logo Lenze Polska

Lenze Polska

Tarnów

Opinie o Lenze Polska

gość 2015-06-12 23:19
zwykła, prosta fabryka. Jeśli nie masz żadnych ambijcji i zadowala cię stanie przy maszynach to spoko. Firma mało rozwojowa, stoi w miejscu. Zero perspektyw
8
specjalista ds sprzedaży 2015-07-03 09:38
LENZE

Koncern - Techniczna Niemiecka firma z branży elekto-mechaniki
Polska - produkcja mechaniki w Tarnowie
Polska - biura handlowe; centrala w Katowicach, Grodzisku, Mielcu, Toruniu i w Legnicy
Co do Specjalisty ds sprzedaży;
-w centrali tak, ale w oddziałach sobie podaruj!!!
-szkolenia zagraniczne są, najczęściej wyjazdy 2 tyg
-prawdopodobne auto w oddziałach regionalnych - skoda fabia hb 3d z kratką i gazem, podstawowa wersja
-premie są, jest ich kilka w zależności czy są plany?
1
znajomy 2015-09-23 18:40
Sp. Sp.ds. K.. K..

Plus;
Doświadczenie
Wyjazdy zagraniczne i premie
Mało wyjazdów na tyg (3-4 dni w biurze)
Znany i poważany w świecie koncern
Na auto umowa o prywatnym użytkowaniu

Minus;
ATMOSFERA i w s
1
ed 2015-12-12 13:58
Nikt nie narzeka bo się każdy boi o dupę :) świadczenia są, bony na święta. Ale jak Ci uwalą 300zł z wypłaty za palec odbity na detalu to Cie nawet bony nie ucieszą :) polecam się zatrudnić i zobaczyć jak jest i czy wszyscy ciężko pracują i są potrzebni :)
3
Frodo 2015-12-17 21:38
Hahaha ale żeś poleciał po bandzie :) ale oczywiście sama prawda
3
anonim 2015-12-29 16:58
Gdzie się podziały najlepsze komentarze? :) czyżby filtr nie przepuścił "miszcza" i innych epitetów? Proszę nie usuwać, niech ludzie widzą jaka jest sytuacja w Lenze Tarnów. Kołchoz i nic więcej.
2
pracownik1 2016-01-15 13:51
Witam , pracowałem tam jakiś czas, ogólnie nie polecam , jak pisał kolegą wyżej ,potrafią za byle odbić pieniądze z wypłaty . Oprócz tego ciężko znaleźć 5 min na papierosa, pracownicy spoko , brygadzisci podobnie , mimo tego atmosfera pracy mało przyjemna . Radze poszukać czegoś innego ,tu można się dorobić ale tylko bólu kręgosłupa i chorób skóry od chłodziwa .
bla 2016-02-07 11:02
Chyba zenik nie zrozumiał o co chodzi koledze. Wiadomo że się przychodzi pracować, tylko już nawet jak odbierasz telefon z domu to gnębią że jest zakaz używania telefonów. Nie potrzebują ludzi tylko cielęta które będą stały przy maszynie 8 godzin, nie będą się odzywać nie pytane, żeby też nie gadały miedzy sobą. A przy okazji władza jak zauważy ze idziesz na przerwe to sprawdzi stoperem ile siedzisz. Jak chcą zrobić zakład w chińskim stylu to niech jadą do Chin.
1
pracownik1 2016-02-11 21:01
Dokładnie tak kolego , najlepsze w tym wszystkim jest i tak liczenie kroków przy maszynie w celu wyeliminowania zbędnych ruchow , tak wiec uwazaj ile będziesz ich stawiał przy maszynie . A jeśli interesuje Cię praca przy CNC znajdz firmę w której coś Cię naucza , tu nie masz szans rozwinąć się ani trochu.
1
stawka 2016-02-22 20:54
Umowa jest najpierw na 3miesiące, a potem na ile się władzy uwidzi. Stawka godna 6 złotych na początek :) także od razu sobie załóż dwa konta bo Ci się na jednym wypłata nie zmieści ;)
1
śmiały 2016-03-15 00:53
Praca dla każdego kto chce zacząć swoją przygodę z cnc. Ale max pół roku! Naucz się jak najwięcej dasz rady i szukaj czegoś nowego. Nie polecam na dłuższy czas!!! Chyba że jesteś typem dupowłaza i ubeckiego podpi....lacza, TO ZAPRASZAM!!! TAKICH LUDZI TU TRZEBA!!!
1
Zdziwiony 2016-03-16 16:26
Witam

Drodzy Państwo to jak wam tak źle to trzeba było zostać nauczycielami i po 3h dziennie pracować, wakacje i ferie wolne a do tego 3 lata po rok wybierane na podleczenie zdrowia, jak by tego było mało 14-ście dodatków takich jak 13-stka, 14-stka (wyrównanie) itd...

