brak logo

Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa

Warszawa

Opinie o Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa

szok i skandal 2013-12-03 11:42
ale dzieci maja składki lata opłacane a nie robia sobie krzywdy codziennie (usunięte przez administratora) i nic więcej inne firmy przejmuja się tym że dziecko cierpało że na leki transport itd a tu? Dramat to mało powiedziane :(to ma byc dla dziecka za to co przeszło przez kilka tyg a nie na kosmetyki czy ubranka dla rodzica.Jak tak mozna
Asg131 2014-01-23 21:00
Witam. Dzis ja dostałem zawału. W czerwcu przeszedłem zabieg operacyjny spowodowany zerwaniem więzadła w stawie skokowym. Jedynie co dostałem w liście zwrotnym od tejże firmy było głupie uzasadnienie czemu nie moge dostać odszkodowania. Śmiech na sali. Całe wakacje stracone i jeszcze te głupie uzasadnienia. Przestrzegam Panstwa nad ta agencja. Szkoda gadać.
ktoś 2014-02-11 20:50
O widzę, że odezwała się nasza była koleżanka. Mam nadzieję, że w nowej pracy uda Ci się lepiej symulować pracę niż to robiłaś w marketingu.
2
xxx 2014-07-18 19:41
moja córka miała operacje kregosłupa leżała prawie dwa tygodnie w szpitalu jezeli chodzi o odszkodowanie to stwierdzili ze sie nie należy wiec tu smiech na sali jeżeli chodzi o wpłate na ubezpieczenie to potrafia dobrze rozmawiac ale jezeli o wypłate odszkodowania to odwracają sie tyłem i mają to gdzieś
gekon 2014-08-21 18:54
Córka miała wypadek skomplikowane złamanie i operacja . Jeden mieśiąc nie chodziła do szkoły musielismy wybulić 250 zł na rehabilitację bo z funduszu to z 3-4 miesiące . Dostaliśmy 80 złotych śmiech w biały dzień, i nie chodzi że tak mało tylko NAU nie mówią że tak mało będzie płacone wszystko ukrywają nikt nie widział regulaminu na oczy nikt niczego nie podpisywał . Panie zbieraja pieniadze i zbiorowo wszystko kasują.
zmijka 2014-09-04 21:36
brałam udział w negocjowaniu oferty zNau, miałam wrażenie, że wszystko jest ustawione, nie podoba mi się to, tak jakby kupili sobie klakierów, jeśli ktos ma porównania nau do innych firm poprosze
obiektywny 2014-10-07 10:14
Szczerze mówiąc, to jeśli ktoś jest zdesperowany i potrzebuje przejściowej pracy w tej firmie - to czemu nie. Ale na dłuższą metę mało kto wytrzymuje nerwowo, nie jeden stracił zdrowie (dosłownie). Poza tym tylko nieliczna grupa zarabia tam konkretne pieniądze - reszta ludzi w centrali ma małe wynagrodzenia. Najgorzej jest chyba w dziale obsługo klienta - wyzysk, stres, marne grosze na pograniczu z min. krajową. Z tej firmy ucieka kto może. Ostatnio z tego co słyszałem zmiany kadrowe w kierownictwie na gorsze. Praca tu na pierwszy rzut oka miła i przyjemna ( młodzi ludzie studenci itp ) a po kilku tygodniach człowiek nie wie jak się nazywa.

