logo Makro Cash & Carry Polska

Makro Cash & Carry Polska

Lublin

Opinie o Makro Cash & Carry Polska

weteran 2011-01-10 10:28:06
Terror. Jak idzie dyrektor przez halę , to wszyscy uciekają w inne miejsca hali. Widziałem minę lienta przysłuchującego si rozmowie dyrektor-pracownik, bezcenne. Takiego zdziwienia nie widziałem jeszcze. Poszedł dalej nic nie mówiąc robić zakupy, tylko głową pokręcił. Widocznie Szef ma słabe nerwy i wybuchowy temprament.
Reszta ludzi z tego co widziałem jest normalna. Ale to moja opinia.
anonim 2011-02-12 16:36:31
Jak miło :) -jakiegokolwiek wpisu.... nieźle przez :"trepa" przestraszeni :))
nikt nie pyta i nikt nie odpowiada.... że np. premie śmieszne bo plan z kosmosu, że kierownicy ledwo grafik ułożyć potrafią i ani jeden nie zastąpi podwładnego bo nie ma pojęcia o obowiązkach, za wszystko beka szarak a związki zawodowe jak i cała reszta we wszystkim spolegliwe wobec szefa (notabene facet jak Bóg, decyduje o wszystkim sam - nawet jeśli nie ma prawa, ale kto podskoczy???:)
No cóż, dba o zysk i dlatego załoga okrojona poniżej minimum a wiekszość za 1200 przez kilkanaście lat, Szkoda, że geniusz nie wpadł na to żeby osobiście sprawdzić co kto potrafi -szczeg. z kierownictwa. Ale byłyby jaja :))) NO! to tyle tytułem wstępu;)
dudu 2011-11-21 13:22:02
witam pracowałem w makro kilkanaście lat na początku było dobrze potem zmienił się dyro i dopiero się zaczeło .kierownicy tak boją się obecnego dyra że ich zwolni że gnoją pracowników ,szukaja chaków jak ich zwolnic a samemu się wykazać . Tak było w dziale obługi klienta że za kradzież obciążono pracowników pozwalniano ich tylo dla tego że nie chcieli pisać oświadczeń.podobno winna była zastępczyni i kierowniczka,ale szybko ucieli łeb.bo zastępczyni okazała się chora psychicznie i tak ona wyszła cało (usunięte przez administratora)
anonimowy 2011-12-06 12:46:24
witaj to nieprawda co piszesz ja pracuje w makro i takiego zdarzenia nigdy nie było co piszesz ,ja i inni nic na ten temat nie słyszeliśmy .piszesz jakieś głupoty,pewnie się nie dostałeś/łaś do pracy na ten dział i dlatego wypisujesz takie głupoty.kierownicy boją się dyra ale kto by się niebał.
nie wypisuj kocopołków bo nik nie chce tego czytać !!!!!!
1
anonimowy 2011-12-06 13:53:41
nie zgadzam się z wpisami
jeżeli jesteście tacy wspaniali(pracownicy)a my kierownicy debile do kwadratu to dlaczego MY kierownicy jesteśmy kierownikami a WY tylko pracownikami.
ziutek ;) 2012-01-04 16:08:21
(usunięte przez administratora) co do "wspaniałości" - kierownik to ktoś kto poza ułożeniem grafika potrafi wszystko to co jego podwładny - tylko lepiej ! a w makro kierownicy nie potrafią połowy tego co personel :))) gdybym był "naszym Starym", postawiłbym jednego z drugim na stanowisku podwładnego i "przemaglował" :))) na bank połowę mógłbym wylać na zbity pysk za brak wiedzy :)))
robol 2012-01-05 10:04:38
żeby być kierownikiem trzeba mieć wszawy charakter ,umieć pomiatać ludżmi ,po prostu-być lustrzanym odbiciem Szefa,Kompetencje? A po co? przecież to robole mają wiedzieć jak i gdzie a kierownik musi tylko \"odpowiednio\"to nadzorować
dyrektor 2012-02-20 20:49:37
A czy pracownik jest kimś gorszym od kierownika? Najgorzej gdy komuś władza uderza do głowy...
ika 2012-02-21 19:02:45
A Dyro nie wybiera się na emeryturę?
Świetny facet, dzisiaj takich mało, nie znosi miernot i tyle.
Ja 2012-04-23 23:22:40
ika - 2012-02-21 19:02:45

A Dyro nie wybiera się na emeryturę?

