zz takim przedstawicielem. ale to chyba przyjemna praca, ciekawe czy tam jest jaakas prowizja czy jak to dziala?
doświadczony 2014-11-07 19:05:04
Hej Sebek, nie ma prowizji, stawki są stałe. Czy praca przyjemna to zależy, co lubisz. Ważne, żeby zgadzać się, z tym co robi Greenpeace, bo do wsparcia tego przekonujesz ludzi, ważne żeby lubić ludzi i lubić z nimi rozmawiać.
Dięx 2014-11-21 18:35:30
Dzięki na rpawdę @doswiadczony to co napisałeś chyba mówi wszystko o tej pracy. Ja bardzo popieram działania greenpeacu ale troche się obawiam rozmó z ludźmi. bo wiadomo jaki niektórzy maja stosunek. Tak właściwie to możę napiszecie mi jakie sami macie odczucia po tej pracy? wiarygodne to dla mnie jest to co napisałeś dziękii
kobi 2014-12-06 14:01:53
musisz mieć dość specyficzne podejście do tej pracy jeżeli rzeczywiście zalezy Ci na tym aby tutaj wytrwać . Potrzebny Ci dar przekonywania do tego , aby ludzie zaufali w to co mówisz i dali się przekonać do Twoich racji. Moim zdaniem trzeba mieć poczucie misji i być zafascynowanym tą firmą aby tu pracować
Juroj 2014-12-21 02:12:47
Wydaje mi się, że Greenpeace wydaje się ludziom dosyć specyficzną organizacją, która wielokrotnie kogoś atakuje czy broni jakiegoś dosyć kosmicznego pomysłu. Myślę, że ludzie którzy jednak tam podejmują pracę muszą zdawać sobie z tego sprawę, bo pewnie z takimi głosami trzeba będzie się w końcu zmierzyć.
amara 2014-12-21 02:41:30
Hej, a tak szczerze, to ile można orientacyjnie zarobić w pracy dla Greenpeace. Chodzi mi o stanowisko najniższego szczebla, nie wymagające szczególnej wiedzy, ani wykształcenia, a jedynie dobrych chęci. Wiem, że oczywiście motywacja do pracy jest inna niż pieniądze w tym wypadku - w końcu to Greenpeace, ale jednak za coś żyć trzeba.
doświadczony 2015-01-12 14:20:34
Juroj - tak, w tej pracy mierzysz się zarówno ze zwolennikami, jak i przeciwnikami organizacji. Na pewno, jeśli ważny jest dla Ciebie los przyszłych pokoleń, będzie Ci łatwiej "wczuć" sie w rolę. Z drugiej strony, to tak jak w życiu - jedni lubią to, co robisz - inni nie. Ja nauczyłem się dzięki tej pracy skupiać się na rozwiązaniach, a nie problemach i mieć pozytywne podejście do wielu rzeczy. Co do zarobków - Amara - stawki zaczynają się od 12, a kończą w tym momencie na 20 zł netto za godzinę, przemnóż to przez 140 godzin w miesiącu. Jest też możliwość podpisania umowy o pracę w dłuższej perspektywie.
jacek 2015-02-19 16:01:40
Nie spodziewałem się, że greenpeace płaci az tak dobrze, ciekawi mnie skąd oni mają tyle funduszy. Bo jeśli dobrze licze i rzeczywiście pracuje sie 140 godzin, a nie 160 to wychodzi przedział zarobkowy 1680-2800 złotych netto! Na jakim stanowisku w ogóle takie kwoty? Jeszcze może jakiś socjal zapewniają?
doświadczony 2015-02-27 13:36:51
Greenpeace, aby utrzymać swoją niezależność otrzymuje fundusze wyłącznie od indywidualnych darczyńców, regularnie wpłacających na działalność organizacji drobne kwoty. Jest ich na swiecie ponad 3 mln. Ta praca polega właśnie na poszukiwaniu takich osób. Jeśli chodzi o socjal, to w tym roku Greenpeace poza opłacaniem składki ZUS (którą opłacał dla osób nieuczących się i powyżej 26 roku życia), wprowadza także umowy o pracę dla ludzi, którzy przepracują na stanowisku fundraisera 9 miesięcy. Jest to pierwsze tego typu rozwiązanie w tego rodzaju pracy w Polsce.
tomek 2015-03-05 19:22:42
o no właśnie, słuszcze uwagi ma @jacek i @doświadczony bo tak naprawde to wydaje mi się, że koszty pracy takiej po 140 godz w tygodniu nie jest bardzo obciążający dla kogoś. Też w sumie zależy mi na tym co konkretnie mam robić i w jaki sposób beda przeprowadzone te działania, ale chyba praca ciezka nie jest, co?
