Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Greenpeace

Pracowałeś w firmie Greenpeace i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
doświdczony - 2013-10-03 14:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca jest tylko w terenie.
zdjecie uzytkownika
janusz - 2014-03-09 14:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie chodzi o tą pracę, co zaczepia się ludzi w centrach najwiekszych miast i rozmawia o Greenpeace, do tego trzeba mieć podejście.
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2014-03-19 12:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Greenpeace poszukuje na stanowisko Fundraisera, na ich stronie jest odpowiedni formularz aplikacyjny, nawet trzeba zaznaczyć, czym taki Fundraiser się zajmuje.
zdjecie uzytkownika
m. - 2014-04-09 16:26:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"do tego trzeba mieć podejście". brzmi jak coś dla mnie! Masz Januszu jakieś doświadczenie?
zdjecie uzytkownika
za Janusza - 2014-06-06 11:13:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba lubić ludzi. Pomaga także wierzyć w to, co robi Greenpeace.
zdjecie uzytkownika
Zax - 2014-06-20 15:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Greenpeace poszukuje nadal ludzi do obsługi klientów, fundraiserów. Ktos jest na forum, kto tak pracuje, czy prócz satysfakcji z pomocy da sie na tym cos dorobić?
zdjecie uzytkownika
Doświadczony - 2014-07-08 21:24:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, da się - stawki od 12 do 18 złotych (po niecałym pół roku). Licząc 35 godzin w tygodniu to nawet niezłe pieniądze.
zdjecie uzytkownika
Zax - 2014-07-13 22:18:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powaznie az tak dobrze płaci Greenpeace? na jakim stanowisku jest az 18 zł? no i jaka stawka jest przed tym pół roku?
zdjecie uzytkownika
Doświadczony - 2014-07-16 21:13:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
12 zł w pierwszym miesiącu, potem 14, po ok 3 miesiącach 16 i 18zł po pół roku. Powodzenia!
zdjecie uzytkownika
Wulkan - 2014-07-27 17:50:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
reprezentant greenpeace : LESZEK WOJTASIEWICZ jest "mega" aktywistą na rzecz czystego środowiska, naturalnego pożywienia wolnego GMO, kompostowania, biogazowni, którą będzie budował z Mackiem Uznańskim w Pakoszówce i w sąsiedztwie Dukli oraz Besku
zdjecie uzytkownika
palacza - 2014-07-27 21:19:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak możecie się tak dac wykorzystywać grupa naciągaczy żeruje na waszej naiwności zobaczie jakimi jeżdzą samochodami a poniwnni chodzić na pieszo ewentualnie jeżdzi na rowerach ale co tam lepiej powiem wam jak żebrać jak rumuni mają ow iele lepsze efekty
zdjecie uzytkownika
ekspracownik - 2014-07-28 17:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobić dasz radę, jeśli dasz radę wytrzymać na ulicy więcej niż miesiąc. Osobiście polecam traktować tę pracę jako "stadium przejściowe", chyba, że jest się zapaleńcem...
zdjecie uzytkownika
jolka - 2014-09-23 14:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ciekawe Greenpeace w swoich ogłoszeniach na foundraiserów nie pisze co oferuje ani czego własciwie wymaga, CV wysyła sie przez ich system na stronie internetowej. Na koniec jest mały test, a tam np. pytanie Jak sądzisz dlaczego w szczególności poszukujemy DARCZYŃCÓW w wieku powyżej 30 lat? Do wyboru: Są bardziej stabilni finansowo i mogą wspierać regularnie, Mają stałą pracę i łatwiej jest im pomagać finansowo niż młodym, Bardziej angażują się w działania ekologiczne, Nie mam pojęcia. Wie ktoś jaka jest poprawna odpowiedź?
zdjecie uzytkownika
Mariusz Onuch - 2014-10-14 16:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jolka - w ogłoszeniach są linki do strony, na której znajdziesz te wszystkie informacje. W razie pytań zapraszam na forum Goldenline. (usunięte przez administratora) Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
hania89 - 2014-10-15 16:46:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, mi się właśnie Greenpeace kojarzył od zawsze z jakąś fundacja, która zbiera osoby na stanowisko foundraiserów raczej z ich dobroci serca, wręcz charytatywnie, a teraz czytam, że to może być dobra pracą. Moze ktos przybliżyć zarobki? Zapytałabym na goldenline, ale nie przepadam za tym portalem i nie chce zakładać tam konta...
zdjecie uzytkownika
Jak wyżej - 2014-10-21 11:46:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hania89 proponuję najpierw przeczytać to, co już w tym wątku padło, potem wejść na stronę pracodawcy (możesz wyguglować) i dopiero wrócić. Na pewno znajdziesz te informacje, jeśli Ci na tym zależy...