Świetny facet, dzisiaj takich mało, nie znosi miernot i tyle.
no i co tak zacichli a...
Ja 2012-04-23 23:34:11
dyrektor - 2012-02-20 20:49:37

A czy pracownik jest kimś gorszym od kierownika? Najgorzej gdy komuś władza uderza do głowy...
A czy kierownik jest kimś gorszym od pracownika ? Najgorzej jak komuś internet uderza do głowy...
Ja 2012-04-23 23:37:33
robol - 2012-01-05 10:04:38

żeby być kierownikiem trzeba mieć wszawy charakter ,umieć pomiatać ludżmi ,po prostu-być lustrzanym odbiciem Szefa,Kompetencje? A po co? przecież to robole mają wiedzieć jak i gdzie a kierownik musi tylko \"odpowiednio\"to nadzorować
Nadajesz się ?
anonimus 2012-05-25 15:22:21
Mam kilka lat pracy w makro za sobą na różnych etatach i wiem trochę o tych układach. \'\'Robol szarak\'\' mówi szczerze prawdę: większość kierowników pomiata podwładnymi a gdy mają zrobić czynność, którą podwładny powinien zrobić to gubią się a wymagania mają z kosmosu. Ogólny terror panuje na hali. Grafiki układane są nie patrząc sprawiedliwie tylko niektórzy mają dobry grafik a pozostali rypią środki bez końca albo ułożone są ze wstawką do zaakceptowania a za 2 dni jest zmiana na maxa i oczywiście praca w makro jest za niewielką kasę ( jak dobrze kojarzę najniższa krajowa :) bo premia jest obcinana o cokolwiek np brak daty zapisanej ręcznie choć wydrukowana jest-to był mój błąd ). Poza tym mają faworytów włazi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y i kablarze i ci do stają nagrody i premie. Jestem świadkiem takich i innych sytuacji min. takich, ze pracownica dostała nagrodę kwartalną i premię a dokonała zwrotu kasy za towar, którego nie otrzymała od klienta! Jaki wniosek? Wystarczy dobrze kablować i włazić sprawnie bez wazeliny hehe:) A chłopaka (pracownika roku przed laty) wywalili podobno za zjedzonego cukierka podczas gdy ta sama pracownica ma tyłek większy niż fotel od firmowej czekolady i pracuje do dziś, o ironio! Jedyne co mnie boli nie mam możliwości tego udowodnić bo jestem świadkiem tego ale nie mam dowodów. Tyle na tematy wewnętrzne a co towaru to jest w kratkę ale badziewia też sporo mają. Muszę przyznać, że ulżyło mi, że już tam nie pracuję. Jedyne co mogę dodać na otuchę to pamiętajmy, że wśród ludzi o takim schemacie wartości są pojedyncze osoby kierownicze, które patrzą na interesy nie tylko makro i klienta ale i pracowników na miarę swoich możliwości (choć tacy też czasem dzielą los szaraków pracowników czyli na bruk-sytuacja sprzed kliku lat ale za panowania obecnego dyra). Reasumując moja opinia ogólna jest bardzo negatywna.
1
zawiedziona 2012-07-09 21:15:11
witam, nie polecam nikomu tej pracy. Brak szacunku do pracownika, traktowanie przedmiotowe i z góry. Pan (usunięte przez administratora) to osoba która strasznie boi się dyrektora, ma tysiąc tików nerwowych a złość wyładowuje na pracownikach - z boku dokładnie tak to wygląda. Straciłam aby czas na pracę w tej firmie. jedyne czego można się dorobić w Lubelskim Makro to garba. Musisz liczyć się z ciągłymi naganami, nieważne jak bardzo będziesz się starać. Kierownik ciągle dokłada nowe zadania, wymagania rosną, a czas pracy wydłuża się do 10-11 godzin dziennie. Nawet na urlopie i zwolnieniach lekarskich ludzie musieli przychodzić do pracy. Pracowałam jako konsultantka -jestem szczęśliwa że już tam nie pracuję i nie polecam nikomu, zresztą pieniądze też niewielkie za taki terror.
2
pracownik 2012-07-17 14:47:09
kierownicy wystawiają straszne opinie o byłych pracownikach ale najgorsze to kierownicy kas ,sami pokończyli studia za pieniadze Makro bo byli debilami ,a teraz zabrakł im jeszcze odruchów czyst ludzkich.