Pozdrawiam
ted 2014-10-13 21:50
OSZUSCI . Potrafią przyczepić się że lekarz postawił kropkę zamiast przecinka żeby nic nie wypłacić. Na bruk wszystkich , dla takich ludzi nie mam szacunku i na bezrobocie kanalie
4
rodzic 2014-11-03 18:49
Witam, chciałabym podzielić się opinią o Nauczycielskiej Agencji Ubepieczeniowej. Dziś dostałam decyzję o odmowie wypłaty świadczenia. Dziecko jest objęte ubezpieczeniem grupowym szkolnym. Na lekcji WF podczas wyskoku spadło na kostkę i doznało skrecenia stawu skokowego. Tego samego dnia pojechalismy na pogotowie, gdzie lekarz stwierdził iż kostka nie jest złamana, zdjęcia RTG nie może zrobić bo jest w naprawie i dał skierowanie do poradni ortopedycznej. Nastepnego dnia na własną rękę zrobiłam zdjęcie i udaliśmy się do poradni, okazuje się że kostka jest skręcona, zrobił się krwiak i potrzebny jest gips na 2 tyg,po tym czasie zdjęto gips, przepisano maść oraz opaskę uciskową no i na 1,5 m-ca zwolnienie.Po wysłaniu dokumentacji agencja odpisuje mi tak: że zgodnie z §1 ust 1 pkt 1 i 2 klauzuli nr 7OWU ochroną ubezpieczeniową objęte jest nastepstwo nieszczęśliwego wypadku lub zdarzenia objętego ochroną w ramach zawartej umowy ubezpieczenia:
- które wymagało interwencji medycznej dokonanej przez pogotowie połączone z dalszym leczeniem i wymagało co najmniej jednej udokumentowanej wizyty kontrolnej (przecież byłam i nic nie byli w stanie zrobić, ba kazał obłożyć lodem!!!)
-które wymagało intrwencji medycznej połączone z dalszym leczeniem i wymagało co najmniej dwóch wizyt kontrolnych ( i chyba o to chodziło w moim przypadku że nie otrzymałam świadczenia, gdyż po zdjęciu gipsu byłam raz na wizycie, a nie dwa jak piszą.
Jestem rozczarowana tą decyzją, bo przecież byłam na pogotowiu w dniu zdarzenia, ale oni nam nie pomogli.
Dodam jeszcze że dwa lata temu szkoła była ubezpieczona w PZU i dziecko na nartach skreciło nadgarstek i też miało na dwa tyg. gips bez żadnego problemu doastałam świadczenie, może niewielkie ale przynajmniej jakieś.Nawet nie było mowy o jakiś wizytach kontrolnych, a tu wymyślają jak mogą.
A może szkoła podjęła złą decyzję ubezpieczając tam swoje dzieci, ja w każdym bądź razie jeśli chodzi o tę Agencję nie ubezpieczę więcej swojego dziecka!
white 2014-12-18 13:50
ABSOLUTNIE NIE POLECAM KORZYSTANIA Z TEJ AGENCJI. SZKODA PIENIĘDZY NA UBEZPIECZENIE. OSTRZEGAM WSZYSTKICH RODZICÓW NIE DAJCIE SIĘ OSZUKIWAĆ UBEZPIECZENIE W NAU TO FIKCJA NIE OTRZYMACIE NAWET ZŁOTÓWKI JEŚLI DZIECKU COŚ SIĘ STANIE UBEZPIECZAJCIE SIEBIE I DZIECI W POWAŻNYCH FIRMACH NAU TO ZŁODZIEJSKA FIRMA
1
malina 2014-12-18 19:51
Dziady! Dziady! i jeszcze raz Dziady! Nigdy więcej ubezpieczenie w tej pożal się Boże firmie! Odradzam wszystkim kogo tylko spotkam!
1
nicki 2015-01-19 16:50
mojej corki szkola tez ubezpiecza dzieci w nau.corka byla w szpitalu z powodu choroby serca i tez dostalam odmowe odszkodowania. wczesniej w innej szkole byla ubezpieczona w pzu i z tego samego powodu byla tez wczesniej w szpitalu. ale pzu wyplacilo odszkodowanie.nie polecam nau. zbieraja kase a nie wyplacaja.
Teresa 2015-01-20 12:42
Moje dziecko po koniec wakacji zlamalo i skrecilo staw skokowy,noga jak konewa,trzy miesiace leczenia w tym dwa miesiace nauki indywidualnej.Po zgloszeniu w tym dziadoskim ubezp.dostalam 100zl.Oszusci .walcze jeszcze raz i czekam na druga decyzje nie popuszcze im tego.Straca ubezpieczenie u mojego syna w szkole ja im to zalatwie.
ubezpieczony 2015-02-04 08:28
Dramat ta firma to nabijanie kasy niechcianym nauczycielom [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarządzane przez panią anie
2
ania 2015-02-23 16:46
Oszuści mój syn złamał obojczyk rok temu i dostał 100zl
Szkoła została poinformowana o tym i rodzice nie chcą więcej ubezpieczać tam dzieci i ja też odradzam
Przynajmniej z 500zl powinien dostac patrząc na inne ubezpieczalnie.
