brak logo

Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa

Warszawa

Opinie o Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa

ania 2015-02-23 16:46
Oszuści mój syn złamał obojczyk rok temu i dostał 100zl
Szkoła została poinformowana o tym i rodzice nie chcą więcej ubezpieczać tam dzieci i ja też odradzam
Przynajmniej z 500zl powinien dostac patrząc na inne ubezpieczalnie.
I inni tez a nie marne pieniądze ktore wyplaca banda oszustów.
kkkk 2015-03-05 21:58
Oszuści !!!Moja córka za zerwany staw skokowy - 3 tygodnie w gipsie, rehabilitacja - otrzymała 90 złotych odszkodowania. Korzyści otrzymują ale osoby podpisujący umowę w naszym imieniu.
ada 2015-04-09 20:54
Identyczny przypadek jak wypowiedź rodzica z 2014-11-03 czyli bełkot §1 ust 1 pkt 1 i 2 klauzuli nr 7OWU - które wymagało interwencji medycznej dokonanej przez pogotowie połączone z dalszym leczeniem i wymagało co najmniej jednej udokumentowanej wizyty kontrolnej. Syn skręcił staw skokowy, pojechałam na izbę przyjęć, nie założono longiety, ponieważ dziecko przywiozłam w ortezie, doktor stwierdził, że nawet lepiej.Zalecił elewację kończyny, lód, altacet, zwolnienie. Jakby nie było poprawy wizytę kontrolna. Poprawa była po dwóch tygodniach więc po co jechać znów na izbę, czekać , stresować dziecko, zabierać czas lekarzowi. Zdarzenie było i jest stwierdzone. Szkody nie wypłacili bo nie było co najmniej jednej wizyty kontrolnej. Oszuści. Do tego suma ubezpieczenia jest wysoka.
mamaucznia 2015-04-26 20:38
ZŁODZIEJE!!!ZŁODZIEJE!!! Przestrzegam wszystkich przed tą pseudo firmą ubezpieczeniową.Za złamanie prawej ręki syn dostał marne 100 zł. Na poczet czego te pieniądze? Na poczet zaległości w szkole,na poczet trudności w codziennych czynnościach czy może na poczet bólu który przeszedł podczas nastawiania ręki bez jakichkolwiek środków znieczulających? Dyrekcja szkoły wybrała tą ubezpieczalnią bez wiedzy rodziców bo chyba tylko oni mają z tego jakąś korzyść finansową.Dopóki syn będzie chodził do tej samej szkoły a będzie to kolejne 5 lat zrobię wszystko żeby w naszej szkole nie było nawet mowy o tej firmie.Przestrzegam wszystkich rodziców!!!
1
kasia 2015-04-27 09:32
Wywalczę większe odszkodowanie dla swojego dziecka choćby to miało trwać latami.Nie popuszczę tego,że biorą kasę a wypłacają marne grosze!!!
1
rodzic 2015-04-28 08:18
Czy któryś z rodziców po odwołaniu się dostał dla dziecka większą sumę odszkodowania?
ania 2015-05-15 13:24
Witam. Moja historia choroby wygląda następująco: Jestem tegoroczną maturzystką, podczas roku szkolnego doszło u mnie do złamania piątej kości śródstopia z przemieszczeniem. Dwa miesiące noga była w gipsie, lekarz stwierdził że powinnam mieć operację. Nie mogłam pozwolić sobie na to, ponieważ kończyłam szkołę. 2 miesiące gips plus miesiąc leczenia. W efekcie kość skróciła się o 2 mm i nie ma możliwości na całkowite zrośnięcie przy tego rodzaju złamania. Firma ubezpieczeniowa chce mi przyznać ledwo 120 zł... Wiele więcej wydałam na zastrzyki i lekarstwa oraz transport gdzie w tym moje cierpienie??. Moje pytanie do Państwa... czy ktokolwiek z Was odwoływał się i jak to się skończyło??
ja 2015-06-09 22:28
W dniu dzisiejszym syn otrzymał odmowę, dwa miesiace rehabilitacji, zerwany mięsien, badania rezonansu x2, usg x 3, wszystko robione prywatnie bo na nfz trzeba czekać cztery miesiące. Omówili wypłaty - powód niepełna dokumentacja.