anonimus 2012-07-23 12:37:20
Wiem dokładnie o czym piszesz i taka jest prawda a jeśli ktoś zdecyduje się tam pracować to niech broni się przed działem DKiOK czyli kasy i Dział Obsługi Klienta - to ci sami kierownicy a Twoje opinie o DKK też nie są ciekawe. Terror i(usunięte przez administratora) to norma, jak lubicie ekstremalne warunki to jest to miejsce dla Was:)
anonim 2012-09-12 13:09:44
Masz rację te opinie sa krzywdzące dla ludzi i nic z tm nie robicie
przecież są Sądy .
NIe możecie znaleść pracy tYko dla tego że ktoś się zwolnił bo mu nie odpowiadała praca I miał mściwych przełożonych
to już Hamstwo ze strony firmy.
Klienci powinni sie dowiedzieć jak traktuja ludzi i przestać ta pracować i robić zakupy .
były pracownik 2013-05-05 02:19:17
to prawda co pisze dudu- ja również pracowałam w Makro i wiem że tak było bo zwolnili min moja koleżankę
były pracownik 2013-05-05 02:21:38
bo w momencie kiedy był wakat na stanowisko pracy złożyłeś CV i komuś niechcący wpadło w ręce albo masz układy z wyższym szczeblem!!!! nic więcej
anonimus 2014-03-28 12:44:44
makro lublin wygląda z zewnątrz ok ale wewnętrzne stosunki i warunki pracy to jedna wielka porażka a wynagrodzenie to kiedyś najniższa krajowa lub 50 zł brutto więcej.
1
mobingowana 2014-05-11 15:47:27
w makro panuje [usunięte przez administratora] jestesmy zastraszani tajemniczym klientem,testowymi wozkam.Kazdy z nas obsluguje klienta z szacunkiem a klepanie formulek to juz przeszlosc.Jestesmy pozbawiani premi za byle co.A co daje Makro?Popsuty sprzet,i do bani program platnoscia kartami.Stosuje sie same nakazy i zakazy a co dla pracwnika? Nic.Podwyzek zero a wymagan bardzo duzo.Nie ma motywacji do pracy.Po 10 kazdego miesiaca zero na koncie.Pozdrawiam wszystkich.
1
GOŚĆ 2014-06-16 11:19:13
trzeba uważać bo jak pracownik chce odejść z pracy to dostanie taki wilczy bilet że w całym Lublinie nie znajdzie pracy ,lepiej zostać wyrzuconym niż samemu odejść
Mało tego mają takie macki(znajomości )że niektórych pracowników kilka lat po odejściu szpiegują co i gdzie pracują nawet nagrywane są ich rozmowy rekrutacyjne u innych pracodawców, BO JAK ŚMIAŁ ODEJŚĆ z takiej firmy jak Makro.
1
GOŚĆ 2014-06-21 20:05:39
przekonałam się na własnej skórze idąc na rozmowę rekrutacyjną do inne hurtowni i to się sprawdziło !!!!!usłyszałam jeszcze że takich ludzi jak ja nie potrzebują.A sami pochodzą z Makro.
GOŚĆ 2014-06-24 13:08:45
nie chcesz nie wież ale wysoko postawieni ludzie w makro (kierownictwo, sekretarki itp) są zawsze zatrudniani jako pierwsi w dużych firmach,dużych firmach handlowych w Lublinie na wyższych stanowiskach(dyrektorów działów, menadżerów itp.) lub z większą kasą ich macki sięgają daleko i głęboko tak wiec jesteś przegrany ,bądź wygranym jeśli masz znajomości u tych konkretnych osób .
Ale przeważnie przegrany bo nie chcą mieć świadków ,kogoś kto ich zna i ich kwalifikacje .Jeśli chodzi o ich kwalifikacje przeczytaj wcześniejsze spoty.
Są to mściwe osoby które gardzą ludźmi.
GOŚĆ 2014-06-26 13:01:33
GARRY ZATRUDNIJ SIĘ W MAKRO A PRZEKONASZ SIĘ ŻE TO CO PISZĄ LUDZIE TO PRADA
SZUKAJĄ PRACOWNIKA HALI LUB KASJERA -MASZ OKAZJĄ SIĘ PRZEKONAĆ JAK DALEKO
ICH MACKI SIĘGAJĄ ''niektórych pracowników kilka lat po odejściu szpiegują co i gdzie pracują nawet nagrywane są ich rozmowy rekrutacyjne u innych pracodawców ''
TO BARDZO ŹLI LUDZIE I TRZEBA UWAŻAĆ PODCZAS REKRUTACJI W INNYCH FIRMACH.
dondiego 2014-07-08 14:27:22
śmiać mi się z Was narzekających chce, to samo piszecie o pracy w innych miejscach wszędzie wymagania i (usunięte przez administratora)weźcie sie do roboty i nie płaczcie a nie co opinie o miejscu pracy to to samo bo pracować każą owszem może uwierzyłbym gdyby o jedno czy dwa miejsca pracy chodziło ale o wszystkie????