I inni tez a nie marne pieniądze ktore wyplaca banda oszustów.
kkkk 2015-03-05 21:58
Oszuści !!!Moja córka za zerwany staw skokowy - 3 tygodnie w gipsie, rehabilitacja - otrzymała 90 złotych odszkodowania. Korzyści otrzymują ale osoby podpisujący umowę w naszym imieniu.
ada 2015-04-09 20:54
Identyczny przypadek jak wypowiedź rodzica z 2014-11-03 czyli bełkot §1 ust 1 pkt 1 i 2 klauzuli nr 7OWU - które wymagało interwencji medycznej dokonanej przez pogotowie połączone z dalszym leczeniem i wymagało co najmniej jednej udokumentowanej wizyty kontrolnej. Syn skręcił staw skokowy, pojechałam na izbę przyjęć, nie założono longiety, ponieważ dziecko przywiozłam w ortezie, doktor stwierdził, że nawet lepiej.Zalecił elewację kończyny, lód, altacet, zwolnienie. Jakby nie było poprawy wizytę kontrolna. Poprawa była po dwóch tygodniach więc po co jechać znów na izbę, czekać , stresować dziecko, zabierać czas lekarzowi. Zdarzenie było i jest stwierdzone. Szkody nie wypłacili bo nie było co najmniej jednej wizyty kontrolnej. Oszuści. Do tego suma ubezpieczenia jest wysoka.
mamaucznia 2015-04-26 20:38
ZŁODZIEJE!!!ZŁODZIEJE!!! Przestrzegam wszystkich przed tą pseudo firmą ubezpieczeniową.Za złamanie prawej ręki syn dostał marne 100 zł. Na poczet czego te pieniądze? Na poczet zaległości w szkole,na poczet trudności w codziennych czynnościach czy może na poczet bólu który przeszedł podczas nastawiania ręki bez jakichkolwiek środków znieczulających? Dyrekcja szkoły wybrała tą ubezpieczalnią bez wiedzy rodziców bo chyba tylko oni mają z tego jakąś korzyść finansową.Dopóki syn będzie chodził do tej samej szkoły a będzie to kolejne 5 lat zrobię wszystko żeby w naszej szkole nie było nawet mowy o tej firmie.Przestrzegam wszystkich rodziców!!!
1
kasia 2015-04-27 09:32
Wywalczę większe odszkodowanie dla swojego dziecka choćby to miało trwać latami.Nie popuszczę tego,że biorą kasę a wypłacają marne grosze!!!
1
rodzic 2015-04-28 08:18
Czy któryś z rodziców po odwołaniu się dostał dla dziecka większą sumę odszkodowania?
ania 2015-05-15 13:24
Witam. Moja historia choroby wygląda następująco: Jestem tegoroczną maturzystką, podczas roku szkolnego doszło u mnie do złamania piątej kości śródstopia z przemieszczeniem. Dwa miesiące noga była w gipsie, lekarz stwierdził że powinnam mieć operację. Nie mogłam pozwolić sobie na to, ponieważ kończyłam szkołę. 2 miesiące gips plus miesiąc leczenia. W efekcie kość skróciła się o 2 mm i nie ma możliwości na całkowite zrośnięcie przy tego rodzaju złamania. Firma ubezpieczeniowa chce mi przyznać ledwo 120 zł... Wiele więcej wydałam na zastrzyki i lekarstwa oraz transport gdzie w tym moje cierpienie??. Moje pytanie do Państwa... czy ktokolwiek z Was odwoływał się i jak to się skończyło??
ja 2015-06-09 22:28
W dniu dzisiejszym syn otrzymał odmowę, dwa miesiace rehabilitacji, zerwany mięsien, badania rezonansu x2, usg x 3, wszystko robione prywatnie bo na nfz trzeba czekać cztery miesiące. Omówili wypłaty - powód niepełna dokumentacja.
3
nickita 2015-06-10 18:31
walczcie, chodza po szkolach z gazetami i mowia ze po 16 mln zarabiaja a jak przychodzi do wyplaty to nic nie chca wyplacac.
Aneta 2015-07-01 12:07
syn miał dwie ręce w gipsie i również dostał odmowne decyzje.Napisałam odwołanie i czekam juz 3 tygodnie a odpowiedzi jak nie było tak i niema.