3
nickita 2015-06-10 18:31
walczcie, chodza po szkolach z gazetami i mowia ze po 16 mln zarabiaja a jak przychodzi do wyplaty to nic nie chca wyplacac.
Aneta 2015-07-01 12:07
syn miał dwie ręce w gipsie i również dostał odmowne decyzje.Napisałam odwołanie i czekam juz 3 tygodnie a odpowiedzi jak nie było tak i niema.
Dora 2015-07-27 14:59
Tragiczna Firma Ubezpieczeniowa, pierwszy raz sie z taka spotkałam od 4 m-c nie potrafią wyjasnić sprawy wprowadzaja w błąd, jak dzwonię z arogancją odpowiadają i nie udzielają kompetentnych odp. Ogólnie jak najdalej od nich
3
klajd 2015-08-07 09:35
1800 + 200 zl ryczaltu i musisz dokladac z pensji
ja 2015-09-07 12:00
To nieprawda, przecież studenci na zleceniu zarabiają w tej firmie lepiej.
2
Anna 2015-09-08 12:04
Komu i czemu właściwie służy ten portal? Wydawało mi się, że to portal do umieszczania informacji o pracodawcach, a nie miejsce w którym mogą się wyżyć osoby niezadowolone decyzji w sprawie świadczeń ubezpieczeniowych. Jeśli Gowork ma jakiegoś moderatora, to proponuję, aby skoncentrował się na treści wpisów, tak aby portal mógł stanowić przydatne narzędzie dla osób poszukujących pracy.
7
ja 2015-10-20 19:18
a jak szkoła podpisywała ubezpieczenie to się zainteresowałaś jakie są warunki? sprawdziłaś jakie dofinansowanie dostaje placówka (bo to wpływa na koszt zakupu ubezpieczenia)? Najpierw ludzie sprawdzajcie co podpisujecie a nie później wielkie halo.
sdf 2015-11-05 12:53
Scyzoryk w kieszeni otwiera się. Wy jesteście nauczycielami? Nawet czytać z zrozumieniem nie umiecie i nie rozumiecie jaki cel tej strony jest. JEŻELI CHCECIE SWOJE ŻALE WYLEWAĆ NA WYCYCKANIE NA UBEZPIECZENIU TO SZUKAJCIE ODPOWIEDNIEGO FORUM DO TEGO. NP UBEZPIECZENIE
Róża 2016-05-05 19:20
Dyrektorka Dorota Grabiec rozdaje DOPALACZE na wf i dlatego w tej szkole są sami mistrzowie
paweł 2016-05-31 12:50
hej! wiecie jak wygląda u nich praca jako Specjalista ds. Sprzedaży Ubezpieczeń Grupowych? Szukam na ten temat nfrmacji,a widze, ze wymagaja min. 2 letniego doświadczenia na tym stanowisku, więc nie wiem jak to będzie wyglądało dalej, jak z rekrutacją.
solidarny 2016-11-12 17:11
ta firma to masakra pracowałem tam Ci ludzie nie mają pojęcia o tym co właściwie robią. Tam trzeba byc samoukiem. Brak szkoleń brak normalnej pensji, brak organizacji i normalnego zarządzania. odradzam to zle miejsce na rozwój i zarabianie pieniedzy. Wszystko jest prowadzone dawnym przestarzałym systemem z lat komunistycznych.
5
anita 2016-11-17 23:07
a jak jest w nau broker? czy tak samo jak w nau sa? od dłuzszego czasu jest rekrutacja na stanowisko brokera ubezp.
Paulina 2017-03-01 10:40
A teraz firma poszukuje wielu osób na stanowisko - Regionalny Kierownik ds. Sprzedaży Ubezpieczeń Grupowych do kilku miast ;) Może warto spróbować?
YYYYY 2017-03-10 11:38
Brak kompetencji w zarządzaniu, bałagan w procedurach i brak ładu korporacyjnego.
1
Paulina 2017-03-10 11:44
@YYYYY powiesz jeszcze coś więcej?
DUŻA 2017-03-28 20:36
I tu się nie zgodzę. Od blisko roku jest nowa kadra, nowe pomysły i fajny klimat pracy. Wiele ciekawych projektów i produktów, których naprawdę można być współautorem.
Nie wiem skąd takie złe nastawienie. Ja nadal pracuję - a wcześniej czytałam komentarze i postanowiłam sama się przekonać. Polecam taką metodę. pozdrawiam
3
Paulina 2017-03-29 09:25
@DUŻA, a co cenisz sobie w pracy najbardziej?
Kosmo 2017-05-03 19:19
Proszę o pomoc. Poszukuję ludzi którzy wiedzą ile zarabia w nau osoba pracująca na stanowisku informatyka. Jakiś czas temu była rekrutacja, może warto się postarać o posadę.
JOL 2017-05-31 12:53
Jak sie płaci bardzo niska składke za ubezpieczenie to suma ubezpieczenia też musi byc niska.Nie wymagajmy później wysokich odszkodowań jeśli sami chcemy oszczędzać na swoich dzieciach.
1
Jacek 2017-05-31 12:58
A ja jestem z tej firmy zadowolony. W ciągu 7 dni od złożenia wniosku o odszkodowanie dostałem sporą kwote na konto i to bez wychodzenia z domu.
1
Paulina 2017-05-31 13:28
Bardzo dziękujemy za Wasze oceny. A jak oceniacie Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa jako pracodawcę? Na jakim stanowisku jesteście zatrudnieni? Chętnie dowiemy się więcej na temat Waszych doświadczeń. Jakie pozytywy dostrzegacie w pracy w tym miejscu?
dal 2017-06-07 17:38
a ile dni od otrzymania decyzji pieniązki wplyneły, bo ja czekam
Mama_Józka 2017-06-22 09:27
Czytam te opinie i trochę się boję, bo moje dziecko miesiąc temu podczas przerwy w szkole zostało popchnięte przez kolegę na parapet w efekcie czego miało wstrząśnienie mózgu i wybite dwa zęby na górze. Złożyłam wniosek o odszkodowanie i czekam na decyzję. Mam nadzieję, że będzie pozytywna choć czytając takie opinie, trochę się stresuje.
Mati 2017-06-27 11:33
Częściowo zgadzam się z Tobą - ale niestety też rzadko kiedy rodziców interesują OWU. Mam zapłaconą podstawową składkę, jestem pewna, że mojemu dziecku nic się nie stanie... Takie myślenie potem może się okazać złudne. Rodzice muszą wiedzieć,że im wyższa suma ubezpieczenia tym wyższe odszkodowanie w razie wypadku. Ale lepiej ubezpieczyć na składkę 30 zł niż wcale.
Mama_Józka 2017-06-29 09:28
Dostaliśmy dziś decyzję pozytywną, że uszczerbek na zdrowiu syna wynosi 4% co daje łącznie 400 zł, bo Józek był ubezpieczony na 10 tys. Zobaczymy, jak będzie z wypłatą świadczenia bo jeszcze na koncie nic nie ma. W każdym razie dość szybko odpowiedzieli, a szczerze mówiąc nie spodziewałam sie tych 400 zł po przeczytaniu tych opinii powyżej.
2
Piorek 2017-07-06 11:44
Może i lepiej ubezpieczyć na 30 zł niż wcale, ale rodzice powinni mieć więcej do powiedzenia w kwestii ubezpieczeń. Może powinno być spotkanie na forum klasy/szkoły z ubezpieczycielem i rodzice powinni zdecydować o wysokości składki? Wiem, to iideał ale niewielu rodziców wie jaki jest zakres ubezpieczenia za składkę 30 zł na rok.