3
anonimowość 2014-09-22 12:15:30
DKK czyli przedstawiciel to nie mój dział ale wiem co tam się działo i z tego co wiem bo jestem z ludźmi wciąż w kontakcie to zmienia się wszystko na GORZEJ, do czterech liter było już od dawna a teraz jest jeszcze gorzej i pracują tylko Ci co są największymi sk......... jeśli chodzi o kierownictwo lub wyżej zasiedziałych bo część ludzka załogi kierowniczej została wylana w ramach wiosennych porządków itd. Weź sobie taką kierowniczkę DOK i reklamacji i zobacz jak ona wygląda a po samym wyglądzie będzie widać kim jest (choć po tym ludzi się nie ocenia). Makro to beznadziejne wspomnienie w mojej karierze zawodowej. Dla wszystkich tych, którzy mają notorycznie i o byle g..... obcinaną premię: pytajcie o każdy punkt dlaczego tylko 3 lub 4 a nie 5 punktów dostajecie z tego obszaru premiowego bo u mnie była taka sytuacja, że o jedną rzecz obcinano mi premię przez 3 miesiące! To przecież jest niezgodne z każdym przepisem! Nie można karać 3 razy za jeden błąd ale w makro tak jest. Dopiero po takim nadzorze wprowadzonym przeze mnie i braku możliwości wpisywania czegokolwiek w mojej karcie oceny bo na pewno o to spytam i poproszę o szczegółowe wyjaśnienie moja premia wahała się pomiędzy 80 a 100%. Pilnujcie co Wam tam wpisują bo mi nawet ściemniano, że to co było zawarte to nie kierowniczka moja wpisywała a po 10 minutach udowodniłam jej, że to właśnie ona to zrobiła - ale oczywiście korekty do tego nie było. Nie polecam tego pracodawcy ze względu na ludzi jakimi obsadził on wyższe stołki do pilnowania interesów bo oni z kolei będą uciskali Was nie patrząc czy nie robią Wam krzywdy a jeśli będzie to im lub pracodawcy na rękę to przy jakiejkolwiek okazji pozbędą się Was jak starego wysłużonego psa.
anonimowość 2014-09-22 12:21:07
zaś co do wilczego biletu jestem w stanie w to uwierzyć bo znajomy zwolnił się sam
stamtąd ale nie mógł nigdzie dostać pracy choć staż i uprawnienia miał. Dopiero wyjazd stąd zakończył złą passę w życiu zawodowym.
pogba 2014-11-26 21:08:54
Po czym przepraszam? A co mozna robic po kulturoznawstwie? Nie wiem czy to zacheca do dzialania czy wrecz wyprowadza nieco z rownowagi. Widac, ze w makro nie trzeba studiowac nie wiadomo czego, aby znalezc posade (chyba dobra, skoro mowili o tym w gazetce) z odpowiednim wynagrodzeniem.. ciekawe czym sie kieuja przy wyborze pracownikow.
człowiek 2014-11-28 20:09:07
makro to organizacja przestępcza
1
kiii 2015-02-23 13:18:55
Wiadomo, że nie nigdzie już nie jest tak jak kiedyś. Na tle innych państw – średniej unijnej, krajów sąsiedzkich i tych, które charakteryzuje wysokie bezrobocie – nasze wypada słabo. Zauważalny jest stały spadkowy trend w zatrudnieniu i nieprzerwana rosnąca tendencja stopy bezrobocia. Nie oczekujmy,że ceny będą niskie i z zatrudnieniem łatwo.
anita 2015-09-16 15:46:38
ile za godzinę nocną wynosi dodatek?
kasiula 2015-12-08 17:25:16
tak narzekacie na Makro a ja pracuje przez agencje Inc i nie mam żadnych problemów. Praca trochę cięzka (pracuje na kasie) ale przynajmniej kierownik nie drze japy jak coś źle zrobie (dzwonią do opiekuna, on wyjaśnia i w sumie nic a nic mi nie robi :) ), i agencja nie tnie z pensji bo coś tam coś tam (jak słyszę w pokoju socjalnym).
humor 2016-05-27 22:40:49
witajcie zmanipulowani.
Fajnie sie czyta te komenty, posmiac sie można. nie wiem w tym momencie co jest bardziej żałosne. to że jesteście tak ustawieni przez system czy to że firma was tak cycka.