Dora 2015-07-27 14:59
Tragiczna Firma Ubezpieczeniowa, pierwszy raz sie z taka spotkałam od 4 m-c nie potrafią wyjasnić sprawy wprowadzaja w błąd, jak dzwonię z arogancją odpowiadają i nie udzielają kompetentnych odp. Ogólnie jak najdalej od nich
2
klajd 2015-08-07 09:35
1800 + 200 zl ryczaltu i musisz dokladac z pensji
ja 2015-09-07 12:00
To nieprawda, przecież studenci na zleceniu zarabiają w tej firmie lepiej.
1
Anna 2015-09-08 12:04
Komu i czemu właściwie służy ten portal? Wydawało mi się, że to portal do umieszczania informacji o pracodawcach, a nie miejsce w którym mogą się wyżyć osoby niezadowolone decyzji w sprawie świadczeń ubezpieczeniowych. Jeśli Gowork ma jakiegoś moderatora, to proponuję, aby skoncentrował się na treści wpisów, tak aby portal mógł stanowić przydatne narzędzie dla osób poszukujących pracy.
6
ja 2015-10-20 19:18
a jak szkoła podpisywała ubezpieczenie to się zainteresowałaś jakie są warunki? sprawdziłaś jakie dofinansowanie dostaje placówka (bo to wpływa na koszt zakupu ubezpieczenia)? Najpierw ludzie sprawdzajcie co podpisujecie a nie później wielkie halo.
sdf 2015-11-05 12:53
Scyzoryk w kieszeni otwiera się. Wy jesteście nauczycielami? Nawet czytać z zrozumieniem nie umiecie i nie rozumiecie jaki cel tej strony jest. JEŻELI CHCECIE SWOJE ŻALE WYLEWAĆ NA WYCYCKANIE NA UBEZPIECZENIU TO SZUKAJCIE ODPOWIEDNIEGO FORUM DO TEGO. NP UBEZPIECZENIE
Róża 2016-05-05 19:20
Dyrektorka Dorota Grabiec rozdaje DOPALACZE na wf i dlatego w tej szkole są sami mistrzowie
paweł 2016-05-31 12:50
hej! wiecie jak wygląda u nich praca jako Specjalista ds. Sprzedaży Ubezpieczeń Grupowych? Szukam na ten temat nfrmacji,a widze, ze wymagaja min. 2 letniego doświadczenia na tym stanowisku, więc nie wiem jak to będzie wyglądało dalej, jak z rekrutacją.
solidarny 2016-11-12 17:11
ta firma to masakra pracowałem tam Ci ludzie nie mają pojęcia o tym co właściwie robią. Tam trzeba byc samoukiem. Brak szkoleń brak normalnej pensji, brak organizacji i normalnego zarządzania. odradzam to zle miejsce na rozwój i zarabianie pieniedzy. Wszystko jest prowadzone dawnym przestarzałym systemem z lat komunistycznych.
4
anita 2016-11-17 23:07
a jak jest w nau broker? czy tak samo jak w nau sa? od dłuzszego czasu jest rekrutacja na stanowisko brokera ubezp.
Paulina 2017-03-01 10:40
A teraz firma poszukuje wielu osób na stanowisko - Regionalny Kierownik ds. Sprzedaży Ubezpieczeń Grupowych do kilku miast ;) Może warto spróbować?
YYYYY 2017-03-10 11:38
Brak kompetencji w zarządzaniu, bałagan w procedurach i brak ładu korporacyjnego.
1
Paulina 2017-03-10 11:44
@YYYYY powiesz jeszcze coś więcej?
DUŻA 2017-03-28 20:36
I tu się nie zgodzę. Od blisko roku jest nowa kadra, nowe pomysły i fajny klimat pracy. Wiele ciekawych projektów i produktów, których naprawdę można być współautorem.
Nie wiem skąd takie złe nastawienie. Ja nadal pracuję - a wcześniej czytałam komentarze i postanowiłam sama się przekonać. Polecam taką metodę. pozdrawiam
Paulina 2017-03-29 09:25
@DUŻA, a co cenisz sobie w pracy najbardziej?
Kosmo 2017-05-03 19:19
Proszę o pomoc. Poszukuję ludzi którzy wiedzą ile zarabia w nau osoba pracująca na stanowisku informatyka. Jakiś czas temu była rekrutacja, może warto się postarać o posadę.
