logo Makro Cash & Carry Polska

Makro Cash & Carry Polska

Lublin

Opinie o Makro Cash & Carry Polska

anonimowy 2011-12-06 12:46
witaj to nieprawda co piszesz ja pracuje w makro i takiego zdarzenia nigdy nie było co piszesz ,ja i inni nic na ten temat nie słyszeliśmy .piszesz jakieś głupoty,pewnie się nie dostałeś/łaś do pracy na ten dział i dlatego wypisujesz takie głupoty.kierownicy boją się dyra ale kto by się niebał.
nie wypisuj kocopołków bo nik nie chce tego czytać !!!!!!
1
anonimowy 2011-12-06 13:53
nie zgadzam się z wpisami
jeżeli jesteście tacy wspaniali(pracownicy)a my kierownicy debile do kwadratu to dlaczego MY kierownicy jesteśmy kierownikami a WY tylko pracownikami.
ziutek ;) 2012-01-04 16:08
(usunięte przez administratora) co do \"wspaniałości\" - kierownik to ktoś kto poza ułożeniem grafika potrafi wszystko to co jego podwładny - tylko lepiej ! a w makro kierownicy nie potrafią połowy tego co personel :))) gdybym był \"naszym Starym\", postawiłbym jednego z drugim na stanowisku podwładnego i \"przemaglował\" :))) na bank połowę mógłbym wylać na zbity pysk za brak wiedzy :)))
robol 2012-01-05 10:04
żeby być kierownikiem trzeba mieć wszawy charakter ,umieć pomiatać ludżmi ,po prostu-być lustrzanym odbiciem Szefa,Kompetencje? A po co? przecież to robole mają wiedzieć jak i gdzie a kierownik musi tylko \\\"odpowiednio\\\"to nadzorować
dyrektor 2012-02-20 20:49
A czy pracownik jest kimś gorszym od kierownika? Najgorzej gdy komuś władza uderza do głowy...
ika 2012-02-21 19:02
A Dyro nie wybiera się na emeryturę?
Świetny facet, dzisiaj takich mało, nie znosi miernot i tyle.
Ja 2012-04-23 23:22
ika - 2012-02-21 19:02:45

A Dyro nie wybiera się na emeryturę?

Świetny facet, dzisiaj takich mało, nie znosi miernot i tyle.
no i co tak zacichli a...
Ja 2012-04-23 23:34
dyrektor - 2012-02-20 20:49:37

A czy pracownik jest kimś gorszym od kierownika? Najgorzej gdy komuś władza uderza do głowy...
A czy kierownik jest kimś gorszym od pracownika ? Najgorzej jak komuś internet uderza do głowy...
Ja 2012-04-23 23:37
robol - 2012-01-05 10:04:38

żeby być kierownikiem trzeba mieć wszawy charakter ,umieć pomiatać ludżmi ,po prostu-być lustrzanym odbiciem Szefa,Kompetencje? A po co? przecież to robole mają wiedzieć jak i gdzie a kierownik musi tylko \\\"odpowiednio\\\"to nadzorować
Nadajesz się ?
anonimus 2012-05-25 15:22
Mam kilka lat pracy w makro za sobą na różnych etatach i wiem trochę o tych układach. \\\'\\\'Robol szarak\\\'\\\' mówi szczerze prawdę: większość kierowników pomiata podwładnymi a gdy mają zrobić czynność, którą podwładny powinien zrobić to gubią się a wymagania mają z kosmosu. Ogólny terror panuje na hali. Grafiki układane są nie patrząc sprawiedliwie tylko niektórzy mają dobry grafik a pozostali rypią środki bez końca albo ułożone są ze wstawką do zaakceptowania a za 2 dni jest zmiana na maxa i oczywiście praca w makro jest za niewielką kasę ( jak dobrze kojarzę najniższa krajowa :) bo premia jest obcinana o cokolwiek np brak daty zapisanej ręcznie choć wydrukowana jest-to był mój błąd ). Poza tym mają faworytów włazi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y i kablarze i ci do stają nagrody i premie. Jestem świadkiem takich i innych sytuacji min. takich, ze pracownica dostała nagrodę kwartalną i premię a dokonała zwrotu kasy za towar, którego nie otrzymała od klienta! Jaki wniosek? Wystarczy dobrze kablować i włazić sprawnie bez wazeliny hehe:) A chłopaka (pracownika roku przed laty) wywalili podobno za zjedzonego cukierka podczas gdy ta sama pracownica ma tyłek większy niż fotel od firmowej czekolady i pracuje do dziś, o ironio! Jedyne co mnie boli nie mam możliwości tego udowodnić bo jestem świadkiem tego ale nie mam dowodów. Tyle na tematy wewnętrzne a co towaru to jest w kratkę ale badziewia też sporo mają. Muszę przyznać, że ulżyło mi, że już tam nie pracuję. Jedyne co mogę dodać na otuchę to pamiętajmy, że wśród ludzi o takim schemacie wartości są pojedyncze osoby kierownicze, które patrzą na interesy nie tylko makro i klienta ale i pracowników na miarę swoich możliwości (choć tacy też czasem dzielą los szaraków pracowników czyli na bruk-sytuacja sprzed kliku lat ale za panowania obecnego dyra). Reasumując moja opinia ogólna jest bardzo negatywna.
3
zawiedziona 2012-07-09 21:15
witam, nie polecam nikomu tej pracy. Brak szacunku do pracownika, traktowanie przedmiotowe i z góry. Pan (usunięte przez administratora) to osoba która strasznie boi się dyrektora, ma tysiąc tików nerwowych a złość wyładowuje na pracownikach - z boku dokładnie tak to wygląda. Straciłam aby czas na pracę w tej firmie. jedyne czego można się dorobić w Lubelskim Makro to garba. Musisz liczyć się z ciągłymi naganami, nieważne jak bardzo będziesz się starać. Kierownik ciągle dokłada nowe zadania, wymagania rosną, a czas pracy wydłuża się do 10-11 godzin dziennie. Nawet na urlopie i zwolnieniach lekarskich ludzie musieli przychodzić do pracy. Pracowałam jako konsultantka -jestem szczęśliwa że już tam nie pracuję i nie polecam nikomu, zresztą pieniądze też niewielkie za taki terror.
3
pracownik 2012-07-17 14:47
kierownicy wystawiają straszne opinie o byłych pracownikach ale najgorsze to kierownicy kas ,sami pokończyli studia za pieniadze Makro bo byli debilami ,a teraz zabrakł im jeszcze odruchów czyst ludzkich.
anonimus 2012-07-23 12:37
Wiem dokładnie o czym piszesz i taka jest prawda a jeśli ktoś zdecyduje się tam pracować to niech broni się przed działem DKiOK czyli kasy i Dział Obsługi Klienta - to ci sami kierownicy a Twoje opinie o DKK też nie są ciekawe. Terror i(usunięte przez administratora) to norma, jak lubicie ekstremalne warunki to jest to miejsce dla Was:)
1
anonim 2012-09-12 13:09
Masz rację te opinie sa krzywdzące dla ludzi i nic z tm nie robicie
przecież są Sądy .
NIe możecie znaleść pracy tYko dla tego że ktoś się zwolnił bo mu nie odpowiadała praca I miał mściwych przełożonych
to już Hamstwo ze strony firmy.
Klienci powinni sie dowiedzieć jak traktuja ludzi i przestać ta pracować i robić zakupy .
były pracownik 2013-05-05 02:19
to prawda co pisze dudu- ja również pracowałam w Makro i wiem że tak było bo zwolnili min moja koleżankę
były pracownik 2013-05-05 02:21
bo w momencie kiedy był wakat na stanowisko pracy złożyłeś CV i komuś niechcący wpadło w ręce albo masz układy z wyższym szczeblem!!!! nic więcej
anonimus 2014-03-28 12:44
makro lublin wygląda z zewnątrz ok ale wewnętrzne stosunki i warunki pracy to jedna wielka porażka a wynagrodzenie to kiedyś najniższa krajowa lub 50 zł brutto więcej.
1
mobingowana 2014-05-11 15:47
w makro panuje [usunięte przez administratora] jestesmy zastraszani tajemniczym klientem,testowymi wozkam.Kazdy z nas obsluguje klienta z szacunkiem a klepanie formulek to juz przeszlosc.Jestesmy pozbawiani premi za byle co.A co daje Makro?Popsuty sprzet,i do bani program platnoscia kartami.Stosuje sie same nakazy i zakazy a co dla pracwnika? Nic.Podwyzek zero a wymagan bardzo duzo.Nie ma motywacji do pracy.Po 10 kazdego miesiaca zero na koncie.Pozdrawiam wszystkich.
2
GOŚĆ 2014-06-16 11:19
trzeba uważać bo jak pracownik chce odejść z pracy to dostanie taki wilczy bilet że w całym Lublinie nie znajdzie pracy ,lepiej zostać wyrzuconym niż samemu odejść
Mało tego mają takie macki(znajomości )że niektórych pracowników kilka lat po odejściu szpiegują co i gdzie pracują nawet nagrywane są ich rozmowy rekrutacyjne u innych pracodawców, BO JAK ŚMIAŁ ODEJŚĆ z takiej firmy jak Makro.
1
GOŚĆ 2014-06-21 20:05
przekonałam się na własnej skórze idąc na rozmowę rekrutacyjną do inne hurtowni i to się sprawdziło !!!!!usłyszałam jeszcze że takich ludzi jak ja nie potrzebują.A sami pochodzą z Makro.
GOŚĆ 2014-06-24 13:08
nie chcesz nie wież ale wysoko postawieni ludzie w makro (kierownictwo, sekretarki itp) są zawsze zatrudniani jako pierwsi w dużych firmach,dużych firmach handlowych w Lublinie na wyższych stanowiskach(dyrektorów działów, menadżerów itp.) lub z większą kasą ich macki sięgają daleko i głęboko tak wiec jesteś przegrany ,bądź wygranym jeśli masz znajomości u tych konkretnych osób .
Ale przeważnie przegrany bo nie chcą mieć świadków ,kogoś kto ich zna i ich kwalifikacje .Jeśli chodzi o ich kwalifikacje przeczytaj wcześniejsze spoty.
Są to mściwe osoby które gardzą ludźmi.
GOŚĆ 2014-06-26 13:01
GARRY ZATRUDNIJ SIĘ W MAKRO A PRZEKONASZ SIĘ ŻE TO CO PISZĄ LUDZIE TO PRADA
SZUKAJĄ PRACOWNIKA HALI LUB KASJERA -MASZ OKAZJĄ SIĘ PRZEKONAĆ JAK DALEKO
ICH MACKI SIĘGAJĄ ''niektórych pracowników kilka lat po odejściu szpiegują co i gdzie pracują nawet nagrywane są ich rozmowy rekrutacyjne u innych pracodawców ''
TO BARDZO ŹLI LUDZIE I TRZEBA UWAŻAĆ PODCZAS REKRUTACJI W INNYCH FIRMACH.
dondiego 2014-07-08 14:27
śmiać mi się z Was narzekających chce, to samo piszecie o pracy w innych miejscach wszędzie wymagania i (usunięte przez administratora)weźcie sie do roboty i nie płaczcie a nie co opinie o miejscu pracy to to samo bo pracować każą owszem może uwierzyłbym gdyby o jedno czy dwa miejsca pracy chodziło ale o wszystkie????
3
anonimowość 2014-09-22 12:15
DKK czyli przedstawiciel to nie mój dział ale wiem co tam się działo i z tego co wiem bo jestem z ludźmi wciąż w kontakcie to zmienia się wszystko na GORZEJ, do czterech liter było już od dawna a teraz jest jeszcze gorzej i pracują tylko Ci co są największymi sk......... jeśli chodzi o kierownictwo lub wyżej zasiedziałych bo część ludzka załogi kierowniczej została wylana w ramach wiosennych porządków itd. Weź sobie taką kierowniczkę DOK i reklamacji i zobacz jak ona wygląda a po samym wyglądzie będzie widać kim jest (choć po tym ludzi się nie ocenia). Makro to beznadziejne wspomnienie w mojej karierze zawodowej. Dla wszystkich tych, którzy mają notorycznie i o byle g..... obcinaną premię: pytajcie o każdy punkt dlaczego tylko 3 lub 4 a nie 5 punktów dostajecie z tego obszaru premiowego bo u mnie była taka sytuacja, że o jedną rzecz obcinano mi premię przez 3 miesiące! To przecież jest niezgodne z każdym przepisem! Nie można karać 3 razy za jeden błąd ale w makro tak jest. Dopiero po takim nadzorze wprowadzonym przeze mnie i braku możliwości wpisywania czegokolwiek w mojej karcie oceny bo na pewno o to spytam i poproszę o szczegółowe wyjaśnienie moja premia wahała się pomiędzy 80 a 100%. Pilnujcie co Wam tam wpisują bo mi nawet ściemniano, że to co było zawarte to nie kierowniczka moja wpisywała a po 10 minutach udowodniłam jej, że to właśnie ona to zrobiła - ale oczywiście korekty do tego nie było. Nie polecam tego pracodawcy ze względu na ludzi jakimi obsadził on wyższe stołki do pilnowania interesów bo oni z kolei będą uciskali Was nie patrząc czy nie robią Wam krzywdy a jeśli będzie to im lub pracodawcy na rękę to przy jakiejkolwiek okazji pozbędą się Was jak starego wysłużonego psa.
1
anonimowość 2014-09-22 12:21
zaś co do wilczego biletu jestem w stanie w to uwierzyć bo znajomy zwolnił się sam
stamtąd ale nie mógł nigdzie dostać pracy choć staż i uprawnienia miał. Dopiero wyjazd stąd zakończył złą passę w życiu zawodowym.
pogba 2014-11-26 21:08
Po czym przepraszam? A co mozna robic po kulturoznawstwie? Nie wiem czy to zacheca do dzialania czy wrecz wyprowadza nieco z rownowagi. Widac, ze w makro nie trzeba studiowac nie wiadomo czego, aby znalezc posade (chyba dobra, skoro mowili o tym w gazetce) z odpowiednim wynagrodzeniem.. ciekawe czym sie kieuja przy wyborze pracownikow.
człowiek 2014-11-28 20:09
makro to organizacja przestępcza
1
kiii 2015-02-23 13:18
Wiadomo, że nie nigdzie już nie jest tak jak kiedyś. Na tle innych państw – średniej unijnej, krajów sąsiedzkich i tych, które charakteryzuje wysokie bezrobocie – nasze wypada słabo. Zauważalny jest stały spadkowy trend w zatrudnieniu i nieprzerwana rosnąca tendencja stopy bezrobocia. Nie oczekujmy,że ceny będą niskie i z zatrudnieniem łatwo.
anita 2015-09-16 15:46
ile za godzinę nocną wynosi dodatek?
kasiula 2015-12-08 17:25
tak narzekacie na Makro a ja pracuje przez agencje Inc i nie mam żadnych problemów. Praca trochę cięzka (pracuje na kasie) ale przynajmniej kierownik nie drze japy jak coś źle zrobie (dzwonią do opiekuna, on wyjaśnia i w sumie nic a nic mi nie robi :) ), i agencja nie tnie z pensji bo coś tam coś tam (jak słyszę w pokoju socjalnym).
humor 2016-05-27 22:40
witajcie zmanipulowani.
Fajnie sie czyta te komenty, posmiac sie można. nie wiem w tym momencie co jest bardziej żałosne. to że jesteście tak ustawieni przez system czy to że firma was tak cycka.