powodzenia

ps: majeczka - a czy jak sie zostanie kierownikiem to czy oprócz super przekalkulowanych dopłat do stołówki biurko przysługuje i długopis? bo jak tak to super spełnienie marzeń :)
1
pytanie 2016-06-24 22:10:51
Witam, jaka jest płaca na stanowisku PH ds. dostaw(detal)? Głownie chodzi mi o podstawę brutto. Z góry dzieki za odpowiedź :)
pytanie 2016-06-26 20:15:34
każdy pracodawca zapewnia 'wysokie standardy', które w większości bardzo mijają się z rzeczywistością
fg 2016-07-04 00:11:36
A praca jako piker? Ciezko? jak to tam wyglada?
ooo 2016-07-18 22:28:46
Dramat. Najlepiej jakbyś miał wrotki na nogach i dopalacz w d... żeby się wyrobić
1
Jola 2016-08-15 17:06:11
A mi się podoba praca Winiarska . Jak można się tam dostać?
winiary 2016-08-17 21:24:27
nie ma stanowiska someliera / doradcy w makro.

no chyba ze szukasz dodatkowo obsługi wózka widłowego, uzupełnianie półek z wódką i miejsc paletowych z piwem. dbanie o terminy słabszych alkoholi. to może znajdziesz czas na doradztwo :)
Mhm 2016-08-18 13:54:24
Co to za rada? Wiesz jak jest skoro polecasz?
A moze to Twoja praca, takie pissnie bzdet. By tylko cos pisac
yt 2016-08-22 22:32:44
czytaj ze zrozumieniem komentarze. patrz co ludzie wypisują
luzak 2016-08-30 21:48:20
do anita

"Makro zamyka małe hale. Zapowiada zwolnienia grupowe"

sprawdz google - a znajdziesz odpowiedz nt atmosfery i "prowizji"
klar 2016-09-01 18:09:43
powodzenia, wez sobie odrazu kredyt na 30 lat :)
tylko ty 2016-09-04 17:07:47
pracujesz tam ?
Desk 2016-09-06 08:46:39
Poczytaj w internetach
Bylebyl 2016-09-27 08:15:22
Twoje pisanie komentarzy tutaj nie ma sensu. Ale czy ty jestes eohole osoba szukajaca info czy piszesz na zlecenie?

Brzmisz w swych wpisach jak reklama

"Za cala reszte mozesz zaplacic karta kredytowa"
do anita 2016-09-29 14:33:02
Ciekawi mnie jednak to, czy jest szansa na to, żeby znaleźć u nich zatrudnienie, wiecie czy jest możliwość? Pozdrawiam
takitam 2016-11-09 20:06:21
Analfabeta
hak 2016-12-08 11:43:40
Makro Lublin to mobbing na każdym miejscu, szczególnie na stoisku wina. Przypadki są w prawnika.
Zostaw swoją opinię o Makro Cash & Carry Polska - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Makro Cash & Carry Polska