doświadczony 2015-03-10 13:57:20
@tomek, 140 godzin miesięcznie, nie tygodniowo, do tego dochodzą spotkania przed pracą i przerwy, które są bezpłatne i trwają ok. godziny w ciągu dnia. Praca jest ciężka i wymagająca, ale też bardzo satysfakcjonująca i można się w niej szybko wiele nauczyć. Jeśli chodzi o konkrety, to celem fundraisera Greenpeace, jest przekonywanie ludzi do wsparcia finansowego Greenpeace na ulicach polskich miast. Odbywa się to przez formularz polecenia zapłaty, żadnego zbierania do puszek. Podchodzisz, zatrzymujesz, sprawdzasz, czy ktoś może zostać darczyńcą, inspirująco opowiadasz o kampaniach Greenpeace i prosisz ludzi o wsparcie. Brzmi, jak coś dla Ciebie? Zaaplikuj i się przekonasz.
janka 2015-03-30 19:57:27
Czyli wychodzi, że to praca jak na standardowy etat, bo pewnie 160 godzin wyjdzie, jeśli rzeczywiście te przerwy i spotkania trwają godzinę dziennie, szkoda tylko, że sa bezpłatne. Jesli już jestesmy przy płatnościach, to na ile tutaj może liczyć studentka? No i jeszcze takie pytanie jak tu jest z grafikiem, bo ja nie mogę pracować w środy, ale moge w weekendy.
Doświadczony 2015-03-31 16:03:24
Janko, praca jest także w elastycznym trybie dla studentów. Można pracować do południa lub po południu, także kilka dni (minimum 3 w tygodniu). Stawki netto dla studentów są takie same, jak dla osób, które nie studiują, czyli zaczynają się od 12 zł na rękę na godzinę. Jeśli chodzi o inne pytania, zapytaj koordynatora :)
kaja 2015-04-15 17:04:41
@Doświadczony, a wiesz, czy gdybym ja chciała pracowac na pełen etat (jestem studentką zaoczną) czyli 5 dni w tygodniu to też może? z góry dzieki za info
doświadczony 2015-04-21 11:11:32
Jasne, możesz pracować pięć dni w tygodniu, jeśli masz zjazdy czasem w piątki, możesz pracować w ten dzień krócej. Pozdrawiam.
antos 2015-04-29 22:20:01
widzialem ze duzo ofert greenpeace ma teraz - to chyba dla tych osob ktore szukaja darczynców prawda? fajnie nazywa sie ta praca fundraiser. warto tak pracować?
doświadczony 2015-05-05 09:08:12
czy warto? warto zaaplikować i zobaczyć, czy się dostaniesz. Potem sprawdzić, czy sobie poradzisz. Praca lekka nie jest, ale satysfakcji daje mnóstwo i pozwala szybko nabyć kilka bardzo przydatnych w dzisiejszych czasach umiejętności.
maciek 2015-07-22 21:36:15
Ja się teraz zastanawiam, czy nie spróbować tutaj poszukac pracy jako tak zwany dialoger, ale pewnie nie rózni się to od zwykłego foundraisera. Napisali, ze oferuja stawkę gwarantowaną od 12 do 20 zł netto za godzinę oraz możliwość podpisania umowy o pracę. Brzmi to naprawdę dobrze, ale cos mi mówi, że to zbyt piękne, by bylo prawdziwe.
ekspracownik 2015-07-23 03:19:17
Tak. Dialoger nie różni się niczym od fundraisera - poza nazwą. Próbuj, jeśli wystarczy sił - kokosy Twoje...
Oter 2015-08-22 14:59:59
No rzeczywiście - sporo ofert z greenpeacu wisi, ale prawdę powiedziawszy biję się z myślami, czy współpraca z nimi nie jest zbyt kontrowersyjna. Zastanawiam się też nad dalszymi konsekwencjami, bo nie wykluczone jest to, że dalej chcąc pracować na jakimś poważniejszym stanowisku byłby potworny problem z tym.
Tak sobie 2015-09-14 14:20:38
Oter - ze względu na markę, to chyba raczej na plus. W CV będzie lepiej wyglądało Greenpeace niż jakaś firma krzak, bez względu na to, czym się zajmuje. Chyba, że aplikujesz do Monsanto :)
domino 2015-09-21 18:07:39
@Tak sobie - myślę, że większość ludzi zatrudnia się tutaj po to, żeby później ich CV lepiej później wyglądało. Przekonania się przestają liczyć, tylko prestiż i popularność greenpeace. Mają całkiem dużo ogłoszeń pracy. Poszukują fundraiserów, dialogerów, sprzedawców. Dobrze, że zapewniają szkolenia i jest możliwa umowa o pracę.