JOL 2017-05-31 12:53
Jak sie płaci bardzo niska składke za ubezpieczenie to suma ubezpieczenia też musi byc niska.Nie wymagajmy później wysokich odszkodowań jeśli sami chcemy oszczędzać na swoich dzieciach.
1
Jacek 2017-05-31 12:58
A ja jestem z tej firmy zadowolony. W ciągu 7 dni od złożenia wniosku o odszkodowanie dostałem sporą kwote na konto i to bez wychodzenia z domu.
1
Paulina 2017-05-31 13:28
Bardzo dziękujemy za Wasze oceny. A jak oceniacie Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa jako pracodawcę? Na jakim stanowisku jesteście zatrudnieni? Chętnie dowiemy się więcej na temat Waszych doświadczeń. Jakie pozytywy dostrzegacie w pracy w tym miejscu?
dal 2017-06-07 17:38
a ile dni od otrzymania decyzji pieniązki wplyneły, bo ja czekam
Mama_Józka 2017-06-22 09:27
Czytam te opinie i trochę się boję, bo moje dziecko miesiąc temu podczas przerwy w szkole zostało popchnięte przez kolegę na parapet w efekcie czego miało wstrząśnienie mózgu i wybite dwa zęby na górze. Złożyłam wniosek o odszkodowanie i czekam na decyzję. Mam nadzieję, że będzie pozytywna choć czytając takie opinie, trochę się stresuje.
Mati 2017-06-27 11:33
Częściowo zgadzam się z Tobą - ale niestety też rzadko kiedy rodziców interesują OWU. Mam zapłaconą podstawową składkę, jestem pewna, że mojemu dziecku nic się nie stanie... Takie myślenie potem może się okazać złudne. Rodzice muszą wiedzieć,że im wyższa suma ubezpieczenia tym wyższe odszkodowanie w razie wypadku. Ale lepiej ubezpieczyć na składkę 30 zł niż wcale.
Mama_Józka 2017-06-29 09:28
Dostaliśmy dziś decyzję pozytywną, że uszczerbek na zdrowiu syna wynosi 4% co daje łącznie 400 zł, bo Józek był ubezpieczony na 10 tys. Zobaczymy, jak będzie z wypłatą świadczenia bo jeszcze na koncie nic nie ma. W każdym razie dość szybko odpowiedzieli, a szczerze mówiąc nie spodziewałam sie tych 400 zł po przeczytaniu tych opinii powyżej.
1
Piorek 2017-07-06 11:44
Może i lepiej ubezpieczyć na 30 zł niż wcale, ale rodzice powinni mieć więcej do powiedzenia w kwestii ubezpieczeń. Może powinno być spotkanie na forum klasy/szkoły z ubezpieczycielem i rodzice powinni zdecydować o wysokości składki? Wiem, to iideał ale niewielu rodziców wie jaki jest zakres ubezpieczenia za składkę 30 zł na rok.
Mama_Józka 2017-07-11 20:18
Cześć,
dostałam dość szybko odszkodowanie, bo ok. 10 dni po otrzymaniu decyzji wypłyneły pieniądze na konto. Nie mam zastrzezeń co do wypłacalności ubezpieczeń przez NAU.
ty 2017-07-17 14:28
W pewnym sensie się z tym zgadzam, bo zawsze warto wiedzieć, co się podpisuje ale zauważ też, że szkoły nie przywiązują wielkiej uwagi do tego, aby rodzice znali zasady ubezpieczenia (nieco inaczej jest w prywatnych placówkach). Przywiązują wagę do tego, by rodzice zapłacili. Ale ktoś na tym forum miał rację również co do tego, że nie ma co się łudzić, że za 30 zł (raz w roku!) zakres ubezpieczenia będzie ogromny! Często się też spotykam z myśleniem, że jeśli dziecko jest ubezpieczone np. na 10 000 zł, to rodzic myśli, że te 10 000 zł dostanie za każdą kontuzję dziecka, a przecież ta suma jest wypłacana w przypadku śmierci lub ciężkiego inwalidztwa.
Wydaje mi się, że rodzice powinni więcej wiedzieć o ubezpieczeniach, a szkoły więcej rozmawiać z rodzicami o warunkach ubezpieczenia.
Zostaw swoją opinię o Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa