logo Lenze Polska

Lenze Polska

Tarnów

Opinie o Lenze Polska

2009-02-07 14:17:19
Słowa kojarzące się z LENZE TARNÓW Sp. z o.o. - profesjonalna, rozwojowa.
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako dobrą .
W LENZE TARNÓW Sp. z o.o. była przyjemna atmosfera i dobrze się pracowało dopuki kadrę kierowniczą stanowili Niemcy.
2
programista 2012-07-24 20:41:22
Witam

moglby ktos napisac jakas obiektywna opinie na temat pracy programisty cnc badz technologa w tej firmie. Zarobki, programy CAD,CAM, szkolenia itp.

pozdrawiam
3
s 2013-06-23 15:54:05
niema żadnych szkoleń , niema też programistów są tylko ludzie od zmian detali i brygadziści od korekcji.
Totalne zaprzeczenie jakiegokolwiek rozwoju
4
as 2013-07-07 15:44:53
czy to prawda, ze firma jest stabilna i rozwojowa?
1
ABC 2013-07-14 10:58:00
Stabilna owszem, ale czy rozwojowa, to bym nie powiedział. Są ludzie, którzy kilka lat pracują w Lenze i nie narzekają, ale nie można tam zajść wyżej niż operator, bo żadnych stanowisk wyższych rangą tam nie ma. Ot prosta fabryka.
2
bojakajamajka 2013-08-29 21:13:13
dostałem staż w firmie Lenze na stanowisku elektronik . Czego moge sie spodziewac ? Jakie będą oje obowiazki na tym stanowisku ?
2
umcyumcy 2014-04-01 15:54:18
prawopodbnie bede tam pracowal czy mozna liczyc ze uda sie zarobic dobre pieniadze? jak wyglada sytuacja z podwyzkami
3
tratat 2014-04-13 20:29:12
niema podwyzek
1
ed 2014-11-30 19:48:47
Tez mnie zainteresowało ogłoszenie pracy o którym wspomniał romek powyżej. Czy jest ktos w stanie napisac chociaż krótkie polecam lub nie polecam? Co to za auta dają i jak one sa rozliczane? Cos się płaci za paliwo, które zużywa sie w czasie pracy, czy dostaje się karte paliwową, tankuje na flotę i można korzystac z auta do celów prywatnych?
1
nowy 2014-12-09 15:07:13
Witam, mógłby ktoś napisać jak wyglada sprawa zarobków na stanowisku operator CNC ??
2
rafi 2014-12-21 12:57:52
kolego zarobki pierwsze 3 miesiace po 1500 pozniej 1700-1800 zaleznie od miesiaca.Praca na nocne zmiany. Wyzysk. Niepolecam...
2
stolo 2015-03-18 09:50:26
(usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora)
8
taka_jedna 2015-03-24 15:41:33
Twój komentarz jest opinią szargającą dobre imię kobiet pracujących w tej firmie.
Krzywdzi,poniża i godzi w nasz honor.Czujemy się urażone!!!
Chyba zdajesz sobie sprawę ile zła może on wyrządzić.Czy właśnie o to ci chodziło?
Czy pisząc te oszczerstwa pomyślałeś o konsekwencjach?; sorry zapomniałam,że przecież ty nie myślisz,tylko kierujesz się emocjami?urażoną dumą?,a może zwykłą nienawiścią.
Psota 2015-03-24 17:21:56
Jestem zbulwersowana tym komentarzem jako"kobieta"! Obrażac i poniżac jest łatwo. Co chcesz osiągnąć? Czy jesteś z siebie zadowolony?
gość 2015-06-12 23:19:54
zwykła, prosta fabryka. Jeśli nie masz żadnych ambijcji i zadowala cię stanie przy maszynach to spoko. Firma mało rozwojowa, stoi w miejscu. Zero perspektyw
5
specjalista ds sprzedaży 2015-07-03 09:38:19
LENZE

Koncern - Techniczna Niemiecka firma z branży elekto-mechaniki
Polska - produkcja mechaniki w Tarnowie
Polska - biura handlowe; centrala w Katowicach, Grodzisku, Mielcu, Toruniu i w Legnicy
Co do Specjalisty ds sprzedaży;
-w centrali tak, ale w oddziałach sobie podaruj!!!
-szkolenia zagraniczne są, najczęściej wyjazdy 2 tyg
-prawdopodobne auto w oddziałach regionalnych - skoda fabia hb 3d z kratką i gazem, podstawowa wersja
-premie są, jest ich kilka w zależności czy są plany?
1
znajomy 2015-09-23 18:40:21
Sp. Sp.ds. K.. K..