Sylwester 2015-09-24 11:30:41
Chciałbym dołączyć, ale nurtuje mnie pytanie ile umów tygodniowo muszę załatwić? Kilka? Kilkanaście?
iga 2015-10-21 21:19:35
oczywiscie ze w CV lepiej wyglada jakas wieksza firma nic tzw krzak, ale tez sie patrzy na dlugos stazu pracy, na doswiadczenie, ktore mozna takze znalezc w mniejszej firmie...ja sama bym sie chciala dostac na przedstawiciela handlowego do Greenpeace, ale jak to jest tamz zarobkami? spokojnie 3000 zl zarobie ? z gory dzieki
anonim 2015-12-04 18:48:35
Właśnie wysłałam swoje CV może jakieś nowe informację na temat zatrudnienia i atmosfery pracy ?oraz etapów rekrutacji
poseł 2015-12-04 22:49:26
Teraz to na fundraisera szukają chętnych. Podstawą zatrudnienia jest umowa zlecenia i nawet 40zł netto, ale zapewniają odpowiednie narzędzia pracy, więc się na pewno opłaca.
pieniądze 2015-12-08 13:07:17
szczęścia nie dają, ale za 40 zł na starcie za godzinę, to chyba aż zaaplikuję :)
iga 2015-12-08 16:29:01
no 40 zl za godizne. hnmm :D no nie powiem kazdego to przkeonuje ale ciekawe jakie sa na prawde, wiem tylko ze oferuja na pewno umowe zlecenie czy pozapłacowe bonusy motywacyjne,
65 2015-12-10 19:32:47
@iga wiesz co teraz akurat w firmie poszukuja osoby na takie stanowisko jak dialoger w organizacji pozarządowej, brzmi ciekawie, moze chcialabys sprobowac
kasia 2015-12-12 22:41:07
Wydaje mi się, że taki "dialoger" musi mieć dobre gadane i przede wszystkim wiedzieć, czego Greenpeace oczekuje i na czym im zależy, tu misja organizacji jest ważna.
kobi 2015-12-15 01:45:41
jak dla mnie to idea trochę mia się z celem. Ludzie przychodzą tutaj głównie zarobić tak naprawdę na wzniosłych ideach zamiast krzewić je w innych ...
kraaaa 2016-02-13 21:11:30
Umowa zlecenia i pozapłacowe bonusy motywacyjne są i tak kuszące. Przecież każdemu pracownikowi zależy na tym, żeby mieć jeszcze niezłe benefity, zwłaszcza, że doświadczenie u nich jest równie cenne.
azok 2016-02-23 14:25:18
kraaaa, no tak ogłoszenie na specjalista ds. pozyskiwania darczyńców serio wygląda dobrze. Ta ich oferta i elastyczny wymiar pracy oraz atrakcyjne wynagrodzenie rosnące wraz z nabywanym doświadczeniem (do 40pln netto/h), brzmi super, ale nie oszukujmy się - 40zł/h to dopiero po jakims czasie, na start znacznie mniej.
spot 2016-02-24 16:57:35
De facto 40 zł można dostać od razu, nie zależy to od czasu pracy. Trzeba po prostu się starać i nabywać nowe umiejętności, a z czasem przychodzi to łatwiej. Tak że 40zł/h można dostać już od samego początku
maki 2016-02-26 15:49:35
Jeżeli chodzi o stanowiko specjalisty ds.pozyskiwania darczyńców to aplikację,moża składać do końca dzisiejszego dnia, i faktycznie oferuja zarobki do 40 zł które rosną wraz z doświadczeniem.
hu 2016-03-11 16:54:54
No to fajnie jak dawali 40 zł. Teraz szukają starszego kampaniera w Warszawie. Oferują pracę na pełny etat i wynagrodzenie uzależnione od doświadczenia i umiejętności w przedziale 5600-7100 zł brutto miesięcznie. Nieźle!
gregory 2016-03-13 18:03:31
@hu to naprawdę bardzo dużo kasy! Co prawda poszukują osób doświadczonych, które mają już za sobą wiele wdrożonych kampanii, ale powiem Wam, że dla mnie dodatkowym atutem jest sama misja pracodawcy. Nie dość, że można dużo zarobić, to jeszcze robisz coś w słusznej sprawie...
bebez 2016-03-15 18:09:25
W takim razie powinieneś się zaturdnić @gregory :) Widać, że taka praca by ci pasowała. Mnie to najbardziej zachęcają te zarobki od 5600 zł brutto w górę oraz prowadzenie kampanii.
helios 2016-05-05 21:19:48
szkoda, że tak dobra oferta mi uciekła :) teraz na przykład potrzebują ludzi do pracy z doskoku praktycznie. Zapewniają pracę na umowę zlecenie i elastyczny wymiar pracy a dodatkowo stabilne warunki zatrudnienia i atrakcyjne wynagrodzenie (12pln/h/netto - 40pln/h/netto
Zostaw swoją opinię o Greenpeace - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Greenpeace