Po co pracujecie w fabryce?

A jak nie lubicie dzieci to można pojechać do Holandii i tą samą pracę wykonywać za 15000zzzzł?

Po co pracujecie w fabryce?
4
nowy 2016-03-16 21:15
Pracujemy bo musimy , w Tarnowie ciężko o jakąkolwiek pracę , a to co koledzy niżej piszą to po prostu obraz tego co dzieje się w tej fabryce.
Pozdrawiam
1
jajajaja 2016-04-03 14:16
Ja również nie polecam tej firmy, zarobki niskie, praca na 3 zmiany, premia odbierana za byle co, brak możliwości rozwoju.
1
nikt 2016-04-04 12:40
Dwóch tysięcy złotych nie zarobisz kolego.
Ala 2016-04-07 11:52
"as" a o jakie stanowisko pragniesz się ubiegać?
Mundek 2016-04-07 13:15
ja o stanowisko prezesa
1
Sp11 2016-04-24 10:27
Ludzie wypisujecie bzdury straszne. Chyba nigdy nie pracowaliscie gdzie indziej I dlatego narzekacie. Stala praca, zarobki jak na Tarnow calkiem przyzwoite. Dodatki jak bony I do wczasow. Imprezy firmowe sa. Premie zabieraja jak juz ktos zawali po calosci a nie za byle co ew jak sie ciagle to powtarza u pracownika. Zaklad godny polecenia
3
fb 2016-04-25 08:48
ja też nie narzekam. wiadomo są lepsze i gorsze dni i każdy tak ma i w każdej pracy !!! praca po 8 godzin, weekend wolny -chcesz idziesz sobie dorobić w sobote, nie chcesz to nie, wypłata na czas zawsze,a gdzieniegdzie w innych firmach ludzie czekają po 3 miesiące na nią,tak naprawde ludzie narzekają tutaj a jak z nimi gadasz w pracy to mówią,że jednak w Lenze nie jest tak zle patrząc na tarnowskie zarobki i system pracy (a w sumie jak komuś tak zle i wyraza to na opiniach to czego sie z lenze nie zwolni?)...tylko by była bardziej przyjazna atmosfera w pracy to milej by sie pracowalo to jedyne "ale". także ludzie wszystko w naszych rękach. nie obgadywać sie i żyć w zgodzie
1
byson 2016-05-11 00:34
To że wypłata jest na czas to nie znaczy że zakład jest super. Nie porównujcie do patologii jak np. Infoster. Ci obrońcy to właśnie chyba przyrośli już do maszyn w Lenze i świata nie widzą poza tym. Jak jeden kolega wspomniał wyżej atmosfera to bolączka. Kiepsko się pracuje w takiej sytuacji. Tym bardziej że pracownik jest traktowany jako zło konieczne. Ludzie nie maja wielkich wymagań, zazwyczaj tylko chcą spokojnie pracować a tu nie zawsze się to da robić.
2
Mundek 2016-05-11 07:30
nie narzekać, robić co rozkazuje kierownik, siedzieć cicho, w robocie nie ma kolegów, nie podoba się to odchodzicie Tu nikt nie pomaga tu się wymaga a jedyne co można powiedzieć to "Jawohl, Mein Führer!"
1
solidearność 70 2016-05-29 00:27
Z powodu pogarszających się warunków pracy w Zakładzie Lenze Tarnów sp.zoo. zostanią w niedługim czasie utwożone Związki Zawodowe celem ograniczenia przesaddnych aspiracji naswzych przełożonych.Przestrzegam o o chronie danych celem namieżenia.BO TO TYLKO FORUM DYSKUSYJNE.
8
on 2016-05-31 10:03
Nie róbcie sobie jaj z takich spraw bo ktoś jeszcze uwierzy haha.
Kucharz 2016-06-07 21:23
Jaja na produkcji się kończą bo będzie monitoring i pełna inwigilacja
2
pracownik6 2016-07-04 17:45
Jeśli dla kogoś monitoring jest czymś normalnym w tego typu firmie to normalnie ręce opadają , no ale to już zależne od pracowników, na co można się zgadzać to można .
2
hahahah 2016-08-10 10:38
to jeszcze ktoś tam pracuje hahahahahahah
1
Mundek 2016-08-10 11:31
Przenoszą się do Chin ponoć
Mundek 2016-08-10 11:32
Przenoszą się do Chin ponoć
allala 2016-08-11 12:10
gdzie do chin w chinach są lepsze stawki nie wyszli by na tym musieli by lepiej zapłacić za godzinę w chinach
1
Mundek 2016-08-11 14:06
niektórych trzymają geny, niewolnicza praca i Konstytucja
3
Mnich 2016-08-11 14:20
Daj spokój, przecież nie od dziś wiadomo, że Lenze Polska to jest potęga i wszystko w pracy jest tutaj na swoim miejscu, bardzo sensowna sprawa, rozwijająca, zwłaszcza zapewniająca bezpieczeństwo, chyba wiadomo
12
Pyton 2016-11-22 02:13
Co ty opowiadasz stary? Bezpieczenstwo to umowa o prace? Bo chyba nic innego. Jesli chodzi o lenze tarnów to z zewnatrz pewnie to wyglada tak ze sie zaklad rozwija a normalni ludzie pracujacy tam raczej widza ze to dąży do upadku. Absurdalne pomysly, olewanie ludzi którzy nie spowiadaja się w biurze i nie obgaduja innych. Jak słuchasz władzy to się zastanawiasz kiedy leki odstawili.
14
Zniesmaczony 2017-01-20 22:32
System pracy 4 brygadowej. Kolejny "wspanialy " pomysl Pana dyrektora...
1
ollo 2017-01-22 22:46
System pracy 4 brygadowy za 1700zł ciekawe a ludzi to chyba z poprawczaka wezmą tacy są przyzwyczajeni pod kamerami pracować i za darmo.
Brawo ty dyrektorze
4
Mechaniczny 2017-01-27 23:31
Ja czekam na 5 brygadowy, wtedy lenie docenicie prace na 3 zmianówce hehehe
4
Kucharz 2017-02-09 21:18
ale psioczycie, przecież to "dobra zmiana" wg Lenze - czyli wycisnąć jak najwięcej z pracownika żeby dyrektor miał się czym pochwalić przed Niemcami
10
Mechaniczny 2017-02-12 22:18
Żebyś dalej mógł mieszać w tych swoich garach a nie stać na ulicy i żebrać o bułkę.......
7
Weronika 2017-03-02 11:32
Dla ciekawskich - na stronie internetowej firmy znajdziecie nowe oferty pracy - http://www.lenze.com/pl-pl/o-firmie-lenze/lenze-w-polsce/praca/oferty-pracy/
3
Obiektywny ? 2017-05-03 18:58
Nie czytając wcześniejszych komentarzy postaram się w miarę obiektywnie przedstawić pracę w Lenze Tarnów:

+ dobra atmosfera wśród załogi,
+ stosunki operatorów z kierownikami można utrzymać na dość dobrym poziomie, zwłaszcza kierownik produkcji to osoba, która idzie bardzo na rękę, bardzo dobrze rozumie problemy pracownika,
+ warunki sanitarne dobre - ogólnie duży porządek (szatnie z prysznicami, schludne szafki, jadalnia z mikrofalówką, lodówką etc.), temperatura na hali w porządku (w zimie się nie zmarznie, w lecie - jak to przy maszynach - można się zgrzać ;-),
+ wszystkie nadgodziny wypłacane bez problemów, chociaż nie jest to "normalne" 200% (w rzeczywistości wychodzi coś koło 170%),
+ prawa pracownika bardzo dobrze przestrzegane (urlopy wypoczynkowe, chorobowe, krwiodawstwo, opieka etc. - wszystko respektowane bezproblemowo),
+ w większości już nowe maszyny, stare są sukcesywnie wymieniane,
+ wynagrodzenie wzrasta wraz ze starzem pracy jeśli ktoś się stara i mu zależy,
+ dużo nadgodzin - nikt do nich nie przymusza, jak ktoś chce, to przychodzi i zarabia - jak nie to ma wolne w łikendy,
+ bony na święta końcem roku, "wczasy pod gruszą",
+ stabilna praca, nikt nikogo nie straszy zwolnieniem, wystarczy normalnie produkować detale,
+ czasami można się "pozbyć" premii, ale nie jest to nagminne; w większości przypadków zależy to od pracownika, czasami jednak nie ma się na to większego wpływu (odpowiedzialność zbiorowa),
+ firma z przyszłością - niestety polskie wynagrodzenia nie są jeszcze na tyle wysokie, żeby niemcom nie opłacało się produkować w naszym kraju,

