Wiecie może, czy w Estella szukają chętnych na staż?
Całkiem niedawno odwiedziłam jedną z moich ulubionych restauracji w Suchym Lesie i jestem zniesmaczona. I nie dotyczy to zamówionego jedzenia, a obsługi. Zamówiłam małe carpaccio, dostałam duże. Dla mnie rzeczą oczywistą było, że do tego dnia podaje się panini z masłem czosnkowym, ale nikt o to nawet nie zapytał. Danie główne zostało podane na początku, przystawka w drugiej kolejności, nie zapytano również o wielkość pizzy. Nie miałam czym jeść, ponieważ nie podano sztućcy. Po czym okazało się, że obsługujące mnie ukraińskie dziewczę słabo zna język polski. Dziwię się, że mój tata zostawił jakikolwiek napiwek.
Jakie warunki trzeba spełnić, by zostać członkiem zespołu Estella?
Wystarczy złożyć aplikację i wykazać się w niej walorami, które zainteresują pracodawcę. Z tego, co wiem, Estella prowadzi rekrutację przez okrągły rok, na różne stanowiska pracy.
Ten sposób chyba w każdej firmie działa? Jeśli już o tych walorach jest tu mowa to jakie najważniejsze występują tutaj w firmie? Jest generalnie spore obłożenie kandydatami czy raczej na spokojnie można się dostać?
Niczym szczególnym nie trzeba się wykazywać? A w drugą stronę jak to działa? Co do czego można mieć zastrzeżenia i przy tym problem by się dostać?
W czwartek 03.11.22. zakupiłem na wynos krewetki z makaronem pomidorkami z oliwą z oliwek. Podam tylko rzetelny opis a ocenę pozostawię ewentualnym czytelnikom , w skład dania weszły 7 sztuk krewetek, kilka pomidorków koktajlowych , i pełen pojemnik czarnego makaronu przyprawionego "oliwą z oliwek" która po kilku godzinach ścieła się na kolor biały mat jak zwykły smalec. Koszt 60 zł.Smak jest kwestią gustu dla mnie brakowało go zupełnie. Było to moje drugie podejście do Esteli byłem tam na kolacji efekt podobny chyba więcej nie spróbuję i nie polecę
Jak wygląda podstawa wynagrodzenia w Estella?
Pytanie mogłoby być bardziej precyzyjne; o jakich kwalifikacjach mowa? Dobry kucharz, czy kelner nie cierpią raczej biedy. Estella pod tym względem nie zamyka peletonu. Jeśli ktoś nie ma wszystkiego w okrężnicy, może zarobić bardzo przyzwoicie. Co istotne, z pełną składką na ZUS. To w branży gastro nadal egzotyczne.
Mało kto tu zagląda, to i nie miał kto wstawić update. A jakiej roboty szukasz, jeśli to nie jest tylko ciekawość, albo sondaż?
Zarobki marne. Wycisnąć jak najwięcej z pracownika, a później go sponiewierać. Tak, tak... przykre, ale prawdziwie. Nigdzie nie jest kolorowo, człowiek zdaje sobie z tego sprawę. Są pracownicy ze stażem nawet 15letnim, a zarabiają UWAGA 7,35zł/h.. Menadżerowie i szefowie tłumaczą się tym, ze są napiwki. WTF? Napiwki świadczą o profesjonalnym podejściu do gości i za to przynajmniej personel powinien być doceniany co w tej firmie nie ma miejsca. Szef potrafi Cię oskarżyć o coś z czym nie miałeś nigdy do czynienia.. uważasz, że przeprosi? Nie ma takiej opcji. Jest jeden, który zasługuje na uznanie ze strony pracowników, ale niestety sam nic nie zdziała. Chcecie więcej zarobić? Idźcie do cateringu.. 9-10zł na godzinkę można pyknąć, ale trzeba się liczyć z tym, że jest zapiepsz i czasami trzeba pracować za dwóch.
a uważasz, że 4-5-6-8 tys napiwku miesięcznie to mało...? który knajpa do ci tyle dodatkowo zarobić? idż do pracy za 16,-PLN/h i spróbuj dokulać 1,5-2 tys napiwków...może ci się uda. pracujesz w marce Estella to masz napiwki, proste. nie ty ( i nie ja) zapracowałeś na markę. a za dodatkowe przyjście dostaję dodatkowe pieniądze/rozliczone nadgodziny.