Plus;
Doświadczenie
Wyjazdy zagraniczne i premie
Mało wyjazdów na tyg (3-4 dni w biurze)
Znany i poważany w świecie koncern
Na auto umowa o prywatnym użytkowaniu

Minus;
ATMOSFERA i w s
1
ed 2015-12-12 13:58:08
Nikt nie narzeka bo się każdy boi o dupę :) świadczenia są, bony na święta. Ale jak Ci uwalą 300zł z wypłaty za palec odbity na detalu to Cie nawet bony nie ucieszą :) polecam się zatrudnić i zobaczyć jak jest i czy wszyscy ciężko pracują i są potrzebni :)
2
Frodo 2015-12-17 21:38:06
Hahaha ale żeś poleciał po bandzie :) ale oczywiście sama prawda
2
anonim 2015-12-29 16:58:10
Gdzie się podziały najlepsze komentarze? :) czyżby filtr nie przepuścił "miszcza" i innych epitetów? Proszę nie usuwać, niech ludzie widzą jaka jest sytuacja w Lenze Tarnów. Kołchoz i nic więcej.
1
pracownik1 2016-01-15 13:51:19
Witam , pracowałem tam jakiś czas, ogólnie nie polecam , jak pisał kolegą wyżej ,potrafią za byle odbić pieniądze z wypłaty . Oprócz tego ciężko znaleźć 5 min na papierosa, pracownicy spoko , brygadzisci podobnie , mimo tego atmosfera pracy mało przyjemna . Radze poszukać czegoś innego ,tu można się dorobić ale tylko bólu kręgosłupa i chorób skóry od chłodziwa .
bla 2016-02-07 11:02:07
Chyba zenik nie zrozumiał o co chodzi koledze. Wiadomo że się przychodzi pracować, tylko już nawet jak odbierasz telefon z domu to gnębią że jest zakaz używania telefonów. Nie potrzebują ludzi tylko cielęta które będą stały przy maszynie 8 godzin, nie będą się odzywać nie pytane, żeby też nie gadały miedzy sobą. A przy okazji władza jak zauważy ze idziesz na przerwe to sprawdzi stoperem ile siedzisz. Jak chcą zrobić zakład w chińskim stylu to niech jadą do Chin.
pracownik1 2016-02-11 21:01:41
Dokładnie tak kolego , najlepsze w tym wszystkim jest i tak liczenie kroków przy maszynie w celu wyeliminowania zbędnych ruchow , tak wiec uwazaj ile będziesz ich stawiał przy maszynie . A jeśli interesuje Cię praca przy CNC znajdz firmę w której coś Cię naucza , tu nie masz szans rozwinąć się ani trochu.
stawka 2016-02-22 20:54:54
Umowa jest najpierw na 3miesiące, a potem na ile się władzy uwidzi. Stawka godna 6 złotych na początek :) także od razu sobie załóż dwa konta bo Ci się na jednym wypłata nie zmieści ;)
śmiały 2016-03-15 00:53:27
Praca dla każdego kto chce zacząć swoją przygodę z cnc. Ale max pół roku! Naucz się jak najwięcej dasz rady i szukaj czegoś nowego. Nie polecam na dłuższy czas!!! Chyba że jesteś typem dupowłaza i ubeckiego podpi....lacza, TO ZAPRASZAM!!! TAKICH LUDZI TU TRZEBA!!!
Zdziwiony 2016-03-16 16:26:11
Witam

Drodzy Państwo to jak wam tak źle to trzeba było zostać nauczycielami i po 3h dziennie pracować, wakacje i ferie wolne a do tego 3 lata po rok wybierane na podleczenie zdrowia, jak by tego było mało 14-ście dodatków takich jak 13-stka, 14-stka (wyrównanie) itd...

Po co pracujecie w fabryce?

A jak nie lubicie dzieci to można pojechać do Holandii i tą samą pracę wykonywać za 15000zzzzł?