zdjecie uzytkownika
sebek - 2014-11-07 15:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale nie ma to jak opinie od ludzie którzy rpacowali albo pracują dla takiej fundacji. ja tylko widzialem na ulicy tych ludzi, ze namawiali przechodniow chyba na wplaty. jakos nigdy nie mialem przyjemnosci rozmowy zz takim przedstawicielem. ale to chyba przyjemna praca, ciekawe czy tam jest jaakas prowizja czy jak to dziala?
zdjecie uzytkownika
doświadczony - 2014-11-07 19:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej Sebek, nie ma prowizji, stawki są stałe. Czy praca przyjemna to zależy, co lubisz. Ważne, żeby zgadzać się, z tym co robi Greenpeace, bo do wsparcia tego przekonujesz ludzi, ważne żeby lubić ludzi i lubić z nimi rozmawiać.
zdjecie uzytkownika
Dięx - 2014-11-21 18:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki na rpawdę @doswiadczony to co napisałeś chyba mówi wszystko o tej pracy. Ja bardzo popieram działania greenpeacu ale troche się obawiam rozmó z ludźmi. bo wiadomo jaki niektórzy maja stosunek. Tak właściwie to możę napiszecie mi jakie sami macie odczucia po tej pracy? wiarygodne to dla mnie jest to co napisałeś dziękii
zdjecie uzytkownika
kobi - 2014-12-06 14:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dięx - 2014-11-21 18:35:30]:
musisz mieć dość specyficzne podejście do tej pracy jeżeli rzeczywiście zalezy Ci na tym aby tutaj wytrwać . Potrzebny Ci dar przekonywania do tego , aby ludzie zaufali w to co mówisz i dali się przekonać do Twoich racji. Moim zdaniem trzeba mieć poczucie misji i być zafascynowanym tą firmą aby tu pracować
zdjecie uzytkownika
Juroj - 2014-12-21 02:12:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że Greenpeace wydaje się ludziom dosyć specyficzną organizacją, która wielokrotnie kogoś atakuje czy broni jakiegoś dosyć kosmicznego pomysłu. Myślę, że ludzie którzy jednak tam podejmują pracę muszą zdawać sobie z tego sprawę, bo pewnie z takimi głosami trzeba będzie się w końcu zmierzyć.
zdjecie uzytkownika
amara - 2014-12-21 02:41:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a tak szczerze, to ile można orientacyjnie zarobić w pracy dla Greenpeace. Chodzi mi o stanowisko najniższego szczebla, nie wymagające szczególnej wiedzy, ani wykształcenia, a jedynie dobrych chęci. Wiem, że oczywiście motywacja do pracy jest inna niż pieniądze w tym wypadku - w końcu to Greenpeace, ale jednak za coś żyć trzeba.
zdjecie uzytkownika
doświadczony - 2015-01-12 14:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Juroj - tak, w tej pracy mierzysz się zarówno ze zwolennikami, jak i przeciwnikami organizacji. Na pewno, jeśli ważny jest dla Ciebie los przyszłych pokoleń, będzie Ci łatwiej "wczuć" sie w rolę. Z drugiej strony, to tak jak w życiu - jedni lubią to, co robisz - inni nie. Ja nauczyłem się dzięki tej pracy skupiać się na rozwiązaniach, a nie problemach i mieć pozytywne podejście do wielu rzeczy. Co do zarobków - Amara - stawki zaczynają się od 12, a kończą w tym momencie na 20 zł netto za godzinę, przemnóż to przez 140 godzin w miesiącu. Jest też możliwość podpisania umowy o pracę w dłuższej perspektywie.
zdjecie uzytkownika
jacek - 2015-02-19 16:01:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie spodziewałem się, że greenpeace płaci az tak dobrze, ciekawi mnie skąd oni mają tyle funduszy. Bo jeśli dobrze licze i rzeczywiście pracuje sie 140 godzin, a nie 160 to wychodzi przedział zarobkowy 1680-2800 złotych netto! Na jakim stanowisku w ogóle takie kwoty? Jeszcze może jakiś socjal zapewniają?
zdjecie uzytkownika
doświadczony - 2015-02-27 13:36:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Greenpeace, aby utrzymać swoją niezależność otrzymuje fundusze wyłącznie od indywidualnych darczyńców, regularnie wpłacających na działalność organizacji drobne kwoty. Jest ich na swiecie ponad 3 mln. Ta praca polega właśnie na poszukiwaniu takich osób. Jeśli chodzi o socjal, to w tym roku Greenpeace poza opłacaniem składki ZUS (którą opłacał dla osób nieuczących się i powyżej 26 roku życia), wprowadza także umowy o pracę dla ludzi, którzy przepracują na stanowisku fundraisera 9 miesięcy. Jest to pierwsze tego typu rozwiązanie w tego rodzaju pracy w Polsce.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Greenpeace
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Greenpeace?
Zadaj pytanie