Mama_Józka 2017-07-11 20:18
Cześć,
dostałam dość szybko odszkodowanie, bo ok. 10 dni po otrzymaniu decyzji wypłyneły pieniądze na konto. Nie mam zastrzezeń co do wypłacalności ubezpieczeń przez NAU.
ty 2017-07-17 14:28
W pewnym sensie się z tym zgadzam, bo zawsze warto wiedzieć, co się podpisuje ale zauważ też, że szkoły nie przywiązują wielkiej uwagi do tego, aby rodzice znali zasady ubezpieczenia (nieco inaczej jest w prywatnych placówkach). Przywiązują wagę do tego, by rodzice zapłacili. Ale ktoś na tym forum miał rację również co do tego, że nie ma co się łudzić, że za 30 zł (raz w roku!) zakres ubezpieczenia będzie ogromny! Często się też spotykam z myśleniem, że jeśli dziecko jest ubezpieczone np. na 10 000 zł, to rodzic myśli, że te 10 000 zł dostanie za każdą kontuzję dziecka, a przecież ta suma jest wypłacana w przypadku śmierci lub ciężkiego inwalidztwa.
Wydaje mi się, że rodzice powinni więcej wiedzieć o ubezpieczeniach, a szkoły więcej rozmawiać z rodzicami o warunkach ubezpieczenia.
2
Janina.Melasa 2017-07-28 18:14
ja to nawet przez kilka lat nie wiedziałąm na ile moje dziecko jest ubezpieczone. ale po wypadku na lekcji WF nadrobiłam zaległości bardzo szybko. musiałam. w każdym razie ja do NAU nie mam zastrzeżeń jako mama
1
Zoolka 2017-08-08 21:24
Pracuję w NAU od 6 miesięcy jako asystent koordynatora jednego z projektów i decydując się na tę pracę natknęłam się na to forum. Szczerze powiem, że w pierwszej chwili trochę się przestraszylam ale potem pomyślałam, że raz kozie śmierć. Dopóki nie sprawdzę, nie będę wiedziała jak to wygląda. Dlatego po pół roku pracy myślę, że już co nieco wiem i mogę się podzielić swoimi wrażeniami. Praca jest... wymagająca, to prawda ale pracuję w super zespole - jak się dowiedziałam, nowym, ktory pracuje razem nieco dłużej niż ja. Wszyscy młodzi, pełni werwy i pomysłów i chyba pierwszy raz spotykam się z taką pracą, w której szefowie słuchają swoich pracowników i traktują ich po partnersku. Płaca adekwatna do doświadczenia i zaangażowania wkładanego w pracę - wyrabiam sporo nadgodzin (co jest dla mnie mały minusem) ale jak to się mówi bez pracy nie ma kołaczy. Nie wiem, jak było wcześniej - może i tak jak opisują to ludzie, ale jednak było to kilka lat temu patrząc po datach wpisów. Teraz jest bardzo OK!
Paulina 2017-08-09 13:23
Duży plus @zoolka za dodany wpis! Wiele osób czeka na rzetelne informacje na temat warunków pracy i w Twoim komentarzu można je przeczytać. Mogłabyś dać jeszcze znać co Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa proponuje w pakiecie socjalnym?
Miszel 2017-08-13 20:09
A czy długo czekałaś na wypłatę odszkodowania? A na ile było ubezpieczone dziecko? I czy widziałaś jak płaciłaś składkę OWU?
Mama 12-latki 2017-08-18 13:39
Czy otrzymaiście kiedyś od Nau świadczenie za pobyt w szpitalu? Córka miała wypadek w szkole, w szpitalu ze względu na operację barku leżała 5 dni,czy nau wypłaca takie świadczenia?
1
Paulina 2017-08-20 16:45
Aktualnie firma prowadzi szereg rekrutacji. Czy proces rekrutacyjny składa się w takim razie z wielu etapów? Jakie konkretne wskazówki mogą przydać się potencjalnym pracownikom Nauczycielskiej Agencji Ubezpieczeniowej?