Nie polecam pracy w tej restauracji nikomu . Miałem pracować w restauracji hotelowej , ale raz pojechałem na catering , i to był mój ostatni dzień w pracy . 160 osób, do obsługi 6 osób z czego 2 pracowały a 4 siedziały za barem(usunięte przez administratora) , tlumacząc to tym ze jest to tzw stażowe , bo oni tu dużej pracują. menedzer to juz w ogle inna historia. cały czas siedzi w biurze nawet gdy na restauracji jest jakaś impreza , nawet nie przydzieli nikomu zadań. Co skutkuje totalnym zamieszaniem , pracowałem w wielu miejscach ale z takim traktowaniem pracownika nigdy się nie spotkałem nie polecam!!!!!
Dokładnie, ten kto dłużej pracuje ma plecy lub jest z rodzinki, nic nie robi ;) A przyjedziesz nowy i się poświęcasz, jak widzisz ten nieład w tej restauracji to nigdzie w innych takiego nie ma, nikt nie widzi tego ile kelnerek jest tam bez doświadczenia.
anonim - 2009-10-24 10:11:06 piotr86 - 2009-05-24 20:22:20 Estella bardzo dobrze funkcjonująca restauracja, szef uczciwy,dojrzały,konkretny człowiek tak tak to tylko na początku póżniej to już (usunięte przez administratora) pracownika na maksa tam jest 3 szefów i każdy ma to w nosie .liczy się tylko kasa,a wiem bo moi koledzy tam pracowali
jedyny w porządku szef jeden z trzech to szef, który najbardziej interesuje się oddziałem w Baranowie mowa o Panu P, szkoda że on jeden nie jest tam szefem.
W jaki sposób rozwiązany jest problem nadgodzin w firmie Estella? Są one dodatkowo płatne czy może jest możliwość odbioru godzin?
Problem nie jest rozwiązany, poświęcasz się za nic, jedyne co masz więcej godzin za normalną stawkę
Czy do pracy w Estella wymagane jest doświadczenie w zawodzie?
Oczywiście że nie, firma Estella bierze bez doświadczenia kelnerów czy pomoce kuchenne, wystarczy mieć dwie ręce. Nie patrzy czy ktoś ma doświadczenie, a jeśli masz to nieźle się zmarnujesz w tej formie jak ja i nie doceniają Twojej pracy w żaden sposób nigdy nie dziękują :)
Oczywiście że nie, firma Estella bierze bez doświadczenia kelnerów czy pomoce kuchenne, wystarczy mieć dwie ręce. Nie patrzy czy ktoś ma doświadczenie, a jeśli masz to nieźle się zmarnujesz w tej formie jak ja i nie doceniają Twojej pracy w żaden sposób nigdy nie dziękują :) nie polecam! naprawdę
A na jaką przypadłość cierpisz?
Co się dzieje w firmie, czym spowodowana jest ta cisza?
@piotr k, a co więcej powiesz o pracy w tym miejscu?
@olga na takim stanowisku to calkeim sporo mozna zarobic
zawsze panuje rodzinna atmosfera
Estella to firma, która posiada 5 restauracji w okolicy. Widać, że ktoś kto zakładał ten biznes miał pomysł na to jak wszystko połączyć by działało i przynosiło jeszcze korzyści pod względem finansowym. Niekiedy oczywiście mogą zdarzać się gorsze okresy, bo konkurencja na fast fooda jest oszałamiająca i też pomysłowa.
niestety jeżeli nie umie się wiązać sznurowadeł a po 5 godzinach pracy w knajpie (usunięte przez administratora) nie obrażaj chłopaków którzy zapieprzają.
w granicach 9-10zl/h netto
piotr86 - 2009-05-24 20:22:20 Estella bardzo dobrze funkcjonująca restauracja, szef uczciwy,dojrzały,konkretny człowiek tak tak to tylko na początku póżniej to już (usunięte przez administratora) pracownika na maksa
Estella bardzo dobrze funkcjonująca restauracja, szef uczciwy,dojrzały,konkretny człowiek