powodzenia

ps: majeczka - a czy jak sie zostanie kierownikiem to czy oprócz super przekalkulowanych dopłat do stołówki biurko przysługuje i długopis? bo jak tak to super spełnienie marzeń :)
1
pytanie 2016-06-24 22:10
Witam, jaka jest płaca na stanowisku PH ds. dostaw(detal)? Głownie chodzi mi o podstawę brutto. Z góry dzieki za odpowiedź :)
pytanie 2016-06-26 20:15
każdy pracodawca zapewnia 'wysokie standardy', które w większości bardzo mijają się z rzeczywistością
fg 2016-07-04 00:11
A praca jako piker? Ciezko? jak to tam wyglada?
ooo 2016-07-18 22:28
Dramat. Najlepiej jakbyś miał wrotki na nogach i dopalacz w d... żeby się wyrobić
2
Jola 2016-08-15 17:06
A mi się podoba praca Winiarska . Jak można się tam dostać?
winiary 2016-08-17 21:24
nie ma stanowiska someliera / doradcy w makro.

no chyba ze szukasz dodatkowo obsługi wózka widłowego, uzupełnianie półek z wódką i miejsc paletowych z piwem. dbanie o terminy słabszych alkoholi. to może znajdziesz czas na doradztwo :)
Mhm 2016-08-18 13:54
Co to za rada? Wiesz jak jest skoro polecasz?
A moze to Twoja praca, takie pissnie bzdet. By tylko cos pisac
yt 2016-08-22 22:32
czytaj ze zrozumieniem komentarze. patrz co ludzie wypisują
luzak 2016-08-30 21:48
do anita

"Makro zamyka małe hale. Zapowiada zwolnienia grupowe"

sprawdz google - a znajdziesz odpowiedz nt atmosfery i "prowizji"
klar 2016-09-01 18:09
powodzenia, wez sobie odrazu kredyt na 30 lat :)
tylko ty 2016-09-04 17:07
pracujesz tam ?
Desk 2016-09-06 08:46
Poczytaj w internetach
Bylebyl 2016-09-27 08:15
Twoje pisanie komentarzy tutaj nie ma sensu. Ale czy ty jestes eohole osoba szukajaca info czy piszesz na zlecenie?

Brzmisz w swych wpisach jak reklama

"Za cala reszte mozesz zaplacic karta kredytowa"
do anita 2016-09-29 14:33
Ciekawi mnie jednak to, czy jest szansa na to, żeby znaleźć u nich zatrudnienie, wiecie czy jest możliwość? Pozdrawiam
takitam 2016-11-09 20:06
Analfabeta
hak 2016-12-08 11:43
Makro Lublin to mobbing na każdym miejscu, szczególnie na stoisku wina. Przypadki są w prawnika.
były 2016-12-15 14:54
Jeżeli ktoś szuka pracy jako PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY niech lepiej unika tej firmy. Ludzie nad tobą są zupełnie bez pojęcia. Przygotowanie do pracy zerowe- masz samochód i jedz sprzedawaj- tak to wyglada. Uwaazaja pracownika za robola, zarobki śmiesznie niskie, zero podwyżek, ciągle dokładane obowiązki.
Jestes hanlowcem, marketingowcem, informatykiem, ksiegowym, pracownikiem call center , magazynierem w jednym. Trenerzy tacy jak A.S to śmiech na sali, ktoś o posturze szczura bez charakteru, który ma tylko klapki na oczach i jedyne co widzi to wspaniałe MAKRO-konkurencja się nie liczy. Patrzą tylko jakby tu zrobic zebys nie dostał premii. Co byś nie robił zawsze jest ZA MAŁO, ZAWSZE MOZE BYC LEPIEJ. Szczerze odradzam.
4
kill bill 2017-03-27 22:24
Nie pozdrawiam WIELKIEGO I ZNANEGO managera z Lublina ds. Traders. Marcinie chciałbym Ci tylko przekazać, że dziewczynki z 4 klasy podstawówki mają bardziej poważny głos i dykcję niż Ty :) Dalej żyj w przekonaniu, że konkurencja dla makro nie istnieje i MAKRO MA NAJLEPSZA JAKOŚĆ.
1
obserwator 2017-04-12 20:33
Witam wszystkich, ja na szczęście nigdy nie pracowałem w Makro, ale jako ich były klient korzystający z działu dostaw mam kilka spostrzeżeń. Zamówiony towar nigdy nie przyjeżdża w uzgodnionym terminie a Makro nigdy nie informuje klientów o brakach w zamówieniu, więc nie wiesz co ci przywiozą. Wymarzona sytuacja dla każdej gastronomii. Kolejny problem to chroniczny brak pickerów (chodzi o niskość zarobków i warunki pracy), a gdy towar nie złożony zaczynają się opóźnienia.
Kierowcy z delivery (a poznałem wielu to firmy zewnętrzne), traktowani są przez Makro jak bezdomne psy. Nigdy nie wiedzą ile danego dnia uda się zarobić ani o której skończą. W sezonie letnim są zmuszani przez koordynatorów Makro do pracy po 16 - 18 godzin.
Podsumowując odradzam pracę w tej firmie a dla wszystkich niezadowolonych klientów dobra rada - na lubelskim rynku jest wiele lepszych miejsc do współpracy. 20 lat temu Makro nie miało konkurencji, obecnie nie są ani konkurencyjni cenowo ,ani rzetelni. Mam wrażenie, nie mają pojęcia co robią.
Zostaw swoją opinię o Makro Cash & Carry Polska - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Makro Cash & Carry Polska