- na naukę programowania czy czegoś "ambitniejszego" raczej nie ma co liczyć - charakter produkcji raczej nie przewiduje czegoś takiego, choć jak ktoś chce może się tego nauczyć samemu (przynajmniej wiedzy teoretycznej),
4
Mundek 2017-05-03 20:39
Ja, ja! I koniecznie należy używać wazeliny, dużo wazeliny.
Weronika 2017-05-04 10:13
@Obiektywny ? bardzo dziękujemy za Twoją szczegółową ocenę. Może być ona cenna dla przyszłych kandydatów. A o warunkach na jakim stanowisku piszesz?
Obiektywny ? 2017-05-07 22:40
Mundk, komu miałbym się przypodobać, nie używając przy podpisie imienia i nazwiska? Opinię napisałem po to, żeby ktoś z zainteresowanych mógł się dowiedzieć czegoś konkretnego o firmie. Weroniko - piszę z punktu widzenia operatora obrabiarek, a więc stanowiska, na którym pracuje pewnie z 80% wszystkich pracowników zakładu.
3
fejsbug 2017-06-21 09:58
Hmm. Odnoszę wrażenie że ta opinia jest od osoby, która z biura nie wychodzi tylko pracuje nad 'dobrymi stosunkami ' z kadrą kierowniczą. Nie rozumiem przedstawiania sprawy w sposób w którym lenze jest ostatnią firmą na świecie, która przestrzega praw pracownika i wypłaca wynagrodzenie. Otóż nie jest jedyną taka firmą. Nawet w Tarnowie są firmy które płacą więcej za podobną pracę i są stabilne. Tylko trzeba umieć szukać ;) i nawet z lenze współpracują. Ale nikt o tym ani słowa nie piśnie. Plusem lenze są na pewno warunki sanitarne ale wypłata i atmosfera już nie.
2
pifpaf 2017-06-21 10:20
Stosunki z władzą są dobre? To dyrektor się zmienił czy co?
1
Obiektywny ? - pracownik produkcji 2017-07-02 10:25
Nie chciałem przedstawiać firmy jako JEDYNEJ w okolicy, która przestrzega praw pracownika etc., bo pewnie tak jak napisałeś, tak nie jest. Atmosfera w Lenze jest zła? Jeśli pracownicy produkcji będą na siłę dążyć do pogorszenia stosunków z kierownictwem, czego nigdy nie rozumiałem, to będzie tak, jak mówisz. Tylko nie o to w tej całej zabawie chodzi. Nie od dziś wiadomo, że szukanie wrogów do niczego dobrego nie prowadzi, próba współpracy zaś - odrwotnie. Korzystają wszyscy - zakład i pracownicy na wszystkich szczeblach. Wiem, że może to wszystko brzmieć jak książkowy wykład o nierealnych ideałach ale sorry, na takich Prawach świat został zbudowany i czy się to komuś podoba czy nie, nie zmienimy tego.

Piffap: dyrektor ostatnimi czasy się nie zmienił, ale z nim również można utrzymywać dobre stosunki. Wystarczy trochę zrozumienia i chęci dostrzeżenia człowieka.
swinskiblondyn 2017-07-06 12:55
Haha :D chyba dyrektor musi dostrzec te wszystkie mrówki, które tam pracują bo ewidentnie jest z tym problem.
2
Były 2017-07-10 22:12
Ile płacą 10 zł za godzinę? Za taką kasę to nawet ukrainiec nie będzie pracował!
Dyszka 2017-07-13 20:41
Z ta 10 to zaszalales maja ja nie liczni zapewne
2
Były 2017-07-13 21:30
W dzisiejszych czasach 10 zł to już jest gorzej niż źle.
2
były 2017-07-18 10:02
No cóż. Ja jestem bardzo zadowolony, że już mam etap lenze za sobą. Po odejściu od razu można odetchnąć. Jak się okazuje można pracować gdzieś indziej bez afer, bez ciśnienia. W lenze gdy ktoś ogarnął więcej niż inni wg władzy i tak nie nadawał się by dostać podwyżkę. Szukają tylko czegoś żeby pracownik dawał cały czas więcej i więcej. Wiadomo, że proces nauki trwa, więc zbyć pracownika, że jeszcze coś musi się nauczyć, nie zaszkodzi. Nie szkolą za dużo osób bo musieliby wszystkim w końcu dać podwyżkę a tak to dostanie jedna osoba raz na sto lat. Oczywiście gdy pracowałem były ekstra podwyżki raz na rok 30/40 zł brutto do wypłaty. Człowiek nie wiedział co z kasą robić po tej podwyżce :D
3
Zostaw swoją opinię o Lenze Polska - Tarnów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lenze Polska