Rekrut 2017-09-07 13:56
Ludzie! to forum jest do wyppisywania opinii o NAU S.A. jako o PRACODAWCY, nie jako o ubezpieczycielu !

Mam pytanie czy realna jest do "wyrobienia" premia jako Przedstawiciel Handlowy? (czy kierownik ds. ubezpieczen) . Czy w ogole nauczyciele "to" biorą? Proszę o szybkie info :) Dzięki :)
Paulina 2017-09-08 08:02
@Rekrut na to raczej nigdy nie ma złotej zasady. Nigdy nie pracowałam na stanowisku PH, ale wskazuje się, że dobry pracownik na tym stanowisku (posiadający odpowiednie kompetencje miękkie) zawsze sobie poradzi. Bierzesz udział w takiej rekrutacji?
Kalina 2017-09-12 10:51
Drogi Rekrucie! :) Premia jest realna do wyrobienia, choć nie zawsze (teraz jest bardzo dobry czas, bo minęły wakacje).. i tak, nauczyciele to "biorą"- NAU ma dla nich świetną ofertę, dużo korzystniejszą niż to, co opłacają sobie w zakładzie pracy. Trzeba ich tylko przekonać, co bywa trudne, gdy wyczytuje się przestarzałe i niekiedy nieprawdziwe komentarze na tej stronie. Dla chcącego nie ma to większego znaczenia, trzeba pracować a są wyniki. Z własnego doświadczenia wiem, że i ze strony pracownika i ze strony osoby ubezpieczonej, NAU jest firmą godną polecenia i wypłacalną (szybkie decyzje w sprawie szkód i wysokie kwoty odszkodowań). Proszę o info pod postem, gdyby chciał Pan się jakoś ze mną skontaktować i dopytać o szczegóły. Pozdrawiam
Anka_Mysiadło 2017-09-14 16:14
Jak najbardziej jest realna i tu się zgodzę z @Kalina, że teraz jest dobry czas!
Mam znajomego na tym stanowisku w NAU i opowiada same dobre rzeczy, ja też próbuję swoich sił w rekrutacji zachęcona pozytywnymi opiniami. A jak będzie źle - to przecież nikt nikogo na siłę nie trzyma :) A jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz.
Kamil 2017-09-14 18:01
Najgorzej ,że nie wypełniamy obowiązków które leżą po naszej stronie a później wszystkiemu jest winny ubezpieczyciel , a tak nie interesowało pana czy kontuzja dziecka została poprawie wyleczona
Kamil 2017-09-14 18:04
Najgorzej ,że nie wypełniamy obowiązków które leżą po naszej stronie a później wszystkiemu jest winny ubezpieczyciel , a tak nie interesowało pana czy kontuzja dziecka została poprawie wyleczona
Dodatkowo ciężko oczekiwać wysokich odszkodowań za ubezpieczenie nnw za kilkadziesiąt złotych rocznie
Monika 2017-09-14 18:08
Najtańsze i najlepsze ubezpieczenie nnw Bezpieczna Rodzina na rynku za niecałe 9 zł kilkanaście świadczeń szkoda ze niedostępne dla wszystkich tylko nauczyciele
Nick39 2017-09-19 20:28
Witam, jestem rodzicem 12-letniej Ani, która 2 dni przed rozpoczęciem roku szkolnego złamała nogę w domu, bo przewróciła się na schodach. Chciałbym się dowiedzieć, czy NAU wypłaca odszkodowanie za wypadki, które miały miejsce w domu. Poza tym nie wiem, czy ubezpieczenie nie kończyło się właśnie 1 września? Nie wiem jak to jest, do kiedy trwa ta ochrona z poprzedniego roku? Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś miał podobną sytuację i mógłby mi pomóc.
Zostaw swoją opinię o Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nauczycielska Agencja Ubezpieczeniowa