Po co pracujecie w fabryce?
3
nowy 2016-03-16 21:15:56
Pracujemy bo musimy , w Tarnowie ciężko o jakąkolwiek pracę , a to co koledzy niżej piszą to po prostu obraz tego co dzieje się w tej fabryce.
Pozdrawiam
1
jajajaja 2016-04-03 14:16:40
Ja również nie polecam tej firmy, zarobki niskie, praca na 3 zmiany, premia odbierana za byle co, brak możliwości rozwoju.
nikt 2016-04-04 12:40:15
Dwóch tysięcy złotych nie zarobisz kolego.
Ala 2016-04-07 11:52:11
"as" a o jakie stanowisko pragniesz się ubiegać?
Mundek 2016-04-07 13:15:28
ja o stanowisko prezesa
1
Sp11 2016-04-24 10:27:01
Ludzie wypisujecie bzdury straszne. Chyba nigdy nie pracowaliscie gdzie indziej I dlatego narzekacie. Stala praca, zarobki jak na Tarnow calkiem przyzwoite. Dodatki jak bony I do wczasow. Imprezy firmowe sa. Premie zabieraja jak juz ktos zawali po calosci a nie za byle co ew jak sie ciagle to powtarza u pracownika. Zaklad godny polecenia
2
fb 2016-04-25 08:48:24
ja też nie narzekam. wiadomo są lepsze i gorsze dni i każdy tak ma i w każdej pracy !!! praca po 8 godzin, weekend wolny -chcesz idziesz sobie dorobić w sobote, nie chcesz to nie, wypłata na czas zawsze,a gdzieniegdzie w innych firmach ludzie czekają po 3 miesiące na nią,tak naprawde ludzie narzekają tutaj a jak z nimi gadasz w pracy to mówią,że jednak w Lenze nie jest tak zle patrząc na tarnowskie zarobki i system pracy (a w sumie jak komuś tak zle i wyraza to na opiniach to czego sie z lenze nie zwolni?)...tylko by była bardziej przyjazna atmosfera w pracy to milej by sie pracowalo to jedyne "ale". także ludzie wszystko w naszych rękach. nie obgadywać sie i żyć w zgodzie
1
byson 2016-05-11 00:34:54
To że wypłata jest na czas to nie znaczy że zakład jest super. Nie porównujcie do patologii jak np. Infoster. Ci obrońcy to właśnie chyba przyrośli już do maszyn w Lenze i świata nie widzą poza tym. Jak jeden kolega wspomniał wyżej atmosfera to bolączka. Kiepsko się pracuje w takiej sytuacji. Tym bardziej że pracownik jest traktowany jako zło konieczne. Ludzie nie maja wielkich wymagań, zazwyczaj tylko chcą spokojnie pracować a tu nie zawsze się to da robić.
1
Mundek 2016-05-11 07:30:56
nie narzekać, robić co rozkazuje kierownik, siedzieć cicho, w robocie nie ma kolegów, nie podoba się to odchodzicie Tu nikt nie pomaga tu się wymaga a jedyne co można powiedzieć to "Jawohl, Mein Führer!"
solidearność 70 2016-05-29 00:27:02
Z powodu pogarszających się warunków pracy w Zakładzie Lenze Tarnów sp.zoo. zostanią w niedługim czasie utwożone Związki Zawodowe celem ograniczenia przesaddnych aspiracji naswzych przełożonych.Przestrzegam o o chronie danych celem namieżenia.BO TO TYLKO FORUM DYSKUSYJNE.
5
on 2016-05-31 10:03:21
Nie róbcie sobie jaj z takich spraw bo ktoś jeszcze uwierzy haha.
Kucharz 2016-06-07 21:23:02
Jaja na produkcji się kończą bo będzie monitoring i pełna inwigilacja
2
pracownik6 2016-07-04 17:45:06
Jeśli dla kogoś monitoring jest czymś normalnym w tego typu firmie to normalnie ręce opadają , no ale to już zależne od pracowników, na co można się zgadzać to można .
hahahah 2016-08-10 10:38:14
to jeszcze ktoś tam pracuje hahahahahahah
Mundek 2016-08-10 11:31:47
Przenoszą się do Chin ponoć
Mundek 2016-08-10 11:32:26
Przenoszą się do Chin ponoć
allala 2016-08-11 12:10:05
gdzie do chin w chinach są lepsze stawki nie wyszli by na tym musieli by lepiej zapłacić za godzinę w chinach
Mundek 2016-08-11 14:06:52
niektórych trzymają geny, niewolnicza praca i Konstytucja
2
Mnich 2016-08-11 14:20:04
Daj spokój, przecież nie od dziś wiadomo, że Lenze Polska to jest potęga i wszystko w pracy jest tutaj na swoim miejscu, bardzo sensowna sprawa, rozwijająca, zwłaszcza zapewniająca bezpieczeństwo, chyba wiadomo
6
Pyton 2016-11-22 02:13:10
Co ty opowiadasz stary? Bezpieczenstwo to umowa o prace? Bo chyba nic innego. Jesli chodzi o lenze tarnów to z zewnatrz pewnie to wyglada tak ze sie zaklad rozwija a normalni ludzie pracujacy tam raczej widza ze to dąży do upadku. Absurdalne pomysly, olewanie ludzi którzy nie spowiadaja się w biurze i nie obgaduja innych. Jak słuchasz władzy to się zastanawiasz kiedy leki odstawili.
2
Zostaw swoją opinię o Lenze Polska - Tarnów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lenze Polska